|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
wiem to ja też Strzelec i moja Werka też ![]() oj bedzie sie dzialo, oooooo ta godzina pewnie juz sie dzieje![]() ... Malin co ty tu jeszcze robisz , zmykaj do męża, korzytaj, korzytaj ![]() calej reszcie jesli tylko moga i mają z kim życze stosunkow udanej nocy, dobranoc
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-11 o 21:59 |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocy wszystkim!
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Aniago mam włosy brązowe a wzrost 165. Nie dosyć że wizyty miałyśmy w te same dni to jeszcze numerki obok siebie
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
A byłaś na przedostatniej wizycie w żółtek sukience?
bo jeśli nie to nie wiem jak wyglądasz. On przyjmuje tylko w piatki, dlatego najlepiej zaraz po wyjściu z gabinetu zapisać się na kolejną wizytę, on ma bardzo dużo pacjientek. Może zaczniemy robić reklame forum w poczekalni
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
Nie pamiętam już w co byłam ubrana ale faktycznie mam taką ciążową sukienkę w intensywnym, zółtym kolorze aż bije po oczach - lubię ją nosić bo mam w niej dobry humor - więc najprawdopodobniej to byłam ja. Fotki na razie nie mogę wkleić bo nie mam kabla - niebawem się przeprowadzam więc pewnie leży gdzieś spakowany. A na ostatniej wizycie nie było mnie w gabinecie tylko przyjmował mnie w szpitalu bo robił mi USG.
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dr. Poniedziałek-Czajkowska - też przyjmuje w tym gabinecie w poniedziałki i piątki Idę spać, jakoś dziś wcześnie zmęczona jestem ![]() Ciągle pada....
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie ostatnio cię nie widziałam, czyli by sie zgadzało ja mam dobrą pamięć wzrokową i zółtą sukienkę zapamiętałam
to się dogadalyśmy i na 99 % wiem że to ty.I ja już uciekam spać, dobrej nocki życzę
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-08-11 o 22:24 |
|
|
|
#4028 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Po wizycie już jestem. Szyjka zamknięta, ale wizyty już co dwa tygodnie. Lekarz mnie uprzedził, że jak za dwa tygodnie zacznę rodzić to nie będzie nic wstrzymywał. Ogólnie wszystko ok. I na następne badania mam sobie zrobić HBS. Po badaniach krwi stwierdzam, że feminatal chyba zakłócał mi wchłanianie witamin itd, bo odkąd biorę go co trzeci dzień badania znacznie się poprawiły. |
|||
|
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chciałabym tak, jak ona ... chociaż to chyba niemożliwe ... ona nie ma żadnego rozstępu, a ja mam na całym ciele ... od czego to kurna zależy???????To dobrze, że wszystko wporządku!!!! Jeju ale ten czas zleciał ... jak coś to już za dwa tygodnie mogłabyś mieć dzidziusia przy sobie Ja też biorę feminantal raz dziennie na wieczór i raczej nie przeszkadza on innym witaminom. Ale to może zależy od przypadku. Dzisiaj jestem znowu pierwsza ale to tylko dlatego, ze musialam rano wstac i zaraz jade z mama do szpitala, zeby zalozyli jej na caly dzien holter ... a potem na zakupy, musze dopkupic jeszcze dwa kocyki (jeden cienki, drugi gruby), trzy wiklinowe koszyczki na pierdółki typu butelki, smoczki itp, firanke do pokoju w odcieniu fioletu , i jakąś ładną pościel najlepiej kolorową, żebym nie czuła sie taka przygnębiona w łóżku dobra uciekam!Miłego dnia kobietki!!!
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
witam z samego rana
noc mialam nie najgorsza, ale tez nie nalezala do najlepszych- co jakis czas sie budzialam i chodzilam do salonu sprawdzac co z moich chorym mezem naprawde go cos wzielo- wczoraj caly czas wymiotowal... dzisiaj juz nie, ale za to ma biegunke kurcze co mu jest moze to grypa zoladkowa?![]() a synek dzisiaj tak smieszcznei wypina swoja dupke ze prawie mam trojkatny brzuch hihii |
|
|
|
#4031 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana
U mnie tradycyjnie noc nieprzespana Tym razem non stop latałam do wc siku i chyba ze 3 razy smarowałam brzuch bo tak mnie strasznie swędzi. Początkowo myślałam że to znowu uczulenie po oliwce która sobie zaaplikowałam po wieczornej kąpieli ale nie mam ani jednej krostki więc podejrzewam że brzuch zaczął mi rosnąć Heh.... lepiej póżniej niż wcale Martwię się tylko o rozstępy Na razie tfu tfu nie mam nigdzie i fajnie by było gdyby tak zostało do końca....A wogóle to gratuluję pierwszej rozpakowanej mamusi Cytat:
Czasami nawet chciałabym żeby to było już bo jestem bardzo ciekawa tych skurczy czy faktycznie są takie bolesne czy da się przeżyć.... ![]() U nas na SR nie dawali żednych bonusów ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Mój przez to przechodzi kilka tygodni temu. Był u lekarza dostał gastrolit i smektę i mu przeszło.
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do bólu przy porodzie, to żeby sobie go wyobrazić choć trochę, to trzeba przy zamkniętej buzi naciągnąć kąciki ust palcami. Noooo, "trochę" to boli
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już coraz bardziej nie mogę się doczekać, a trochę jeszcze zostało ![]() Mam tylko nadzieję, że nie urodzę po terminie ![]() Dziś początek 31 tc ![]() Wczoraj po wieczornym upiększaniu dorwałam męża, dosyć zdziwiony był na początku, ale było bardzo miło..... Tak się wypościliśmy, że jeszcze rano nie odpuściliśmy mizianek A teraz mam lenia jakiegoś .....
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczynam 32 tc, czyli już oficjalnie jestem w 8 miesiącu
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() u nas dziś znów głupia pogoda, jakieś chmury, ale przynajmniej troszkę chłodniej... budzę siędziś rano i co widzę...? mój szalony kot śpi w półce..aż nie mogłam się powstrzymać i pstryknęłam fotkę Cytat:
ale numer....niedługo sięzacznie rozpakowywanie na dobre...Cytat:
Cytat:
![]() u nas dawali bonusy Cytat:
hihihihi
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
Witam , ja dzisiaj mam znowu za sobą nie przespaną noc. Słońce sie pokazuje pewnie znowu będzie gorąco a ja się średnio czuję.
Dzisiaj zaczynamy 31 tydzień zostało nam 69 dni do porodu troszkę długo ale sie doczekamy ![]() Miss.hot czyli nocka się udała kochana korzystaj bo po porodzie celibacik
|
#4039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np mnie mama rodziła 12 godzin i ja swoje dziecko też 12 ![]() Aniago no więc wszystko się zgadza, spotkamy się w piatek, już nie mogę się doczekać wizyty - mam masę pytań i wątpliwości. |
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo rety ...nawet mi nie mów, że to dziedziczne, bo moja mam miała dość trudny pierwszy poród... więc ja jednak wolę mysleć, że to nie zależy od genów...a od wielu innych czynników... Lenka się obudziła i tańczy tancereczka....wczoraj mój mąż złapał stópkę i był bardzo poruszony hahaha
|
|
|
#4041 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i że tyle w zupełności wystarcza. Zobaczymy.....No faktycznie mało przyjemne uczucie ale damy radę ![]() Cytat:
Tak, tak u nas też mówiła położna że 37 tydzień to już jest poród w terminie
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
jesienna_noc ja też czekam na tą wizytę jak nigdy bo po szpitalu też mam dużo pytań , a czy ty coś słyszałaś na ten temat że jak się ma cukrzyce to grozi to cc ??
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie myślę, że prawdą jest to , co kiedyś słyszałam: pies myśli: człowiek mnie karmi, opiekuje się mną, kocha mnie - musi być bogiem...a kot myśli: człowiek mnie karmi, opiekuje się mną, kocha mnie- muszę być bogiem! więc byle do 37 tygodnia....
|
|
|
#4045 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam przy śniadanku
![]() Wcinam chałeczkę z powidłami śliwkowymi i do tego kakao ![]() Wczoraj skończyłam na 130 str więc zaraz nadgonię resztę i będę na bieżąco. Widzę, że mamy Nową Mamusię - Witaj Jesienna_noc. Jesteś krótko a już Cię lubię przez to co napisałaś o uwarunkowaniach do porodu Moja mama rodziła mnie jakieś pół godzinki więc mnie to bardzo pociesza i też bym tak chciała Zresztą w ciąży też zmieniam się podobnie jak ona jeśli chodzi o cerę, włosy, skórę i kształt brzuszka. |
|
|
|
#4046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
moj maz tez byl poruszony jak pewnego razu bawil sie z malym- a syneczek tak mocno naciskal na jego reke, ze on czul ze to stopka
![]() ale moj synek zazwyczaj bawi sie tylko z mamusia jak klade reke to on juz mnie kopie, sie wypina- widac ze potrzebuje kontaktu ja sie smieje ze chyba dziecko nie przepada za tatusiem, a maz mowi ze on poprostu czuje respekt przed tatusiem i szanuje tatusia- dlatego go nie kopie![]() moj maz jak widzi ze ja nasikam na brzuch, pukam i sie bawie - to karze mi przestac bo wedlug niego ja mecze malego mowi "przestan go szturchac - on pewnie chce spac |
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja bym nie chciała mieć takich porodów jak moja mama, bardzo ciężko jej sie rodziło a jak rodziła mnie a ważyłam 4 kg to podarła koszulę na sobie bo moja głowa wyjść nie chciała, tak więc ja wole nie myśleć że to dziedziczne, moja siostra też lekkich porodów nie miała.
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też już w 8-mym
Cytat:
![]() dziś na 20 idę do gina, ciekawe ile przytyłam i oczywiście zapytam o tą glukozę czemu nie kazał mi jej zrobić ciekawe co odpowie ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi się obiło o uszy że cukrzyca może być wskazaniem do cc ale moje 2 koleżanki, które miały cukrzycę ciążową rodziły normalnie, tylko że dzieci miały średnią wagę.
Ja wolałabym mieć tym razem cc bo moje pierwsze dziecko było duuuże i w mojej rodzinie rodzą się spore dzieci a jak miałabym mieć taki poród jak poprzednio to...wolę już cc. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

, tzn jestem z ostatniego dnia strzelca, wiec pewnie i koziorozec jakis cien na mnie rzuca

ta godzina
, zmykaj do męża, korzytaj, korzytaj

bo jeśli nie to nie wiem jak wyglądasz. On przyjmuje tylko w piatki, dlatego najlepiej zaraz po wyjściu z gabinetu zapisać się na kolejną wizytę, on ma bardzo dużo pacjientek. Może zaczniemy robić reklame forum w poczekalni 

naprawde go cos wzielo- wczoraj caly czas wymiotowal... dzisiaj juz nie, ale za to ma biegunke