|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
czyli Endżi
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
O ŁAAAŁ, to zdecydowanie zmienia postać rzeczy
![]() Widzę, że zamawiałaś już stamtąd - powiedz proszę czy wysyłka do PL przy zamówieniu powyżej 40$ też jest za free? Hosenko, Iso - dzięki, teraz już wiem mniej więcej jak to było ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Lizzie, EDT jest 50 i 100ml oraz torebkowy zestaw 3x20ml ![]() ![]() EDP jest 35, 50 i 100ml. Fraiche 50 i 100ml. I jeszcze perfumy do włosów Eau Fraiche 35ml ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-08-18 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3063 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nosku, piękny ten Twój zbiorek - zazdroszczę takich skarbów (w naszych zbiorkach powielają się tylko beżowe Meteorytki) ![]() i tak sobie myślę, że muszę nareszcie w tym tygodniu zrobić porządek w mojej kolorówce i już sobie postanowiłam, że jak znajdę coś, czego nie używałam co najmniej od 6 miesięcy, to się pozbędę, bo tylko miejsce zajmuje... a pewnie kilka takich rzeczy się znajdzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czekam na przesyłkę od nich. Wtedy też będę wiedziała czy babeczki są warte zakupu bo jedna wizażanka je zamawiała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Wtajemniczenie
|
Nie za ma co
![]() Ja też jestem bez prawa jazdy, na razie jeszcze na kurs nie poszłam, nie mogę się przełamać ![]() ![]() Cytat:
![]() A dzisiaj czytałam, że z poliakrylamidu może się wydzielać akrylamid na skórze, no jakoś tak ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Fakt, też to ćwiczyłam na placu, ale to akurat było nawet łatwe
![]() Mnie się jedynie zdarzało mylić przy cofaniu, bo jak patrzę za siebie to nie wiem w którą stronę mam kręcić kierownicą(normalnie mi się często myli lewa strona z prawą a co dopiero jak mam to robić do tyłu ![]() Przelew za moje zamówienie z BU dziś poszedł, teraz tylko czekanie na paczkę. Ostatnio bardzo szybko dostałam przesyłkę, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie ![]() PS. Nie piszcie o perfumach, bo mi chodzą po głowie Sun Moon Stars odkąd je powąchałam w SP 2 tygodnie temu ![]()
#3067 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziękuję za komplementy dotyczące kolorówki.
![]() buziaki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Ja bardzo lubię szampony Guhl (innych produktów jeszcze nie używałam, w zapasach mam dwie odżywki) - miałam z jajkiem i koniakiem, z olejkiem migdałowym i z niebieskim lotosem. Wszystkie były fajne i obłędnie pachniały. Nigdy nie miałam czasu na większe zakupy tak, żeby np. przetestować kosmetyki Alverde z DM-u albo żeby zapoznać się z Baleą. Może za rok. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przekazuję pozdrowienia dla Was od rzyrafki ![]()
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Planuję też zakupić coż z Johna Friedy oraz rossmannowskiej Alterry. Pamiętam, że kiedyś kupilaś kolorówkę CK, nadal sobie chwalisz? Jak się przedstawia cenowo ?
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Ja usiłowałam zdawać kilka lat temu jak były jeszcze wszystkie manewry na placu do wykonania czyli: wjazd tyłem, przodem, bokiem, łuk, zawracanie na 3 i podjazd. Wtedy nie wymagali wlewów płynów i świateł. Podeszłam kilka razy bez większych efektów i odpuściłam. Niedawno zrobiłam drugie podejście i teraz musiałam pokazać gdzie się wlewa wszystkie płyny i pokazać wszystkie światła, zrobić łuk i wzniesienie i 40 min na mieście. Parkowałam tylko przodem i to od łatwiejszej dla mnie strony.
![]() ![]() Nie wiem czemu ale jak zdawałam za pierwszym razem to strasznie się upierali żeby wszelkie cofania robić z głową obróconą przez prawe ramię a przecież o wiele łatwiej się cofa "na lusterkach". ![]() A u mnie nie było koszyczków. ![]() ![]() Wzięłam ananasową ale inne też korcą. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3072 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
W ogóle u mnie ze zdawaniem prawa jazdy był niezły przypał, bo normalnie były dwa samochody (Fiat Punto, Opel Corsa), ale zdawałam na granicy wycofywania tych 2 aut i wprowadzania nowego Fiata Grande Punto i zdawałam jak były wszystkie 3. ![]() - fuksja! ![]() A na GP jeździłam całe 1,5h. ![]() Zdałam, w dodatku pan egzaminator mi pogratulował, że byłam pierwszą osobą, która zdała na tym autku. ![]() Najlepsze było to, że jak mi egzaminator powiedział, że egz. zakończył się wynikiem pozytywnym to ja dalej siedziałam za kierownicą z grobową miną, bo byłam pewna, że oblałam. ![]() ![]() Dziewczyny, jestem wykończona tym remontem, a jeszcze tyle pracy przede mną. ![]() A dziś to już totalnie, najpierw musiałam pojechać do miasta pozałatwiać kilka spraw, potem na korepetycje, a potem znowu do remontu. Padam na twarz. ![]() ![]() Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-08-18 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co tu tak pusto? ![]() ![]() Ja właśnie zajadam śniadanie w pracy: kanapka z Pastellą a do tego żółte śliwki i maliny z mojego ogródka. Mniam ![]()
#3074 |
Zakorzenienie
|
Ja nie odwykuję, pozbywam się trochę zapasów na wymiankach, no i przychodzą nowe do mnie, ale głównie próbki apteczne, odlewki (mam teraz sephorowe wanilie
![]() No i dziś idę do siostry po oriflame. Zamówiłam 1 żel pod prysznic, maseczkę z glinką i krem do twarzy jagoda i lawenda ![]() ![]()
#3075 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mi odwykowanie idzie w miarę dobrze, sporo pielęgnacji zużyłam, teraz mam taką suchą skórę, że cały czas muszę się czymś smarować, więc masła i balsamy szybciej się skończą, tak samo kremy do rąk.
![]() ![]() A z kolorówki to dziś zamówiłam sobie u jednej Wizażanki matowy brązer i paseczki Sun Club i róż Ethno Couture z Essence. U nas SunClub już nie ma, a w Niemczech jest w stałej ofercie, EC też niewiadomo czy się pojawi, a róż bardzo mi się spodobał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka przyniosła do pracy właśnie mnóstwo próbek z jakiejś firmy, która robi zapachy wzorowane na górnopółkowcach. Poniuchałam kilka i muszę powiedzieć, że całkiem podobne do oryginałów
![]() ![]() EDIT: No i zamówiłam Słonia i Ninę. Zobaczymy co to będzie.
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-08-19 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Rozeznanie
|
Hello!
![]() Jestem z siebie dumna - zrobiłam wczoraj porządki w kolorówce i wywaliłam chyba z 10 kosmetyków - leżało to to i tylko się kurzyło i miejsce zajmowało. Do kosza poszło kilka starych szminek, kredek i tuszy ![]() ![]() Jutro dostanę kosmetyki z Ori - ciekawą mnie te nowe żele pod prysznic - miałaś je któraś z Was? Nie przesuszają skóry?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Ja prawko zdawałam ledwo co ponad rok temu
![]() W ogóle stoję mówię o światłach i na koniec zostawiłam pozycyjne i mijania. I tak - pokazuję pozycyjne a mówię, że to mijania i na odwrót ![]() I pan : jeszcze raz. A ja znów to samo. mijania, pozycyjne. Pan: jeszcze raz. Ja: mijania, pozycyjne. Pan: kobieto, 3 raz mówisz to samo, zmień wreszcie kolejnosc. ja: pozycyjne, mijania. Pan: Wow. ![]() Zapytał czy chcę na bieżąco słuchac uwag, czy na koniec. Powiedziałam, że na bieżąco. Jedyny błąd jaki zrobiłam to "proszę jechac bliżej środka". I tyle ![]() ![]() Zdała Pani A ja: "uuu serio?! ![]() on mnie olał i powiedział "dowidzenia, proszę już wysiąsc" ![]() Ja zdawałam testy i praktyke jednego dnia, w ogóle prawie zaspalam, bo osrodek ode mnie jest daleko i jedzie się ok 40 min. wstałam 50 min przed egzaminem. w 10 min się wyszykowałam. w ogóle byłam wtedy okropnie blada i mój brąz mi się sprał i miałam takie obleśne rudawe włosy. ale ubrałam się "na galowo" i pojechałam. w autobusie wkułam testy tam gdzie nie było krzyżówek i nie miałam ani jednego błędu ![]() a jak rozwiązywałam dzień wczesniej i kilka dni przed to miałam zawsze ok 4-5 błędów ![]()
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Ja z moim egzaminem tez miałam przeżycia
![]() W piątek rano dowiedziałam sie, ze egzamin jest w poniedziałek o 8, a miałam jeszcze 5 godzin do wyjezdżenia. Pech chciał, że w piątek zepsuł się "mój" samochód (micra) ![]() W niedziele wziełam sobie 2 godziny dodatkowe z jeszcze innym instruktorem. Po zdaniu testu czekałam na przydzielenie egzaminatora, wszedł na sale taki gburowaty z wygladu i kto musiał na niego trafić?? JA ![]() Oblac mogłam już na placu - kazdy manewr można było zrobić 2 razy, a ja ostatni zrobiłam ... 3 razy. Nie pytałam go o pozwolenie, tylko podeszłam trzeci raz i wyszło ![]() ![]() I znowu jakaś odwaga we mnie wstąpiła i zaczęłam go wypytywac co może być powodem oblania egzaminu, czy np. zgaśnięcie samochodu - on mi spokojnie odpowiadał, że z tym zgaśnięciem to różnie bywa, bo wszystko zalezy w jakich "okolicznościach" zgaśnie i czy nie spowoduje to zagrozenia na drodze. Na skrzyżowaniu 3 ulic miałam małą wpadkę, bo przejechałam za światła, za znak stop, zatrzymałam się dopiero przed linią. Egzaminator pyta: no ale co pani zrobiła? Nie widzi pani świateł, nie mówiąc już o tym, że był znak Stop. A ja mu: światła są przeciez powtórzone za skrzyżowaniem, więc widzę. Uśmiechnął się tylko pod nosem i skomentował: no tak, wybroniła sie pani, ale prosze pamietać na przyszłość, ze znak Stop jest nawjażniejszy i ze przed nim się trzeba zatrzymac. Poza tą wpadką poszło wszystko super, dojechalisy pod ośrodek, w sumie już nie opwinnam się marwtić o zdanie bo przecież w przypadku oblania nie dojezdża sie już do ośrodka, tzn. zmienia się miejscami z egzaminatorem i on już kieruje do ośrodka,a le byłam w nerwach ze zapomniałam o tym. Facet powaznym tonem powiedział: "niestety ...." (ja już prawie w płacz) a po chwili "nie moge postawić pani negatywnego wyniku, mam nadzieje, ze juz sie nie zobaczymy nigdy") I tym sposobem mój kurs + zdanie egzaminu zajęło mi miesiąc i 1 tydzień ![]() Wczoraj byłam świadkiem oblanego egzaminu: jade sobie, a tu z przeciwnej strony L egzaminacyjna skręca w lewo jak na ulicy jednokierunkowej ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-08-19 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
A to ja mogę tylko napisac, że mój pierwszy egzaminator był nawet spoko, jak nie zdałam, to powiedział żebym się nie przejmowała i generalnie był miły.
Za to drugi....masakra. Wyglądał jak Pan Jezus ![]() ![]() Ale z zachowania był dziwny, usiadł w samochodzie(jak już jechaliśmy na miasto) tak, że opierał się o drzwi maksymalnie się ode mnie odsuwając. Głowę oparł na ręce i mamrotał tylko pod nosem gdzie mam skręcić. Ja próbowałam coś tam zagadać, ale on prawie nic nie odpowiadał, więc w końcu się zamknęłam ![]() Na końcu jak dojechałam do ośrodka byłam pewna, że nie zdałam. Zaczął mi wytykać błędy(m.in. to, że jak wymijałam rowerzystę, to zrobiłam to w niezbyt dobrym miejscu - akurat była 2-pasmowa droga i wzniesienie a koło mnie jechały z lewej strony samochody i ja wyminęłam tego rowerzystę właściwie na milimetry ![]() ![]() W ogóle pytał też czy chodzę do kościoła i czy znam różaniec. Ja na to, że tak a on kazał mi się właśnie za tych rowerzystów pomodlić odmawiając jedną dziesiątkę różańca ![]() Potem jeszcze dalej wytykał mi błędy(ja już miałam świeczki w oczach, ze nie zdałam) i powiedział na końcu: jeździ pani dobrze, ale niebezpiecznie. Zdała pani. Ja jednak się jakoś nie ucieszyłam, tak mnie zdołował tym mówieniem o tym jak źle jechałam i że niebezpiecznie, że jak wysiadłam z samochodu o mało co się nie poryczałam. I nie czułam się wcale szczęsliwa, że zdałam ![]()
#3081 | |||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie uczyłam się na Grande Punto i w takowym zdaję. A parę razy jeździłam już moją własną bryką - szpanerskim Polonezem ![]() ![]() Federico Mahora pewnie? Cytat:
Trzy podejścia na placu do jednego manewru są nie do pomyślenia, bo to po prostu niezgodne z regulaminem. Minięcie rowerzysty o milimetry (podczas gdy przepisy mówią o metrze dystansu!) to złamanie przepisów. Ech, nie lubię takiej niesprawiedliwości ![]() Wracam z motocyklowych jazd po Gdańsku i z Sephory. Postanwoiłam, że należy mi się coś w nagrodę za to że tak świetnie mi idzie ![]() ![]() ![]() W Sephorze kupiłam dwa żele pod prysznic (Czekolada z Toffi i Waniliowy Cremee Brulee), czekoladową tabletkę do kąpieli i truskawkową perfumetkę dla przyjaciółki plus prezentowy koszyczek ![]() ![]() Wczoraj dowiedziałam się czegoś okropnego i cały czas nie mogę się z tym pogodzić ![]() ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-08-19 o 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |||
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Z JF miałam odżywkę dodającą objętości, fajne była i ślicznie nabłyszczała, ale objętości nie dodawała wcale. ![]() ![]() Z kolorówki CK mam świetny róż do policzków (polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie np. na kursie straszyli, żeby nie iść na egzamin w butach na obcasach, bo za to kobiety zawsze oblewają. W mojej grupie były ze dwie panie w butach na obcasach i nikt im na nogi nie patrzył. ![]() Tak więc nie stresuj się tak Angel, bo może Ty tez trafisz następnym razem na egzaminatora, który przymnkie oko na drobne niedociągnięcia. ![]() Ja na egzaminie 2 razy ruszyłam z trzeciego biegu, bo tak bardzo trzęsły mi się ręce, że lewarek źle trafiał. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- A, skleroza nie boli, Madzia ceny kolorówki CK masz na www.douglas.de ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
Ja natomiast uważam, że nie powinni przymykać oka na ewidentne łamanie przepisów. Bo potem może się to skończyć tragedią. Mogą przymykać oko na to że silnik zgasł, albo na ciut za wolno się rusza, albo minimalne przekroczenie prędkości.
Rozumiem, że każdy chce zdać, tyle że nie każdy powinien być kierowcą, tak samo jak nie każdy powinien kończyć studia, bo się paranoja zrobiła. Sekretarki muszą mieć magistra (z tej dziedziny z której ma szef albo dział) i 4 języki. Pod tym względem boom edukacyjny mi się nie podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Przyjaciółka KWC
|
Może i nie powinno być tak, ale moim zdaniem młody kierowca zaraz po kursie i tak nie umie jeździć samodzielnie w ruchu ulicznym i uczy się tego dopiero po egzaminie, z prawem jazdy w kieszeni, więc drobne niedociągnięcia, o ile oczywiście nie powodują prawdziwego zagrożenia dla innych użytkowników dróg, są do wybaczenia, bo i tak jego umiejętności jeszcze doszlifują się na drodze. Chociaż to fakt, że nie każdy powinien być kierowcą, bo niektórzy robią takie rzeczy na drogach, że ręce opadają.
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2009-08-19 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Zdecydowanie można przymknąć oko jak samochód jeden raz zgaśnie, ale nie sprawiło to żadnego zagrożenia czy przekroczyło się prędkość o parę kilometrów. Na egzaminie dozwala się nawet o 20 - co jest dla mnie trochę niedorzeczne, bo przecież za to już co bardziej gorliwy policjant wlepiłby mandat ![]() Nie zgadzam się tylko z tym, że nie każdy może się nauczyć dobrze jeździć ![]() Cytat:
![]() Tak się zastanawiałam ostatnio dlaczego u mnie w mieście jest taka niska zdawalność (jakieś 20%). Po pierwsze trasy są strasznie trudne i najeżone pułapkami. Po drugie 30 godzin to jednak dla osoby, która prowadzenia samochodu uczy się od zera chyba jednak za mało. Praktykę wyrabia się przez ćwiczenia - nie ma innej rady. Nawet po zdobyciu prawka świeży kierowca nie ma prawa czuć się rewelacyjnym kierowcą. Bardziej niebezpieczni od tych, którym nie wychodzi koperta są jednak Ci którzy jeżdżą zdecydowanie za szybko. To ci sprawiają gigantyczne zagrożenie.
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
No ale minięcie rowerzysty o milimetry jest ewidentnym problemem.
W Warszawie też nie zdaje się najłatwiej. Edytowane przez loverynka Czas edycji: 2009-08-19 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama byłam w szoku, że wtedy zdałam, ale ja myślę, że to może zależeć też od szczęścia ![]()
![]() |
#3088 |
czyli Endżi
|
Iso, IMHO najważniejsze jest to że wiesz jaki popełniłaś błąd i więcej tego nie zrobisz
![]() ![]() Parę dni temu widziałam jak rowerzysta (młody chłopak) normalnie sam wepchnął się po koła zjeżdżającego na parking samochodu ![]() ![]() ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-08-19 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego ja się pewniej czułam zawsze jeżdżąc po mieście gdzie są chodniki i ścieżki rowerowe. U mnie na wsi nie ma poboczy i rowerzyści jeżdżą normalnie po drodze jej krajem i czasem balansują na granicy drogi i rowu wykopanego wzdłuż szosy. U mnie powoduje to ciary na plecach, bo zaraz mam wizję jak taki osobnik nagle wpada mi pod koła, bo nim zatrzęsie na tej nierównej nawierzchni i się przeróci tuż przed maską samochodu ![]() Jeszcze chciałam dodać, że chyba przez to, że interesuję się trochę motoryzacją i rajdami mam nieco "ciężką stopę" do gazu ![]() ![]() ![]() A żeby nie robić już takich off-topów: podkradam mamie od 2 dni ten krem Eva Natura https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...-z-melisy.html Muszę przyznać, że całkiem fajny. Dobrze nawilża i wchłania się do całkowitego matu! ![]() ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-08-19 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj umieram od rana, mam paskudne przeziębienie, ledwo mówię, nie mogę oddychać przez nos, koszmar ![]() ![]() Za to dzisiaj mój popołudniowy roznosiciel paczek przerwał mi mycie włosów ![]() ![]() ![]() ![]() Ponieważ nie jestem dziś w stanie myśleć, ani nawet spać, a miałam nadmiar borówek amerykańskich, to upiekłam to ciasto ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.