|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
poczytałam was zajadając danonka z bananem, bo oczywiście na nic innego nie mam ochoty
no może na ten jabłecznik co czeka u Jannie... mniam....Cytat:
matko boska, czarna na pół filiżanki!!! chyba by mnie na kardiologię musieli odwieźć hahaha Cytat:
Cytat:
a co z tym mężem, czego on nie rozumie? może powinniście małego oddać babci na chwile i wybrać się razem na kolację i na neutralnym gruncie pogadać o wszystkim, co? ja w każdym razie wysyłam ci wirtualne uściski Cytat:
martwiłaś się tak bardzo o ten wyjazd o popatrz jak czas szybko leci...
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam dzisiaj z przeświadczeniem, że to nie będzie udany dzień. Mam bojowy nastrój-niech mi tylko ktoś podskoczy to normalnie ręka, noga, mózg na ścianie... Małż zwiał z zasięgu wzroku i poszedł auto sprzątać.
W ramach odstresowania jem drugą porcję lodów zamiast normalnego śniadania nie zmienia to faktu, że i tak wyglądam jak chmura gradowa. Mogłam wczoraj nie czytać tych wszystkich śmiesznych porodów a teraz to |
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym zdarzeniu mam złe przeczucia ![]() tylko nie wiem jak przygotować się do tego pomiaru glukozy, czego nie jeść i nie pić w niedzielę
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaraz Ci tu na pewno dziewczyny powiedzą co i jak z tym badaniem ale chyba od 18 dnia poprzedniego należy unikać cukrów również tych w owocach- tyle pamiętam z tego co mówiły. może zaraz się Malinka pojawi to Ci powie
|
|
|
#4595 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kosmetyków to mam tylko Oilatum, biały jeleń, Płyn dą kąpieli Johnsona i szampon do włosków Johnsona i mydełko w kostce Johnsona (ale tych kosmetyków będę używać bardzo rzadko od czasu do czasu, żeby skóra odetchnęła troche od Oilatum), krem do całego ciałka Johnsona na dobranoc fioletowy, i zielony kremik też Johnsona na odparzenia i zapalenia skóry pieluszkowe, Bephanten i oczywiście Sudocrem. Cytat:
Cytat:
wstawałam z 10 razy napewno i za każdym razem miałam trudności z podniesieniem dupska z łóżka, a raczej z podniesieniem brzucha ... było strasznie!!!Cytat:
Tylko niech dzidzia będzie grzeczna ![]() Idę jeść drugie śniadanko ... bo pierwsze było mało sycące
|
|
#4596 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane
ostatnio nie chce mi sie w ogole udzielac na forum- nawet nie wiem dlaczego, ostatnio nic mi sie w ogole nie chce- mam jakies doly, jestem niezadowolona, rozdrazniona i czuje sie tak nieswojo to straszne, zle sie z tym czuje, nie moge znalosc sobie miesjca![]() nie moge doczekac sie juz kiedy synek bedzie z nami- licze ze te wszystkie smutasy odejda na zawsze ![]() echhhhhh nawet nie moge wyjsc normalnie pochodzic po sklepach bo juz dawno nie mam odpowiedniej do tego kondycji, a ponadto od razu mam uklucia podbrzusza,... a wiecie ze ostatnio codziennie mam ewidentne skurcze (ktorkie i dosc intensywne) albo bole jak na okres (dluzsze i takie dreczące)- oczywiscie nie sa regularne. mowilam o tym lekarzowi i twierdzi poki nie sa regularne to nic zlego sie nie dzieje. a Wy tak macie???? |
|
|
|
#4597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstaję co noc dwa razy Cytat:
ja właśnie wczoraj miałam troszkę przerażającą przygodę - nie wiem czy to były skurcze, ale bolało bardzo no i było dość regularne, to znaczy przez około godzinę, półtorej ból przychodzi z odstepach 5-10 minut... posiedziałam na czworakach i wzięłam ciepłą kąpiel i przeszło. dziś jest ok. na pewno powiem o tym położnej, ale wiem, że mnie uspokoi, skoro przeszło i nic się nie dzieje to najwidoczniej macica ćwiczy przed wielkim dniem. ale zawsze lepiej zapytać.... uciekam na kawkę z koleżankami!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co 7 minut miałam i już miałam wizję, że muszę cały świat na nogi postawić bo się zaczęło, ale po 3 cisza była...
|
|
|
|
|
#4599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do skurczy, to i mi się zdarzają ... bezbolesne mam właściwie całe dnie, a te z okresowym bólem to zazwyczaj jak chodze, albo coś robię ... Dzisiaj na obiad kopytka Cytat:
a co do hormonow ... sa straszne, czasami mam takie dni, ze ehhh szkoda gadać ... ale robie sobie chlodna kapiel, jakies maseczki, pelingi, manicury i takie tam inne rzeczy i po tych zabiegach czuje sie jakas taka ładna ![]() pisałyście, ze mozecie obejsc sie bez wedlinki u mnie to nie przejdzie na sniadanie zawsze musi byc wedlinka ... no chyba ze na drugie tak jak teraz buleczki z makiem i z drzemem porzeczkowym pycha!!!
|
|
#4600 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Zostawić na jeden dzień i już 4 strony do nadrobienia, szalone
Pochwalę się, że byłam wczoraj u lekarza. Mały waży już ponad 2700 Gin powiedział, że nawet jakby się dzisiaj miał urodzić to by się nie martwił, mały jest na tyle rozwinięty, że już nic nie powinno się stać. Szyjkę mam skróconą na 2 cm, ale zamkniętą. Gin powiedział, że gdyby było już rozwarcie to też byłoby dobrze. Mały siedzi już niziutko, kłucie które czuję w pipce jest jak najbardziej pożądane. Miednicę mam trochę wąską, ale typu damskiego, więc nie powinnam mieć problemów z wydaniem małego na świat siłami natury. Końcową wagę na 40 tydzień gin oszacował na ok. 3600, więc jestem jak najbardziej zadowolona, nie za dużo, nie za mało Lubię chodzić do tego lekarza, hihi![]() Jedyną negatywną informacją jaką usłyszałam jest to, że w dniach 16-19 wrzesień w Lublinie jest konferencja ginekologów, na którą jedzie prawie cały szpital, w którym mam rodzić, tak więc dziewczyny w Lublinie, zazdroszczę Wam Tylu specjalistów w Waszym mieście Muszę się w takim razie uwinąć przed 16 tym.Będę odpisywać po kilka postów, żeby mi wizaż nie pożarł. Cytat:
Cytat:
![]() Teraz właśnie śniadaniujemy z synusiem Kakao plus kaszka manna na mleku Jak w przedszkolu![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Genialne Cytat:
Cytat:
![]() Tylko, że wcale po Tobie nie widać, że tyle wcinasz Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4601 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję nieporozumień z mężem, faceci często nie potrafią nas zrozumieć, oni myślą zbyt racjonalnie a my zbyt uczuciowo. Może spróbuj napisać do niego list o tym co czujesz i czego oczekujesz od niego? Jak przeczyta go kilka razy na spokojnie to może sam zrozumie co robi źle? Cytat:
Teraz leżakuje aż będę mogła się jej napić![]() Co do kosmetyków to do kąpieli chcę kupić emolium, krem i oliwkę mam hippa (oliwkę chcę używać do masażu), zasypkę babydream. Nie będę używała tych wszystkich kosmetyków na raz, więc myślę, że nie trudno będzie wyeliminować alergen. Cytat:
Czasami nawet widać jak sam się zasysa do środka jak synuś się przemieszcza, mąż się śmieje że pewnie synuś za jakiś sznureczek pociąga![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja prałam wszystko w jelpie i ubranka wcale nie pachną. Może dlatego, że włączyłam podwójne płukanie ![]() Cytat:
Nawet sam mi zaczął torbę pakować. Ja leżałam na łóżku, a on ciągle przybiegał i pytał czy to ma wziąć i to?Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mzam pytanie odnosnie znieczulenia.... dzisiaj rozmawialam z kolega ktory twierdzi ze jego zona przy porodzie dostala 3 razy znieczulenie
kurcze albo ja jestem taka ciemna masa ze o tym nie wiedzialam albo jemu cos sie pomylilo wiecie cos na ten temat?
|
|
|
|
#4603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
Dlatego taka jestem wdzięczna mamie, bo dla małego kupiła wszytsko, całą wyprawkę łącznie z meblami ( w sumie chyba ze 4000zł), a tata dał 1200zł na wózek. Ja chciałam znieczulenie, ale jak się dowiedziałam, że u mnie w szpitalu nie ma przestałam się interesować tym tematem.
|
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
ja po wizycie u gina od dziś już mam L4 - został w sumie miesiąc i mój gin uznał, ze to juz pora nie chodzić do pracy powiedział, ze skurcze teraz to już normalne będzie i teraz już nie ma się co bardzo stresowac, bo po 35 tygodniu Maleństwo ma już płucka ukształtowane, wiec jak się urodzi teraz to nie będzie dramatu Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
pytalam moje 2 kolezanki ktore rodzily ze znieczuleniem i twierdza ze tylko raz dostaly znieczulenie- czy to oznacza ze porod u nich szybko przebiegl i nie potrzebowaly wiecej, czy moze sie tez tak zdarzyc ze lekarz nie chce dac wiecej niz raz???
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw przed ZZO dostaje się kroplówki z elektrolitami, żeby w razie czego za bardzo ciśnienie krwi nie spadło. Potem przychodzi anestezjolog - znieczula skórę i wkłuwa się w kręgosłup, zakłada cewnik. Przez cewnik podawane są kolejne dawki znieczulenia - bo nie wiadomo jak długo poród potrwa. Po każdej dawce trzeba chwilę na wznak poleżec, coby się zakończenia nerwowe dobrze "wykąpały" w znieczulaczu. Nie znieczula się do końca, żeby kobieta mogła chodzic i wiedziała kiedy ma skurcze. |
|
|
|
|
#4608 |
|
Zadomowienie
|
Leżę jeszcze w łóżku, bo ledwo co oczy otworzyłam. Ostatnio mam problemy z zaśnięciem. Wczoraj do 3 leżałam i czekałam na sen. Jak już udało mi się przysnąć, to przebudziło mnie poczucie, że mojego pierścionka nie mam na palcu, zerwałam się na równe nogi i zaczęłam go szukać, nawet worek od odkurzacza rozbebeszyłam
w końcu znalazłam go pod łóżkiem i zasnęłam. Wieczorem byli u nas znajomi. Kumpel ma aptekę, więc ja mu cap do rączki całą moją aptekową wyprawkę wepchnęłam. Wszystko wiedział, nawet to, że wkładki laktacyjne bella przeciekają Poradził mi emalium do kąpieli i zasypkę alantan. W piątek wszystko już będę miała m.in. podkłady, majtki, sole, fridę itd. Rozmawialiśmy też o termometrach polecił mi niedrogie, dobre termometry szwajcarskiej firmy. Przyniesie katalog, to będę miogła sobie wybrać jaki mi pasuję, choć on radził, że najlepiej jest zaopatrzyć się w taki skroniowy, szybki i łatwy w użyciu ![]() Zmykam na śnaidanko bo już mnie ssie ... |
|
|
|
#4609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja znajoma opowiadala ze jej skurcze nie byly bolesne (tzn moze i bolaly ale nie tak bardzo mocno), no i wody tez jej nie odeszly. dlatego uznala ze to jeszcze nie to i spokojnie tv ogladala. dopiero jak dostala boli partych to juz zaczaila ze byc moze zaczal sie porod. dobrze ze szpital byl 5 minut samochodem bo sie okazalo ze porod zaczal sie na dobre- po 15minutach urodzil sie synek. ta moja znajoma mowi ze jak powiedzieli juz za chwile urodzi to ona zaniepokojona dopytywala sie dlaczego jej wody nie odeszly, a jak odeszly to dlaczego ona nie zauwazyla? polozna powiedziala ze wody jeszcze nie odeszly, ale to bardzo dobrze bo bedzie lzej. no i jak jej przebila pecherz to przy parciu maly szybko wyplynal z wodami ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
az wstyd normalnie
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w razie jakby co to do szpitala też nei mam daleko , a jak będzie to sie przekonamy wszystkie na własnej skórze ale dziś w nocy to było to o czym pani na szkole rodzenia mówiła, wiec wiedziałam, ze nie ma co jechać do szpitala
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
hym, a mnie jeszcze żaden skurcz nie złapał, więc nawet nie wiem jakie to uczucie ... ???
|
|
|
|
#4613 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to można zjeść coś lekkiego, najważniejsze, żeby nie jeść nic słodkiego.Cytat:
Ja też tydzień temu miałam jakiegoś doła, nic mi się nie chciało, ale szybko przeszło. Tobie też minie zobaczysz Co do skurczy to w tamtym miesiącu zawsze rano czułam takie kręcenie jajników jak na okres, ale ostatnio cisza i nie czuję żadnych skurczy. Nie wiem czy to dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - Cytat:
Chyba zdecyduję się na te, o których wczoraj mówiła Sorejna -Fresh. Jakby kogoś interesowało to w Kauflandzie są teraz w promocji po 11,99 zł za 2 x 73 szt. |
|||||
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)a z tym rumiankiem to nie wiedziałam, te są z aloesem i pachną tak pudrowo, choć są zamknięte w dodatkowym woreczku, to czuć - miły zapach
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakiej innej firmy polecał wkładki?Jak już będziesz wiedziała coś wiecej o tych termometrach to daj znać, bo ja akurat z zakupem tego zwlekam - ciągle nie wiem jaki kupić. |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
A ja zabrałam sie troszkę za sprzatanie i stwierdziłam że moja kondycjia już jest do du.... a jeszcze dwa miesiące, jak chcę sie po cos schylić od razu mi brzuch twardnieje, od rana posprzatałam jeden pokój i jeszcze w pizamie chcodzę bo nawet nie chce mi sie przebrać.
Kikunia faktycznie czas szybko leci, ale jeszcze troszke zanim wróci, zdziwi sie na pewno jak mnie zobaczy bo dla ciężarnej 3 miesiące to gigantyczne zmiany. Sweetpinky przed badaniem nie jedz nic słodkiego, białego pieczywa i nic mącznego. Chciałam dzisiaj nagrać jak mała się rusza ale oczywiście jak ja z kamerką na brzuch to siedzi jak myszka jak wyłącze to zaczyna szaleć, udało mi się raz nagrać 2 min.filmik .
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak odbiorę od niego apteczkę w piątek, to dam znać, co tam mam. O termometrze też nie zapomnę |
|
|
|
|
#4618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4619 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i udało mi się nagrać kilka filmików z wygibasami ![]() Cytat:
![]() Najgorsze, że u mnie w sklepach i aptekach dostępne są tylko Bella, J&J i Avent. Innych nie ma. Jakby co mam fajną aptekę i zawsze jak czegoś nie mają to bez problemu zamawiają. |
|||
|
|
|
#4620 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z kawki
nie ma to jak ploty przy kawie i jabłeczniku....![]() Cytat:
![]() dżem porzeczkowy- uwielbiam!!!! Fasoleczko i bardzo dobrze, upiekszaj się , dogadzaj sobie, rozpieszczaj się Cytat:
mi też sie wydaje, że to normalne ale dopytam położną w piątek. Cytat:
Cytat:
brzmi przerażająco.....Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

no może na ten jabłecznik co czeka u Jannie... mniam....

po tym zdarzeniu mam złe przeczucia 
) kupiłam bepanthen.
wstawałam z 10 razy napewno i za każdym razem miałam trudności z podniesieniem dupska z łóżka, a raczej z podniesieniem brzucha ... było strasznie!!!