|
|
#961 | |
|
Podróżniczka
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Cytat:
Ja bardzo chetnie sluze pomoca. ![]()
|
|
|
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, że znalazła się fundacja
Namawiam jednak na przesłanie opinii od onkologa a nie lekarza rodzinnego...
Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2009-08-21 o 16:12 |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam prawie cały wątek
![]() to straszne, że tak młodych ludzi muszą spotykać takie straszne choroby to nie sprawiedliwe. Kto to wymyslił?? 3mam kciuki
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2009-08-21 o 16:10 |
|
|
|
#964 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ale mnie żaden onkolog obecnie nie prowadzi!
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-21 o 16:23 |
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
A do kogo do tej pory chodziłaś na wizyty? Nie możesz poprosić o opinię któregoś z lekarzy? Chyba Ci nie odmówią...?
Nie wiem, czy opinia lekarza rodzinnego będzie wiarygodna A skoro ta fundacja to jak dotąd jedyna szansa na konto...Sądzę, że tak byłoby szybciej i skuteczniej, ale zrobisz co uważasz. Pozdrowienia
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie wydaje, że opinia lekarza rodzinnego nie wystarczy.. w takim przypadku najlepiej pójść do lekarza specjalisty - on bedzie mógł napisać najbardziej prawdziwa i wiarygodną diagnozę.
|
#967 | |
|
|
Cytat:
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-21 o 16:36 |
|
|
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
ja taż się cieszę, cudna wiadomość
|
|
|
|
#970 |
|
Podróżniczka
|
Madzia...ja sie zgadzam z dziewczynami. Powinnas wyslac meza albo kogos z rodziny na oddzial w Gliwicach, tam gdzie lezalas, gdzie mialas operacje i do lekarze ktory sie tam Toba zajmowa. Mysle , ze jak mu ktos dowiezie cala potrzeba dokumentacje to bez problemu wystawi opinie i napisze co i jak. Chyba Twoj przypadek bedzie im tam znajomy.Nie musi przeciez dodawac, ze jest Twoim prowadzacym skoro nie jest...chodzi o sama opinie,diagnoze i pieczatke, ze jest specjalista z tej dziedziny.A Twoja lekarka rodzinna ( prowadzaca) równiez powinna opisac wszystko od poczatku do konca....im wiecej potwierdzenia tym lepiej, jej opinia tez zapewne bedzie cenna.
Wydaje mi sie, ze jesli np pojdziesz do jakiegokolwiek onkologa ( do nich wizyty sa bez skierowan),z cala dokumentacja i z prosba o wypisanie poswiadczenia choroby dla fundacji to powinien to zrobic bez problemu. Chyba sa oni specjalistami w tej dziedzinie to diagnoze moga przepisac z papierka na papierek...ale to tylko tak glosno sobie mysle. |
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziwna sytuacja. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, że interpretacją wyników i podejmowaniem decyzji na temat różnych badań i tego "co dalej" zajmował się internista?
Byłam kiedyś pacientką gliwickiej onkologii i od 1. wizyty miałam swojego lekarza, który zlecał badania/konsultacje i do niego wracałam z papierami... Mimo wszystko mam oczywiście nadzieję, że fundacji wystarczy opis od Twojego lekarza, założą konto i szybko pojedziesz do Włoch a potem wrócisz zdrowa ![]() Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2009-08-21 o 17:42 |
|
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już blizej niz dalej, żebysmy i my czynnie pomogły w walce z Twoja chorobą szkoda tylko ze nie mam profilu na NK i komunikatora gg, ale wszedzie gdzie urzęduje ja oraz mój chłopak i brat, tam numer konta z nami więc czekamy z zacisnietymi kciukami (i oby to bylo subkonto a nie konto fundacji żrąca ileś prpocent z tego co wpłacimy ).
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2009-08-21 o 18:19 |
|
|
|
|
#973 | |
|
|
Cytat:
Mną najpierw zajmował sie szpital urazowy, bo oni wykonywali biopsje (moją biopsje mógł wykonać tylko chirurg, a nie onkolog) i to do nich mialam zgłosić się po wyniki.Mieli podjąć decyzje, czy będą potrafili wykonać operacje. Jednak mój nowotwór był dla nich zbyt trudny i przekazali mnie Gliwicom. I ja również w Gliwicach, na pierwszym spotkaniu, dostałabym lekarza prowadzącego, jednak zrezygnowałam z ich leczenia. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-21 o 18:31 |
|
|
|
|
#974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
hej Madzia nie czytalam zadnych odpowiedzi bo troche tego jest i nie wiem czy ktos pisal ci moze na ten temat ale gwarantuje ze to co ci zaproponuje sprawi ze bedziesz zdrowa jak ryba bo wiem ze to dziala doswiadczylam tego na sobie a więc: przeczytaj ksiązke "potęga podświadomości" josepha murphy i obejrzyj koniecznie ten film tu masz link do filmu
http://www.youtube.com/watch?v=ThRplSGsd-w jesli nie znasz angielskiego tam sa napisy po polsku ale troche szybko idą wiec musisz je stopowac co chwile, to jest pierwszy odcinek 1/9 tam z boku są dalsze 2/9 3/9 az do 9/9 nie bede sie nad Tobą uzalac i Ci współczuc bo wiem ze juz jestes zdrowa to tylko kwestia krotkiego czasu ale jest jeden jedyny warunek musisz w to uwierzyc w te rzeczy o ktorych mowia w tym filmie i to jest wlasnie odpowiedz na twoje pytanie jak znalezc sile ta sila jest w tobie kazdy ją ma ale nie kazdy o niej wie, twoje pragnienie zdrowia przyciągnelo mnie na twój wątek zebys mogla dzieki temu co ci zapropowalam urzeczywistnic swoje pragnienie które zrodzilo się w twoim sercu, nie wiem czy bedzie ci latwo w to uwierzyc w ten film bo ludzka natura ma sklonnosc wątpic w niewyjasnione zjawiska, ale nie masz wyjscia stawką jest twoje zdrowie, tez kiedys wątpilam we wszystko co niewidialne, tez kiedys czegos pragnelam no i.... nie mialam wyjscia musialam uwierzyc moje pragnienie kazalo mi uwierzyc i "praktykowac szczescie" w moim zyciu dzieki temu mialo miejsce wiele cudów, polecam Ci gorąco ten film i tę ksiązke musisz obejrzec wszystkie 9 odcinkow daje Ci gwarancje ze to dziala mozesz sobie nawet poczytac komentarze pod odcinkami filmu jesli nawet zobaczysz pojedyncze negatywne komentarze to sie nie przejmuj bo pisali je ludzie ktorzy w to nie uwierzyli nie doswiadczyli i nie poznali tego " latwo "jest komentowac cos o czym sie nie ma pojecia pozdrawiam Madziu juz jestes zdrowa |
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
tak teraz mi się przypomniało, a zbiórka pieniędzy w kościele? Często zdarza się jak ksiądz mówi, że nasza parafianka XY potrzebuje naszej pomocy i po mszy przed kościolem ministranci będą stać z puszkami i cała ta kasa idzie na leczenie czy coś tam innego co jest potrzebne dla danej osoby..
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
w takim przypadku zależy wszystko od parafii.. bo zdarza się, że ksiądz nie chce takich zbiórki, bo na tace wcześniej daje mało ludzi..
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, życzę Ci siły do walki i powrotu do zdrowia! Trzymam za Ciebie kciuki. Będzie dobrze!
|
|
#979 |
|
Konto usunięte
|
Madzia.a bardzo wspoczuje
![]() Trzymam aby wszystko sie udalo Musi byc dobrze, nie zostawimy Cie samej ![]() aniolek |
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Drogie dziewczyny-nie bede czytac tego watku..wiem co to znaczy chorowac na raka ( nie mowie o sobie)
ale z calego serca życze Wam zdrowia...ile sie tylko da!! trzymajcie sie kochane
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia kibicuje Ci z całych sił i jestem z Tobą myślami. Jestem pewna, że się z tego wytaraskasz. Masz w sobie siłę, jesteś niesamowicie silną osobą. Niewiele jest osób, które potrafiłyby o tym wszystkim pisać... Pomagasz innym ludziom, którzy tego potrzebują. Masz złote serce!
Tipsara! Madzia chyba już czytała potęgę.
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Magdo, jestem pewiem że wszystko będzie dobrze, jak każdy trzymam kciuki, masz od nas morze dobrej energii.
|
#984 |
|
Konto usunięte
|
[/B]Madziu/Ado,
sprobuj w tej fudacji Chorym na Raka - Fundacja na Rzecz Chorych Onkologicznie i Ich Rodzin. Co do lekarza prowadzacego to absolutnie nie powinien nim byc lekarz rodzinny. Toz to zaden specjalista w dziedzinie a tylko dokumenty wystawione przez "znawce tematu" moga Ci pomoc w zalozeniu subkonta. Jesli chodzi zatem o lekarza prowadzącego sprobuj sie udac do jakiejs Akademii Medycznej. Moze ktorys z profesorow wzialby Cie pod opieke? Poza tym zawsze to wieksze mozliwosci/znajomosc. Co do fundacji pomysl o tym, aby "przygarnela Cie' rowniez jakas wloska fundacja. Nie chodzi mi jednak o subkonto, ale o realna pomoc finansowa. Caluje Edit: Ado, czy probowalas w Ministerstwie Zdrowia? Przejrzalam pobieznie watek. Wybacz, jesli powielam pytanie lub juz o tym pisalas etc. Przejrzalam na szybko rozne akty prawne i zgodnie z artykulem 26 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych Resort Zdrowia moze Cie skierowac " do przeprowadzenia poza granicami kraju leczenia lub badań diagnostycznych, których nie przeprowadza się w kraju, kierując się niezbędnością udzielenia takiego świadczenia w celu ratowania życia lub poprawy stanu zdrowia świadczeniobiorcy, po zasięgnięciu opinii konsultanta krajowego właściwego w danej dziedzinie medycyny." Koszty jak i transport t finansuje budżet państwa za pośrednictwem Biura Rozliczeń Międzynarodowych. edit2: Masz jeszcze możliwosc w NFZ. Podstawa jest Rozporządzenie Rady (EWG) nr 1408/71. jeśli w Polsce nie możesz zostać poddana leczeniu w niezbędnym terminie (z tego, co przeczytalam na szybko). Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-08-22 o 23:43 |
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy dotąd nie spotkałam się z tak cudownymi osobami, które mimo iż cierpią, rozpiera ich ogromny optymizm. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki. Nie poddawajcie się. Najważniejsze jest mieć nadzieję, by wszystko zwalczyć, to nie my dajemy Wam siłę, tylko Wy same. Dlatego musicie uwierzyć, że to wytrwacie, a naprawdę tak będzie, ja w to wierze, więc Wy też uwierzcie.Trzymam mocno kciuki
i powodzenia!.
|
#986 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
prosze nic pisac takich bzdur. Jedyne, co mozesz otrzymac za takie wypowiedzi to ban od moderatorstwa. |
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ada
Obawiam się, że opinia lekarza rodzinnego dla fundacji nie wystarczy. Napisałaś, że nie masz prowadzącego onkologa, ale przecież w czwartek zebrało się konsylium lekarskie w Twojej sprawie? nie dostałaś żadnego orzeczenia na piśmie?
|
#988 | |
|
|
Cytat:
Lekarza prowadzącego dostane tam, gdzie będe sie leczyła. |
|
|
|
|
#989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kilka postwo wyzej znajduje sie moja wiadomosc do Ciebie. Zastanawia mnie czy probowalas tego, o czym pisalam (MZ i NFZ). Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-08-23 o 13:48 |
|
|
|
|
#990 |
|
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;13861954]Musisz miec lekarza prowadzacego. Nawet tylko po to, ze monitorowal Twoj stan zdrowia.
Kilka postwo wyzej znajduje sie moja wiadomosc do Ciebie. Zastanawia mnie czy probowalas tego, o czym pisalam (MZ i NFZ).[/QUOTE] W jaki sposób taki lekarz będzie monitorował moj stan zdrowia? Można to robić tylko poprzez wykonanie badania tomografem lub rezonansem magnetycznym. Żaden lekarz onkolog nie będzie mnie prowadził, skoro nie będe chciała się u niego leczyć! Jedno, wyklucza drugie! W jaki sposób można się starać o dofinansowanie z MZ? Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-23 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

A skoro ta fundacja to jak dotąd jedyna szansa na konto...

)

aby wszystko sie udalo