|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kasia9513 - ja jakoś dałam radę, mimo że jestem taka jak ty... może źle jesz - wstaw jadłospis na NCJ - Nasze Codzienne Jadłospisy... możesz jesz typowo dla U czyli dla Utrzymania. Edytowane przez 201604211131 Czas edycji: 2009-08-21 o 11:28 |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że niektórym trudno w to uwierzyć, ale bardzo trudno jest przytyć. Już mam taki organizm, mogę się objadać czym tylko chcę, a waga ani drgnie... Najwięcej w swoim życiu ważyłam 50kg (w zimie) ale na wiosnę znowu schudłam do 48, chociaż wcale nie jadłam mniej niż w zimie Nawet cellulit (pierwszego stopnia) mam na udach ![]() Cieszę się, że są ludzie którzy zwracają uwagę na obsesję niektórych dziewczyn dotyczącą swojej wagi, że nie "przechodzą" obok tego obojętnie ![]() ![]() Mimo wszystko dziękuję i poczytam sobie KZ |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
może i tak , ale jestem teraz w okresie dojrzewania więc to zapewne ma też jakiś związek
jem sporo serków , warzyw i owoców , mięsa i wędlin mało
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie ze z tymprzytyciem to nei zawsze jest taka prosta sprawa. Ja od kad zaczelam brac tabetki antykoncepcyjne schudlam i to sporo. Po emisiacu brania wazylam 46kg ( przed braniem 53) czyli spora roznica, a waga spada mi w okresie zimowym. Nie stosowalam diet ani nic innego poniewaz nie potrafie!
No i tu jednak eni ejst tak wesolo bo waga wzrosla mi maksymalnie do 49kg przy wzroscie 163cm . Obecnie wchodzac na wage rano waze 47,5. Pije, jem nawet wiecej niz powinnam. Wiec nie zawsze waga jest ustosunkowana do tego jak sie zachowujemy i odzywiamy Ahhh i do dam do tego ze w ogole nie cwicze, z powodu lenia ;p
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Ani otyłość, ani zbytnia chudość nie jest patentem na bycie NAJ, więc możemy zakończyć temat
|
|
|
|
#2587 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak czytam. Ha i dobrze wiem co to znaczy by szczupłą i mieć odstający brzuch. zmora totalna. w dodatku wszystko w kolo powtarzają ze masz anoreksje. nie nie. Mam ten sam problem i muszę przyznać, że bardzo dużo robiłam. 5 lat ćwiczyłam na treningach regularnie i nic dodatkowo przez ostatnie 7 lat tańczyłam i tez nic. musiałabym zostać chyba atletka jakaś i spalić cały tłuszcz z ciała, bo z brzucha odchodzi na końcu, a jak idzie to najpierw w brzuch. To jest dziedziczne trzeba zaznaczy.
Moj sposób to, to ze muszę pamiętać o tym żeby się nie przejadać i mieć pusty brzuch. Czyli jem raczej małe posiłki regularnie. A rano szklanka letniej wody z sokiem z polówki cytryny. Na gorsze dni ;] łyżka oliwy z oliwek z aloesem (tylko czasem.) wcinam też 'jabcia' ;D ja po anty nie tyle co zaczęłam tyc, ale biodra troszkę mi się poszerzyły(co mnie cieszy bo byłam jak słup ;D ) i cycki trochę napompowały (to też mnie cieszy) Edytowane przez Klaudiis Czas edycji: 2009-08-21 o 15:19 |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Raczkowanie
|
to okrutne. kiedyś miałam z tym straszny problem strasznie się przejmowałam, ale mój TŻ jest czarodziejem i mnie pozbawił tego kompleksu nie do końca ale zawsze to coś. Ah. kocham go za to ;D to tez jest mój patent na bycie NAJ- kochany TŻ ^^
|
|
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dieta nie pomaga, ćwiczenia nie wiem,bo za mało ćwiczę i szybko się zniechęcam. Chociaż chyba 8 min trochę mnie ruszyło..Ja też woda z cytryną,małe posiłki, bo jak nie to od razu balon. Ale już definitywnie koniec tematu, bo to nie ten dział!! Wracając do NAJ To muszę przyznać,że moja miksturka z soku cytryny,petroleum i olejku herbacianego działa A dopiero 2 dzień stosuję. Myślę też,czyby na całą twarz nie nakładać.. Ale narazie muszę pichtowy skończyc, ktory i tak niewiele daje ;DJeszcze odnosnie patentow, to mogę chyba zaliczyć do nich NISKOPÓŁKOWE maseczki do włosów np Joanna, Venita, oczywiscie Gloria.. Te maski za 5-6 zl,ktore mozna znalezc na najnizszych polkach,dzialaja na moje wlosy lepiej niz te drogie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Aha! jeszcze mój nowy patent. mam okropne problemy z twarzą. Co bym na nią nie dała to po wszystkim mam okropne przesuszenia. A już mieszanka podkład plus słonce to koszmar jakiś. Nie używałam nigdy flitów i raz sie na tym tak przejechałam ze koniec swiata. wiec teraz jak tylko mam zamiar gdziekolwiek wyjsc to filtr filtr i jeszcze raz filtr., zero podkładu bo moja twarz juz wyglada o niebo lepiej. wracajac do tych przeokropnych przesuszen to miałam w domu masc z wit. A kazdemu dobrze znaną. używałam ją na usta czasem do rąk itd ale pewnego dnia postanowiłam zaryzykowac i walnęłam na całą twarz i oto tak znalazłam lekarswo na moje mega przesuszenia. teraz mam gładziudką buzie i jestem z tego bardzo zadowolona. wsmarowuję odrobine rano po oczyszczeniu buzki bo i taknie wychodz e nigdzie a masc zdarzy sie wchlonąc.
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie właśnie kupiłam maść z witaminą A i mam zamiar stosować ją na usta i na twarz raz w tygodniu ale najpierw będę musiała zobaczyć czy nie zapycha mnie
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też
Ehm, te apteczne cudowności Ja planuję jeszcze krem pod oczy Flos-Lek Tani, a ponoć dobry.
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
też czytałam o nim
![]() stojąc w kolejce oglądałam kosmetyki i znalazłam balsam do ust Tisane ale nie kupiłam go bo miałam tylko na ranigast i na maść a i mam zamiar stosować ją pod oczy ciekawe jak się spiszędzisiaj przetestuję maść na twarzy
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pewien czas temu też kupiłam maść z witaminą A- stosowałam ją na usta
. Pamiętam, że podobało mi się jej działanie. ( Tylko na zaskórniki na linii ust , więc chyba lepiej żebym jak najmniej smarowideł dawała na usta, prawda?)A tak poza tym polecam olejek rycynowy na rzęsy i brwi( dawno nie stosowałam, ale muszę kupić). Tylko na początku może wypadać więcej włosków. Poza tym olej kokosowy na włosy. I jeśli ma ktoś problem z cerą naczyniową to podobno hydrolat z kocanki jest dobry .
|
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak, ale my już to wszystko wiemy
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
to ten olejek rycynowy powoduje że rzęsy szybciej rosną ? w aptece go kupujecie ? i za ile ?
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze dodam gąbkę antycellilitową, chociaż też na pewno już to wiecie
Mała buteleczka kosztuje pewnie z 3-4 zł. Rzęsy szybciej odrastają i są czarniejsze, przez co mogą wydawać się dłuższe. Chociaż efekt na pewno nie będzie spektakularny
Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2009-08-21 o 19:04 |
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie kupujesz ?
hmm... ja i tak mam czarne rzęsy więc mi raczej nie będzie potrzebny ale i tak spróbuję jak go nanosisz na rzęsy ?
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie wzmacnia rzęsy
Najlepiej go nakładać czystą szczoteczką po maskarze ![]() Ja kupiłam dużą buteleczkę za 5 zł.Mam długie włosy, używam go przed każdym myciem ( przez jakiś czas, potem raz w tygodniu) włosy myję co drugi dzień, więc starczy na około 2 tygodnie. Bo nakładam na całe włosy i skórę głowy. Zresztą jest o tym oddzielny wątek. |
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dobry
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę z tą maścią na twarzy i mam mieszane uczucia - jest ona strasznie tłusta , słabo się wchłania i śmierdzi chyba zaraz wybiorę się do łazienki ją zmyć
na usta jest dobra - dobrze je nawilża i usta mają fajny połysk EDIT nie zmyłam jej i chyba nawet dobrze rano wstałam i pobiegłam do łazienki i co zobaczyłam ? - moja skóra była gładka, nos nie błyszczał się (!), nie zapchało mnie, jednak wydaje mi się że na moim nosku pojawiło się kilka małych wągrów a te co były stały się bardziej czarne - albo mi się wydaje albo na siłę szukałam minusów
Idealistka z własnymi marzeniami Świeżynka ![]() Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2009-08-22 o 12:28 |
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
U mnie nic takiego sie nie dzieje. Masci nakładam bardzo mało. nie zapycha mnie i właśnie mam po niej gładką i nie świecącą się twarz.
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nałożyłam jej odrobinę
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie ona w ogóle nie śmierdzi ;] est tłusta owszem ale gdy sie wklepie mala iloścnie jest to odczuwalne.
Ja jestem zadowolona i używam codziennie.
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
ja raczej odstawię ją i będę używała jej w zimę a teraz tylko na usta
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używam maści z vitaminą A na podrażnienia po depilacji
nawet nie zła ale Sudocrem lepszy
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś w przypływie desperacji zaczęłam wyciskać zaskórniki
Wycisnęłam tyle co nic, a teraz mam ślady czerwone na całej twarzy Na nosie kiedyś to utzrymywało się kilka dni :/ Czy wiecie jak to złagodzić i co zrobić,żeby zniknęło szybciej? Nałożę na noc dużo dermogalu..zobaczymy,ehh: ( |
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

Dieta nie pomaga, ćwiczenia nie wiem,bo za mało ćwiczę i szybko się zniechęcam. Chociaż chyba 8 min trochę mnie ruszyło..

Tani, a ponoć dobry.
. Pamiętam, że podobało mi się jej działanie. ( Tylko na zaskórniki na linii ust
, więc chyba lepiej żebym jak najmniej smarowideł dawała na usta, prawda?)