|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dzień dobry
Ostatnie karmienie było około 23, potem obudziła się po 2 i spała tak do 6. Teraz najedzona nadal śpi, a ja wietrzę całe mieszkanie Znów na dzisiaj zapowiadają upały
|
|
|
|
#692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cześć,
Mój mały wczoraj znowu dawał koncert, zaczął wieczorem przed kąpielą i wydawało się że już pójdzie spać brudny ale koło północy mu przeszło i kąpaliśmy go tak późno ![]() Teraz odsypia nockę, a ja robię obiadek, śniadanko jakimś cudem też zjadłam i pranie mi się kończy prać. Mam wielką nadzieję że wywieszę zanim moje dziecię się zbudzi bo na bank nie da mi go wywiesić ![]() Dziewczyny wybieram się dzisiaj do gina, 6 tygodni minęło jak z bicza trzasnął i pora odwiedzić panią doktor. I zastanawiam się jak mam to zrobić ? Do niej czeka się po kilka godzin i nie wyobrażam sobie robić tego z dzieckiem ![]() Cytat:
Rozmawiałam z nim już nie raz. Ale on uważa się za bardzo pokrzywdzonego, że musi chodzić do pracy i jeszcze mi pomagać ![]() Tylko że gdyby nie kolki małego to ja bym żadnej pomocy od niego nie potrzebowała, choć uważam że co jak co ale do swojego dziecka powinien się garnąć – i to jeszcze tak chcianego (podobno ) Cytat:
Ja mam chusteczki z Biedronki, nie wiem czy mówimy o tych samych, ja kupowałam w promocji już jakiś czas temu, 3 + 1 gratis, ale moje to okropna szajs, śmierdzą tak okropnie, że wywaliłam wszystkie 4 opakowania. Cytat:
w kilku miejscach, bo źle rozsmarowałam specyfikCytat:
![]() Lekarka postraszyła mnie jakimś skórczem mięśni i długą rehabilitacją. Ja mam o tyle dobrze, że młody śpi ze mną w łóżku i po prostu odwracam go co karmienie ![]() No i młody się obudził, a pranie nie wywieszone
|
|
|
#693 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() ja moge powiedziec, ze w sumie tez mam noc udana - maly wstawal tylko na karmienie o 12, 3, 6 ![]() bez marudzenia i placzu ![]() teraz lezy i patrzy nie wiadomo na co dziewczyny pomozcie, jakie mam kupic buty TZowi? te: http://www.allegro.pl/item716925793_...ub_roz_42.html te: http://www.allegro.pl/item711762372_...megasport.html czy te: http://www.allegro.pl/item712696345_...megasport.html ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- eleeri a weekend spedzacie razem? bo moj TZ tez uwaza, ze jak chodzi do pracy to jest biedny zmeczony czlowiek ale jak caly dzien z nami spedzil, np w niedziele i uczestniczy w tym co sie dzieje, widzi jak ciezko jest z malym, ze caly dzien placze, steka, ze ciezko sobie poradzic i jeszcze Eryk to sam stwierdzil, ze wezmie niedlugo urlop i mi pomoze troche bo sie zajade na amen
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak specyfik działa ![]() Ja bym ostatecznie wybrała te na dwa rzepy Spędzamy razem Ale nawet gdyby nie spędzał to małż wie jak to jest opiekować się małym, był ze mną przez pierwsze tygodnie, poza tym pracuje tylko 8 godzin dziennie, więc nie wymagam od niego żadnych cudów ![]() Jak ja chodziłam do pracy to robiłam codziennie obiad i jakoś nie miałam problemów, żeby zrobić jeszcze coś innego, wyjść z psem, czy posprzątać, a i pranie od początku było i jest na mojej głowie. Teraz dochodzi jeszcze pranie rzeczy małego, a jest tego trochę, bo młody uwielbia sikać po zdjęciu pampersa no i prasowanie pieluszek tetrowych. Jeszcze młody prawie ciągle wisi na cycu, do tego dochodzą kolki i nieraz mam już dość
|
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() my w sobote i niedziele bedziemy z tż sami w domu bo rodzice i brat ida na wesele, ale juz mamy w planach spacer z mała jeszcze maja nas znajomi odwiedzic![]() a na to nastepne wesele ktore jest we wrzesniu tez nie pojdziemy, uwazam ze Weronika jest za mala zeby ja komus zostawic......co innego jakby byla z moja mama ktora juz wie czego ona chce itd. ale mama tez na to wesele idzie.......a tesciowa wpada tylko czasem , a po drugie tam za duzo ludzi naraz jest bo siostra i brat tż miszkaja obok tesciowej wiec juz widze jak ich dzieci lataja kolo malej, albo kazdy bedzie ja nosil.....a ja malej nie nosze bo nie chce zeby sie przyzwyczila, jedynie do odbicia.... ide chyba z mala na dwor na chwilke...... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#696 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
te buty z kropeczkami?? wiem co czujesz bo ja mam tak samo - wszystko jest na mojej glowie, dom, obiad, pranie sprzatanie, TZ nawet talerza po sobie do zlewu nie wlozy, do tego kolki malego i jeszcze Eryk, ktoremu ostatnio tez musze poswiecac duzo uwagi bo wchodzi w taki wiek ale coz taka nasza rola ![]() tyle, ze TZ jak jest to pomaga mi bardzo przy malym, nawet z nim zostaje czasem tylko w nocy juz nie wstaje ze mna ale to rozumiem bo robi teraz dach u siebie w biurowcu i po prostu jest zmeczony ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieje, ze na dobre bo mam w planach troche rzeczy
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tym sposobem dziś nie spałam od 2 do 5 rano mój smyk musi się nauczyć zasypiać sam tzn. śpiącego odkładam i on sobie sam zasypia bez lulania..... tylko kiedy to nastąpi umrę z niewyspania i mój Smyk też ![]() buziaczki Kochane
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też robię dzisiaj na raty a kiedy ja się po nocy wyśpię to nie wiem ![]() może za dwa lata ![]() dobrze że mały w huśtawce to można to i owo zrobić, szkoda że nie zawsze ma ochotę się bujać
|
|
|
#699 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest tak ze to TZ robi zakupy, ale wszystko reszta ja ![]() Cytat:
i wtedy siedze przy niej i czekam jeszcze. Troche to czasu zajmuje ![]() Cytat:
Cytat:
Te sa fajowe: http://www.allegro.pl/item712696345_...t.html#gallery |
||||
|
|
|
#700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... mój Bartek dzisaij w nocy się tak tłukł ze znalazłam go prawie w poprzek kołyski ... oczywiście głowka na lewej stronie ![]() Cytat:
![]() mój dizdz tez sobie tak stęka, kwęka zanim wpadnie w głęboki sen jaki słodziak! Cytat:
ahhh ta głowka ... kto zna sposób??? kto??? ![]() Cytat:
cieszę się ze u Was wszystko super!!! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś spałam w pokoju sama z malym bo mąż musiał odespać wczorajszy ranny kurs na lotnisko i prace. No i chciałam te jego jęki jakoś przetrzymać ale mały wygrał niestety (spał nad ranem ze mną w łóżku) ale i tak marudził od 4 do 9 rano, niby spał ale ciągle sie wiercił i jęczał, a ja spałam że tak powiem "na pół gwizdka". Teraz on odsypia a ja już na nogach bo coś trzeba w domu zrobić.Mój też na lewym boczku preferuje tzn. preferował bo podkładałam mu co drugie spanie poskładaną pieluszke tetrową i już po 2 dniach sie poprawiło. Teraz śpi różnie, zmienia pozycje. |
|
|
|
|
#702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gdzie mozna kupic ten zel neostraty? Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie rozumiem tego glupiego gadania "bo ja do pracy chodze" a my kurde co z nogami na na lampie wisimy? Moje dziecko jest bezproblemowe ale mimo to ja wymagam od męża opieki nad nia.Z reszta on sie do niej pcha, ale mam na mysli momenty gdzie ona marudzi i stęka albo ma kolke, bo zajmowac sie najedzonym iwyspanym dzieckiem to kazdy by chciał ![]() A jakby mi tak mąż powiedzial to 0 pożądków 0 obiadów 0 prania 0 wszyskiego ![]() Cytat:
bede to stosowac jak dlugo nie bedzie chcialo sie jej odbic.Mi tez te buty sie podobaja. Cytat:
To stekanie jest jaknajbardziej normalne.Dzis pytalam polozna.Powiedzial ze dopoki z brzuszkiem cos tam sie nie unormuje to takie odglosy dzieci beda wydawac. Mala najczesciej przekreca glowke na prawa i dzis polozna poradzila kilo soli zawinac w pieluszke i podkladac, bo sol jest plastyczna bardzo i dopasowuje sie do ksztaltu glowki wiec nie bedzie jej niewygodnie i bedzie lezec na wlasciwym boczku. Sol u nas juz jest ![]() Bylam u fryzjera.Duzo dzis zrobilam.Posprzatalam od rana, przyjelam polozna,pojechalam na zakupy bo koty od wcz wieczora nie jadły Skonczylo sie i nikt nie kupil, zrobilam pranie,wywiesilam no i fryzjera zaliczylam, a teraz wybieramy sie na spacer
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Podczytuje Was od rana ale dopiero teraz mam czas odpisać. Kuba bawił sie w bujaczku (bardzo go lubi) i usnął. Swoja droga super jest ten leżaczek-bujaczek. Ustawiam go gdzie chce i mam małego na oku. A on sobie rozmawia z zabawkami a jak mu sie znudzi to usypia. Kuba robi postepy. Śmieje sie coraz bardziej, zaczyna sobie gugac do każdego, głowka jest coraz bardziej stabilniejsza, zaczał chyba zauważać swoje rączki bo próbuje włozyc je do buzi. jeszcze nie bardzo mu sie to udaje i wtedy strasznie sie denerwuje ![]() W nocy ladnie śpi, ale juz o 6 sie budzi i nie ma mowy o spaniu. ![]() Kuba rośnie w zastraszającym tempie. Już połowa ubranek jest dla niego za mała. Wczoraj musiałam znów dokupic kilka ciuszków. Dobrze, że są wyprzedaże to można kupic fajne ciuszki za grosze. Np. w 5-10-15 kupiłam 2 pary super śpiochów za 14,99 zł a w Reserved Kids, 3 koszulki za 5,90 zł jedna sztuka Z pieluchami tez mam problem bo zostało mi 35 sztuk tych 2, szkoda wyrzucić a są juz zdecydowanie za małe. Jak je zakładam to Kuba zaraz ma mokre ubranko Wyprobowałam juz te z Biedronki pieluszki 3 i są naprawde fajne. Dobrze sie przyklejają, są chłonne, mięciutkie, mają ładny wzorek Chyba bede je kupować. Te z Kauflandu też są niczego sobie ![]() Cytat:
Ale może nie każdemu przypadną do gustu. Dziewczyny a po co są te witaminki? Z jakich powodów lekarz je przepisał? Bo w mleczku zarówno mamy jak i modyfikowanym jest juz wystarczająca ilość witamin. Cytat:
![]() Cytat:
Skąd ty masz na to wszystko czas? Laurka musi byc aniołeczkiem ![]() Też miałam isc na spacer ale jest okropnie gorąco a mały tego nie lubi. Strasznie sie wierci w wózku a potem płacze. Czekamy ze spacerkiem do 17. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Aha, zapomniałam napisać, Kubuś kończy dzisiaj 2 miesiące ![]() Później postaram sie wkleić zdjęcie 2-miesiecznego szkraba
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a żel Neostraty kupilam na allegro kurde moja dzisiaj jest strasznie marudna jak od 7.30 do 10 nie spala i tak zasnela na 45 minut!! co ja do lozeczka na boczku poloze to placze.....teraz polozylam ja na brzuszku i spi-tylko ciekawe jak dlugo
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam mamusie i zycze spokojnego dnia.
|
|
#706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiałki
Cytat:
. Ja też bym chciała jakiś plan dnia opracować, trochę się sytuacja już klaruje, ale jeszcze chwilkę to potrwa ![]() Kubuś bardzo często zasypia dokładnie tak, jak piszesz Krostki też mamy , pediatra mi mówiła, że mogą być wynikiem naszych hormonów krążących jeszcze w organizmach dzieci.Słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), dłużej niż godzinkę Kubuś jeszcze nie płakał (i niech tak zostanie Współczuję podejścia Twojego Małża do tematu ![]() Nie straszcie z tą główką , Kuba śpi na boczkach, co karmienie na innym, ale już się boję komplikacji, jak to ja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
, a w ogóle to ja ciągle śpię na "pół gwizdka", zawsze miałam lekki sen, a teraz każde westchnienie Kuby słyszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla "wiekowego" kawalera
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Najlepsze życzenia dla dwumiesięcznego Maluszka! ![]() Miałam w planach pójśc dzisiaj poćwiczyć, ubrałam nawet małego, ale dostałam @ i to tak obfitą, że wyjście do fitness clubu był zdecydowanie złym pomysłem. Zostaliśmy więc w domu. Antonio zrobił zwijającej się z bólu mamie prezent i jest bardzo grzeczny, praktycznie tylko je i śpi . Temperaturę sprawdzałam![]() Nie wiem, czy to zasługa BioGaia, albo ktoś mi dziecko podmienił , bo od 3 dni jest zupełnie inny, oczywiście nie śpi juz tak dużo, jak dawniej, ale jest pogodny i nie marudzi, no i kupki ma ładniejsze . Ciesze się, że lekarka poradziła mi ten specyfik. Też dzisiaj rozmyślałam jak ten czas szybko leci. W zeszłym roku mniej więcej o tej porze zdiagnozowano mi guza przysadki i myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i będzie czekała mnie operacja. W dodatku mam ogromny uraz, bo lekarz przestawił mi sprawę jako bardzo źle rokującą i zalecono "uporządkowanie swoich spraw" . Wysłano mnie do psychologa, która zamiast pomóc pogorszyła sprawy. Na szczęście leki pomogły, zaadoptowałam koty, szybko zaszłam w ciążę, a mój Antonio niespodziewanie ma już prawie 3 miesiące , a przysadka sprawdzona poporodowo i miewa się dobrze. Tak sobie myślę, że moja depresja zaczęła się już w zeszłym roku, zaciążenie ja złagodziło, ale przedwczesny poród i zdiagnozowanie mojego Antosia (hipoplazja ciała modzelowatego i zespół Klinefeltera) spowodowało ponowny odzew mojej choroby. Jutro idziemy na drugie szczepienie, mam nadzieję, że obejdzie sie bez gorączki i innych niespodzianek. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cass, mój Antonio również uwielbia bujaczek ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Już kiedyś się zastanawiałam... Każda z nas przygotowywała się zakupowo na przywitanie naszych dzieci na tym świecie. Macie takie rzeczy, które bardzo sie sprawdziły i uważacie je za doskonały zakup lub takie, ktore okazały się zupełnie niepotrzebne, nieodpowiadające potrzebom waszym lub waszych dzieci? Jestem bardzo ciekawa, co okazało sie hitem, a co kitem u was.
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na odchowalni ale jako ze nie mam czau za dużo jeszcze fotki wrzuciłam na poczekalni
|
#710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przecież ni pójdę tam z małym ![]() no własnie skurcze mięśni w szyjce ... trzeba walczyć z tą głowką na jednym boku ![]() Cytat:
ja dzisiaj już dwa razy sie przebierałam ... i nawet do butów mi nasiał Cytat:
![]() ja muszę sobie sprezentować taką huśtawkę, bo mały uwielbia sobie tak lezec w foteliku - ale to nie to samo - chociaz dzisaij miał ful opcje bo dałam mu mój telefon i puściłam kołysanki
|
||||
|
|
|
#711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co robiłaś u fryzjera? nowa fryzurka??? czy jakiś kolorek??? Cytat:
![]() mój Bartek tez juz wyrasta ze śpiochów ![]() Cytat:
mój potrafi jeść godzinę ... a ze zmianą pieluchy i dodatkowym sikaniem poza pampersa schodzi nam nawet 2 godziny
|
|||
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszym miejscu napewno jest leżaczek - bujaczek z wiszącymi zabawkami. ![]() Własnie Kuba w nim siedzi, smieje sie i wzdycha do zabawek
|
|
|
#713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieska wypraszam,coreczke zapraszam.Tak slodko bada lapkami co mama ma na buzi i czy koszula jest miekka uwielbiam z nia w lozku naszym lezec.Mylse ze to nie jest jeszcze rozpieszczanie. Ogolnie nie jestem zwolenniczka zeby dzieci spaly z rodzicami. Dade rowniez polecam.Sensitive sa dosc dobre, a lawenda jest extra.Mam maly zapasik, bo jeszcze w ciazy te 3paki zakupilam. Skąd mam czas....hmmm chyba od organizacji to zalezy.Zdecydowanie inaczej moj dzien wyglada i inne mam priorytety.Nie spedzam duzo czasy przy komputerze-a to jest glowny pozeracz czasu.Staram sie tez zalatwic kilka spraw na raz-po drodze. Mamy juz plan dnia.Taki plus minus w ktorym musimy sie uwinac z porzadkiem w domu jak i wyjsciem na spacer.Jedziemy wtedy na drobne zakupy potrzebne na obiad. Kapiel a przed tem nasze masaze i pieszczotki to rytual ktorego staram sie pilnowac bo i mi duzo przyjemnosci to daje, a po kapieli jak ja odloze i zgasze swiatlo wpadam w wir porzadkow.Robie to czego za dnia nie udalo mi sie zrobic, zaczac lub dokonczyc.Przygotowuje tez obiad choc w polowie.A najlepiej to caly zeby wstawic go tylko do mikrofali.Piore,wycieram podlogi choc czasem mi sie nie chce i wtedy kłaki stworow gonia sie po domu ![]() Opuscilam sie i nie czytam juz innych watkow.Tylko nasze.Nie kupuje gazet -nie bo nie ma czasu czytac, tylko nie chce tracic czasu, bo jest duzo innych rzeczy do zrobienia No i jak jest meza kolej na wstawanie to staram sie wstawac rano i wziasc kapiel,zjesc w spokoju i wtedy sprawniej wszytsko mi idzie.Jest tez czas na makijaz ![]() No i potem pomimo ze wczesna pora sama ide pod prysznic i kłade sie wczesniej niz przed ciaza i w ciazy spac, zeby sie zregenerowac i nabrac sil na kolejny dzien. Nie ma nic lepszego nie szczesliwa mama witajaca swoje dziecko od rana jak jest usmiechnieta i zadowolona ze dzis kolejny dzien nalezy do nas ![]() Cytat:
Cytat:
Ja klade ten kg.soli nad jej prawym ramieniem i glowka wtedy sama kładzie sie na drugi bok, bo ta sol "blokuje" Jak juz tak dosadnie to mowa o takiej paczce soli ![]() http://a01.cdn.a.pl/Zdjecie-12062/O-...a-1kg-Full.jpg A wczoraj przez tak pozna kapiel zrobilam sobie drineczka i spalilam z mezem cygaro ktore bylo rekwizytem do sesji.(Dziecko juz spalo) ![]() Papieroskow nie pale juz od roku a cygaro mi nie smakowalo.Mimo to wieczor nalezal do sympatycznych.Dzis polozna wyciagnela mi szew ktory mi wystawal ze srodka.Nie mam juz zadnego.Niedlugo bedziemy mogli sie poprzytulac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-20 o 18:23 |
|||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
jestem w 30 tyg ciazy i nasz skarb zawita do nas okolo 20 pazdziernika Jestem wlasnie w trakcie "dzidziusiowych" zakupow i pomyslalam sobie, ze kto jak kto, ale Wy wlasnie moglybyscie pomoc mi najbardziej jesli chodzi o niektore sprawy...Np. piszecie wlasnie cos o bujaczkach...Jakie sa dobre?? Ja zamowilam wczoraj jeden, ale cos mysle, ze popelnilam blad i nie wybralam tego, co trzeba... ![]() Dalej...laktator, butelki..???? Wiem, ze nie macie teraz zbyt duzo czasu, bo wasze skarby zajmuja go bardzo skutecznie... i dziekuje z gory za kazda informacje i przesylam pozdrowionka dla was i waszych cudnych pociech
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-08-20 o 18:18 |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
U fryzjera tylko delikatnie je podcielam i pocieniowalam zeby ładniej sie ukladaly.W dalszym ciagu zapuszczam.
Ja ze nie wydziwiwalam z bajerami to nie mam czego zalowac.Leżaczek mam po siostrze, zwykly bez bajerow i corcia lubi w nim siedziec. Ogromnym dobrodziejstwem moim zdaniem jest Frida jak i podgrzewacz, bo po kazdym mleczku nalewam swierzej wody ktora juz czeka i sie grzeje do nastepnego karmienia.Zaoszczedza mi to placzu malej.Wsypuje tylko mleczko i gotowe.Nie bawie sie w podgrzewanie,mieszanie wody itp.Ale to sa bardziej rzeczy ułatwiajace zycie.---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
, a co do butelek to sama metoda prob dobierzesz, bo np my mamy aventa i nuka.Chce kupic jeszcze canpola lovi.A smoczkow do butelek mamy kilka kompletow nim dobralismy dla niej najlepszy pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiście powtarza jaki jest zmęczony , więc wszyscy oni są tacy sami ![]() dodam tylko, ze mój robi zakupy, gotuje i robi mi śniadania, więc to już baaaaardzo dużo i wciąż domaga się pochwał Cytat:
jeśli chodzi o pieluchy to możesz komuś podarować (zapewne w Twoim otoczeniu jest lub niedługo będzie mały dzidziuś) - na pewno się ucieszy, a Ty z Kubusiem nie będziecie się męczyć
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podgrzewacz, rzecz niezbedna dla mam butelkowych. Robie tak samo jak Ty. Wlewam wode mineralną (specjalną dla dzieci) i wkładam do podgrzewacza. Cały czas jest ciepła i gotowa do użycia. Z tych przydatnych rzeczy mogę wymienić: przewijak - połozyłam go na biurko i cały czas uzywam do przewijania małego. Nie musze sie schylać nad łóżkiem, plecki nie bolą ![]() Wkłady do przewijania z Rossmana- leżą cały czas na przewijaku i w wózku. Nawet jak mały siknie to mam suchy pokrowiec lub materacych w wózku. cienkie kocyki - na tą pore roku są w sam raz. Nie uzywam kołderki (mogłam jeszcze wstrzymac sie z kupnem), tylko tych kocyków. Spray do noska - Sterimar Baby. Bardzo dobrze nawilża nosek i fluczki można lepiej wydobyc za pomocą Fridy ![]() chusteczki nawilżające - lubie Nivea i z Biedronki. Z kosmetyków sprawdziła sie Oliwka Bambino (super nawilża, slicznie pachnie, nie uczula), płyn do kąpieli Hipp, maść na odparzenia Linomag, puder Nivea. Dobre butelki to: Avent i Lovi z Campola. Smoczek Nuk. innego nie chce ssać. Herbatki z Hippa (koperkowa, rumiankowa, uspokajająca) - mały je bardzo lubi a są szybkie do przygotowania
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze sie pochwale
w 3tygodniu Laurunia wazyła 3830, a dzis rowniotkie 4kg Dzis znowu espusmisan podalam i mala zasnela...wiec podejrzewam ze cos w tym musi byc.Zwykle o tej porze z wolna myslalam o kąpieli. Budzic jej nie bede, widocznie potrzebuje tego snu. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Herbatek mamy ten sam zestaw. Jutro Lurka bedzie miala miesiac
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brałam leki od 14 r.ż. i wciąż było to samo - hyperprolaktynemia bez blizej określonej przyczyny (niby stres )dobrze, ze mój małż jest niedowiarek i cały czas się zabezpieczaliśmy przed ciążą, bo już dawno bylibyśmy rodzicami ![]() jak jakiś czas temu stwierdziliśmy, ze chcemy dzidziusia postanowiłam jeszcze raz sprawdzic poziom prolaktyny, ale u innego specjalisty i kazał mi zmienić okoliczności pobrania krwi i okazało się mam PRL w normie , a leczyłam się na to od ok 13 lat i przy pierwszej próbie zaszłam w ciążę ![]() uwielbiam takie hiperdiagnozy i straszenie pacjentów ![]() buziaczki dla Ciebie i Antonia
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Ostatnie karmienie było około 23, potem obudziła się po 2 i spała tak do 6. Teraz najedzona nadal śpi, a ja wietrzę całe mieszkanie

, tak jak przez całą ciążę hormony były w uśpieniu, tak teraz wybuchły ze zdwojoną siłą 
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Ja też bym chciała jakiś plan dnia opracować, trochę się sytuacja już klaruje, ale jeszcze chwilkę to potrwa 
, Kuba śpi na boczkach, co karmienie na innym, ale już się boję komplikacji, jak to ja
, więc wszyscy oni są tacy sami