|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TŻ chce, abym usunela dziecko... :(:(:(
Każdy moze się zapomnieć. Nie każdy uprawia seks z osobą do ktorej ma pelne zaufanie. Nieważne. Wiem, że to był błąd i naprawdę nie ptorzebuję umoralniania...
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz idz do lekarza na badanie - ciaze wykrywa sie nie tylko przez usg, ale takze poprzez badanie krwi. I skoro nawet nie wiesz czy na pewno jestes w ciazy to po co ten alarm ?! |
|
|
|
|
#63 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę chciała się z nim jutro spotkać, by porozmawiać, bo dałam mu do zrozumienia to tylko moja sprawa... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Stąd alarm. |
||
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle, ze potrzebujesz. Naprawde nie znam nikogo, kto by uprawial seks z osoba ktorej nie ufa bez zabezpieczenia ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Twój TŻ spanikowal, jakoś mnie to w przypadku facetów nie dziwi. Zrobisz, co zechcesz, urodzisz lub nie, ale pamietaj o kwestiach prawnych - ojcostwo, nazwisko, alimenty, pomoc finansowa w czasie ciązy i połogu; nie daj się wyrolować.
Powiedz rodzicom przede wszystkim. Nie wiem, jak zareagują, ale moze pomogą ![]() Studiami się nie martw- to juz nie te czasy, by trzeba było wybierać: studia albo dziecko. Możesz wziąć dziekankę na drugi semestr, albo na 2-3 miesiące po porodzie, możesz zaliczać przedmioty eksternistycznie [chodzić na same zaliczenia/egzaminy], możesz przenieść sobie przedmioty na przyszły rok - tak robiła znajoma, która rodziła pierwszym semestrze, a zaliczyła cały rok A studiowała w innym mieście, niż to, w którym mieszkała z dzieckiem i ojcem dziecka
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#68 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O ludzie Nie zdziwię się, jak za kilka dni okaże się, że niepotrzebnie się tu wszystkie produkowałyśmy, bo żadnej ciąży nie ma
|
|
#69 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Nie każę każdemu tego czytać. |
||
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro uprawiała zdecydowała się na sex to powinna wiedzieć, do czego doprowadzi. No, ale tak..dzisiaj jest modne "uznawać" aborcję. A i końcem świata nie jest wychowywanie dzieci bez ojca. Lepiej wychowywać je samemu, niż z partnerem, który go nie chciał. Poradzi sobie i bez niego- w końcu ma 19 lat a nie 15- to nie taki straszny wiek na dzieci.
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka urodziła 2 tyg. przed matura. Mature zdała świetnie, studiuje dziennie, jej chłopak też + dodatkowo pracuje. Mała ma juz ponad roczek. Mieszkaja z mama chłopaka. Daja sobie świetnie rade, ale oczywiscie z pomocą rodziców. Tak, tylko, że nie znam nikogo kto by uprawiał seks bez zabezpieczenia z osoba ktorej się nie ufa (w dodatku pijaną wiec nie do konca wiadomo czy "zdazył wyjsc")
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-08-18 o 12:52 |
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
A nie sadzisz, ze dopoki dziecko nie jest w stanie zyc odseparowane od matki jednak jest czescia jej ciała?
Przeciez nie wyjdzie sobie w 3 miesiacu bo jest osobne? Nikt nie chcialby usunac ciaży zeby pozbawic zarodek zycia ale zarodka nie da sie wrzucic do akwarium i potem oddac do adopcji tylko 9 miesiecy jestes albo kochającą matka albo inkubatorem. Nie nawiazuje do przypadku autorki watku ale ja bym nie chciala zeby kto.s mi kazał nosic dziecko przez 9 miesiecy jesli bym go nie chciała dlatego uznaję prawo do aborcji. Dużo juz mamy rodzicow na swiecie, którzy nigdy nie powinni nimi zotac. Zostawmy dzieci tym, którzy naprawde ich pragną. |
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zrobiła dopiero dziś test, to skąd nagle lekarze weźmie? ![]() Ja od momentu zrobienia testu czekałam na wizyte 2 tyg i wiekszosć mamusiek tak czeka. Do lekarza powinno się pójść jakieś 2 tyg po ostatniej @. I tak wczesniej nic nie zobaczy. Tak, że autorko skoro test wyszedł pozytywny, to nie rób kolejnych, tylko idź na badanie krwi betaHCG i od razu bedziesz miala wiarygodna odpowiedź czy jesteś w ciąży, w którym tygodniu, itp A poza tym jak niektóre osoby bedą w przyszłości w ciąży, to nawet 3tygodniowy zarodek nie bedzie dla nich TYLKO płodem, ale dzieckiem, które się kocha. Poza tym zarodek zmienia się w płód dopiero w 10 tygdoniu. A skoro autorka miała dostać dopiero dziś @, to napewno jest zarodek. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-08-18 o 13:06 |
|
|
|
|
#75 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Wspołczuje Ci autorko sytuacji. Musisz wziąc pod uwage,ze mozesz zostac samotną matką, skoro Tz niezbyt cieszy sie ze swojego przyszłego ojcostwa. W kazdym razie Twoje zycie zmieni sie całkowicie, moze byc ciezko, ale na pewno dasz sobie radę.
|
|
|
|
#77 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Czy on się na ojca nadaje to też niewiadoma, no ale zdarza się, że w razie konieczności ludzie błyskawicznie dorastają. Co do testu, to najlepiej idź na test z krwi, wynik będzie pewny, przy tych płytkowych zawsze jest jakaś niepewność. Co do tego "jak to sobie wyobrażasz", to masz jeszcze trochę czasu by to wszystko układać, przede wszystkim trzeba powiedzieć rodzicom (po sprawdzeniu czy na 100% jest o czym mówić) bo ich reakcja też ma swoje znaczenie. Nie wiem czemu piszecie dziewczynie o nielegalności aborcji, chyba wszyscy wiedzą że nie jest w Polsce legalna (aczkolwiek zawsze można za granicę wyjechać, więc mnie argument "ale to nielegalne" w ogóle nie rusza), a na dodatek ona wcale nie chce tej ciąży usuwać... Więc chyba lepiej by było gdyby spróbować jej tu coś sensownego doradzić, jak pogadać z TŻtem i rodziną, jak organizować sobie studia... |
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
OMG!!!!Wszystko mi opadło.
Ty nie marzyłaś o dziecku,on mówi że za młody i w szoku bo jednak w ciązy jesteś,ale kochaliście się bez zabezpieczenia. Zachowaliście się bardzo nieodpowiedzialnie. ![]() A ciąży nie usuwaj,musicie teraz ponieść odpowiedzialność za to co uczyniliście.Innego wyjścia niewidze.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-08-18 o 17:59 |
|
|
|
#79 | |
|
in love with life
|
Cytat:
I pomyslec, ze takich par jest wiecej...
|
|
#80 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
.
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
rimbi nie przejmuj sie zadnym smiechem sąsiadów... co ich to obchodzi. A TŻ jest nieodpowiedzialny,... dzicko nie jest niczemu winne, ja bym nigdy nie usunela ciąży, trzymam za Ciebie (Was) ksciuki!
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
#82 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cóż to co się stało,to się nie odstanie.Nie ona jedna wpadła z chłopakiem,którzy musieli sobie dać rady.A ludzie i tak gadają i gadać będą.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak właściwie nie widzę celu w jakim założono ten wątek
![]() Autorka nie chce żadnej rady, nie zdaje żadnego pytania ![]()
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
A co kogo ludzie obchodza w tycha czasch
|
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ciąży nigdy w życiu bym nie usunęła. Martwi mnie tylko brak jakiegokolwiek zainteresowania z jego strony w tym momencie. Podesłał mi na gg link jakichś klinik w niemczech, pozniej pigulek na poronienie, a po tym jak go zjechałam za to, napisał , że jesteśmy za mlodzi i tyle.
Może się przestraszył, ale na Boga! Jestem w tym teraz sama. Nikomu oprocz niego nie mowilam. Nie wiem czy zadzwonić i poprosić o rozmowę czy dać mu czas do namysłu...jak myslicie? |
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde
on chyba nie wie co mówi...Nawet jak teraz nie chce tego dziecka to nei uwierze, że za jakis czas go nie pokocha. W sumie to dopiero jeden dzien i jeszcze moze być w szoku więc kombinuje. Ale Ty broń Boże go nie sluchaj i nie waz sie usunąć tego dziecka! |
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Poczekaj az on soie odezwie. Widac uparl sie na takie rozwiazanie. Jak bedziesz miala potwierdzona cize porozmawiaj z kims bliskim z mama i tata jesli masz z nimi dobry kontakt. Jesli sie boisz nie musisz sie spieszyc masz na to 9 miesiecy
A facet Ci wogole nie pomaga, nie wspiera gdyby byl wyrozumialay zaakceptowal by <twoja decyzje. Moze jeszcze zmieni zdanie.Ja mam kuzynke ktora zaszla w ciaze w wieku 16 lat byla wtedy w ekonomiku do tego najlepsza uczennica w calej szkole, urodzila dziecko do szkoly chodzila i wrocila po porodzie dalej byla najlepsza w calej szkole. Teraz ma 24 lata chyba i ma juz duzego synka. Potem skonczyla jakies studia chyba i pracuje awansuje, ale duzo pomagali jej rodzice i chlopak. |
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
którzy nawet nie kontaktują się z własnymi dziećmi, i mają gdzieś to co się z nimi dzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

Masakra.

on chyba nie wie co mówi...Nawet jak teraz nie chce tego dziecka to nei uwierze, że za jakis czas go nie pokocha. W sumie to dopiero jeden dzien i jeszcze moze być w szoku więc kombinuje.