|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p
Hajja Hawwa - musisz usunąć te [ I ] i [ / I] ze środka, nie możesz ich stawiać koło linka. A pomiędzy [url=link ] i [/url ] wstawiasz napis, na który chcesz, żeby się klikało do suwaczka.
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p
Zastanawiam się czy nie zostać w pracy do niedzieli
Na nieczynnym lotnisku jakieś 100 m od mojej firmy jest coke live festival
|
|
|
|
#2313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że wtedy to był wypadek z jego winy ewidentnie. Chciał zmienić pas i nie spojrzawszy w lusterko zajechał jakiejś babce drogę... Miał sprawę w sądzie, ale rodzice obiecali, że mu ukrócą ten cały skuter, pozbędą się go i sprawę umożyli. I skoro wtedy była jego wina, to teraz też mogą stwierdzić, że jego. Nie wyobrażam sobie ile to nerwów będzie kosztowało rodziców ![]() Cytat:
Tym bardziej, że do własnego już najprawdopodobniej na żadnym innym nie będę Ale fajną niespodziankę Ci zrobił, też bym taką chciała, bo ostatnimi czasy mój tż ucichnął, a też mnie często zaskakiwał swego czasu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się zjarałam na twarzy Chcę już za tydzień, zeby było i też się będę szykowała do wyjazdu.W ogóle chciałam Wam wszystkim podziękować za to wsparcie o tyle ciepłych słów w obecnej mojej sytuacji. Jesteście przekochane |
|||||
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
carmelova - zostań, co Ci szkodzi, a jeszcze szefostwo Cię pochwali
![]() Biska - bo się zamotałam i zapomniałam napisać: jeju, ja też chcę, żeby mi TŻ zrobił taką niespodziankę! ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Claris - no ciężko nie wesprzeć tak przesympatycznej dziewczyny
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Claris..a widzisz jaka ja zakrecona :P to na bialanach w auchan sklep wranglera i lee
takze chyba calkiem calkiem
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba niejasno się wyraziłam, przepraszam
"to coś" to właśnie przytulanie i inne przyjemności tego typu ![]() Lepiej bym tego nie ujęła Ok, zabieram się za pisanie o tym weselu
|
|
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
echh...przez te wątkowe zaręczyny znów wzięło mnie na oglądanie pierścionków...
Biska, świetnie Cię Twój TŻ zaskoczył zazdraszczam
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku poszliśmy do domu pana młodego, no dróżki przyjechały po niego, zagrała orkiestra, znajomi z ochotniczej straży pożarnej zrobili świetną bramę na drodze do młodej, wszystko fajnie. W momencie kiedy dojechaliśmy do domu młodej, zaczęła się masakra.
Tak jak to tradycja nakazuje, świadek musi wykupić młodą wódką, zazwyczaj negocjacje prowadzone są między świadkiem a mężczyznami z najbliższej rodziny młodej, a tu normalnie stanęła jakaś kobita i targowała się ponad pół godziny żeby jak najwięcej flaszek wydrzeć, normalnie masakra, tak "szczekała" i kłapała dziobem, przeklinała, nawet na film się to nie nada No ale nareszcie stanęło na 7 (albo 8) flaszkach i puścili młodą. Zawsze wydawało mi się, że to wykupienie młodej ma być symboliczne a nie jak przekupy na targu, no ale ok ![]() W drodze do kościoła było 7 bram, niecałe 5 km jechaliśmy ponad pół godziny W kościele było ok, później życzenia itd. aż przyszedł czas zajechać do remizy (żeby nie było, cenię sobie wesela w remizie, byłam na 2 i uważam je za jedne z lepszych ) i zaczęła się męka.Tak, jak to zazwyczaj bywa w remizach, siedzeniem były ławki i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że miejsca było stanowczo za mało na tą liczbę gości. Siedzieliśmy w tych ławkach przy stole, a za nami kolejny stół stał tak blisko, ze ja plecami dotykałam pleców osoby siedzącej za mną, a co za tym idzie stykały się nasze ławki, co z kolei oznacza, że żebym mogła odejść od stołu musiało najpierw wstać 6 osób i mnie przepuścić ![]() Obsługę roznoszącą jedzenie stanowili drużbowie i drużki pary młodej, w sumie około 6 osób, plus dwie osoby z zewnątrz. Porcje obiadowe małe, a o jedzeniu jak kulturalni ludzie (czyli widelcem i nożem) można było zapomnieć, bo nie było na tyle miejsca przy stole, mieściła się tylko jedna ręka ![]() Na stołach rozłożona była biała cerata przymocowana pineskami do boków stołu, która po pierwszej godzinie się podarła na tyle, że i tak w sytuacji gdy coś się wylało, wszystko lądowało na gołym blacie stołu My siedzieliśmy mniej więcej po środku stołu (najgorsze miejsce) a półmiski z wędlinami i chlebem stały na końcach stołu ![]() Achhh no i szampan podawany był w literatkach, które należało później zachować, jeśli planowało się coś jeszcze pić ![]() Lubię wesela w remizach, ale to było delikatnym przegięciem. Zdaję sobie sprawę, że wszystko kosztuje i szuka się oszczędności, ale akurat w tym przypadku wybór remizy spowodowany był tym, że była najbliżej. |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Biska o ja pierdziuuuuuu
Myślałam, że takich wesel w dzisiejszych cywilizowanych czasach już się nie organizuje Skąd ci młodzi się urwali, ja bym wolała nie urządzać żadnego wesela niż taką fuszerkę odstawić, wstydziłabym się potem komukolwiek z gości spojrzeć w oczy. A młodzi wiedzieli, że tak to będzie wyglądać? Jak reagowali? Idę z pieskiem na rower |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i zapomniałam opisać najlepszej sytuacji ![]() Ponieważ świadek młodego (zarazem jego brat) to bliska rodzina mojego TŻa, poprosiliśmy go, żeby dołożyli jakiś półmisek na nasz stół, bo do żadnego nie możemy dosięgnąć, a świadek poprosił o to śwkiadkową, na co ona na cały głos - "A co ja ****a od tego jestem?!" po prostu ![]() Całe to wesele przypomina mi kadr z tej polskiej komedii "Wesele"
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
nooo zobaczymy jak to wyjdzie i finansowo jak i czy mnie wezma w ogole
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Łooooo Biska to masakryczne wesele
Szczerze mówiąc nigyd o takim nie słyszałam![]() Ech ten mój "kolega" to moja miłość sprzed 7 lat. A teraz on by chciał COŚ,a ja nie. Ale myślę,że gdyby nie mój TŻ to pewnie bym z nim była. Jest romantyczny,ma niezłą wyobraźnię, pomysłowy...nie da się z nim nudzić.Do tego inteligentny,z pasjami i pomysłem na życie... Niestety w ogóle mnie do niego już nie ciągnie.A może raczej to dobrze.
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Biska - o matko...
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Candy jesli w tym sklepie nie ma ruchu,to wcale nie jest dobrze. Będziesz się nudzić i będzie ciężej dostać premię za sprzedaż.
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku a jak tam kolejka na sweterek ? Ktos go kupił ?
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem czy jest ruch czy nie ma...na pewno jest mniejszy niz w jakis tanszych butikach bo nie wszystkich stac na jeansy za 300 zl :P no alee skoro potrzebuja ludzi to chyba jakos idzie..pojade..pogadamy.. zobaczymy
nic nie trace hehe no moze 14 zl na bilet w 2 strony :Paa wlasnie przeczytalam o tym weselu i mnie przytkalo hehe :P
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Sweterek sprzedał się już daaawno temu
No tak u mnie też nie ma takiego wielkiego ruchu,w związku z czym doskonale widzicie czym się zajmuje w pracy
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly - ale dzięki temu masz czas, żeby z nami popisać, nie ma co narzekać
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie racja..jak nie ma ruchu to sie nudzi czlowiekowi no aleee tam zaraz przed tym sklepem jest stoisko inglotaaa takzeee bede wyskakiwala paletki sobie skladac:P:P hehe
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz Inglot to droższy jest chyba niż za czasów, kiedy ja się wyposażałam... też bym sobie skompletowała coś ładnego, ale nie wiem, czy mnie na to stać :/
|
|
#2333 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj w pracy też widziałam stłuczkę, jeden drugiemu wjechał w no i oczywiście zaczął tamten dzwonić na policję,swoją drogą nienawidzę tego, a miał minimalnie draśnięty zderzaczek.. nawet widać nie było.. Cytat:
miał okazję bo mieli imprezki to wtedy przecież każdy pił.. ![]() Cytat:
nic mu już nie pomaga.. i witaminy mu kupiłam i magnez... a spać nie może bo ciągle śnią mu się koszmary z tą pracą ![]() Cytat:
kurczę Biśka przewspaniale ahh jak zazdroszczę![]() kurczę ciekawe co tam u GRAPE?
|
|||||
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
trafilam na to forum przypadkiem i szukajac zupelnie czego innego, ale jak zobaczylam ten watek, to stwierdzilam, ze moglabym sie w nim udzielac od czasu do czasu Tak z grubsza przeczytalam watek, wiec czasem sobie z Wami pozazdroszcze, jesli pozwolicie![]()
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko coś ostatnio brakuje Ci kasy ? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Kiedyś pisałaś, że to Ty jesteś "ta bogatsza".
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaa paletke 14 cieni zaplacilam w outlecie 45 zl gdzie w sklepie firmowym placi sie 45 za pro5 wieec duza roznica w cenie po prostu trzaaa sie rozejrzec wlasnie na stoiskach...mozna ich tez w konia robic..isc z pusta paletka ze chcesz uzupelnic i wtedy za 1 cien lacisz 4 zl..smieszna cena:P bo z paletka juz 7zl za cien :Pczujcie akcje...siedze sobie siedze a tu telefon i dzwoni kobitkaaa czy jestem zainteresowana praca w top secret i zebym jutro na rozmowe wpadla o 14:40 czyli akurat skoncze sobie probne godzinki i pojde na rozmowe hehe :P
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
elizka - kurczę, to nie wiem... no, niech sobie jakieś ziółka, meliskę, tego typu rzeczy... mi z reguły na takie mocne stresy pomagały ziołowe tabletki uspokajające. Jak nic z tym nie zrobi, to chłopak na serce padnie
![]() aanik - witaj ![]() carmelova - nie bogatsza, a majętna różnica taka, że mamy np. dużo sprzętu w firmie, ale w portfelu prawie pusto nie no, nie jest źle, wręcz teraz jest lepiej, bo dostaliśmy kasę za zlecenia i ze sprzedaży wywrotek itp., ale mamusia mnie całe życie uczyła rozsądnie gospodarować pieniędzmi. Mimo to jestem mega rozrzutna, ale coś mi tam w główce zostało jak nie mam dużo w portfelu, to nie myślę o zakupach, a jak coś mam, to wtedy się zastanawiam, co by się przydało obecnie mam 30 zł, a nienawidzę prosić o pieniądze wystarczy, żadnych zakupów nie planuję, jeść mam za co, w sumie na najbliższy miesiąc by mi pewnie wystarczyło
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Aanix witaj
![]() Też mam naprzeciwko stoisko Inglota (ale nie sklep tylko właśnie samo stoisko na środku galerii),ale jak ja mam tam ciągle latać skoro jestem sama tutaj w sklepie? Nie mogę tak zamykać ![]() Ja ostatnio kupiłam sypki cień w Inglocie za 26 zł,ale jest go tak dużo,że chyba nigdy nie zużyję
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Candy Killer - ooo, to zasypują Cię ofertami
![]() e, myślałam, że jeszcze droższe są. No, to nie jest źle. Ale to sobie zostawię na inny raz te zakupy. W sumie nie używam cieni od dłuższego czasu, w środku jesieni będę nad tym myśleć.
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
no duzo jest tych sypkich i pieeekniuchne kolory maja
![]() no alee jakos rankiem jak nikogo nie ma to nie mozesz sobie na chwilke czmychnac?:P Justynka no poszaleli..ale zeby cos wyszlo z tego a nie takie o gadaanie
Edytowane przez Candy Killer Czas edycji: 2009-08-20 o 18:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

Tym bardziej, że wtedy to był wypadek z jego winy ewidentnie. Chciał zmienić pas i nie spojrzawszy w lusterko zajechał jakiejś babce drogę... Miał sprawę w sądzie, ale rodzice obiecali, że mu ukrócą ten cały skuter, pozbędą się go i sprawę umożyli. I skoro wtedy była jego wina, to teraz też mogą stwierdzić, że jego. Nie wyobrażam sobie ile to nerwów będzie kosztowało rodziców 
Dobrze, że nie powiedziałaś nic mamie, jeszcze zdąży się pomartwić. Dalej interesuje Cię relacja z tego wesela? 
jeju, ja też chcę, żeby mi TŻ zrobił taką niespodziankę! 

żeby jak najwięcej flaszek wydrzeć, normalnie masakra, tak "szczekała" i kłapała dziobem, przeklinała, nawet na film się to nie nada 

ahh jak zazdroszczę
po prostu trzaaa sie rozejrzec wlasnie na stoiskach...mozna ich tez w konia robic..isc z pusta paletka ze chcesz uzupelnic i wtedy za 1 cien lacisz 4 zl..smieszna cena:P bo z paletka juz 7zl za cien :P