|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Mąż twierdzi, że synek uspokaja się przy nim - hehhe ciekawe czy po porodzie też tak będzie Jeśli tak, to będzie głównym "uspokajaczem" dzidzi
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
jesienna_noc ja już pomijam to że w rodzinie rodzą się duże dzieci ale boje się że będe miała duże dziecko przez cukrzycę a ja mam problemy z kręgosłupem i wiem że to też będzie utrudnienie przy naturalnym porodzie, z 2 strony boję się cc, sama nie wiem co bedzie lepsze, pogadam na ten temat w piatek z lekarzem niech on coś zdecyduje.
|
#4054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj jest, żebyś wiedziała....
Cytat:
![]() mąż się cieszy, a ja mu zawsze powtarzam: widzisz, ona cię słyszy i kocha- trochę go dopinguje, żeby mówił do tego brzuszka, bo wiem, że mu trudniej, dla faceta dziecko w brzuchu to jednak wirtualna sprawa...i tak jestem z niego dumna, bo daje z siebie naprawdę dużo. a mała uspokaja się jak jej puszczam piosenkę "Georgia on my mind" graną i śpiewaną przez mojego męża. chyba lubi to ![]() Cytat:
daj znać po wizycie co i jak Cytat:
Cytat:
chyba mi dziś kopa w ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- a tak wogóle oto własnie "Georgia on my mind" w wykonaniu Raya Charlesa na miły początek dnia! http://www.youtube.com/watch?v=Thls_tMuFkc
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś się byczę, muszę tylko pojechać do Apartu dokupić prezent dla mamy a takto leżę i pachnę
|
|
#4056 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoja drogą lekarz mnie uprzedził, że mogę mamie na te 50 urodziny dać wnusia ![]() Cytat:
Nasz np jak tylko coś nowego do domu się wniesie to zaraz idzie na tym drzemkę zaliczyć no i kocha damskie torebki i z uporem maniaka usiłuje w nich spać ![]() No właśnie u mnie za dwa tyg. będzie ten magiczny 37 tc. Cytat:
![]() Moją siostrę mama rodziła ponad dobę (poród pośladkowy), więc różnie bywa z tymi porodami. Chociaż mama twierdzi, że wolała by mnie rodzić tyle samo co siostrę bo ja szybko się urodziłam, ale dzieckiem byłam okropnym ![]() Moja siostra syna 12 godzin rodziła. Z młodą poszło szybciej, ale to dlatego, że Sylwester był i lekarz ją przyśpieszył, żeby trochę "poimprezować". Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym jak tylko mąż zostawi gdzieś sweter czy bluzę na krześlę kot od razu się na niej umieszcza do spania... ![]() rety....czas pędzi .... zmykam do miasta
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kobietki
już mi lepiej, przemyslalam sprawe, stwierdziłam, ze kobieta wie co robi i ma rację, lepiej teraz odpuścić, a Maleństwo niech przyjdzie na świat o czasie, za to jak wyjdzie z brzuszka, to go zagłaszczemy już mi lepiej Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze mężowi już lepiej Cytat:
wczoraj zrobiłam zakupy aptekowe - 100 zł poszło na takie rzeczy jak super seksowne majtki poporodowe czy inne rzeczy potrzebne do poroduzostały jeszcze tylko kosmetyki dla Maleństwa, przewijak i to chyba będzie wszystko buziaki
|
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Idę do sklepu coś na obiad kupić. |
|
|
|
|
#4060 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Synuś prześliczny i jak słodko śpi. Czekam na relacje porodowe
|
||||
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też zostały jeszcze kosmetyki i część spraw pieluszkowych. na porodowe gadżety już czekam , przyjdą w paczce a dziś właśnie wracając z poczty kupiłam torbę, żeby na wrazie co się do szpitala zapakować ![]() chciałam kupić maleństwu kosmetyki, ale mieli tylko Zwitsal, a ja chyba chce używać Neutral... ![]() a za ok 3 tyg zamawiamy łóżko porodowe..... potem będzie stało i mnie straszyło hihihi...---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Lenka ma czkawkę..chyba jednak ma głókę nadal w dole , bo tam mi głównie skacze... ![]() śmieszne hihihi
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas właśnie straszna zlewa się zaczęła - momentalnie robią się wielkie kałuże
![]() Dzwoniłam do SR i pierwsze zajęcia mamy 28 sierpnia
|
#4063 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dlaczego sikasz na brzuch Moj tez zawsze mowi, zebym dala malemu spokoj, bo on napewno chce spac ![]() Mnie dzis w nocy bolal brzuch, wieczorem zjadlam wielkie jablko moze to od tego , wkazdym badz razie myslalam, ze moze sie cos zacznie![]()
|
|||
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!! dla pierwszego malucha na wątku!!! - jest taki śiczniutki aż nie mogę uwierzyć że takie maleństwo siedzi w moim brzuszku ( ciągle mam wrażenie ze jest jeszcze taki maleńki i mało podobny do noworodka tzn taki pulchniutki) a tym czasem zostało mi 6 tygodni do końca - dziś zaczynam 35 tydzień więc na dobrą sprawę też bym mogła rodzić za 3 tygodnie... Nika jak Wojtuś ma czkawkę też czuje tak na dole i wewnątrz .. czasem cały brzuszek mi podskakuje - śmieszne uczucie... u nas dzisiaj wietrznie i dość pochmurnie a mnie nadal dusi i głębszego oddechu nie mogę wziąść Wiecie może kiedy brzuch schodzi bardziej w dół ??? w końcu mogłabym oddychać Za tydzień rozpoczynam 9 miesiąc - w końcu...
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardziej mnie zastanawia jak to wygląda w praktyce ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
bo brzuch a to w tą stronę się przemieścił a to w tą, po chwili robiła się góra po środku i tak dłuższy czas. Oczywiście na samym badaniu tajniak ani drgnął ![]() Lada moment zaczniemy się rozpakowywać ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Mój za to powiedział, że zazdrości kobietą tego uczucia i chciałby chociaż na chwilę się zamienić
|
||
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
uff, w końcu w domu!
od 9 byłam u kosmetyczki, myślałam już że nie wysiedze ![]() głód mnie taaaki dopadł, ale w końcu zjadłam a teraz ide odpoczywać, mąż do 17 w pracy ![]() w piątek w nocy jedziemy na wczasy, więc mamy jeszcze trochę załatwiania jutro i pojutrze
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Grr. Muszę iść jeszcze raz do sklepu bo ziemniaków nie kupiłam... jak się nie ma w głowie to ma się w nogach...
Widziałam moją małą sąsiadkę (chyba już ma z 1,5 miesiąca) ale kruszynka
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ja tak czuję, bardzo śmieszne uczucie. Mała zresztą chyba się denerwuje bo jej stópki chodzą dosłownie pod skórą brzucha po lewej stronie .... ![]() nie mam pojęcie kiedy schodzi w dół. reeeety , chyba przez tą pogodę normalnie mam problem, żeby się zebrać do czegoś konstruktywnego... idę prasować to, co wczoraj poprałam i ubiorę kołyskę... jejku jejku...ale mi się nie chce...
|
|
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to późniejsze problemy chyba bardziej zależą od tego jak zostaniemy zszyte, a nie od tego czy pękniemy czy nas natną. Póki co mam bojowe nastawienie i mam nadzieję, że moje starania pomogą, ale jeśli będzie bezpieczniej to też zgodzę się na nacięcie.Cytat:
oczywiście jeśli nic nie boli i nie ma dyskomfortu. Twierdzi, że to najlepsze ćwiczenie na powrót do formy.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4072 |
|
Przyczajenie
|
moniniteczka
Ojejku ale fajnie![]() ![]() ![]() ja już tak strasznie się doczekac nie mogę aż dzidzię na świat wyniesie![]() dziś rozpoczynamy 36 tydzień więc tak w sumie to może byc kwestia 2 tygodni ciekawa jestem czy taki duży będzie jak lekarz mnie straszył Ale koleżanka też tak miała że wróżyli duuże dziecko a się urodził niecałe 2 700 maluszek. No nic to jedyne co zostaje to dziecięce zakpy w sumie już tak blisko a ja nadal wielu rzeczy nie mam. A jak u Was, macie już wózek? Edytowane przez dessertt Czas edycji: 2009-08-12 o 13:25 |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4074 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do 37 tygodnia zostało mi 3 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
A ze mnie dzisiaj znowu leci .... Brzuch mam od trzech dni stale napięty, twardy i łapią mnie skurcze (bóle okresowe) dzisiaj częściej niź wczoraj .... Spac juz wogole nie moge, wszystko mnie swedzi, drapie, drazni, biodra mnie bolą, łono mnie boli ... rozstępów coraz więcej ... zgaga męczy non stop ... i tak się zastanawiam ... 21 sierpnia mam wizyte, brzuch mam caly czas twardy, nospa mi nic nie daje i tak mysle czy mnie czasem moj lekarz do szpitala nie polozy ... a dzisiaj na miescie jak bylam ... zakupki robilam, to trzy razy chodzilam do wc zeby sprawdzicm, czy to czasem nie zaden czop mi odchodzi .... a kupiłam: kocyczek niebieski dla niuni trzy pieluszki flanelowe z pieskami ![]() koszyczki (musze tylko obszyc materialem koszule do porodu XXL szlafroczek niebieski ![]() podusie dla małej do noszenia szczoteczke do zębów do szpitala ![]() jeszcze musze kupić piżame, ciapki, pościel i firanke, ale nigdzie nie moge dostac fioletowej
|
|
#4075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do porodów to w takim razie życzmy sobie równie łatwych jak zdażały sie w naszych rodzinach, a tak gdzie były trudne nastawmy sie że tego w genach nie odziedziczyłysmy a ja to właściwie nic nie mam jeszcze do porodu koszuli, wkładów, kometyków, tyle co ciuszki i w większości po Werce, chyba czas zacząc kompletować wszystko ... zostało mi 67 dni dużo
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|||
|
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie że dzieci urodzone w 35 tygodniu w 99% są całkowicie zdrowe i zdolne do przeżycia poza macicą. Mam taką fajną pozytywkę z ikei ( w pluszaku) teraz sobie jej słuchamy z maluszkiem a on wierci się że hejjjj ( a już się martwiłam że tak mało się rusza)
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pare pierdółek dla mnie mi brakuje i tyle ... moge rodzic
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
a nasz wózek był zamawiany na wrzesień ale przyjechał wcześniej i babka powiedziała że jak go jeszcze nie chcemy to może go sprzedać bo duż o par się o niego pytało.. i dlatego już stoi u małego w pokoju a ja nad nim siedzę i się rozczulam jaki to on fajny i kocyki przymierzam i różne takie tam.
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-08-12 o 13:41 |
|
|
|
#4080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kołyska świeżutka i ubrana...śliczna......... ..
![]() Cytat:
Cytat:
oczwyiście to tylko jeden z czynników, jest jeszcze kwestia rasy i charakteru psa. rety , może zadzwoń do tego lekarza i powiedz mu co się dzieje... fajne zakupki Cytat:
![]() Tysiak nie obijać się, do roboty! dziecko będziesz miała ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

mowi "przestan go szturchac - on pewnie chce spac
Jeśli tak, to będzie głównym "uspokajaczem" dzidzi 

mąż się cieszy, a ja mu zawsze powtarzam: widzisz, ona cię słyszy i kocha- trochę go dopinguje, żeby mówił do tego brzuszka, bo wiem, że mu trudniej, dla faceta dziecko w brzuchu to jednak wirtualna sprawa...i tak jestem z niego dumna, bo daje z siebie naprawdę dużo.
ciekawe co odpowie 

Muszę chyba kupić inną...