Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 23:20   #181
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez pysiula16 Pokaż wiadomość
Jeszcze małe pytanie odnośnie sklepu 6 Zmysł w Katowicach, jakie tam są mniej - więcej ceny? Znajdzie się jakiś staniczek do 50zł? i jak obsługa? Panie dobrze pomagają? Pozdro ;-)
Hehe bo jakoś zawsze tak myślałam, że A jest dla małych biustów, D dla dużych, itd... A jakoś mój biust mi się w żadnym biustonoszu nie podoba, dlatego próbowałam różnych rozmiarów a kto by pomyślał, że powinnam nosić miseczke C/D
Baardzo dziękuję za odpowiedź =* pozdrawiam ;-)
nie, nie miseczkę C/D tylko 65C/D, sama literka bez obwodu nic nie znaczy, bo przy każdej długości obwodu miseczki mają różną wielkość, przecież to jest logiczne że osoba z 60C będzie mieć innej wielkości biust niż osoba z 90C, przede wszystkim potrzebują różnej szerokości fiszbin.

ja też byłam w szoku jak pierwszy raz przeczytałam, że powinnam nosić 60D/DD i z wrażenia kupiłam za mały stanik - małomiseczkowe 60D, bo nie mogłam uwierzyć że mam takie duże piersi, teraz już wiem że 60D to bardzo malutki rozmiar a od czasu jak noszę 60DD jestem bardzo zadowolona z moich piersi, bo ładnie je zbiera i wyglądają na rozmiar większe mimo iż jest to miękki stanik

co do 6 zmysłu to nie pomogę, bo jestem z innego miasta, ale wątpię żeby mieli coś poniżej 50zł, prędzej 70-150zł
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:32   #182
monikakuriata
Przyczajenie

hej
Odwazylam sie i kupilam pierwszy biustonosz o rozmiarze 28 E na e-bayu

Mam nadzieje ze bedzie pasowac choc wiadomo tak w ciemno to moze byc roznie-trzymajcie kciuki
Jak juz przyjdzie to zrobie fotki zebyscie mogly ocenic

Dziekuje za pomoc tak na marginesie, moze w koncu bede nosila cos odpowiedniego
monikakuriata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 12:16   #183
aagnieszka
Raczkowanie

Dziewczyny, czy mogłybyście mi doradzić? Z wymiarów wyszło mi tak: 72-3 cm mierzone pod biustem, ciasno (do tej pory nosiłam 75, czasem i 80, ale zapinałam na te "wcześniejsze" haftki), w biuście luźno 92 cm.

Z liczników na pierwszej stronie wychodzi mi bardzo różnie.
Czy mogłybyście też polecić na sprawdzenie jakiś biustonosz konkretnej firmy? Nie jestem w stanie zapamiętać, które są bardziej ściśliwe, które mniej jest tego strasznie dużo, a skoro mam trochę wydać na dobry biustonosz, to nie chcę ryzykować.

Wiem, ze trudno jest doradzić "na oko" ale może jakieś sugestie?

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:19   #184
itakasia
Zakorzenienie

ocencie arabelke. troche sie marszczy na jednej piersi kiedy podnosze reke ale i tak jest urocza

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:34
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:23   #185
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ocencie arabelke. troche sie marszczy na jednej piersi kiedy podnosze reke ale i tak jest urocza
Załącznik 2448213
Załącznik 2448214
Załącznik 2448215
Na pewno rozmiar jest dobry? bo widzę, że krawędz miski wżyna się w pierś tworząc bułeczkę, szczyt miseczki się marszczy, pod pachami są bułki, a fiszbiny sprawiają wrażenie ciut za wąskich, co rzeczywiście wygląda jak "pomarancza w szklance"

Może nie mam racji i jestem w błędzie, ale mam obsesję ZAMAŁOŚCI
Stary 2009-08-17, 13:27   #186
olkaa_pw
Rozeznanie

wiedziałam, że ze sportowym nie pójdzie tak gładko
proszę ładnie o 70D do przymiarki i dostaję 75B, bo według pani to to samo
byłam we wszystkich sklepach z bielizną w moim mieście, wszędzie sportowe modele są miękkie, bezfiszbinowe. w ostatnim co prawda była fiszbina, ale 75D i
poczekam sobie na towar, a jak nie przyjdzie nic, to będę musiała zamówić z internetu
G.

licencjuszka resocjalizacji.
przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen
bo miłość jest silniejsza niż śmierć.

http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/
olkaa_pw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:33   #187
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aagnieszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mogłybyście mi doradzić? Z wymiarów wyszło mi tak: 72-3 cm mierzone pod biustem, ciasno (do tej pory nosiłam 75, czasem i 80, ale zapinałam na te "wcześniejsze" haftki), w biuście luźno 92 cm.

Czy mogłybyście też polecić na sprawdzenie jakiś biustonosz konkretnej firmy? Nie jestem w stanie zapamiętać, które są bardziej ściśliwe, które mniej jest tego strasznie dużo, a skoro mam trochę wydać na dobry biustonosz, to nie chcę ryzykować.

Z naszego kalkulatora wychodzi dobry wynik Twój tabelkowy rozmiar to brytyjskie 30F (65F) i polskie 65G.

Ciężko polecić konkretne firmy, tyle ich jest. Powiedz jaki rodzaj biustonosza Cię interesuje, albo zapytaj o konkretną firmę/model.

Tutaj możesz pooglądać 30F i 65G:
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65g

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Załącznik 2448213
Załącznik 2448214
Załącznik 2448215
a jaki to jest rozmiar i przypomnij wymiary.

moim zadniem jest mały, za wąskie fiszbiny, krawędź się wbija, masz za mocno podciągnięte ramiączka(?)

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Na pewno rozmiar jest dobry? bo widzę, że krawędz miski wżyna się w pierś tworząc bułeczkę, szczyt miseczki się marszczy, pod pachami są bułki, a fiszbiny sprawiają wrażenie ciut za wąskich, co rzeczywiście wygląda jak "pomarancza w szklance"

Może nie mam racji i jestem w błędzie, ale mam obsesję ZAMAŁOŚCI
zgadzam się z hihi, może obie mamy zwidy
Stary 2009-08-17, 13:37   #188
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
ja też byłam w szoku jak pierwszy raz przeczytałam, że powinnam nosić 60D/DD i z wrażenia kupiłam za mały stanik - małomiseczkowe 60D, bo nie mogłam uwierzyć że mam takie duże piersi, teraz już wiem że 60D to bardzo malutki rozmiar a od czasu jak noszę 60DD jestem bardzo zadowolona z moich piersi, bo ładnie je zbiera i wyglądają na rozmiar większe mimo iż jest to miękki stanik
A dla mnie 60D to wcale nie jest mały rozmiar i piersi też nie są małe Ja tam moje bardzo lubię

Wczoraj pierwszy raz założyłam na wyjście z domu pierwszy nowy uświadomiony stanik i mi tak dziwnie było, że piersi tak wysoko są Ale był dla mnie mega wygodny (może dlatego, że ja powinnam mieć 55, ale takich nie ma, więc ta 60 mnie nie masakruje) i teraz zbieram kasę na kolejne...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:53   #189
itakasia
Zakorzenienie

simeri, hihi
moze macie obsesje to jest 60DD. poszukam fotek w 60E. choc az wstyd pokazywac
Stary 2009-08-17, 14:11   #190
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

zaraz się popłaczę ;(
zamawiałam staniki, dla siebie, mamy i siostry.
po dwóch tygodniach (taki był termin realizacji zlecenia) pani do mnie napisała maila, że już wszystko zostaje wysłane, tylko bez jednego stanika, bo zawiesili jego produkcję ;( którego??? no oczywiście, że bez mojego... wrrrrr
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:22   #191
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 2448213
Załącznik 2448214
Załącznik 2448215
Zgadzam się z simeri i hihi: wbijająca się krawędź miski, wąska fiszbina, bułeczki podpachowe - wszystko wskazuje na za małą miskę.

Cytat:
Napisane przez aagnieszka Pokaż wiadomość

ja bym sugerowała z brytyjczyków 30(65f), z polskich 65H.

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość

byłam we wszystkich sklepach z bielizną w moim mieście, wszędzie sportowe modele są miękkie, bezfiszbinowe. w ostatnim co prawda była fiszbina, ale 75D i
poczekam sobie na towar, a jak nie przyjdzie nic, to będę musiała zamówić z internetu
Sportowe staniki bez fiszbin mogą się bardzo dobrze sprawdzać pod warunkiem że są ścisłe i wykonane z odpowiednich, małoelastycznych materiałów. Ja mam większy biust (brytyjskie 60G) i biegając w shock absorberze lub pure lime w ogóle nie czuję, że mam biust
zamawianie z internetu nie jest wcale takie straszne, ja nawet wolę przez internet.

Zarejestrowałam się wczoraj na ebayu, wcześniej kupowałam tylko w sklepach internetowych, bo na aukcjach w rozmiarze 28G okazji raczej się nie trafi. Mama chce multiwaya i strój kąpielowy, w sklepach nic nie było przystępnego cenowo, wiec zajrzałam na ebay i jestem zszokowana cenami. Za 50-60zł są nowe staniki/stroje z metkami, z możliwością zwrotu.
Muszę czekać na potwierdzenie karty i za kilka dni będę kupować. Mam nadzieję, że pierwsze zakupy będą udane.

Poleciłybyście jakiś model stanika multiway w rozmiarze 30F? Ja znam tylko zarę i inferno, a widziałam fajne ceny np. wonderbra i nie wiem które gossardy są multiway, a które nie, bo dla mnie wszystkie tak samo wyglądają.
Stary 2009-08-17, 14:35   #192
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość

ze sportowych staników najlepszy jest Shock Absorber, niestety raczej jest niedostępny w Polsce, najtaniej można go kupić na ebayu albo czasami na allegro

z mojego doświadczenia są małomiseczkowe, ale może to zależy od modelu
Cytat:
simeri, hihi
moze macie obsesje to jest 60DD. poszukam fotek w 60E. choc az wstyd pokazywac
coś mi się wydaje, że mi się nie wydaje ale jeśli chcesz chodzić w za małym staniku to Twoja sprawa..

jak Ty się chciałaś zmieścić w 60DD z wymiarami 67/86 z tabeli wychodzi 60F, więc to 60E powinno być dobre, Arabelka black nie jest raczej dużomiseczkowa

lepiej pokaż to 60E
Stary 2009-08-17, 14:51   #193
itakasia
Zakorzenienie

simeri
mam 67/86 niestety nie jest to jedrny i rowny biust nastolatki 86 mam w najszerszym miejscu a reszta jest plaska
zdjecia na chwile bo sama nie moge na nie patrzec

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:34
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:54   #194
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
simeri
mam 67/86 niestety nie jest to jedrny i rowny biust nastolatki 86 mam w najszerszym miejscu a reszta jest plaska
zdjecia na chwile bo sama nie moge na nie patrzec
Załącznik 2448429
Załącznik 2448430
Przepraszam, że tak głupio pytam, ale az tak wielka różnica w rozmiarze miski jest między 60DD a 60E? Przecież to teoretycznie, zgodnie z tabelką powinno być jedyne 2,5cm, a 60DD wydaje się być za mały, więc to czego brakuje mogłoby się wypełnić i ewentualnie cut odstawać, ale aż tak?

Powygarniałaś wszystko spod pach? Dobrze go założyłaś?
Stary 2009-08-17, 14:59   #195
itakasia
Zakorzenienie

hihi
mam nadzieje ze wygarnelam dobrze, jak podciagne w 60E ramiaczka (tak jak w 60DD) to wtedy stanik nie odstaje tylko robia sie wielkie marszczenia na plaskiej klatce
Stary 2009-08-17, 15:11   #196
taka Ona 20
BAN stały

witam
2 razy w sklepie prosiłam ekspednietke że chciałabym stanik miseczke 70 b,i 2 razy zdarzyło mi się,że wcisnęły mi miseczke a ;/ dopiero w domu się zkapnęłam,te staniki są na mnie nie dobre bo mam koło piersi czerwone kreski,kupuje push up,i druty z nich wyciągnęłam ale stanik wygląda wtedy mało estetycznie,skoro zaczęły robić mi się te czerwone kreski koło piersi i na ramionach od ramiączek,postanowiłam kupić stanik 70 b,ale ten również jest nie dobry bo mam tak samo jak przy tych mniejszych stanikach,mam naprawde małe piersi,jaką ja powinnam nosić miseczke?czy stanik 34 70 to miseczka c?bo 32 70 jest zbyt mały ;/
taka Ona 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:19   #197
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka Ona 20 Pokaż wiadomość
witam
2 razy w sklepie prosiłam ekspednietke że chciałabym stanik miseczke 70 b,i 2 razy zdarzyło mi się,że wcisnęły mi miseczke a ;/ dopiero w domu się zkapnęłam,te staniki są na mnie nie dobre bo mam koło piersi czerwone kreski,kupuje push up,i druty z nich wyciągnęłam ale stanik wygląda wtedy mało estetycznie,skoro zaczęły robić mi się te czerwone kreski koło piersi i na ramionach od ramiączek,postanowiłam kupić stanik 70 b,ale ten również jest nie dobry bo mam tak samo jak przy tych mniejszych stanikach,mam naprawde małe piersi,jaką ja powinnam nosić miseczke?czy stanik 34 70 to miseczka c?bo 32 70 jest zbyt mały ;/
a moze podasz nam swoje wymiary, wtedy latwiej bedzie cokolwiek doradzic
tak naprawde rzadko sie zdarza by dobrze dobranym rozmiarem bylo 70a czy 70b - w rzeczywistosci takie osoby powinny celowac w 65tki, a nawet 60tki

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:20
wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:24   #198
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi
mam nadzieje ze wygarnelam dobrze, jak podciagne w 60E ramiaczka (tak jak w 60DD) to wtedy stanik nie odstaje tylko robia sie wielkie marszczenia na plaskiej klatce
tzn, że w jednej masz za mało naciągnięte ramiączka a w drugiej za bardzo

tak wygląda moja arabelka z nienaciągniętymi ramiączkami
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1244567161

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
witam
witamy,

powinnaś iść do bieliźniaka gdzie są normalne rozmiary, a nie chińskie rozmiary uniwersalne 32/70 i 34/75, na metce ma być rozmiar i obwodu i miseczki 70B, 70C itd, nie daj sobie więcej wcisnąć takich wynalazków! a ten 32/70 wydaje Ci się za mały, bo ma za małą miseczkę, jak znajdziesz odpowiednio ścisły obwód z odpowiednio dużą miseczką, Twoje piersi będą wyglądać pięknie.

na moje oko powinnaś nosić 65D ale najlepiej podaj nam swoje wymiary: bardzo ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Dziewczyny, doradźcie mi co mam zrobić z tą moją Romanticą

To moje 60E jest strasznie ciasne i ma przyduże miseczki, niby przylegają, ale jak się pochylę czy złączę ręce to trochę odstają. Zastanawiam się czy mniejsza miseczka nie byłaby za mała. W komentarzach na stronie Mileny wyczytałam, że te z nowej partii mają inny materiał na obwodzi, może przez to są bardziej ścisłe. Nawet z przedłużką jest mi średnio wygodnie, nie wiem czy aż tak się rozciągnie żebym mogła wygodnie nosić bez przedłużki.

Chciałam wymienić na 65C, ale nie ma, więc zastanawiam się nad 70B albo 70C. Jeszcze na all widziałam 65D. 70tke bym skróciła, nawet lepiej bo bym wszyła zapięcie na dwie haftki nie na jedną.

Tylko teraz mam problem z przeliczaniem. Z milenowego kalkulatora wychodzi mi 60E/65C/70AA. Natomiast z milenowego przeliczania miseczek przy skracaniu obwodu przeskakuje się o jedną miseczkę czyli 60E=65D=70C. Pozostaje jeszcze kwestia fiszbin, czy w 70C będą tak samo wąskie jak w 60E?

Dziewczyny na balkonetce radzą, żeby go odesłać, bo nic nie robi z biustem, ale mi się bardzo podoba i chcę go mieć.
Stary 2009-08-17, 16:55   #199
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Simeri
Jeśli nie ma 65C, to przy 70 możesz mieć szersze fiszbiny, ale chyba nie na tyle, żeby to dyskwalifikowało stanik?
Brałabym miseczkę B, jeśli już, uparciuszku
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 17:01   #200
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
zaraz się popłaczę ;(
zamawiałam staniki, dla siebie, mamy i siostry.
po dwóch tygodniach (taki był termin realizacji zlecenia) pani do mnie napisała maila, że już wszystko zostaje wysłane, tylko bez jednego stanika, bo zawiesili jego produkcję ;( którego??? no oczywiście, że bez mojego... wrrrrr
a który sklep to ? też bym się wkurzyła ;/

a ja dostałam stanik z ebaya i za duży leci na all ehh ... poczekam jeszcze na inne które zamówiłam bo pewnie wszystkie polecą
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 17:07   #201
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja ostatnio mam same niewypały, głównie na all kupuję bo wiadomo taniej, teraz na ebay'u się czaję, ale te koszty odsyłania zaczynają mnie przerażać

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 17:51   #202
taka Ona 20
BAN stały

74 pod biustem,a w biuście 83,5 cm
Stary 2009-08-17, 18:00   #203
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
na moje oko powinnaś nosić 65D
Gdzie można się nauczyć wróżyć
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:15   #204
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
74 pod biustem,a w biuście 83,5 cm
no to tak jak pisałam 65D(30D), ewentualnie ścisłe 70B/C

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Gdzie można się nauczyć wróżyć
to się nazywa szósty zmysł (a może siódmy? )

taka Ona podała klasyczne objawy za luźnego obwodu i za małej miseczki

szkoda tylko, że sobie nie umiem tak obiektywnie ocenić stanika

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Simeri
Jeśli nie ma 65C, to przy 70 możesz mieć szersze fiszbiny, ale chyba nie na tyle, żeby to dyskwalifikowało stanik?
Brałabym miseczkę B, jeśli już, uparciuszku
dzięki

mam 65D przerabiane z 70C i jest jakieś dziwne, ma za ciasny obwód, szerokie fiszbiny i płaską miskę, ale mam nadzieję, że jak sama sobie przerobię to 70B to będzie lepiej
Stary 2009-08-17, 18:25   #205
taka Ona 20
BAN stały

czytałam że trzeba odjąć 5 cm,wiec jak mam te 74 cm pod bisutem,wiec te 70 było dobre,bo stanik nie lata mi w góre jest ściśle dopasowany,tylko właśnie ta miseczka mi nie pasowała,mam stanik 70 b i mam bolesne ślady na ramionach,i koło piersi czerwone ślady,to pewnie za mała miseczka,najgorsze jest to,że cięzko jest znaleść stanik 70 na mieście zamawiałam takie przez allegro,a z 65 to już wogóle była by tragednia,w sklepach często jak się pytam to nie mają takich,a na internecie jak już coś znajde to strasznie drogie a nie stać mnie żeby kupować stanik za 100 zł

Edytowane przez taka Ona 20
Czas edycji: 2009-08-17 o 18:26
Stary 2009-08-17, 18:35   #206
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
mam bolesne ślady na ramionach
Może masz za mocno podciągnięte ramiączka?
Cytat:
,i koło piersi czerwone ślady,to pewnie za mała miseczka
a te czerwone ślady są bolesne i długo się utrzymują?
Bo delikatne czerwone ślady, które szybko znikają są zazwyczaj normalne. Musiałabyś porównać ze śladami, jaki zostawiają Ci majtki, obcisłe jeansy, skarpetki itp.

Aha, wiele dziewczyn z 74cm pod biustem wybiera staniki o obwodzie 65, w Twoim przypadku byłoby to 65D. Ale jeśli 70-tki nie jeżdżą Ci po plecach to możliwe, że taki obwód Ci wystarczy.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:48   #207
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
czytałam że trzeba odjąć 5 cm,wiec jak mam te 74 cm pod bisutem,wiec te 70 było dobre,bo stanik nie lata mi w góre jest ściśle dopasowany,tylko właśnie ta miseczka mi nie pasowała,mam stanik 70 b i mam bolesne ślady na ramionach,i koło piersi czerwone ślady,to pewnie za mała miseczka,najgorsze jest to,że cięzko jest znaleść stanik 70 na mieście zamawiałam takie przez allegro,a z 65 to już wogóle była by tragednia,w sklepach często jak się pytam to nie mają takich,a na internecie jak już coś znajde to strasznie drogie a nie stać mnie żeby kupować stanik za 100 zł
a to 74 masz bez odejmowania? mierzyłaś się bardzo ciasno, że ciaśniej nie można i na maksymalnym wydechu?

zasada jest taka, że się odejmuje 5 i zaokrągla w dół, czyli 74-5=69 i zaokrąglasz do 65 dla rozciągliwych staników, są staniki które wystarczy zaokrąglić do najbliższej piątki w dół czyli do 70 (w gwoli ścisłości są jeszcze 3 modele Mileny i Effuniaki gdzie nie zaokrąglamy w dół, ale to są wyjątki), musisz sprawdzić sama w których Ci wygodniej.

bolesne ślady na ramionach świadczą o tym, że masz za mocno podciągnięte ramiączka, albo są zrobione ze złego materiału.
czerwone ślady wokół piersi (pod warunkiem, że są w okół a nie na piersi!) to rzecz normalna, jeśli znikają po jakimś czasie od zdjęcia stanika (guma od majtek też zostawia ślady, a jakoś nikt nie rozpacza z tego powodu ).

w pierwszym poście masz adresy polecanych sklepów stacjonarnych (tam znajdziesz 65tki) oraz polecanych sklepów internetowych.

na allegro można upolować staniki za mniej niż 50zł
http://www.allegro.pl/search.php?string=(30d+65 d)&category=1454&order=p& change_view=1

polskie firmy mają staniki z reguły poniżej 100zł, ja np. polecam Esotiqa od niedawna szyją 65tki a mają zacząć szyć też 60tki za moje 65C zapłaciłam 54zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 19:08   #208
Mirelkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny co sadzicie o którymś z tych biustonoszy?
http://www.allegro.pl/item710770470_...e_30f_65f.html

http://www.allegro.pl/item694246103_...ntimo2day.html
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:11   #209
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja ostatnio mam same niewypały, głównie na all kupuję bo wiadomo taniej, teraz na ebay'u się czaję, ale te koszty odsyłania zaczynają mnie przerażać
bo z ebaya się nie odsyła tylko sprzedaje dalej :P ja zawsze kupuje do 40 zł (z przesyłką) tak żeby potem nie mieć większych problemów ze sprzedażą ... chociaż ostatnio coś się pogorszyło z tym ;/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:26   #210
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
o ultimo nic nie słyszałam, możesz poczytać na lobby:
http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=0&x=0

http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=0&x=0

ta bardotka Kostara jest małomiseczkowa i robi dzioby, jeśli bardzo ją chcesz to weź rozmiar większą
tutaj masz ją na żywo nabiustnie
http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/kostar-bardotka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości