![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
obsługę to mam 4 szt w zespole, i 1 sztuka video. a na obiad pan od jaguara i fotograf. a z tym busem to Ci się fuksnęło ![]()
![]() |
#3122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to Wy fotografa nie będziecie mieć na całym weselu, że tylko obiad dla niego? No jeszcze mi się nie fuksnęło, ciiiiiiii nie można zapeszać, dam znać po 21 ![]() Kurczątko pan od moich noclegów nie odbiera - może jest na wakacjach? A i napisałam mu maila ze stu pytaniami ![]() ![]() Teraz siedzę na all w poszukiwaniu diademów, ale tyle ich jest, że kiedy ja to wszystko przejrzę, a zdecydować się ![]()
![]() |
#3123 |
Rozeznanie
|
SSR
No z tym autokarem to nieźle. Nie ma jak to miec znajomości ![]() A! mnie się przypomniało, że jeszcze mieliśmy jedną zabawę, polegała na tym, że facet musiał gonić babkę, goście robili las trzymając się za ręce i na hasło wodzireja ustawiali się tak, żeby przeszkodzić tym co się gonili, żeby się nie złapać. Coś w tym rodzaju. W tym tygodniu chcemy miec plener (w czw. albo pt). Kamerzysta będzie dostępny dopiero jutro, bo dziś jest na weselu. Do tego jeszcze trzeba zamówić bryczkę na plener (to też tak z 2- 3 dniowym wyprzedzeniem trzeba zamówić) Muszę umówic się makijaż się (najwyżej jak babka nie będzie mogła z dnia na dzień to się sama pomaluję); kwiatki zamówic i ze szwagierką umówic się na fryzurę.
#3124 |
Zakorzenienie
|
ssr
tak, w tym roku zespol zmienil sklad, jest teraz 3 facetow i babka. fotografa wynajętego mam do kościoła i na sesję. a na całe wesele będzie robił zdjęcia nam znajomy mojej sis, po okazyjnej cenie [bo on jeszcze nie calkiem profesjonalista]. o fryzjera załatwione - jak tata podgiął ten diadem, to teraz się elegancko trzyma, jeszcze mam kupione takie spinki http://www.allegro.pl/item708460879_..._promocja.html bo wsuwkami to nie da rady, i jest git teraz. wloskow nie scinalam - niech se rosną ;D i umowilam się na farbowanie i próbną fryzurę na czwartek [przed rozwozeniem kołocza]. kierowcy też już sobie załatwiłam na te okazję więc się kręci ![]() cierpliwości ![]() ![]() i powodzenia z diademem ;D kitek witaj spowrotem ![]() ![]() ![]()
#3125 |
Rozeznanie
|
LADYSITH
OJ! dopiero w połowie września, może ciut wcześniej, ale na pewno nie w sierpniu. Jeszcze trza plener zrobić, a chcemy wszystkie zdjęcia odebrać na raz, a nie tak teraz reportaż, potem plener itd.
#3126 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i masz racje lepiej odebrac wszystko razem
![]() |
#3127 |
Rozeznanie
|
ANIALAURA
Co tam koszty! Raz się żyje ![]() A tak na poważnie, to my od początku chcieliśmy plener w inny dzień i od początku zdawaliśmy sobie sprawę z dodatkowych kosztów. A tam gdzie chcemy miec fotki, to od lokalu jechalibyśmy z 1h +1h z powrotem + czas na fotki. Szkoda nam było czasu w dniu ślubu. Teraz na spokojnie, bez nerwów, że trzeba już wracać na salę, bo goście czekają.
#3128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja chcę mieć sesję w dniu pleneru, po co dodatkowe makijaże, bukiety i fryzury. Jeśli wpadnie mi do głowy pomysł na sesję poślubną to ubiorę się w kieckę rozpuszczę włosy i ewentualnie dokonam zakupu jednego symbolicznego kwiatka. Cytat:
![]() Co do diademu to fajnie, że nie musisz kupować nowego ![]() A diademów dziś widziałam mnóstwo, nawet mi się kilka spodobało ale nie zapisałam ich sobie i czeka mnie 12 stron allegro oglądanie jeszcze raz ![]() A to jest wliczone w ryzyko niestety i tak zapomną i tak, ale co tam, oni powinni się z tym źle czuć, że nie czytają zaproszeń a nie ja.
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
SSR
nie wiem jeszcze, kolor wlosow to bedzie do przegadania z fryzjerka. jakiś ciemny prawdopodobnie, z czerwonymi akcentami [może]. te spineczki kupilam brązowe, ale one tam kosztują groszowe sprawy, to najwyzej kupię jeszcze ![]() ja tez mam nadzieje ze zespol zyskal. tamten wodzirej to podobno lubił sobie chlapnac i w ostatnim czasie narobił im wpadek ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale czym się martwisz, jak tego pana już nie ma? Przecież jak wiedzą jak było z tamtym to nie pozwolą aby się sytuacja powtórzyła, bo przecież plotka raz puszczona mogłaby ich zeżreć. A tak z ciekawości to ile płacisz za autokar?
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za autokar?? :myśli: o ile dobrze kojarzę to 200h/godzinę [bo to mój załatwiał, wiec nie ma pewności]
![]() |
#3132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę dziś do kwiaciarni, mam nadzieję, że będzie moja kwiaciarka i sobie z nią porozmawiam na temat bukietu, dekoracji itp. Ale myślę, że tak czy siak bedę zamawiać z alle wstążeczki na butelki (bo tylko jedni mają taki kolor jak chcę), więc jak coś chcesz to podaję aukcję, zobacz sobie co tam by Cię interesowało. Ja biorę wstążeczki, pudełka na ciasta, chyba organzę i coś tam jeszcze, ale już nie pamiętam co..... http://allegro.pl/item710630626_wsta...najtaniej.html
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy bedziesz zamawiac bo ja bym dopiero wieczorem dała Ci znac...
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
SSR
To ten gościu od autokaru chyba sobie kpiny robi z klientów. To ja tak miałam z teatrem ognia, najpierw chcieli 300zł +dojazd (że niby po znajomości), potem 1200zł ![]() ![]() ![]() Ostatecznie pewnie tym amatorom zapłacilibyśmy tyle samo co profesjonalnemu teatrowi.
#3135 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i teraz dzwoniłam jeszcze po świadkach i kumplach czy przychodzą sami czy z kimś, bo do autokaru to wejdą wszyscy, a w busiku miejsca policzone, więc musieli się określić. I tak jak dwóch kumpli tak jak zapowiadało pojedzie własnym transportem, jedna rodzina 8os. busikiem własnym, bo kuzyn nie pije i rodzice samochodami sąsiadów (mówię o nocnym transporcie, bo na salę mamy gratis busik od autka), to akurat wychodzi 36osób ![]() Spokojnie nie spiesz się, bedę czekać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do teatru ognia to faktycznie chcieli łapać okazję i wzbogacić się, ale kto jest chytry ten dwa razy traci ![]() ![]() A teraz najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i LAdy pokazywała mi jak laska jej narysowała sukienkę, bo jak jej powiedziała jaką ja będę miał to powiedziała zaraz ci pokaże, i okazało się, ze wypisz wymaluj z tej stronki co mi przysłałaś ![]() ![]()
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
SSR
no to powiem, że będziesz miała sale picuś-glancuś ;P kurde wystrojona jak się patrzy ;D ja raczej sali nie stroję, stół ma dekoracje od restauracji, wygląd jest ładny więc leje na dodatkowe dekoracje ;p jest dobre jak jest ja to uwielbiam takie średniowieczne sukienki, i taką wizję miałam na początku, ale w sumie z moją fryzurka to nie całkiem współgra więc se dałam spokój z tym stylem ;D jak lektura gwarka?? ![]()
#3137 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw droga z Żor do Rybnika i z Rybnika do Skrzyszowa.POtem nad ranem droga ze Skrzyszowa do Żor Cytat:
SRR fajnie sie masz z ta kawiaciarka ![]()
![]() |
#3138 |
Rozeznanie
|
ANIALAURA
No dokładnie. Tylko powiedz magiczne słowo "ślub/wesele" i już ceny usług rosną koszmarnie ![]()
#3139 |
Zakorzenienie
|
niesłowność niektóry to poprostu powala.. szkoda słów...
ja autokar mam z zabrza do miasteczka i spowrotem ![]() dzisiaj załatwiłam organistę.. wprawdzie nie tego co chciałam [bo ma głos jak baran], ale lepiej gra, jest mniej fochaty a poza tym bedzie skrzypek wiec organista bedzie tam mial malo do spiewania ;D aaa i kupiony pierwszy mebel do mieszkanka, i zaklepany gościu do paneli ;D kitek Ty robilas sobie chyba peeling kawitacyjny?? ile przed weselem poszlaś na zabieg?
#3140 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak lektura gwarka? ano stanęło na tym, ze jutro idziemy z TŻ do banku spytać się o kredyt hipoteczny bo kompletnie się na tym nie znamy. A mamy plan, aby coś wynająć, a po ślubie starać się o kredyt rodzina na swoim czy jakoś tak, ale moż enam coś innego zaproponują, szczegóły jutro. No nie narzekam, ale pewnie zacznę jak usłysze kwotę, bo za same pokrowc ena krzesła mam 325 zł do tego organza, bukiet prze PM i jakieś tam dekoracje, świeczniki + mój biukiet, butonierki i kwiaty do kościoła, no chyba trzeba będzie 2koła szykować, ale szczegóły po 5września ![]() Cytat:
A ile Wasz organista bierze? i ile skrzypek? Ja chcę trąbkę i znalazłam jedna za 150zeta i dojazd z Katosów free, to drogo czy tanio? Poukłdałam wczoraj gości w pokojach, a TŻ zaakceptował dziś. Mamy taką sytuację, że w 1 studio śpią 3 różne rodziny, ale w osobnych pokojach. Niestet nie da się tego ineczej poukładać, ale mam to już w nosie, niech się cieszą, że mają nocleg za free. Jeszcze tylko zostało ułozenie przy stoąłch i załtwienie ciasta i tortów i pierdołki na all, ale to jutro....
![]() |
#3141 |
Zakorzenienie
|
SSR
moj kolega z pracy gra na trabce, tak 50-100 bierze za slub ![]() my mamy skrzypka za 200zl. ta Twoja cena to taka ok mysle. a my organiscie nie placimy osobno tylko razem ksiedzu, oni sie tam dzielą po swojemu ta, stół mamy z 4 krzesłami,. praktyczny bo składany a my mamy mało miejsca. no i jeszcze trafiło się w promocji, w tamtym tyg byly po 400 a w aktualnej gazetce 350. no i mielismy fuxa bo ustatni kpl z wystawy
#3142 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na peelingi kawitacyjnym nie byłam bo za łagodny dla mojego pyszczka. Cytat:
![]() |
#3143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A możesz się podpytać tego kolegi czy ma wolny termin na 3.10. i co gra? Bo mi głównie chodzi o to, żeby zagrał z organistą naszym. Ale słyszałam już niejedne trąbki w naszym kościele i było git ![]() ![]() ![]() A co do aukcji to już przemyślałaś czy będziesz coś brać razem ze mną? Lady a ja sobie ostatnio myślałam nad tymi stringami obciskającymi, no te co kiedyś pokazywałaś. To moja refleksja na dzień dzisiejszy jest taka, że one podchodzą po sam biust prawie i nie wiem jakby miała toaleta wyglądać, bo ja mam taką kieckę dopasowaną w brzuchu i jeszcze halkę z kołem. No i jak te majtki ściągnąć, a potem założyc do takiejsamej pozycji, to chyba trzeba kiecę rozbierać ![]() A mam pytanie same kupujecie sobie podwiązkę, czy świadkowa Wam prezentuje czy jak to jest? Cytat:
![]() Idziemy dziś do banków pytać sieo kredyty hipoteczne i ogólnie. Bo może najpierw wynajmiemy mieszkanko, a potem weźmiemy ten rodzina na swoim, tylko nie wiem jakie są warunki, musimy to przemyśleć.
![]() |
#3144 |
Rozeznanie
|
W końcu udało nam się umówić na sesję.
Plener mamy miec w przyszłą środę. Miał być w tym tygodniu, ale foto/video nie ma czasu (tyle mają roboty). Szkoda, żeśmy w zeszłym tygodniu się nie umówili, to byśmy już mieli sesję za sobą, a tak zaś o tydzień się odwlecze. Pogodę zapowiadają w miarę ładną, więc mam nadzieję, że te prognozy się nie zmienią. Makijaż i fryzurka już zaklepane. Teraz jeszcze zamówić trzeba bryczkę i kwiatki ![]() Wszystkie fotki będą gdzieś na początku września, a film w połowie października - jeżeli chcemy do niego dać filmik z podroży poślubnej, a chcemy,bo czemu nie. Trzeba więc czekać, ale ja jestem cierpliwa, w przeciwieństwie do naszych gości (i nie tylko). Ja mam tak przeważnie, że wolę dopiero po jakimś czasie zobaczyć filmiki czy fotki. Wtedy to się zupełnie inaczej odbiera niż tak "na świeżo".
#3145 |
Zakorzenienie
|
SSR
* jak wizyty w bankach? ![]() * wyslalam zapytanie o tę trąbkę do kumpla, dam znać jak mi odpowie * linki do aukcji masz na gg, w tym też podwiązke ;D [ale to kupuje niby moja sis] ![]() ja dzisiaj polatałam po miescie i pozałątwiałam parę spraw - próbny makijaż i fryzura umówione - tipsy umówione - wizyta u kosmetyczki zaltwiona - ide za tydzien na 1 kawitację i takie "obadanie" mojej cery co by jej mogło pomóc [bo podobno jest w dobrym stanie ![]() - dokupiłam serwetki ślubne na trzaskanie z obraczkami, jedne takie klasyczne, i jedne cieniutkie - gastronomiczne chyba sie to nazywa - jutro 1 wizyta w salonie - sciaganie wymiarów, a potem chce zajść do kwiaciarni zalatwić kwiaty i musze poszukać jakiejś kreacji na rozwożenie kołocza [trzeba sie lansować w końcu :P ]
#3146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też na fotki i film będziemy czekać gdzieś koło 1-2miesięcy więc fajnie będzie popatrzeć jeszcze raz na to z innej perspektywy i pośmiać się z siebie ![]() Cytat:
![]() Bardzo bym prosiła o ta trąbkę, bo nasz znajomy tez gra, ale ja wolę mieć kogoś obcego i mu zapłacić, niż mieć potem jakieś zobowiązania że niby coś tam. Proszę, proszę...... All zamawiam jutro więc spoko ![]() Gdzie masz fryz i makijaż i tipsy? Jakie ceny na górniczej (kamajo?) ? Gdzie kupowałaś serwetki? Ja byłąm w tesco i patrzę są takie zielone serwetki jak moja organza ![]() ![]() ![]() Powodzenia na przymiarce, a raczej namierzeniu i wizycie w kwiaciarni ![]() Jeruna Lady Ty się stroisz, na rzowożenia zaproszeń kieca, na kołocz kieca, na ślub kieca ![]() wiecie co, chyba w piatek mnie TŻ rano zawozi do szpital ale będzi mi tam nudno bez Was ![]() ![]()
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serwetki kupiłam na tylnej, musze jeszcze swiecę dokupić, bo tamtą mama mi złamała... * e tam, z tym strojeniem to też nie przesadzaj, od czasu do czasu to się trza przed rodziną pokazać ![]() * tipsy mam w solarium tropicana, na ratuszowej, * makijaz i fryzura w miasteczku * kosmetyczka - na gorniczej w http://www.venus-spa.pl/ tam chyba sa też ceny niektorych zabiegów http://www.venus-spa.pl/nowosci.php bardzo pozytywne wrazenie wewnatrz... sama kawitacja 30 zl, taki pakiet z jakimiś tam dodatkowymi zabiegami 100-140 zl. woskowanie pach 30zl [o te rzeczy sie pytalam na razie] * jak tylko mi kolega odpisze, to od razu dam Ci znac ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-08-19 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Cały czas Was podczytuję, ale tak jesteście zaawansowane w przygotowaniach (a niektóre już po), że zostaje mi tylko czytanie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#3149 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Jestem po i napisze więcej jak będę miała więcej czasu. UDAŁO SIĘ WSZYSTKO! Jestem zadowolona i mój mąż też.Przeszło wszystko moje oczekiwania. Pogoda dopisała. Wessssseleeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednocześnie zazdroszczę, że już macie to za sobą ![]()
Edytowane przez monia.ch Czas edycji: 2009-08-20 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.