|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p
aa możecie mnie uświadomić, jakie jest rozwinięcie skrótu TŻ? bo mysle, mysle, ale nic nie moge wymyslic
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnic gotowych na wszystko wydanie VI - oby obfitujące w wiadomo co ;p
towarzysz zycia
|
#2343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to od długiego już czasu najbardziej bym chciała właśnie urządzać swoje gniazdko marzenia...miał y się spełnić z początkiem lipca/sierpnia/września...a teraz zupełnie nie ma na nie szans![]() a z tym weselem to mi przechodzi jakoś i wcześniej chciałam bardzo mieć wesele ba jakieś 120osób, teraz dochodzę do wniosku, że na 60...a może kiedyś dojdę do wniosku, że przyjęcie , w sensie obiad mi wystarczy...nie wiem..kurcze poglądy ludzi to tak się zmieniają... |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Candy prędzej wieczorkiem niż rankiem. Rano nasza Pani zarządzająca CH idzie sobie na obchód czy wszystkie sklepy otwarte
Na chwilkę sobie mogę skoczyć,ale nie mogę poogladać tak jakbym chciała. A wczoraj próbowałam zrobić makijaż na to wesele (próbny) i cholewcia ja nie umiem tak fajnie cieniować jak Ty;((
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od lutego nie dostałam premii, bo jest ten cały kryzys ;/ No i w Londynie poszalałam.Myślę nad zmianą pracy, bo chociaż nie mam jeszcze mgr przed nazwiskiem (muszę sie obronić do stycznia) i praca nie jest zbyt wymagająca, to jednak jak na korporację zarabiam śmieszne pieniądze, ok. 1600 zł/mc. I pewnie dla wielu osób w moim wieku, to fajna kasa jak za pierwszą pracę, ale ja czuję niedosyt Tymbardziej, że już nie dostaje stypendium naukowego.Candy powodzenia jutro na rozmowach i godzinach próbnych. A który sklep byś wybrała, gdyby Cię wszędzie chcieli ? ![]() Aanix cześć |
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
nie mow ze nie umieesz
![]() zobacz sobie stepik np ten https://wizaz.pl/Makijaz/Inspiracje/...dzika-orchidea ..ja mniej wiecej zawsze tak samo maluje tylkoo teraz raczej pedzlami klade niz pacynkami no ale zawsze tak samo i wcale pieknie to nie wyglada..pozniej na koniec zeby gorna granice rozetrzec cieni bierzesz szeroki pedzel z jasnym cieniem i jedziesz po luku brwiowym i koncu cieni i same sie rozcieraja a nakladajac kolory zrob tak..najpierw jeden kolor pozniej 2 i 3...albo 2..nie wiem ile ich tam chcesz a pozniej powtorz to samo ale z mniejsza iloscia cienia juz i jak np masz..niebieski i fioletowy to fiolet bierzesz na pedzelek i lekko wjezdzasz na niebieski..pozniej bierzesz niebieski i lekko na fiolet i juuz masz wymieszane kolory :P:PCarmelova..wiesz co nie mam pojecia ktory..bardziej podobaja mi sie ciuchy w top secret bo tam cos sie dzieje no ale uwarunkuja to zarobki bo teraz mi na tym zalezy jak juz mowilam..ja mam kredyt do splacenia 12tys wiec chce sie z nim uwinac w miare szybkooo niz to planowane
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
aaaneczkaaa - też wolałabym mniejsze wesele. Ale sam fakt, wiesz, suknia, lokal, fryzury, kwiaty, makijaże... takie radosne napięcie
![]() carmelova - no tak nie no, nie narzekam, nawet dołka teraz nie ma, ale tak jak mówię, nie ma co szaleć bez sensu z kasą. A wypłatę rzeczywiście masz całkiem niezłą, choć jestem w stanie zrozumieć niedosyt
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za uświadomienie
elizka - pisalas ze Twoj TŻ nie moze spac, tez mam problemy ze spaniem, dlugo nie moge usnac w nocy,krece sie z boku na bok, rano musze wstac a na zegarku 3 godzina mija pilam wode z miodem przed snem codziennie i nawet pomagalo, potem sie uspokoilo i po jakims czasie przyszla kolejna faza bezsennosci, poszlam do lekarki i przepisala mi persen 1 tabl. na godzine przed snem i dwa razy dziennie magne B6. Moze to pomoze? a persen uspokoi...
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Napisz coś o Was ![]() Byłam z psem, dałam mu kolację, teraz idę zrobić chłopakom i pobuszuję po all za mascarą, muszę jakoś odreagować te nerwy
|
||
|
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten radosny szał jak co gdzie kiedy w jaki sposób, co wybrać itp. itd. ja nawet nie wiem, czy będzie Nas stać na wesele, bo ja z tych biedniejszych, TŻ tak samo, no i...TŻ twierdzi np, że gdyby go było stać na pierścionek to możliwe, że już bym go miała. No cóż pieniędzy nie ma, on pracy nie ma i kiszka ze wszystkimi planami przyszłościowymi
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze na tych stepach piszą "rozcieramy" a ja nie wiem jak. Jak maluję się na codzień delikatniej to łatwiej to rozetrzeć. A przy takich ciemnych cieniach jest już problem. O tym jasnym cieniu na łuku brwiowym bym nie pomyślała. Dzisiaj jak wrócę z pracki to sobie popróbuję. A też maluję się pędzlami, naprawdę rzadko zdarza mi się pacynkami.Jeszcze raz dzięki
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Claris..zdecydowanie wiekszy ruch niz w jeansach ale mowie..zalezy ile kasy zaoferuuuja prawda
zobaczymy jutrooo![]() Motylku rozcieranie to z reguly przecieranie pedzlem pomiedzy kolorami zeby granice przemieszac ![]() niektore dziewczyny robia to czystym pedzlem a wydaje mi sie ze latwiej tak przemieszac kolory jak Ci napisalam najpierw nakladasz kolory tak jak chcesz..nadajesz im ksztalt a pozniej odrobinke na pedzle i po kolei mieszasz i wlasciwie samo sie rozetrze![]() a na luk to zawsze jadniejszy cien wtedy oko sie powieksza no i wtedy trzeba ciutke podkreslic brwi tez a jak idziesz gdzies gdzie beda zdjecia to nie dawaj perly na luk bo to srednio na zdjeciach wyglada
Edytowane przez Candy Killer Czas edycji: 2009-08-20 o 19:17 |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, narobiłam sobie ochoty na jakiś fajny makijaż i wrzuciłabym na MM, ale ciemno się robi, a zdjęcia z lampą wyjdą nieładne :/
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmalowałaś coś?
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Candy ja zawsze na początku daję sobie bazę pod cienie a na nią taki waniliowy cień Inglota(świetny!),żeby własnie po nim sobie mazać.Ale dam sobie go jeszcze troszkę po nałożeniu cieni.No i na pewno dam matowy,bo same cienie już są świecące (to są te sypkie z Inglota i Maca ).Więc to już by było za dużo błysku.
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Ten YSL to także mój ulubiony ![]() KOOOCHAM GOOO.Ale mi jakoś do tej pory nie zasychał szybko.
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
noo pewnie
ja to na baze albo daje puder sypki albo jakis cielisty cien i pozniej bo bezposrednio cienie na baze ciezko sie rozcieraja![]() aaa z sypkimi cieniami powinno pojsc gladko chooc niektorzy maja problemy z nimi...do sypkich dobre sa pedzelki z dluzszymi wlosami typu kulka
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly - nie zmalowałam, bo kurde no... ej, bo zmaluję!
ale jak sobie przypomnę moje makijaże na MM kiedyś... obciachowo ![]() carmelova - ale przynajmniej czerpiesz satysfakcję z tej pracy? Bo jeśli tak, to cóż... przeczekać i cieszyć się, że praca jest interesująca
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki zestaw pędzli z naturalnego włosia (jakiegoś sobola itp). Wiem chyba o jakim ksztalcie mówisz.Potestuję dziś na tych moich zmęczonych oczyskach,bo ja mam właśie lekki problem z sypkimi Mimo wszystko ciężko im się oprzeć bo mają świetne kolorki. Tych prasowanych z Inglota jakoś nie lubię (oprócz tego waniliowego matowego).
|
|
#2360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie, Candy mogła bym prosić o jakiś stepik w kolorach: turkusowym, czy granatowym? W ogóle dziewczyny to kupiłam na to wesele taką sukienkę:http://allegro.pl/item647748572_cudo...j_roz_uni.html i wszystko bylo by ok, gdyby teraz wszyscy, łącznie z Tż'em nie stwierdzili ze jednak czarna to na wesele nie bardzo;/ cholera, a nie mam nawet kasy na kolejną sukienkę, z resztą nigdzie w nich nie chodze.. no nie wiem, pewnie pójde w niej. mam czarne butki i kopertówke i bd miec tylko kolczyki.. i makijaż pasowałby jakiś bardziej wyrazisty, no ale właśnie, jaki moze wy coś doradzicie? ![]() ![]() A jeszcze apropo wesel.. w tą sobote jest ślub mojego kuzyna i taka ciotka idzie z córką(25lat, dziewczyna pracuje w jakiejs firmie jako księgowa) i jej chłopakiem.. i dają wspólny prezent: TYLKO pościel i ręczniki koszt 150zł, bo stwierdziła ze ona tylko z renty żyje a idzie na wesele zeby się z rodziną zobaczyć ja nie wiem, ludzie to się w ogóle nie liczą z tym ze młodzi i rodzice ponoszą takie wielkie koszty
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Basiek no to trochę przegięli. Ja bym na ich miejscu nie szła na wesele,tylko na sam ślub.Albo w ogóle bym odmówiła,jakbym nie miała kasy
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- A co do sukienki to ubierz się tak jak Ty się czujesz najlepiej.Ja akurat do czarnej sukienki dałabym jakieś kolorowe dodatki,żeby nie było tak czarno. Bo tak zupełnie ciemno to mi się bardziej kojarzy ze studniówką. A kiecka jest fajna
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Basiek - e, fajna kiecka, nie ma się co
i tak jak butterfly mówi - kolorowe dodatki
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie w ogóle nie wyobrażam takiego podejscia![]()
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
basiek moim zdaniem sukienka ok
nie przejmuj się ich gadaniem, mogli się wcześniej odezwać, a nie po fakcie.justynko praca nie jest jakaś pasjonująca (asystentka zarządu), ale atmosfera w pokoju świetna, szef mnie zwalnia na egzaminy czy zaliczenia bez konieczności brania urlopu, z wyjątkiem kilku dni w miesiącu mam duzo czasu wolnego i mogę pisać pracę mgr, albo się uczyć do sesji. Nie jest źle... tylko powoli mnie juz nudzi. Ale dopóki się, nie obronię, to nie chcę zmieniać pracy. |
|
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z resztą nie wiem czy nie było by juz za dużo, bo ta sukienka w rzeczywistosci jest bardziej taka "strojna" i te błyszczące elementy, nie było by to juz za dużo, czarny, srebrny i jeszcze inne buty i torebka No nie wiem, bd musiała coś pokombinować. Chciała bym jakiś fajny makijaż, ale nie umiem![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
No nic , zostane już przy tej sukience, z reszta jeszcze miesiac mam to moze cos wymyśle innego
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Basiek, sukienka bardzo ładna naprawdę
i nie wygląda na typowo czarną, te srebrne dodatki dużo dają ja byłam w zupełnie czarnej, miałam czerwone dodatki w sensie kolczyki i koraliki na szyję i normalnie raczej to wszystko wyglądało.Naprawdę fajna sukienka
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Basiek to jak i tak byś nie wynosiła kolorowych rzeczy a nie masz takowych,to ubieraj co masz. Bez sensu,żebyś miała niewiadomo ile par szpilek (obcasów) jeśli ich nie nosisz.To samo z kopertówkami
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą co za duzo to też nie dobrze i nie wiem czy jakbym jeszcze jeden kolor wprowadziła, czy juz by sie za choinkowo nie zrobilo no nic, będe myśleć![]() tylko taka prośba, jakbyście mogły cos z tym makijażem jeszce poradzic? ![]()
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu..nie moge stepa zrobic bo nie mam aparatu..mozesz jedynie poprzegladac moje makijaze i jak cos wpadnie w oko to Ci podam cienie itd a tam sporo turkusow i granatow
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banku to ja jeszcze nie obrabowałam Już ostatnio i tak się szarpnęłam na lancome fatale, a jakoś mega zadowolona nie jestem, więc nie będę ryzykować. Postawię chyba na ten http://allegro.pl/item711900727_max_..._oryginal.html ma dobre opinie na kwc Basiek dziewczyny mają rację Sukienka jest ładna, zresztą nie jest przecież cała czarna, ma te srebrne akcenty. Srebrna torebeczka do niej i moim zdaniem będzie pięknie A co do tej ciotki, to ale obciach. Ja rozumiem, że ktoś może być ubogi, chociaż piszesz, że ta kobieta nie jest, ale o ślubie z reguły wie się szybciej i jest czas, żeby co miesiąc nawet coś tam odłożyć. Bez przesady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

i to od długiego już czasu
Na chwilkę sobie mogę skoczyć,ale nie mogę poogladać tak jakbym chciała. A wczoraj próbowałam zrobić makijaż na to wesele (próbny) i cholewcia ja nie umiem tak fajnie cieniować jak Ty;((

nie no, nie narzekam, nawet dołka teraz nie ma, ale tak jak mówię, nie ma co szaleć bez sensu z kasą. A wypłatę rzeczywiście masz całkiem niezłą, choć jestem w stanie zrozumieć niedosyt 

obciachowo 
żeby jak najwięcej flaszek wydrzeć, normalnie masakra, tak "szczekała" i kłapała dziobem, przeklinała, nawet na film się to nie nada