|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
Ale warto już szukać, bo może być duży problem. A tżci zawsze mówią, że jest czas.
|
|
#1892 |
|
BAN stały
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
A przypomniało mi się,pisałyście o diademie/ach,mi się podobają,ale nie każdemu pasuje.
A My pojedziemy naszym autkiem.
|
|
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
AgaMili i Madmuazelle dla Was też
Może inaczej. Wszystkim PM 2010 dziękuję za ciepłe przyjęcie. Już czuję w kościach, że będzie mi z Wami bardzo dobrze... |
|
|
|
#1894 |
|
BAN stały
|
Paulinko ja też niedawno dopisałam się do tego wątku i już się od niego uzależniłam
![]() |
|
|
|
#1895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tz np. będzie kupował garnitur we wrześniu, bo się boi, że przytyje (w zeszłym roku kupował na jakies wesele i w tym już mu jest za mały
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te suknie i fryzurki to w większości mamy tylko w postaci fotek na twardych dyskach pozrzucane i to w ilości znacznie większej niż ta jedna jedyna wymarzona Naprawdę bardzo dużo już załatwiliście |
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Coś więcej o nas???
O Matko, trochę pisania by było... Nawet nie wiem od czego zacząć. Myślę, że wiele detali wyjdzie w "praniu". Odpowiem na wszystkie Wasze pytania, jakby co Ale w skrócie to tak: Razem jesteśmy 10 lat i 1 miesiąc... Nawet nie wiem, kiedy ten czas minął ![]() Wcześniej jakoś się nie zbieraliśmy do ślubu, choć od lat wiedzieliśmy, że to kiedyś nastąpi. Aż pewnego styczniowego dnia P. oznajmił mi, że może byśmy się pobrali... Czemu nie. I się zaczęło załatwianie sali, "grajków" itp... Zaręczyliśmy się miesiąc temu. Jejku nie wiem co jeszcze mogłabym napisać... ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja zaproszenia chcę zrobić sama. Napatrzyłam się na te, które wykonały wizażanki i złapałam bakcyla... A jeśli chodzi o wódkę, to słyszałam, że akcyza idzie w górę o 19%. To nas zmobilizowało do kupienia w najbliższym czasie. Właśnie jesteśmy na etapie szukania jej w dobrej cenie i jak już coś upolujemy to kupimy ilość zbliżoną do tej co potrzebujemy. |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz może od kiedy podnoszą tą akcyzę?
|
|
|
|
#1899 |
|
BAN stały
|
Nie ma za co Paulino.
10 lat jesteście razem,no no niezły staż. Też myślałam nad tym,aby samemu zrobić zaproszenia ale wiem że to nie wyjdzie bo nie mam cierpliwości do robótek ręcznych. ![]() Nam się podobają takie zaproszenia i na 100% je zamówimy. http://allegro.pl/item713439003_piek...ryginalne.html |
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie nie wiem, ale wiem to z dobrego źródła.
Mój znajomy pracuje w sklepie z winami i podpatrzył na biurku szefa pismo o tej informacji... Niestety nie potrafi mi powiedzieć kiedy to ma wejść w życie. |
|
|
|
#1901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Podobno od 1 stycznia
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Super że sama sie za to zabierasz, moja kumpela sama tez robila i wyszly bardzo ładne, ja niestety obawiam sie ze moge nie miec czasu.
|
||
|
|
|
#1902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mi sie podobaja takie ze wstążeczkami i może coś podobnego zrobię. Ogólnie to nie mogę na jedne się zdecydować Bo pomysłów kilka jest ale który zrealizować
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dostalam 9 roz od TZ i spytalam dlaczego tylko 9 przeciez jestesmy ze soba 10 lat ten wyciagnal stare kwitki, bilety i rachunki i udowodnil mi ze 9 ![]() Cytat:
Ale nie mam gdzie tego gromadzic. Mieszkanko w bloku, garazu brak a w piwnicy lepiej nie bo sasiad z wiezienia za kradzieze dopiero co wyszedl
|
||
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
madmuazelle widzę, że mamy podobny gust
Nasze będą bardzo podobne do Waszych. Ja mam jeszcze trochę cierpliwości i się za nie zabiorę, przynajmniej będą niepowtarzalne A jak mi nic z tego nie wyjdzie to zamówię jakieś na allegro i już |
|
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno od 1 stycznia 2010r.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-21 o 14:12 |
|||
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
capricia, od 1 stycznia??? A więc już coś wiemy.
Dobrze by było kupić przed podwyżką, bo przecież 19% przy takiej ilości alkoholu robi sporą sumkę. sjoanna my na całe szczęście mamy gdzie to przechować. P. rodzice mają spory dom... do nich wywieziemy |
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze jak piszecie, że akcyza od 1 stycznia ma wzrosną to muszę namówić tżta żeby wódkę kupił już w grudniu
. Mamy gdzie to przechować więc może stać te kilka miesięcy. My chcemy luksusową kupić. w styczniu kosztowała 16 zł z groszami teraz 18 zł z groszami. Ciekawe o ile teraz pójdzie w górę.
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-08-21 o 14:17 |
|
|
|
#1908 | ||
|
BAN stały
|
Ciesze się,że podobają Ci/Wam się zaproszenia które wkleiłam.
![]() A cp do kupna wódki,no My myślimy żeby tak do końca roku kupić,bo skoro ma podrożeć. ![]() Cytat:
Cytat:
Też dobre podejście,że jeśli niewyjdzie to zamówicie na allegro.
|
||
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaproszeń, to mi się tak średnio podobają, ale za to cena ładna A jaki kolor wstążki planujecie?Moje Kochanie dzisiaj wynalazł takie zaproszenia: http://www.zaproszeniaonline.com.pl/...t,646,510.html |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile kupujecie wódki?
Wiem, że to się przelicza na głowę.. Ale ile policzyć na wesele i poprawiny? |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie przyszedl mi do glowy niezly pomysl!
Pamietam jak to sie w czasach kryzysu kupowalo i .......... do wersalki Ale wy wszystkie za mlode jestescie zeby takie zamierzchle czasy pamietac
|
|
|
|
#1912 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co tych zaproszeń,ktore wkleiłaś takie sobie. Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-08-21 o 14:24 |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My liczymy 0,7 na osobę na 2 dni.
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Mi się bardzo podobają zaproszenia decorisusa... ale 30zł za sztukę to z lekka przegięcie
Dlatego wykombinowałam sobie, że sama zrobię nasze zaproszenia na wzór ichnich Jedni mówią, że 0,5l na parę a inni że 0,5l na głowę i bądź tu mądry... |
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba powariowali! I ktoś to kupuje?Co do wódki, to wszystko zależy czy wesele z poprawinami czy nie i czy rodzina pijąca, czy nie My na 110 osobowe wesele z poprawinami i poltrem planujemy ok. 180-200 butelek
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki waszym linkom do stron z zaproszeniami zaczelam je troche ogladac.
I zaproszenie za 3 zl? Pomyslalam troche to drogo ale doszlam do takich za ponad 5 i (doszlam do tych za 10!!!!) Dlaczego mam dwie lewe rece do robotek recznych??? Siadlabym zimowymi wieczorkami i zaoszczedzilabym troche grosza Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2009-08-21 o 14:48 |
|
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drukowane na zwykłej atramentowej drukarce-na laserowej druk wychodzi zamazany. I na zaproszenia wydam nie więcej niż 30-50 zł
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
O jej wprowadziłam was w błąd.
Takie ceny ma decostudio... i to ich zaproszenia nam się podobają ale cena nie do przyjęcia. Zresztą same popatrzcie http://www.decostudio.pl/ A czy ktoś kupuje u nich... nie wiem. Wesele mamy 2 dniowe, będzie jakieś 120-130 osób. Wstępnie liczymy 0,7l na parę. Lecz kupimy z zapasem... Będziemy mieć jeszcze w dniu wesela barmana, który będzie robił gościom drinki więc automatycznie troszkę mniej wódki zejdzie ze stołów. Ale też wolimy aby wódka miała zostać, niż zabraknąć. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- obca święta racja... drukowane w domu to niewielki koszt. Już nawet poczyniłam pierwsze kroki ku temu i naściągałam sobie ozdobnych czcionek... teraz tylko zabrać sie do roboty. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Ale warto już szukać, bo może być duży problem. A tżci zawsze mówią, że jest czas.

Ale nie mam gdzie tego gromadzic. 
. Mamy gdzie to przechować więc może stać te kilka miesięcy. My chcemy luksusową kupić. w styczniu kosztowała 16 zł z groszami teraz 18 zł z groszami. Ciekawe o ile teraz pójdzie w górę.