Październikowe PM :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 08:55   #1321
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22
Dot.: Październikowe PM

No niestety nie mam żadnych fotek z przymiarki...
A teraz jak żadne bolerko do tej sukni nie pasuje to nie bede miała nic.... no chyba że szal jak juz bedzie strasznie zimno bo mam gratis w komplecie....!

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:31   #1322
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
SSR a ja sie zastanawiam czy z obraczek za para mloda nie zrezygnowac

pytanie do dziewczyn odnosnie zespolu
w umowie z zespolem mamy zapis ze musimy im zagwarantowac pokoj/garderobe gdzie beda mogli odpoczac, wyzywienie, napoje cieple i zimne w tym pokoju i teraz pojawia sie problem bo czesc hotelowa jest w innej czesci budynku; pokoj maja ale nie wyobrazam sobie kelnerki ktora biega z cieplymi daniami do nich, tz wymyslil tak ze posadzimy ich przy stole, tak jak fotografa i cieple beda jedli jak beda chcieli, a w pokoju dostana zimne napoje, jedzonko z wiejskiego stolu, z tzw. zimnej plyty i z tymi cieplymi napojami to chyba czajnik elektryczny do wlasnej obslugi, co myslicie - macie jakies lepsze pomysly jak to rozwiazac?
no i zastanawiam sie czy informowac zespol o tym czy poprostu jak bedziemy ustalac pierwszy taniec itd. poinformowac ich o tym mimochodem ze inaczej nei dalo sie zrobic i ze mam nadzieje ze to ok
Cytat:
Napisane przez niunka22 Pokaż wiadomość
No niestety nie mam żadnych fotek z przymiarki...
A teraz jak żadne bolerko do tej sukni nie pasuje to nie bede miała nic.... no chyba że szal jak juz bedzie strasznie zimno bo mam gratis w komplecie....!
No ja widziałam jakąś tam dekorację sali i był taki napis "Szczęść Boże Młodej PArze" czy jakoś tak i kokardy. Ale widziałam też takie wianuszki z merty i serduszka i nawet fajnie to wyglądało. A masz jakiś pomysł co zamiast obrączek?

Co do zespołu to my ich sadzamy przy foto-video, zresztą u nas mają wydzieloną taką wnękę, tam gdzie grają mają też stoliki. I normalnie maja posiłki na stołach tak jak goście. Ale Wy pewnie macie z nimi dwa dni stąd ten nocleg, bo nasi się pakują i do domu Ja bym im dała do pokoju czajnik elekt., kawę, herbatę, jakieś kubki, łyżeczki, cukier, może trochę ciasta i coż z tego wiejskiego stołu. no i wodę min. Ale bez przesady, będą też padnięcie to pójdą spać, a rano maci epewnie jakeiś śniadanie albo obiad to wytrzymają tyle. I powiedz im przed weselem o tym, żeby się nie poczuli urażeni przed samą impr i na złość czegośnie zrobili, bo od nich to jednak dużo zależy

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:35   #1323
hipka80
Raczkowanie

judith - moim zdaniem bez problemu mozesz ich poinformować "przy okazji" i tak zrobicie wszystko, zeby było im jak najlepiej
mój zespół tylko zapytał czy mozemy im nocelg zagwarantować - grają też na poprawinach
Stary 2009-08-19, 09:46   #1324
judith8
Rozeznanie

SSR my nie mamy poprawin, zespol gra w blokach i generalnie wydaje mi sie ze ten pokoj to wynik ich profesjonalizmu (w sensie ze nei przyszli na impreze tylko do pracy i jak maja przerwe to znikaja i nie rzucaja sie w oczy)
a zapis o jedzeniu i piciu jest w umowie, wiec chce sie z tego wywiazac, problem jest tylko z cieplymi daniami, ale wydaje mi sie ze ten pomysl aby zjedli z nami jezeli beda mieli ochote jest ok

hipka dziekuje za rade, nasi nie chcieli noclegu ale im zaproponujemy zeby neie musieli po nocy wracac do poznania

ja sie chyba tym wszystkim za bardzo przejmuje...

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-19 o 10:01
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 10:11   #1325
hipka80
Raczkowanie

Cytat:
SSR my nie mamy poprawin, zespol gra w blokach i generalnie wydaje mi sie ze ten pokoj to wynik ich profesjonalizmu (w sensie ze nei przyszli na impreze tylko do pracy i jak maja przerwe to znikaja i nie rzucaja sie w oczy)
a zapis o jedzeniu i piciu jest w umowie, wiec chce sie z tego wywiazac, problem jest tylko z cieplymi daniami, ale wydaje mi sie ze ten pomysl aby zjedli z nami jezeli beda mieli ochote jest ok

hipka dziekuje za rade, nasi nie chcieli noclegu ale im zaproponujemy zeby neie musieli po nocy wracac do poznania

nic nie mów, mój TZ stwierdził, ze swiruje i chyba ma troche racji....
najgorsze jest to, ze moja koncentracja na pracy spada najchetniej to już bym wszystkich gości obdzwoniła czy potwierdzają przybycie - chociaz na zaproszeniach mamy do 1. wrzesnia....
Stary 2009-08-19, 10:41   #1326
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
nic nie mów, mój TZ stwierdził, ze swiruje i chyba ma troche racji....
najgorsze jest to, ze moja koncentracja na pracy spada najchetniej to już bym wszystkich gości obdzwoniła czy potwierdzają przybycie - chociaz na zaproszeniach mamy do 1. wrzesnia....
my mielismy potwierdzenie do konca lipca i jak ktos nie dzwonil to w ostatni dzien sama zadzwonilam w poludnie z tekstem np. czesc ciociu bo do dzisiaj bylo potwierdzanie obecnosci ....

tz sie wczoraj na mnie troche zdenerwowal bo za duzo narzekam na jego brata (jego garnitur, biala suknia jego zony, stwierdzili ze nie chca 4osobowego pokoju tylko dwojke dla nich i dla tesciow i mamy im zarezerwowac a oni nam zwroca pieniadze - bez sensu bo moglby to sam zrobic, a nie powiem ze jak bedzie zwracal kase to tz nie wezmie nic od niego, a dwa pokoje dwuosobowe jak strrace tak strace, chcialam je dac ludziom ktorych nie mam z kim zakwaterowac, jego brat moglby byc ze swoimi tesciami - na wakacje co roku jezdza i jakos problemu nie ma.... no ale tz sie obrazil i powiedzial ze mu przykro, ze to jego brat, ja strzelilam focha ze ok to jego brat ale jak jego brat jest dla mnie nei mily i specjalnie mnie irytuje (takie ma hobby) to tz nic nie mowi... nic nie powiedzial przytulil sie i powiedzial zebym sie tak nie martwila, ze bedzie super i wszystko jakos zorganziujemy
brat tz np obiecywal ze bedzie nam robil za fotografa i z 500zdjec zrobi i on nie widzi problemu zeby wejsc na oltarz i robic zdjecia na przysiedze, na nic tlumaczenia ze mamy fotografa, im wiecej ja sie denerwuje tym bardziej on zartuje - a w fotografa nie bedzie sie bawil bo jest swiadkiem hahahah
a jego ulubionym tematem sa zarty na temat kota ktorego przygarneli, ze go wyrzuci, ze on go wyresuje itd. zwierzak zle u nich nie ma bo mam na kotka oko ale do pasji mnie doprowadza takimi tekstami

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-19 o 10:45
Stary 2009-08-19, 11:11   #1327
hipka80
Raczkowanie

ze tak powiem....na glupote nie ma rady spróbuj nie reagować na jego teksty - przynajmniej przy nim luzzzzzzz
Stary 2009-08-19, 12:37   #1328
malenstwoKr
Raczkowanie

judith8 niestety są osoby, które bardzo lubią innym "umilać" życie. Właśnie jak to się mówi: "na głupotę nie ma rady".

http://www.suwaczek.pl/cache/5face29211.png
malenstwoKr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:41   #1329
donata1987
Przyczajenie

hej. Wychodzę za mąż 3.10.2009 roku ) Odbiór sukienki mam dopiero 26 sierpnia. Został mi tylko wybór dodatków. W następnym tygodniu zamierzamy iść na kurs tańca, żeby jakoś wykonać ten pierwszy taniec Ten czas tak szybko leci... Ale już się nie mogę doczekać, kiedy będzie po wszystkim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17.img_6329.jpg (23,9 KB, 25 załadowań)
donata1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:42   #1330
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Nasz zespół też gra w blokach a w przerwach puszcza muzę, żeby nie było za cicho i wtedy siedzą sobie przy swoim stoliku, a nie przy naszych stołach i nie rzucają się w oczy bo są tak jakby schowani. Ja nie mam na umowie, że mam ich nakarmić, ale dostaną posiłki wtedy jak goście, czyli jak jest przerwa na posiłek to zespół puszcza muzę i też dostaje i je, no i czeka aż goście skończą jeść i wtedy znów grają. A ile zespół ma do przejechania km w tej nocy?

Nie przejmuj się, bo chyba każda z nas się tym wszystkim przejmuje, bo chcemy przecież żeby było nice

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-19, 12:57   #1331
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Nasz zespół też gra w blokach a w przerwach puszcza muzę, żeby nie było za cicho i wtedy siedzą sobie przy swoim stoliku, a nie przy naszych stołach i nie rzucają się w oczy bo są tak jakby schowani. Ja nie mam na umowie, że mam ich nakarmić, ale dostaną posiłki wtedy jak goście, czyli jak jest przerwa na posiłek to zespół puszcza muzę i też dostaje i je, no i czeka aż goście skończą jeść i wtedy znów grają. A ile zespół ma do przejechania km w tej nocy?

Nie przejmuj się, bo chyba każda z nas się tym wszystkim przejmuje, bo chcemy przecież żeby było nice
oni w przerwach tez puszczaja muzyke, wiesz ja moglabym ich posadzic przy glownym stole, ale jak tak woleli to nei ma problemu tylko teraz kombinuje z tymi posilkami cieplymi ale mysle ze bedzie ok jak tak to rozwiazemy
oni beda jechac okolo 90-100km do nas i mowia ze beda wracac bo nie chcieli zebysmy im nocleg organizowali, ale moze damy im ten pokoj, w ktorym beda jakby sie chcieli przespac i wracac rano
Stary 2009-08-19, 19:19   #1332
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

lady i jak tam Twoja historia?

dziewczyny a macie jakieś fotki tych obrączek? jestem ciekawa jak to wygląda z tej wierzby uplecione... może do siebie bym takie coś zrobiła, bo wstępnie mam ustrojoną salę, ale muszę coś dodać bo jakoś tak... jak na każdym weselu, a przecież to chyba normalne, że chce aby moje było wyjątkowe
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 20:52   #1333
ramena
Raczkowanie

GG do ramena

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
lady i jak tam Twoja historia?

dziewczyny a macie jakieś fotki tych obrączek? jestem ciekawa jak to wygląda z tej wierzby uplecione... może do siebie bym takie coś zrobiła, bo wstępnie mam ustrojoną salę, ale muszę coś dodać bo jakoś tak... jak na każdym weselu, a przecież to chyba normalne, że chce aby moje było wyjątkowe
No właśnie... tez bym chętnie pooglądałam fotki waszych obrączek bo jeszcze nie wybraliśmy swoich i nie wiemy na co się zdecydować... Dzisiaj mój fryzjer mnie wystraszył że na swoje czekał ok 5 tygodni trochę mnie to przeraziło i musimy się za to jak najszybciej zabrać!

Póki co jesteśmy w ferworze zaproszeń- ale to jest męczące !! a ta ilośc kaw która trzeba wypić, masakra!
Stary 2009-08-19, 20:52   #1334
judith8
Rozeznanie

donata podziwiam bo ja chyba na kurs tanca nie dotre z braku czasu, sukienka nie w moim stylu ale b.ladna
zdjecia z przymiarki masz moze?

kasiuha obraczki nasza sa tutaj, ale ja je chyba wyrzuce i nc nie bedzie za nami http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1300
Stary 2009-08-19, 21:23   #1335
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

judith za dobrzetych obrączek nie widać na tych zdjęciach. pewnie dokładniejszych zdjęc nie masz?

ramena hehe to chodziło o takie obrączki jako dekoracja sali weselnej. ale jak tylko wrócę ze śląska (jutro wyjeżdżam na parę dni) to zrobię fotki swoim obrączkom i pokażę na forum. ok?

donata sukienka bardzo ładna, chociaż jeśli chodzi o mnie to bardzo odważna. a ja na kurs tańca też nie zdążę pójść. sama to nawet może bym zdążyła z czasem, ale mój tż wyjeżdża co jakiś czas na kilka dni załatwiac jakieś różne sprawy zawodowe i co? sama mam się nauczyć tańczyć ;/
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 21:29   #1336
judith8
Rozeznanie

Cytat:
judith za dobrzetych obrączek nie widać na tych zdjęciach. pewnie dokładniejszych zdjęc nie masz?
http://www.wiktorowo.com/index.php?p...zyscie&lang=pl na niektorych zdjeciach widac je wyrazniej
Stary 2009-08-19, 22:35   #1337
donata1987
Przyczajenie

Cytat:
donata podziwiam bo ja chyba na kurs tanca nie dotre z braku czasu, sukienka nie w moim stylu ale b.ladna
zdjecia z przymiarki masz moze?

kasiuha obraczki nasza sa tutaj, ale ja je chyba wyrzuce i nc nie bedzie za nami http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1300
Ale my będziemy chodzić na lekcje prywatne, takie godzinne. Mam nadzieję, że ze 3 spotkania wystarczą. Więc na te 2 czy 3 godziny na pewno uda nam się wyskoczyć. Nie mam zdjęć z przymiarki, bo suknię dopiero odbieram w środę. Miałam mieć szytą sukienkę, ale gdy zobaczyłam, jak ją uszyli, to myślałam, że zawału dostanę. Poleciałam do salonu i zamówiłam taka sukienkę, jaka miała być uszyta. Nigdy więcej nie będę sobie nic szyła. Lepiej kupić czy tam wypożyczyć niż sie stresować, tak jak ja :/ 1, 5 miesiąca czekałam na sukienkę... No, ale na szczęście udało się zamówić w salonie
Stary 2009-08-19, 22:47   #1338
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
oni w przerwach tez puszczaja muzyke, wiesz ja moglabym ich posadzic przy glownym stole, ale jak tak woleli to nei ma problemu tylko teraz kombinuje z tymi posilkami cieplymi ale mysle ze bedzie ok jak tak to rozwiazemy
oni beda jechac okolo 90-100km do nas i mowia ze beda wracac bo nie chcieli zebysmy im nocleg organizowali, ale moze damy im ten pokoj, w ktorym beda jakby sie chcieli przespac i wracac rano
Nie no ciepłe posiłki daj im normalnie na sali przy jakimś może osobnym stoliku, a do pokoju wody, soki itp. A coś mi się zdaję, że nie będą chcieli zostać na noc, no ale mogę się mylić
Cytat:
Mi chodzi o coś takiego ja judith pokazała tylko one zachodzą na siebie a nie są takie dwa osobne wianki. A i z merty i kwiatuszków.
Cytat:
Napisane przez ramena Pokaż wiadomość
No właśnie... tez bym chętnie pooglądałam fotki waszych obrączek bo jeszcze nie wybraliśmy swoich i nie wiemy na co się zdecydować... Dzisiaj mój fryzjer mnie wystraszył że na swoje czekał ok 5 tygodni trochę mnie to przeraziło i musimy się za to jak najszybciej zabrać!
Ja dałam robić do złotnika i mam odbiór na połowę września. Ale będą proste klasyczne żółte złoto, tylko, ze płaskie.

donata witaj też ślubujesz wtedy co ja A kieca fajna, ma coś w sobie, choć to nie mój styl. A ja sobie szyję kiecę od podstaw i jestem baaarddzzzooo zadowolona Jak byłam na 1przymiarce to juz ją chciałam brac choć nie skończona w 80% ale mi się juz podobała.
Co do lekcji to zależy jaki macie słuch i dryg taneczny. Jeśli chcecie jakiś układ to musicei bardzo szybko łapać jak chcecie tylko 3 godziny tanca.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-20, 10:37   #1339
hipka80
Raczkowanie

dziewczyny jakie wino kupujecie? chcemy wziąć półwytrawne białe i czerwone - ale nie moge sie zdecydować jakie
mozecie jakies polecic?
Stary 2009-08-20, 13:31   #1340
Aneczka78
Raczkowanie

no to ja się pochwalę.. takie mamy obrączki (białe złoto i brylanciki)

A jeśli chodzi o dekorację sali, to za nami nie będzie żadnych serduszek, baloników ani obrączek.

Dziewczyny wyobraźcie sobie, że wczoraj moja mama poszła do księdza zanieść kartęczkę na zapowiedzi i ksiądz sobie zażyczył 300 zł!! dodam, że bierzemy ślub w innym kościele. Czy u Was też to tak drogo kosztowało?
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Obraczki.pdf (45,3 KB, 30 załadowań)

Nasza Hanusia - 07.28.2010

Edytowane przez Aneczka78
Czas edycji: 2009-08-20 o 13:37
Aneczka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 14:42   #1341
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie wino kupujecie? chcemy wziąć półwytrawne białe i czerwone - ale nie moge sie zdecydować jakie
mozecie jakies polecic?
Na pewno białe i czerwone (dziś nawet na białe ino zakupiłam groszkowe serwetki, aby je zawiązać wokół szyjki), myślę, że półwytrawne, albo półsłodkie. Ale nie powiem będziemy się kierować ceną i weźmiemy z takiej środkowej półki ani nie najtansze ani najdroższe, ale jeszcze nie wiem jakie.....
Cytat:
Napisane przez Aneczka78 Pokaż wiadomość
no to ja się pochwalę.. takie mamy obrączki (białe złoto i brylanciki)

A jeśli chodzi o dekorację sali, to za nami nie będzie żadnych serduszek, baloników ani obrączek.

Dziewczyny wyobraźcie sobie, że wczoraj moja mama poszła do księdza zanieść kartęczkę na zapowiedzi i ksiądz sobie zażyczył 300 zł!! dodam, że bierzemy ślub w innym kościele. Czy u Was też to tak drogo kosztowało?
Obrączki ładne A w ogóle będziesz miała strojoną salę, jeśli tak to w jaki sposób i jakie kolory?
U mnie ksiądz nie wziął jak do tej pory ani złotówki a jesteśmy już po zapowiedziach i protokle, więc złego słowa nie mogę powiedzieć. Mamy po ślubie dac coś na kościół i tyle.

Dziewczynki rodzice mi dziś zrobili niespodziankę Dali mi 10tys. na wesele choć nie chciałąm wziąć, bo robimy sami wesele i mamy uzbierane to jednak mi wcisnęli i powiedzieli, zę ich nie interesuje co z tą kaą azrobię, mogę kupić suknię albo napiec rolad na stół super, teraz można pomyśleć o mieszkaniu

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-20, 14:55   #1342
Aneczka78
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle będziesz miała strojoną salę, jeśli tak to w jaki sposób i jakie kolory?
jeszcze nie wiem w jakich kolorach będziemy mieć salę, ale mam zdjęcia z naszej sali przystrojonej na inny ślub. i na nasz będzie bardzo podobnie, tylko możliwe że zamiast bordowych dodatków będzie inny kolor. Za nami bedzie stół z ekspresem do kawy.

Fajny prezent Wam rodzice zrobili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1010.jpg (122,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1011.jpg (138,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1017.jpg (122,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1023.jpg (131,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1020.jpg (120,8 KB, 14 załadowań)

Nasza Hanusia - 07.28.2010
Aneczka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 23:23   #1343
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Aneczka78 Pokaż wiadomość
jeszcze nie wiem w jakich kolorach będziemy mieć salę, ale mam zdjęcia z naszej sali przystrojonej na inny ślub. i na nasz będzie bardzo podobnie, tylko możliwe że zamiast bordowych dodatków będzie inny kolor. Za nami bedzie stół z ekspresem do kawy.

Fajny prezent Wam rodzice zrobili
No prezent fajny
super ta Twoja sala, mi by tam pasował zamiast tego bordo,złoty kolor, albo żółty, albo zielony. A i ten stół z expresem robi wrażenie

A dla tych co są ciekawe co dziś zamówiłam na all to było tak: 4rolki organzy o szerokości 12cm obrobionej po bokach, kolor biały i seledynowy do strojenia klatki schodowej i koszyków na flaszki i inne pierdółki; wstążeczki ściągane o szer. 1cm 200szt. kolor biały i zielony - bedą na flaszki i na słodycze; pudełka na ciasto takie kartonowe ale kolorowe, fajne

No to dziewczynki do zobaczenia jak wrócę ze szpitala. nie piszcie za dużo, bo potem nie nadrobię Całusy, pa

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-08-21, 09:55   #1344
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja na szczęście nie mam jak na razie problemów z noclegami i mam nadzieję że ich nie będę miała ode mnie z przyjezdnych będzie tylko jedno małżeństwo z Niemiec i chcę im zafundować dobry Hotel. Do Tż przyjeżdża sporo osób z daleka ale oni niech sobie załatwiają sami kwatery, bo znowu będzie gadanie że coś jest źle. Niech sobie sama teściowa radzi, zobaczymy czy jest taka obeznana w temacie jak jej się wydaje. Bo obsługiwanie kuchni moim skromnym zdaniem nie ma nic wspólnego z jego organizacją Jestem pewna że zwali robotę szukania na tż a on przyleci z tym do mnie a tu figa z makiem nie pomogę. Mają tak samo internet w domu i telefon nie dość ze stacjonarny to każdy komure to niech załatwiają, tylko najlepiej na kogos zwalić a później krytykować tak mnie to wkurza!

SSR POWODZENIA!!!!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:00
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:03   #1345
hipka80
Raczkowanie

nie ma co sie stresować bianeczkaaa, weekend juz za pasem
jak tam z Twoim TŻ? ogarnął sie?

SSR - trzymaj sie!!!
Stary 2009-08-21, 11:27   #1346
addda
Raczkowanie

Cytat:
A skąd dokładnie będziecie płynąć do PL?
A i nie chcę Cię martwić, ale jak jesteś wybredna, albo musisz mieć taki kolor i taki obcas a nie inny, to w tydzień buty kupić może być kiepsko Ja to 3tygodnie czekałam aż mi facet przywiezie mój rozmiar, a i tka nie przywiózł więc się wkurzyłam i zamówiłam u producenta, zrobił w 3dni

Ano z uk bedziemy plynac. Papiery ksiadz wyslal ok miesiac temu,niby pocieszaja ze jeszcze jest czas ale ja i tak sie denerwuje

A co do butow,to ja wlasnie wybredna nie jestem,tak mi sie przynajmniej wydaje wiem ze maja byc biale,5cm obcas,palce zakryte.
Oblazlam wczoraj cale miasto zeby cos kupic i wniosek jest jeden - anglia nie robi bialych rzeczy buty jak juz sa ta kolor kosc sloniowa,chcialam kupis ponczochy i pas -czarne,czerwone i KOSC SLONIOWA-bialych niet

Skonczylo sie tak,ze kupilam butelke wina i przyszlam do domu zla jestem jak nie wiem bo nie wiem co robic

A tak w ogole to prawda ze buty "w czub" sa nie modne
Takie mi sie wlasnie najbardziej podobaja,mam mala noge-36 niski chce obcas-5cm to wydawalo mi sie ze takie wlasnie z czubkiem beda odpowiednie, a tu slysze " zglupialas,w czub" :conf used:

no to jakie?????

Edytowane przez addda
Czas edycji: 2009-08-21 o 13:32
addda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 18:36   #1347
zlotko855
Rozeznanie

dziewczynyprzepraszam, ze tak zwlekam z tymi zdjeciami, ale caly czas cos mnie odciaga od komputera
dzisiaj juz sobie obiecalam, ze musze je pokazac, wiec pokaze

SSR w szukaniu mieszkanka i transpostu - daj znac jak poszlo.
a ile powiedzial Ci ten koles? my jeszcze nie mamy zamowionego autokaru takze nie mam pojecia jakie sa ceny:/

judith podoba mi sie Twoj makijaz drobinki robia swoje, ja tez je bede miec
czyli rozumiem, ze kolczyki z perel bedziesz miec? a na szyje tez cos kupujesz i na reke? ja bede miec bransoletke, ktora musze dokupic jeszcze, tzn czekam juz na nia, bo zamowilam ja na stronce w Internecie

lady trzymaj sie, bo widze ze tez cos nieciekawie u Ciebie. ja mam nadzieje, ze u mnie to tylko jakies zmeczenie?
a na wlosy biore witaminy jakies. tzn dopiero od 2 dni. mam nadzieje, ze zaczna dzialac.
lady nie dziwie sie, ze tak zareagowalas na odzew i spotkanie z bylym - piszesz, ze czujesz sentyment, w koncu byla to wielka milosc. choc hmmmm te pocalunki z nim (ty ty nie dobra), rozumiem ze to przez klotnie i stres przedslubny i tyle, ale tak jak dziewczyny pisaly - nie powinnno tak byc
ale bylo minelo

w koncu zdjecia: (w butach nie podoba mi sie obcas, bo jest plastikowy i nie maja koturny - zbijcie mnie za to - powinnam sie cieszyc, ze w ogole jakies sa:/)
hmmm tlumacze sobie to tak, ze obcasa nie widac spod sukni przeciez? co sadzicie o nich? no i moja bielizna:
P8171480.jpgP8171481.jpgP8171482.jpgP8171500.jpgP8171498.jpg

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 22:01   #1348
bianeczkaa
Zakorzenienie

buciki i bielizna śliczne obcas wygląda dobrze jak dla mnie ale najbardziej podoba mi się obicie twojej kanapy! szczególnie poduchy

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-08-21, 22:31   #1349
judith8
Rozeznanie

ustalilismy menu, bede pisala na raty i zapisywala bo bo boje sie ze sie rozpisze i potem mi tego nie zapisze

zlotko bizuteria taka jak w zalaczniku (kolczyki i bransoletka) na szyje nic nie bedzie bo nie nosze i mam dekolt w V a suknia koronkowa wiec sie dzieje troche na gorze
buty mi sie bardzo podobaja, super obcas i wykonczenie przy piecie, obicie kanapy tez swietne

wiecie co zrobilam, gluupota nie boli, dzisiaj bylam na sali i powiedzialam ze nie chce obraczek za mloda para, a kierownik pyta 'nic nie chcecie' na co ja ze nic, a on moze kwiatki, moze serduszka , a ja ze yyyyyyyyyy no mi chodzi o to zeby to nie wygladalo yyyyyyyyyyy kiczowato [palnelam bo mi slowa zabraklo ae kierownik powiedzial ze rozumie ze chce zeby bylo skromnie, bez zbednego przepychu na co ja absolwentka 3 kierunkow i nie wiadomo jeszcze czego spalilam buraka i powiedzialam - wlasnie o to mi chodzilo

czas na menu
obiad
  • rosol z kury z makaronem
  • pablito
  • zraz wieprzowy
  • baklazany faszerowane
  • filet z kurczaka z ananasem
  • filet z indyka w ciescie kokosowym
  • kaczka w czerownym winie z borowkami
  • udko w migdalach/udko z pieczarkami
  • schab pieczony ze sliwka suszona
  • pieczen wolowa w sosie kurkowym
  • ziemniaki, ryz
  • surowki: z kapusty pekinskiej, z kapusty modrej, z kapusty bialej
ciasto (sernik, placek ananosowo-kokosowy, wegierski, szarlotka, pomaranczowe) i deser lodowy z owocami
zakaski/zimna plyta
  • pularda
  • rolada z indykiem z morela
  • rolada z serem
  • schab w galarecie z owocami
  • rolada wieprzowa z ogorkiem
  • faszerowane papryki
  • ruloniki z farszem
  • pstrag w galarecie
  • ryba w zalewie octowej
  • ryba po wegiersku
  • klopsiki cielece w zalewie octowej
  • rolada z lososia
  • salatka grecka
  • pieczywo jasne, ciemne, maslo
  • barszcz z pasztecikiem
tort 23.30
okolo 1.30
  • szaszlyk wieprzowy
  • krokiet
  • golonka po bawarsku
okolo 3.00
  • befstrogonow
  • flaczki z boczniakow
owoce na paterach stoja od poczatku dopoki ludzie ich nie zjedza (tekst tz)

bedziemy miec wiejski stol, my przywozimy wyroby, moj tata zalatwia i jest w siodmym niebie ze cos robi, dodatkowo smalec, chleb wiejski, ogorki, grzybki marynowane maminej roboty, malutkie cukinie i patisony marynowane

tata tz zalatwia jesiotry wedzone - ogromne ryby tak z 50cm dlugie, w calosci i chcieli zeby byly na wiejskim stole, moim zdaneim sa obrzydliwe bo sa wedzone i maja glowe i ogon - fujka ale podobno sa dobre - nie wiem bo jako wegetarianka to chyba po smierci sprobuje szefowa kuchni zaproponowala zebysmy jezeli chcieli przywiezli z 6 takich jesiotrow i beda podane razem z zimna plyta, pokroja je i zloza w calosc, zeby wygladala jak przed pokrojeniem ale bedzie latwiej nabierac porcje plus udekowuja to jakos - i nic nie doplacamy

na sali bedzie tez stolik z alkoholami typu whiskey, koniaki itp, ze szklankami do kazdego rodzaju trunku

szefowa kuchni nie za bardzo byla sklonna zebysmy z czegos rezygnowali i powiedzial ze lepiej jak jest wiecej i roznorodnie, mialam wrazenie ze chce pokazac co potrafi bo to ona jest za to odpowiedzialna itd. wogole to super kobieta jak sie dowiedziala ze nie jem miesa to wpierw zlozyla tz'owi kondolencje a potem dorzucila mi faszerowane baklazany, rolade z serem, salatke grecka i faszerowane papryki abym nie umarla z glodu

dodatkowo zapytala czy cchemy wode z cytryna i mietka

wogole pani jest odpowiedzilna tez za dekoracje stolow wiec juz dostalam pytaniem o to jakie obrusy (byly dwie opcje do wyboru), jaka zastawa itd. - super kobieta poprostu rewelacja!!!

a i bedziemy miec gospodarza alkoholu, kelnera ktory roznosi alkohol, napoje gazowane - nie chceilismy wyznaczac nikogo z rodziny, bo swiadek tz znaczy jego brat sie srednio nadaje :P

widzialam dzisiaj jednego kelnera, pewnie jakis chlopak co to sobie dorabia ale mial biala koszule, czarna kamizelke, czarne spodnie, blyszcace buciki i taki fartuch od pasa do polowy lydki jakos - no pieknie wygladal, bardzo nam sie podobalo z tz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg untitled.jpg (40,8 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-08-21 o 23:10
Stary 2009-08-21, 22:53   #1350
bianeczkaa
Zakorzenienie

judith, jak to przeczytałam to aż zgłodniałam wszystko palce lizać
jak zalatwic takiego jesiotra??

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-08-21 o 23:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości