Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 06:46   #691
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Dzień dobry Moja córcia dzisiaj w nocy zlitowała się nade mną (za wczorajszą prawie nie przespaną i prawie cały dzień marudzenia) i w nocy wstawałam do niej tylko raz Ostatnie karmienie było około 23, potem obudziła się po 2 i spała tak do 6. Teraz najedzona nadal śpi, a ja wietrzę całe mieszkanie

Znów na dzisiaj zapowiadają upały
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 09:03   #692
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cześć,
Mój mały wczoraj znowu dawał koncert, zaczął wieczorem przed kąpielą i wydawało się że już pójdzie spać brudny ale koło północy mu przeszło i kąpaliśmy go tak późno
Teraz odsypia nockę, a ja robię obiadek, śniadanko jakimś cudem też zjadłam i pranie mi się kończy prać. Mam wielką nadzieję że wywieszę zanim moje dziecię się zbudzi bo na bank nie da mi go wywiesić

Dziewczyny wybieram się dzisiaj do gina, 6 tygodni minęło jak z bicza trzasnął i pora odwiedzić panią doktor.
I zastanawiam się jak mam to zrobić ?
Do niej czeka się po kilka godzin i nie wyobrażam sobie robić tego z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
My też się sprzeczamy, ale raczej z mojej winy , tak jak przez całą ciążę hormony były w uśpieniu, tak teraz wybuchły ze zdwojoną siłą . Aż sama jestem na siebie zła za te humory, bo właśnie TŻ sprząta, gotuje, robi zakupy, przewija w nocy za każdym razem i w dzień od czasu do czasu, a ja i tak jakaś taka jestem , muszę się poprawić.
Może pogadaj ze swoim Małżem, powiedz Mu, że ciężki poród i to, co się działo potem robią swoje, że jesteś zmęczona, że Ci ciężko

Rozmawiałam z nim już nie raz. Ale on uważa się za bardzo pokrzywdzonego, że musi chodzić do pracy i jeszcze mi pomagać
Tylko że gdyby nie kolki małego to ja bym żadnej pomocy od niego nie potrzebowała, choć uważam że co jak co ale do swojego dziecka powinien się garnąć – i to jeszcze tak chcianego (podobno )

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie próbowałam tych pieluch z Rossmana ale mam taki zamiar. Szukam tanich a dobrych. Do tej pory używaliśmy Pampersa, Huggisy, Dada z Biedronki (bardzo dobre), i z Kauflandu (jeszcze nie zakładałam małemu ale wydaja sie fajne). Chce jeszcze kupić z Tesco, Lidla i Rossmana.
Aha jesli uzywacie chusteczek nawilżających to polecam te z Biedronki. Sa naprawde świetne za jedyne 3,99 zł a w promocji były nawet za ok 3,60 zł. Są 3 rodzaje, ale najfajniejsze to lawendowe Nie podrazniają pupki, ślicznie pachną, są dobrze nasączone.

Ja mam chusteczki z Biedronki, nie wiem czy mówimy o tych samych, ja kupowałam w promocji już jakiś czas temu, 3 + 1 gratis, ale moje to okropna szajs, śmierdzą tak okropnie, że wywaliłam wszystkie 4 opakowania.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Jakiego kremu używacie do twarzy dla swoich dzieciaczków wychodząc na spacer w słoneczny dzień?
Ja mam Nivea, ale smarowałam nim tylko raz, młody wyglądał jak siny w kilku miejscach, bo źle rozsmarowałam specyfik

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a chciałam jeszcze zapytać ... macie moze jakieś sposoby, żeby dziecko nie trzymało główki tylko na jednej stronie???
Bartek upodobał sobie lewa stronę i coś mi się wydaje ze juz ma główkę płaską ... przekręcam go co chwile na prawo, podkładam pieluche ... ale On się powykręca, powierci i już lezy na lewej cwaniak mały
Mój też lubi jedną stronę, ale prawą
Lekarka postraszyła mnie jakimś skórczem mięśni i długą rehabilitacją. Ja mam o tyle dobrze, że młody śpi ze mną w łóżku i po prostu odwracam go co karmienie

No i młody się obudził, a pranie nie wywieszone

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 09:11   #693
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej

ja moge powiedziec, ze w sumie tez mam noc udana - maly wstawal tylko na karmienie o 12, 3, 6
bez marudzenia i placzu

teraz lezy i patrzy nie wiadomo na co

dziewczyny pomozcie, jakie mam kupic buty TZowi?
te:
http://www.allegro.pl/item716925793_...ub_roz_42.html
te:
http://www.allegro.pl/item711762372_...megasport.html
czy te:
http://www.allegro.pl/item712696345_...megasport.html

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

eleeri a weekend spedzacie razem? bo moj TZ tez uwaza, ze jak chodzi do pracy to jest biedny zmeczony czlowiek ale jak caly dzien z nami spedzil, np w niedziele i uczestniczy w tym co sie dzieje, widzi jak ciezko jest z malym, ze caly dzien placze, steka, ze ciezko sobie poradzic i jeszcze Eryk to sam stwierdzil, ze wezmie niedlugo urlop i mi pomoze troche bo sie zajade na amen
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 10:02   #694
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja moge powiedziec, ze w sumie tez mam noc udana - maly wstawal tylko na karmienie o 12, 3, 6
bez marudzenia i placzu

te:
te:
czy te:

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

eleeri a weekend spedzacie razem? bo moj TZ tez uwaza, ze jak chodzi do pracy to jest biedny zmeczony czlowiek ale jak caly dzien z nami spedzil, np w niedziele i uczestniczy w tym co sie dzieje, widzi jak ciezko jest z malym, ze caly dzien placze, steka, ze ciezko sobie poradzic i jeszcze Eryk to sam stwierdzil, ze wezmie niedlugo urlop i mi pomoze troche bo sie zajade na amen

Czyli jednak specyfik działa

Ja bym ostatecznie wybrała te na dwa rzepy

Spędzamy razem
Ale nawet gdyby nie spędzał to małż wie jak to jest opiekować się małym, był ze mną przez pierwsze tygodnie, poza tym pracuje tylko 8 godzin dziennie, więc nie wymagam od niego żadnych cudów
Jak ja chodziłam do pracy to robiłam codziennie obiad i jakoś nie miałam problemów, żeby zrobić jeszcze coś innego, wyjść z psem, czy posprzątać, a i pranie od początku było i jest na mojej głowie.

Teraz dochodzi jeszcze pranie rzeczy małego, a jest tego trochę, bo młody uwielbia sikać po zdjęciu pampersa no i prasowanie pieluszek tetrowych.
Jeszcze młody prawie ciągle wisi na cycu, do tego dochodzą kolki i nieraz mam już dość

Stary 2009-08-20, 10:25   #695
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

my w sobote i niedziele bedziemy z tż sami w domu bo rodzice i brat ida na wesele, ale juz mamy w planach spacer z mała jeszcze maja nas znajomi odwiedzic

a na to nastepne wesele ktore jest we wrzesniu tez nie pojdziemy, uwazam ze Weronika jest za mala zeby ja komus zostawic......co innego jakby byla z moja mama ktora juz wie czego ona chce itd. ale mama tez na to wesele idzie.......a tesciowa wpada tylko czasem , a po drugie tam za duzo ludzi naraz jest bo siostra i brat tż miszkaja obok tesciowej wiec juz widze jak ich dzieci lataja kolo malej, albo kazdy bedzie ja nosil.....a ja malej nie nosze bo nie chce zeby sie przyzwyczila, jedynie do odbicia....

ide chyba z mala na dwor na chwilke......

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

Dziewczyny wybieram się dzisiaj do gina, 6 tygodni minęło jak z bicza trzasnął i pora odwiedzić panią doktor.

ja mam tak samo z moim ginem, po 2-3 godziny sie czeka i tez nie wiem co zrobie z mała.....chyba ze mama bedzie z nia

Cytat:
hej

bez marudzenia i placzu
a moja tez w podobnych godzinach tylko ze jak wstala o 7.30 to teraz dopiero zasnela

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 10:29   #696
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Czyli jednak specyfik działa

Ja bym ostatecznie wybrała te na dwa rzepy

Spędzamy razem
Ale nawet gdyby nie spędzał to małż wie jak to jest opiekować się małym, był ze mną przez pierwsze tygodnie, poza tym pracuje tylko 8 godzin dziennie, więc nie wymagam od niego żadnych cudów
Jak ja chodziłam do pracy to robiłam codziennie obiad i jakoś nie miałam problemów, żeby zrobić jeszcze coś innego, wyjść z psem, czy posprzątać, a i pranie od początku było i jest na mojej głowie.

Teraz dochodzi jeszcze pranie rzeczy małego, a jest tego trochę, bo młody uwielbia sikać po zdjęciu pampersa no i prasowanie pieluszek tetrowych.
Jeszcze młody prawie ciągle wisi na cycu, do tego dochodzą kolki i nieraz mam już dość
nie wiem czy dziala czy po prostu maly ma lepszy dzien bo podaje go od kilku dni i dopiero dzis bylo znosnie a wczoraj to nawet jakby gorzej po tym leku niz przed

te buty z kropeczkami??

wiem co czujesz bo ja mam tak samo - wszystko jest na mojej glowie, dom, obiad, pranie sprzatanie, TZ nawet talerza po sobie do zlewu nie wlozy, do tego kolki malego i jeszcze Eryk, ktoremu ostatnio tez musze poswiecac duzo uwagi bo wchodzi w taki wiek
ale coz taka nasza rola
tyle, ze TZ jak jest to pomaga mi bardzo przy malym, nawet z nim zostaje czasem
tylko w nocy juz nie wstaje ze mna ale to rozumiem bo robi teraz dach u siebie w biurowcu i po prostu jest zmeczony

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a moja tez w podobnych godzinach tylko ze jak wstala o 7.30 to teraz dopiero zasnela
moj tez przed chwila zasnal

mam nadzieje, ze na dobre bo mam w planach troche rzeczy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 11:13   #697
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no "nie odbitej" mojej corci balabym sie odlozyc.Chyba ze jak ty wciaz bym na nia patrzala No i po drugie połkniete powietrze-to nieodbite kontra kolki mnie zabijają
Laura ma podlozona poduszke pod materacem.Cienką.To podwyzszenie daje tyle ze w razie jak jej sie cofnie to lekkie polozenie ku górze sprawi ze się nie udławi.
Jesli chodzi o odbijanie to ja poprotu biore ja na ramie.Staram sie zeby byla pionowo,wtedy łatwe ujscie ma powietrze.Jak nie pomaga "przezucam ja" glebiej przez ramie i poklepuje po pupci,pleckach a na koncu miedzy lopatkami masuje kółka.
Pisalam ostatnio ze znalazlam to w ksiazce.
Jest jeszcze metoda na siedzaco, ale dla naszych to za wczesnie.
Nie wiem czy jest inna metoda
Wcz kolezanka poradzila mi zebym mala kładła na brzuch jak dlugo czekam az sie odbije a tu nic...ale mam wrazenie ze Mala zwroci cala zawartosc butelki jak tak ja potraktuje

Jak twój maly takie delikatny i zaraz sie budzi to zadna z moich rad sie nie przyda

A dzis rozmawialysmy o robieniu czegos na spiocha przy dziecku, tak wiec ja dzis 1 raz wynioslam ja na spacer na spiocha, bo czas uciekal, robotka stala, ona sie nie budzila a spacer obowiazkowo trzeba zaliczyc.
Spala i spala wiec na spiocha przynioslam ja do domu.Spala juz 4godzine i wolalam zeby sie obudzila bo zblizala sie kapiel,wiec pomyslalam ze jak poloze ja na brzuch to sie zbudzi raz dwa-bo nie lubi na brzuszku lezec, a nam zlecialo jeszcze dobre 40min po czym ksiezniczka łaskawie raczyla sie obudzic

moim zdaniem to jest bardzo istotne.Nie powinnas tego lekcewazyc pomimo najokrutniejszego zmeczenia, bo to moim zdaniem to zadne wytlumaczenie... jesli mam byc szczera.
Coprawda jej waga nie jest malutka, ale jesli wiesz ze jest problem i powinnas ją budzic to powinnas to robic.
(Prawie 3 lata temu siostra jak urodzila ponad2kg synka tez borykala sie z tym problemem.Zalezalo jej zeby wyjsc ze szpitala jaknajszybciej z malym wiec z zegarkiem w reku podawala mu mleczko,pilnowala pór i problem sam sie rozwiazal.Maly rosł jak na drozdzach)
dzięki za dobre chęci, ale właśnie takie wygibasy go wybudzają...

Cytat:
to super!!!

miałam to samo! i mogliśmy tak bez końca przez całą noc
Ale odkąd przeczytałam że dziecku nie musi się odbić tylko wystarczy go położyc z głowką na boku, to tak robię
ja zawsze kładę główka na boczek, ale i tak sie boję odkładać takiego nieodbitego...
i tym sposobem dziś nie spałam od 2 do 5 rano
mój smyk musi się nauczyć zasypiać sam tzn. śpiącego odkładam i on sobie sam zasypia bez lulania..... tylko kiedy to nastąpi umrę z niewyspania i mój Smyk też

buziaczki Kochane , póki mój mały śpi po super nocce idę zrobic sobie kawkę (inkę)

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 11:21   #698
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tak samo z moim ginem, po 2-3 godziny sie czeka i tez nie wiem co zrobie z mała.....chyba ze mama bedzie z nia
No ja nie mogę dziecka z nikim zostawić, bo cycków se nie odczepię

Cytat:
te buty z kropeczkami??

wiem co czujesz bo ja mam tak samo - wszystko jest na mojej glowie, dom, obiad, pranie sprzatanie, TZ nawet talerza po sobie do zlewu nie wlozy, do tego kolki malego i jeszcze Eryk, ktoremu ostatnio tez musze poswiecac duzo uwagi bo wchodzi w taki wiek
ale coz taka nasza rola
tyle, ze TZ jak jest to pomaga mi bardzo przy malym, nawet z nim zostaje czasem
tylko w nocy juz nie wstaje ze mna ale to rozumiem bo robi teraz dach u siebie w biurowcu i po prostu jest zmeczony

moj tez przed chwila zasnal

mam nadzieje, ze na dobre bo mam w planach troche rzeczy
Tak chodzi mi o te w kropeczki

ja też robię dzisiaj na raty
a kiedy ja się po nocy wyśpię to nie wiem
może za dwa lata

dobrze że mały w huśtawce to można to i owo zrobić, szkoda że nie zawsze ma ochotę się bujać

Stary 2009-08-20, 11:48   #699
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
gdyby moj to robil to ja bym go zdecydowanie calowala po stopach...i nie tylko he he he
A tak na zakupy ja-bo on nie ma prawka, no i gotuje ja.
Wczoraj pojechalam na zakupy i mala mu marudzila i byla mala potyczka slowna.Na wieczor przyznal mi racje, bo dopoludnia twierdzil ze bylo co jesc i zakupy byly zbedne( a w lodowce byly tzw.smieci...jakis pasztet, jakis ser, puszka rybna i takie tam)
Wiec jak wrocil z pracy i poprosil ładnie czy zrobie mu kolacje, to z wielka przyjemnoscia zapytalam "z czym chcesz kochanie...a z reszta pasztet jest"
Mina-bezcenna, bo w lodoweczce same rarytasy, wedlinka, warzywka,serki,jogurty itp
No i potem przyznal ze ponioslo go, ze mala marudzila, nie umial jej pomoc.A ja jeszcze go poprosilam zeby wstawil ziemniaczki i mizerie zrobil w czasie jak mnie nie bedzie no i ze nie podołał, bo Laurka mu nie pozwoliła, a potrzebowal na to zaledwie 10min...
to ładnie sobie z nim poradziłas
U nas jest tak ze to TZ robi zakupy, ale wszystko reszta ja
Cytat:
Godzinke to jej to nie zajmuje.
Po karmieniu i odbiciu odkladam ją do łóżeczka, gaszę lampkę i sama udaje się do łóżka w którym leżę i czekam aż zaśnie.Własciwie to nie wiem ktora pierwsza zasypia,...chyba ja, bo jakby sie miala rozplakac to zaraz po odlozeniu a tak
powierci się,pokręci, postęka,popopiskuje, noskiem powietrze dziwnie zassie , zrobi kilka szybszych wdechów i wszystko wlasciwie przez sen.
Skad ja to znam. Ale mojej Zuzi czasem sie nie odbije i wtedy siedze przy niej i czekam jeszcze. Troche to czasu zajmuje

Cytat:
My byliśmy u pediatry, jak Kubuś skończył 2 tygodnie, dostaliśmy receptę na Vigantol (do stosowania od 3 tygodnia) i Cebion (od 6-go).
Mam te same witaminki, ale i jedne i drugie od 3 tyg.
Cytat:
bez marudzenia i placzu

Hmmm, czyli jednak te nocki mam OK. Bo kapie Mała o 21/21:30 i potem je i nynu. I spi tak do 2/3 i potem budzi sie ok 5/6 i znowu kimka do 8/9.

Te sa fajowe:
http://www.allegro.pl/item712696345_...t.html#gallery
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 11:56   #700
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe skad to sie bierze... ze kazda skok poziomu hormonu ma a jedna strzeli depresja a druga nie.
Ja od chwili porodu jestem przeszczesliwa mamusia, spelniona kobietka.Coreczke pokochalam od pierwszej chwili jak ją zobaczyłam.Ogromna przyjemnosc sprawia mi opieka nad nia,pielegnowanie, chwile spedzon razem.Mamy swoje male rytualy np przed kąpiela na naguska na łożeczku sie tulimy, ja ją masuje jak brzuszek ja boli,opowiadam glupoty i spiewam.
Nie irytuje sie na nia ze czasem po 30min czekam az jej sie odbije.Na wszystko mam czas,nigdzie mi sie nie spieszy.
W nocy tez wstaje do niej bez zajakniecia i tez sie wtedy nie spiesze.(Męża wciągnęłam we wstawanie co 2 noc, zeby wiedzial jak to jest i poczul smak ojcostwa Zeby nie byl wyzuty z obowiązków)
Mąż mnie nie wkurza ani nie fika, bo wie ze zaraz bedzie mial milion pytan w stylu co zrobic bo placze, a wtedy bym mu nie pomogla
A na powaznie on tez jest szcesliwym tatusiem, tylko moze spokoju wewnetrznego mu brakuje i wiary ze potrafi jej pomoc, a kolki to sila wyzsza i nie bardzo jest jak pomoc.
Oprocz wczorajszej potyczki jeszcze sie nie poklocilismy...ale pewnie do czasu.
Gdyby trzeba bylo ją nosic itp to pewnie halas by byl, bo kazdemu by sie wadawalo ze teraz tamtego kolej.

Tak wiec stweirdzam ze macierzystwo to piekna sprawa.O wiele lepszy stan ducha mam niz w ciazy, bo w ciazy fizycznie srednio sie czulam.Teraz zostalo mi jakies 10kg do zgubienia a mimo to dobrze mi w swojej skorze.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Siostra nie pamietam co ale cos podlozylapod materac, to bylo cos wysokiego,ze jak maly chcial obrocic glowke to gorka bylatak wysoka ze nie dawal rady.
pięknie to napisałaś ...

mój Bartek dzisaij w nocy się tak tłukł ze znalazłam go prawie w poprzek kołyski ... oczywiście głowka na lewej stronie
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witam I melduje że troszke mi lepiej... jeszcze nie do końca mi przeszło ale już nie płacze. Jeszcze mi sie zbiera ale potrafie już nad tym zapanować. Pewnie pogoda ma też na to wpływ bo słoneczko wyszło i odrazu mi lepiej. Dziś rodzinka odleciała do domu, mąż od wczoraj wrócił do pracy więc sama jestem z Adriankiem. Pracuje nad ułożeniem sobie jakiegoś planu działania na dzień i na noc.

W sumie to Adrianek jest grzeczny ale już coraz częściej zaczyna mi się "psuć" Najbardziej stresuje mnie noc bo on sie budzi co ok.3 godz. na jedzenie. Najpierw go przewijam a potem lece po butelke i karmie. On zasypia przy jedzeniu ale musze go "odbić" i to go wybudza a jak go wkładam do łóżeczka to już wogóle jest rozbudzony. Naszczęście nie płacze ale za to jęczy, stęka, wydaje śmieszne i dziwne dźwięki w czasie snu. Co mnie oczywiście budzi bo myśle że może sie dławi czy coś sie dzieje. A jak podchodze do łóżeczka to sie okazuje że on śpi i we śnie tak robi [U]Czy wasze dzieci też tą pierwszą faze snu maja taką niespokojną? Czy odrazu zasypiają snem kamiennym?[/U
Cytat:
I jeszcze moje 2-tygodniowe już serduszko
plan działania jest ważny! ... ja już prawie go opanowałam

mój dizdz tez sobie tak stęka, kwęka zanim wpadnie w głęboki sen

jaki słodziak! piękny jest!

Cytat:
Ja nie używam niczego, a pewnie powinnam

Też zwalam na hormony , trudne to jest
Proszę , przekazuję, co lekarz zalecił

Ania, u mnie to samo z główką , sposobów brak
ja narazie też iie uzywam ... ale musze kupić

ahhh ta głowka ... kto zna sposób??? kto???
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie!!!!!!!!!!!!:jupi :

ale sie za wami stesknilam

Wielkie GRATULACJE DLA dziewczyny ktore juz urodzily....

U mnie wysmienicice...ciaza rozwija sie wspaniale wrecz ostatnie 2 tygosdnie spedzila nad morzem z Pawlem....Fajnie bylo...nawet bardzo...

a i znamy juz plec naszego skarba....bedzie 3 dziewczynka heeh

czyli córka.... Zuzia albo Zosia....

Pawel myslam ze ebdzie chlopiec ale niestety nie...heheh

buziaczki kochane
witaj
cieszę się ze u Was wszystko super!!!
Cytat:
oooj uwazaj z tym - ja teraz uwazam bardzo bo Eryk jak byl maly trzymal glowe na jednej stronie i tez mu sie troche splaszczyla i potem sie okazalo, ze musielismy jezdzic z nim na rehabilitacje przez dlugi czas

sa takie specjalne podporki dla dzieci, nie wiem jak to sie nazywa - popytaj w hurtowni

a ja mojemu malemu robie tak, ze jak juz mocno spi to mu przekrecam glowe na druga stronei
bo jeszcze wtedy się ściegna nie naciagają ... musze poszukać takich poduszek ... tylko czy jemu to pomoże

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:23   #701
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Majko, ciesze sie, ze czujesz sie juz lepiej i zycze dalszej poprawy samopoczucia. Jedna depresyjna wizazanka w watku wystarczy
Adrianek jest przesliczny!!!
Antonio spi dokladnie tak, jak opisujesz. Na dodatek wczesniaki zazwyczaj sa jeszcze glosniejsze i na poczatku, gdy przywiozlam malenstwo do domu spalismy przy zaswieconej lampce, bo musialam sie nauczyc, ze nic zlego sie nie dzieje. Teraz, nie wiem jak to robie, ale robie, rozrozniam juz jego jeki itp, wiem, ktore oznaczaja, ze jest glodny i sie budzi.
Ja dalej mam lampke zapaloną Dziś spałam w pokoju sama z malym bo mąż musiał odespać wczorajszy ranny kurs na lotnisko i prace. No i chciałam te jego jęki jakoś przetrzymać ale mały wygrał niestety (spał nad ranem ze mną w łóżku) ale i tak marudził od 4 do 9 rano, niby spał ale ciągle sie wiercił i jęczał, a ja spałam że tak powiem "na pół gwizdka". Teraz on odsypia a ja już na nogach bo coś trzeba w domu zrobić.

Cytat:
Mój też na lewym boczku preferuje tzn. preferował bo podkładałam mu co drugie spanie poskładaną pieluszke tetrową i już po 2 dniach sie poprawiło. Teraz śpi różnie, zmienia pozycje.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:48   #702
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja nareszcie wzielam sie za siebie tzn. za moje przebarwienia na twarzy , bo w ciazy nie moglam nic zdzialac- kupilam Glyco-A z 12% kwasem glikolowym, krem wybielajacy bioderma bo byl za polowe ceny, a mam zel neostraty ktory kupilam na jesien zeszlego roku i odstawilam w ciazy.......wiec mam nadzieje ze cos ruszy
co to, gdzie to mozna kupic? no i jakie przebarwienia masz na mysli? takie od slonca czy takie zaczerwienienia?
i gdzie mozna kupic ten zel neostraty?

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość

pozdrawiam w przelocie - jeszcze nie śpię, żeby móc nakarmić w nocy moje maleństwo, bo rzeczywiście to wstyd, że tak to zaniedbaliśmy z małżem, nawet praca i zmęczenie nas nie usprawiedliwiają.
nooo i tu zaslugujesz na pochwałkę
Cytat:
Rozmawiałam z nim już nie raz. Ale on uważa się za bardzo pokrzywdzonego, że musi chodzić do pracy i jeszcze mi pomagać
Tylko że gdyby nie kolki małego to ja bym żadnej pomocy od niego nie potrzebowała, choć uważam że co jak co ale do swojego dziecka powinien się garnąć – i to jeszcze tak chcianego (podobno )

Lekarka postraszyła mnie jakimś skórczem mięśni i długą rehabilitacją. Ja mam o tyle dobrze, że młody śpi ze mną w łóżku i po prostu odwracam go co karmienie
musialby jeden caly dzien zostac z dzieckiem gto by sie przeonal co go bardziej jest w stanie zmeczyc.Praca czy opieka nad dzieckiem.
Ja nie rozumiem tego glupiego gadania "bo ja do pracy chodze" a my kurde co z nogami na na lampie wisimy?
Moje dziecko jest bezproblemowe ale mimo to ja wymagam od męża opieki nad nia.Z reszta on sie do niej pcha, ale mam na mysli momenty gdzie ona marudzi i stęka albo ma kolke, bo zajmowac sie najedzonym iwyspanym dzieckiem to kazdy by chciał
A jakby mi tak mąż powiedzial to
0 pożądków
0 obiadów
0 prania
0 wszyskiego
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Skad ja to znam. Ale mojej Zuzi czasem sie nie odbije i wtedy siedze przy niej i czekam jeszcze. Troche to czasu zajmuje

Te sa fajowe
ja polozylam ja na brzuch.Pomyslalam albo wszytstko odda albo jej sie odbije i poszedl glosny bek bede to stosowac jak dlugo nie bedzie chcialo sie jej odbic.

Mi tez te buty sie podobaja.

Cytat:
pięknie to napisałaś ...

mój Bartek dzisaij w nocy się tak tłukł ze znalazłam go prawie w poprzek kołyski ... oczywiście głowka na lewej stronie

mój dizdz tez sobie tak stęka, kwęka zanim wpadnie w głęboki sen

jaki słodziak! piękny jest!

ja tez moja tak znajdowalam i zalozylam ochraniacz i teraz moze sie wiercic.
To stekanie jest jaknajbardziej normalne.Dzis pytalam polozna.Powiedzial ze dopoki z brzuszkiem cos tam sie nie unormuje to takie odglosy dzieci beda wydawac.

Mala najczesciej przekreca glowke na prawa i dzis polozna poradzila kilo soli zawinac w pieluszke i podkladac, bo sol jest plastyczna bardzo i dopasowuje sie do ksztaltu glowki wiec nie bedzie jej niewygodnie i bedzie lezec na wlasciwym boczku.
Sol u nas juz jest

Bylam u fryzjera.Duzo dzis zrobilam.Posprzatalam od rana, przyjelam polozna,pojechalam na zakupy bo koty od wcz wieczora nie jadły Skonczylo sie i nikt nie kupil, zrobilam pranie,wywiesilam no i fryzjera zaliczylam, a teraz wybieramy sie na spacer
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:32   #703
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka
Podczytuje Was od rana ale dopiero teraz mam czas odpisać.
Kuba bawił sie w bujaczku (bardzo go lubi) i usnął. Swoja droga super jest ten leżaczek-bujaczek. Ustawiam go gdzie chce i mam małego na oku. A on sobie rozmawia z zabawkami a jak mu sie znudzi to usypia.
Kuba robi postepy. Śmieje sie coraz bardziej, zaczyna sobie gugac do każdego, głowka jest coraz bardziej stabilniejsza, zaczał chyba zauważać swoje rączki bo próbuje włozyc je do buzi. jeszcze nie bardzo mu sie to udaje i wtedy strasznie sie denerwuje
W nocy ladnie śpi, ale juz o 6 sie budzi i nie ma mowy o spaniu.

Kuba rośnie w zastraszającym tempie. Już połowa ubranek jest dla niego za mała. Wczoraj musiałam znów dokupic kilka ciuszków. Dobrze, że są wyprzedaże to można kupic fajne ciuszki za grosze. Np. w 5-10-15 kupiłam 2 pary super śpiochów za 14,99 zł a w Reserved Kids, 3 koszulki za 5,90 zł jedna sztuka

Z pieluchami tez mam problem bo zostało mi 35 sztuk tych 2, szkoda wyrzucić a są juz zdecydowanie za małe. Jak je zakładam to Kuba zaraz ma mokre ubranko

Wyprobowałam juz te z Biedronki pieluszki 3 i są naprawde fajne. Dobrze sie przyklejają, są chłonne, mięciutkie, mają ładny wzorek Chyba bede je kupować. Te z Kauflandu też są niczego sobie

Cytat:
Cześć, Ja mam chusteczki z Biedronki, nie wiem czy mówimy o tych samych, ja kupowałam w promocji już jakiś czas temu, 3 + 1 gratis, ale moje to okropna szajs, śmierdzą tak okropnie, że wywaliłam wszystkie 4 opakowania.
To chyba są te same chusteczki - Dada. Dla mnie są super. Za tą cene warto kupić.
Ale może nie każdemu przypadną do gustu.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Mam te same witaminki, ale i jedne i drugie od 3 tyg.
Dziewczyny a po co są te witaminki? Z jakich powodów lekarz je przepisał? Bo w mleczku zarówno mamy jak i modyfikowanym jest juz wystarczająca ilość witamin.

Cytat:
Mój też na lewym boczku preferuje tzn. preferował bo podkładałam mu co drugie spanie poskładaną pieluszke tetrową i już po 2 dniach sie poprawiło. Teraz śpi różnie, zmienia pozycje.
A mój Kuba śpi tylko na plecach, na boczku nie chce leżeć, jest jeden wielki płacz

Cytat:
Bylam u fryzjera.Duzo dzis zrobilam.Posprzatalam od rana, przyjelam polozna,pojechalam na zakupy bo koty od wcz wieczora nie jadły Skonczylo sie i nikt nie kupil, zrobilam pranie,wywiesilam no i fryzjera zaliczylam, a teraz wybieramy sie na spacer
Kasiu podziwiam Skąd ty masz na to wszystko czas? Laurka musi byc aniołeczkiem

Też miałam isc na spacer ale jest okropnie gorąco a mały tego nie lubi. Strasznie sie wierci w wózku a potem płacze. Czekamy ze spacerkiem do 17.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Aha, zapomniałam napisać, Kubuś kończy dzisiaj 2 miesiące
Później postaram sie wkleić zdjęcie 2-miesiecznego szkraba

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:36   #704
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
co to, gdzie to mozna kupic? no i jakie przebarwienia masz na mysli? takie od slonca czy takie zaczerwienienia?
i gdzie mozna kupic ten zel neostraty?
Glyco-A kupisz w aptece , ja mam przebarwienia od slonca
a żel Neostraty kupilam na allegro

kurde moja dzisiaj jest strasznie marudna jak od 7.30 do 10 nie spala i tak zasnela na 45 minut!! co ja do lozeczka na boczku poloze to placze.....teraz polozylam ja na brzuszku i spi-tylko ciekawe jak dlugo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:43   #705
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Mala najczesciej przekreca glowke na prawa i dzis polozna poradzila kilo soli zawinac w pieluszke i podkladac, bo sol jest plastyczna bardzo i dopasowuje sie do ksztaltu glowki wiec nie bedzie jej niewygodnie i bedzie lezec na wlasciwym boczku.
Sol u nas juz jest
U nas ten sam problem.. Kubus trzyma glowke caly czas na prawej stronie(no chyba ze lezy na boczku to wtedy zdarza sie lewa). Czy moglabys opisac gdzie ta sol podlozyc? Bo nie moge sobie wyobrazic.
Pozdrawiam mamusie i zycze spokojnego dnia.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 15:40   #706
Miramej
Zakorzenienie

Hej kobiałki

Cytat:
Witam I melduje że troszke mi lepiej... jeszcze nie do końca mi przeszło ale już nie płacze. Jeszcze mi sie zbiera ale potrafie już nad tym zapanować. Pewnie pogoda ma też na to wpływ bo słoneczko wyszło i odrazu mi lepiej. Dziś rodzinka odleciała do domu, mąż od wczoraj wrócił do pracy więc sama jestem z Adriankiem. Pracuje nad ułożeniem sobie jakiegoś planu działania na dzień i na noc.

W sumie to Adrianek jest grzeczny ale już coraz częściej zaczyna mi się "psuć" Najbardziej stresuje mnie noc bo on sie budzi co ok.3 godz. na jedzenie. Najpierw go przewijam a potem lece po butelke i karmie. On zasypia przy jedzeniu ale musze go "odbić" i to go wybudza a jak go wkładam do łóżeczka to już wogóle jest rozbudzony. Naszczęście nie płacze ale za to jęczy, stęka, wydaje śmieszne i dziwne dźwięki w czasie snu. Co mnie oczywiście budzi bo myśle że może sie dławi czy coś sie dzieje. A jak podchodze do łóżeczka to sie okazuje że on śpi i we śnie tak robi Czy wasze dzieci też tą pierwszą faze snu maja taką niespokojną? Czy odrazu zasypiają snem kamiennym?

Widziałam że była mowa o krostkach na buźce... mój też tak ma Taki bidulek z niego, a miał taką śliczną cere na początku... Czym to jest spowodowane, wiecie może?
Majka bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz , wierzę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej . Ja też bym chciała jakiś plan dnia opracować, trochę się sytuacja już klaruje, ale jeszcze chwilkę to potrwa

Kubuś bardzo często zasypia dokładnie tak, jak piszesz , choć czasem (rzadko) zdarza Mu się zasnąć mocno od razu.

Krostki też mamy , pediatra mi mówiła, że mogą być wynikiem naszych hormonów krążących jeszcze w organizmach dzieci.

Cytat:
I jeszcze moje 2-tygodniowe już serduszko
Słodziak

Cytat:
Mój też nie robi tak za każdym razem, przeważnie w nocy i czasem też w ciągu dnia (np. w tej chwili co chwile coś popiskuje a ja sie odwracam czy mu się krzywda nie dzieje a on śpi). Ja chyba przewrażliwiona jestem
Witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie!!!!!!!!!!!!:jupi :
(...)
U mnie wysmienicice...ciaza rozwija sie wspaniale wrecz ostatnie 2 tygosdnie spedzila nad morzem z Pawlem....Fajnie bylo...nawet bardzo...

a i znamy juz plec naszego skarba....bedzie 3 dziewczynka heeh

czyli córka....Zuzia albo Zosia....

Pawel myslam ze ebdzie chlopiec ale niestety nie...heheh

buziaczki kochane
Malga cieszę się, że tak dobrze Ci się układa. I gratuluję córeczki

Cytat:
Dziekuje wam za slowa pocieszenia mama kupila mi jakas herbatke na uspokojenie i relaks -moze podziala ale z dnia na dzien czuje sie lepiej....

Pisalyscie o spaniu na brzuszku-moja mała uwielbia spac w takiej pozycji i sama sobie glowke przekreca na boki, a jak poloze ja na boczku to sie przekreci na brzuszek
wrocil jej wiekszy apetyt wiec chyba zdrowieje- z katarkiem jeszcze walczymy ale juz schodzi powoli
tylko ze w nocy mala budzi sie co 2 godziny i wez tu sie wyspij......a picie mleka, odbicie itd zajmuje jej godzine......
czekoladko fajnie, że lepiej się czujesz i cieszę się, że Weroniczka zdrowieje . Z karmieniem w nocy dobrze Cię rozumiem, karmię co prawda ok. 10 minut, ale zanim upewnię się, że Mały spokojnie zasnął mija godzina

Cytat:
Ja akurat mam TEN, bo trudno mi bylo kupic u mnie cos z filtrem mineralnym.

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
hej ,

pozdrawiam w przelocie - jeszcze nie śpię, żeby móc nakarmić w nocy moje maleństwo, bo rzeczywiście to wstyd, że tak to zaniedbaliśmy z małżem, nawet praca i zmęczenie nas nie usprawiedliwiają.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 15:40   #707
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,
Mój mały wczoraj znowu dawał koncert, zaczął wieczorem przed kąpielą i wydawało się że już pójdzie spać brudny ale koło północy mu przeszło i kąpaliśmy go tak późno
Teraz odsypia nockę, a ja robię obiadek, śniadanko jakimś cudem też zjadłam i pranie mi się kończy prać. Mam wielką nadzieję że wywieszę zanim moje dziecię się zbudzi bo na bank nie da mi go wywiesić
(...)
(...)
No to my jeszcze aż takich historii z płaczem nie doświadczyliśmy (odpukać ), dłużej niż godzinkę Kubuś jeszcze nie płakał (i niech tak zostanie )

Współczuję podejścia Twojego Małża do tematu , zostałby raz na cały dzień z Nim sam, to ciekawe, ile by zrobił

Nie straszcie z tą główką , Kuba śpi na boczkach, co karmienie na innym, ale już się boję komplikacji, jak to ja

Cytat:

Bo On pewnie myśli, że obiad gotuje się sam, pies sam wychodzi ze sobą na spacer, a sprząta jakaś cudowna wróżka

, odciągnij raz mleka na cały dzień, zostaw Mateusza z tatusiem na taki czas i zobaczymy

Cytat:
, ale prawda, znam to

Cytat:
Ja dalej mam lampke zapaloną Dziś spałam w pokoju sama z malym bo mąż musiał odespać wczorajszy ranny kurs na lotnisko i prace. No i chciałam te jego jęki jakoś przetrzymać ale mały wygrał niestety (spał nad ranem ze mną w łóżku) ale i tak marudził od 4 do 9 rano, niby spał ale ciągle sie wiercił i jęczał, a ja spałam że tak powiem "na pół gwizdka". Teraz on odsypia a ja już na nogach bo coś trzeba w domu zrobić.
Ja też mam zapaloną lampkę, Staram się Kubusia odkładać do łóżeczka, ale jak jest bardzo niespokojny, to mięknę , a w ogóle to ja ciągle śpię na "pół gwizdka", zawsze miałam lekki sen, a teraz każde westchnienie Kuby słyszę

Cytat:
Sol u nas juz jest
Jakoś mam dzisiaj problemy z wyobraźnią

Cytat:
Dziewczyny a po co są te witaminki? Z jakich powodów lekarz je przepisał? Bo w mleczku zarówno mamy jak i modyfikowanym jest juz wystarczająca ilość witamin.
(...)
Vigantol to jest witamina D, dla dzieci karmionych piersią trzeba ją podać, bo w pokarmie albo jest jej za mało, albo wcale (nie pamiętam dokładnie). Cebion to witamina C, nie wiem czemu, ale pediatra kazała podawać, więc kupiłam i zacznę dawać Kubusiowi po 6 tygodniach od urodzenia.

Gratulacje dla "wiekowego" kawalera , czekamy na fotki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 16:54   #708
mariolasl
Zakorzenienie

Witam

Najlepsze życzenia dla dwumiesięcznego Maluszka!

Miałam w planach pójśc dzisiaj poćwiczyć, ubrałam nawet małego, ale dostałam @ i to tak obfitą, że wyjście do fitness clubu był zdecydowanie złym pomysłem. Zostaliśmy więc w domu. Antonio zrobił zwijającej się z bólu mamie prezent i jest bardzo grzeczny, praktycznie tylko je i śpi . Temperaturę sprawdzałam
Nie wiem, czy to zasługa BioGaia, albo ktoś mi dziecko podmienił, bo od 3 dni jest zupełnie inny, oczywiście nie śpi juz tak dużo, jak dawniej, ale jest pogodny i nie marudzi, no i kupki ma ładniejsze. Ciesze się, że lekarka poradziła mi ten specyfik.

Też dzisiaj rozmyślałam jak ten czas szybko leci. W zeszłym roku mniej więcej o tej porze zdiagnozowano mi guza przysadki i myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i będzie czekała mnie operacja. W dodatku mam ogromny uraz, bo lekarz przestawił mi sprawę jako bardzo źle rokującą i zalecono "uporządkowanie swoich spraw" . Wysłano mnie do psychologa, która zamiast pomóc pogorszyła sprawy. Na szczęście leki pomogły, zaadoptowałam koty, szybko zaszłam w ciążę, a mój Antonio niespodziewanie ma już prawie 3 miesiące , a przysadka sprawdzona poporodowo i miewa się dobrze.
Tak sobie myślę, że moja depresja zaczęła się już w zeszłym roku, zaciążenie ja złagodziło, ale przedwczesny poród i zdiagnozowanie mojego Antosia (hipoplazja ciała modzelowatego i zespół Klinefeltera) spowodowało ponowny odzew mojej choroby.

Jutro idziemy na drugie szczepienie, mam nadzieję, że obejdzie sie bez gorączki i innych niespodzianek.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cass, mój Antonio również uwielbia bujaczek , a ile mi to zaoszczędza czasu!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Już kiedyś się zastanawiałam... Każda z nas przygotowywała się zakupowo na przywitanie naszych dzieci na tym świecie. Macie takie rzeczy, które bardzo sie sprawdziły i uważacie je za doskonały zakup lub takie, ktore okazały się zupełnie niepotrzebne, nieodpowiadające potrzebom waszym lub waszych dzieci?
Jestem bardzo ciekawa, co okazało sie hitem, a co kitem u was.
Stary 2009-08-20, 17:25   #709
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Melduję się na odchowalni ale jako ze nie mam czau za dużo jeszcze fotki wrzuciłam na poczekalni
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:38   #710
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Moja córcia dzisiaj w nocy zlitowała się nade mną (za wczorajszą prawie nie przespaną i prawie cały dzień marudzenia) i w nocy wstawałam do niej tylko raz Ostatnie karmienie było około 23, potem obudziła się po 2 i spała tak do 6. Teraz najedzona nadal śpi, a ja wietrzę całe mieszkanie

Znów na dzisiaj zapowiadają upały
gratuluję prawie przespanej nocy
Cytat:

oooo dobrze ze mi przpomniałaś ... ja muszę zadzwonic i się zarejestrować na przyszły tydzień ... i mimo, że u mnie rejestrują na godzinę to zawsze jest opóźnienie i jakoś tez sobie nie wyobrazam tej wizyty przecież ni pójdę tam z małym

no własnie skurcze mięśni w szyjce ... trzeba walczyć z tą głowką na jednym boku
Cytat:

to ulubione zajęcie Bartosza ja dzisiaj już dwa razy sie przebierałam ... i nawet do butów mi nasiał

Cytat:

dobrze że mały w huśtawce to można to i owo zrobić, szkoda że nie zawsze ma ochotę się bujać
no własnie

ja muszę sobie sprezentować taką huśtawkę, bo mały uwielbia sobie tak lezec w foteliku - ale to nie to samo - chociaz dzisaij miał ful opcje bo dałam mu mój telefon i puściłam kołysanki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-08-20, 17:38   #711
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Sol u nas juz jest

hmmm muszę wypróbować ten sposób z solą

a co robiłaś u fryzjera? nowa fryzurka??? czy jakiś kolorek???
Cytat:
Siemka
Kuba bawił sie w bujaczku (bardzo go lubi) i usnął. Swoja droga super jest ten leżaczek-bujaczek. Ustawiam go gdzie chce i mam małego na oku. A on sobie rozmawia z zabawkami a jak mu sie znudzi to usypia.
Kuba robi postepy. Śmieje sie coraz bardziej, zaczyna sobie gugac do każdego, głowka jest coraz bardziej stabilniejsza, zaczał chyba zauważać swoje rączki bo próbuje włozyc je do buzi. jeszcze nie bardzo mu sie to udaje i wtedy strasznie sie denerwuje

Kuba rośnie w zastraszającym tempie. Już połowa ubranek jest dla niego za mała. Wczoraj musiałam znów dokupic kilka ciuszków. Dobrze, że są wyprzedaże to można kupic fajne ciuszki za grosze. Np. w 5-10-15 kupiłam 2 pary super śpiochów za 14,99 zł a w Reserved Kids, 3 koszulki za 5,90 zł jedna sztuka

[/COLOR]Aha, zapomniałam napisać, Kubuś kończy dzisiaj 2 miesiące
to będzie impreza !!!

mój Bartek tez juz wyrasta ze śpiochów ... już się ledwie dopinaja
Cytat:
czekoladko fajnie, że lepiej się czujesz i cieszę się, że Weroniczka zdrowieje . Z karmieniem w nocy dobrze Cię rozumiem, karmię co prawda ok. 10 minut, ale zanim upewnię się, że Mały spokojnie zasnął mija godzina
10 minut ??? mój potrafi jeść godzinę ... a ze zmianą pieluchy i dodatkowym sikaniem poza pampersa schodzi nam nawet 2 godziny

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-08-20, 18:03   #712
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Już kiedyś się zastanawiałam... Każda z nas przygotowywała się zakupowo na przywitanie naszych dzieci na tym świecie. Macie takie rzeczy, które bardzo sie sprawdziły i uważacie je za doskonały zakup lub takie, ktore okazały się zupełnie niepotrzebne, nieodpowiadające potrzebom waszym lub waszych dzieci?
Właśnie dziewczyny, Mariolka poruszyła dobry temat. Co okazało sie bardzo przydatne a co zupełnie niepotrzebne. Ja chętnie wymienie sie spostrzeżeniami tylko musze sie zastanowić Na pierwszym miejscu napewno jest leżaczek - bujaczek z wiszącymi zabawkami.
Własnie Kuba w nim siedzi, smieje sie i wzdycha do zabawek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-20, 18:15   #713
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba są te same chusteczki - Dada. Dla mnie są super. Za tą cene warto kupić.
Ale może nie każdemu przypadną do gustu.

Kasiu podziwiam Skąd ty masz na to wszystko czas? Laurka musi byc aniołeczkiem
Nasza corcia pobudke urzadza nam miedzy 7-8 i tez spac nie chce.Czasem uda mi sie ja w naszym lozku utulic choc na 20-30min i juz nie jest mi tak ciezko wstac.
Pieska wypraszam,coreczke zapraszam.Tak slodko bada lapkami co mama ma na buzi i czy koszula jest miekka uwielbiam z nia w lozku naszym lezec.
Mylse ze to nie jest jeszcze rozpieszczanie.
Ogolnie nie jestem zwolenniczka zeby dzieci spaly z rodzicami.

Dade rowniez polecam.Sensitive sa dosc dobre, a lawenda jest extra.Mam maly zapasik, bo jeszcze w ciazy te 3paki zakupilam.

Skąd mam czas....hmmm chyba od organizacji to zalezy.Zdecydowanie inaczej moj dzien wyglada i inne mam priorytety.Nie spedzam duzo czasy przy komputerze-a to jest glowny pozeracz czasu.Staram sie tez zalatwic kilka spraw na raz-po drodze.
Mamy juz plan dnia.Taki plus minus w ktorym musimy sie uwinac z porzadkiem w domu jak i wyjsciem na spacer.Jedziemy wtedy na drobne zakupy potrzebne na obiad.
Kapiel a przed tem nasze masaze i pieszczotki to rytual ktorego staram sie pilnowac bo i mi duzo przyjemnosci to daje, a po kapieli jak ja odloze i zgasze swiatlo wpadam w wir porzadkow.Robie to czego za dnia nie udalo mi sie zrobic, zaczac lub dokonczyc.Przygotowuje tez obiad choc w polowie.A najlepiej to caly zeby wstawic go tylko do mikrofali.Piore,wycieram podlogi choc czasem mi sie nie chce i wtedy kłaki stworow gonia sie po domu

Opuscilam sie i nie czytam juz innych watkow.Tylko nasze.Nie kupuje gazet -nie bo nie ma czasu czytac, tylko nie chce tracic czasu, bo jest duzo innych rzeczy do zrobienia
No i jak jest meza kolej na wstawanie to staram sie wstawac rano i wziasc kapiel,zjesc w spokoju i wtedy sprawniej wszytsko mi idzie.Jest tez czas na makijaz

No i potem pomimo ze wczesna pora sama ide pod prysznic i kłade sie wczesniej niz przed ciaza i w ciazy spac, zeby sie zregenerowac i nabrac sil na kolejny dzien.
Nie ma nic lepszego nie szczesliwa mama witajaca swoje dziecko od rana jak jest usmiechnieta i zadowolona ze dzis kolejny dzien nalezy do nas

Cytat:
Glyco-A kupisz w aptece , ja mam przebarwienia od slonca
a żel Neostraty kupilam na allegro
i to tylko na takie przebarwienia sie nadaje tak? na takie skorne mozna tez to stosowac?

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
U nas ten sam problem.. Kubus trzyma glowke caly czas na prawej stronie(no chyba ze lezy na boczku to wtedy zdarza sie lewa). Czy moglabys opisac gdzie ta sol podlozyc? Bo nie moge sobie wyobrazic.
Pozdrawiam mamusie i zycze spokojnego dnia.
no tak na chlopski rozum trzeba podlozyc to w to miejsce zeby uniemozliwic glowce obrocenie na ten bok.
Ja klade ten kg.soli nad jej prawym ramieniem i glowka wtedy sama kładzie sie na drugi bok, bo ta sol "blokuje"

Jak juz tak dosadnie to mowa o takiej paczce soli
http://a01.cdn.a.pl/Zdjecie-12062/O-...a-1kg-Full.jpg

A wczoraj przez tak pozna kapiel zrobilam sobie drineczka i spalilam z mezem cygaro ktore bylo rekwizytem do sesji.(Dziecko juz spalo)
Papieroskow nie pale juz od roku a cygaro mi nie smakowalo.Mimo to wieczor nalezal do sympatycznych.

Dzis polozna wyciagnela mi szew ktory mi wystawal ze srodka.Nie mam juz zadnego.Niedlugo bedziemy mogli sie poprzytulac

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-20 o 18:23
Stary 2009-08-20, 18:15   #714
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam Mamusie

jestem w 30 tyg ciazy i nasz skarb zawita do nas okolo 20 pazdziernika

Jestem wlasnie w trakcie "dzidziusiowych" zakupow i pomyslalam sobie, ze kto jak kto, ale Wy wlasnie moglybyscie pomoc mi najbardziej jesli chodzi o niektore sprawy...Np. piszecie wlasnie cos o bujaczkach...Jakie sa dobre?? Ja zamowilam wczoraj jeden, ale cos mysle, ze popelnilam blad i nie wybralam tego, co trzeba...

Dalej...laktator, butelki..???? Jakie sobie chwalicie?

Wiem, ze nie macie teraz zbyt duzo czasu, bo wasze skarby zajmuja go bardzo skutecznie... i dziekuje z gory za kazda informacje i przesylam pozdrowionka dla was i waszych cudnych pociech

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-08-20 o 18:18
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:32   #715
katarzynka00
Zakorzenienie

U fryzjera tylko delikatnie je podcielam i pocieniowalam zeby ładniej sie ukladaly.W dalszym ciagu zapuszczam.

Ja ze nie wydziwiwalam z bajerami to nie mam czego zalowac.Leżaczek mam po siostrze, zwykly bez bajerow i corcia lubi w nim siedziec.
Ogromnym dobrodziejstwem moim zdaniem jest Frida jak i podgrzewacz, bo po kazdym mleczku nalewam swierzej wody ktora juz czeka i sie grzeje do nastepnego karmienia.Zaoszczedza mi to placzu malej.Wsypuje tylko mleczko i gotowe.Nie bawie sie w podgrzewanie,mieszanie wody itp.Ale to sa bardziej rzeczy ułatwiajace zycie.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Dalej...laktator, butelki..???? Jakie sobie chwalicie?

Wiem, ze nie macie teraz zbyt duzo czasu, bo wasze skarby zajmuja go bardzo skutecznie... i dziekuje z gory za kazda informacje i przesylam pozdrowionka dla was i waszych cudnych pociech
Laktatora nie polece bo nie odciagam-a nawet nie kamrie, a co do butelek to sama metoda prob dobierzesz, bo np my mamy aventa i nuka.Chce kupic jeszcze canpola lovi.
A smoczkow do butelek mamy kilka kompletow nim dobralismy dla niej najlepszy
pozdrawiam

Stary 2009-08-20, 19:16   #716
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hej

bez marudzenia i placzu

te:
te:
czy te:

mój też codziennie opowiada jaką to dzisiaj MIELIŚMY ciężką noc i oczywiście powtarza jaki jest zmęczony , więc wszyscy oni są tacy sami
dodam tylko, ze mój robi zakupy, gotuje i robi mi śniadania, więc to już baaaaardzo dużo i wciąż domaga się pochwał

Cytat:
Siemka

Z pieluchami tez mam problem bo zostało mi 35 sztuk tych 2, szkoda wyrzucić a są juz zdecydowanie za małe. Jak je zakładam to Kuba zaraz ma mokre ubranko
ja muszę też się rozejrzeć za ciuszkami na 68 i więcej, bo te na 62 są idealne

jeśli chodzi o pieluchy to możesz komuś podarować (zapewne w Twoim otoczeniu jest lub niedługo będzie mały dzidziuś) - na pewno się ucieszy, a Ty z Kubusiem nie będziecie się męczyć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-08-20, 19:20   #717
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ze nie wydziwiwalam z bajerami to nie mam czego zalowac.Leżaczek mam po siostrze, zwykly bez bajerow i corcia lubi w nim siedziec.
Ogromnym dobrodziejstwem moim zdaniem jest Frida jak i podgrzewacz, bo po kazdym mleczku nalewam swierzej wody ktora juz czeka i sie grzeje do nastepnego karmienia.Zaoszczedza mi to placzu malej.Wsypuje tylko mleczko i gotowe.Nie bawie sie w podgrzewanie,mieszanie wody itp.Ale to sa bardziej rzeczy ułatwiajace zycie.
Tak też polecam Fride, jest super.
Podgrzewacz, rzecz niezbedna dla mam butelkowych. Robie tak samo jak Ty. Wlewam wode mineralną (specjalną dla dzieci) i wkładam do podgrzewacza. Cały czas jest ciepła i gotowa do użycia.

Z tych przydatnych rzeczy mogę wymienić:
przewijak - połozyłam go na biurko i cały czas uzywam do przewijania małego. Nie musze sie schylać nad łóżkiem, plecki nie bolą
Wkłady do przewijania z Rossmana- leżą cały czas na przewijaku i w wózku. Nawet jak mały siknie to mam suchy pokrowiec lub materacych w wózku.
cienkie kocyki - na tą pore roku są w sam raz. Nie uzywam kołderki (mogłam jeszcze wstrzymac sie z kupnem), tylko tych kocyków.
Spray do noska - Sterimar Baby. Bardzo dobrze nawilża nosek i fluczki można lepiej wydobyc za pomocą Fridy
chusteczki nawilżające - lubie Nivea i z Biedronki.

Z kosmetyków sprawdziła sie Oliwka Bambino (super nawilża, slicznie pachnie, nie uczula), płyn do kąpieli Hipp, maść na odparzenia Linomag, puder Nivea.

Dobre butelki to: Avent i Lovi z Campola.

Smoczek Nuk. innego nie chce ssać.

Herbatki z Hippa (koperkowa, rumiankowa, uspokajająca) - mały je bardzo lubi a są szybkie do przygotowania

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-20, 19:26   #718
katarzynka00
Zakorzenienie

jeszcze sie pochwale
w 3tygodniu Laurunia wazyła 3830, a dzis rowniotkie 4kg

Dzis znowu espusmisan podalam i mala zasnela...wiec podejrzewam ze cos w tym musi byc.Zwykle o tej porze z wolna myslalam o kąpieli.
Budzic jej nie bede, widocznie potrzebuje tego snu.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Herbatek mamy ten sam zestaw.
Jutro Lurka bedzie miala miesiac

Stary 2009-08-20, 19:29   #719
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Najlepsze życzenia dla dwumiesięcznego Maluszka!

Miałam w planach pójśc dzisiaj poćwiczyć, ubrałam nawet małego, ale dostałam @ i to tak obfitą, że wyjście do fitness clubu był zdecydowanie złym pomysłem. Zostaliśmy więc w domu. Antonio zrobił zwijającej się z bólu mamie prezent i jest bardzo grzeczny, praktycznie tylko je i śpi . Temperaturę sprawdzałam
Nie wiem, czy to zasługa BioGaia, albo ktoś mi dziecko podmienił, bo od 3 dni jest zupełnie inny, oczywiście nie śpi juz tak dużo, jak dawniej, ale jest pogodny i nie marudzi, no i kupki ma ładniejsze. Ciesze się, że lekarka poradziła mi ten specyfik.

Też dzisiaj rozmyślałam jak ten czas szybko leci. W zeszłym roku mniej więcej o tej porze zdiagnozowano mi guza przysadki i myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i będzie czekała mnie operacja. W dodatku mam ogromny uraz, bo lekarz przestawił mi sprawę jako bardzo źle rokującą i zalecono "uporządkowanie swoich spraw" . Wysłano mnie do psychologa, która zamiast pomóc pogorszyła sprawy. Na szczęście leki pomogły, zaadoptowałam koty, szybko zaszłam w ciążę, a mój Antonio niespodziewanie ma już prawie 3 miesiące , a przysadka sprawdzona poporodowo i miewa się dobrze.
Tak sobie myślę, że moja depresja zaczęła się już w zeszłym roku, zaciążenie ja złagodziło, ale przedwczesny poród i zdiagnozowanie mojego Antosia (hipoplazja ciała modzelowatego i zespół Klinefeltera) spowodowało ponowny odzew mojej choroby.

Jutro idziemy na drugie szczepienie, mam nadzieję, że obejdzie sie bez gorączki i innych niespodzianek.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cass, mój Antonio również uwielbia bujaczek , a ile mi to zaoszczędza czasu!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Mriolko, ja miałam podobną sytuację (oczywiście niewspółmiernie mniej poważną) - tzn wykluczono mi guza przysadki, ale miałam bardzo wysokie poziomy prolaktyny i też lekarze mi mówili, że będę miała problemy z zajściem w ciążę
brałam leki od 14 r.ż. i wciąż było to samo - hyperprolaktynemia bez blizej określonej przyczyny (niby stres )
dobrze, ze mój małż jest niedowiarek i cały czas się zabezpieczaliśmy przed ciążą, bo już dawno bylibyśmy rodzicami
jak jakiś czas temu stwierdziliśmy, ze chcemy dzidziusia postanowiłam jeszcze raz sprawdzic poziom prolaktyny, ale u innego specjalisty i kazał mi zmienić okoliczności pobrania krwi i okazało się mam PRL w normie , a leczyłam się na to od ok 13 lat i przy pierwszej próbie zaszłam w ciążę
uwielbiam takie hiperdiagnozy i straszenie pacjentów
buziaczki dla Ciebie i Antonia

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-08-20, 20:13   #720
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Skąd mam czas....hmmm chyba od organizacji to zalezy.Zdecydowanie inaczej moj dzien wyglada i inne mam priorytety.Nie spedzam duzo czasy przy komputerze-a to jest glowny pozeracz czasu.Staram sie tez zalatwic kilka spraw na raz-po drodze.
Mamy juz plan dnia.Taki plus minus w ktorym musimy sie uwinac z porzadkiem w domu jak i wyjsciem na spacer.Jedziemy wtedy na drobne zakupy potrzebne na obiad.
Kapiel a przed tem nasze masaze i pieszczotki to rytual ktorego staram sie pilnowac bo i mi duzo przyjemnosci to daje, a po kapieli jak ja odloze i zgasze swiatlo wpadam w wir porzadkow.Robie to czego za dnia nie udalo mi sie zrobic, zaczac lub dokonczyc.Przygotowuje tez obiad choc w polowie.A najlepiej to caly zeby wstawic go tylko do mikrofali.Piore,wycieram podlogi choc czasem mi sie nie chce i wtedy kłaki stworow gonia sie po domu

Opuscilam sie i nie czytam juz innych watkow.Tylko nasze.Nie kupuje gazet -nie bo nie ma czasu czytac, tylko nie chce tracic czasu, bo jest duzo innych rzeczy do zrobienia
No i jak jest meza kolej na wstawanie to staram sie wstawac rano i wziasc kapiel,zjesc w spokoju i wtedy sprawniej wszytsko mi idzie.Jest tez czas na makijaz

No i potem pomimo ze wczesna pora sama ide pod prysznic i kłade sie wczesniej niz przed ciaza i w ciazy spac, zeby sie zregenerowac i nabrac sil na kolejny dzien.
Nie ma nic lepszego nie szczesliwa mama witajaca swoje dziecko od rana jak jest usmiechnieta i zadowolona ze dzis kolejny dzien nalezy do nas
Podziwiam cie i po cichu zazdroszcze optymizmu i pogody ducha Ja myślałam że bede się czuła podobnie jak ty... nie wiem może to jeszcze za szybko po porodzie żeby tak tryskać euforią... wkońcu jeszcze te hormony buzują..... Mam nadzieje że jak już dojde ze sobą do porządku to uda mi sie tak ułożyć wszystko żeby mieć czas i siłe na wszystko.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości