Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 17:06   #2671
minnie
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
witamja już po wizycie dzidzia ładnie rośnie a ja dostałam witaminki na polepszenie morfologii i na pajączki na nogach i dalsze l4 płeć prawdo podobnie ,bo wygląda raczej na dziewczynkę,więc proszę mnie zaznaczyć na różowo i imię Oliwia
poniżej wklejam zdjęcia śpioszków
Czyli nie udało mi sie zgadnąć.
Różowe grtulacje
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:07   #2672
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Brombi skąd wiesz, że mam bliziutko
No skoro jesteś z Rzeszowa

Nawet nie wiedziałam , że prostownicą można takie fajne loki wyczarować.

Domi jak brzuszek? Przeszło już?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:13   #2673
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No skoro jesteś z Rzeszowa

Nawet nie wiedziałam , że prostownicą można takie fajne loki wyczarować.

Domi jak brzuszek? Przeszło już?

dziekuje, ze pytasz pobolewal mnie do 15 gdzies, ale juz mi przeszlo. W poniedzialek zapytam gina czemu tak, bo raczej ból podobny do menstruacyjnych nie jest normalny, gdzies czytalam, ze to objaw skracajacej sie szyjki:?
a mieszkam to w ogole w okolicach rzeszowa, miedzy Przemyslem, a Rzeszowem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:17   #2674
brombusia
Zakorzenienie

Domi ja myślę, ze ten ból ze stresu miałaś. Mnie tez tak właśnie pobolewało, jak miałam przeboje z tym zębem, trwało to ponad tydzień, ale z moją szyjka wszystko ok.
Więc nie martw się na zapas

Stary 2009-08-20, 17:31   #2675
kachula27
Zakorzenienie

Domi super sprawa z ta prostownica kochana,tez nawet nie wiedzialam ze tak mozna,u mnie w sumie prostownica lezy,kiedys kupilam i uzywalam moze ze 4 razy ,kiedys bede musiala sprobowac

Martus gratulacje rozowe,nareszcie trafilam

Ja bede miala łozeczko bez szuflady

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:46   #2676
domi7ks
Zakorzenienie

Ja chyba odwołam ten slub, oni mnie do soboty wykoncza

Stary 2009-08-20, 17:47   #2677
elalank
Zadomowienie

witam ulubione Mamusie

jej ale długo musiałam nadrabiać co pisałyście od wczoraj!

Domi- prosze ślubu nie odwoływać!!!! Nie przejmować się rodzinką TZa! To jest Wasz dzień, i lepiej żeby ich tam nie było, niż żeby mieli stać z głupimi minami!!! Więc głowa do góry i szykuj fryzrkę. Będzie pieknie, zobaczysz!!!!!
(ps. ja na swój ślub miałam robione loki prostownicą u fryzjera-efekt był rewelacyjny, trzymały się do następnego dnia!!! a 2 fryzjerów powiedziało, że na moich włosach nie da się zrobić loków i oni sie nie podejmą takiego zadania! głupki )

Cytat:
Wiecie co, jeśli chodzi o brzuchy itd. to nie dogodzi się wszystkim
Ja przedwczoraj spotkałam się z koleżankami z pracy ( 4) i usłyszałam po kolei:
" Ale masz wielki brzuch"
" Nawet nie taki duży ten Twój brzuch, koleżanka miała w tym czasie większy"
" Fajnie wyglądasz, chyba nie bardzo przytyłaś"
" 7 kg przytyłaś? Wyglądasz na więcej."
" Ale masz wielkie cycki."
" A piersi myślałam, że Ci urosną, ale chyba nie urosły"

I bądź tu człowieku mądry. Także, ja już się nie przejmuję.

Trochę mnie jednak wkurzyły, jak się oburzyły, że biorę znieczulenie u dentysty, jem lody ( ) itd. Zaznaczam, że tylko jedna z nich jest matką.
I jeszcze coś było o zgadze, że niby dziecko będzie owłosione
: hahaha:

sexy body- przykro mi z powodu kotka! i z mamą koniecznie musisz porozmawiać co by TZa Ci nie rozpuściła!!!

gissh-ja dostałam łóżeczko od koleżanki 120x60, bez szuflady, opcji bujania itp, ale jestem z niego zadowolona-takie klasyczne-wyjmowane szczebelki, różne poziomy spania. Też nie lubie kurzu więc szuflada dla mnie odpada

moniam- piękny brzuchol

Cytat:
natomiast zgodziłabym się z przesadem, że słodkie sie je na dziewczynke. U mnei to sie sprawdzilo w 100%, a ja nie przepadalam za slodyczami wczesniej. I to ostatnimi tygodniami. Wlasnie zostaly mi ostatnie dwie kostki Milki jogurtowej a dopiero otworzylam
a u mnie wręcz przeciwnie! przed ciążą to dałabym się sprzedać za czekolady i inne slodycze, zaszłam w ciążę to przestawiłam się na mięsko, parówki z musztardą tzw konkrety, więc wszyscy obstawiali chłopca, a będę miała Córcię!! Także w zabobony nie wierze! A i niby z dziewczynką się dużo tyje, odbiera urodę itp, a słyszę same pochwały, że bardzo ładnie w ciązy wyglądam, że tylko ksztaltny brzuszek mam, że ciąża mi "służy" itp, więc już nie słuccham żadnych bajek

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny czy zwracacie uwagę na rozmiar gondoli przy zakupie wózka???
no pewnie, musi być odp długa i szeroka (jak dla mnie najlepiej 80x40) widziałam x-landera w środku, bo koleżanka go ma- jej synek ma 3 miesiące i prawie się w niej już nie mieścił, więc nie wyobrażam sobie jesienno-zimowych dzieci w kombinezonach, kołdrach w tak małej gondoli.

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Tak zapytam: ile razy dziennie (w przybliżeniu oczywiście) wchodzicie na nasz wątek?
w pracy to miałam włączony cały czas, tylko odświeżałam, a teraz na urlopiku, to raz rano, i tak jak teraz, bo troszkę jeździmy, odpoczywamy itp więc czasu mniej

Cytat:
proszę mnie zaznaczyć na różowo i imię Oliwia
gratulacje córci To znów nie trafiłam! i śpioszki cudne!

Bravurka- super, że Patryczek ma się dużo lepiej! cudne wieści!!!!

buziaki Mamusie

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-08-20 o 17:51
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 17:54   #2678
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Domi to jest WASZ dzien kochana!!!!!!!Nie przejmuj sie rodzicami tz,najwazniejsze ze Twoi beda a rodzice tz dokonali juz wyboru i nie patrza na to ze bedzie to krzywdzace dla ich dziecka-tacy ludzie widocznie
TY KOCHANA ABSOLUTNIE MASZ SIE NIE DENERWOWAC!!!!!!!!!!NIE WOLNO CI!!!!!!

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:56   #2679
domi7ks
Zakorzenienie

Nie wiem moj tato tu byl i nam mowi, zebysmy zaprosili tamtych dla swietego spokoju, bo u Tz juz sie naprawde im miesza i sa obrazeni i sie nie zjawia

ja przez nich juz nie chce tego slubu, brzuch mnie boli, mam dosc, po co mam sie wpakowywac w taka rodzine

Stary 2009-08-20, 17:58   #2680
gucia6
Zakorzenienie

Domi, zignoruj wszystkich ktorzy ci klody pod nogi rzucaja. Czy ty nie widzisz, ze im tylko o to chodzi, zebyscie tego slubu nie brali i zebyscie nie byli szczesliwi?
A fryzurka bardzo ladna. Takze przygotowuj sie, bo za dwa dni wasz wielki dzien
Stary 2009-08-20, 18:01   #2681
domi7ks
Zakorzenienie

nie moge sie przygotowywac, oni mnie wykoncza psychicznie, czy nie zdaja sobie sprawy, ze my to przezywamy??nie licza sie nawet ze mna, ze w ciazy jestemoni nam tak obrzydzili ten slub
nie moge sie przygotowywac, nie da sie, nawet sie juz nie cieszymy z tego, ja siedze i rycze, brzuch mnie znow zaczal bolec

Stary 2009-08-20, 18:12   #2682
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Marta-różowe gratualcje.

Domi-kochanie niedenerwuj się prosimy cię o to. Chcieliście być szczęśliwi oni niemogą tego popsuć kochana olej ich miej ich gdzieś niemyśl o tym daj sobie odetchnąć.Zamknij w pokoju tak żebyś była samiutka przemyśl to wszystko od nowa co jest dobre a co złe i co dla was będzie dobre,jeju nierozumiem takich osób jak oni.Chamstwo to jest nic więcej : glasiu:.tak mi ciebie szkoda i dzidzi bo ono czuje jak ty sie denerwujesz cholera jasna gdybym mogła to bym się przytuliła do ciebie i pogadała tak normalnie .Nierozumiem ich po co oni się wpieprzaja do was to wasze święto to wy macie się cieszyć a zarazem oni też powinni z waszego szczescia.Ale widze że się niecieszą.Idz gdzieś sama pomyśl wypłacz się to dobrze ci zrobi.Mówię ci pomoże.
Stary 2009-08-20, 18:19   #2683
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Nie wiem moj tato tu byl i nam mowi, zebysmy zaprosili tamtych dla swietego spokoju, bo u Tz juz sie naprawde im miesza i sa obrazeni i sie nie zjawia

ja przez nich juz nie chce tego slubu, brzuch mnie boli, mam dosc, po co mam sie wpakowywac w taka rodzine
Slub bierzesz z milosci do twojego mezczyzny a nie jego rodziny...co on ma zrobic, ze ma takich a nie innych krewnych...

Domi nie daj sie naprawde...
Co to znaczy, ze masz zapraszac na wlasny slub ludzi, ktorych nie masz ochoty zapraszac? Cos im winna jestes czy jak?? Co znaczy, ze masz swoj slub jeszcze odwolywac?? No cos ty.....ja czuje, ze oni wiedza, ze wy tak sie przejmujecie i dlatego wlasnie sa tacy wredni...gdyby tylko raz zobaczyli, ze masz ich w nosie to najpierw baaardzo by sie zdziwili a potem przestali robic takie cyrki...Brak reakcji=najlepsza reakcja w takiej sytuacji...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:22   #2684
domi7ks
Zakorzenienie

Tylko jak juz teraz sa problemy to potem nie uwierze, ze nam nie beda robic. I jak po tym wszystkim bede miala do nich kiedys przyjsc?jak sie bede miala normlanie zachowywac jak tak na nas psy wieszaja
co tamta dwójka jest wazniejsza niz syn ktory bierze slub i nic nie zrobil?
czemu sie nie licza z tym, ze jestem w ciazy, tylko od poczatku sa jakies problemy. I co ja teraz mam ich dla swietego spokoju zaprosic?mamy z siebie robic posmiewisko i udawac, ze sie kochamy, skladac zyczenia?

Stary 2009-08-20, 18:26   #2685
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
To jest mój brzusio -grubasek
Sliczny brzusio

Cytat:
Nie wiem jak to w koncu z tymi zabobonami jest. Zobaczymy po porodzie
natomiast zgodziłabym się z przesadem, że słodkie sie je na dziewczynke. U mnei to sie sprawdzilo w 100%, a ja nie przepadalam za slodyczami wczesniej. I to ostatnimi tygodniami. Wlasnie zostaly mi ostatnie dwie kostki Milki jogurtowej a dopiero otworzylam
U mnie jest dokladnie to samo, zjadam okropne ilosci slodyczy co wczesniej bylo niemozliwe

Domi i nie przejmuj sie rodzina Tz przeciez nie wolno ci sie denerwowac, ciesz sie slubem bo to jest piekny dzien

marta różowe gratulacje

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:28   #2686
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Tylko jak juz teraz sa problemy to potem nie uwierze, ze nam nie beda robic. I jak po tym wszystkim bede miala do nich kiedys przyjsc?jak sie bede miala normlanie zachowywac jak tak na nas psy wieszaja
co tamta dwójka jest wazniejsza niz syn ktory bierze slub i nic nie zrobil?
czemu sie nie licza z tym, ze jestem w ciazy, tylko od poczatku sa jakies problemy. I co ja teraz mam ich dla swietego spokoju zaprosic?mamy z siebie robic posmiewisko i udawac, ze sie kochamy, skladac zyczenia?
Ja rozumiem, ze niesprawidliwosc cie boli, ale sa rzeczy i ludzkie zachowania, ktory nie mozna zrozumiec i juz. Trzeba je przyjac do wiadomosci i odpowiednio reagowac.
Jestescie z tz'tem juz na swoim wiec tak naprawde to nie musicie wcale jego rodziny odwiedzac...takie jest zycie, rodziny sie nie wybiera...A sama musisz ocenic czy tacy ludzie sa warci twojego stresu...

A teraz nie zaprosilabym ich nawet tym bardziej, bo na 100% beda mieli zwieszone miny i wtedy naprawde zepsuja wam ten dzien...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:34   #2687
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek ,ale dziś piekny dzien niedawno wróciłam od rodzinki ...no i wszyscy pozapraszani na ślubek dziś objechałam Rzeszów i Sędziszów MŁP i padam lece zrobic Sobie cherbatke i relax = Wizaż

Cytat:
Kochana , nie przejmuj sie rodziacmi Tżta !!!gdybym ja sie przejmowała i gdybym moich słuchała byłabym już leczona NAPRAWDe ...to wasze życie ,WASZ ślub i Wy płacicie za wszystko wiec oni nie mają niczego do gadania ...oni są jacyś beznadziejni wiedza ze jestes w ciazy to Cie jeszcze denerwują .

Cytat:
witamja już po wizycie dzidzia ładnie rośnie a ja dostałam witaminki na polepszenie morfologii i na pajączki na nogach i dalsze l4 płeć prawdo podobnie ,bo wygląda raczej na dziewczynkę,więc proszę mnie zaznaczyć na różowo i imię Oliwia
Gratuluję ,córusi............ ..ej ej chyba tylko Ja nie wiem kto we4 Mnie siedzi

Bravurkocudowne wieści ,dobrze ze z Patrysiem lepiej

....Ale mam brzusi napiety ,normalnie czuje jakby miała zaraz bum pęknać

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-08-20 o 18:37
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:48   #2688
brombusia
Zakorzenienie

Domi uspokój się, melisy napij i oddychaj głęboko
Przecież nie chcesz chyba, żeby coś się córeczce stało.
I nie mów czasem TŻ, że chcesz ślub odwołać bo nie chcesz takiej rodziny, przecież on sobie jej nie wybrał. Pomyśl sobie, jak Ty czułabyś się na jego miejscu.
Myśl tylko o sobie, TŻ i dziecku, reszta nieważna.
Poza tym pomyśl sobie jaką radość sprawiłabyś TŻ rodzeństwu, gdybyś odwołała ślub, chyba nie dasz im tej satysfakcji?

O rany, tak się doradzaniem przejęłam, że stylistycznie moja wypowiedź jest do bani.
Przepraszam za te wszystkie "myślenia".

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-08-20 o 18:50
Stary 2009-08-20, 18:48   #2689
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Domi i nie przejmuj sie rodzina Tz przeciez nie wolno ci sie denerwowac, ciesz sie slubem bo to jest piekny dzien

no chyba nie dla nas

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, ze niesprawidliwosc cie boli, ale sa rzeczy i ludzkie zachowania, ktory nie mozna zrozumiec i juz. Trzeba je przyjac do wiadomosci i odpowiednio reagowac.
Jestescie z tz'tem juz na swoim wiec tak naprawde to nie musicie wcale jego rodziny odwiedzac...takie jest zycie, rodziny sie nie wybiera...A sama musisz ocenic czy tacy ludzie sa warci twojego stresu...

A teraz nie zaprosilabym ich nawet tym bardziej, bo na 100% beda mieli zwieszone miny i wtedy naprawde zepsuja wam ten dzien...

No Tz tato zmusil mojego tate zeby do nas przyjechal i kazal przekonywac, ze mamy ich zaprosic...ja juz naprawde glupieje. A pamietacie te kłotnie co bya miesiac temu jak Tz matka tu przyszla z siostrzyczka i sobie poskakala do mnie?to moj tato sie mnie pyta co ja wyprawialam tutaj miesiac temu?a skad mogl wiedziec o tym?dzis mu tz tato naopowiadal nie wiadomo co i to jeszcze na mnie o tym wiedziala moja mama, ale ona wiedziala jak jest naprawde no i Tz.Nawet mojego tate probuja sklicic z nami chyba ja juz mam dosc...
Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

Kochana , nie przejmuj sie rodziacami Tżta !!!gdybym ja sie przejmowała i gdybym moich słuchała byłabym już leczona NAPRAWDe ...to wasze życie ,WASZ ślub i Wy płacicie za wszystko wiec oni nie mają niczego do gadania ...oni są jacyś beznadziejni wiedza ze jestes w ciazy to Cie jeszcze denerwuja

....Ale mam brzusi napiety ,normalnie czuje jakby miała zaraz bum pęknać
no własnie nei licza sie w gole z tym, ze jestem w ciazy, od wczoraj ze stresu mnie boli brzuch, pozwalaja sobie juz na wszytsko...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 18:48   #2690
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Mamusie a co sadzicie o takim rozwiązaniu (łóżeczko)??? bo szukalam tych łóżeczek Radek i to mi wpadlo w oko

http://www.tanimarket.pl/1268_Lozecz...da__KLUPS.html

No właśnie ja takie chce
Stary 2009-08-20, 18:52   #2691
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi uspokój się, melisy napij i oddychaj głęboko
Przecież nie chcesz chyba, żeby coś się córeczce stało.
I nie mów czasem TŻ, że chcesz ślub odwołać bo nie chcesz takiej rodziny, przecież on sobie jej nie wybrał. Pomyśl sobie, jak Ty czułabyś się na jego miejscu.
Myśl tylko o sobie, TŻ i dziecku, reszta nieważna.
Poza tym pomyśl sobie jaką radość sprawiłabyś TŻ rodzeństwu, gdybyś odwołała ślub, chyba nie dasz im tej satysfakcji?

O rany, tak się doradzaniem przejęłam, że stylistycznie moja wypowiedź jest do bani.
Przepraszam za te wszystkie "myślenia".

skoro oni nie chca przyjsc na slub swojego syna, to ja nie wyobrazam sobie dlaszego zycia z ta rodzina..jak my bedziemyrazem spedzac swieta?jak my sie spotkamy za jakis czas, jak gdyby nigdy nic? przeciez teraz to sie bedzie wlokło za nami...a ja cos czuje, ze oni mnie obwiniaja za wszytsko, ze to ja jestem winna, to moj wymysl i ja mam wpływ na Tz...

Stary 2009-08-20, 19:04   #2692
gucia6
Zakorzenienie

Domi, przylacze sie do choru pozostalych dziewczyn i tez powiem, zebys ich olala. Wy na slub zapraszacie tych ktorych chcecie. A jesli ktos ma fochy, to jego sprawa, nie wasza.
Przede wszystkim kochajcie sie i nie dajcie tej milosci zepchnac na dalszy plan. Nie walcz z nimi, bo sama widzisz, ze to nic nie daje. Nie jest to tez twoja rodzina, nie musisz z nimi utrzymywac kontaktu.
I uwierz mi, ze jest na tym swiecie jakas wyzsza sprawiedliwosc i przyjdzie czas, ze gorzko pozaluja swoich zachowan.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-08-20 o 19:21
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:04   #2693
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
skoro oni nie chca przyjsc na slub swojego syna, to ja nie wyobrazam sobie dlaszego zycia z ta rodzina..jak my bedziemyrazem spedzac swieta?jak my sie spotkamy za jakis czas, jak gdyby nigdy nic? przeciez teraz to sie bedzie wlokło za nami...a ja cos czuje, ze oni mnie obwiniaja za wszytsko, ze to ja jestem winna, to moj wymysl i ja mam wpływ na Tz...
Kochana nie chce się powtarzać po koleżankach, ale bierz ten ślub cywilny chodzby tylko ze świadkami to tylko formalność - dla nazwiska a prawdziwy ślub to będzie w Kościele i zaprosisz wszystkich i napewno jak się Niunia urodzi to rodzinka się pogodzi przed ślubem i będzie Happy End

Najwaniejsze że jesteście RAZEM!!!! i dużo miłości w Was

Domi i zapisz mnie do listy - synek Kuba/Filip tp. 15.12.09 a ja urodzinki mam chyba w tym samym dniu co Ty 02.06. Jestem z Katowic

Jeśli chodzi o łóżeczko to jestem nastawiona na to http://allegro.pl/item704382227_loze...rac_grati.html ale zastanawiam się nad takim z kołyską

Edytowane przez moniam85
Czas edycji: 2009-08-20 o 19:10
moniam85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:10   #2694
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

DomiMi też tam dopisz date moich urodzin 20 Maj a miasto Podkarpacie Dębica
Stary 2009-08-20, 19:14   #2695
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
No niezłe te "ciążowe przepowiednie"
No i jakie Wy macie/planujecie mieć łóżeczka? 120x60 czy raczej 140x70?
Ja dostane od kuzynki 120x60 bez żadnej szuflady i z wyjmowanymi szczebelkami.
Z przyczyn małego metrażu taki rozmiar jest nam na rękę ale gdybym miała większe mieszkanie, to wzięłabym większe łóżeczko... starczyłoby na dłużej
Cytat:
Witaj w różowym klubie

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:17   #2696
fruzia01
Raczkowanie

domi, ja sie chyba pogubiłam - to znaczy twoi omc teściowie ustawiają twojego tatę przeciwko tobie? i wysyłają go na pertraktacje do ciebie, żeby cię przekonał że masz zaprosić teściów? ale oni chyba zaproszenie dostali? czy żeby zaprosić rodzeństwo tż? to brzmi tak nieprawdopodobnie...
ale wiesz co, nie odwołuj tego ślubu mimo wszystko - jakby mi moj tż powiedział: "kocham cię, ale się nie ożenię bo masz wstrętne rodzeństwo", to bym pomyślała że jest jakiś infantylny, a potem pewnie powiesiłabym się z żalu;

a może odbić piłeczkę na ich stronę i oświadczyć, że owszem rodzeństwo tż dostanie zaproszenie na ślub ale dopiero jak szczerze przeproszą cię za incydenty.... i tu lista grzechów; w ten sposób ty wykarzesz dobrą wolę i zachowasz godność, a rodzeństwo albo przeprosi albo samo wykluczy się z imprezy....
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:24   #2697
gucia6
Zakorzenienie

Domi, teraz jeszcze mnie taka mysl naszla.
Wszystko co opowiadasz wyglada na znecanie/przemoc psychiczna. Wg polskiego prawa jest to rowniez karalne. Proponowalabym ci umowic sie do psychologa lub jakiejs organizacji zajmujacej sie przemoca psychiczna, zebys miala kartoteke, zeby to bylo w rejestrze. Wtedy mozesz im smialo powiedziec, ze jesli sie nie uspokoja, to zglosisz sprawe na policje/do sadu o znecanie sie, jak rowniez uszczerbek na zdrowiu.
Oni nie moga tak sobie bezkarnie grac. Musza zdawac sobie sprawe, ze moga poniesc tez konsekwencje prawne.

Ale to jest juz ostatecznosc. Chociaz o pomoc psychologa zglosilabym sie mimo wszystko Tak na wszelki wypadek.

A pomysl Fruzii bardzo mi tez przypadl do gustu.
Stary 2009-08-20, 19:28   #2698
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
DomiMi też tam dopisz date moich urodzin 20 Maj a miasto Podkarpacie Dębica
Jestes zDębicy, to mieszkamy niedaleko siebie ja jestem z okolic Pilzna

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:30   #2699
malina81
Zadomowienie

Nie ma Dudziakowej???
Tarasiu a Ty masz jakies wieści od niej??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:33   #2700
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

pietrusia, o jak miło że jest ktoś z okolic.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości