![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
mam panache sienna 65 dd, zdj. nie posiadam, ale że za mały to już wiem sama
![]() kalkulator tyle wyliczył. niestety jest ciut za mała, koronka tnie biust i to widać ![]() jak zdjęłam po całym dniu noszenia no mam odcisk wszystkich szwów, nie tylko fiszbin, ale nawet tych z miseczki. kupiony w sklepie, ale już nie mogę oddać bo minął mc. A ja przez wakacje nie miałam kiedy go ponosić. bo na przymiarce pierwszej był ok. dopuszczam możliwość że przez ten 2miesiące urósł mi biust o ten 1-2 cm ![]() teraz jaki rozmiar powinnam kupić? 65 e? czy może celować w 70 obwód, chociaż mnie nie ściska i nie przeszkadza. Może większa miska nie będzie zostawiała odcisków?? |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To Opium z Pour Moi. Obwód w 65 w spoczynku ma 61 a po naciągnięciu 66 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Dla czytelniczek bloga Small Cup jest 10% rabat na zakup modelu Pour Moi? Opium w sklepie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl
Szczegóły tu: http://smallcup.blox.pl/2009/08/Sliwka-z-czekolada.html |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13775723]bo z ebaya się nie odsyła tylko sprzedaje dalej :P ja zawsze kupuje do 40 zł (z przesyłką) tak żeby potem nie mieć większych problemów ze sprzedażą ... chociaż ostatnio coś się pogorszyło z tym ;/[/QUOTE]
potwierdzam, że z ebaya się odsprzedaj na all ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardotka brzydko leży, a ultimo ma nieciekawe opinie, nie będe ryzykowac, bo nie jest tani... w dodatku niewiem jaki rozmiar miałabym wziąść 65E/F? jeden biustonosz mam 65E i jest taki na styk, a 65F mi się marszczy, a mnie jeszcze migracja czeka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak długo będzie dostępny? bo moja lista zakupowa jest długa, nie wiem czy się zmieści ![]() (szkoda, że nie ma odpinanych ramiączek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze o stanikach w Cosmopolitan: http://lobby.blox.pl/2009/08/Lobby-w-COSMO.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mogłybyście polecić mi jakiś biały stanik (usztywniany, bo miękkich nie lubię) w rozm. 32g?
Potrzebuję białego a nigdzie nie widzę nic fajnego... Tylko w dopasowanej są jakieś polskie - Biggi , ale nie wiem czy warto kupować z tej firmy, może któraś z Was ma i może mi coś o nich powiedzieć? ![]()
#222 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wracam jako córa marnotrwana.... ![]() http://www.karoline.pl/index.php?p63...rade&info=6346 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
AguniaT
powiedz co robi fajniejszy kształt, misty czy opium?
#224 |
Raczkowanie
|
W sumie to oba się zachowują inaczej. Misty "nasz" pokarmieniowy biust podniesie i wyeksponuje, a Opium wypchnie i zdolinkuje trochę. Misty ma dość szerokie fiszbiny. Opium wąskie. Oba są godne uwagi. Kwestia gustu i osiągnięcia konkretnego celu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale boje się kupowac bez mierzenia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Ametystowe opium mnie powaliło na kolana... Ten stanik jest genialny, bardzo w moim stylu, ale co z tego, skoro kasy brak... Miski są chyba standardowe?
inutil- własnie niedawno się zastanawiałam, gdzie się podziałaś ![]() Kilka słów o Hestii i innych maskaradkach: http://balkonetka.pl/katalog/brand/P...-%20Masquerade.
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
W recenzji nie ma słowa o miskach więc chyba standardowe, ale za to trzeba uważać na super ścisły obwód. Można (a niewykluczone, że trzeba) go nawet zawyżyć, czyli na przykład na 67cm wziąć 70-tkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13775723]bo z ebaya się nie odsyła tylko sprzedaje dalej :P ja zawsze kupuje do 40 zł (z przesyłką) tak żeby potem nie mieć większych problemów ze sprzedażą ... chociaż ostatnio coś się pogorszyło z tym ;/[/QUOTE]
z kosztami przesyłki to chodziło mi o polskie sklepy internetowe, ostatnio musiałam odsyłać 2 przesyłki, do tego jakieś buty i z samych opłat za przesyłkę by mi na nowy stanik z la senzy starczyło ![]()
#229 |
BAN stały
|
zmierzyłam się teraz dość ciasno i wyszło 71 pod biustem,mam ślady na piersi
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Te ślady na piersi to ślady fiszbin, czy szwów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() sportu wyczynowego nie uprawiam, ten stanik nie musi być jakiś extra. chcę, żeby dobrze podtrzymywał biust, no i żeby w tym jakoś jednocześnie wyglądać, bo moja aktywność w sumie ogranicza się do zajęć z tańca, także jakieś super bajery nie są mi potrzebne ![]() poszperam w internecie i uzbroję się w cierpliwość... ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
jeśli druty odbijają się na piersi to mogą być dwa powody:
1. za mała miseczka 2. za wąskie druty (czyli fiszbiny, bo tak je nazywamy) Druty (fiszbiny) powinny okalać całą pierś, a nie wchodzi na nią - nie powinny się więc odbijać na piersi. Mogą się delikatnie odbić wokół piersi, ale nie na niej. Wydaje mi się, że po prostu powinnaś spróbować rozmiaru 65D. On powinien rozwiązać ten problem. Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-08-17 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
co robić z sienna? wcześniejszy post.
jak wygląda ściśliwość obwodu pandory lub luny maskredki?? mierzyłam la senze 70 c i za mała jest i fiszbyny za krótkie. wymiary moje to 69/86 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
I ode mnie jeszcze ciekawostka na dobranoc.
Wczoraj podczas spaceru, zmęczona upalną pogodą postanowiłam na chwilę usiąść na ławce na krakowskich plantach. Ponieważ przechodziło mi przed oczami (dosłownie) sporo kobiet poobserwowałam chwilę ich biusty i staniki. Jakieś 2/3 kobiet była ubrana tak, że widać było zarysy stanika, czy to dzięki prześwitującej bluzce, czy dzięki temu, że gładko przylegała ona do ciała, czy też dzięki jednemu i drugiemu. Z moich obserwacji wynikło, że 12 na 15 kobiet miało bardzo źle dobrany stanik. Na pierwszy rzut oka było widać wysoko podjeżdżający obwód lub drastycznie za małe miseczki. Pozostałe trzy mogły mieć dobrze dobrany rozmiar, ale niekoniecznie. W końcu miseczka za mała o 1 lub 2 rozmiary nie musi być widoczna przez ubranie, podobnie trochę za luźny obwód na pierwszy rzut oka może wyglądać nieźle, a tak naprawdę na przykład ramiączka nie są w ogóle podciągnięte. Niestety po tej obserwacji jeszcze ciężej będzie mi uwierzyć, że kobiet noszących dobrze dobrane staniki jest więcej niż kilka procent. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
powodem uwierania drutów nie są druty same w sobie tylko ich zła szerokość, która jest związana ze złą miseczką, jeśli masz druty na piersi to trzeba wziąć większą miseczkę.
sposobem na to żeby druty nie wchodziły na piersi jest również zakładanie stanika w lekkim pochyleniu, wtedy piersi zmieniają trochę kształt, lecą bardziej do przodu nie na boki i dlatego ładnie wpadają do miseczek na głębokość a fiszbiny obejmują je z boków i nadają ładny kształt. fiszbiny powinny się kończyć za piersią i celować w środek pachy. nie daj sobie więcej wcisnąć stanika z za wąskimi fiszbinami, stanik kupujesz na swoje piersi a nie piersi 'widzi-mi-się 70a' pani z bieliźniaka. po co nosić stanik bez fiszbin? nic to dobrego z biustem nie robi, tylko je jeszcze bardziej spłaszcza i rozsmarowuje pod pachy a tego przecież nie chcemy. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
maskaradki mają różną ścisłość obwodu, poczytaj na balkonetce, w katalogu lmb, na lobby (linki w moim podpisie) z Tabelki wychodzi Ci dla ścisłych 30DD/65E, dla rozciągliwych 28F/60G, o 70tkach zapomnij chyba że chcesz jakiś model znany ze ściśliwości 70C z La senzy jest w miseczce dobre na moje 68/82-83 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś przyszła do mnie paczka z brastopu oraz zupełnie niespodziewanie wylicytowałam nowego Lepela z metkami za 3,80funta.Żyć nie umierać ![]() Edytowane przez burn-it-up Czas edycji: 2009-08-17 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
simeri dziękuje
zamówiłam znów kilka staników na dopasowanej, więc za tydzień wrzucę zdj, i poproszę o radę. ![]() chciałabym trafić z rozmiarem z La senzy bo tanio są na all, ale ciężko.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Konto usunięte
|
Genialne to opium
![]() ![]() ![]() a czy później jakoś będzie można zamawiać ? |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.