Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 17:46   #3091
Estella
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Dziewczyny jutro spotykamy się koło 16-16:30 - w Lo. czy ZT?(skróty coby nas nikt nie wyśledził) Pakosto jeśli dasz radę to zapraszamy :0

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier

Edytowane przez Estella
Czas edycji: 2009-08-19 o 17:49
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 17:52   #3092
karolina1985
Zakorzenienie

Nie no znowu o 16? Ja mogę być najwcześniej o 17.45 z ZT, albo 17.15-20 w L.
Głosuję za L., bo miałyśmy opijać

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 18:09   #3093
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Nie no znowu o 16? Ja mogę być najwcześniej o 17.45 z ZT, albo 17.15-20 w L.
Głosuję za L., bo miałyśmy opijać
Ja mogę o każdej porze I wszystko mi jedno gdzie.
Za to chciałam wcześniej pojechać popatrzeć sobie na lakiery China Glaze, może ktoś chce? Naaa przykład mogłbyśmy się spotkać o 16:30, pojechać na lakiery i potem do L. na 17:15
Ale jak się nikt nie znajdzie, to ja i tak pojadę, już dwa tygodnie mam ochotę na jakiś lakier

Zrobiłam zdjęcia, zainteresowane wiedzą dla kogo Niestety, światło jest fatalne, więc nie widać kolorów, za to widać, że naprawdę dostałam paczkę, więc jak któraś jutro nie przyjdzie, to uduszę
A, z prawej strony na dole na końcu jest mój stary skośny, a obok niego - ten nowy, widać, że jest go mniej
(Estello i Lizzie, przynieście proszę ze 2 pojemniczki jutro, dostałam 3 cienie i chciałabym się nimi jakoś z Wami powiedzielić, a nie mam słoiczków aaa i jeszcze mogę się podzielić korektorem pearl mint - na zaczerwienienia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wspolne_dzienne.jpg (137,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wspolne_lampa.jpg (146,5 KB, 43 załadowań)
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-08-19 o 18:10
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 18:36   #3094
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Iza, ja moge spotkac się wcześniej

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 18:40   #3095
Hosenka*
Zakorzenienie

Angel: owszem, troche racji masz, ale z drugiej strony po takiej ilości godzin jazdy człowiek nie jest w stanie opanowac wszystkiego do perfekcji (niekiedy potrzeba na to lat). Do tego dochodzi stres, tysiące opowieści o egzaminach i egzaminatorach.
Co do gaśnięcia silnika - gdy silnik zgaśnie przy ruszaniu na światłach to raczej nie uwalają, ale w przypadku jak mojej koleżance samochód zgasł na prostej drodze, to ja nie mam pytań ... nie wiem nawet jak ona to potrafiła zrobić. Oblała.
Ja się nie boję jeździć sama - ostatnio wywijałam zakrętasy pod/z góry na wąskiej drodze przecinającej las, po ciemku
Co do błotników: tak, mozna je tak uszkodzić, tylko czemu w takim razie na kursach nie uczą że z wysokiego krawężnika zjeżdza sie tyłem? O błotniki się więc nie martwią

Wg mnie najważniejsze jest zarobić "plusa" już na poczatku - wsiadasz, pierwsze co ustawiasz odpowiednio fotel, lusterka (nawet jesli sa prawidlowo dla Ciebie ustawione - żeby egzaminator widział, że wiesz że tak nalezy zrobić) zapinasz pasy i potem reszta. Moja kolezanka miała pretensje, że oblała już na wstępie, bo najpierw zapaliła silnik a potem zapięła pasy.

Dużo zalezy od egzaminatora i zresztą tak mi "mój" powiedział: nie można od razu powiedzieć, za co można oblac, bo to zależy od wielu czynników.
Pisałyście, że np. za wolne ruszenie nie oblewają - a niekoniecznie. Instruktor opowiadał mi przypadek oblania własnie przez to: kobieta bała się skręcić na skrzyżowaniu w lewo mimo, iż by kilka aut zdażyło w między czasie skręcić. Zablokowała skrzyżowanie, światął się zmieniły, samochody które teraz miały zielone światło nie miały jak przejechac, bo ona stała na tym skrzyżowaniu i bała sie zrobić cokolwiek.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 19:13   #3096
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Ja mogę o każdej porze I wszystko mi jedno gdzie.
Za to chciałam wcześniej pojechać popatrzeć sobie na lakiery China Glaze, może ktoś chce? Naaa przykład mogłbyśmy się spotkać o 16:30, pojechać na lakiery i potem do L. na 17:15
Ale jak się nikt nie znajdzie, to ja i tak pojadę, już dwa tygodnie mam ochotę na jakiś lakier

Zrobiłam zdjęcia, zainteresowane wiedzą dla kogo Niestety, światło jest fatalne, więc nie widać kolorów, za to widać, że naprawdę dostałam paczkę, więc jak któraś jutro nie przyjdzie, to uduszę
A, z prawej strony na dole na końcu jest mój stary skośny, a obok niego - ten nowy, widać, że jest go mniej
(Estello i Lizzie, przynieście proszę ze 2 pojemniczki jutro, dostałam 3 cienie i chciałabym się nimi jakoś z Wami powiedzielić, a nie mam słoiczków aaa i jeszcze mogę się podzielić korektorem pearl mint - na zaczerwienienia)
O rany, jakie śliczne te pędzelki już się nie mogę doczekać, jak je jutro dostanę w swoje łapki.

Jakby co to ja też mogę się jutro spotkać wcześniej, nawet ok. 16:00, więc mogę się przejechać pooglądać lakiery. Tylko ustalmy dziś gdzie się spotykamy bo jutro od rana nie będę miała dostępu do kompa
Stary 2009-08-19, 19:32   #3097
Organzza
Zakorzenienie

hej

kochanie, jak ładnie to wszystko wygląda
szkoda, że już nie można skomponować zestawu sampli, tylko są narzucone odgórnie i niekoniecznie bezpłatne

jutro jeszcze potwierdzę, ale mnie jutro na zlocie raczej nie będzie

kosmetycznie nie szaleję kuszą tylko żele pod prysznic (nosek )
wkrótce do mnie przyleci setka Addicta nie mogę się doczekać
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 22:59   #3098
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
hej

kochanie, jak ładnie to wszystko wygląda
szkoda, że już nie można skomponować zestawu sampli, tylko są narzucone odgórnie i niekoniecznie bezpłatne

jutro jeszcze potwierdzę, ale mnie jutro na zlocie raczej nie będzie

kosmetycznie nie szaleję kuszą tylko żele pod prysznic (nosek )
Cześć
Ano, ładnie wygląda - tak malutko tego
Ale super masz z tą setką Addicta, ja mam chyba 20-stkę i go uwielbiam, choć ostatnio nie używam żadnych perfum, to na pewno wrócę do niego jesienią

Aaa ciasto wyszło naprawdę dobre, nie przeszkadza to, że krem trochę ścieka Polecam, zróbcie sobie

Stary 2009-08-20, 08:22   #3099
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja nie odwykuję, pozbywam się trochę zapasów na wymiankach, no i przychodzą nowe do mnie, ale głównie próbki apteczne, odlewki (mam teraz sephorowe wanilie )
Które wanilie dorwałaś?

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
Jutro dostanę kosmetyki z Ori - ciekawą mnie te nowe żele pod prysznic - miałaś je któraś z Was? Nie przesuszają skóry??
Chyba nikt jeszcze nie miał. Mam nadzieję że napiszesz że są fatalne bo niepotrzebne mi kolejne żele.

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
I tak - pokazuję pozycyjne a mówię, że to mijania i na odwrót
I pan : jeszcze raz. A ja znów to samo. mijania, pozycyjne. Pan: jeszcze raz. Ja: mijania, pozycyjne.
Pan: kobieto, 3 raz mówisz to samo, zmień wreszcie kolejnosc. ja: pozycyjne, mijania.
Pan: Wow.
Fajny egzaminator.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U mnie były do wyboru baseniki i koszyczki

Ja właśnie uczyłam się na Grande Punto i w takowym zdaję. A parę razy jeździłam już moją własną bryką - szpanerskim Polonezem Zasuwa jak szatan i trzyma się drogi jak czołg

Wczoraj dowiedziałam się czegoś okropnego i cały czas nie mogę się z tym pogodzić Udany dzień i fajne zakupy trochę poprawiają humor, ale robię dobrą minę do złej gry
Szczęściara.

Polonez jest super. Jedno z bezpieczniejszych aut.

Co się stało?

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Bo tak jest ponoć bezpieczniej i lepszy widok do tyłu, a lusterek należy używać posiłkowo. TŻ mi zabrania cofania na lusterka, chociaż ja też uważam że tak łatwiej.
Nie powiedziałabym że bezpieczniej. Ale ja i tak zarówno patrzę do tyłu jak i w lusterka.

Cytat:
Nie zgadzam się tylko z tym, że nie każdy może się nauczyć dobrze jeździć Dosłownie wszystkiego można się nauczyć tylko jest to kwestia czasu.
A ja się nie zgadzam że każdy może nauczyć się dobrze jeździć. Mam kolegę, który ma prawo jazdy od prawie 20 lat a jeździ tragicznie i wsiadam z nim tylko jak mam "nóż na gardle".

Cytat:
Parę dni temu widziałam jak rowerzysta (młody chłopak) normalnie sam wepchnął się po koła zjeżdżającego na parking samochodu Ale tylko go zachwiało i tchórz pojechał dalej, bo bał się że kierowca wysiądzie i mu zrobi awanturę. Normalnie aż mi krew zmroziło.
To co wyprawiają rowerzyści na drogach doprowadza mnie do szału. Potrafią zjechać z chodnika na jezdnię tuż przed samochód, mało który zna przepisy (ostatnio babka zatrzymała sie na środku skrzyżowania a miała pierwszeństwo), jeżdżą nieoświetleni itd itd

----------------------

No i kupiłam kolejny żel pod prysznic. Nic tak nie działa na moją wyobraźnię jak tekst "limitowanka". Tym razem padło na YR. http://www.yves-rocher.com.pl/product/show/pid/640 I zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednego bo pachnie bosko. Poza tym kupiłam jeszcze Blubelka zielonego i lakier do paznokci z limitowanki essence. Tak kusicie tymi lakierami że w końcu się poddałam. Uznałam że brązowozłoty będzie pięknie wyglądał na stopach.
Stary 2009-08-20, 08:27   #3100
sleepy
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Zapomniałam odpowiedzieć sleepy o Biodermie! Póki co używam tylko kremu na dzień (wersja lekka) i serum.
Krem jest świetny, moją skórę nawilża tak w sam raz, delikatnie i właśnie tak "codziennie", szybko się wchłania i nadaje się pod filtry. Ale nie wiem jaki będzie dla typowo suchych cer..
Serum natomiast używam na noc i też jestem bardzo zadowolona, jest gęstsze, bardziej wyczuwalne na skórze, nawilża solidnie, wydaje mi się że dość długotrwale.
Ogólnie baardzo lubię tę serię, używałam też toniku i był naprawdę solidny (mam jeszcze jeden w zapasach), ale chyba znalazłam lepszy - LRP fizjologiczny Niedługo do użycia wejdzie pianka (wykańczam żel Bioderma Sebium) no i micel, ale to jeszcze potrwa

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

nie napisałam nic o maseczce moim zdaniem jest lepsza od Avene, w przeciwieństwie do tamtej szybko się wchłania i nie mam oporów przed pójściem z nią spać, nawilża, napina a stosowana w takiej 14dniowej kuracji zdecydowanie poprawia kondycję skóry. Nie chcę kusić, ale to naprawdę moja ulubiona seria nawilżająca
Wcale nie czuję się skuszona takim opisem Ta maska jest na pierwszej pozycji na mojej liście wrześniowego zamówienia Waham się jeszcze pomiędzy zestawem tonik+micel hydrabio lub fizjologiczne LRP... Ten fizjologiczny jest jak na razie moim faworytem, zużyłam kilka butelek.

Bardzo dziekuję za opinię
Cytat:

O kurcze, nie chciałam zobaczyć tego zdjęcia Pędzle wyglądają super, aż naszła mnie ochota na jakiś skośny pędzelek do różu/brązera...

Cytat:
Ale rozpusta Ja na taką ilość tego killera chyba się nie zdecyduję. Chociaż przy zakupie setki Chance Fraiche też bałam się że nie dam rady zużyć takiej flachy a już mam resztki na dnie butli.

Powoli przygotowuję się do weekendowego wyjazdu do Krakowa. Wyruszam jutro rano Czeka mnie dziś jeszcze prasowanie sukienki na wesele i podjęcie decyzji w sprawie butów. Rozsądek mówi mi żebym 10cm szpilki zostawiła w domu
No i trafiła się doskonała okazja do zużycia miniatur. A wczoraj dokupiłam sobie jeszcze zestaw miniaturek Avene za 16zl; są zestawy do różnych cer/problemów skórnych.
Stary 2009-08-20, 10:06   #3101
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Witajcie!

Organzza, gratuluje setki Addicta! Też o nim marzę! jest piękny! W ogóle teraz przerzuciłam się na takie cięższe zapachy!

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Które wanilie dorwałaś?
Mam 25 ml wanilii z karmelem, 5ml wanilii i paczuli, 10ml wanilii z mango no i jeszcze doleci 20ml czekolady.
Poza tym mam jeszcze 10ml jabłuszka Niny ricci, 15ml Escady Sentiment edp., 2 ml Halloween i jeszcze dolecą próbeczki demeterków i hermes'a. Mam calą 15-tkę Demeter suntan lotion, ale kompletnie mi się nie podoba i poleci spowrotem na wymianę.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wcale nie czuję się skuszona takim opisem Ta maska jest na pierwszej pozycji na mojej liście wrześniowego zamówienia Waham się jeszcze pomiędzy zestawem tonik+micel hydrabio lub fizjologiczne LRP... Ten fizjologiczny jest jak na razie moim faworytem, zużyłam kilka butelek.

O kurcze, nie chciałam zobaczyć tego zdjęcia Pędzle wyglądają super, aż naszła mnie ochota na jakiś skośny pędzelek do różu/brązera...

No i trafiła się doskonała okazja do zużycia miniatur. A wczoraj dokupiłam sobie jeszcze zestaw miniaturek Avene za 16zl; są zestawy do różnych cer/problemów skórnych.
Tez może złożę w zimie jakieś zamówionko apteczne, bo troszkę miejsca mi się zrobiło w pielęgnacji i do zimy zrobi się jeszcze więcej.
Od dawna brakuje mi dobrego pędzla do pudru i różu, bo nie mam wcale! Na razie posiłkuję się na pędzlu essence.Kusicie tymi EDM!
Sleepy, a gdzie dorwałaś te miniaturki Avene w takiej cenie?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 10:16   #3102
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Te miniaturki to w jakiejś sieciówce kupowałaś?

Cytat:
Mam 25 ml wanilii z karmelem, 5ml wanilii i paczuli, 10ml wanilii z mango no i jeszcze doleci 20ml czekolady.
Poza tym mam jeszcze 10ml jabłuszka Niny ricci, 15ml Escady Sentiment edp., 2 ml Halloween i jeszcze dolecą próbeczki demeterków i hermes'a. Mam calą 15-tkę Demeter suntan lotion, ale kompletnie mi się nie podoba i poleci spowrotem na wymianę.
Nieźle się obłowiłaś. Mnie się najbardziej poza karmelem podoba mango.
Stary 2009-08-20, 10:43   #3103
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Skuś się, skuś, super są Udanej zabawy

Cytat:
Od dawna brakuje mi dobrego pędzla do pudru i różu, bo nie mam wcale! Na razie posiłkuję się na pędzlu essence.Kusicie tymi EDM!
Ty też się skuś

Pamiętacie, jak Vril napisała u nas w wątku, ile ma pędzli? Ja miałam wtedy chyba 7 i myślałam, że więcej mi nie potrzeba. Teraz mam dwa razy tyle - wszystko z EDM i wszystkie są niezbędne

Ach, jaki piękny dzień, poszłabym do parku na ławkę pisać, bo muszę wyrównać opaleniznę na dekolcie (z tym, co teraz mam to na wesele musiałabym chyba jechać w golfie)... Ale jestem taka chora, że wszystko mnie boli

Stary 2009-08-20, 11:47   #3104
Koshatka
Zakorzenienie

Doliczyłam się wreszcie ile kosmetyków już kupiłam w sierpniu i się przeraziłam. Jak na razie 20 szt.
Stary 2009-08-20, 12:03   #3105
loverynka
Zakorzenienie

Dodałam swój zbiór na zbiorach kolorówkowych. Jestem PRZERAŻONA!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post13815458

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 12:52   #3106
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super masz z tą setką Addicta, ja mam chyba 20-stkę i go uwielbiam, choć ostatnio nie używam żadnych perfum, to na pewno wrócę do niego jesienią
ja ostatnio używam głównie Dolce Vity, od czasu do czasu Addicta 2 lub Addicta Eau Fresh, ale te mam w miniaturkach i szkoda mi używać pozostałe flaszki mam jesienno-zimowe, a kuszą następne cięższe
Cytat:
Ale rozpusta Ja na taką ilość tego killera chyba się nie zdecyduję. Chociaż przy zakupie setki Chance Fraiche też bałam się że nie dam rady zużyć takiej flachy a już mam resztki na dnie butli.
hehe, ja zapachy, które lubię mogłabym mieć właśnie w setkach
Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość

lecę oglądać

Koshatko, Luskap, zestawy Avene są np. w SuperPharmie
Double with me?
Stary 2009-08-20, 13:09   #3107
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:

dosyć duży "zbiorek"... ale same fajniaste malowidła!!
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:14   #3108
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Wow! Robi wrażenie Mnóstwo śliczności

Jeju, a co tutaj tak cicho?
Chciałam się pochwalić, że chyba udaje mi się powoli wyeliminować niezdrowe żarcie. Staram się nie pić słodzonych napojów, w pracy popijam herbatki odchudzające, pokrzywę i wodę a jeśli zdarzy mi się napić herbaty - słodzę tylko pół łyżeczki. Dawniej zdarzało mi się nawet na raz 3 łyżeczki cukru wsypywać
Chipsów nie miałam dawno w ustach, na słodycze mnie nie ciągnie a czekoladę nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam. Chyba jeszcze przed urlopem Zamiast tego jem owocki, choć oczywiście staram się nie przesadzać, bo one też zawierają cukier
Oby tak dalej

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-08-20 o 18:07
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:57   #3109
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Te miniaturki to w jakiejś sieciówce kupowałaś?
Cytat:
Tez może złożę w zimie jakieś zamówionko apteczne, bo troszkę miejsca mi się zrobiło w pielęgnacji i do zimy zrobi się jeszcze więcej.
Sleepy, a gdzie dorwałaś te miniaturki Avene w takiej cenie?
W Cefarmie. W SP są pewnie trochę droższe, jak to zawsze jest z pielęgnacją apteczną. Ja kupiłam sobie taki zestaw: http://allegro.pl/item712571798_apte...czkowy_25.html

Cytat:
Skuś się, skuś, super są Udanej zabawy
Dzięki Mam zamiar się wyszaleć, już dawno nie byłam na weselu. I przy okazji chcę poodkrywać trochę Kraków; jakoże mieszkam na drugim końcu Polski miałam okazję być tam tylko raz, na wycieczce szkolnej za czasów szkoły podstawowej.

A co tu taki spokój?
edit: aaaaaa warszawianki na spotkaniu ale gdzie reszta kobiet?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 20:07   #3110
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Wow! Robi wrażenie Mnóstwo śliczności

Jeju, a co tutaj tak cicho?
Chciałam się pochwalić, że chyba udaje mi się powoli wyeliminować niezdrowe żarcie. Staram się nie pić słodzonych napojów, w pracy popijam herbatki odchudzające, pokrzywę i wodę a jeśli zdarzy mi się napić herbaty - słodzę tylko pół łyżeczki. Dawniej zdarzało mi się nawet na raz 3 łyżeczki cukru wsypywać
Chipsów nie miałam dawno w ustach, na słodycze mnie nie ciągnie a czekoladę nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam. Chyba jeszcze przed urlopem Zamiast tego jem owocki, choć oczywiście staram się nie przesadzać, bo one też zawierają cukier
Oby tak dalej
Gratuluję.
Z tego co piszesz, to musiało być dla Ciebie niezłe wyzwanie. Ja sama od pewnego czasu jem tylko zdrowe jedzenie, zero słodyczy i fast foodów, nie wiem co się stało, ale dziś miałam jakieś dietowe załamanie i zjadłam dwie delicje i myślałam, że zwymiotuję, strasznie słodkie i niedobre mi się wydały, mimo że kiedyś je lubiłam. Teraz dalej mi mdło, ale ciut lepiej. Po prostu się odzwyczaiłam od takiego jedzenia.

Boli mnie dziś głowa, nie wiem, może to od tych farb. Najgorsze (zdejmowanie poprzedniego koloru i szlifowanie) już za mną, pomalowałam dziś sufit, jutro ściany, a jak dobrze pójdzie to w weekend będę ustawiała meble.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 20:16   #3111
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja byłam na rowerze - krótko, bo niecałą godzinę.
Zbliżają się imieniny i tata już wypytuje co chcę Zażyczyłam sobie rękawiczki rowerowe, spodenki i licznik km. Chce jeszcze buty, ale to drogi interes - może kiedyś Myślę tez o nowych hamulcach (ale nie z tej pólki które kupował ex - on ma tarczowe, a ja liche linkowe ...) - strasznie skrzypią i już w ogóle nie hamują

Kupiłam w Naturze lakier Astor nr 15 Na małym stoisku kosmetycznym kupiłam jeszcze lakier Joko beżowy ze srebrym brokatem i w drogerii tonik różany Ziaji. Znowu przeglądnełam zbiór (już chyba trzeci raz w tym miesiącu) i odłożyłam 9 kosmetyków. - w tym 2 maski Ziaja Pro.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-08-20 o 20:18
Stary 2009-08-21, 08:04   #3112
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Gratuluję.
Z tego co piszesz, to musiało być dla Ciebie niezłe wyzwanie. Ja sama od pewnego czasu jem tylko zdrowe jedzenie, zero słodyczy i fast foodów, nie wiem co się stało, ale dziś miałam jakieś dietowe załamanie i zjadłam dwie delicje i myślałam, że zwymiotuję, strasznie słodkie i niedobre mi się wydały, mimo że kiedyś je lubiłam. Teraz dalej mi mdło, ale ciut lepiej. Po prostu się odzwyczaiłam od takiego jedzenia.

Oj tak, zwłaszcza odzwyczajenie się od słodzonych napojów typu Cola, Pepsi, różne napoje niegazowane, soki z kartonu....teraz jak mi się zdarzy zrobić łyka takiego picia od razu mnie muli od tego jakie ono słodkie Za to czysta woda mi smakuje coraz bardziej i faktycznie zaczynam czuć, że po niej nie chce się tak szybko pić jak np. po Pepsi.
Co do słodyczy, ograniczyłam je, ale też nie rezygnuję z nich zupełnie. W niedzielę np. zjadłam kawałek ciasta (biszkopt z masą, galaretką i malinami). Ale jak kiedyś w pracy zjadałam codziennie jakiegoś batonika tak teraz ani mnie nawet nie ciągnie. Tak samo w domu: wracam z pracy i jem obiad(o 17), potem jeszcze coś na kolację lekkiego(ok. 18-19) i ewentualnie na słodko jakiś owoc albo jogurt i to wsio
Stary 2009-08-21, 08:15   #3113
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Isa, no to świetnie. Mam nadzieję, że wytrwasz w tym swoim postanowieniu.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:54   #3114
Koshatka
Zakorzenienie

Cześć

Isa, a te herbatkio dchudzające co pijesz to jakie? Bo jeżeli takie z senesem albo kruszyną to lepiej sobie darować. Można sobie rozwalić jelita.

Cytat:
W Cefarmie. W SP są pewnie trochę droższe, jak to zawsze jest z pielęgnacją apteczną. Ja kupiłam sobie taki zestaw: http://allegro.pl/item712571798_apte...czkowy_25.html
Fajny ten zestaw. Muszę zobaczyć po ile są w SP bo cefarmu chyba nie ma u mnie.
Stary 2009-08-21, 09:23   #3115
Organzza
Zakorzenienie

Isa, fajnie, że tak dobrze Ci idzie mi trzeba 2 tygodni, żeby nie ciągnęło do słodyczy

jestem zaniepokojona, że mój tonik Garnier dla wrażliwców będzie wycofywany.. w Rossmannie ostatnio był na innej półce w cenie 8.99, nie było go obok całej linii :/ mam nadzieję, że tak jednak nie będzie nic tak szybko nie łagodzi zaczerwienień (poza termalką ) i bardzo lubię używać go rano
Double with me?
Stary 2009-08-21, 09:34   #3116
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
jestem zaniepokojona, że mój tonik Garnier dla wrażliwców będzie wycofywany.. w Rossmannie ostatnio był na innej półce w cenie 8.99, nie było go obok całej linii :/ mam nadzieję, że tak jednak nie będzie nic tak szybko nie łagodzi zaczerwienień (poza termalką ) i bardzo lubię używać go rano
Może to tylko Rossmann wycofuje. To że coś jest w Rossmannie w CND nie oznacza automatycznie że znika ze wszystkich sklepów.
Stary 2009-08-21, 09:37   #3117
isa666
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Koshatko ja pijam czerwoną herbatę pu-erh. Nie tykam się z kolei żadnych odchudzających, które mają właściwości np. przeczyszczające
Z pu-erh też nie mogę przesadzać, bo kilka lat temu po 3 miesiącach nieustannego jej picia miałam kłopoty z żołądkiem. Teraz piję dziennie 1 wielką szklankę(zalewam 2 torebki).

Wow, jestem w szoku jak szybko BU teraz realizuje zamówienia! We środę dostali kasę na konto a już wczoraj mi wysłali paczkę! A raz pamiętam - czekałam chyba z tydzień nim ją wysłali.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:08
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 10:15   #3118
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Jak to wycofywany? Czy oni zwariowali, taki dobry kosmetyk wycofywać? Kurcze, jeśli to prawda trzeba będzie zrobić zapas a miałam już zapasów nie robić
Stary 2009-08-21, 11:14   #3119
emememsik
po prostu Em :)

0306, strasznie, okropnie zazdroszczę Ci koncertu U2!!! Ja byłam już dwa razy.. w kinie. Ale skoro nawet tam robi wrażenie.. I gratuluję sukcesów w życiu osobistym! Może napiszesz coś więcej?

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Koleżanka przyniosła do pracy właśnie mnóstwo próbek z jakiejś firmy, która robi zapachy wzorowane na górnopółkowcach. Poniuchałam kilka i muszę powiedzieć, że całkiem podobne do oryginałów Chyba sobie wezmę ze 2 flaszeczki, choćby do psikania się w domu Podoba mi się "podróbka" Słonia Kenzo, Hypnose i jabłuszka Niny Ricci.

EDIT: No i zamówiłam Słonia i Ninę. Zobaczymy co to będzie.
Ja wczoraj byłam świadkiem tego, jak dwóch panów z tej "firmy" próbowało zwerbować jakieś dwie panienki do współpracy. Byliśmy z TŻ na lodach w GK, a oni siedzieli plecami do nas, i my do nich też, więc słyszeliśmy każde słowo. Jakie oni gadali głupoty!!! Na przykład, że te podróbki i oryginał różnią się tylko czterema kroplami zapachu w fazie początkowej, dlatego na początku mogą pachnieć trochę inczej, ale dalej są już identyczne. Kiedy doszedł do chwalenia perfum mówiąc o nich "ten perfum to, a ten perfum tamto", wstałam i wyciągnęłam stamtąd TŻa, bo nie chciałam mu robić obciachu nagadując panu "biznesmenowi", że jak coś reklamuje, to powinien przynajmniej potrafić wypowiadać się o tym po polsku.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam świadkiem oblanego egzaminu: jade sobie, a tu z przeciwnej strony L egzaminacyjna skręca w lewo jak na ulicy jednokierunkowej
A skąd wiadomo która L jest egzaminacyjna?

Cytat:
nie każdy powinien być kierowcą, tak samo jak nie każdy powinien kończyć studia
Zgadzam się z tym. Ja się kompletnie nie nadaję do jazdy samochodem i czuję to, ale jednak prawko będę musiała zrobić, więc nauczę się mniej więcej jeździć, tak żeby nie sprawiać zagrożenia, zdam egzamin i.. mam nadzieję, że już nigdy więcej nie wsiądę do auta jako kierowca!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
odłożyłam 9 kosmetyków. - w tym 2 maski Ziaja Pro.
Które maski?

Uff, tydzień zajęło mi nadrobienie tego wątku po przyjeździe znad morza. Co prawda większość cytatów mi się skasowała, więc nie pamiętałam co miałam napisać, ale może mi się jeszcze przypomni.
Stary 2009-08-21, 11:17   #3120
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A skąd wiadomo która L jest egzaminacyjna?
Na samochodzie jest napis: jazda egzaminacyjna i jest logo Ośrodka Ruchu.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Które maski?
Maski algowe - nawilżająca i uspokajająca, zostawiłam sobie złuszczającą, bo jej najczęściej używam.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-08-21 o 11:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości