Wieczór panieński z wielką kłótnią - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 19:14   #151
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Wieczór panieński z wielką kłótnią

MissBella86 dużymi literami napiszę: ORGANIZATORCE PM NIE ZLECIŁA ORGANIZACJI WIECZORU. Wskutek czego Twoje zdanie w tej sprawie nie odnosi się do tej sprawy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 19:23   #152
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissBella86 Pokaż wiadomość
Napisałam już co na ten temat myślę. Dla mnie to błędem nie jest.
W momencie, kiedy autorka tematu zupelnie jasno nakresla co jest istotne, a co nie, a Ty z uporem maniaka idziesz w zaparte, to mnie naprawde nie obchodzi co Ty na ten temat myslisz i czym to jest dla Ciebie. Po prostu - idzie obiektywnie stwierdzic, na ile to sie odnosi do danej sytuacji i czy jest bledem z Twojej strony.

Cytat:
A ja powtarzam, że absurdalnych przykładów nie będę komentować.
Jakich absurdalnych dziewczyno? Malo takich przypadkow, chocby na tym forum bylo opisanych?

Tiru riru worek zwiru, przyklad ktory udowadnia absurd Twojego rozumowania, to juz absurdalny i nie bedziesz komentowac

Cytat:
Choćby tutaj:

albo tu:

W temacie zostały przytoczone również inne przykłady wieczorów panieńskich a nie wyłącznie ten wspomniany przez autorkę tematu.
A jak sie ma sytuacja opisana przez Klarisse do tej opisanej przez Ciebie? Jak piesc do nosa, ot jak

Cytat:
Cóż, dla mnie to dyskusja z Tobą nie ma sensu gdyż czytasz tylko to co chcesz i część moich słów do Ciebie po prostu nie dociera albo też nie chcesz zaakceptować tego, że mogę mieć zupełnie inne poglądy niż Ty i mogę coś inaczej zrozumieć. Piszę o tym, że dla mnie z pierwszego posta nie wynika coś tam, ale Ty nie jesteś w stanie tego pojąć bo najwidoczniej uważasz, że masz monopol na to jak jest naprawdę i skoro dla Ciebie z tego pierwszego posta coś tam wynika to już dla każdego musi wynikać.
Piszę więc po raz ostatni, że dla mnie z pierwszego posta nie wynika, że autorce nie chodziło o uszy nawet jeżeli dla wszystkich innych wynika.
Dobre. Uparalas sie i brniesz w zaparte, ile by Ci nie tlumaczyc, ze nie masz racji i sytuacja ktora jest opisywana byla zupelnie inna od Twojej, ale nie, to ze mna dyskusja nie ma sensu i ja czytam co chce. Zarty sobie stroisz ?

Ja nie musze miec na nic monopolu, bo zupelnie jasno, wrecz jak krowie na rowie zostalo wyjasnione, jak bylo naprawde, tylko Ty nie jestes w stanie tego przyjac do wiadomosci

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 19:24   #153
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A patrz z ilu chcesz, dopoki nie przekrecasz faktow, tudziez nie dodajesz niczego od siebie

Przeciez te uszy to najmniejszy problem, jesli ktos sie na tym skupia, to po prostu popelnia blad.

Tyle ze z tego posta jasno wynika, ze jej nie chodzilo o uszy, a Ty sobie nie wiadomo co, nieladnie mowiac ubzduralas

Nie wspominajac juz o tekstach rownajacych te uszy z umiejetnoscia dobrej zabawy

A co mialo zrobic? Bezczelna, arogancka tupeciara, zasluzyla na duzo wiecej zjechania.

Wiesz, to to ze Ty sie skupiasz na czyms, to jest zupelnie nieistotne dla tematu jest problemem, a nie to, ze inni sie skupiaja na sednie sprawy.

Dla mnie to bzdura, bo nie o organizatora chodzi, tylko o mlodego/mloda.

Powtarzam pytanie: wiec ogranizator moze sprowadzic prostytutki i nikomu, wlacznie z mlodym nic do tego?

Po pierwsze, to ze Ty uwazasz, ze ogranizator(ka) moze robic co chce, nie znaczy, ze ktokolwiek to akceptuje i ma sie z tym zgadzac, wiec samozwancza czy nie, kwestia od startu wyglada inaczej.

Natomiast to, ze tej osoby nikt o to nie prosil, nie jest bliska mlodej itd., zmienia kwestie nie "nieco" a diametralnie

Czy Ty to powaznie piszesz? Gdzie ktokolwiek cos takiego napisal? Rozumiesz roznice pomiedzy czyjas samowolka, a gdy ktos cos faktycznie ogranizuje?

Bez obrazy, ale dyskusja z Toba nie ma sensu, bo przykladasz wlasne doswiadczenie z zupelnie odmiennej sytuacji do tej, a to pasuje jak piesc do nosa

Panna mloda o nic tej dziewczyny nie prosila
kurde Lajrak, nie doluj dziewczyny, toz to ona analize profilow psychologicznych zrobila

Stary 2009-08-11, 20:43   #154
Hultaj
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13688948]MissBella86 dużymi literami napiszę: ORGANIZATORCE PM NIE ZLECIŁA ORGANIZACJI WIECZORU. Wskutek czego Twoje zdanie w tej sprawie nie odnosi się do tej sprawy [/QUOTE]
Ech, no bardzo się odnosi, co z tego, że nie zleciła. Skoro nie chciała tamtej z tego wykręcić, bo np. nie chciała ''urazić'' faceta, z którym nb. zaraz stworzy regularną komórkę społeczną, to sorry Gregory.

I bardzo dobrze rozumiem co Miss Bella ma na myśli i w dużym stopniu się z nią zgadzam, właściwie, to zgadzam się z nią we wszystkim, może nie pcham się w te rozważania na temat grup i psychologii, bo to nie o tym.

I tez widze róznicę między panienskim a urodzinami; jeśli sprawa wygląda tak, że młoda sama sobie to organizuje, to spoko, wrzuca to w swoje koszty ożenku , ale przyjmuje się również taka nowa świecka tradycja , że wieczorek panienski to nie jest próbne wesele ze strony młodej , tylko symboliczne pożegnanie ;-) jej przez koleżanki, że oj córciu, córciu, już ty długo panienką nie będziesz. Dla mnie to jest logiczne, że tzw. skrzykuje się parę czy więcej osób i organizują młodej tzw. niespodziankę, więc płacą za to (wszystko w granicach ustalen) a wszelkiej maści mącicielom jak coś nie pasuje, to nikt ich na siłę tam nie pcha, co nie.
I jest tak, panienski ma zrobic osoba najblizsza, przyjaciolka, siostra, i powinna się dogadać z resztą, ale to nie reszta organizuje, tylko konkretna już osoba.
Sorry, gdybym organizowala taki wieczorek (jako ktoś bliski, więc teoretycznie znający gust przyszłej mężatki), wymyśliła durnotę uchodząca w moim przekonaniu za świetny pomysł, a jakiejś Iksińskiej by ta nie pasowała, w sytuacji gdyby zostało jakoś tam umówione, że ja mam glos decydujący, to bym ją zwyczajnie pod nosem wyśmiała. Bp sorry, każdy ma tyle czasu ile ma, i kazdy musi wykazać minimum dobrej woli, dlatego straszliwie mi się śmiać chce, jak czytam, jak to się trzeba z każdym pospotykać (), albo posiedzieć na gadu. Chyba jak komuś szkoda np. wydać kilkadziesiąt zł na głupoty, to chyba łatwo zrozumiec, że organizatorka może nie miec ochoty wydzwaniać do iluś tam osób, by się konsultować? Albo siedzieć w necie kilka godzin i z kazdym gawędzić przez łącza, bo ma np. na głowie także inne rzeczy?
Aczkolwiek, no tu sytuacja analogiczna oczywiście do końca nie jest, bo panna wepchneła się młodej przed orkiestrę, ale tak trzeźwo patrząc, napiszę się po raz trzeci, skoro młoda nie zrobiła porzadku z siostrą slubnego (w sensie, być może: nie lubię jej, uważam, że to głupia laska, bla, bla - ale to ona organizuje moją własną prywatną imprezę...) - to nie wiem, czy warto uszczęśliwiać ludzi na siłę i pchać się z dobitnym poglądem między wódkę a zakąskę. A uszu w najgorszym razie, jak się zakładać straszliwie nie chce, a głupio byłoby np. już robić kwas na imprze, to się kladzie na krzesełku, siada się, rozwala, albo gubi w tramwaju, i ojej, jaka szkoda.
Tylko tak jak mowię, nie bronię laski do końca, skoro miała z Wami poustalać, to jak wspomniałam, szczęście dla niej po samowolce, gdy dostaje kasę z powrotem.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-08-11 o 20:51
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 21:39   #155
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Ech, no bardzo się odnosi, co z tego, że nie zleciła. Skoro nie chciała tamtej z tego wykręcić, bo np. nie chciała ''urazić'' faceta, z którym nb. zaraz stworzy regularną komórkę społeczną, to sorry Gregory.
Jak mogla ja z czegokolwiek wykrecac, jesli o tym do ostatniej chwilii nie wiedziala ? Przeciez to, ze ja na wieczor panienski zaprosilo nie oznacza wiedzy o takich pomyslach. Normalni, taktowni ludzie, a nawet Ci mniej w wiekszosci nie wykrecaja podobnych numerow, a juz z pewnoscia nie takiego...

Cytat:
I bardzo dobrze rozumiem co Miss Bella ma na myśli i w dużym stopniu się z nią zgadzam, właściwie, to zgadzam się z nią we wszystkim, może nie pcham się w te rozważania na temat grup i psychologii, bo to nie o tym.
Ja tez rozumiem, co ona ma na mysli, tyle ze, jej doswiadczenia nijak sie maja do tej sytuacji, a ona z uporem maniaka ich wlasnie sie trzyma przy ocenie tej sytuacji.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-08-11, 21:46   #156
201710120930
Konto usunięte

Ja bym te uszy nałozyła..jakbym sobie dziabneła
Pewnie niezła polewka by była.
Osobiście uważam że na panieńskim troszkę kiczu ujdzie.
Widziałam kiedyś jak panny się bawiły w knajpie -myślałam że mi papcie ups kozaczki dwa razy spadną z wrażenia..nawet striptisera miały kiczowatego był przebrany za Flinstona

Osobiście się cieszę jak ktoś coś zorganizuje -dokładnie ,przychodze na gotowe co mam frąchać.
Frącham w tylko jednym przypadku-gdy do organizowania pcha(a często) się taka nasza znajoma która myśląc ze jest taka sprytna stara się nam upchać rózne badziewia króre jej zostały.Z tej całej jej pazerności staje okoniem.
A tak to nie
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 22:30   #157
Hultaj
BAN stały

Aaa, czyli młoda sobie pozapraszala ludzi do knajpy a ta laska ni z gruchy ni z pietruchy wyskoczyła po ludziach z komunikatem: o, prosiem, o tu, nakupiłam różków i uszów, czekam teraz na pieniążki? Bo przyznaję , że zrozumiałam, że chodzi o zwyczajną organizację na siłę (ja jej urządzę).
Jak tak, to faktycznie szallenstwo, chyba zadzwonię sobie zaraz do kogoś z pytaniem czy mnie lubi i jeśli powie, że owszem, to czy nie ma przypadkiem stówy dla mnie lub 2óch albo czy by mi czegoś nie kupił. :-D Widocznie działa, skoro ludziska tylko strzeliły ślipiami i grzecznie piterki otwarły, bo chyba bym ze smiechu się z leksza turlnęła , gdyby wieczór wcześniej siedzi sobie człowiek milutko, odpukać, i ktoś mu się z nagła lansi jak ten Filip, czegóż to wspaniałego nie wymyślił, a ty mu teraz za to daj.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-08-12 o 01:17 Powód: no byk :cool:
Stary 2009-08-11, 22:33   #158
Luba
Zakorzenienie

Do mie nie dzwoń Nie odpalę ani centa

Wiecie, że na swoim panieńskim dostałam prezent: taką łychę drewnianą. I służy mi do dziś!
A bielizna sie podarła

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 22:47   #159
Hultaj
BAN stały

Chociaż wiecie, musi działać, przypomniała mi się sytuacja sprzed kilku lat, idę sobie ulicą, w rąsi niu lód z automatu, jeszcze nawet nie zaczęty, i drogę zachodzi mi zwyczajna dziewuszka i tak do mnie: da mi pani loda? Wzięła, ekhem, mi zbaraniałej, i poszła.
Ach, ten Terry P.
Cytat:
Na świecie istnieją podobno dwa rodzaje ludzi. Jedni kiedy dostają szklankę dokładnie w połowie napełnioną mówią:' Ta szklanka jest w połowie pełna'. Ci drudzy mówią:'Ta szklanka jest w połowie pusta'. Jednakże świat należy do tych, którzy patrzą na szklankę i mówią:'Co jest z tą szklanką? Przepraszam bardzo... No przepraszam... To ma być moja szklanka? Nie wydaje mi się. Moja szklanka była pełna. I większa od tej!'. A na drugim końcu baru świat pełen jest innego rodzaju osób, które mają szklanki pęknięte albo szklanki przewrócone (zwykle przez kogoś z tych, którzy żądali większych szklanek), albo całkiem nie mają szklanek, bo stały z tyłu i barman ich nie zauważył.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

, ale mnie rozbawiła cała ta sytuacja, nie wiem, Szaja, no nie wiem, chyba by mi się łącze z wrażenia zapchło po takim czymś, a tchawica herbatą. Nak nak. Także, masz nerwa dziewczyno, że byłaś w stanie na trzeźwo jeszcze zapyszczyć, że Ci nie pasi. Trza było brac te rajtki na pamiątkę, choćby siłą.
W każdym razie dzięks, usmiałam się jak głupek.
(No a kto się śmieje ostatni? Kto? Ano ten, któremu trzeba wytłumaczyc dowcip ).

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Do mie nie dzwoń Nie odpalę ani centa
Ha. Bo ni mosz.
Ty lisku chytrusku Ty.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-08-11 o 22:48 Powód: :D
Stary 2009-08-11, 23:19   #160
MissBella86
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13688948]MissBella86 dużymi literami napiszę: ORGANIZATORCE PM NIE ZLECIŁA ORGANIZACJI WIECZORU. [/QUOTE]
Słuchaj, nie wiem po co mi to kolejny raz piszesz. Być może przeoczyłaś jednego z moich postów, w którym to padły słowa:
Cytat:
Napisane przez MissBella86
Tak, tak, wiem - tutaj osoba była samozwańczą organizatorką więc kwestia wygląda nieco inaczej
A tak na marginesie, to nie musisz tak krzyczeć. Rozumiem, że emocje Cię ponoszą, ale może trochę kultury. Głuchy nikt nie jest.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13688948]Wskutek czego Twoje zdanie w tej sprawie nie odnosi się do tej sprawy [/QUOTE]
Oj widzę, że baaaardzo trudno Ci przełknąć słowa krytyki skoro w taki sposób próbujesz unieważnić moje zdanie.
To może napisz czemu ma służyć ten wątek?
W tym momencie mam wrażenie, że chodziło Ci jedynie o to by skrytykować tę osobę, o której tak niepochlebnie pisałaś a Ciebie pochwalić.
W swoim pierwszym poście zadałaś pytanie:
Cytat:
Napisane przez szajajaba
I teraz pytanie - która miała rację? Czy faktycznie utrudniam i focha ja walę, czy - osoba?
Większość skrytykowało zachowanie osoby. Ja, choć nie do końca wprost, Twoje. Jednak nigdzie też nie napisałam, że podobało mi się zachowanie osoby. Domyślam się, że krytyka nie jest przyjemna no ale skoro tak trudno Ci ją przełknąć to może następnym razem zastanów się zanim założysz wątek, w którym poddasz ocenie również swoje postępowanie?

Cytat:
W momencie, kiedy autorka tematu zupelnie jasno nakresla co jest istotne, a co nie, a Ty z uporem maniaka idziesz w zaparte, to mnie naprawde nie obchodzi co Ty na ten temat myslisz i czym to jest dla Ciebie. Po prostu - idzie obiektywnie stwierdzic, na ile to sie odnosi do danej sytuacji i czy jest bledem z Twojej strony.
A Ty z uporem maniaka próbujesz mi wmówić jak mam myśleć.
I widzę, że bardzo trudno pogodzić Ci się z tym, że ktoś może myśleć inaczej.
Autorka przedstawiła sytuację ze swojego punktu widzenia i poddała ją ocenie czytelnikom tego forum. Mam wrażenie, że liczyła na to, że każdy spojrzy na tę sytuację tak jak ona - z jej punktu widzenia. W momencie gdy ośmieliłam się spojrzeć na to wszystko z drugiej strony autorka mówi, że moje zdanie się nie liczy. I w tym momencie nie widzę sensu tego wątku skoro od samego początku jest ukierunkowanie w jedną stronę.

Cytat:
Jakich absurdalnych dziewczyno? Malo takich przypadkow, chocby na tym forum bylo opisanych?
Dla mnie to nadal jest absurdalny przykład chłopaku.
Miałam Ci nawet na początku go skomentować ale z każdym Twoim postem przekonuję się coraz bardziej, że Tobie nie warto. Wcześniej pisałam dlaczego.

Cytat:
A jak sie ma sytuacja opisana przez Klarisse do tej opisanej przez Ciebie? Jak piesc do nosa, ot jak
Widzę, że po raz kolejny łączysz to co chcesz.
Pozostawiam bez komentarza.

Cytat:
Dobre. Uparalas sie i brniesz w zaparte, ile by Ci nie tlumaczyc, ze nie masz racji i sytuacja ktora jest opisywana byla zupelnie inna od Twojej, ale nie, to ze mna dyskusja nie ma sensu i ja czytam co chce. Zarty sobie stroisz ?
A Ty widzę, że koniecznie uparłeś się, żeby pokazać mi, że to ja nie mam racji. Czy naprawdę tak trudno jest Ci zrozumieć, że ludzie mają różne zdania na dany temat? Ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje. Różnica polega na tym, że ja jestem w stanie zrozumieć, że możesz inaczej na tę sprawę patrzeć, ale Ty, że ja patrzę na to inaczej już nie rozumiesz. W każdym bądź razie, życzę powodzenia w dalszych próbach przekonania mnie do swojej opinii.
Jak np. tutaj:

Cytat:
Ja nie musze miec na nic monopolu, bo zupelnie jasno, wrecz jak krowie na rowie zostalo wyjasnione, jak bylo naprawde, tylko Ty nie jestes w stanie tego przyjac do wiadomosci
Słabiutko, słabiutko. Chyba musisz się bardziej postarać.

Cytat:
Napisane przez srubka
kurde Lajrak, nie doluj dziewczyny, toz to ona analize profilow psychologicznych zrobila

A Ty widzę od samego początku tego wątku nie masz nic do powiedzenia skoro raz zarazem odnosisz się do mojej osoby. Zresztą liczba postów napisanych przez Ciebie na całym wizażu mówi sama za siebie. No ale rozumiem, jak nie masz dobrych argumentów to chwytasz się juz czegokolwiek byleby napisać i dodać kolejnego posta do kolekcji.
Ale wiesz co Ci powiem? Jakość, nie ilość jest ważna
MissBella86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 23:49   #161
wiolkaa85
Raczkowanie

MissBella86 - daj juz sobie spokoj z tym pisaniem.
Autorka miala problem, przeczytala rozne opinie, wieczor panienski skonczyl sie i po krzyku
Chcialas na sile opisac, jakie mialas dramaty z organizacja wp, to napisalas i ok.
A teraz bezcelowe jest przekonywanie sie o tym, kto ma racje.
Nie widzisz, ze to zenujace??
Jedni popieraja autorke, Ty przekonujesz, ze nie maja racji( to przenosnia, zanim zaczniesz po raz n-ty pisac mi to samo co wczesniej) i ochrzaniasz wszystkich dookola, ze nie dopuszczaja innego sposobu myslenia.
Za to Ty rozumnie wazysz wszelkie argumenty...
Powtarzajac jak katarynka to samo i pieniac sie, ze do reszty nie dociera, jak zamknieci sa na Twoje argumenty

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
SJakość, nie ilość jest ważna
Dokladnie, dlatego skonczmy moze te przepychanke w watku
wiolkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 23:56   #162
Wyrak
Zakorzenienie

MissBella86 - widze, ze Ty, niezaleznie od faktow bedziesz pisala swoje Ciao

Stary 2009-08-12, 00:05   #163
MissBella86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaa85 Pokaż wiadomość
Autorka miala problem, przeczytala rozne opinie, wieczor panienski skonczyl sie i po krzyku
Chcialas na sile opisac, jakie mialas dramaty z organizacja wp, to napisalas i ok.
Jedni popieraja autorke, Ty przekonujesz, ze nie maja racji( to przenosnia, zanim zaczniesz po raz n-ty pisac mi to samo co wczesniej) i ochrzaniasz wszystkich dookola, ze nie dopuszczaja innego sposobu myslenia.
Powtarzajac jak katarynka to samo i pieniac sie, ze do reszty nie dociera, jak zamknieci sa na Twoje argumenty
Do tej pory to ja się czuję cały czas atakowana i te ataki odpieram.
Napisałam jednego posta z opinią. Następnie inni zaczęli rozkładać go na czynniki pierwsze. Liczyłam się z tym, że jako posiadająca odmienną opinię reszta będzie próbowała mnie "zjeść".

Cytat:
To zaraz się okaże jak reszta zastosuje się do Twojej rady.
Ja jestem już dawno chętna to zakończyć ale sorry, nie dam się "kopać".
MissBella86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 00:32   #164
Margot May
Raczkowanie

Ta osoba w ogóle nie umie nic organizować. Ja właśnie jestem w trakcie organizowania imprezy dla naszego roku. Najpierw wybrałam 3 terminy i poddałam je pod demokratyczną ocenę ludzi, którzy mają się na owej imprezie zjawić. Ja się po prostu skłaniam ku demokracji i wybiorę dzień, który poprze najwięcej osób, trudno, wszyscy na pewno w wakacje się nie spotkamy, bo jeden ma pracę, drugi morze, a trzeci za daleko.
Chcemy kupić grilla, bo poprzedni się popsuł, to podałam cenę grilla znalezionego w jednym ze sklepów i jednorazówy. No i pytanie, który wybieramy. Wiadomo, że na grilla będzie składka, więc podałam też ceny. Który wybierze większość, to się dopiero okaże.
Moim zdaniem organizotorka nie ma prawa robić, co chce, ma to obowiązek konsultować i stosować jakieś większościowe podejmowanie decyzji.
Stary 2009-08-12, 01:11   #165
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Srubka
...
Zresztą liczba postów napisanych przez Ciebie na całym wizażu mówi sama za siebie.
Tak? A co?
Stary 2009-08-12, 01:59   #166
Luba
Zakorzenienie

Jo ni mom?! Ha!
A moze i ni mom
Ale bede miała jak się wyprzedaże skończo
Wtedy zwoń

Stary 2009-08-12, 02:54   #167
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty widzę od samego początku tego wątku nie masz nic do powiedzenia skoro raz zarazem odnosisz się do mojej osoby. Zresztą liczba postów napisanych przez Ciebie na całym wizażu mówi sama za siebie. No ale rozumiem, jak nie masz dobrych argumentów to chwytasz się juz czegokolwiek byleby napisać i dodać kolejnego posta do kolekcji.
Ale wiesz co Ci powiem? Jakość, nie ilość jest ważna
a to dziecko nie czytalas calego watku
uparcie piszesz te swoje analizy, co i tak nic nie wnosza, nic a nic, szkoda czasu na rozmowy z toba
ciekawe co ma ilosc postow do tego wszystkiego tonacy brzytwy sie chwyta? ewidentnie w twoim przypadku to sie zgadza

Cytat:

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

racja.

Cytat:
MissBella86 - widze, ze Ty, niezaleznie od faktow bedziesz pisala swoje Ciao
racja

Cytat:
Tak? A co?
no ja tez jestem ciekawa nowych analiz psychologicznych
ilosc twoich postow na wiazazu, powie ci prawde o tobie
Stary 2009-08-12, 10:04   #168
Konto usunięte

ha! to co mówi moja liczba postów Ktoś pokusi się o analizę?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 10:07   #169
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13696240]ha! to co mówi moja liczba postów Ktoś pokusi się o analizę? [/QUOTE]

Ja się nie podejmuję, ale ośle.... tfu, sorry.... królicze uszy Ci wyrosły w Avie

Szajuś, wesele już niedługo

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 10:34   #170
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wieczór panieński z wielką kłótnią

Cytat:
Dlatego też napisałam, że rozumiem oburzenie gdy panna młoda sama organizuje taki wieczór bo wtedy fakt, ona zaprasza to wypada żeby i ona sama zapłaciła. Ale w momencie gdy poprosi lub zleci to którejś koleżance to ta koleżanka ma sama płacić za np. 10 osób? A może powiedzieć "Daj kasę to Ci zorganizuję"?
Poza tym dla mnie jest różnica między urodzinami a wieczorem panieńskim.

Napisałam już co na ten temat myślę. Dla mnie to błędem nie jest.
Przecież panna młoda wie doskonale gdzie i za ile odbędzie się jej wieczór panieński to taka głupia nie jest, żeby myśleć, że to się "samo zapłaci" i zna na pewno koszty oraz wie, czy do ich pokrycia zobowiązana jest ona czy też inne osoby - w tym wypadku przerzuca koszty swojej imprezy na zaproszone koleżanki. I to nie jest w porządku i nie jest normalne - a to, że zbieraniem kasy zajmuje się jej siostra, to akurat żadne wytłumaczenie, bo pewnie ustalały razem przynajmniej jaki lokal i część "atrakcji" wieczoru.

A jaka to jest ta strasznie wielka różnica między imprezą urodzinową a imprezą typu wieczór panieński? Tak z ciekawości pytam.
Stary 2009-08-12, 10:43   #171
Konto usunięte

Gwoli wyjaśnienia PM płaciła za alkohol/napoje zwyczajne. Nie wymagała żadnych wydatków od dziewczyn.
Stary 2009-08-12, 10:52   #172
Luba
Zakorzenienie

Mnie też interesuje to samo co Klarisse.
Bo wiadomo, że niezależnie od tego kto organizuje, to przecież panna młoda o tym wie i chyba, na boga, partycypuje w kosztach. Co to zmienia czy ona organizuje czy zleca komus innemu? To jest JEJ wieczór panieński. Chyba, że ta impreza jest organizowana w tajemnicy i pm o tym nic nie wie.
Rozumiem też, że czasem pm nie za wszytsko płaci, bo taka jest umowa czy też inne dogaduszki miedzy uczestnikami.
Ale przykład z tym, ze jak sama organizuje to sama płaci a jak komus zleca to już nie, jest całkiem dla mnie z księżyca. No bo niby dlaczego?

Jeśli ja zlece komus organizacje wesela, to on pozbiera od gosci kasę? Bo organizuje on a nie ja?

Stary 2009-08-12, 14:59   #173
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A jaka to jest ta strasznie wielka różnica między imprezą urodzinową a imprezą typu wieczór panieński? Tak z ciekawości pytam.
bez uszu i z uszami
Stary 2009-08-12, 22:00   #174
wiolkaa85
Raczkowanie

A tak serio to mnie troche dziwi zapraszanie na wieczory panienskie, gdzie goscie placa za prezenty, alkohol, jedzenie i bog wie, co jeszcze (na razie dowiedzialam sie o wizycie w spa).
Jesli ja bym chciala miec taki wieczor, to sama bym fundowala
Ehh, pewnie to nowa tradycja
wiolkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 23:09   #175
taka taka
Zakorzenienie

przeczytałam cały wątek
a nie mam wakacji
już miałam coś napisać, ale nie będę się powtarzać
Hultaju, oddałaś znakomicie również moje odczucia dotyczące sprawy przedstawionej przez Szajajabę (dobrze odmieniłam?)
nie będe się więc powtarzać, tylko pozwolę sobie zacytować, sama bym lepiej i jaśniej tego nie napisała:

Cytat:
Jeśli chodzi o sam konflikt to uważam, że był zbędny i tym samym kojarzy mi się ta historia z typowym rozbijaniem gufna na atomy.
Cytat:
Dobrze rozumiem co chciała przekazać np. MissBella, przyznam, że ja chyba darowałabym sobie wygłaszanie poglądów na temat, jakie to owe nieszczęsne uszy są kiczowate, beznadziejne, itd, i chyba uzyłabym tzw. dyplomacji czy cuś , bo wychodzę zazwyczaj z założenia, nie ja organizuję, przychodzę na gotowe, nie jestem na tyle bliską znajomą, przyjaciółką czy chętną by się tym zająć, to zostawiam w spokoju organizatorkę, bo każdy ma swój gust (no, skoro jest moda na te uchole, a jakas jest, to pewnej grupie osób to się podoba...). Zwyczajnie nawet by mi się nie chcialo kłotni via gg w ogóle, a tym bardziej o coś takiego.

To, że młoda miala taką organizatorkę wieczorku a nie inną, to już szczerze mowiąc, mniej ważne, bo dla mnie założenie jest takie, że wieczorek powinna faktycznie urządzać osoba, która przynajmniej w teorii powinna wiedzieć, co by mlodej spasowalo najbardziej, a jesli dochodzi do sytuacji, że pozwala się robić imprezę siostrze TZ, np. dla tzw. świętego spokoju, a za którą (siostrą), jak rozumiem, się nie przepada, to cóż tu jeszcze można dodać.
Aczkolwiek uważam, że organizacja pozostawiała oczywiście do życzenia, ale tu już wszystko zależy, jakie były ustalenia. Jesli takie, że wpadam na pomysl, kupuję, zbieram kasę, to cóż tu mówić, jeśli: wpadam na pomysł, konsultuję z zainteresowanymi choć z grubsza, kupuję, zbieram pieniadze, a 2gi punkt jako zupełnie istotny zostaje pominięty, to, no raczej, owa osoba ma szczęscie, gdy kasę odzyskuje.

Cytat:
Cytat:

I tez widze róznicę między panienskim a urodzinami; jeśli sprawa wygląda tak, że młoda sama sobie to organizuje, to spoko, wrzuca to w swoje koszty ożenku , ale przyjmuje się również taka nowa świecka tradycja , że wieczorek panienski to nie jest próbne wesele ze strony młodej , tylko symboliczne pożegnanie ;-) jej przez koleżanki, że oj córciu, córciu, już ty długo panienką nie będziesz. Dla mnie to jest logiczne, że tzw. skrzykuje się parę czy więcej osób i organizują młodej tzw. niespodziankę, więc płacą za to (wszystko w granicach ustalen) a wszelkiej maści mącicielom jak coś nie pasuje, to nikt ich na siłę tam nie pcha, co nie.
I jest tak, panienski ma zrobic osoba najblizsza, przyjaciolka, siostra, i powinna się dogadać z resztą, ale to nie reszta organizuje, tylko konkretna już osoba.
Sorry, gdybym organizowala taki wieczorek (jako ktoś bliski, więc teoretycznie znający gust przyszłej mężatki), wymyśliła durnotę uchodząca w moim przekonaniu za świetny pomysł, a jakiejś Iksińskiej by ta nie pasowała, w sytuacji gdyby zostało jakoś tam umówione, że ja mam glos decydujący, to bym ją zwyczajnie pod nosem wyśmiała. Bp sorry, każdy ma tyle czasu ile ma, i kazdy musi wykazać minimum dobrej woli, dlatego straszliwie mi się śmiać chce, jak czytam, jak to się trzeba z każdym pospotykać (), albo posiedzieć na gadu. Chyba jak komuś szkoda np. wydać kilkadziesiąt zł na głupoty, to chyba łatwo zrozumiec, że organizatorka może nie miec ochoty wydzwaniać do iluś tam osób, by się konsultować? Albo siedzieć w necie kilka godzin i z kazdym gawędzić przez łącza, bo ma np. na głowie także inne rzeczy?
Aczkolwiek, no tu sytuacja analogiczna oczywiście do końca nie jest, bo panna wepchneła się młodej przed orkiestrę, ale tak trzeźwo patrząc, napiszę się po raz trzeci, skoro młoda nie zrobiła porzadku z siostrą slubnego (w sensie, być może: nie lubię jej, uważam, że to głupia laska, bla, bla - ale to ona organizuje moją własną prywatną imprezę...) - to nie wiem, czy warto uszczęśliwiać ludzi na siłę i pchać się z dobitnym poglądem między wódkę a zakąskę. A uszu w najgorszym razie, jak się zakładać straszliwie nie chce, a głupio byłoby np. już robić kwas na imprze, to się kladzie na krzesełku, siada się, rozwala, albo gubi w tramwaju, i ojej, jaka szkoda.
Tylko tak jak mowię, nie bronię laski do końca, skoro miała z Wami poustalać, to jak wspomniałam, szczęście dla niej po samowolce, gdy dostaje kasę z powrotem.

edit
a uszy ... wielce twarzowe

Edytowane przez taka taka
Czas edycji: 2009-08-12 o 23:10
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 00:35   #176
Margot May
Raczkowanie

Także uważam, że jak ja wyprawiam mój wieczór panieński, imieniny, urodziny, to ja płacę za jedzenie i napoje. Bo to ja zapraszam. Ale jak ja organizuję grilla naszego roku, to umawiamy się na imprezę składkową. Bo to jest wspólna impreza, impreza naszego roku.
Stary 2009-08-13, 11:33   #177
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
W sumie to chodziło o azjatyckie rysy twarzy (bo chyba nie rozróżnia się na japońskie, czy inne)

Wyniki poszukiwania (luźne skojarzenia ):

Kawaler dla "Osoby" (chociaż chyba by go było szkoda dla niej):
http://www.brownbuttontrading.com.au...oy-rabbit.html
I na tańce i na upojny wieczór we dwoje:
http://images.inmagine.com/img/brand.../bxp135201.jpg
Taką minę miała "Osoba", gdy jej napisałaś, że te uszy są tandetne:
http://fc09.deviantart.com/fs49/f/20...cian_Girl1.jpg
Suknia ślubna?
http://www.sugarplumtree.co.uk/image...-pink-th-1.jpg
Obowiązkowe ćwiczenia przed bunny-piżama party:
http://farm1.static.flickr.com/42/14...700a59.jpg?v=0
Strój na wiele okazji:
http://www.akinaiblog.com/media/shop...unny3-254.jpeg
Piżama party retro:
http://media.photobucket.com/image/b...te_bunnies.jpg
Królik-pedofil?
http://lauriekendrick.files.wordpres...ster-bunny.jpg

Ta mi się też spodobała i skojarzyła z wątkiem, chociaż to nie króliczki:
http://img78.imageshack.us/i/dscf0585sk2.jpg/
Cytat:
Napisane przez Margot May Pokaż wiadomość
Także uważam, że jak ja wyprawiam mój wieczór panieński, imieniny, urodziny, to ja płacę za jedzenie i napoje. Bo to ja zapraszam. Ale jak ja organizuję grilla naszego roku, to umawiamy się na imprezę składkową. Bo to jest wspólna impreza, impreza naszego roku.
PRzeczytałam cały wątek i ze 3 razy płakałam ze smiechu

Doris zdjęcia rewelka, jeszcze się śmieję

A cała sytuacja i dalsza dyskusja tak absurdalna, że az śmieszna, tylko... Wyrak, myślałam, że się nie poddasz o wytrwasz do końca
Stary 2009-08-13, 18:17   #178
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A cała sytuacja i dalsza dyskusja tak absurdalna, że az śmieszna, tylko... Wyrak, myślałam, że się nie poddasz o wytrwasz do końca
Wole pogadac sobie do obrazu, przebieg ten sam, a jakos fajniej jest

Swoja droga, to niektorzy traktuja takie uroczystosci, jako okazje do zlupienia znajomych i rodziny - przypominanie sobie dalszej rodziny/znajomych nagle o kims przed wieczorem/slubem. Ot, tak luzno zwiazane z tematem.

Stary 2009-08-16, 21:26   #179
Hultaj
BAN stały

Też uważam, że jeśli młoda zleca organizację to powinna zapłacić, dla mnie o zrzutkach mowa jest w sytuacji, gdy jest to tzw. przyjęcie niespodzianka , krótko mówiąc.
Stary 2009-08-17, 10:13   #180
Konto usunięte

Młoda płaciła za to, o czym wiedziała - za alkohol, napoje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości