|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
![]() Ale ceny jak dla mnie kosmiczne... ![]() To już wolę urwac się kiedyś z pracy, pojechać nieco dalej i poszukać Avignonu, który mi się marzy...hehe ![]() A co do BC - chyba na kwc widziałam wpis, ze ktoś kupił to w douglasie... |
|
|
|
|
|
#212 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym od zawsze mam słabość kościelnego kadzidła i tego własnie chcę ![]() Co oczywiście nie znaczy, że do Quality kiedyś nie zajrzę - dzięki za info ![]() (wygląda, ze moje aktualnie wymarzone perfumy, mogę "wymiksować" sama: limitowanka Ange ou Demon z jaśminem/lub z Alienem +odrobina lilii Black Cole'a i Avignonu...hihi...już każdy z osobna może zwalić z nóg Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-10 o 09:02 |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black jest bardzo kwiatowy, ale nie duszący, na mnie to taki bukiet kwiatów z nutą lilii i gardenii , postawiony w chłodnej cmentarnej kaplicy. Po jakimś czasie wychodzą jeszcze nutu opadłych , jesiennych lekko wilgotnych liści
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Ciezko mi wyobrazic sobie perfumy stricte gotyckie- aczkolwiek srednio widze kobitke w dlugiej sukni, koronkach itp wypsikana np Light blue albo sezonowka Escady
Juz z miesiac czaje sie na BC,tyle sie o nich tutaj naczytalam Na razie mojsza swieta trojca to: Nu YSL, Poison Diora i Crystal noir Versace
|
|
#216 |
|
Nindżopesz
|
I zawsze skuteczna
![]() Testowałam dziś Dirt Demeter, liczyłam na ciemną cmentarną ziemię ale jest zbyt kwiatowa. Taka ziemia z doniczki z fiołkiem alpejskim. Vampirria - muszę przetestować Crystal Noir bo Nu i Poisona bardzo lubię
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast Nocturn Carona, to mroczność , podobnie odbieram klasycznego Poisona.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnei ja nie czuje kokosa tylko rozkoszne pizmo- moze nie jest taki dymny i ciezki ale ma cos w sobie
A flakon to male dzielo sztuki.
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wprzeciwieństwoe do mało mrocznego Bright Crystal Nu nie znam (jeszcze
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Nindżopesz
|
Daffodilko, Polly - pozwólcie, że Was dobiję o ile tu jeszcze zaglądacie
Otóż testowałam Bois d'Ombrie - zielska niet, czuję natomiast genialnie oddany aromat śliwkowego kompotu zmieszanego pół na pół z jakimś wykwintnym alkoholem (nie znoszę kompotu na żywo ale w BdO jest zacny), mocno uwędzone śliwki, nieco zadymionego drewna, odrobinkę wetiweru a w bazie sporo kadzidła. Genialne ![]() Doszedł też Aromatics Elixir Nie wiem gdzie te zioła, las i apteka, na mojej skórze capi starą oponą. Zresztą jak większość szyprów...
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj testowałam w Douglasie (złote tarasy) Sege Noire - hm... piekny, kadzidlany i trwały
![]() Zabawne, ze Lutensy postawili na męskiej części - jakoś nie wyobrażam sdobie faceta pachnącego np. jaśminem A La Nuit (sama bym to kupiła, gdyby nie cena) |
|
|
|
|
#222 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chyba muszę jeszcze raz przetestować...tylko się trochę boję
|
|
|
|
#223 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Nie ma letko... Pociesz się, że na mnie Wenge pachnie kffiatkami. Nawet TŻ potwierdził "jakieś lilie". No ładne te lilie, takie cmentarne (ciekawsza wersja Black KC) ale ja bym jednak wolała jakieś fascynujące kadzidło ![]() A znowuż L'eau Trois pachniał szkolną drewnianą ławką, czułam się jak Pinokio A może tak miało być...?PS próbki doszły? Bo na mnie już coś czeka na poczcie i dzisiaj się do nich dorwę.
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dla mnie to jeszcze paskudniejsze, bo mocno już zatęchłe zielsko, ale na Twojej skórze może okazać zniewalająco piękne. Miałam już dwa podejścia do tego "cuda" i za drugim razem zielsko zamieniło się w wyrzucony na brzeg morza kawał zbutwiałego, przeżartego solą drewna, w odrażającej plątaninie glonów, które czasy swojej świetności (czytaj świeżości) dawno mają już za sobą... A sądziłam, że nic gorszego niż Jade u Durbano mnie już nie spotka
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-21 o 09:38 |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() L'eau trois faktycznie pachnie ławką tyle że kościelną ![]() Próbaski chyba czekają na mnie na poczcie-dziś się po nie wybieram
|
|
|
|
#226 |
|
Nindżopesz
|
Daffodilko - kiedyś przetestuję ale póki co jakoś mnie jego nuty nie ruszyły. A Jade masz chyba pół flaszki? No to będzie męka...
![]() Polly - pamiętaj, koniecznie daj znać jak odbierzesz Fumidusa
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
Przybywam prosto z zamczyska w Bolkowie (był ktoś może w tym roku??) i donoszę, że najczęściej na Castle Party dało się wyczuć... Angel. Niby okej ale spodziewałabym się większej niszy
![]() Ja sama postawiłam na Boudoir Westwood, spasowały jak ulał do kreacji
|
|
|
#230 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a oto jak odbieram Fumidusa: -poczatek dziwny- ziołowo-ziemno-alkoholowy -potem czuję whisky + dosłownie odrobina wytrawnego dymku-następnie zapach przeistacza sie w zapach swieżo zdartej kory-takiej jeszcze soczystej i wilgotnej ![]() - i dochodzimy do bazy, w której czuję vetiwerowe zielsko+delikatne nuty whisky podsumowując- dymu prawie wcale nie czuję, no moze przez moment , a zapach odbieram raczej jako bardziej wilgotny niz suchy i dymny ![]() przetestowałam tez cGD2 man i dymu tez nie uświadczysz w nim-tzn ja nie uświadczyłam, oraz offtopowo Ambre Soie ,która mi sie ogólnie podoba, ale ambry w niej nie czuję za grosz, czuję za to koper włoski- czuję go długo i wyraźnie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-28 o 21:45 |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Nindżopesz
|
Kurcze, Polly, Ty to jesteś wybredny nos
No ale jaka oszczędność.Pocieszę Cię, że w Man 2 też nie bardzo czuję dym a jeśli już to mocno "rozwodniony" i ze sporą ilością mydła. Natomiast dym z Fum. ulatnia się bardzo szybko i zostaje tylko popiół, popiół, wetiwer w popiele. Śliczności ![]() Piroksena - może to taka stylizacja na niby Anioły Śmierci? ![]() A ja właśnie testuję (ponownie) Jaisalmer i nie mogę pojąć po kiego grzyba łączyć kadzidło z pastą do butów? |
|
|
|
|
#232 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
będę go jeszcze testowac ![]() Cytat:
|
|
|
|
#233 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo nie ma to jak zapach czarnej pasty do prawdziwie mhrocznych glanów!
|
||
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Nocna Straż
|
Ja w Bolkowie Gucia zapodałam
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
A mnie cos ostatnio wzielo na Eden Cacharela...Nie wiem czy sa gotyckie czy nie, ale diablotrujace
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
mama kupila sobie wczoraj CERRUTI IMAGE - strasznie mnie kręcą w nosie, nie wiem, kojarza mi sie jakim kosciolem, z drewnem troche, ale jakas kwaskowosc w nich tez jest, takie torche jakby unisex, hmmm
od razu mi sie skojarzyly z gothic
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ogłaszam niniejszym że Coze Perfumerie Generale jest zapachem i metal i goth i dla każdej innej czarownicy
jest bosssski, słodko-ziołowo-leśno- dymno- marychowy
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

A tam mają spory wybór ciężkich zapachów 

Stwierdziłam, że sobie kupię jak dostanę duże odszkodowanie z PZU (ostatnio się połamałam). A jak dostanę niskie to... też kupię bo co zrobię z marnymi groszami? 

Nie wiem gdzie te zioła, las i apteka, na mojej skórze capi starą oponą. Zresztą jak większość szyprów...

A sądziłam, że nic gorszego niż Jade u Durbano mnie już nie spotka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jest bosssski, słodko-ziołowo-leśno- dymno- marychowy