![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Irlandii
kurcze u mnie juz 4 miesiac i jeszcze wymiotuje
![]() ale jak bylam u gp to zobaczyl znamiona bo mam dwa takie wieksze i powiedzila ze przed porodem amm je zbadac bo sa ciemne i zastanawiam sie czemu akurat przed porodem a nie moge po |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Wtajemniczenie
|
Hehehe ja mam lepiej...ja mam pieprzyka takiego wystajacego zaraz przy cipulce....i tak sie wlasnie troszke boje zeby mi go nie uszkodzili jak beda musieli naciac bo ginka mi zabronila tego usuwac dopoki to nie rosnie lub nie zmienia koloru
![]()
#2104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piore albo w fairy + plyn oczywiscie, albo w persilu + plyn comfort - osobiscie wole ten drugi zestaw, bardziej mi odpowiada zapachowo. No "niestety" zycie z dzidziusiem to zupelnie inna bajka.... ![]() ![]() Absolutnie nie zaluje, ze mam dziecko, bardzo chcialam je miec, ale gdzies bardzo gleboko troche zazdroszcze tym, ktorzy jeszcze dziecka nie maja, choc z drugiej strony nie chcialabym wrocic do czasow bez Olusia - nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi ![]() ![]() Landlord.... To stary dziadek, troche rozumiem, to jego koszenie co 5 dni, ale moglby do diabla zadzwonic, ze jedzie... Trawnik rzeczywiscie jest piekny, ale mam wrazenie, ze to ten trawnik jest wazniejszy niz my - ludzie ktorzy placimy mu za chalupe, pewnie splacamy mu kredyt. Tz kosil ta trawe sam, ale dziadek nie byl zadowolony i uznal trawnik za zaniedbany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ta trawe tez mam w ![]() ![]() Jaka macie pogode dziewczynki ? U nas czerwiec przeplatany z listopadem ![]() Wczoraj znowu mialam wojne z tz... ale juz wszystko wrocilo do normy, widac tak ma byc, co kilka dni trzeba sobie pokrzyczec ![]() Ale przeszam sama siebie i zamknelam na klucz lazienke z wanna ![]() ![]() No to teraz jest zamknieta a tz moze sobie polezec pod prysznicem ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-08-20 o 15:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie ale we wrzesniu jade do polski wiec pojde do dermatologa i mojego polskiego gina zapytac co mam z tym zrobic czy badac czy zostawic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
o masz ja tylko z sonuskiem na spacer poszlam i cholera tyle naprodukowalyscie ze nie wiem co odpowiadac i komu...
ja tez mam wystajacego pieprzyka "w srodku nog" jak to mowi moja siostra i sie martwilam bo mi w ciazy urosl i jakby zmiekl, ale czytalam ze w ciazy to normalne ze znamiona ciemnieja lub sie powiekszaja- wiec sie nie martwcie. dziewczyny- mamy doswiadczone, powiedzcie mi co wasze dzieci robia cale dnie, ile spia, czy trzeba je zabawiac, nosicie na rekach czy raczej niekiedy same soba sie zjamuja ![]() Eve ale sie usmialm z tzta twojego lezacego pod prysznicem ![]() to jest piekne obserwowac jak dzieci sie rozwijaja i rosna ![]() ja jestem dumna okropnie bo od kilku dni zaczlea nam sie zmniejszac liczba kupek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-20 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Oczywiscie Olus nie tylko lezy na macie i nie tylko siedzi w foteliku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-08-20 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
eve a kiedy wam sie ustabilizowal rytm spania - tak mniej wiecej? bo "cudowne dziecko" poki co ciagle spi, budzi sie na karmienie, w dzien z godzinke sie porozglada lub tez pomarudzi- i wraca spac. w nocy zazwyczaj tylko je, przewijamy pampersika i usypia. az sie zastanawiam czy nie za duzo spi.
mojemu kochanemu mezowi tez sie nie zdarza umyc wanny. kibelek i owszem- czasami umyje z wlasnej inicjatywy, ale potem tak sie tym chwali i ja musze piac z zachwytu- ze w sumie mniej czasu schodzi jak to robie sama ![]() nie ja domytslam sie ze zapewniasz inne rozrywki a nie ciagle mata- ale moja sonka tez czasami chce zeby ja polozyc do lozeczka, oglada sobie karuzelki i to nie wiem jak to sie zwie- bumper ze zwierzatkami, macha konczynami. i sama soba sie chwilke potrafi zajac. no ale najbardziej chyba lubi wlasnie byc na rekach i jak mama spiewa lub mowi wierszyki. co do spiewu to ja tez mam sluch muzyczny pierwszego stopnia, tzn odrozniam kiedy graja kiedy nie, i w sumie myslalam ze spiew u mnie to tez bedzie raczej za kare- ale wyglada na to ze sonkowi sie podoba. najbardziej lubi o ulanach pod okienkiem, dzis do ciebie przyjsc nie moge i o rozmarynie ![]() Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-20 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Melduje się jako przeterminowana. ![]() W sumie spodziewałam się tego, ale nadal mam nadzieję, że Bartek będzie lwem, a nie panną ![]() Chodzić nie mogę, bo od wczoraj kość osławiona na tym wątku cipna ![]() Zdaje sobie sprawę, że to tak może trwać i trwać, ale cholercia mam nadzieję, że maluch wyskoczy wcześniej, bo nie chciałabym mieć wywoływanego. ![]() Nawet jeść mi się nie chce, aż dziwne ![]() ![]()
#2110 |
Przyczajenie
|
cze dziewczyny
zastanawiam się czy to możliwe aby kilka dni po "domniemanym zapłodnieniu" mieć odruchy wymiotne??z tego co wiem to mdłości są dopiero około 6 tygodnia ciąży.czy tak się nakręciłam że wmawiam sobie, bo nie ukrywam denerwuje się tym stanem pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Glam, to normalne, ze Sonka tyle spi, koorzystaj i spij z nia
![]() ![]() a ze spiewem u mnie kiepsko glosowo, bo muzycznie to calkiem dobrze, gram na 3 instrumentach i mam nadzieje, ze Olus "zarazil sie" ode mnie sluchem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Sweet witaj w klubie ![]() ![]() Jesli chodzi o mdlosci, to nie mialam takowych, ale mysle, a nawet jestem pewna, ze na tym etapie to jednak za wczesnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Wtajemniczenie
|
Sweet jeśli masz teraz totalny brak apetytu to znaczy, że już blisko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz mnie namawia na przytulanko, ale ja nie mam ochoty ![]() Cytat:
![]() Też ostatnio miałam ochotę na same niezdrowe rzeczy ![]() A najlepszą sytuację miałam ostatnio.Szłam sobie ze spacerku i słyszę jedzie samochód, ktoś trąbi i nagle krzyki typu 'ej laska' ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Bartuś 29.08.2009 ![]() "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-08-20 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Haha Sweet tez tak mialam kilka razy
![]() ![]() ![]() a jak nie masz ochoty na przytulanki- to moze podloge na kolanach umyj ![]() ![]() Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-20 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm..wszędzie mamy wykładzinę....ale ale!! mamy dwie łazienki ![]() To już jutro.Dzisiaj mi się nie chce. Dobrej i spokojnej nocki ![]()
![]() |
#2116 |
Zadomowienie
|
ja tez bylam przeterminowana i moja przyjaciolka, ktora jest ginekologiem mowila, ze seksu byc nie musi, wystarczy oral, bo najwazniejsze zeby TWOJ orgazm pobudzil skurcze macicy
![]() Kochane Polina skonczyla 18tego 7mcy a dzis dostalismy jej irlandzki paszporcik ![]() tez na poczatku mala duzo spala, co 2h jedzonko. wieksosc dnia spala sobie w wozku w domu ale tez tanczylysmy i spiewalysmy, czasem lezala sobie na kocyku podziwiajac swiat. takie male bomble widza wyrazne plamy kolorow wiec mala namieitnie gapila sie na moj 'obraz' ala japonska galaz czyli czarna z czerwonymi listkami na bialym tle. wytrzeszczala sie na to az milo. reagowala teez na zrodla swiatla, np. zajaczka na scianie takie lustrzanego nie wiem jak w dublinie no jak bylam w limeryku i pytalam o przeziernosc karkowa to powiedzieli ze nie robia, tylko prywatnie w dublinie. musialam tez prosic o badanie na toxo bo tutaj tego nie robia standardowo
#2117 |
Zakorzenienie
|
Sweet mialam na mysli szpitalne metody wywolywania, ale jesli masz ochote na naturalne ...
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Gratulacje dla Polinki !!! ![]() Rozumiem ze irl paszport = irl obywatelstwo, czy trzeba w sprawie obywatelstwa robic cos jeszcze, czy na paszporcie sie konczy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Polinki ![]() Ale czas leci, a pamiętam jeszcze jak opisywałaś swój poród i wstawiłaś pierwsze zdjęcia Polinki ![]() Cytat:
![]() Właśnie za bardzo nie mam ochoty na naturalne ![]() ![]() ![]() ![]() i tak podziwiam tzta, że tak długo wytrzymuje, choć łaski nie robi, no ale wiadomo krew nie woda ![]() A tz ostatnio próbuje mnie przekonać i mówi: "nie bój się, przecież nie uderzę go w główkę" ![]()
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
Kup ostre curry, to też przyspiesza
![]() GLAM KOCHANIE STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochaniutkie !!!!!!!!!!
100 lat dla Polinki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 100 lat dla Glam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Sweet twarda sztuka z ciebie hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Glam 100 lat !!! 100 lat !!!
Dzien dobry kochane, kolejny piekny dzien ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zadomowienie
|
paszport=obywatelstwo
Glam sto lat sto lat
#2123 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki za zyczenia, milo ze pamietalyscie
![]() no i gratulacje dla Polinki tez ![]() ![]() no wlasnie Sweet ja juz mowilam 21 sierpnia to doskonaly dzien na urodziny- mowie z doswiadczenia 29letniego. skoro moja mama mogla to i ty mozesz, co? troche sie postaraj ![]() a, my tez ubiegamy sie dla malej o irl paszport. przedwczoraj zalatwilismy zdjecie i podpisy na gardzie, dzis tylko idziemy na poczte wyslac tym passport expresem. no i otwieramy malej konto oszczednosciowe, stwierdzilismy ze my jakos przezyjemy bez childbenefitu, tzn bedziemy jej wplacac na konto oszczednosciowe i jak dorosnie to bedzie miala na studia czy cos tam. chociaz nie wiem jak to bedzie, bo mi sie w tym tyg "stypendium" dla bezrobotnych konczy- no i mysle ze odczujemy roznice. ale sprobowac warto... Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-21 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
Sto lat dla Polinki !!!
Sto lat dla Glam !!! Sto latek dla wypasionego niemowaczka Soni !!! ( w razie gdyby mnie jutro nie było ![]() Sweet ![]() ![]() Mój tz upiera się za wyrobieniem dziecku irl paszportu, ja mam obawy bo my obydwoje polacy, zeby mi nikt nie robił problemów gdzies na lotnisku czy na granicy, poza tym obydwoje z tz mamy juz nieaktualne paszporty ![]() ![]() ![]() boje sie zeby mi gdzies przy odprawie nie robili problemów, ze nie mamy paszportu, do tego moje nazwisko inne niz dziecka, a dziecko paszport irl ![]() ![]() Tz nie chce złatwiać przez ambasade,mnie też troche te ich terminy przytłaczają ....ehhh juz sama nie wiem co robić, niby jest jeszcze troche czasu ale juz zaczynam sie martwić! Edytowane przez DobraDusza Czas edycji: 2009-08-21 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam ochoty na kontakt z ambasada i dlatego chcemy malemu zrobic irl paszport, kolezanka ostatnio leciala z dzieckiem z irl paszportem i ze swoim PRZYSZLYM mezem, dziecko ma jego nazwisko, ona nadal miala panienskie i nie mieli problemow. U nas tz ma nieaktualny paszport, ale na szczescie ma nowy dowod, ja mam stary dowod (ksiazeczka), nowy czeka na mnie juz 3 lata
![]() ![]() ![]() Glam stypendium dla bezrobotnych ![]() ![]() ![]() Olek tez dziwnie na mnie patrzy jak nazywam dzidziusiem ![]() ![]() oj lece chociaz ziemniaki obrac bo tz znowu powie, ze 6 godz przed kompem spedzam - troche prawdy w tym jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
musialam latac na poczte pierwsze 6 miesiecy zdaje sie, potem poszlam do social welfare- bo jak sie jest blisko terminu rozwiazania to nie trzeba sie meldowac co miesiac... i mi od tej pory wplacaja na konto.
no a ja to nazywam stypendium social welfare, a mama z kolei jest stypendystka zus0 tzn juz na emeryturze ![]() ale z kolei slyszalam kilka razy tutejszych scumbagow jak mowili ze ida do pracy- i to oznaczalo ze ida na poczte po zasilek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
A wiec tak co do tych zmian dowodów i nazwisk
Ja po slubie juz tutaj uzywałam nazwiska po mezu bo zmieniłam wszystko tylko majac akt slubu. 3miesiace po slubie znowu lecielismy do polski i tam juz czekał na mnie nowy dowod z nazwiskiem po mezu ,całe szczescie ze nie wymieniałam paszportu ,bo jesli wymieniasz jeden z dokumentow to mozesz latac na drugim jesli kupujac bilet podasz panienskie nazwisko .Oni nie sprawdzaja tego czy ty wyszłas za maz czy nie. Wiec ja leciałam w obie strony na panienskie nazwisko mimo iz byłam juz pania .....,ale miałabym problem gdybym podała nazwisko po mezu kupujac bilet a nie miała zadnego nowego dokumentu bo sam akt slubu nie wystarczy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
Glam ja musialam dolaczyc p60 albo inne potwierdzenie przebywania w Irlandii 36mcy przed urodzeniem malej
oj my tez z TZ bez slubu, mala ma nazwisko po tacie a kazde z nas ma inny paszport ![]()
#2129 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie my mamy problem z tym P60. Wojtek te najstarsze wyrzucił, a jak dzwonił do pierwszej pracy to mu powiedzieli, że takich starych to oni mu nie dadzą. Natomiast w tax officie poinformowali, że to od pracodawcy trzeba się o to starać i teraz dupiszon. Mam nadzieję, że inny dokument potwierdzający długość pobytu wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.