|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
A mi się wydaje jednak, że zaczęłaś 33 tc
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Raczkowanie
|
Co do wstawania w nocy, to ja chyba jakas inna jestem cięzarna..
Na siusiu podaczas tych wszystkich miesięcy wstalam w nocy moze z 5-8 razy jakos w 4-5 miesiącu, a teraz to spie twardym snem aż do rana.. czasem czasem w nocy "przebudzam" sie (ale zbytnio nie kontaktuje ![]() mam nadzieje, ze po tej wypowiedzi nic sie nie zmieni az do porodu
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet według tego kalendarza ciąży http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html jak wpiszesz sobie przewidywany termin porodu na 13.10 to Ci wyświetli, że jesteś w 33 tc, i analogicznie dla mnie wyświetla, że jestem w 32 tc
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziwna sprawa hehe
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tego kiedyś załapać nie mogłam
|
|
#4778 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() dziś mieliśmy wizytę u położnej! Maleńka jest według połoznej dzieckiem przeciętnych rozmiarów, jest silna, szturchnęła połozna łokciem w czasie badania a potem kopnęła. Nadal jest ułożona główką w dół cisnienie ok 110/75, serduszko maleńkiej bije ślicznie. Położna po badania powiedziała, że mam super silne mięśnie brzucha i że będzie mi łatwiej przeć, a co za tym idzie łatwiej rodzić. ![]() ![]() Kolejna wizyta za 2 tyg 4 września i będzie dłuższa , bo będziemy już konkretnie gadać o porodzie opowiedziałam położnej o mojej wtorkowej przygodzie i powiedziała, że to macica ćwiczy, ale jeśli się to powtórzy i nie odejdzie po ciepłej kapieli to dzwonić mamy wczoraj wpadłam w szał sprzątania i w rezultacie zapomniałam ugotować obiad...pojechaliśmy do pizzerii, kupiliśmy lasagnie...ale byłą pyszna........... Cytat:
niestety połozna powiedziała nam, że czasem tak się zdarza, że dzidzia ma ulubioną pozycję i koniec... zabieg jest bolesny , to prawda. Cytat:
Cytat:
![]() my pojechaliśmy w 25 tyg na usg 4D , bo tak nam właśnie mówiono , że później już jest ciasniej i ciaśniej dzidzi, więc może być nic nie widać, ale...nasza mała też mimo, że miała miejsce rączki trzymała na buzi na ostatnie 5 minut nagle sama z siebie pokazała twarzyczkę. gratuluję córci raz jeszcze! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no coś ty!!!!!!!widzę, że byłą mowa o firankach, Firanek nie musze mieć, ale zasłonki tak. mamy żaluzje w oknach i zasłonki , bez firanek
|
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
ja zazwyczaj tylko nad ranem (ok 5 po 5) korzystam z toalety, potem ok 8 ale w nocy jakoś przestałam się budzić (no chyba, że tak jak ostatnio bezsenność mnie złapie, a wtedy sikam co 15 minut)
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. bo tak mnie coś ciągnie---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4782 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja najzyczajniej w świecie układałam według wielkości samego ubranka, a nie według tego co pisze na metce.
Cytat:
Ogólnie dzieci są różne-nie mówiąc już nawet o samym wieku. Są dzieci długie ale chude i króciutkie kluseczki. Mojej siostry syn jak się urodził miał 65 cm a ubranka zakładała mu na 56 bo te na 64 były za duże. A ja też jestem koziorożec, ale styczniowy ![]() A ty taka prawie świąteczna jesteś ![]() Cytat:
Ciekawe jak tam Alisanka na wakacjach ![]() No i co z Zartownisiem??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny szybka sonda:
butelki avent czy tt ![]() nożyczki czy obcinaczki ![]() kombinezon (dzidzia październikowa) 62, 68 czy 74
|
|
|
|
#4784 | |||
|
Rozeznanie
|
wiesz fakt, że troche mnie to denerwuje, że ma takie parcie na kase i na cesarki, ale jako lekarz jest bardzo dobry ... zawsze delikatny, odpowiada na moje pytania, jest taktowny, moge zadzwonic do niego o kazdej porze (czy to noc, wieczor, czy niedziela i wiem, ze zawsze mnie przyjmie) ... i mam nadzieje, ze nie zmieni swojego podejscia do mnie, po tym jak sie dowie ze chce rodzic SN
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no tak: MOTYLEM JESTEM OOOO ![]() ja juz chce swoja firanke powieeeesssicccc ale musze poczekac ... bo taka nie doszyta to glupio by wygladala ![]() Wezcie kopnijcie mnie w tylek ... bo przez ten wizaz zbieram sie od godziny do sklepu!!!! i nadal jestem w pizamie
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
Weszlam jeszcze teraz dla upewnienia na str. haczewski'ego i tam tez wyszlo ze jestem w 32 tyg. i 3 dniu... wpisalam ze cykle 28-dniowe (chociaz takich nie mialam) i tak wyszlo, no to za chwile wpisalam swoj cykl czyli 31 dni i tylko zmienil sie termin porodu z 13 na 16-ty, ale tydzien zostal ten sam
|
|
|
#4786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4787 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jak sie dosiąde do wizazu to nie moge odejsc, bo bym czytala i czytala (gorzej z pisaniem
![]() Ooo własnie.. czy wy juz prowadzicie karte ruchów?? ja juz ją mam i wypełniam codziennie cale szczescie, ze poki co, to jeszcze te 10 ruchów jakos szybko leci, bo tak to bym musiala sie przez kilka godz "przysłuchiwac" brzuszkowi ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Nika to super że z Lenką wszystko dobrze a ile dokladnie wazy??
|
|
|
#4788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z canpolu mam i nożyczki i obcinaczki, ale wydaje mi się, że obcinaczki będą lepsze. Co do kombinezonu to nie wiem, ale wydaje mi się że najlepszy albo 62 albo 68 bo 74 to już duże są. |
||
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
a co
kochamy prezenciki jakbym miała dostawać 24 grudnia prezenty za urodziny 23 czułabym się poszkodowana ![]() niektórzy to mają tak, że przez 18 lat obchodzą imieniny, a urodzin ni, a potem urodziny (lub odwrotnie) - tym to bym się załamała ![]() po kimś Fasoleczka to ma (a 10 grudzień to właśnie moje urodzinki) dobrze, że w maju mam imieninki, to taka równowaga, żeby wszystkiego nie zgarniać w grudniu. Witek jak się urodzi w październiku to chciałabym aby imieniny obchodził 15 czerwca. Mógłby mieć jeszcze 12.10 lub 12.11., ale dla mnie to tak za szybko. Czerwiec to znacznie przyjemniejszy czas na świętowanie - tylko mój TZ upiera się, że imieniny obchodzi się zaraz po urodzinach
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-21 o 10:42 |
|
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze lekko ponad 200 wiadomosci i będzie juz następna częsc
byc moze do tego czasu bedzie juz wiecej wpisanych rozpakowanych mamusiek na pierwszej stronce juz nowego wątku P.S. miss.hot ile dziewczynek juz podalo Ci swoj nr tel?? Bo jeszcze z tydzien i juz któras moze sie rozpakowywac (jak nie wczesniej)
|
|
|
#4791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i chyba takie same jak ty nozyczki i obcinaczki canpolu a kombinezonu jeszcze nie ... zdaze kupic ... pozatym mam kurteczke gruba zimowa na 3 - 6 miesiecy
|
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do paznokietków jeszcze nic nie mam i ez nie wiem co byloby lepsze.. A kombinezonik mam na 68 (nie wiem czy to dobrze czy tez nie)
|
|
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz kopa w tyłek i do roboty!!!! Cytat:
powiedziała, że nie chce mówić ile mniej więcej będzie miałą w dniu porodu bo to zależy czy się rodzi w 38 czy 41 tyg... ja nie liczę ruchów... mała ma swoje pory na aktywność i na to zwracam uwagę...zresztą ona jest czasem tak aktywna cały dzień że liczenie nie ma sensu.... dziś całe szczęście nie ma upału, więc ja lecę na miasto! PS: ja mam kombinezoniki 3 - jeden na 56 , jeden na 62/68 i jeden to jest taki specjalny do wózka quinny - jest baaardzo duży... jak mała wyrośnie to pójdziemy i kupimy nowe ja mam i nożyczki i obcinaczkę.. butelki nadal nie mam bedę miała difraxu- okazuje się, że to rodzinka męża, mają wielką firmę , robią butelki, smoczki itp itd...i dostaniemy od nich. a jak nie to bym avent brała.
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-08-21 o 10:47 |
||
|
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4795 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
i tak jak napisalaś kupowałam bardziej na wielkość sorenja butelke mam jedna na mleko - avent nozyczki i cązki były w jednym zestawie, wiec mam i to i to - canpol a kombinezon - nie mam wczoraj wieczorem znów były skurcze i twardy brzuszek - kobietki powoli zblizamy się wszystkie do finału
|
|
|
#4796 |
|
Rozeznanie
|
ja tez tak chce
moje dziecko to ma w ![]() jak wstaje przykladowo o 7, albo 8 to budzi sie razem ze mna, podokazuje kilka razy, nigdy wiecej niz 4 jem sniadanie, dochodzi 9 zaczynam liczyc ruchy i cissszzzaaaa czasami pierwszy ruch kolo 12, a czasami jeszcze pozniej ... normalnie wredne to moje dziewuszysko
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
chyba już setny raz zbieram się do napisania czegoś ale albo coś ciekawego leci w TV albo się czymś zajmę ![]() ja też już ciężko śpię, od 2 dni to prawie wogóle nawet małż dziś się przez moje patrzenie obudził i powiedział żebym przestała myśleć o głupotach ![]() co do liczenia ruchów, ja nie liczę bo mały cały czas się wierci ![]() a ostatnio budzi się razem z tatusiem o 4 i godzinę snu mam z głowy w dodatku mojemu małżowi coś się złego od 2 dni śni i mi jęczy przez sen i jak go pogłaskam po policzku i się przytulę to przestaje, tak więc czuwam non stop.
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
A ja ostatnio przez sen mówilam: Murzyn.. Murzyyyn... Murzyyyneeek
)---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ja juz powoli sie szykuje na to USG... trzymajta za mnie, yyy bardziej za dzidzie kciukasy, żeby wszystko bylo w jak najleprzym porządeczku no to paaaaa
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

czasem czasem w nocy "przebudzam" sie (ale zbytnio nie kontaktuje 

jejku cale szczescie ze oparcie uderzylo mnie w gorna czesc brzucha, praktycznie pod samym biustem. kurcze mam nadzieje ze synkowi nic sie nie stalo
albo jak długo prysznic biorę i zanim wygramolę się z wanny to też ciężko oddychać ... ale co się dziwić ... motylem nie jestem - a raczej nie ma 80 kilowych motyli ... chyba ze jakieś mutanty ...

kochamy prezenciki