|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2
Cytat:
jeśli to ta, a jeśli nie ta, to będę jej szukać. No i piramidki Liptonkowe też bardzo mi smakują, ale jestem amatorką herbat o mocnym naparze i często zamiast jednej torebki muszę do kubeczka dawać dwie... co średnio wychodzi finansowo, bo piramidki są dosyć drogie jak na gramaturę... No i z Liptonków moim faworytem jest: Lipton kashmir (czarna z cynamonen i jaśminem), owoce leśne i brzoskwinia-marakuja. MNIAM ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my tu będziemy czekać na sprawozdanie popowrotne ![]() A wracając do tematu napojów, to czy lubicie też kawę? Bo ja uwielbiam. Mam w domu ekspres do zwykłej, ciśnieniowy, ekspreski do mokki i różne akcesoria kawkowe. Szaleństwo normalnie Czasami jak alchemik się czuję w swojej kuchni wśród tych wszytkich mikstur i precjozów I jeśli macie jakieś kawkowe rozeznanie, to czy możecie mi polecić jakąś kawkę do ekspresa ciśnieniowego, która dawałaby mocny napar, ale bez goryczki... Probówałam na razie wszystkich gatunków Lavazzy i tylko ta czerwona Rossa jako-tako się sprawdziła. Z ichi próbowałam tylko klasyka, ale może jakieś inne nie są gorzkie??Aha... a co do dzieciorka, którym się dzisiaj zajmowaliśmy to było nawet miło, a ona przez ten rok bardzo się zmieniła i jakbym miała się nią zająć jeszcze raz, to nie ma problemu Się nie poznaję normalnie ![]() Dietkowo to średnio, bo jak wychodziłam z domu ok. 13 to miałam już na koncie 900 kcal. No a teraz wrócilismy zjadłam 3 kromy, wielką michę fasolki szparagowej i małego Big Milka, więc dieta się chyba posypała... Damn!
Dieta! start 85 . . . . . . . . . . . . . . 70,3 . . . . . . . . . . . . . 58 meta Edytowane przez blokerka Czas edycji: 2009-08-18 o 20:52 |
|||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- chyba pedze spac bo tu nikt i tak nie zaglada |
|
|
|
|
#4563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
ines, myślę, że dobrze robisz idąc na masażystę/rehabilitanta. Zresztą wspominałam o tym już wcześniej, co tu się będę powtarzać, zostaje mi życzyć Ci powodzenia (również w znalezieniu dorywczej pracy)! ).Cytat:
Jeśli Cię to pocieszy to ja dziś na obiad zrobiłam niezbyt dietetyczną fasolkę po bretońsku (na szczęście prawie całą zeżarł TŻet ), a teraz sobie popijam drinka (2go już), o którym Wam ostatnio wspominałam.Ku swemu zdziwieniu spało mi się dziś koszmarnie. Nowy materac jest super, stary przy nim wymiękał, jak to TŻet określił, jakby w ogóle nie był 'napompowany' a ten ma jakieś bajeranckie wkłady kokosowe itd., i wreszcie leży się na czymś konkretnym. Z tymże albo się odzwyczaiłam albo tak się nim nakręciłam, że kotłowałam się pół nocy. Co zasnęłam to się przebudzałam i tak w kółko. W efekcie jestem strasznie niewyspana, i to niestety nie z powodu chrzcin, Limonko .Ponieważ ostatnio pogoda u nas się popsuła, udało mi się w końcu wyciągnąć brata na basen, co zrobiło mi nader dobrze . Wypociłam toksyny w saunie w aromacie cytrusowego olejka, wymasowałam swój tłuszczyk na tzw. 'ściance rozkoszy' i pod biczem wodnym, no po prostu miodzio .Po południu miałam korki, i po tym jak wczoraj ochrzaniłam swoją korkowiczkę (za tydz. ma poprawkę a zamiast robić postępy mam czasem wrażenie, że wręcz się cofa...) mówiąc, że jak nie weźmie się do roboty i nie zacznie traktować tego na poważnie, to ja rezygnuję bo nie chcę brać odpowiedzialności za jej niezdany egzamin, dziś przyszli jej nardzo przejęci rodzice (tzn. mama, tata trzyma ją chyba twardą ręką). I aż mi się jej szkoda zrobiło, , ale taki przypadek mam po raz pierwszy, miałam już beznadziejne przypadki, ale zawsze jakoś się mobilizowali i w efekcie dobrze zdawali a u niej odwrotnie - zapowiadała się dobrze i myślałam, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie a ona chyba sobie odpuściła Zaliczyłam też kłótnię z TŻetem (już jednak jest ok, więc się za mocno nie martwcie ).No i mamy wreszcie samochód. Nie jest dokładnie taki, jakbym chciała, bo podobno poprzedni mechanicy schrzanili robotę, i teraz to wychodzi a poprawić się po nich nie da, chyba że by robić wszystko od początku, co by dużo kosztowało itd... Więc jest, jak jest. Nie wiem, czy tylko my tak trafiamy, czy rzeczywiście wszyscy 'fachowcy' zawsze byle jak 'odwalają robotę'. No chyba, że stoisz nad ich głową non stop, wykłócasz się o wszystko itd. Byliśmy też w starym 'domu' u naszych psów, i zabraliśmy ich na krótki spacer. Tak mi ich szkoda, muszą póki co tam być, a po teściu nie wiadomo, czego się spodziewać. No i widać, że bardzo za nami tęsknią. A mi się serce kraje..... Ok, zmykam zanim popadnę w tony melancholijne. Cmok na dobranoc!
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pewnie sobie myślicie, ze oszalałam pisząc o tej porze, ale obudziłam się o 3.30 i nie mogłam już zasnąć,bo zasnęłam wczoraj o 20.30 i jestem już wyspana , a nie chce mi się już leżeć.Napiłabym się kawy albo herbaty, ale nie chce budzić rodziców bo oni mają pokój koło kuchni i jak sie zapali światło to oni już się budzą, więc muszę wytrzymać jeszcze 2 godzinki .U mnie tako sobie, ostatnio byłam chora, dopadła mnie grypa jelitowa, ale już jest dobrze, tylko wzieła mnie chandra.....od paru dni....DZIEWCZYNY JA JESTEM JUŻ STARA , ale też będę miała więcej roboty, napiszę wam o tym jak już go dostanę drogą oficjalną, bo narazie powiedziała mi to kierowniczka.Z dietą dobrze i ze sportem też, kupiłam sobie bieżnie, niestety nie mam jej w mieszkaniu, ale mam ją na wygospodarowanym strychu więc ćwicze twardo .A LIMONKA wypróbowałam ostatnio twoje placuszki owsiane ze śliwkami są pychota, cała moja rodzinka i tż się zajadali, normalnie jesteś niesamowita z tymi pomysłami w kuchni, bo ja to antykucharka .No właśnie muszę pomyśleć co by tu zjeść na śniadanie .Miłego dzionka wam życzę.Paa.
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to dopiero jestem stara i tak sobie mozemy gadaca na powaznie to chyba jestem starsza od ciebie i tez mialam takie chwile, ale nie poddaje sie czuje sie mloda duchem i to najwazniejsze, 20 latek moze byc stary i zmeczony zyciem jak tak mysli, także glowa do gory cale zycie przed toba, mozesz jeszcze wszystko zrobic wszystko przed toba, tak naprawde to zalezy tylko od nas i naszego nastawienia, ja tez mam ciezkie dni i chcialabym moc duzo pozmieniac w swoim zyciu i tez mi sil i odwagi brak, ale nie poddaje sie mysle, ze w koncu mi sie udadziewczynki wstalam jakos z bolem glowy( moze to wczorajsze piwo ), pije druga kawe ale mam ciezki rozruch dzisiaj zrobie sobie chyba solidna owsiankę a potem zabiore sie za coś, milego dnia potem wpadne do was
|
||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
hello
a jak pomysle ze przedemna jeszcze z 13 to mi sie slabo robi czy dam rade![]() a co do moich humorkow dziwnych to myslalam zeby pojsc do gina po jakies tabletki lub cos innego bo czasem juz nie wyrabiam sama ze soba ![]() tak mi sie marzy... zeby zasypiac w ramionach jakiegos mezczyzny i poczuc ta wiez ale poki co to sfera marzen
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Mkarlinko gratuluję awansu!
Kostko drink to Sobieski Green Tea. Yummy .Fiolusiu a w jakim czasie zgubiłaś te 20 kg? Dzień doberek. TŻet wziął dziś dzień wolny i od rana załatwiamy sprawy, niestety nie wszystko udało nam się załatwić, ja muszę jeszcze skołować skądś kasę na biuro rachunkowe, bo zupełnie o tym zapomniałam, nie odłożyłam i teraz mam za swoje. Stanowczo za dużo mieliśmy w tym miesiącu wydatków. I prawie wszystkie w związku z samochodem.... ![]() .Niedługo jadę na basen a potem korki. Aha! Przywożą nam dzisiaj szafę, więc jest nadzieja, że w końcu się z całym moim majdanem pomieszczę .Trzymajcie się cieplutko!
|
#4568 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej piekne
Cytat:
boje sie ze jak pojde z ulicy to zrobia na odwal sie i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4569 |
|
wizażowy robalek
|
Cześć dziewczęta!
... nie wiem czy nadrobię to, co tutaj wyprodukowałyście przez moją nieobecność Wróciłam z wyjazdu w poniedziałek po południu ale nie pisałam, bo byłam strasznie padnięta po podróży, a od wczoraj boli mnie strasznie brzuch ![]() ![]() jakąś niestrawność mam ![]() ![]() ![]() Wyjazd mogę zaliczyć do całkiem udanych, ale jakoś nie było super-hiper-rewelacyjnie... najpierw wyrzucono nas z kwatery. Na stronie internetowej było napisane, że będziemy mieli aneks kuchenny. W rzeczywistości okazało się, że go w ogóle nie ma. A gdy sami zaproponowaliśmy, że się zorganizujemy i kupimy sobie palnik i butlę z gazem, to nasza gospodyni nie zgodziła się, oddała nam zaliczkę i wyprosiła z domu... może szybko udało nam się znaleźć nowe lokum ze wszystkim czego potrzebowaliśmy i nawet jeszcze tańsze od poprzedniego, ale gospodarz miał bez przerwy do nas pretensje o byle co, bluzgał, zapuszczał żurawia do pokoi i chlał razem z synem średnio co 2 dni. Jego syn, kiedy był wstawiony, puszczał bardzo głośno jakąś kiepską, ciężką muzykę, która niosła się po wszystkich pokojach - nie można było zebrać myśli... prawie przez całe 10 dni nie mieliśmy pogody (może ładnych było jakieś 3 dni), poza tym, wykształciła się tak zwana "loża nowożeńców", którą ja po cichu nazywałam "lożą szyderców"... były to 3 pary, które spiknęły się ze sobą w czasie wyjazdu (w tym mój były-niedoszły z siostrą swojego kumpla. On ma 16, a ona 19 lat... na początku nie mogłam sobie z tym poradzić, bo inaczej jest, kiedy się widzi człowieka raz na jakiś czas, a inaczej, gdy 24h na dobę i się z nim przebywa. Brała mnie okropna zazdrość. Ale mi przeszło na szczęście... Nie mam czego rozstrząsać. Ja się już na nim poznałam i wiem, że jest jeszcze gówniarzem. Spotkam kogoś lepszego.) W sumie, to samotna byłam tylko ja, moja koleżanka z ławki i jeszcze jedna dziewczyna. Więc, nie trudno wywnioskować, że utworzyły się grupki, w których towarzystwie czasem czułam się dziwnie, bo, że tak się wyrażę, ja nie miałam się z kim miziać... Ale wieczorem wychodziliśmy na dyskoteki, robiliśmy sobie grilla, oglądaliśmy filmy, graliśmy w karty, chodziliśmy na długie spacery, jeździliśmy do Giżycka, które było najbliżej. Jak było ciepło, to leżeliśmy plackiem na plaży albo pływaliśmy ![]() Wrzucam Wam kilka zdjęć z wyjazdu ![]() Po kolei: 1 - wszystkie dziewczyny wyjazdu - jak się domyślacie, ja jestem tą, której widać wałeczki na brzuchu ![]() 2 - skok do wody - koleżanka z boku zrobiła podczas skoku "krzesełko" w powietrzu - wygląda to świetnie ![]() 3 - taki fajniutki statek ![]() 4 - jezioro Niegocin i kawałek plaży, na którą chodziliśmy 5 - prawie cała ekipa wyjazdowa (oprócz mojego byłego-niedoszłego, który robił zdjęcie 6 - od lewej: kumpel mojego byłego-niedoszłego i mój były-niedoszły z dziewczyną... Pozdrowionka dla Was, lachoniki |
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co
podlamalam sie psychicznie ogladajac zdjecia sprzed 2-3 lat wygladalam jak potwor normalnie wstyd sie przyznac i ogladac je![]() a na dodatek pomyslec ze potem bylam jeszcze grubsza ![]() pokaze wam
|
|
|
|
#4571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I idę z TeŻem oglądnąć bardzo ambitny film - Wyznania zakupoholiczki
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrocilam
I mam sie dobrze ale sil mi brak zeby przeczytac co tam naprodukowalyscie![]() Przeczytalam tylko, ze blokerka oglada zakupoholiczke.... i powiem tyle...ze wiekszego G dawno nie widzialam, ogladalam w niedziele...i chodzilam caly dzien rozczarowana... ksiazka byla rewelacyjna a film kiepski, o kiepski ![]() buziale i dobrej nocy
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lalki
Już 2 razy próbowałam napisać dziś do Was i za każdym razem Wizaż zżerał mi w pocie czoła spłodzone posty ![]() Blokerko- pozwolę sobie wrócić jeszcze do tematu herbaty. Tę grejpfrutową Bio Active bardzo lubię, ale byłam jeszcze większą fanką ich herbaty cynamonowo-jabłkowej i miętowo-cynamonowo-waniliowej (obie oczywiście czerwone). Niestety od jakiegoś czasu zniknęły one ze sklepów z mojej okolicy Może Ty gdzieś się na nie natknęłaś? Ciekawa jestem czy wycofali je ze sprzedaży czy też właściciele spożywczaków wokół mnie po prostu przestali je zamawiać.Jeśli chodzi o kawę- bardzo ją lubię, ale w kuchni dysponuję jedynie sprzętem w postaci czajnika, szklanki i łyżeczki Gdzie mi tam do Ciebie Na większe szaleństwa pozwalam sobie tylko na mieście (głównie w ukochanym Coffee Heaven).Jeśli chodzi o film to w przeciwieństwie do Malinn wcale nie uważam, że jest aż tak beznadziejny. Jak na amerykańską komedię jest znośny, kilka scen było na prawdę zabawnych. Chociaż z drugiej strony ja oglądałam go w kinie i nie wiem jak na Was, ale na mnie filmy oglądane na dużym ekranie robią dużo większe wrażenie. Chociaż do książki tak czy siak nawet się nie umywa Mkarlinko- gratuluję awansu Wielka to dla mnie radość, że placuszki Wam smakowały ![]() A jeśli chodzi o Twoją starość... Nooo proooszę Cię! Nawet nie gadaj takich głupot! Od Twojego wieku do emerytury jeszcze daleka droga. Masz czas by jeszcze pozmieniać w swoim życiu wszystko co Ci się tylko wymarzy. Tym bardziej, że teraz jesteś już mądrzejsza, dojrzalsza i na prawdę wiesz czego chcesz Fioluśku- nie ważne co było kiedyś. Najważniejsze, że znalazłaś w sobie siłę, żeby zacząć walczyć z nadwagą (i to z jakim powalającym na kolana skutkiem!). Z ciekawości... Masz może jakieś fotki obecnej sylwetki? Myślę, że ciekawie byłoby zestawić to jak wyglądałaś kiedyś z tym, co udało Ci się osiągnąć. Virginio- czy szafa okazała się wystarczająco duża? Swoją drogą chyba jeszcze nie zbudowano takiej szafy, która pomieściłaby wszystkie MOJE ubrania Jeśli chodzi o chrzest łóżka... Znasz takie ładne powiedzenie,że "co się odwlecze to nie uciecze"? ![]() Kostko- ten tajemniczy środek na "k" brzmi bardzo ciekawie. Fajna alternatywa dla słodziku- będę musiała zapolować na to cudo na all Mrofko- cieszę się, że wyjazd okazał się (w miarę) udany Malinn- czekamy na opis wrażeń i/lub zdjęcia ![]() Ines- podjęłaś już decyzję? Kochana, tu się nie ma co wahać! Trzeba walizki pakować ![]() Niuniuska- gdzie jesteś? Z tego co pamiętam miałaś wyjechać tylko na weekend,a tymczasem jest już środa, a Ty jeszcze się nie zjawiłaś ![]() Zapisałam się dziś na siłownię, o której Wam kiedyś wspominałam. Mam nadzieję, że wydatek 220 zł miesięcznie skutecznie zmobilizuje mnie do ruszenia swoich czterech liter Klub robie genialne wrażenie. Siłownia jest duża, świetnie wyposażona, bieżnie i rowerki zaopatrzone są w telewizorki na których można oglądać ulubione programy. Oferta fitness jest bardzo bogata: od zajęć inspirowanych tańcem po sztuki walki, jogę czy spinning. Mają też saunę, jacuzzi, boski taras widokowy na którym można się opalać w lecie, kawiarnię z darmową kawą, herbatą i gorącą czekoladą (sic!) i wypożyczalnię filmów. Dodatkowo udało mi się załapać na promocję, dzięki której mogłam za 55 zł wykupić dwa treningi personalne z trenerem, tak więc pierwszy raz w życiu będę miała trening ułożony only for me Pierwsze zajęcia mam w piątek i już nie mogę się doczekać! Mam nadzieję, że tym razem nie będzie to słomiany zapał ![]() A spalać na siłowni zdecydowanie będę co miała, bo zaczął mi się istny maraton imprez. Dziś byłam na piwie ze znajomymi, jutro idę na drina z koleżankami z byłej pracy, w piątek na piwo z kilkoma wizażankami z wątku, w którym się udzielam,a w sobotę kumpel robi imprezę na działeczce. Ludzie sabotują moją dietę Trzymajcie się ciepło, babeczki
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
wczoraj padłam spać, wzięłam się za mycie, sprzątanie i pastowanie samochodu i zajęło mi to chyba 3 godziny potem mialam sile już tylko iść spać.![]() malinn - fajnie, ze juz jestes i dobrze się bawiłaś ![]() mrofka - ty sie juz kochana nie odchudzaj tylko pocwicz to zaraz wszystkie faldki ci znikna fiolusku - ciesz sie tym co jest a nie dołuj tym co było, dokonałas tak wiele wiec powinnas byc dumna z siebie i takie zdjęcia powinny tylko przypominac ci jaka jestes silna limonko - ksylitol jest tez w sklepach ze zdrowa żywnoscią, ale z tego co pamietam na all wychodzil duzo taniej ide jesc jakies sniadanko i potem lece do k-c musze pare rzeczy pozalatwiac moze przy okazji znajde jakis sklep za 4zł i kupie cos do dekupazowania bo mi sie skonczyly materiały![]() milego dnia kochane wpdane potem |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolusiu, jak już napisała Limonka nieważne, co było kiedyś, ważne, że coś z tym postanowiłaś zrobić, i to z jakim skutkiem!!!
![]() Ponowię jeszcze raz swoje pytanie - w jakim czasie zgubiłaś te 20kg?Limonko, tak się właśnie wczoraj zastanawiałam, gdzie zniknęłaś, i dlaczego nas od rana nie witasz . Szafa wygląda całkiem pokaźnie, i jest już prawie zmontowana (montuje mój tata z TŻetem), dziś jeszcze mają zawiesić i wyregulować drzwi, podłączyć halogeny itd. A jutro pewnie będę próbować się w niej zmieścić . Chociaż przyznam się, że najbardziej z opisu spodobał mi się taras i darmowa kawa .Co do piwa, to my z TŻetem drinkujemy dziś z moim bratem .Dzień dobry również pozostałym Paniom Pojechałam dziś z TŻetem na chwilę do niego do pracy, bo nam się skończył tusz w drukarce a musiałam wydrukować brakujące papiery do rozliczenia miesiąca. Potem je zawiozłam do biura i jestem . O 10 mam 2 godziny korków, potem znowu tyle samo o 14. Ok. 12 chciałam jechać na basen, ale chyba się nie wyrobię między korkami. Może pojadę po południu? A na obiad zaplanowałam dziś curry z kury . Zmykam podlać kwiaty, miłego dnia!!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-08-20 o 08:32 |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dzień dobry
Kostko- w sklepach ze zdrową żywnością, mówisz? Będę się musiała rozejrzeć. A powiedz jeszcze... Czy on się nadaje również do np. pieczenia? Bo o ile wiem w słodziku tworzą się w wysokich temperaturach bardzo szkodliwe substancje. Ciekawa jestem czy tu jest podobnie. Virginio- taras i darmowa kawa to jeszcze nic. Gdybyś tylko zobaczyła tych trenerów! To jest zdecydowanie największy atut klubu ![]() A do szafy staraj się zmieścić może nie siebie, a ubrania ![]() Zmykam dziewczyny, bo na 9.00 mam zapisaną wizytę u fryzjera. Muszę odświeżyć kolor, bo zaczynam wyglądać jak szara mysz. Trzymajcie się ciepło
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
BRY
Cytat:
...
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej piekne
Malinn ciesze sie ze juz jestes Fiolusiek a moze wklej jakies zdjecia terazniejsze co by porownac - na bank efekty twojej walki z kg sa imponujace i wiem ze da to kopa innym Limonciu czekam az zobacze odswierona fryzurke no i oczywiscie pytanie gdzie sie podziewa Niuniuska ? mrofko wygladasz bardzo ladnie ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
#4579 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że Illy dobra, ale cena dla mnie zaporowa (szczególnie, że nie raczę się espresso od wielkiego dzwonu, tylko przynajmniej raz dziennie). Ale słyszałam od znajomej, która jest rozkochana w kawach, że Illy odkąd podostawało jakieś nagrody dwa lata temu (laury jakości i takie tam) to podnieśli ceny i popuścili na jakości :/ Więc naprawdę chyba nie warto...Cytat:
Czasami nawet pośmiałam. Więc może być.Cytat:
![]() Fiolusiu, ja też dołączam się do dziewczyn i proponuję, żebyś wkleiła nam swoje aktualne foto. Robię to z przyczyn egoistycznych... potrzebuję motywacji! ![]() Nom... a ja kawkuję i herbatkuję, oglądam Grey's Anatomy, czytam przewodnik po Poznaniu (przygotowuję sie do wyjazdu merytorycznie ). Normalnie tak się cieszę, że wreszcie gdzieś jadę. A w Poznaniu są dwa zoo, wielki ogród botaniczny (napisałam wcześniej ogór botaniczny A ja uwielbiam roślinki, więc dla mnie super! Ah... jedziemy już w sobotę, a ja nie umiem się doczekać... Btw. któraś z was jest z Poznania i może polecić jakieś fajne miejsce z dietetycznym jedzonkiem i w miarę niedrogo?
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam od dentysty
fajnie bylo i jestem zadowolonapo drugie dentystka powiedziala ze nie powinna mi tego mowic ale stwierdzila ze strasznie schudlam i tak o wiele lepiej wygladam ![]() popiescila niezle moje ego.. az siedzialam u niej z 30 minut w gabinecie i gadalysmy a co do fotek to zrobie jak dojde do 6 z przodu a co do pytania virgini to na diecie tak powaznie jestem od listopada ubieglego roku dziekuje |
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotko- pytanie laika: to w ciąży nie wolno farbować włosów
![]() Niuniuska- też tak mam gdy zaglądam na wątek od przypadku do przypadku. Trudno mi się odnaleźć. Jedyna rada to bywać częściej ![]() Blokerka- piję rozpuszczalną, ostatnio głównie Nescafe Espresso Delicate Crema. Jak na rozpuszczalną kawę jest na prawdę niezła ![]() Trochę mnie zmartwiłaś z tymi herbatkami... Swoją drogą nie wiem czy zauważyłyście, ale producenci z reguły wycofują ze sprzedaży te najfajniejsze rzeczy Mam tak zarówno z artykułami spożywczymi jak i kosmetykami. Nie zliczę ile razy moje ukochane produkty znikały z półek ![]() P.S. Zgadzam się z Tobą- nie ma to jak tradycyjna książka. Właśnie wróciłam od fryzjera. Niestety nie jestem za bardzo zadowolona, bo nie do końca o taki odcień rudości mi chodziło. Na szczęście wszystkie czerwienie mają to do siebie, że jak już pisałam zmywają się w zatrważająco szybkim tempie Pierwszy raz się z tego cieszę ![]() Zmykam, bo mam dziś bardzo napięty grafik. Lecę pozałatwiać formalności związane z zapisaniem się do tego studium doradztwa personalnego (zaświadczenie lekarskie, fotograf itp.), później umówiłam się na kawę z kolegą którego nie widziałam od wieków, a później jak już wspominałam baluję z koleżankami z byłej pracy Stęskniłam się za nimi niemożliwie!!!Wrzucę Wam jeszcze tylko zdjęcia spódniczki, którą upolowałam ostatnio w lumpku. Wszyscy chwalą się zakupami- chwalę się i ja Niestety jest na mnie za duża, bo był tylko rozmiar 44, ale jestem szczęśliwą posiadaczką mamy-krawcowej, więc taki problem to nie problem Co myślicie? W porządku?
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.xorceria.com/ogloszenia/k...y_slodzik.html Cytat:
ale upał u mnie, blokerko - fajnie ze jedziesz sobie zwiedzac i odpoczywac na jak długo nas opuszczasz? ![]() pamietaj baw sie dobrze, odpoczywaj i wracaj do nas ze zdjeciami chyba pojde dzisiaja na basen bo brak mi jakos ruchu ostatnio i wogole brak mi motywacji do odchudzania a to z enie moge na siebie patrzec w lustrze juz na mnie nie dziala![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- limonko - spodnica booska
|
||
|
|
|
#4583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O tak!
(tylko na to czekam ) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ehh, @ daje mi w kość. Czuję się jak wielka napuchnięta i ciężka godzilla ;P Chodząc, robię nawet wgłębienia w podłodze Przez ten @ ciężko mi przestawić się na dietowe jedzonko bo ciągle mam durnowate zachciewajki, już nawet lodówka zaczęła do mnie przemawiać ludzkim głosem: "weeeź mnie, zjeeeedz mnie" i tak już prawie tydzień ;P Pfff. Pomyśleć, że miesiąc temu (przed wszystkimi wyjazdami) ważyłam 60kg a teraz pewnie z 4 kg na plusie Buziole edit. nie wkurza Was ten latający hamburger? To chyba jakaś szerzej zakrojona kusicielska akcja, żeby nawet na wątku dietowym, bombardować ludzi wirtualnymi fast foodami. Litości! ;p
I can. I will. End of story. Edytowane przez Niuniuska Czas edycji: 2009-08-20 o 16:33 |
||
|
|
|
#4584 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tia ten latajacy hamburger i cala reszta to mnie do szalu doprowadza lalka a kiedy te zdjecia obiecane beda? nie cierpliwa jestem
|
|
#4585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja i plaża to na pewno nie jest dobre zestawienie jak ja się tam niby pokaże ? będę tylko ludzi sytaszyc ;/ mam strasznie grube nogi i cellulit ![]() fiolusiek na pewno wykonałas do tej pory dobra robotę niezła musisz byc teraz laseczka mrofka widze że wyjazd udał się i że bawiłaś się suuuper limonko spódnica ok, śmiało zakłaaj i pokazuj swoje zgrabne nogi ![]() ![]() ![]() a co do siłowni to super się wydaje jak tak ją opsiujesz, ale cóż płacisz tyle to wymagasz a co do imprez to baw się poki jesteś młoda a mówi Ci to starsza koleżanka ![]() dziś skromnie, u mnie nic ciekawego
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie poki co nie mam aparatu jeszcze na niego nie zarobilam
![]() a mi sie dzis zapowiada ciekawy wieczor
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmęczyłam własnie swoje decu nad ktorym myslalam juz 3 dzien...
nie wyszlo super ale narazie schnie...to po wykonczeniu bede sie martwic![]() trafilam dzisiaj na wizazu na watek magda.a, poczytałam troche...i jestem troche wszoku dalej...zdiagnozowano u niej (ma 26 lat) jakiegos guza na kregosłupie - okazalo sie ze nowotwor zlosliwy i to jeden taki przypadek w polsce...nie widza jak ja leczyc..znalazla klinike w bolonii ktora leczy takie nowotwory tylko...kasa oczywiscie, ale duzo ludzi chce jej pomoc...ale nie moze bo zadna fundacja nie chce otwarzyc jej subkonta na ktore mozna by wplacac dla niej pieniadze...koszmar jakis...zreszta poczytajcie same jak chcecie... ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619 a ja sie martwie ze jestem gruba ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- wracając do herbatek kupiłam sobie dzisiaj herbatkę NingHong, nie zebym wierzyła w jej spektakularne odchudzające dzialanie ale bardzo lubie jej ziolowy lagodny smak i tak dzisiaj weszlam do sklepu ze zdrowa zywnoscia i ja zakupilam znowu i sezam niełuskany do bialego sera bo juz mi zbrzydł sam ser
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przez to ze zdecydowalam sie oddawac troche swojej krwi to mam nadzieje ze pomoze to komus choc w malutkim stopniu by mogl przezyc pare chwil wiecej wyslalam juz probki dna sliny i czekam na odpowiedz z fundacji i mam nadzieje ze kiedys bede miala okazje oddac komus swoj szpik i zeby ta osoba wyzdrowiala. jestem zdrowa wiec czemu mam myslec o sobie tylko zarazic sie jakas choroba moge nawet w domu. bedac chora na jakas chorobe pewnie dostawalabym czyjas krew czy cos innego wiec czemu nie pomoc komus
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
a ja wiem ja wiem !!!pewznie wieczór z pewnym Panem
???Cytat:
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
hej piekne
![]() wpadlam wam powiedziec iż pogodzilam sie z matka (pamietacie o poneidzialkowej akcji:P) no to poprzez tate przekalaza mi czy jade z nia do fryzjera, i co sie okazalo zapisala sie i chciala wepchac tez mnei ale fryzjerka zbyt napeituy grafil miala to ja sie obcielam o ona przepisala sie na wtroek--uznalam to za gest pojednawczy i sie juz odzywamy do siebie:P:P takze w koncu sie obcielam bo tak sie zapuscilam przez te wakacje ze mialam stanowczo za dlugie wlosy...a źle w takich wygladam. w ciagu dalszym nie mam partnera na Alutki wesele i et smeisznie;D i teraz najwazneijsze!!! miala dieta dawaaaaaaaaaawno temu poszla w las, przyznaje sie ze w wakacje jem jak prosiak-pieczone, slodycze, czipsy i inne świnstwa;( i po obejzeniu zdjec fioluska stwierdzilam ze tez chce keidys pokazac prosiaka i pwoeidziec tak kiedys wygladałam........;/ i! z wasza pomocą z nowa fryzura zaczynam nowy etap! od jutra sie odchudzam!!!!!! tylko nei umiem ha;D musze cos z soba zrobic bo rozpacz rozpacz ROZPACZ!!!!! najwiekszy mam problem z obiadami...co jest na nie?! wogole ratujcie mnie......jak robic owsianki zeby byly dobre...bo jak zrobia taka z mlekiem i dodatkeim np serka homo, czy chocby samych rodzynbek...jakos mi nei dobrze jak to jem,......taka sobie papke mam przedsoba i autentycznei mi nei wchdozi bo mi nei dobrze jak na nia patrze;/;/ jak to robic zeby "wygladało"i"smakowal o". ratujcie mnie, bo ja sama jednak nei umiem! co jesc!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

jeśli to ta, a jeśli nie ta, to będę jej szukać. No i piramidki Liptonkowe też bardzo mi smakują, ale jestem amatorką herbat o mocnym naparze i często zamiast jednej torebki muszę do kubeczka dawać dwie... co średnio wychodzi finansowo, bo piramidki są dosyć drogie jak na gramaturę... No i z Liptonków moim faworytem jest: Lipton kashmir (czarna z cynamonen i jaśminem), owoce leśne i brzoskwinia-marakuja. MNIAM 
i troszkę się nadal zastanawiam ....
z jednej strony chciałabym a z drugiej sama nie wiem. jestem na tak na 90%

A my tu będziemy czekać na sprawozdanie popowrotne 
start 85 . . . . . . . . . . . . . . 70,3 . . . . . . . . . . . . . 58 meta 

po prostu zmiksowałam maliny z dwoma łyzeczkami ksylitolu i polałam tym ugotowana owsiankę i dodałam jeszcze troche wiesniaka, i mieszanki smieciowej ( czyli, otrąb, płatkow roznej treści, crunchy itp - mam to wszystko w puszce wymieszane z przewaga otrab, orzechów crunchy mniej

A na obiad zaplanowałam dziś curry z kury 

Stęskniłam się za nimi niemożliwie!!!
a teraz pewnie z 4 kg na plusie