|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2
Dobrrrrry
Blokerko- baw się dobrze i wracaj do nas szybko Tysiu- skoro słodkości są taką Twoją słabością, że nie jesteś w stanie się ich wyrzec może na początku staraj się je zwyczajnie ograniczać? Załóż sobie na przykład, że 2-3 razy w tygodniu zjesz kawałek ciasta czy batona, a przy pozostałych posiłkach staraj się trzymać diety. Od tych kilku odstępstw nie przytyjesz, a może łatwiej Ci będzie wytrwać na cnotliwej drodze diety? Wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem. Ja od rana w pracy. Na szczęście póki co cisza i spokój, były tylko 2 osóbki z papierami. Mam nadzieję, że dziś będzie tu do bólu pusto, bo po wczorajszym wieczorze jakoś nie jestem w formie ![]() Trzymajcie się, laski
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co
czuje sie jak blondynka z dowcipow bo dzis ugotowalam sobie niby 2 parowki zjadlam a po paru godzinach dowiedzialam sie ze to byly kabanosy a wczoraj wyczyscilam dywan plynem do wczyszczenia wanny, umywalki i wc ladnie pachnial wiec nie wzbudzilo to mojego podejrzenia dopiero mama zapytala po co mi to bylo i dzis drugi raz musze czyscic szok normalnie
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to taka nasza kobieca natura ![]() bluzeczki nie pokaże bo mam zepsuty aparat ![]() Cytat:
właśnie dzień dobry ![]() a ja sobie dziś zrobiłam wolne i nie poszłam do pracy i czuję się z tym baaardzo dobrze zrobiłam sobie dłuuugi spacer po mieśice z siostrą![]() a wieczorem chyba wybieram się na dyskoteke ![]() a nad morze chyba jedziemy we wtorek rano tylko że jeszcze to do mnie nie dociera
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
ale smieszne
|
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej lalki
Cytat:
a powiedz jak smakowaly te kabanosy? ![]() musze isc posprzatac bo mam taki syf ze masakra ale mi sie nie chce ktoras chetna do pomocy ?
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
dziwnie smakowaly
ugotowane byly wiec smaku juz nie bylo czuc i mialy duuzo kminku
|
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszlam sie pochwalic ze juz posprzatalam w kuchni
a jak tobie idzie ines
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam lenia ![]()
|
|
|
#4631 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że przetrwasz w pracy te 12 h Cytat:
Limonko, co tam ćwiczenia na siłce, lepiej obadaj jakie tam są towary? Jest na czym oko (i siebie) zawiesić? ![]() ![]() Cytat:
Baw się dobrzeCytat:
![]() Cytat:
Super, że zdecydowałaś się na ten wyjazd nad morze, wypoczniesz i może coś się rozkręci z tym kolegą Ehh, jak ja Ci zazdroszczę droga ines![]() Cytat:
. Aliczko, nie wiem czy do nas zaglądasz... ale wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia marzeń, przepięknego ślubu, udanego weselicha i stosunkowo udanej nocy poślubnej... Żyj sto lat! Hej krejzolki Właśnie skończyłam pucować chatę i wstawiłam zapiekankę do piekarnika. Zaraz będzie żarełko a potem zmykam do babci podać leki i jedzenie. Wieczorkiem pewnie pooglądamy z Tżtem jakieś filmy... i tak mi minie sobotka. Eh, 28 sierpnia mamy 5 rocznicę, a ja zastanawiam się co kupić Tż-towi... tzn. chciałam sama coś zrobić fajnego, ale nic mi nie przychodzi do głowy ;P Macie jakieś zakręcone pomysły? Gdzieś na wizażu wyczytałam, że laski kupowały kilo cukierków i w każdy cukierek zawijały karteczkę z powodami, dla których tak bardzo kochają swoich Tż-tów... ale... wydaje mi się, że za stara/zimna jestem na takie słodzenie i bawienie się w zawijanie sreberek ...ble Nie przemawia to do mnie za grosz. A Tż chyba by zawału dostał, gdybym wyskoczyła z takim czymś po 5 latach ![]() ![]() Zmykam szamać. Buziole
I can. I will. End of story. Edytowane przez Niuniuska Czas edycji: 2009-08-22 o 15:38 |
||||||
|
|
|
#4632 |
|
wizażowy robalek
|
Bry
![]() Limonko... ludzie gadali, gadają i jeszcze długo będą gadać... dzięki właśnie takim dwulicowcom zerwałam kontakty z ludźmi z gimnazjum i poszłam do zupełnie innego liceum - chyba najlepszego podwarszawskiego, jak najdalej od mojego gimnazjum... dopiero w liceum poznałam prawdziwych przyjaciół i znajomych, w których towarzystwie czuję się dobrze, nie muszę niczego udawać, ukrywać... I w życiu bym ich nie zamieniła na innych ![]() Tysiu, może weź coś, co hamuje łaknienie? Wejdź tutaj: http://mmo.pl - do wyboru, do koloru. Są produkty i przyrządy do ćwiczeń, wszystko w przyzwoitych cenach i są opinie ![]() Fiolusiek - parówkowymi kabanosami i dywanem mnie rozwaliłaś ![]() A ja już u siebie w domciu posprzątałam jeszcze mi zostało pranie Ale mi się nie chce ![]() A ja jakoś nie lubię owsianki - dla mnie to niesmaczna, nieapetyczna paćka z jogurtem naturalnym - mniam! ![]() Od czasu mojej rewolucji żołądkowej, czyli od jakichś 4 dni, jakoś w ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Mam ochotę wszystko zwrócić, jak patrzę na cokolwiek ze spożywki... Zresztą, nawet, kiedy mam ochotę coś zjeść, to nie mogę za dużo, bo brzuch znowu boli i czuję się, jakbym zjadła kamień Może to i trochę dobrze, że nie mogę jeść, bo za dobrze jadłam przez całe 10 dni na wyjeździe i trzeba znów się trochę podjetować Właśnie zdałam sobie sprawę, że wakacje się kończą... znów będę szła do szkoły - i będę w trzeciej klasie i będę zdawała maturę Zaczynam trząść portkami... Zajrzę później do Was - idę zjeść gorący rosołek z pieprzem, może pozytywnie poruszy mój żołądek ![]() ![]() papa |
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Limonko, jak w pracy? Mam nadzieję, że dalej cisza i spokój Wiem, że takie lekcje bolą, ja niestety też musiałam przełknąć kilka gorzkich pigułek, zresztą sama jeszcze nie do końca doszłam do ładu z 'prezentami' od losu, więc nie będę się wymądrzać...Najbardziej boli, gdy są to naprawdę bliskie osoby...Ale taka już chyba natura ludzka. Nie wszędzie są takie anioły jak tu .Wszelkie złe emocje staraj się rozładowywać w siłowni, a jest na czym . Tylko do trenerów podchodź z uśmiechem Blokerko życzę Ci udanego wypoczynku, i zapewniam, że ja też będę tęsknić! . A co do ciuchów, też tak czasem mam, to chyba zależy od naszego nastawienia do samych siebie w danym dniu, ja też czasem potrafię przejrzeć/przymierzyć niemal całą moją garderobę i dojść do wniosku, że w niczym nie wyglądam dobrze... Na szczęście takie dni są w mniejszości. My to baby mamy zmartwienia .Fiolusiu, jest takie ang. powiedzonko 'to have a blond moment' i Ty chyba wczoraj takich momentów zaliczyłaś kilka ![]() . Ale nie przejmuj się, tak ma chyba od czasu do czasu każdy, ja to czasami normalnie się nadziwić nie mogę nad swoją inteligencją .Cytat:
A wolne należało Ci się, bo pracujesz jak ta mróweczka. Tym bardziej się cieszę, że zdecydowałaś się jednak na wyjazd nad morze. I już Ci życzę dobrej zabawy!! Niuniusiu Ty nie pytaj, co Ty możesz zrobić dla TŻeta, tylko co TŻet może zrobić dla Ciebie . Gdyby chłopak miał jakieś wątpliwości, to wie, gdzie się zgłosić . Już ja bym mu podyktowała listę, jak uszczęśliwić Niuniusię !Kosteczko, wróciłaś już z pracy? Zrób sobie jakiegoś porządnego relaksa teraz!! U mnie dziś też nieco pracowicie, umyliśmy z TŻetem okna, zmieniliśmy firanki w salonie i kuchni, zapakowaliśmy z grubsza szafę. Zdecydowaliśmy, że ta będzię TŻetowska (jest mniejsza niż ta w sypialni ). Chociaż jak znam siebie, to niedługo i w tej z sypialni zabraknie mi miejsca, i wtedy, jak zwykle zacznę przejmować kolejną szafę, a TŻet znowu będzie musiał się zadowolić jakimś najmniejszym w niej kątem . No więc dziś zapakowaliśmy rzeczy TŻetowskie. Moje narazie ułożyłam z grubsza, zrobię to już kiedy indziej, zwłaszcza, że i tak niedługo przydadzą się porządki w szafie w zw. ze zmianą sezonu. Byłam też na basenie. No i jaką miałam pobudkę ![]() ![]() :di abelek: . Zmykam, bo mnie zaraz zlinczujecie ![]() .
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-08-22 o 18:31 |
|
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja czekam kiedy Niuniuska w koncu te obiecane zdjecia pokaze
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam godzine temu, padam jak dluga 12 godzin w biegu i na nogach i na koniach.., zjadlam cos dopiero pije herbatke i lece czytac co u was
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- blokerko - wypoczywaj baw sie dobrze i wracaj do nas zapewniam ze tez bede tesknic ines - ty to samo masz jecha i odpoczac, zobaczysz bedzie swietnie fiolusku - ![]() niuniusko - zdjecia mialy byc ![]() limonko - mam nadzieje ze dzien w pracy uplynal ci tak leniwie jak sie to zapowiadalo dziewczyny padam nawet normalnie nie mam sily zrobic dla siebie niczego milego poza kapiela, jutro wypoczywam i bede zagladala czesciej pa slodkie chudzinki |
|
|
|
#4636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(wys;lałam ci zaproszenie na NK )a co do maturt....przereklamowana sprawa;D jak ja zdalam t okażdy może hahaah:P Słońca co tam jak tam?? bo ja dzis sie leniłam;D tak m isie ne ichcialo sprzatac ze nie postrzatalam haah;p caly dzien spedzialm na niczym;/ bylam na miecie goladac jakeis rzeczy bo m itrzeba na prezenty rozengo rodzaju...chcilam kupic bratu cos na ur i nic kompletnie nie mgoe znlesc;/ co mozna kupic facetowi na urodziny---litosci jacy oni trudni w tych sprawach;/ (26 urodziny) dziewczynki....przegladal am nk i nie mam niektorych z was!!! brakuje mi NIUNIUSKI, BLOKERKI, KOSTECZKI prosze sie do mnei odezwac która to kóra bo che was mieć ;D
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
oczywiscie jak już moge sie wyspać to sie obudziłam o 6 u mnie leje cała noc ale ciesze się, bo jak by grzało słonce to musiałabym sie opalać bo byloby mi szkoda słońca a tak moge lezec i czytac sobie cały dzien robie sobie dzisiaj luzwczoraj mialam deficyt posilkow bo nie mialam sily ani czasu zjesc nic poza owsianka rano i dwoma kanapkami o 13, a wieczorem dwa gołąbki, wiec dzisiaj moze bedzie lepiej tysia - śliczna dziewczyna jesteś, ale na zdjeciach widac ze harda babka i lepiej ci w droge nie wchodzic virginio - miłych porzadkow w szafie, ja tez musze sie za to zabrac bo jakos tez nie umiem sie zmiescic i wiecznie mam wszystko poprzewracane do gory nogami jak szukam czegos jak twoje decu??mamrotka - sliczne zdjecie dodalas na NK milego dnia lece robic owsianke ze sliwkami |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ines- bardzo się cieszę, że jednak zdecydowałaś się na wyjazd! Mam nadzieję, że będzie miło i że będziesz nam miała co opowiadać po powrocie ![]() Cieszę się też, że wczoraj troszeczkę poleniuchowałaś, bo należała Ci się taka chwila przerwy. Jak było na dyskotece? Ilu przystojniaków poderwałaś? ![]() Niuniuska- zdecydowanie jest na czym oko (że o sobie nie wspominając ) zawiesić... Jest szansa, że moje opowieści z siłowni nie będę dotyczyły tylko tego jak długo udało mi się wytrzymać na bieżni ![]() Jeśli chodzi o prezent dla TŻ do mnie jakoś te cukierki nie przemawiają... Nie wiem jak u Ciebie ze zdolnościami kulinarnymi (chociaż ostatnio zauważyłam, że wciąż piszesz o jakichś pracach domowych, więc może w kuchni też ćwiczysz ), ale kiedyś upiekłam ówczesnemu TŻ-towi ciacho w kształcie laski w bikini. Podobało mu się bardzo Zawsze też możesz założyć sekssssowną bieliznę, zawiązać na sobie wielką kokardę, wziąć do ręki bitą śmietanę, a później czekać na TŻ-ta w sypialni i... jazda jazda To jest jeden z tych prezentów, które nigdy się facetom nie nudzą ![]() Mrofko- Tysia ma rację, nie masz się co przejmować maturą. Wcale nie jest tak trudno jak wszyscy w szkole będą Was teraz straszyć Założę się, że zdasz z przysłowiowym palcem w uchu ![]() Virginio- widzę kolejne podobieństwo między nami! Moje ciuchy też dziwnym trafem znajdują się w większości szaf w domu W mojej, którą mam w pokoju nie zmieściłaby się nawet połowa z nich ![]() Kostko- mam nadzieję, że wypoczęłaś po wczorajszym ciężkim dniu i wrócisz do nas jak nowo narodzona U mnie wczoraj w pracy rzeczywiście było względnie spokojnie, chociaż oczywiście trafiło się kilku agregatów Był też chłopaczek z tak sekssssownym głosem,że miałam ochotę poprosić go, żeby coś długiego przeczytał na głos Na przykład umowę Tak, żeby się upewnić, że wszyscy ją rozumiemy Na fat burning jednak się nie wybrałam, bo doszłam do wniosku, że się nie wyrobię czasowo. Musiałam się przecież zrobić na bóstwo przed imprezę u kumpla ![]() Imreza bardzo udana, a ja dziś czuję się o niebo lepiej niż wczoraj, bo przez cały wieczór grzecznie sączyłam jeden gin z tonikiem ![]() Zmykam do pracy. Jeśli będzie tak malutko ludzi jak wczoraj postaram się zaglądać w ciągu dnia. Miłego dnia
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
hello
dzis mam dziwny i podly nastroj, pewnie po tym co wczoraj uslyszalam od Pana M juz nie robie sobie nadzieji na cokolwiek bo jakie ma wymagania co do dziewczyny to szok ale jakos przezyje ta strate choc szkoda bo gra bylaby warta swieczki ale bywa![]() a co do mnie to u mnie waga na minusie ale coraz mniej mnie to cieszy jakos
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tżet jeszcze pochrapuje w sypialni a ja przyszłam się przywitać .Kostko z deku robię teraz tylko skrzynię drewnianą na gazety. Trochę wcześniej zrobiłam jeszcze drewniane puzderko dla brata na rocznicę. Wkleję może jak już i skrzynia będzie gotowa (narazie się lakieruje), ok? A nad czym Ty pracujesz? Wspominałaś o jakichś 3 rzeczachch? Limonka podrywa studentów!!! Dostałam wczoraj @ i średnio mi z tym dobrze. W dodatku jestem już dziś umówiona z bratem na basen. Wiem oczywiście o istnieniu tamponów, ale i tak zawsze czuję dyskomfort. W @ najchętniej nie ruszałabym się w ogóle z domu. A dziś pogoda do tego nie zachęca - pada od rana, a może nawet padało i w nocy. Jest ponuro . Jakie macie plany na dziś? Cmokam
|
#4641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zycze miłego dnia
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello piękności
Nie uwierzycie... dopiero co wstałam Przebudziłam się po 9, ale pogoda była ponura i deszczowa i znów wskoczyłam pod kołderkę![]() Wstawiam obiecane fotki ![]() 1 - zachód słońca w Rowach 2 - a tu fala do portu wyrzuciła jakąś fokę ![]() 3 - a tu Tż robił mi mini sesję zdjęciową 4 - najładniejsza plaża w Rowach (ma tylko ok. 10 m. szerokości tak ją morze zjada )5 - a tu część kamienistej plaży Zaraz będzie c.d.
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
dzis ubieralam sie do kosciola i stalam przed lusterkiem przyszla moja siostra zaczela sie przegladac i nie zgadniecie co stwierdzila
ma 165 wzrostu i 54 kg ze wyglada jak gruba swinia popatrzylam i nic nie powiedzialam bo mnie zamurowalo i zrobilo mi sie jej szkoda nie wiem czemu bo domyslam sie jak sie czuje ubrala sobie obcisla bardzo bluzke i wiecie wszystkie faldki wtedy wychodza i przypomnialo mi sie jak ja tez tak mialam mam nadal ale mniejsze i jak tak patrzylam to od tego tluszczu zrobilo mi sie niedobrze chcialabym jej pomoc schudnac ale wiem ze to nie moja sprawa
|
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
c.d.
6 - Allegro Cup na plaży w Łebie (szkoda, że tylko laski tańczyły taniec brzucha;P) 7 - najpiękniejsza plaża w Łebie, te cienie to ja i Tż ![]() 8 - najpiękniejsza plaża w Ustce ![]() 9 - widok na promenadę z latarni morskiej w Ustce 10 - ----//------- 11 - plaża w Ustce 12 - ja na promenadzie 13 - a tu gdzieś w okolicy mazurskich jezior, w drodze powrotnej zajechaliśmy sobie pomoczyć stópki ![]() Ufff, inne fotki wstawię jeszcze na nk, tylko muszę w końcu się zmobilizować ;P
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Niuniuska cudne zdjęcia
![]() odrobinkę zazdroszcze Ci tych spacerów po plaży z ukochanym mężczyzną ... widac że wyjazd się udał
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Niuniuska
![]() Hej piekne Co porabiacie ciekawego? Siedze sobie i pisze liste co mam w rossmanie kupic moze cos polecacie?
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
niuniuśka ale genialne fociaki!!!!!!!!!!!
kurcze, takie sapcerek brzegiem morza musi być fajowy ![]() nigdy nei byłam nad morzem i sie nei zanosi bym miała byc;( to milion kilometrów ode mnie i do tego nie mam z kim pojechać buuu;( ale Ci zazdroszcze dziewczynki taka pogoda to wskoczyłam pod kolderke i załączyłam sobie film...z racji iż kocham kino boollywood czy ja kt osie tam pisze...to załączyłam sobie GDYBY JUTRA NIE BYLO-------boze cudowny film!!! trwal 3h ale jaki fajny, ostatnio godzine caly czas płakałam a w koncowce to sie zachodziłam wrecz, teraz mam cala bluzke mokra i poduszke, tak sie zwyłam;( ale on ja tak strasznei kochał;( maial chore serduszko i wiedzial ze umrze a ne ichcial zeby ona zostala sama i zesfatal ja z ich znajomym i ona jak sie dowiedziala ze daltego to zrobil to tak straszne ipłakała i on i ja ;( o jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej; ( nadal mi sie beczeć chce;( czemu mnie nikt tak nei kocha;( ide se
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Virginio- sęk w tym, że Limonka NIE podrywa studentów
Wczoraj kac mi refleks spowolnił i mnóstwo tekstów, które mogłam powiedzieć przyszło mi do głowy, gdy po chłopaczku zostało już tylko wspomnienie Może zadzwonię do niego, że musi donieść jeszcze jakieś dokumenty? ![]() Też wkrótce dostanę @ więc łączę się z Tobą w bólu. My kobietki mamy się za swoje ![]() Ines- proszę jak nam się rozszalałaś Przynajmniej już wiemy, że nie warto iść z Tobą na imprezę, bo wszyscy najfajniejsi panowie zwracają uwagę na Ciebie ![]() Odnośnie Twojego pytania: zazwyczaj na siłowni jest jedna sala na której ćwiczą i babeczki i mężczyźni. Czasem można też znaleźć siłownię tylko dla kobiet. Jednak na tej, na którą się zapisałam jest ciekawe rozwiązanie. Jest duża, świetnie wyposażona sala koedukacyjna i mniejsza, z mniejszym wyborem sprzętu, ale za to tylko dla pań. Tak więc można wybrać co jest dla Ciebie bardziej komfortowe. Niuniuska- jakie fajne, klimatyczne zdjęcia! A Ty ślicznie na nich wyglądasz Mamrotko- nic ciekawego nie porabiam. Właśnie z pracy wróciłam i relaksuję się przy wizażu ![]() Dziewczyny, nie wiecie gdzie Malinn nam zaginęła? ![]() Przy okazji, dzielę się z Wami fajnym i prostym przepisem na obiad (właśnie się zajadam ). Wymieszałam po łyżeczce miodu i musztardy, posmarowałam tym filet z ryby, zwinęłam go w roladkę i spięłam wykałaczkami. Później zawinęłam go w folię i piekłam w piekarniku ok. 25 minut. Z surówką i kaszą gryczaną- pychotka.
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
tez dzis o tym myslalam
|
#4650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hey mała nie becz !!!!! zjawi się w odpowiednim czasie trzeba tylko w to wierzyc ..... Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

czuje sie jak blondynka z dowcipow
bo dzis ugotowalam sobie niby 2 parowki zjadlam a po paru godzinach dowiedzialam sie ze to byly kabanosy
a wczoraj wyczyscilam dywan plynem do wczyszczenia wanny, umywalki i wc
szok normalnie

ale to taka nasza kobieca natura 
tylko że jeszcze to do mnie nie dociera

Ehh, jak ja Ci zazdroszczę droga ines

). Chociaż jak znam siebie, to niedługo i w tej z sypialni zabraknie mi miejsca, i wtedy, jak zwykle zacznę przejmować kolejną szafę, a TŻet znowu będzie musiał się zadowolić jakimś najmniejszym w niej kątem
:di abelek:
. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)