Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 16:59   #4561
ja88
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

miss.hot masz bardzo ładny zgrabniutki brzusio
sorejna świetnie wyglądasz.. ja też sie zastanawiam gdzie Ty te wszystkie dodatkowe kg pochowałaś

Czy mogłybyscie mnie oświecic i podac mi nazwy sklepow, w których mozna zakupic płyn do płukania Lovela?? U mnie tylko proszek i mleczko jest

Dziś zaczęłam ze swoją niunią 32 tydz. czyli 8 miesiąc

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:16   #4562
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Czy mogłybyscie mnie oświecic i podac mi nazwy sklepow, w których mozna zakupic płyn do płukania Lovela?? U mnie tylko proszek i mleczko jest
Mi dziś mąż kupił w Carrefourze płyn do płukania właśnie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:19   #4563
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
O rety a ja myślałam że tylko ja mam taki "rytuał"

Sorejna gdzie te twoje kilogramy?
Z tego rytuału zrobiła się potrzeba

A te kilogramy wiedzą dokładnie gdzie się gromadzić.
W tyłek mi poszły i w uda, w brzuszek, trochę w cycki i w drugą brodę, reszta rozpłynęła się po ciele ...
W sumie przybyło mi do stałej wagi 13 kilosów + 4 od schudnięcia

Zazwyczaj wszyscy mnie żałowali, że taka chuda jestem, że spodnie mi z tyłka spadają, że cycków mi brak, więc teraz nie narzekam, byleby ten cellulit zlazł po porodzie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

hahahahaha być może, a może po prostu wody są wtedy słodkie i dzidzi bardziej smakuje...
mi też doopa rośnie trudno

sera białego bym zjadła ale tu nie mają, a do polskiego sklepu 100 km...
Dziś kupiłam dwie kostki białego sera i rozgrzewam się na to, by zjeść go z miodem

Ostatnio jak byliśmy w Kamieniu Pomorskim natrafiliśmy na zlot pszczelarzy i zaopatrzyłam się w słoiczek wielokwiatowego złocistego miodu.
Były też nalewki i miody pitne ale z przyczyn oczywistych obeszłam się smakiem. Za to dziadkowi kupiłam na spróbowanie, bo on jest wielbicielem domowych nalewek.

Pamiętam, że będąc kiedyś w Krakowie z moim TZ znaleźliśmy taki niewielki ni to sklepik ni to knajpkę z domowymi nalewkiami i pitnymi miodami właśnie (na Brackiej lub Grockiej- nie pamiętam). Można było próbować po kielonku wszystkich tych specyfików oj ciężko było nam stamtąd wyjść, a że było gdzie usiąść i poddać się konsumcji, to siedzieliśmy, aż do zamknięcia i przyznam, że nieźle się ubzdryngoliliśmy
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:20   #4564
karamari
Rozeznanie

Miss.Hot - śliczny gładki brzusiol!!!

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Karamari ja ci oczy teraz zamydle moja Werka , w niedziele robiłam fotki... motyw przewodni wyszedl cos ala Zosia z "Pana Tadeusz" bo Wera goniła kaczki i kury po podworku mojej siostry, a dziewczyna na moim starym watku stwierdzila że jej sie przypomnial "na glowie kwietny ma wianek, w reku zielony badylek, a przed nia biezy baranek, a nad nia leci motylek..."
Tysiak, śliczna Zochna Faktycznie, bardzp filmowa

A ja też przez pierwsze 2 czy 3 lata życia byłam blondie - dopiero potem zaczęły mi stopniowo ciemnieć aż do ciemnej szatynki

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Korzystając z chłodniejszej nocy, wzięłam się za pracowanie ciuchów, w tym także pościeli dla syna. I już wiem o czym pisałyście - to rzeczywiście jakaś katorga. Ale muszę to dziś skończyć, bo jutro w dzień zapewne rozpłynę się przy tej temperaturze.

Więc wracam do mojej deski, mojego żelazka i sterty ciuchów (czuję się jak damska wersja Markiza de Sade )

Będąc nad morzem, nie mogłam przejść obojętnie obok pana, który kręcił watę cukrową. Potem robił mi takie wielkie obłoczki, że choć nie mogłam jadłam do końca (na koniec dobijałam się gofrem z dżemem)
Oto dowód:
Sorejna, a gdzie schowałaś brzuszek???
Na tym zdjęciu to nawet dobrze nie widać, że jesteś w ciąży, a co dopiero te kiloski

Ja też wczoraj w nocy prasowałam i miałam podobne skojarzenia
Nie wiem, co mnie napadło, b dziś w dzień chłodniej niż wczoraj przed burzą...
Ale z tych darowanych worków ciuchów mam jeszcze 3 wsady prania
Dodatkowa suszarka potrzebna od zaraz

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Sprawę z posiewem, która spędzała mi sen z powiek załatwiłam wczoraj z położną.
W przychodni przyszpitalnej to kosztuje 27 zł, a spokój jakby nie było bezcenny.
Idę dziś przed szkołą rodzenia oddac próbkę, a wyniki odbierze już położna.
Założyła mi wczoraj już dokumentację szpitalną. Podpisałam całą masę "wyrażeń zgody" na przeróżne ewentualne "koszmarki", oraz na ZZO.
Przynajmniej papierologia mnie już na Izbie ominie.
Tzn. położna pobrała wymaz na posiew?
Przepraszam, że się tak głupio dopytuję, ale też jestem zainteresowana tym badaniem, a wcześniej chyba go nie robiłam Ciekawe, czy ginekolog da mi skierowanie bez problemu czy też będę musiała szukać wsparcia położnej

Fajnie, że masz już te sprawy formalne zalatwione!
Ja podczas zwiedzania porodówki wyobraziłam sobie, jak wlokę się ze skurczami na Izbę Przyjęć, gdy mąż parkuje samochód, a potem jeszcze tam stoję przy okienku i fikam z bólu... I gubię torbę szpitalną, a z nią wszystkie dokumenty.

Wczoraj mi się śniło, że zgubiłam wszystkie wyniki badań w ciąży

Cytat:
Dziewczyny ile pijecie kaw dziennie? Moja ginka uważa że 1 filiżanka to max ale czasami mam takie dni że potrzebuję wypić drugą filiżankę (jestem niskociśnieniowcem) i od czasu do czasu się skuszę ale potem mam mega wyrzuty sumienia
Ja przed ciążą miałam normalne ciśnienie i nie piłam kawy w ogóle.
W ciąży mi bardzo spadło (średnio 90/60) i próbowałam pić kawę, ale po pierwsze ten smak nie za bardzo mi jednak odpowiada, po drugie działania specjalnie nie widziałam, a po trzecie i najważniejsze zbiegło się to ze skurczami w stopach i stwierdziłam, że to na pewno kawa wypłukuje mi magnez i wapń z organizmu, więc ją zarzuciłam Bez kawy przy niskim ciśnieniu też można żyć

Cytat:
Ostatnio wyczytałam w swojej książce że kobietom przed porodem bardzo często śnią się że rodzą koty albo inne zwierzęta i proszę ostatnio chyba Fasoleczka pisała tu na forum że miała właśnie taki sen, jeśli dobrze pamiętam....
Mnie się śniło dziecko z podwiniętym ogonkiem jak u kota... Chyba po przytulaniu się z Kicią na dobranoc Ale to jeszcze w II trymestrze

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
i wogóle miałam dziwną sytuację w sklepie jak poszłam po coś na obiad. Nagle nogi zaczęły mi się uginać, serducho zaczęło strasznie walić, język drętwieć, miałam mroczki przed oczami i dostałam drgawek
coś mnie tknęło i kupiłam batonika i jak tylko opuściłam sklep to go zjadłam, szybko do domu poszłam i poprawiłam kanapką i jakoś mi przeszło. Strasznie to było dziwne bo glodna nie byłam
Też robi mi się niekiedy słabo, miękną mi nogi i miewam mroczki. Do tego czuję się, jakbym miała zaraz zemdleć. I też to nie ma wiele wspólnego z najedzieniem - myślę, że mój organizm marnie znosi np. wahania ciśnienia.

Ale ten jężyk i drgawki,to brzmi jakoś serio Może porozmawiaj o tym przy okazji z lekarzem? Oby Ci to już nie wracało
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:23   #4565
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
miss.hot masz bardzo ładny zgrabniutki brzusio
sorejna świetnie wyglądasz.. ja też sie zastanawiam gdzie Ty te wszystkie dodatkowe kg pochowałaś

Dziś w netto kupiłam proszek Loveli i płyn do płukania był gratis.
Zdecydowałam i kupiłam też te chusteczki Baby Fresh Pampers (czy ja już tego nie pisałam) dwie paczki po 72 sztuk w jednej za 12,99
Stary 2009-08-18, 17:25   #4566
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Mi dziś mąż kupił w Carrefourze płyn do płukania właśnie
Dziękuje Ci

A czy jeszcze w jakis sklepach mozna go zakupic, bo tak to ok. 60 km bym musiala przemierzyc do tego "sklepiku"

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:28   #4567
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dziękuje Ci

A czy jeszcze w jakis sklepach mozna go zakupic, bo tak to ok. 60 km bym musiala przemierzyc do tego "sklepiku"
Podejrzewam, że w marketach typu real czy leclerc dostaniesz, ja w realu kupiłam wczoraj mleczko do prania - w sumie nie zamierzałam, ale się spieszyłam i biorąc je z półki myślałam, że to właśnie płyn do płukania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 17:32   #4568
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Też robi mi się niekiedy słabo, miękną mi nogi i miewam mroczki. Do tego czuję się, jakbym miała zaraz zemdleć. I też to nie ma wiele wspólnego z najedzieniem - myślę, że mój organizm marnie znosi np. wahania ciśnienia.

Ale ten jężyk i drgawki,to brzmi jakoś serio Może porozmawiaj o tym przy okazji z lekarzem? Oby Ci to już nie wracało
Mnie za to czasem światełka przed oczami fruwają i ostatnio mdłości mam...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:32   #4569
humant
Raczkowanie

Cytat:
Podejrzewam, że w marketach typu real czy leclerc dostaniesz, ja w realu kupiłam wczoraj mleczko do prania - w sumie nie zamierzałam, ale się spieszyłam i biorąc je z półki myślałam, że to właśnie płyn do płukania
Ja piorę tylko w tym mleczku (mam osobne do białych i osobne do kolorowych ciuszków) i nie dolewam już płynu do płukania. Ciuszki bardzo, bardzo delikatnie pachną i są mięciutkie. Więc chyba poprzestanę na mleczkach. Tez mieszkam w małym miasteczku i kupuję je w naszej drogeri. Nie wiem co prawda czy nie wychodziłoby taniej z proszkiem, ale co tam. Zreszta po urodzeniu małej dopiero zobaczę czy ta Lovela jej pasuje.
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:42   #4570
Irysowa
BAN stały

hejka:0

chcialam napsiac wczesniej ale cos Wizazu nie bylo

dzieki dziewczyny....za otuche.....

nie wiem czy jest juz dobrze...ale moze byc....jak narazie.....

Jestem okropne przybita....jakas taka...no nie wiem dolowana tym wszytkim....... w kolo mnie.....

maz mnie nie rozumiem
syn dostala wariacji i kompletnie nie slucha mnie i ucieka gdzie cche...
a ja do tego musze za nim gonic z wielkim mym brzuchem.....co krok wydaje mi sie ze zaraz urodze....ehehhe

poj******życie.....!!!!!! !!!!!!!!!!
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:54   #4571
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość

Jestem okropne przybita....jakas taka...no nie wiem dolowana tym wszytkim....... w kolo mnie.....

maz mnie nie rozumiem
a ja do tego musze za nim gonic z wielkim mym brzuchem.....co krok wydaje mi sie ze zaraz urodze....ehehhe

bidulko

jak się da to może porozmawiaj z mężem o tym jak się czujesz
i niech w tych ciężkich dla Ciebie chwilach zamie się synkiem

my kobietki III trymestru jesteśmy teraz tak delikatne i potrzebujemy wsparcia, męża, przyjaciółki czy choćby koleżanek z naszego forum.
Więc główka do góry - trzymam by w Twoim życiu wszystko się ułożyło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 18:13   #4572
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Ja piorę tylko w tym mleczku (mam osobne do białych i osobne do kolorowych ciuszków) i nie dolewam już płynu do płukania. Ciuszki bardzo, bardzo delikatnie pachną i są mięciutkie. Więc chyba poprzestanę na mleczkach. Tez mieszkam w małym miasteczku i kupuję je w naszej drogeri. Nie wiem co prawda czy nie wychodziłoby taniej z proszkiem, ale co tam. Zreszta po urodzeniu małej dopiero zobaczę czy ta Lovela jej pasuje.
Proszek też mam - kupiłam w promocji w Biedronce za 14,99
Zobaczymy jak to będzie faktycznie dopiero po porodzie

Irysowa

Stary 2009-08-18, 18:14   #4573
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Ja prałam w jelpie (w proszku) płyn do płukania też jelp.
Zapach jest bardzo delikatny, ciuszki mięciutkie.
Wiem, że jak skończą mi się zapasy to będę szukać innego proszku, bo ten był prezentem dosyć drogim, i nie będę mogla sobie potem pozwolic na proszek za 100 zł 5 kg.

Zjadłam kolacyjkę kanapeczki z szyneczką i z jajeczkiem

Załamałam się ... właśnie się dowiedziałam, że w szpitalu w którym będę rodzić na salach (tych juz po porodzie, co sie z dzidzia lezy) nie ma lazienki, ani wc, trzeba leciec na korytarz boze ....

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-08-18 o 18:26
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 18:28   #4574
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego rytuału zrobiła się potrzeba

A te kilogramy wiedzą dokładnie gdzie się gromadzić.
W tyłek mi poszły i w uda, w brzuszek, trochę w cycki i w drugą brodę, reszta rozpłynęła się po ciele ...
W sumie przybyło mi do stałej wagi 13 kilosów + 4 od schudnięcia

Zazwyczaj wszyscy mnie żałowali, że taka chuda jestem, że spodnie mi z tyłka spadają, że cycków mi brak, więc teraz nie narzekam, byleby ten cellulit zlazł po porodzie

Dziś kupiłam dwie kostki białego sera i rozgrzewam się na to, by zjeść go z miodem

Ostatnio jak byliśmy w Kamieniu Pomorskim natrafiliśmy na zlot pszczelarzy i zaopatrzyłam się w słoiczek wielokwiatowego złocistego miodu.
Były też nalewki i miody pitne ale z przyczyn oczywistych obeszłam się smakiem. Za to dziadkowi kupiłam na spróbowanie, bo on jest wielbicielem domowych nalewek.

Pamiętam, że będąc kiedyś w Krakowie z moim TZ znaleźliśmy taki niewielki ni to sklepik ni to knajpkę z domowymi nalewkiami i pitnymi miodami właśnie (na Brackiej lub Grockiej- nie pamiętam). Można było próbować po kielonku wszystkich tych specyfików oj ciężko było nam stamtąd wyjść, a że było gdzie usiąść i poddać się konsumcji, to siedzieliśmy, aż do zamknięcia i przyznam, że nieźle się ubzdryngoliliśmy
a czy to nie był Szambelan czy jakoś tak? bo jak tak to też tam byłam hehe

Cytat:
Miss.Hot - śliczny gładki brzusiol!!!

Tysiak, śliczna Zochna Faktycznie, bardzp filmowa

A ja też przez pierwsze 2 czy 3 lata życia byłam blondie - dopiero potem zaczęły mi stopniowo ciemnieć aż do ciemnej szatynki

Sorejna, a gdzie schowałaś brzuszek???
Na tym zdjęciu to nawet dobrze nie widać, że jesteś w ciąży, a co dopiero te kiloski

Ja też wczoraj w nocy prasowałam i miałam podobne skojarzenia
Nie wiem, co mnie napadło, b dziś w dzień chłodniej niż wczoraj przed burzą...
Ale z tych darowanych worków ciuchów mam jeszcze 3 wsady prania
Dodatkowa suszarka potrzebna od zaraz

Tzn. położna pobrała wymaz na posiew?
Przepraszam, że się tak głupio dopytuję, ale też jestem zainteresowana tym badaniem, a wcześniej chyba go nie robiłam Ciekawe, czy ginekolog da mi skierowanie bez problemu czy też będę musiała szukać wsparcia położnej

Fajnie, że masz już te sprawy formalne zalatwione!
Ja podczas zwiedzania porodówki wyobraziłam sobie, jak wlokę się ze skurczami na Izbę Przyjęć, gdy mąż parkuje samochód, a potem jeszcze tam stoję przy okienku i fikam z bólu... I gubię torbę szpitalną, a z nią wszystkie dokumenty.

Wczoraj mi się śniło, że zgubiłam wszystkie wyniki badań w ciąży

Ja przed ciążą miałam normalne ciśnienie i nie piłam kawy w ogóle.
W ciąży mi bardzo spadło (średnio 90/60) i próbowałam pić kawę, ale po pierwsze ten smak nie za bardzo mi jednak odpowiada, po drugie działania specjalnie nie widziałam, a po trzecie i najważniejsze zbiegło się to ze skurczami w stopach i stwierdziłam, że to na pewno kawa wypłukuje mi magnez i wapń z organizmu, więc ją zarzuciłam Bez kawy przy niskim ciśnieniu też można żyć

Mnie się śniło dziecko z podwiniętym ogonkiem jak u kota... Chyba po przytulaniu się z Kicią na dobranoc Ale to jeszcze w II trymestrze

będę u gina w poniedziałek to mu powiem bo strasznie mnie to zastanawia co mi było

tak wogóle to jakie są objawy zbyt niskiego cukru

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 18:57   #4575
III78
Raczkowanie

Sorejna - fajne zdjęcie, czy ja czasem nie zobaczyłam tam wypukłego pępka?

A w ogole to nie mówicie o miodkach pitnych, bo w szafie mam półtoralitrowego szampana z wesela i zabroniłam go pić. Ma zostać dla mnie, jak już będe mogła się alkoholować, czyli za kilka ładnych miesięcy. Wtedy sama sie nim zajmę.

Jakich firm zamierzacie kupować kosmetyki dla dzieci. Czy wszystko z jednej firmy, czy nie. Bo gdzieś czytałam, możliwe że na "polecamy-odradzamy", że najlepiej jest kupować wszystko z jednej firmy, bo jak dziecko coś uczuli, to łatwiej przejść na coś innego. Nie sprawdzamy po kolei na co dziecko jest uczulone, tylko wywalamy wszystko i kupujemy z innej firmy.

No i zastanawiam się nad firmą HiPP

Edytowane przez III78
Czas edycji: 2009-08-18 o 18:58
III78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:19   #4576
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez III78 Pokaż wiadomość
Też o ich kosmetykach myślałam, ale to chyba bliżej porodu kupię

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Kochana wydaje mi się, że Ty jutro zaczynasz 33 tc, a 8 m-cu jesteś już od poprzedniej środy
Bo masz termin tydzień przede mną, a ja jutro zaczynam 32 tc

Stary 2009-08-18, 19:29   #4577
III78
Raczkowanie

Miss.hot wytłumacz mi jedno

Ja mam termin na 21 października, ty na 22, ale zaczynamy tygodnie ciąży w ten sam dzień, czyli w środę. Albo ja cos źle myślę, albo Ty. Kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę? Ja 14.01.
Stary 2009-08-18, 19:35   #4578
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss.hot wytłumacz mi jedno

Ja mam termin na 21 października, ty na 22, ale zaczynamy tygodnie ciąży w ten sam dzień, czyli w środę. Albo ja cos źle myślę, albo Ty. Kiedy miałaś ostatnią miesiaczkę? Ja 14.01.
Ja też 14.01 - i taki termin wyliczyła mi ginka
Ale z tego co pamiętam to Aniago też miała OM 14.01 i termin ma na 20.10

Stary 2009-08-18, 19:36   #4579
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
a czy to nie był Szambelan czy jakoś tak? bo jak tak to też tam byłam hehe
szczerze powiedziawszy nie wiem to był taki mały sklepik (z 35m kwadratowych) gdzie na półkach stały baniaki z nalewkami, beczułki z miodem pitnym - istny raj stworzony przez 50-letnie małżeństwo

Cytat:
Sorejna - fajne zdjęcie, czy ja czasem nie zobaczyłam tam wypukłego pępka?

A w ogole to nie mówicie o miodkach pitnych, bo w szafie mam półtoralitrowego szampana z wesela i zabroniłam go pić. Ma zostać dla mnie, jak już będe mogła się alkoholować, czyli za kilka ładnych miesięcy. Wtedy sama sie nim zajmę.

Jakich firm zamierzacie kupować kosmetyki dla dzieci. Czy wszystko z jednej firmy, czy nie. Bo gdzieś czytałam, możliwe że na "polecamy-odradzamy", że najlepiej jest kupować wszystko z jednej firmy, bo jak dziecko coś uczuli, to łatwiej przejść na coś innego. Nie sprawdzamy po kolei na co dziecko jest uczulone, tylko wywalamy wszystko i kupujemy z innej firmy.

Tak tak zrobił mi się z pępka niezły wentylek, Mama wytłumaczyła, że jak byłam mała miałam przepuklinę i może dlatego tak teraz wystaje Radziła mi wsadzić korek i przykleić plastrem, coby mi bebechy nie wyszły kochana mama

Cytat:
Też o ich kosmetykach myślałam, ale to chyba bliżej porodu kupię
Kupiłam chusteczki Pampersa i kupię też Pieluszki tej firmy.
Na początku planuję do kąpieli używać oilatum lub emolium a potem przerzucę się na płyn do mycia ciałka i włosków hipp właśnie

Oliwek nie zamierzam kupować ale zastanawiałam się nad jakąś zasypką. Po po kąpieli chyba trzeba dupkę czymś zasypać, chyba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 19:45   #4580
III78
Raczkowanie

A my wczoraj prawie wszysto kupiliśmy dla Młodej. I to w jednym sklepie.
Zostały mi tylko rzeczy z apteki (sól fizjologiczna, gaziki, gatki z siatki, termometr) i rzeczy dla mnie, czyli koszule i staniki. Teraz czekamy tylko na zamówione łóżeczko z Klupsia -Bartek II
Myślałam, że nas to więcej wyniesie, ale w sumie cała wyprawka wyniesie nas ok. 2,5 - 3 tys.

Miss.hot, to w takim razie może to zależy od cykli, co ile dni. Chociaż mnie się nikt nigdy nie pytał...
Stary 2009-08-18, 20:02   #4581
precious_81
Wtajemniczenie

Od południa nie mogłam wejść na wizaż i teraz muszę Was nadrabiać na raty.

Przyszły dzisiaj naklejki na ścianę do pokoju Dzidzi są śliczne i już rozplanowaliśmy gdzie nakleimy. Teraz szukam jeszcze fajnej firanki i lampki, ale wszędzie są albo z Puchatkiem albo z Myszką Miki.
A jak Wam sie podoba taki żyrandol
http://allegro.pl/item693350897_lamp...dzo_fajna.html

Mam już też koszule do szpitala - jedną na guziki i jedną z zakładkami, jak będzie mi potrzeba więcej to mąż wie gdzie i jakie ma kupić. Kupiliśmy też sliczny komplet ręczniczków i ręczniczki z kapturkami.
Właściwie z listy wyprawkowej zostały nam jeszcze kosmetyki.

Tysiak córcia wygląda słodko

Właściwie został mi już tylko miesiąc do porodu, więc może przekonam się to tego wiesiołka i herbatki malinowej. Jeśli Wam nie szkodzi to może mi też nie zaszkodzi Staram się robić te wszystkie ćwiczenia, masaże dla ułatwienia porodu, więc może herbatka też mi pomoże

Cytat:
Może i normalne dla położnych ale nie dla rodzącej zwłaszcza jeśli towarzyszy jej przy porodzie mąż. No nie wiem, dla mnie byłoby to mega krępujące Na szczęście w szpitalu w którym mam zamiar rodzić robią lewatywkę na izbie przyjęć więc mam nadzieję że ominie mnie ta "przyjemność":rolleye s:
Dla mnie to też będzie krępujące, chociaż mąż przekonuje mnie, że to normalne i mam się tym nie przejmować i on na pewno nie będzie na to zwracał uwagi

Cytat:
Czy któraś w Was kupiła może chusteczki nawilżające Pampers
Chodzi mi konkretnie o te:

http://dino.sklep.pl/nowy/chusteczki...72-p-1167.html

w netto widziałam dwie paczki za 11 zł. (cena wydaje się b. korzystna) i zastanawiam się czy kupić, czy nie
Ja jeszcze nie kupiłam chusteczek. Ciągle zastanawiam się czy lepiej kupić chusteczki Pampers, bo kupię takie pieluszki czy chusteczki Hipp, bo takie chcę kupić kosmetyki.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 20:04   #4582
aniago25
Zadomowienie

Nika mój mąż ma bilet kupiony na 3 października ale mamy nadzieję że wróci troszkę szybciej

Sweetpinky jak dla mnie to te obiawy wskazywały na niski poziom cukru, ja mam zawsze w torebce coś słodkiego bo jak czuję że mi spada to zaraz jem i jest ok.

Miss hot brzusio sliczny, ja dzisiaj swój oglądałam w lustrze i stwierdziłam że oststanio bardzo mi się powiekszył aż sie boje usg ile niunia waży, a przed ami jeszcze 2 miesiące, mąż sie przestraszy
Ja tak samo jak miss hot co środę zaczynam nowy tydzień, czyli jutro zaczynamy 32 tydzień a co do teminu porodu to dzień w tą czy w tą nie ma znaczenia, może i rodzić będe 22.

Kosmetyki dla małej mam z Penatena a oliwki nie kupuję bo mam płyn do kapieli od razu z oliwką
Stary 2009-08-18, 20:17   #4583
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
pewnie listonosz blondyn
o ja faktycznie blondyn skąd wiedzialaś
Cytat:
Na wszystkie dołki, depresje i złe humorki wklejam link do fajnych opisów porodów na wesoło: http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/. Pisalam pare dni temu o mojej "depresji przedporodowej" a potem weszłam na tą stronkę i jakoś tak mi sie lepiej zrobiło.
boska stronka
Cytat:
Dziewczyny ja tu proszę o spokój ...
przy czytaniu za bardzo wieje aluzjami, ironiami i wogóle ...
ktos musi ustapić, ja juz powiedzialam Amen ... nie dam sie wciagnac w potyczkę slowną, ktos musi byc madrzejszy
Cytat:
Będąc nad morzem, nie mogłam przejść obojętnie obok pana, który kręcił watę cukrową. Potem robił mi takie wielkie obłoczki, że choć nie mogłam jadłam do końca (na koniec dobijałam się gofrem z dżemem)Oto dowód:
jak moglas z wata cukrowa kojarza mi sie slodkie czasy nastoletnie

Cytat:
nie wiem czy jest juz dobrze...ale moze byc....jak narazie.....Jestem okropne przybita....jakas taka...no nie wiem dolowana tym wszytkim....... w kolo mnie.....
oj kochan glowa do góry bedize dobrze musi być

Cytat:
Jakich firm zamierzacie kupować kosmetyki dla dzieci. Czy wszystko z jednej firmy, czy nie.
ja nastawiam sie na serie Nivea, lub Bambino, ten sam producent a ta druga seria tansza. Uzywalam od poczatku przy Werze i bardzo sobie chwalilam

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
U nas remont trwa. Ciągle ktoś stuka młotkiem, wierci, przybija... Ależ mnie to zaczyna drażnić A jak zaczynam się wkurzać to Tż mi powtarza "sama tego chciałaś!". No fakt
A tak bardzo liczyłam, że dziś podjedziemy po ten wózek, ale Tż chce dziś wszystkiego dopilnować tu na miejscu
witaj w klubie u nas rozgrzebany remont na maksa konca nie widac a wszystko zaczyna sie sypać... u TZ w pracy w pon zwolnili 4 osoby tak poprostu, bez zapowiedzi... naszczescie TZ nie siegneło ale nie wiadomo co bedzie dalej....bo np dziś 18 a podstawa nadal nie weszla na konto mimo że miała być juz 10 tego przez co uwalil nam sie debet... i zaczynam sie stresowac, remont rozgrzebany a ja za rowne dwa miechy nam rodzić wszystko w proszku zakupy dla dziecka nie rozpoczete...ehhhh
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-08-18 o 20:18
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 20:43   #4584
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss.hot, to w takim razie może to zależy od cykli, co ile dni. Chociaż mnie się nikt nigdy nie pytał...
Mnie w sumie też nie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja tak samo jak miss hot co środę zaczynam nowy tydzień, czyli jutro zaczynamy 32 tydzień a co do teminu porodu to dzień w tą czy w tą nie ma znaczenia, może i rodzić będe 22.
No racja - w końcu tylko 5% kobiet rodzi w terminie

Stary 2009-08-18, 20:45   #4585
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie znajdzie się jeszcze kilka takich delikwentek,co mają fizia na punkcie słodkiego po posiłku
No oczywiście ja również zaliczam się do tego grona zaczęło się jakiś tydzień może dwa tygodnie temu i nie chce ustąpić

Cytat:

maz mnie nie rozumiem

Cytat:
Ja prałam w jelpie (w proszku) płyn do płukania też jelp.
Zapach jest bardzo delikatny, ciuszki mięciutkie.
Wiem, że jak skończą mi się zapasy to będę szukać innego proszku, bo ten był prezentem dosyć drogim, i nie będę mogla sobie potem pozwolic na proszek za 100 zł 5 kg.
Strasznie drogo, ja chcę kupić właśnie Jelp, ale u mnie kosztuje 2,4 kg kosztuje 29 zł, więc spora różnica w cenie.

Cytat:

Ja kupuję właśnie z Hippa - płyn do kąpieli i krem przeciw odparzeniom. Nie kupuję żadnej oliwki ani zasypki. Na ewentualne odparzenia (i moje sutki ) kupiłam bepanthen.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 06:18   #4586
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...).... apropo świeże zdjęcie - jutro zaczynam 32 tc - jeszcze 2 miesiące i tak się zastanawiam, że będę miała mega brzuchol
Ładny brzusio!
Też taki miałam w 32 tc, potem jeszcze jakby minimalnie urósł, a teraz mam wrażenie, że jest .... mniejszy Ale Staś duży więc to chyba złudzenie.

Cytat:
(...)Pewnie znajdzie się jeszcze kilka takich delikwentek,co mają fizia na punkcie słodkiego po posiłku
Cytat:
Będąc nad morzem, nie mogłam przejść obojętnie obok pana, który kręcił watę cukrową. Potem robił mi takie wielkie obłoczki, że choć nie mogłam jadłam do końca (na koniec dobijałam się gofrem z dżemem)
Oto dowód:
Pewnie się znajdą.... choćby ja

Faktycznie, niczego sobie kula!
Zjadłabym taką... nie powiem

Cytat:
(...)Tzn. położna pobrała wymaz na posiew?
Cytat:
(...)
Położna powiedziała mi w pn, że w przychodni przyszpitalnej robią "od ręki" i nie muszę się już turlać po wyniki.
Wczoraj byłam i pobrano próbkę w gabinecie położnej (innej niż ta moja), za tydzień będą wyniki.
Skierowania od lekarza nie potrzebowałam - to i tak jest badanie nierefundowane.

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość

Za namową położnej też kupiłam płyn do prania Loveli - bezzapachowy, podobno łatwiejszy do wypłukania niż proszek. Myślę, że na początek to dobre - nie będę Stasia zapachami bombardować, dość na sam początek będzie miał nowych wrażeń.
Ale następnego kupię Jelpa... bo ślicznie pachnie

Cytat:
(...)

maz mnie nie rozumiem

ojjj...

Cytat:
(...)

Kupiłam wszystko Bambino - oliwka, krem ochronny, szampon i mydełko w kostce.
Sentymenty... oboje z mężem byliśmy na tym wychowani.
Tak zdaję sobie sprawę, że teraz to Nivea produkuje, ale jednak nie mogliśmy się powstrzymać.

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-08-19 o 06:23
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 06:52   #4587
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry
Dziś wyjątkowo dużo razy wstawałam w nocy do wc , a teraz rano czuję jakby ciągnięcie od dołu brzucha Mam nadzieję, że się uspokoi potem, bo strasznie nieprzyjemnie uczucie

Idę oglądać "Opowieści o narodzinach"

Stary 2009-08-19, 07:30   #4588
nimitz
Raczkowanie

witam o poranku!
U mnie zapowiada sie kolejny upalny dzien!

Cytat:
Sorejna -

Ja mam wlasnie kosmetyki tej firmy, mam nadzieje ze nie beda uczulaly.

Ale mialam dzis ciezka noc! wstawalam chyba tysiac razy do lazienki do tego snila mi sie tesciowa (a dodam ze moja tesciowa do milych osob nie nalezy....) brrrr Oby dzien byl lepszy niz noc!
Stary 2009-08-19, 07:46   #4589
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry o poranku

Jeszcze Was nie nadrobiłam z wczoraj, ale zaraz może siądę, jak zdążę- mam jeszcze godzinkę a potem lecę na kawusię z dziewczynami ze szkoł rodzenia

wczoraj odwołali nam sr, przełożyli na za tydzień, bo córka naszej babki dostała ataku epilepsji.
Tak więc poszłam do fryzjera, podciąć włoski a potem ponieważ wieczór był bardzo ciepły siedzieliśmy z sąsiadem w ogródku. a przed zmierzchem jeszcze mi mąż zdążył umyć okienka z jednej strony.

miałam też niemiłą przygodę...wieczorem zaczął mi twardnieć brzuch i dostałam dziwnego bólu- w samym dole brzucha na przestrzał aż do pleców...to nie był ból ciągły tylko nawracający, w końcu wylądowałam na czworakach bo to pomagało. mąż mi zrobił ciepłą kąpiel i jakoś odeszło...ale troszkę się przestraszyłam.
a mina męża - bezcenna...
"wiesz kochanie, a te bóle to jakoś tak regularnie się powtarzają..."
biedny chyba myślał, że to już

dziś się czuję dobrze, a w piątek mam położna, bo teraz muszę co 2 tyg chodzić.

no i wracają do nas upały niestety...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 07:48   #4590
aniago25
Zadomowienie

Witam, ja nawet dzisiaj dobrze spałam i tylko 2 razy byłam w wc dzisiaj robię za nianie bo siostra do fryzjera idzie i czeka mnie intensywne popołódnie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości