|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ chce, abym usunela dziecko... :(:(:(
Cytat:
Współczuję dziecku tak nieodpowiedzialnych rodziców i matki szajbuski. Cóz... skończył się brak zobowiązań w każdym razie. |
|
|
|
|
#152 |
|
Konto usunięte
|
To są chyba jakieś jaja w takim razie (w świetle opowieści z innych wątków autorki). Albo prowokacja, albo... nie nazwę, bo jest Regulamin.
|
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inna sprawa, że na rynku jest jeden test, który oszukuje i pokazuje ciażę zawsze ![]() Skoro juz w takim tonie zaczęłas - mało wiesz, niestety. Nigdy nie słyszałaś o aborcji farmakologicznej? I w tym cały problem
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#155 |
|
BAN stały
|
Jak ja lubie takie rozkminki co się da, a czego nie, i jak nie, to najwyraźniej bierna ciemnota i z lenistwa, a prawda jest taka, że na tzw, sukces składają się różniasciejsze czynniki, na pewno, skoro tu padla deklaracja, że studia sobie autorka wybrala cięzkie, do tego dopiero je zaczyna, i w tym wszystkim ciąza, której finał wypadlby gdzieś na okolice wiosny, to i tak pierwsza trudna sesja w 7 czy 8 miesiącu, to nic z zalożenia milego, jak dojdzie opuchlizna, bole stawów, no rozkosz po prostu.
|
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Skąd pomysł że nie słyszałam? Chyba mnie nie zrozumiałaś. Z tego co mi wiadomo aborcja farmakologiczna nie jest w Polsce dostępna legalnie. Jeśli mówisz o środkach 72h po, to nie są to środki wczesnoporonne.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie rozumiem jak ta autorka watku mogla sie z kims takim wiazac. Wydaje mi sie ze on z kazda ladowal w lozku. Bo z tego co wynika z innych watkow to nie byliscie ze soba, bynajmniej ty tak myslalas ze jestescie. On latal za innymi dziewczynami, ty za innymi chlopakami. Nie rozumiem tez jak mozna byc z kims dla seksu
a potem pretensje ze on nie chce dziecka. Nie chcial zwiazku to wiadomo bylo ze nie zechce tym bardziej dziecka. I to ze piszesz ze sie zapomnialas. Widac wiele razy sie zapominalas. Wybacz ze to pisze ale niezle ziółko z ciebie. Takie moje zdanie. Wiedzialas jaki jest ten facet. Ale mimo to pchalas sie do lozka z nim. Po co? zreszta po co piszecie tu o aborcji jak ona sama napisala ze nie chce usunac |
|
|
|
#159 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisze tylko,biedne dziecko.
|
|||
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Telenowela się kręci.
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Smiech na sali. Koles, z ktorym nie byla w zwiazku, a ubzdurala sobie, ze ja zdradzil, pozniej sie zachowywala jak rozwydrzona i niedojrzala dziewczynka, teraz nagle jest jej "TZ"
Nie wiem jak inni, ale ja za grosz tej pannie nie wierze.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: xxSHINeexx widze ze nas to zainteresowalo w tym samym momencie
i nie będę już farbować włosów Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-08-19 o 19:21 |
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W apteczce swojej babci/ dziadka większość kobiet znajdzie lek, którym dokonuje się aborcji farmakologicznej. Ale nie jest na nim napisane "służy przerywaniu ciąży". Niektórzy ginekolodzy w taki sposób przeprowadzają aborcję... ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Jakis czas temu spędziłam trochę czasu na forum, dla kobiet, które starają się o dziecko. Wymieniały się opiniami o testach zgodnie twierdząc, że quickView jetst najlepszy i wiarygodny, a z kolei wiele psioczyło na jeden test, który prawie każdej ciążę pokazał a jej nie było. Nawet próbowałam go kupić, ale nigdzie nie było. Jak znajde nazwę to dopiszę. Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2009-08-19 o 19:26 |
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Też jestem ciekawa nazwy tego dziwnego testu, wolałabym na niego nie trafić
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Trafiłam w googlu na informację, że bobo test pokazuje często dwie kreski, kiedy nie powinien. |
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w temacie - straszenie ciażą to pewnie ta zemsta na chłopaku za "zdradę", którą rimbii planowała
Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2009-08-19 o 19:52 |
|
|
|
|
#169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedziec, ze moze pokazac 2 kreski bez powodu... ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
straszenie chlopaka ciaza lub lapanie go na dziecko
|
||
|
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
Autorka ucichla bo jak wczoraj pisala miala dzis zrobic kolejny test i pewnie wyszlo ze nie jest w ciazy wiec dlatego sie nie udziela
![]() Kurcze a po tym "rozstaniu z wielkim hukiem" powiedziala ze nie chce go znac dziewczyno ubzduralas sobie ze jest twoja wlasnoscia! Edytowane przez aaa000 Czas edycji: 2009-08-19 o 21:41 |
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale swoja droga to dziwne bosłyszałam ze testy prawie nigdy sie nie myla w ta strone. Tzn zdarza sie ze nie wykryja ciazy bo jest np za wczesnie ale jesli test pokazuje 2 kreski to nie ma zmiłuj
i nie będę już farbować włosów Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-08-19 o 22:12 |
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
równie dobrze mogło nie być związku z aborcją _-_
|
|
#174 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak sie zaczyna współżyć z chłopakiem, partnerem, kolegą kimkolwiek to: po 1 myśli sie o zabezpieczeniu (a jak ktoś wierzący myśli o sexie po ślubie) po 2 rozmawia się na temat "co by było gdyby" (ja z chłopakiem ustaliłam każdy etap życia gdybym była w ciąży na studiach po studiach itp. przynajmniej czysto hipotetycznie) "Nie chciałam, by był ojcem mojego dziecka, ale trudno stało się i nic tego nie zmieni." - jeśli uprawiasz z kimś sex to powinnaś być gotowa mieć z nim dziecko.. ewentualnie tego chcieć. Pozatym ja będąc trzeźwą nigdy bym nie chciała pijanego chłopaka w swoim łóżku.. Miałam sytuacje z testem i był negatywny... ale na wynik czekała i mama która sie o tym dowiedziała i chłopak.. Gdyby był pozytywny przetarłabym oczy i poleciała po nastepny innej firmy.. potem zrobiła badania krwi i na końcu do ginekologa i potem zaczełabym panikować.
martita Edytowane przez hera89 Czas edycji: 2009-08-19 o 22:51 |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie przeczytałam wszystkich 6 stron ale pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie na ten temat.
Kochana po pierwsze nie denerwuj się Bo teraz dzidzia jest najważniejsza.Proponuję zrobić jeszcze raz test ciążowy- za tydzień np. Ja też kiedyś miałam pozytywny wynik testu a wcale w ciąży nie byłam co wykazało badanie usg ![]() Więc gdy kolejny test wyjdzie pozytywnie to po 5-6 tygodniach możesz udać się do lekarza ginekologa. Zazwyczaj na pierwszej wizycie nie robią usg , dopiero na drugiej. Dzidziusia będzie widać prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży. (Moja dzidzia wyszła dopiero w 7 tygodniu na usg) Nie wiem czy to zależy od USG jakie mają w ośrodku czy od czego. Co do Twojego partnera to sądzę , że się troszkę wystraszył. Na pewno oboje mieliście sporo innych planów i marzeń, które dzidziuś rozwieje. Studiów wcale rzucać nie musisz. Ja po urodzeniu swojej córusi dopiero poszłam na studia bo znalazłam czas właśnie po porodzie dopiero. Zaocznie- ale zawsze studia. Ty również możesz przejść na zaoczne albo wziąć wolne na czas aż się wszystkiego nauczysz i przyzwyczaisz do nowej sytuacji. Jeśli chłopak ma "gdzieś" to niech spada gdzie pieprz rośnie. "Tego kwiatu to pół światu" - jak mówi moja babcia A Ty jesteś młoda i na pewno dasz radę. Proponuję jednak rozmowę kiedy emocje opadną. Spokojną rozmowę. Jakieś wyjście trzeba znaleźć. Jeśli nie jest gotowy na dziecko, nie chce dziecka czy też nie chce być z Tobą- trudno. Ty o ile pamiętam też napisałaś ze nie chciałaś mieć dziecka z nim. Więc być z kimś na siłę mija się z celem. A życie mamy tylko jedno (chyba ) i nie warto go marnować. Być z kimś dla dziecka..... różnie można też o tym myśleć.... Bo pisałaś ze nie układało się wam.... Więc zakładając ze mielibyście się kłucić przy maluchu i wiecznie "burczeć" to też nie to czego dzidzia oczekuje. Teraz patrz na siebie. Ty i dzidziuś musicie być szczęśliwi. Wiadomo pierwsze miesiące są ciężkie, wstawanie co 2-3 godziny karmienie, przewijanie, kąpanie, pranie itd.... ale mozna się przyzwyczaić. A dzidzia to zmęczenie wynagradza z naddatkiem. Pierwszy uśmiech, pierwszy dotyk.... tego się nie zapomina do końca życia. Brak mi słów do dziewczyn piszących o usunięciu ciąży..... Nie chcę żadnej z Was urazić bo macie prawo do wyrażenia swojego zdania ale..... Może nie macie swoich dzieci i nie wiecie co to znaczy trzymać maleństwo na rączkach, tulić, patrzyć jak rośnie i z dnia na dzień was zadziwia nowymi "wyczynami". A jeśli macie dzieci to .... nie wiem sama.... Nikomu nigdy nie powinno się odradzać urodzenia dziecka. Już nie mówię o tym , że jest to przestępstwem. Co powie mama? Przeżyje zapewne szok ale uwierz ze jak maleństwo pojawi się na świecie to zakocha się w nim od pierwszego wejrzenia. Sąsiedzi? Niech sobie gadają. Tyle ich.... Nie oni będą cię utrzymywać ani wstawać do malucha. Niech patrzą na siebie. Trzymam za Ciebie kciuki. Nie poddawaj się. Na pewno jesteś mądrą dziewczyną i sobie poradzisz. Czy z chłopakiem czy bez. A miłość dziecka do Ciebie i jego bezgraniczne zaufanie wynagrodzi Ci wszystko. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- och.... chyba się wygłupiłam z postem;/ wizaż mi się zawisił na wczorajszym dniu wątku i myślałam że to koniec postów a tu widzę dopiero teraz jak wysłałam odpowiedź ze się "rzeczy" dzieją ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Cytat:
jeszcze co do testu- ja miałam właśnie bobo test na 100% . Pokazał ciążę a nie bylo jej. Za drugim razem też go kupiłam (po kilku miesiacach) Pokazał ciaze- i faktycznie byłam w ciaży.
|
|
#176 |
|
in love with life
|
Z tego watku nauczylam sie przynajmniej jednego: jakiego testu lepiej nie kupowac
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys robiłam 2 bobo testy i obydwa wyszły negatywne i faktycznie nie byłam w ciazy. Poleciła mi je pani w aptece. Chyba z kazdej firmy moga sie trafic jaies felerne wyjatki.
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Używałam właśnie bobo testu. Dziś powtorzyłam- ciąży nie ma.
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
|
#180 |
|
Przyczajenie
|
OMG
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

Już nie będę cytowac innych wypowiedzi w stylu "to jeszcze nie bylas u lekarza?!". Kichy skręca jak się to czyta- dziewczyna zrobiła test, wyszedł pozytywny (nie założyła wątku"okres mi się spóźnia 1 dzień i widzę różowe myszki, czy jestem w ciąży?"), zapewne umówiła się do lekarza (na co się czeka 2 tyg. albo i więcej, wiem cos o tym), jej reakcja jest w 100% prawidłowa..

a potem pretensje ze on nie chce dziecka. Nie chcial zwiazku to wiadomo bylo ze nie zechce tym bardziej dziecka. I to ze piszesz ze sie zapomnialas. Widac wiele razy sie zapominalas. Wybacz ze to pisze ale niezle ziółko z ciebie. Takie moje zdanie. Wiedzialas jaki jest ten facet. Ale mimo to pchalas sie do lozka z nim. Po co?
Napisze tylko,biedne dziecko.