|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
miss.hot masz bardzo ładny zgrabniutki brzusio
![]() sorejna świetnie wyglądasz.. ja też sie zastanawiam gdzie Ty te wszystkie dodatkowe kg pochowałaś ![]() ![]() ![]() Czy mogłybyscie mnie oświecic i podac mi nazwy sklepow, w których mozna zakupic płyn do płukania Lovela?? U mnie tylko proszek i mleczko jest ![]() Dziś zaczęłam ze swoją niunią 32 tydz. czyli 8 miesiąc ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4563 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A te kilogramy wiedzą dokładnie gdzie się gromadzić. W tyłek mi poszły i w uda, w brzuszek, trochę w cycki i w drugą brodę, reszta rozpłynęła się po ciele ... W sumie przybyło mi do stałej wagi 13 kilosów + 4 od schudnięcia ![]() Zazwyczaj wszyscy mnie żałowali, że taka chuda jestem, że spodnie mi z tyłka spadają, że cycków mi brak, więc teraz nie narzekam, byleby ten cellulit zlazł po porodzie ![]() Cytat:
![]() Ostatnio jak byliśmy w Kamieniu Pomorskim natrafiliśmy na zlot pszczelarzy i zaopatrzyłam się w słoiczek wielokwiatowego złocistego miodu. Były też nalewki i miody pitne ale z przyczyn oczywistych obeszłam się smakiem. Za to dziadkowi kupiłam na spróbowanie, bo on jest wielbicielem domowych nalewek. Pamiętam, że będąc kiedyś w Krakowie z moim TZ znaleźliśmy taki niewielki ni to sklepik ni to knajpkę z domowymi nalewkiami i pitnymi miodami właśnie (na Brackiej lub Grockiej- nie pamiętam). Można było próbować po kielonku wszystkich tych specyfików ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||||||
Rozeznanie
|
Miss.Hot - śliczny gładki brzusiol!!!
Cytat:
![]() ![]() A ja też przez pierwsze 2 czy 3 lata życia byłam blondie - dopiero potem zaczęły mi stopniowo ciemnieć aż do ciemnej szatynki ![]() Cytat:
![]() Na tym zdjęciu to nawet dobrze nie widać, że jesteś w ciąży, a co dopiero te kiloski ![]() Ja też wczoraj w nocy prasowałam i miałam podobne skojarzenia ![]() Nie wiem, co mnie napadło, b dziś w dzień chłodniej niż wczoraj przed burzą... Ale z tych darowanych worków ciuchów mam jeszcze 3 wsady prania ![]() Dodatkowa suszarka potrzebna od zaraz ![]() Cytat:
Przepraszam, że się tak głupio dopytuję, ale też jestem zainteresowana tym badaniem, a wcześniej chyba go nie robiłam ![]() ![]() Fajnie, że masz już te sprawy formalne zalatwione! ![]() Ja podczas zwiedzania porodówki wyobraziłam sobie, jak wlokę się ze skurczami na Izbę Przyjęć, gdy mąż parkuje samochód, a potem jeszcze tam stoję przy okienku i fikam z bólu... I gubię torbę szpitalną, a z nią wszystkie dokumenty. Wczoraj mi się śniło, że zgubiłam wszystkie wyniki badań w ciąży ![]() Cytat:
W ciąży mi bardzo spadło (średnio 90/60) i próbowałam pić kawę, ale po pierwsze ten smak nie za bardzo mi jednak odpowiada, po drugie działania specjalnie nie widziałam, a po trzecie i najważniejsze zbiegło się to ze skurczami w stopach i stwierdziłam, że to na pewno kawa wypłukuje mi magnez i wapń z organizmu, więc ją zarzuciłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale ten jężyk i drgawki,to brzmi jakoś serio ![]() ![]()
![]() |
#4565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś w netto kupiłam proszek Loveli i płyn do płukania był gratis. Zdecydowałam i kupiłam też te chusteczki Baby Fresh Pampers (czy ja już tego nie pisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci
![]() A czy jeszcze w jakis sklepach mozna go zakupic, bo tak to ok. 60 km bym musiala przemierzyc do tego "sklepiku" ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
Ja piorę tylko w tym mleczku (mam osobne do białych i osobne do kolorowych ciuszków) i nie dolewam już płynu do płukania. Ciuszki bardzo, bardzo delikatnie pachną i są mięciutkie. Więc chyba poprzestanę na mleczkach. Tez mieszkam w małym miasteczku i kupuję je w naszej drogeri. Nie wiem co prawda czy nie wychodziłoby taniej z proszkiem, ale co tam. Zreszta po urodzeniu małej dopiero zobaczę czy ta Lovela jej pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
BAN stały
|
hejka:0
chcialam napsiac wczesniej ale cos Wizazu nie bylo ![]() dzieki dziewczyny....za otuche..... nie wiem czy jest juz dobrze...ale moze byc....jak narazie..... Jestem okropne przybita....jakas taka...no nie wiem dolowana tym wszytkim....... ![]() maz mnie nie rozumiem ![]() ![]() syn dostala wariacji i kompletnie nie slucha mnie i ucieka gdzie cche... ![]() ![]() a ja do tego musze za nim gonic z wielkim mym brzuchem.....co krok wydaje mi sie ze zaraz urodze....ehehhe ![]() poj******życie.....!!!!!! !!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak się da to może porozmawiaj z mężem o tym jak się czujesz i niech w tych ciężkich dla Ciebie chwilach zamie się synkiem my kobietki III trymestru jesteśmy teraz tak delikatne i potrzebujemy wsparcia, męża, przyjaciółki czy choćby koleżanek z naszego forum. Więc główka do góry - trzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak to będzie faktycznie dopiero po porodzie ![]() Irysowa ![]()
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
Ja prałam w jelpie (w proszku) płyn do płukania też jelp.
Zapach jest bardzo delikatny, ciuszki mięciutkie. Wiem, że jak skończą mi się zapasy to będę szukać innego proszku, bo ten był prezentem dosyć drogim, i nie będę mogla sobie potem pozwolic na proszek za 100 zł 5 kg. Zjadłam kolacyjkę kanapeczki z szyneczką i z jajeczkiem ![]() Załamałam się ... właśnie się dowiedziałam, że w szpitalu w którym będę rodzić na salach (tych juz po porodzie, co sie z dzidzia lezy) nie ma lazienki, ani wc, trzeba leciec na korytarz boze ....
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-08-18 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak wogóle to jakie są objawy zbyt niskiego cukru ![]()
![]() |
#4575 |
Raczkowanie
|
Sorejna - fajne zdjęcie, czy ja czasem nie zobaczyłam tam wypukłego pępka?
![]() A w ogole to nie mówicie o miodkach pitnych, bo w szafie mam półtoralitrowego szampana z wesela i zabroniłam go pić. Ma zostać dla mnie, jak już będe mogła się alkoholować, czyli za kilka ładnych miesięcy. Wtedy sama sie nim zajmę ![]() Jakich firm zamierzacie kupować kosmetyki dla dzieci. Czy wszystko z jednej firmy, czy nie. Bo gdzieś czytałam, możliwe że na "polecamy-odradzamy", że najlepiej jest kupować wszystko z jednej firmy, bo jak dziecko coś uczuli, to łatwiej przejść na coś innego. Nie sprawdzamy po kolei na co dziecko jest uczulone, tylko wywalamy wszystko i kupujemy z innej firmy. No i zastanawiam się nad firmą HiPP Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-08-18 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Też o ich kosmetykach myślałam, ale to chyba bliżej porodu kupię
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Kochana wydaje mi się, że Ty jutro zaczynasz 33 tc, a 8 m-cu jesteś już od poprzedniej środy ![]() Bo masz termin tydzień przede mną, a ja jutro zaczynam 32 tc ![]()
#4577 |
Raczkowanie
|
Miss.hot wytłumacz mi jedno
Ja mam termin na 21 października, ty na 22, ale zaczynamy tygodnie ciąży w ten sam dzień, czyli w środę. Albo ja cos źle myślę, albo Ty. Kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę? Ja 14.01. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tego co pamiętam to Aniago też miała OM 14.01 i termin ma na 20.10 ![]()
![]() |
#4579 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiłam chusteczki Pampersa i kupię też Pieluszki tej firmy. Na początku planuję do kąpieli używać oilatum lub emolium a potem przerzucę się na płyn do mycia ciałka i włosków hipp właśnie ![]() Oliwek nie zamierzam kupować ale zastanawiałam się nad jakąś zasypką. Po po kąpieli chyba trzeba dupkę czymś zasypać, chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
A my wczoraj prawie wszysto kupiliśmy dla Młodej. I to w jednym sklepie.
Zostały mi tylko rzeczy z apteki (sól fizjologiczna, gaziki, gatki z siatki, termometr) i rzeczy dla mnie, czyli koszule i staniki. Teraz czekamy tylko na zamówione łóżeczko z Klupsia -Bartek II Myślałam, że nas to więcej wyniesie, ale w sumie cała wyprawka wyniesie nas ok. 2,5 - 3 tys. Miss.hot, to w takim razie może to zależy od cykli, co ile dni. Chociaż mnie się nikt nigdy nie pytał... |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Wtajemniczenie
|
Od południa nie mogłam wejść na wizaż
![]() Przyszły dzisiaj naklejki na ścianę do pokoju Dzidzi ![]() A jak Wam sie podoba taki żyrandol http://allegro.pl/item693350897_lamp...dzo_fajna.html Mam już też koszule do szpitala - jedną na guziki i jedną z zakładkami, jak będzie mi potrzeba więcej to mąż wie gdzie i jakie ma kupić. Kupiliśmy też sliczny komplet ręczniczków i ręczniczki z kapturkami. Właściwie z listy wyprawkowej zostały nam jeszcze kosmetyki. Tysiak córcia wygląda słodko ![]() Właściwie został mi już tylko miesiąc do porodu, więc może przekonam się to tego wiesiołka i herbatki malinowej. Jeśli Wam nie szkodzi to może mi też nie zaszkodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
|
Nika mój mąż ma bilet kupiony na 3 października ale mamy nadzieję że wróci troszkę szybciej
![]() Sweetpinky jak dla mnie to te obiawy wskazywały na niski poziom cukru, ja mam zawsze w torebce coś słodkiego bo jak czuję że mi spada to zaraz jem i jest ok. Miss hot brzusio sliczny, ja dzisiaj swój oglądałam w lustrze i stwierdziłam że oststanio bardzo mi się powiekszył aż sie boje usg ile niunia waży, a przed ami jeszcze 2 miesiące, mąż sie przestraszy ![]() Ja tak samo jak miss hot co środę zaczynam nowy tydzień, czyli jutro zaczynamy 32 tydzień ![]() Kosmetyki dla małej mam z Penatena a oliwki nie kupuję bo mam płyn do kapieli od razu z oliwką
#4583 | ||||||
Wtajemniczenie
|
o ja faktycznie blondyn
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-18 o 20:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4585 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też taki miałam w 32 tc, potem jeszcze jakby minimalnie urósł, a teraz mam wrażenie, że jest .... mniejszy Ale Staś duży więc to chyba złudzenie. Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie, niczego sobie kula! Zjadłabym taką... nie powiem Cytat:
Wczoraj byłam i pobrano próbkę w gabinecie położnej (innej niż ta moja), za tydzień będą wyniki. Skierowania od lekarza nie potrzebowałam - to i tak jest badanie nierefundowane. Cytat:
Za namową położnej też kupiłam płyn do prania Loveli - bezzapachowy, podobno łatwiejszy do wypłukania niż proszek. Myślę, że na początek to dobre - nie będę Stasia zapachami bombardować, dość na sam początek będzie miał nowych wrażeń. Ale następnego kupię Jelpa... bo ślicznie pachnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sentymenty... oboje z mężem byliśmy na tym wychowani. Tak zdaję sobie sprawę, że teraz to Nivea produkuje, ale jednak nie mogliśmy się powstrzymać. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-08-19 o 06:23 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś wyjątkowo dużo razy wstawałam w nocy do wc ![]() ![]() ![]() Idę oglądać "Opowieści o narodzinach"
#4588 |
Raczkowanie
|
witam o poranku!
U mnie zapowiada sie kolejny upalny dzien! Ja mam wlasnie kosmetyki tej firmy, mam nadzieje ze nie beda uczulaly. Ale mialam dzis ciezka noc! wstawalam chyba tysiac razy do lazienki do tego snila mi sie tesciowa (a dodam ze moja tesciowa do milych osob nie nalezy....) brrrr Oby dzien byl lepszy niz noc!
#4589 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry o poranku
![]() Jeszcze Was nie nadrobiłam z wczoraj, ale zaraz może siądę, jak zdążę- mam jeszcze godzinkę a potem lecę na kawusię z dziewczynami ze szkoł rodzenia ![]() wczoraj odwołali nam sr, przełożyli na za tydzień, bo córka naszej babki dostała ataku epilepsji. Tak więc poszłam do fryzjera, podciąć włoski ![]() miałam też niemiłą przygodę...wieczorem zaczął mi twardnieć brzuch i dostałam dziwnego bólu- w samym dole brzucha na przestrzał aż do pleców...to nie był ból ciągły tylko nawracający, w końcu wylądowałam na czworakach bo to pomagało. mąż mi zrobił ciepłą kąpiel i jakoś odeszło...ale troszkę się przestraszyłam. a mina męża - bezcenna... "wiesz kochanie, a te bóle to jakoś tak regularnie się powtarzają..." biedny chyba myślał, że to już ![]() ![]() dziś się czuję dobrze, a w piątek mam położna, bo teraz muszę co 2 tyg chodzić. no i wracają do nas upały niestety...
![]() |
#4590 |
Zadomowienie
|
Witam, ja nawet dzisiaj dobrze spałam
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.