Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 12:55   #3121
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
5 z obsługi tzn. zespół 3osobowy i kamera i foto? A tych dwóch na obiad to co za jedni?
Byłam złożyć podanie, jutro pani kierownik jedzie do wojewódzkiego inspektoratu zawieźć je i mam czekać na odpowiedź, tyle na razie nie ma się czym chwalić

Ja tak cały czas nawijałam o tych busikach dla gości, ale ceny mnie przerosły i taniej będzie mi wziąć autokar. Choć TŻ cały czas tylko autokar i po co mi busiki, że autokar do a z sali w nocy to ewentualnie busikami rozwozić. No, ale jak się dowiedziałam cen, że za 17+1 to 150zł i za każdy kilometr 1.5 i jeszcze minimum 3godziny, to razy dwa to mam ładną cenę Więc zadzwoniłam do pana z Wielowsi co mi go nasza Katunia podała, pan chciał wziąć 250zeta, ale na 3.10 ma już 4wesela, przyznać sie czyja to sprawka Noto prawie w płącz, że ja tego nie będę załatwiać, bo Tż miał sie tym zająć, a ja chiałam być dobra i go wyręczyć. Ale TŻ, ze pracuje w szkole to ma wycieczki itp i biorą zwsze jednego pana. To dzwoni i pan chce 350zł i pół litra a i do i z. Ale mamy zadzwonić ok. 21, bo nie miał przy sobie kalendarza. Trzymać kciuki, zeby się udało z tym autokarem

Byłąm też u kwiaciarni, ale mojej kwiaciarki wtajemniczonej nie było i zbita, dalej nie wiem, czy lepiej będzie mi wypożyczyć pokrowce od sali i samej kupićorganzę i udekorować, czy ona mi to zrobi? Jutro rano muszę ją złapać.
to trzymam kciuki.
obsługę to mam 4 szt w zespole, i 1 sztuka video. a na obiad pan od jaguara i fotograf.
a z tym busem to Ci się fuksnęło ja mam autobus z zabrza więc ja niewinna ;p

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:17   #3122
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki.
obsługę to mam 4 szt w zespole, i 1 sztuka video. a na obiad pan od jaguara i fotograf.
a z tym busem to Ci się fuksnęło ja mam autobus z zabrza więc ja niewinna ;p
A bo coś tam się zmieniło w Twoim zespole? Było 2panów i 1 pani, a teraz jak jest?
A to Wy fotografa nie będziecie mieć na całym weselu, że tylko obiad dla niego?
No jeszcze mi się nie fuksnęło, ciiiiiiii nie można zapeszać, dam znać po 21

Kurczątko pan od moich noclegów nie odbiera - może jest na wakacjach? A i napisałam mu maila ze stu pytaniami, może się odezwie. A i czekam na @ do środy powinna przyjść, a jak nie to znaczy, ze luteina nie zdziałała. Ale jeszcze ma czas
Teraz siedzę na all w poszukiwaniu diademów, ale tyle ich jest, że kiedy ja to wszystko przejrzę, a zdecydować się na coś

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:18   #3123
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
No z tym autokarem to nieźle. Nie ma jak to miec znajomości

A! mnie się przypomniało, że jeszcze mieliśmy jedną zabawę, polegała na tym, że facet musiał gonić babkę, goście robili las trzymając się za ręce i na hasło wodzireja ustawiali się tak, żeby przeszkodzić tym co się gonili, żeby się nie złapać. Coś w tym rodzaju.

W tym tygodniu chcemy miec plener (w czw. albo pt). Kamerzysta będzie dostępny dopiero jutro, bo dziś jest na weselu. Do tego jeszcze trzeba zamówić bryczkę na plener (to też tak z 2- 3 dniowym wyprzedzeniem trzeba zamówić)
Muszę umówic się makijaż się (najwyżej jak babka nie będzie mogła z dnia na dzień to się sama pomaluję); kwiatki zamówic i ze szwagierką umówic się na fryzurę.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:27   #3124
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

ssr
tak, w tym roku zespol zmienil sklad, jest teraz 3 facetow i babka. fotografa wynajętego mam do kościoła i na sesję. a na całe wesele będzie robił zdjęcia nam znajomy mojej sis, po okazyjnej cenie [bo on jeszcze nie calkiem profesjonalista].
o fryzjera załatwione - jak tata podgiął ten diadem, to teraz się elegancko trzyma, jeszcze mam kupione takie spinki http://www.allegro.pl/item708460879_..._promocja.html bo wsuwkami to nie da rady, i jest git teraz. wloskow nie scinalam - niech se rosną ;D i umowilam się na farbowanie i próbną fryzurę na czwartek [przed rozwozeniem kołocza]. kierowcy też już sobie załatwiłam na te okazję więc się kręci
cierpliwości ja wysłałam last week maila do menedżerki restauracji, też nie odpisuje więc przypuszczam że urlop ma też
i powodzenia z diademem ;D

kitek
witaj spowrotem widzę po fotkach ze się wypad udał a kiedy bedą slubne zdjęcia??

Stary 2009-08-17, 18:04   #3125
kitek_fm
Rozeznanie

LADYSITH
OJ! dopiero w połowie września, może ciut wcześniej, ale na pewno nie w sierpniu. Jeszcze trza plener zrobić, a chcemy wszystkie zdjęcia odebrać na raz, a nie tak teraz reportaż, potem plener itd.

Stary 2009-08-17, 18:53   #3126
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
a ja wpadłam w rozpacz... mój powiedział że nie podoba mu się moja sukienka... [to znaczy model taki jak moj, bo on nie wiem że ja taki wybrałam...]
Kochana jak zobaczy Cie w sukience to napewno padnie i nawet nie bedzie wiedzial ze to tak ktora mu sie nie podobala
Cytat:
ooooo jak romantycznie
A co to znaczy bardziej posłuszni?Co Twoi nabroili?

Lady weź przestań się mazać, bo..... Powiedz mi gdzie on widział Twoją kieckę jak nawet Ty jej nie widziałaś, bo się dopiero będzie szyła To że model podobny to uwierz mi nie ma najmniejszego znaczenia, przecież Tobie odejdą te plisy, wiadomo masz swoją figurę i będziesz w niej całkiem inaczej wyglądac jak na manekinie wisi Do tego dojdzie diademik, fryz, make-up, bukiet, płaszczyk i Twój rozbrajający uśmiech i zobaczysz jak go zatka, gdy Cię zobaczy w domu Ja tam sie nie przejmuję czy TŻ będzie się podobać czy nie, wiadomo będzi einna od wszystkih tych, które widuje w salonach po drodze, ale czy to jest najwazniejsze? Fakt było by miło, gdyby sipodobałą, ale przecież to my ją miesiącami wybierałyśmy, to kiecka dla nas i w niej się dobrze czujemy, a jak my jesteśmy zadowolone to TŻ też powinie i koniec kropka

A ja mam dziś dzień potwierdzana, albo do mnie dzwonią albo ja do wszystkich i prawie już wszystkich mam Najlepszy numer, że dzwonimy do kuzynki TZ potwierdzić czy przyjeżdżają z dziećmi i przy okazji pytamy się czy nie wiedzą czy brat z os. tow. bo mieszkają obok siebie-odpowiedź na pewno sam!! Za 15minut dzwoni ten brat-kuzyn TŻ i mówi, że z osobą przyjeżdża - no nie ma jak to komunikacja w rodzinie

A i najlepsze Ci co mają dzieci od 0-7miesięcy birą jes ze sobą (później odwożą koło 22) a rodzice dziecka 1rok i dwa miesiące uważają, że jest za mały na takie imprezy i zostawiaja z dziadkami i bądź tu człowieku mądry
mialam na mysli to ze nie zrobia takiej gafy jak u mnie z tymi kwiatami Czasami daje sie bileciki ze chce sie grosik zamiast prezentow, albo tak jak ja ze nie chcemy kwiatow ehhh ale ludzie rozni sa wiec trzymam kciuki za Trwoich gosci
Cytat:
I tak ma być, niech TŻ jest święcie przekonany, że Ty właśnie będziesz miała tą kieckę z neo. A Ty taki mały myk i Twoja będzie całkiem inna, będzie się fajnie układać ten lejący materiał, bo moja to będzie sztywna tylko rękawy lejące.
No właśnie Ty się nie wtrącałaś do jego garniaka więc jemu wara od kiecki Poza tym nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze

Jeszcze co do kiecy to dziś na myśl mi przyszło, że jak w niej będę stała to będzie super, ale jak usiądę w kosciele, to czy na brzuchu nie porobią się takie zgięcia i jak będę znów stała to czy to nie będzi epaskudnie wyglądać Bo ja ją mam na brzuchu taką dopasowaną i kurczątko niepewność mnie dobija.....

Co do gości to na dzień dzisiejszy mamy 65 osób + obsługa. W tym 4 dzieci do lat 5, 2 do lat 12, czyli dorosłych wychodzi 59osób, więc spoko, tak jak miało być pierwotnie, czyli wesele na 60osób A noclegów zamówiłam 34, a potrzebuje33, no patrzcie jak wszystko łądnie wyliczone

Jakie konsultacje u fryzjera, po co?
I fajnie Wam z tym remontem, ja nawet jeszcze o mieszkaniu nie myślałam a w weekend miałam szukać No nic we wtroek gwarek do ręki, internet i heja

Zaneta88 jutro życze Ci wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, super pogody, uśmiechu od ucha do ucha i szczęścia, pomyślności u boku mężulka
pieknie wszystko wyliczylas
Cytat:
A bo coś tam się zmieniło w Twoim zespole? Było 2panów i 1 pani, a teraz jak jest?
A to Wy fotografa nie będziecie mieć na całym weselu, że tylko obiad dla niego?
No jeszcze mi się nie fuksnęło, ciiiiiiii nie można zapeszać, dam znać po 21

Kurczątko pan od moich noclegów nie odbiera - może jest na wakacjach? A i napisałam mu maila ze stu pytaniami, może się odezwie. A i czekam na @ do środy powinna przyjść, a jak nie to znaczy, ze luteina nie zdziałała. Ale jeszcze ma czas
Teraz siedzę na all w poszukiwaniu diademów, ale tyle ich jest, że kiedy ja to wszystko przejrzę, a zdecydować się na coś
najwaznjejsze zeby dobrze wybrac
Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
SSR

A! mnie się przypomniało, że jeszcze mieliśmy jedną zabawę, polegała na tym, że facet musiał gonić babkę, goście robili las trzymając się za ręce i na hasło wodzireja ustawiali się tak, żeby przeszkodzić tym co się gonili, żeby się nie złapać. Coś w tym rodzaju.

W tym tygodniu chcemy miec plener (w czw. albo pt). Kamerzysta będzie dostępny dopiero jutro, bo dziś jest na weselu. Do tego jeszcze trzeba zamówić bryczkę na plener (to też tak z 2- 3 dniowym wyprzedzeniem trzeba zamówić)
Muszę umówic się makijaż się (najwyżej jak babka nie będzie mogła z dnia na dzień to się sama pomaluję); kwiatki zamówic i ze szwagierką umówic się na fryzurę.
hmmm z tym plenerem to takie dodatkowe koszta
Cytat:
LADYSITH
OJ! dopiero w połowie września, może ciut wcześniej, ale na pewno nie w sierpniu. Jeszcze trza plener zrobić, a chcemy wszystkie zdjęcia odebrać na raz, a nie tak teraz reportaż, potem plener itd.
i masz racje lepiej odebrac wszystko razem
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:02   #3127
kitek_fm
Rozeznanie

ANIALAURA
Co tam koszty! Raz się żyje
A tak na poważnie, to my od początku chcieliśmy plener w inny dzień i od początku zdawaliśmy sobie sprawę z dodatkowych kosztów.
A tam gdzie chcemy miec fotki, to od lokalu jechalibyśmy z 1h +1h z powrotem + czas na fotki. Szkoda nam było czasu w dniu ślubu. Teraz na spokojnie, bez nerwów, że trzeba już wracać na salę, bo goście czekają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 20:13   #3128
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR

no chyba jednak się pochwaliłam z tym autokarem, teraz nic Wam już nie powiem, bo może być jeszcze gorzej A tak na poważnie to facet wieczorem zaśpiewał 2xwyższą cenę niż w południe więc podziękowaliśmy i szukamy dalej. Ale mnie tak wkurzył ten facet, ze normalnie cała chodzę, chciał zarobić, to stracił i już.
A ja chcę mieć sesję w dniu pleneru, po co dodatkowe makijaże, bukiety i fryzury. Jeśli wpadnie mi do głowy pomysł na sesję poślubną to ubiorę się w kieckę rozpuszczę włosy i ewentualnie dokonam zakupu jednego symbolicznego kwiatka.
Cytat:
ssr
tak, w tym roku zespol zmienil sklad, jest teraz 3 facetow i babka. fotografa wynajętego mam do kościoła i na sesję. a na całe wesele będzie robił zdjęcia nam znajomy mojej sis, po okazyjnej cenie [bo on jeszcze nie calkiem profesjonalista].
o fryzjera załatwione - jak tata podgiął ten diadem, to teraz się elegancko trzyma, jeszcze mam kupione takie spinki http://www.allegro.pl/item708460879_..._promocja.html bo wsuwkami to nie da rady, i jest git teraz. wloskow nie scinalam - niech se rosną ;D i umowilam się na farbowanie i próbną fryzurę na czwartek [przed rozwozeniem kołocza]. kierowcy też już sobie załatwiłam na te okazję więc się kręci
cierpliwości ja wysłałam last week maila do menedżerki restauracji, też nie odpisuje więc przypuszczam że urlop ma też
i powodzenia z diademem ;D
No to mam nadzieję, że zespół teraz zyskał i będzie ok
Co do diademu to fajnie, że nie musisz kupować nowego A spinki też takie mam tylko czarne na co dzień, a Twoje jaki kolor? No i jak farbujesz włosy, kolor?
A diademów dziś widziałam mnóstwo, nawet mi się kilka spodobało ale nie zapisałam ich sobie i czeka mnie 12 stron allegro oglądanie jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
mialam na mysli to ze nie zrobia takiej gafy jak u mnie z tymi kwiatami Czasami daje sie bileciki ze chce sie grosik zamiast prezentow, albo tak jak ja ze nie chcemy kwiatow ehhh ale ludzie rozni sa wiec trzymam kciuki za Trwoich gosci
A to jest wliczone w ryzyko niestety i tak zapomną i tak, ale co tam, oni powinni się z tym źle czuć, że nie czytają zaproszeń a nie ja.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-17, 20:46   #3129
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

SSR
nie wiem jeszcze, kolor wlosow to bedzie do przegadania z fryzjerka. jakiś ciemny prawdopodobnie, z czerwonymi akcentami [może]. te spineczki kupilam brązowe, ale one tam kosztują groszowe sprawy, to najwyzej kupię jeszcze

ja tez mam nadzieje ze zespol zyskal. tamten wodzirej to podobno lubił sobie chlapnac i w ostatnim czasie narobił im wpadek ...
Stary 2009-08-17, 20:58   #3130
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR
nie wiem jeszcze, kolor wlosow to bedzie do przegadania z fryzjerka. jakiś ciemny prawdopodobnie, z czerwonymi akcentami [może]. te spineczki kupilam brązowe, ale one tam kosztują groszowe sprawy, to najwyzej kupię jeszcze

ja tez mam nadzieje ze zespol zyskal. tamten wodzirej to podobno lubił sobie chlapnac i w ostatnim czasie narobił im wpadek ...
uuuuuuuu czerwone akcenty, brzmi interesujaco
No ale czym się martwisz, jak tego pana już nie ma? Przecież jak wiedzą jak było z tamtym to nie pozwolą aby się sytuacja powtórzyła, bo przecież plotka raz puszczona mogłaby ich zeżreć.

A tak z ciekawości to ile płacisz za autokar?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-18, 05:33   #3131
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
uuuuuuuu czerwone akcenty, brzmi interesujaco
No ale czym się martwisz, jak tego pana już nie ma? Przecież jak wiedzą jak było z tamtym to nie pozwolą aby się sytuacja powtórzyła, bo przecież plotka raz puszczona mogłaby ich zeżreć.

A tak z ciekawości to ile płacisz za autokar?
nie martwię się - będzie git i tyle
a za autokar?? :myśli: o ile dobrze kojarzę to 200h/godzinę [bo to mój załatwiał, wiec nie ma pewności]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 07:49   #3132
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
a za autokar?? :myśli: o ile dobrze kojarzę to 200h/godzinę [bo to mój załatwiał, wiec nie ma pewności]
a ile godzin przewidujecie wykorzystywać autokar? liczyliście już to czy wyjdzie Was 600 czy 800 albo inaczej?

Idę dziś do kwiaciarni, mam nadzieję, że będzie moja kwiaciarka i sobie z nią porozmawiam na temat bukietu, dekoracji itp. Ale myślę, że tak czy siak bedę zamawiać z alle wstążeczki na butelki (bo tylko jedni mają taki kolor jak chcę), więc jak coś chcesz to podaję aukcję, zobacz sobie co tam by Cię interesowało. Ja biorę wstążeczki, pudełka na ciasta, chyba organzę i coś tam jeszcze, ale już nie pamiętam co..... http://allegro.pl/item710630626_wsta...najtaniej.html

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-18, 09:00   #3133
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
a ile godzin przewidujecie wykorzystywać autokar? liczyliście już to czy wyjdzie Was 600 czy 800 albo inaczej?

Idę dziś do kwiaciarni, mam nadzieję, że będzie moja kwiaciarka i sobie z nią porozmawiam na temat bukietu, dekoracji itp. Ale myślę, że tak czy siak bedę zamawiać z alle wstążeczki na butelki (bo tylko jedni mają taki kolor jak chcę), więc jak coś chcesz to podaję aukcję, zobacz sobie co tam by Cię interesowało. Ja biorę wstążeczki, pudełka na ciasta, chyba organzę i coś tam jeszcze, ale już nie pamiętam co..... http://allegro.pl/item710630626_wsta...najtaniej.html
nie wiem jeszce, platne bedzie po... ale mysle ze 3 godzinach się wyrobi...
a kiedy bedziesz zamawiac bo ja bym dopiero wieczorem dała Ci znac...

Stary 2009-08-18, 09:06   #3134
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
To ten gościu od autokaru chyba sobie kpiny robi z klientów.
To ja tak miałam z teatrem ognia, najpierw chcieli 300zł +dojazd (że niby po znajomości), potem 1200zł potem to już ściemniali, że cena zależy od ilości gości itd i nie potrafili konkretnie powiedzieć ile to będzie kosztować. Wkurzyłam się i im podziękowałam i wzięliśmy te balony z helem i zimnym ogniem za 270zł. Myśleli, że jeleni znaleźli. to się pomylili. To był taki amatorski teatr ognia, więc trafiła się okazja, to chcieli ją maksymalnie wykorzystać.
Ostatecznie pewnie tym amatorom zapłacilibyśmy tyle samo co profesjonalnemu teatrowi.

Stary 2009-08-18, 11:59   #3135
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
nie wiem jeszce, platne bedzie po... ale mysle ze 3 godzinach się wyrobi...
a kiedy bedziesz zamawiac bo ja bym dopiero wieczorem dała Ci znac...
No TŻ dzwonił po wszystkich i wstępnie mamy zarezerwowane busiki dwa z osiedla naszego i jadą do GCR po ludzi, pod kościół, msza i na salę, a w nocy są podstawiane na 3:15 i odwożą gości na nocleg. Piszę wstępnie, bo gościu był w trasie i w przyszłym tygodniu do nas zadzwoni io dogadamy szczegóły. na dzień dzisiejszy to bierze 95zł/h i to jest busik 18osób+kierowca. Czyli razy 3godziny i razy dwa busiki wychodzi 600zł, a to i tak taniej niż chciał ten cham z autokaru i jeszcze się domagał pół litra. Temu od busików to z pocałowaniem ręki dam flaszkę Zobaczymy czy się gościu nie wywinie od tych cen, ale to i tak najtaniej jak żeśmy znaleźli, poza tym busy bedą jeździć na terenie TG więc cena też niższa.
A i teraz dzwoniłam jeszcze po świadkach i kumplach czy przychodzą sami czy z kimś, bo do autokaru to wejdą wszyscy, a w busiku miejsca policzone, więc musieli się określić. I tak jak dwóch kumpli tak jak zapowiadało pojedzie własnym transportem, jedna rodzina 8os. busikiem własnym, bo kuzyn nie pije i rodzice samochodami sąsiadów (mówię o nocnym transporcie, bo na salę mamy gratis busik od autka), to akurat wychodzi 36osób

Spokojnie nie spiesz się, bedę czekać
Cytat:
SSR
To ja tak miałam z teatrem ognia, najpierw chcieli 300zł +dojazd (że niby po znajomości), potem 1200zł potem to już ściemniali, że cena zależy od ilości gości itd i nie potrafili konkretnie powiedzieć ile to będzie kosztować. Wkurzyłam się i im podziękowałam i wzięliśmy te balony z helem i zimnym ogniem za 270zł. Myśleli, że jeleni znaleźli. to się pomylili. To był taki amatorski teatr ognia, więc trafiła się okazja, to chcieli ją maksymalnie wykorzystać.
Ostatecznie pewnie tym amatorom zapłacilibyśmy tyle samo co profesjonalnemu teatrowi.
Kpiny to mało powiedziane, jeszcze wczoraj taki tekst mi ukulał, że mamy sie o nic nie martwić bo on wszystko obmyśli trasą, mamy się tylko zastanowić czy chcemy się żenić, nawet TŻ nie mówiłam tego, bo on borok dziś całą noc nie spał zdenerwowany tą sytuacją Ale jestem dumna z mojego TŻ bo sie angażuje jak trzeba
Co do teatru ognia to faktycznie chcieli łapać okazję i wzbogacić się, ale kto jest chytry ten dwa razy traci Mają nauczkę

A teraz najlepsze byłam w kwiaciarni i była moja kwiaciarka i się mnie pyta gdzie mamy wesele to ja mówię, ze w A-Dongu na Chechle, to ona: czy Wy żeście oszaleli z tym adongiem, ja co sobotę i co czwartek stroję tam salę bo to najbardziej oblegana sala teraz No więc szłam do niej z zamiarem podpytać się po ile ma pokrowce na krzesła, bo nie wiedziałam czy drożej czy taniej na sali, a okazało się, ze moja sala bierze od niej pokrowceNo i mam po 5 września z nią pojechać na salę to mi weźmie satynowe i te co widziałam pokrowce i sobie wybiorę, organzę też mi da, bo po co mam kupować na 1raz i co z tym później zrobię? Powiedziłam jej, że żadnych sztucznych kwiatków na sali Będę miała tak za młodymi taki biały materiał, a na środku seledyn, chyba obrączki z wierzby splecione i obłożone mertą albo inną zieleniną i kwiatkami. Na środku stołu udrapowaną organzę, na krzesłach pokrowce i kokardy z organzy. Organza seledynowa, czyli taki piżdżący wiosenny zielony. A i dobrze, że nie muszę jej kupować, bo jak ona mi pokazała 3odcienei tej wiosennej zieleni to zgłupiałam, a jakbym dostała tą co mi sie nie podoba, bo w necie wiadomo zdjęcia przekłamują. No i na końcach stołu będą takie szklane kielichy szerokie na długich nózkach a w nich świeczki, dookoła tych kielichów wianeczki z moich seledynowych margaretek i zwisający bluszcz. Na słupach drewnianych też organza biało-zielona i oblepione bluszczem, a przed młodymi ikebana z biało-zielonych kwiatów. A i mam jeszcze przynieśc produkty do koszy dla rodziców i na mi zapakuje i zrobi kwiatki do wazonu i w ogóle przywiezie kwiaty do kościoła i full serwis A bukiet będę miała z zielonych margaretek, może białych róż albo czegoś innego i zwisającej trawy niedźwiedziej z przezroczystymi kryształkami. A w kościele będę miałą takie kwiaty jak w bukiecie
A i LAdy pokazywała mi jak laska jej narysowała sukienkę, bo jak jej powiedziała jaką ja będę miał to powiedziała zaraz ci pokaże, i okazało się, ze wypisz wymaluj z tej stronki co mi przysłałaś Czyli styl średniowieczny powraca

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 12:12   #3136
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

SSR
no to powiem, że będziesz miała sale picuś-glancuś ;P kurde wystrojona jak się patrzy ;D ja raczej sali nie stroję, stół ma dekoracje od restauracji, wygląd jest ładny więc leje na dodatkowe dekoracje ;p jest dobre jak jest
ja to uwielbiam takie średniowieczne sukienki, i taką wizję miałam na początku, ale w sumie z moją fryzurka to nie całkiem współgra więc se dałam spokój z tym stylem ;D
jak lektura gwarka?? my dzisiaj jedziemy kupić farby ;D i taki fajny stół składany [bo my mamy mało miejsca] z krzesłami w praktikerze ;D mam nadzieję że jeszcze będzie ;D

Stary 2009-08-18, 18:20   #3137
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
ANIALAURA
Co tam koszty! Raz się żyje
A tak na poważnie, to my od początku chcieliśmy plener w inny dzień i od początku zdawaliśmy sobie sprawę z dodatkowych kosztów.
A tam gdzie chcemy miec fotki, to od lokalu jechalibyśmy z 1h +1h z powrotem + czas na fotki. Szkoda nam było czasu w dniu ślubu. Teraz na spokojnie, bez nerwów, że trzeba już wracać na salę, bo goście czekają.
a to faktycznie daleko i szkoda czasu, masz racje raz sie zyje a pamiatka zawsze bedzie )
Cytat:
hmm ja zaplacilam za autobus 750zl
Najpierw droga z Żor do Rybnika i z Rybnika do Skrzyszowa.POtem nad ranem droga ze Skrzyszowa do Żor
Cytat:
SSR
nie ma jak konsekwencja, ludzie sami nie wiedza ile brac za swoja usluge a jak juz slysza ze to na wesele to dopiero wymyslaja

SRR fajnie sie masz z ta kawiaciarka
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:26   #3138
kitek_fm
Rozeznanie

ANIALAURA
No dokładnie. Tylko powiedz magiczne słowo "ślub/wesele" i już ceny usług rosną koszmarnie:cool :

Stary 2009-08-18, 20:00   #3139
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

niesłowność niektóry to poprostu powala.. szkoda słów...

ja autokar mam z zabrza do miasteczka i spowrotem

dzisiaj załatwiłam organistę.. wprawdzie nie tego co chciałam [bo ma głos jak baran], ale lepiej gra, jest mniej fochaty a poza tym bedzie skrzypek wiec organista bedzie tam mial malo do spiewania ;D

aaa i kupiony pierwszy mebel do mieszkanka, i zaklepany gościu do paneli ;D

kitek
Ty robilas sobie chyba peeling kawitacyjny?? ile przed weselem poszlaś na zabieg?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 21:26   #3140
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR
no to powiem, że będziesz miała sale picuś-glancuś ;P kurde wystrojona jak się patrzy ;D ja raczej sali nie stroję, stół ma dekoracje od restauracji, wygląd jest ładny więc leje na dodatkowe dekoracje ;p jest dobre jak jest
ja to uwielbiam takie średniowieczne sukienki, i taką wizję miałam na początku, ale w sumie z moją fryzurka to nie całkiem współgra więc se dałam spokój z tym stylem ;D
jak lektura gwarka?? my dzisiaj jedziemy kupić farby ;D i taki fajny stół składany [bo my mamy mało miejsca] z krzesłami w praktikerze ;D mam nadzieję że jeszcze będzie ;D
A powiem Ci, że ja chciałam na początku surową salę, ale jak mamie się zachciało tych pokrowców to już tak poleciało, no ale myślę, że będzie ładnie i świeżo
Jak lektura gwarka? ano stanęło na tym, ze jutro idziemy z TŻ do banku spytać się o kredyt hipoteczny bo kompletnie się na tym nie znamy. A mamy plan, aby coś wynająć, a po ślubie starać się o kredyt rodzina na swoim czy jakoś tak, ale moż enam coś innego zaproponują, szczegóły jutro.
Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
SRR fajnie sie masz z ta kawiaciarka
No nie narzekam, ale pewnie zacznę jak usłysze kwotę, bo za same pokrowc ena krzesła mam 325 zł do tego organza, bukiet prze PM i jakieś tam dekoracje, świeczniki + mój biukiet, butonierki i kwiaty do kościoła, no chyba trzeba będzie 2koła szykować, ale szczegóły po 5września
Cytat:
niesłowność niektóry to poprostu powala.. szkoda słów...
dzisiaj załatwiłam organistę.. wprawdzie nie tego co chciałam [bo ma głos jak baran], ale lepiej gra, jest mniej fochaty a poza tym bedzie skrzypek wiec organista bedzie tam mial malo do spiewania ;D

aaa i kupiony pierwszy mebel do mieszkanka, i zaklepany gościu do paneli ;D
Czyli co stół kupiony?
A ile Wasz organista bierze? i ile skrzypek? Ja chcę trąbkę i znalazłam jedna za 150zeta i dojazd z Katosów free, to drogo czy tanio?

Poukłdałam wczoraj gości w pokojach, a TŻ zaakceptował dziś. Mamy taką sytuację, że w 1 studio śpią 3 różne rodziny, ale w osobnych pokojach. Niestet nie da się tego ineczej poukładać, ale mam to już w nosie, niech się cieszą, że mają nocleg za free. Jeszcze tylko zostało ułozenie przy stoąłch i załtwienie ciasta i tortów i pierdołki na all, ale to jutro....

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-18, 21:42   #3141
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

SSR
moj kolega z pracy gra na trabce, tak 50-100 bierze za slub
my mamy skrzypka za 200zl. ta Twoja cena to taka ok mysle. a my organiscie nie placimy osobno tylko razem ksiedzu, oni sie tam dzielą po swojemu

ta, stół mamy z 4 krzesłami,. praktyczny bo składany a my mamy mało miejsca. no i jeszcze trafiło się w promocji, w tamtym tyg byly po 400 a w aktualnej gazetce 350. no i mielismy fuxa bo ustatni kpl z wystawy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stol.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)

Stary 2009-08-19, 06:58   #3142
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
kitek
Ty robiłaś sobie chyba peeling kawitacyjny?? ile przed weselem poszłaś na zabieg?
Ja zima chodziłam na mikrodermabrazję raz w miesiącu, a jak się zrobiło ciepło (tak od czerwca) kosmetyczka mi zaproponowała peeling migdałowy (ma podobne działanie jak mikrodermabraza, ale nie trzeba tak uważać jak przy mikroderm.tzn.nie można chodzic na basen, na solarium przez jakiś czas, trzeba używac kremów z wysokim filtrem do twarzy, przez 3 dni po zabiegu nie można ćwiczyc). Na tym peelingu migdłowym byłam ze 4 razy. A 3 dni przed ślubem byłam jeszcze na zabiegu "przed wielkim wyjściem" (jakaś maseczka poprawiająca cerę).
Na peelingi kawitacyjnym nie byłam bo za łagodny dla mojego pyszczka.

Cytat:
No nie narzekam, ale pewnie zacznę jak usłysze kwotę, bo za same pokrowc ena krzesła mam 325 zł do tego organza, bukiet prze PM i jakieś tam dekoracje, świeczniki + mój biukiet, butonierki i kwiaty do kościoła, no chyba trzeba będzie 2koła szykować, ale szczegóły po 5września
No myśmy za dekoratorów (sala, kościół, bukiet, dekoracja autka itd.) też dali coś koło 2 tyś, ale było warto.

Stary 2009-08-19, 08:21   #3143
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR
moj kolega z pracy gra na trabce, tak 50-100 bierze za slub
my mamy skrzypka za 200zl. ta Twoja cena to taka ok mysle. a my organiscie nie placimy osobno tylko razem ksiedzu, oni sie tam dzielą po swojemu

ta, stół mamy z 4 krzesłami,. praktyczny bo składany a my mamy mało miejsca. no i jeszcze trafiło się w promocji, w tamtym tyg byly po 400 a w aktualnej gazetce 350. no i mielismy fuxa bo ustatni kpl z wystawy
Ten Wasz stolik to jest extra, ja jeszcze nie na etapie wybierania mebli, ale zawsze marzył mi się stół i 4-6krzeseł w salono-jadalni, albo w kuchni, a to jest kapitalne rozwiązanie jak się ma mało miejsca
A możesz się podpytać tego kolegi czy ma wolny termin na 3.10. i co gra? Bo mi głównie chodzi o to, żeby zagrał z organistą naszym. Ale słyszałam już niejedne trąbki w naszym kościele i było git Bo ja chcę inaczej (zresztą jak zwykle), wszyscy mają skrzypce a ja chcę trąbkę
A co do aukcji to już przemyślałaś czy będziesz coś brać razem ze mną?

Lady a ja sobie ostatnio myślałam nad tymi stringami obciskającymi, no te co kiedyś pokazywałaś. To moja refleksja na dzień dzisiejszy jest taka, że one podchodzą po sam biust prawie i nie wiem jakby miała toaleta wyglądać, bo ja mam taką kieckę dopasowaną w brzuchu i jeszcze halkę z kołem. No i jak te majtki ściągnąć, a potem założyc do takiejsamej pozycji, to chyba trzeba kiecę rozbierać Dla mnie to jest chyba nie wykonalne i nie kupuję ich. Ale muszę jeszcze jedne pończochy kupić.

A mam pytanie same kupujecie sobie podwiązkę, czy świadkowa Wam prezentuje czy jak to jest?
Cytat:
No myśmy za dekoratorów (sala, kościół, bukiet, dekoracja autka itd.) też dali coś koło 2 tyś, ale było warto.
nie omieszkam tutaj sypnąć ceną, ale jest tego wielki plus, że ja tylko przyjadę zobaczyć efekt końcowy a i tak będę miała wystarczająco roboty z innymi sprawami, więc myślę, że to dobry układ. A i przynajmniej mam pewność, że będzie tak jak chcę

Idziemy dziś do banków pytać sieo kredyty hipoteczne i ogólnie. Bo może najpierw wynajmiemy mieszkanko, a potem weźmiemy ten rodzina na swoim, tylko nie wiem jakie są warunki, musimy to przemyśleć.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 16:27   #3144
kitek_fm
Rozeznanie

W końcu udało nam się umówić na sesję.
Plener mamy miec w przyszłą środę. Miał być w tym tygodniu, ale foto/video nie ma czasu (tyle mają roboty). Szkoda, żeśmy w zeszłym tygodniu się nie umówili, to byśmy już mieli sesję za sobą, a tak zaś o tydzień się odwlecze. Pogodę zapowiadają w miarę ładną, więc mam nadzieję, że te prognozy się nie zmienią.
Makijaż i fryzurka już zaklepane. Teraz jeszcze zamówić trzeba bryczkę i kwiatki
Wszystkie fotki będą gdzieś na początku września, a film w połowie października - jeżeli chcemy do niego dać filmik z podroży poślubnej, a chcemy,bo czemu nie. Trzeba więc czekać, ale ja jestem cierpliwa, w przeciwieństwie do naszych gości (i nie tylko).
Ja mam tak przeważnie, że wolę dopiero po jakimś czasie zobaczyć filmiki czy fotki. Wtedy to się zupełnie inaczej odbiera niż tak "na świeżo".

Stary 2009-08-19, 19:34   #3145
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

SSR
* jak wizyty w bankach?
* wyslalam zapytanie o tę trąbkę do kumpla, dam znać jak mi odpowie
* linki do aukcji masz na gg, w tym też podwiązke ;D [ale to kupuje niby moja sis]

ja dzisiaj polatałam po miescie i pozałątwiałam parę spraw
- próbny makijaż i fryzura umówione
- tipsy umówione
- wizyta u kosmetyczki zaltwiona - ide za tydzien na 1 kawitację i takie "obadanie" mojej cery co by jej mogło pomóc [bo podobno jest w dobrym stanie ] - na górniczej bylam
- dokupiłam serwetki ślubne na trzaskanie z obraczkami, jedne takie klasyczne, i jedne cieniutkie - gastronomiczne chyba sie to nazywa
- jutro 1 wizyta w salonie - sciaganie wymiarów, a potem chce zajść do kwiaciarni zalatwić kwiaty i musze poszukać jakiejś kreacji na rozwożenie kołocza [trzeba sie lansować w końcu :P ]

Stary 2009-08-19, 20:17   #3146
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
W końcu udało nam się umówić na sesję.
Plener mamy miec w przyszłą środę. Miał być w tym tygodniu, ale foto/video nie ma czasu (tyle mają roboty). Szkoda, żeśmy w zeszłym tygodniu się nie umówili, to byśmy już mieli sesję za sobą, a tak zaś o tydzień się odwlecze. Pogodę zapowiadają w miarę ładną, więc mam nadzieję, że te prognozy się nie zmienią.
Makijaż i fryzurka już zaklepane. Teraz jeszcze zamówić trzeba bryczkę i kwiatki
Wszystkie fotki będą gdzieś na początku września, a film w połowie października - jeżeli chcemy do niego dać filmik z podroży poślubnej, a chcemy,bo czemu nie. Trzeba więc czekać, ale ja jestem cierpliwa, w przeciwieństwie do naszych gości (i nie tylko).
Ja mam tak przeważnie, że wolę dopiero po jakimś czasie zobaczyć filmiki czy fotki. Wtedy to się zupełnie inaczej odbiera niż tak "na świeżo".
No to Kitek super, że sesja zamówiona, ale masz z tym latania jak przed weselem
Ja też na fotki i film będziemy czekać gdzieś koło 1-2miesięcy więc fajnie będzie popatrzeć jeszcze raz na to z innej perspektywy i pośmiać się z siebie
Cytat:
SSR
* jak wizyty w bankach?
* wyslalam zapytanie o tę trąbkę do kumpla, dam znać jak mi odpowie
* linki do aukcji masz na gg, w tym też podwiązke ;D [ale to kupuje niby moja sis]

ja dzisiaj polatałam po miescie i pozałątwiałam parę spraw
- próbny makijaż i fryzura umówione
- tipsy umówione
- wizyta u kosmetyczki zaltwiona - ide za tydzien na 1 kawitację i takie "obadanie" mojej cery co by jej mogło pomóc [bo podobno jest w dobrym stanie ] - na górniczej bylam
- dokupiłam serwetki ślubne na trzaskanie z obraczkami, jedne takie klasyczne, i jedne cieniutkie - gastronomiczne chyba sie to nazywa
- jutro 1 wizyta w salonie - sciaganie wymiarów, a potem chce zajść do kwiaciarni zalatwić kwiaty i musze poszukać jakiejś kreacji na rozwożenie kołocza [trzeba sie lansować w końcu :P ]
Wizyta w bankach a dobrze, chyba. robiliśmy symulacje kredytowe i mamy zdolność, pomimo, że ja nie pracuję jeszcze i z tego co nam rodzice dadzą (niby na wesele, ale wesele robimy sami więc pójdzie na lokum) to jesteśmy w stanie kupić mieszkanko 2-3pokojwe i powoli sobie remontować a i rata kredytu też do przełknięcia Tylko teraz szukać mieszkania........
Bardzo bym prosiła o ta trąbkę, bo nasz znajomy tez gra, ale ja wolę mieć kogoś obcego i mu zapłacić, niż mieć potem jakieś zobowiązania że niby coś tam. Proszę, proszę......
All zamawiam jutro więc spoko
Gdzie masz fryz i makijaż i tipsy?
Jakie ceny na górniczej (kamajo?) ?
Gdzie kupowałaś serwetki?
Ja byłąm w tesco i patrzę są takie zielone serwetki jak moja organza To tak na butelki bedą kokardki i białe i zielone losowo, a na inka zawiązaneserwetki papierowe i na białe winka w przzroczystych szkłach to zielone serwetki a n czerwone w szkle zioelonym białe tak to sobie wykobminowałam
Powodzenia na przymiarce, a raczej namierzeniu i wizycie w kwiaciarni
Jeruna Lady Ty się stroisz, na rzowożenia zaproszeń kieca, na kołocz kieca, na ślub kieca

wiecie co, chyba w piatek mnie TŻ rano zawozi do szpital ale będzi mi tam nudno bez Was Ale zaraz jak mnie wypuszczą to bedę Wam truć

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-19, 21:11   #3147
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
No to Kitek super, że sesja zamówiona, ale masz z tym latania jak przed weselem
Ja też na fotki i film będziemy czekać gdzieś koło 1-2miesięcy więc fajnie będzie popatrzeć jeszcze raz na to z innej perspektywy i pośmiać się z siebie

Wizyta w bankach a dobrze, chyba. robiliśmy symulacje kredytowe i mamy zdolność, pomimo, że ja nie pracuję jeszcze i z tego co nam rodzice dadzą (niby na wesele, ale wesele robimy sami więc pójdzie na lokum) to jesteśmy w stanie kupić mieszkanko 2-3pokojwe i powoli sobie remontować a i rata kredytu też do przełknięcia Tylko teraz szukać mieszkania........
Bardzo bym prosiła o ta trąbkę, bo nasz znajomy tez gra, ale ja wolę mieć kogoś obcego i mu zapłacić, niż mieć potem jakieś zobowiązania że niby coś tam. Proszę, proszę......
All zamawiam jutro więc spoko
Gdzie masz fryz i makijaż i tipsy?
Jakie ceny na górniczej (kamajo?) ?
Gdzie kupowałaś serwetki?
Ja byłąm w tesco i patrzę są takie zielone serwetki jak moja organza To tak na butelki bedą kokardki i białe i zielone losowo, a na inka zawiązaneserwetki papierowe i na białe winka w przzroczystych szkłach to zielone serwetki a n czerwone w szkle zioelonym białe tak to sobie wykobminowałam
Powodzenia na przymiarce, a raczej namierzeniu i wizycie w kwiaciarni
Jeruna Lady Ty się stroisz, na rzowożenia zaproszeń kieca, na kołocz kieca, na ślub kieca

wiecie co, chyba w piatek mnie TŻ rano zawozi do szpital ale będzi mi tam nudno bez Was Ale zaraz jak mnie wypuszczą to bedę Wam truć
* powodzonka w szpitalu i 3mma kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy z kredytem ;D
serwetki kupiłam na tylnej, musze jeszcze swiecę dokupić, bo tamtą mama mi złamała...
* e tam, z tym strojeniem to też nie przesadzaj, od czasu do czasu to się trza przed rodziną pokazać poza tym szatki będą od razu na niedzielę po slubie jak sie będzie trzeba z przyjezdną rodziną zobaczyc
* tipsy mam w solarium tropicana, na ratuszowej,
* makijaz i fryzura w miasteczku
* kosmetyczka - na gorniczej w http://www.venus-spa.pl/ tam chyba sa też ceny niektorych zabiegów http://www.venus-spa.pl/nowosci.php
bardzo pozytywne wrazenie wewnatrz... sama kawitacja 30 zl, taki pakiet z jakimiś tam dodatkowymi zabiegami 100-140 zl. woskowanie pach 30zl [o te rzeczy sie pytalam na razie]
* jak tylko mi kolega odpisze, to od razu dam Ci znac

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-08-19 o 21:13
Stary 2009-08-20, 08:28   #3148
Stysik
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
Cały czas Was podczytuję, ale tak jesteście zaawansowane w przygotowaniach (a niektóre już po), że zostaje mi tylko czytanie Trzymam kciuki za wszystkie
Pozdrawiam

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 09:49   #3149
zanetaa88
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Jestem po i napisze więcej jak będę miała więcej czasu.
UDAŁO SIĘ WSZYSTKO!
Jestem zadowolona i mój mąż też.Przeszło wszystko moje oczekiwania.
Pogoda dopisała.

Wessssseleeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 10:45   #3150
monia.ch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Jestem po i napisze więcej jak będę miała więcej czasu.
UDAŁO SIĘ WSZYSTKO!
Jestem zadowolona i mój mąż też.Przeszło wszystko moje oczekiwania.
Pogoda dopisała.

Wessssseleeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee!

Gratulacje!!!! Super, ze Wam się wszystko udało. To najważniejsze.
Jednocześnie zazdroszczę, że już macie to za sobą

Edytowane przez monia.ch
Czas edycji: 2009-08-20 o 10:46
monia.ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości