|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
ja tez panicznie boje sie bolu porodowego, ale chyba bardziej tego ze nie bede umiala zajac sie wlasnym dzieckiem. jednak od wczoraj mam jeszcze innego rodzaju obawy i leki. otoz moja siostra mowila ze jej przyjaciolka jak kazda z nas na tym watku badac w ciazy wyczekiwala z utesknieniem na swoja kruszynke, dbala o siebie i o malenstwo, przygotowywala sie na ten dzien, cieszyla sie z zakupow malutkich ciuszkow, itd itd. ale niestety twierdzi ze po porodzie nie zostala obdarzona zadnym instynktem macierzynskim (ale mi sie wydaje ze to bardziej szok poporodowy) i wcale swojej coreczki nie pokochala od pierwszego wejrzenia, nie pokochala tez od drugiego wejrzenia, dziecko od poczatku ja irytowalo i denerwowalo, jak moja siostra byla u niej z wizyta to ona oddawala to parotygodniowe malenstwo bo twierdzila ze juz dluzej nie moze zniesc jej placzu i obecnosci, ze nie jest szczesliwa, ze dziecko przeszkadza jej w zyciu, nawet karmienie piersia nie wchodzilo w gre, itp...... i wiele innych szokujacych sytuacji i stwierdzen
![]() boje sie tego.... przeciez ona tego nie chciala,...przeciez pragnela tego dziecka, kurcze naprawde boje sie tego szoku poporodowego, co zrobic by tego uniknac????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |||||
Wtajemniczenie
|
Ale wczoraj poszalałam na imprezce, humorek od razu świetny. Nie ma to jak szaleństwa w babskim super gronie. Do domku wróciłam około północy, ale dzidzia smacznie w tym czasie spała, więc jej chyba to nie przeszkadzało
![]() Milibili gratuluję dobrych wyników i zdrowego dzidziusia ![]() Fasoleczka widać po Twoich wypowiedziach, że jesteś silną kobietą, a Julitka na pewno pomoże Ci przetrwać każdą trudną chwilę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Właśnie dzisiaj będę robiła placuszki z jabłkami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. ja kupiłam siateczkowe, ale wielorazowe do prania, więc myślę, że 4 pary starczą. Jednorazowych wydaje mi się, że trzeba więcej, bo częściej będziesz musiała je zmieniać 3. u mnie niestety nie ma znieczulenia na życzenie (chociaż może gdybym zagadała z lekarzem to dałoby się załatwić ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się... ![]() Cytat:
heheh, now łaśnie widzisz ja z tym żarciem mam tak samo... właśnie dzwonił mój mąż....poprosił o zamówienie książki "veilig bevallen" ( bezpiecznie rodzić) , bo chce przeczytać.... mysle, że te wspólne zajęcia na szkole rodzenia naprawdę mu uświadomiły, że będziemy rodzić... książkę już zamówiłam, jutro będzie w domku, będziemy czytać ![]() idę do miasta babeczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Przeraża mnie wszystko to że z dzieckiem może być coś nie tak np. moja koleżanka donosiła dziecko do końca a urodziło się martwe (udusiło się pępowina) albo dziewczyna dostała zatrucia ciążowego i drgawek w 32 tc i ledwo ją odratowali o dziecku nie było już mowy. Jak bardzo chciałabym żeby było już po wszystkim żeby mój Staś urodził się i był zdrowy ze mną. Ja mogę cierpieć byleby on był zdrowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zadomowienie
|
Ja za to mięsko bym mogła tylko jeść... no ale u mnie to norma bo ja jestem typowym mięsożercom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co prawda nie chodzę do szkoły rodzenia, ale też ustaliłam z mężem, że na początku on kąpie, obcina paznokiety itd. Ja nawet jak sobie pomyślę, że będę nosić na rękach takie maleństwo to mam schizy, że upuszczę. Mam termin na 20 września, ale chciałabym urodzić tak na początku miesiąca. Obawiam się, bo mój synuś co usg to zawsze ma wagę ponad przeciętną ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja 3 tyg temu miałam już 13kg na plusie przy wzroście 158cm. Wcześniej ważyłam 57 kg i to i tak było apogeum mojej grubości, myślę że po odstawieniu tabletek tak przytyłam, bo normalnie ważyłam 52-54 kg. Najlepiej oczywiście czuję się jak mam 48-50, ale rzadko udaje mi się taką wagę utrzymać. Teraz wyglądam jak Benny Kuleczka ![]() Mój mąż też planuje wziąć na mnie opiekę 2 tyg plus 2 dni urlopu okolicznościowego ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Na wyjście ze szpitala trzeba zabrać ze sobą swoje ciążowe ciuchy. Zaraz po porodzie nie wskoczymy w jeansy sprzed ciąży
![]()
#4208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak serio to ja się mieszczę w jeansy przed ciąży bo tyłek to mi nie urósł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |||||
Wtajemniczenie
|
Uff.. dobrnęłam do 140 str i narazie starczy, bo idę obierać jabłuszka
![]() Cytat:
2. nie hartuję sutków, za bardzo boję się ewentualnych skurczy, które może wywołać Cytat:
![]() To już wiesz kiedy wybije Twoja godzina "O" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Raczkowanie
|
![]() Daaawno tu nie zaglądałam, pojawiły sie nowe mamusie ![]() Ja juz odliczam tygodnie do porodu a termin mam na 1 pazdziernik czyli juz niedługo.Niestety nie wiem kto to bedzie bo dzieciaczek tak sie ułozył ze nie widac płci. Teraz moj 3 letni synek i ja jestesmy troche przeziebieni,jestem juz 5 raz przeziebiona podczas ciazy! mam nadzieje ze nie ma to złego wpływu na maluszka. Pozdawiam wszystkie mamy i zycze wszystkiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam wózek EL-JOT CAPRI : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=704249712
długo szukałam takiego żeby miał dużą gondolę, pompowane i SKRĘCAJĄCE koła i był w miarę lekki i niedrogi a 730 zł to nie jest jakaś wygórowana cena, do niego dokupilam jeszcze fotelik z adapterami do wpięcia. Woman ja też się pocieszam wstając do kibelka po 5 razy w nocy że będzie mi łatwiej wstawać do dzidziusia bo będę przezwyczajona do nieprzespanych nocy. Co do rozstępów to raczej nie znikają niestety. Aniago to może taka depresja "przedporodowa"? Ja od 2 tygodni zaczynam się panicznie bać bo zdałam sobie sprawę jak mało czasu zostało Nimitz zazdroszczę bo ja jestem właśnie w trakcie przeprowadzki i nie mogę się doczekać kiedy będę już mieszkać w nowym mieszkaniu. III78 nie tylko Ty się boisz porodu. Ja będę rodziła po raz drugi i boję się bardziej niż za pierwszym razem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4213 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() narazie odpusciły mi hormony i jestem u szczytu szczęścia ![]() ![]() Cytat:
dzieci rodza sie od lat ... pomysl kiedys rodzily sie pod drzewem, w polu, na wozie, w schronie w czasie wojny ... i dawaly sobie rade ... my tez damy rade i urodzic i wychowac! musimy byc madre po prostu! Cytat:
Cytat:
![]() i waga 18 kg więcej ![]() Cytat:
![]() Leze na krzesle przed komputerem ... taka ociezala ![]()
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Ależ mam dziś senny dzień
![]() Nic praktycznie mi się nie chce, zrobiłam tylko pranie i trochę powyszywałam, a teraz jestem po krótkiej drzemce, która mnie zamuliła grrr ![]() Cytat:
![]() Stosowałam je jakieś 3-4 lata aż do początku ciąży (nie chciałam takiej chemii w tym czasie wcierać ![]() ![]() Jeśli chodzi o strach przed porodem to mogę przyłączyć się klubu ![]() Może nie jest u mnie to jakoś widoczne czy coś, ale martwię się - bólem podczas skurczy, że długo będzie to wszystko trwało, że pomimo prób porodu sn i tak zrobią mi cc, przeraża mnie obojętność personelu i potraktowanie jak na taśmie.... ehhh ![]() Dobrze, że mąż zdecydował się już na 100 %, że będzie ze mną - choć tu następny problem może być - podobno trzeba za poród rodzinny zapłacić (to mniejsze zło) i że jeśli sala będzie zajęta to nici z tego ![]() Mam nadzieję, że na SR dowiem się jakichś konkretów i nie będzie tak źle ![]() ![]()
![]() |
#4215 |
Zadomowienie
|
do mnie jeszcze nie dochodzi że niedługo będę rodzić - oczywiście chciałabym już widzieć małego na świecie tak za 2 tygodnie ale jakoś specjalnie przerażona nie jestem... wiem że będzie bolało ale jakoś to przeżyje i będzie dobrze - rozmyślanie o tym jakie to straszne napewno wam nie pomoże
![]() |
#4216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłam taki: http://www.tako.net.pl/zdj_big/jumper_x_kola_31.jpg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||
Zakorzenienie
|
Powróciłam....
po 30 minutach stania przed półką z kosmetykami dla dzieci wybrałam wreszcie. Najpierw chciałam kupić wszystko ze Zwitsal- to tu bardzo popularna linia kosmetyków..potem z Natusan ( to jest Johnsson & Johnsson) - ale pisałyście że uczula... Więc kupiłam kosmetyki firmy Neutral, są troszkę droższe, ale bez mydła i perfum, a im mniej badziewia tym lepiej prawda? A do tego okazało się , że mają promocję i..... zamiast za 4 produkty ( żel do mycia, szampon, krem do pupki , krem do buźki) zapłaciła za 2!! ![]() ![]() kupiłam też kruik- taka metalowa butelka co to się ją wodą napełnia , do ogrzewania, bo też jest na liście... koszyczek na kosmetyki, jeszcze jedną poszewkę na przewijak ( a po co nie wiem, mam już 2...) W każdym razie zostało nam do kupienia już tylko reszta pieluszek...no i moja paczka porodowa musi przyjść...i READY ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
Jesiennna_noc a ile mniej wiecej wazy gondola? ogladam wlasnie te wozki i dosc fajnie wygladaja a calosc lekka....
Dziewczyny mieszkajace na 3 i 4 pietrach bez wind,jakie wkoncu macie wozki??? Kola w bagazniku a gondole? Ja juz nie mam sil lazic po sklepach,wszystko dla mnie ciezkie... za ciezkie ![]() Ps trzeba placic za rodzinny trzeba,chociaz przy CC kolezanka nie placila a maz byl 10h... co do sal to wiadomo ze jak zajete beda to nic nie poradzi sie ehhh... u nas mala miescina wiec chyba sa 2 czy 3 sale.ale tez malo ludzi wiec szansa jakas jest ze wepchne sie gdzies ![]()
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-08-13 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie opisany poród , co prawda domowy ale mimo wszystko
![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/210...orodu-domowego PS: co się dzieje dziś z wizażem?
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Wiecie co, jak tak sobie Was czytam to stwierdzam ze chyba ze mną coś nie ten tegos... Nie boję się porodu... W sumie chciałabym urodzić już na początku września, jutro mam wizytę i muszę spytać lekarza czy jest to możliwe. Wg OM termin mam na 20 września, co się w sumie podczas USG potwierdza. A chciałam Was zapytać czy niewiecie jak to jest z tym Zusem? Czy on zasiłki wypłaca regularnie co miesiąc? Czy po jakimś tam czasie za jakiś okres (czyli z opóźnieniem)? Bo wiele opinii słyszę na ten temat i już sama niewiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
W końcu zrobiłam trzecie pranie dla mojego bobaska. Zmobilizowałam się i poprasowałam to co wcześniej uprałam i czuję się zadowolona że tyle mam za sobą. W razie czego jestem już gotowa do porodu mam podstawowe rzeczy do szpitala. Tak mi się wydaje. Dużo mi jeszcze zostało do zakupienia z wyprawki ale na wszelki wypadek jest lista i mąż zanim wrócę do domu. resztę dokupi. Jakoś czuję się z tym pewniej bo wiem że jestem zabezpieczona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
dzisiaj jestem jakas taka poddenerwowana- malo mi potrzeba by wyprowadzic mnie z rownowagi
![]() ja nie mam jeszcze wielu rzeczy typu materacyk i posciel do lozeczka, wanienka, elektroniczna niania i wiele drobnych rzeczy jednak tak jak pisalam wczesniej nie chce mi sie konczyc tych zakupow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=19martusia86;
we wloszech mowia ze jak kobieta w ciazy sie przewroci to bedzie miala dziewczynke(to tak dla smiechu)a ja po wizycie u diabetologa i dostalam maszynke do mierzenia cukru i od jutra przez 3 dni musze 7 razy dziennie mierzyc cukier a dopiero pozniej zobaczymy ale na razie powiedziala zeby odzywiac sie jak do tej pory,dzisiaj sie juz pare razy pobawilam i wyszedl niski mam nadzieje ze juz taki zostanie,co do wyprawki to ja dopiero kilka ubranek kupilam,wozek i lozeczka mam po vanessie wiec ten wydatek u mnie odpada a cala reszta przede mna..nie wiem kiedy sie za to zabiore.dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Koszmar..... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też się zastanawiam co z dziewczynami? ![]() Ale zrobiłam sobie dziś spacerek. Przeszłam 7 km w dwie strony ![]() ![]() A jutro mąż ma wolne i jedziemy do Kazimierza na weekend ![]() ![]()
![]() |
#4226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
a ja mam wszystko oprocz podkladow i zaczyna mi się nudzic
![]() teraz tylko czekanie ... a to najgorsze ![]() książki "pierwszy rok zycia dziecka" ; "ciąża i poród" ; "jak to się zaczeło" przeczytałam od deski do deski ... przewertowałam po dwa razy wszystkie swoje gazety "m jak mama" ; "mam dziecko" ; "9 miesięcy" a troche ich się nazbierało i znam juz chyba wszystkie strony w internecie ... i co ja mam teraz robic??? zajelam sie soba, ale znajac moj slomiany zapal to za kilka dni znudza mi sie moje peelingi, maseczki z ogroka i kartofli, pediciury i maniciury i cała reszta ... tylko czekac a znow bede zapuszczona, jakbym w buszu zyla ... ![]()
![]() |
#4228 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje !!
któraś z was prosiła o opisanie porodu..... pierwsze bóle miałam koło 9 wieczór..... takie skórcze delikatne..... nieregulane..... co 20 minut czasem co 10....... nie przejęłam się zbytnio bo po prostu nie sadziłam że to bóle porodowe......poza tym zdażało mi się podobne odczuwać wcześniej....... tak minęła mi noc...... męża nie budziłam bo miał biedny rozmowe kwalifikacyną do nowej pracy na drugi dzień więc myślałam "niech chłopak śpi"...... rano zawiózł mnie do rodziców... sam pojechał na rozmowe..... a tu skórcze się nasiliły i były już co 7 minut..... stwierdziłam że trzeba jechać do szpitala i nie będe czekać na wizyte u gina którą miałam na 12 w południe....... w końcu zostało mi 4 tygodnie do porodu a tu mnie tak boli........ poważnie mówiąc nie dopuszczałam myśli że będe wtedy rodzić.....myślałam "dadzą mi jakiś środek na te skórcze i wróce do domu"..... oj głupia byłam...... w szpitalu lekarz stwierdził że będziemy rodzić a ja do niego że "nieeeeee to jeszcze za wcześnie!!!!"...... przewieźli mnie na sale porodową i 15 minut póżniej (tj o 11.10) ![]() nie opisze wam jak było na sali bo mało z tego pamiętam...... znieczulenia nie miałam.......... boli bardzo ale ból zapomina się zaraz po.......a płacz małego wynagradza wszystko............. aha momentu nacięcia praktycznie nie czuć - mały wychodził z łokciem przy buzi więc musieli ciąć.... teraz 10 dni później źle mi siedzieć( ![]() ![]()
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
Ooo cóż za zbieg okoliczności - my w sobotę planujemy wpaść do Kazimierza i Nałęczowa
![]()
#4230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.