|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niemcy :)
MdM mozliwie ze oficjalnie nie mozesz miec 2 praw jazdy-nie wiem dokladnie. Moj tesc ma polskie i niemiecki w niemczech jezdzi na 'swoim' a w pl jak przekroczy predkosc pokazuje polskie-taki cwaniak
|
#4172 | |
|
in love with life
|
Cytat:
![]() ale tzn, ze polskiego mu nie zabrali ani nie przedziurkowali?? Bo rozumiem, ze tesc jest polakiem i mieszka w niemczech i tez sobie przepisal?
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozniej pojechal do niemiec i zrobil 2. Moze kiedys bylo z tym inaczej,to naprawde bylo bardzo dawno,moj tesc to juz wiekowy chlop hehe. Moj maz ma tylko niemieckie obywatelstow dlatego kiedys musial robic w niemczech prawko. A tesciowa zyje tu na Pl dowodzie i prawie jazdy i zyje ![]() To tyle jesli chodzi o opowiesci rodzinne
|
|
#4174 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Ale dzieki za odp ![]() Ja tak sie interesuje tym przepisaniem prawka, bo pewnie jakbym poszla na kurs i zdala w D to bym tez miala 2 (o ile tak sie da, ale zakladam, ze sie da). Tylko po co mi to? Nie mam teraz ani czasu ani zbednej kasy, zeby wykladac na egzamin i kurs. No i czulabym sie jak idiotka jezdzac samochodem z napisem Fahrschule, juz z tego wyroslam. A moj Tz to juz w ogole by mnie wysmial.
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co Dziewczyny pisaly nie ma z tym problemu wiec pewnie niedlugo sobie to zalatwisz i bedziesz jezdzila na niemieckim skoro chcesz
13.01.2012 -oficjalny kierowca- Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2009-08-21 o 18:52 |
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
moj tata ma od ponad 20 lat dwa prawa jazdy
... i nic mu nie dziurkowali ani nie zabierali ... polskiego uzywal w pl... niemieckiego w de...
|
#4177 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Nawet nie wiesz
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-08-22 o 12:57 |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Cos co bylo mozliwe 20 lat temu, teraz niestety juz nie jest ...
![]() Polskie prawo jazdy trzeba zdeponowac przed otrzymaniem niemieckiego... http://www.mypolacy.de/serwisy/porad...iemieckie.html |
|
|
|
#4180 | |
|
in love with life
|
Cytat:
No to nie wiem czy wymieniam, zastanowie sie jeszcze.
|
|
#4181 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
czesc
dziewczyny może któraś z was mnie poratuje i pomoże.chodzi o zakup tuniki ze strony h&m'a (zdjęcie w załączniku) W swoim mieście przejrzałam już wszystkie h&m'y i jak się okazało te tuniki już były i wszystkie zeszły . plus założyłam topik na modzie o pomoc w kupnie ,ale niestety w żadnym mieście w polsce też jej nie widziano...Ebay, allegro równiez przeszukałam. Ostatnią deską ratunku jest kupno przez oryginalną strone h&m. i tu się pojawia problem - nie ma wysyłki do polski ![]() Pomoże mi któraś ? Wystarczy tylko kliknąć na stronie, bluzka przyjdzie do was i mi ją przesłaćdo polski. Oczywiście koszt za obie przesyłki pokrywam ja . (moge również zlicytować przez allegro jeśli ktoś by się bał ,ze jestem oszustem ![]() Rozumiem ,ze byłby to pewien kłopot ,ale będe naprawde, naprawde wdzieczna. Same chyba znacie to uczucie kiedy poprostu MUSICIE coś mieć ![]() prosze o kontakt na pw Edytowane przez romolla Czas edycji: 2009-08-22 o 21:05 |
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Romolla z kupnem nie probelm gorzej wlasnie z wysylka... niestety pracownicy poczty polskiej maja lepkie rece i czesto im sie do nich paczki przyklejaja... dlatego wyslanie nieubezpieczona jest duzym ryzykiem... ps. dla zainteresowanych mam kod z H&M do 30.08 na 10% Rabatu -> 8499
|
|
#4183 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ile by ubezpieczona przesyłka wyniosła ? i ile przesyłka h&m'a do waszych domów ?
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
ja wysylalam wczoraj ubezpieczona do pl i zaplacilam 17 euro...
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za taka bluzke w kopercie to chyba tak drogo nie bedzie... |
||
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
o mozliwosci jezdzie na dwoch tez bylo hihi
... te koszmarne przepisy w takim tempie zmieniaja, ze zwariowac mozna ...w nowosciach jest... na trzeciej stronie ... kliknie mam pojecia... ja na wszelki wypadek wysylam w kartonach z dhl z milionem roznych naklejek i ubezpieczeniem na 500 euro ... wyslalam mamie wszystkie moje mazidla kolorowe, ktorych nie uzywalam... ciekawa jestem czy dojdzie ...
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Majus jak kurierem ?? ... przekopalam wszystkie mozliwosci wysyniania czegokolwiek do pl i ubezpieczony pakiet to na razie bylo jedyne co funkcjonowalo...
a z innej beczki... ja to mam pecha ... w koncu zrobilam sobie termin u babskiego lekarza zdecydowana na pille bo bole brzucha mnie co miesiac wykanczaja i tylko sobie rujnuje zoladek przeciwbolowymi... a tu cholerna @ dwa dni wczesniej przylazla ... i co pojde dzis i powiem, ze nic z przegladu podwozia ...
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio to wogole mialam pecha, bo dostalam @ godzine przed wizyta Ale dla lekarza to nie byl problem i obadal co chcial, a nawet pobral cytologie Do tej pory nie dzwonili, wiec wyniki chyba wyszly...
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przewaznie paczki do Pl wysylam przez firme Lazar,tylko pytanie czy u Ciebie tez odbieraja?
Maja swoje punkty gdzie trzeba paczke przywiezc i w ciagu 3-4 dni jest juz u adresata.koszt ok 5€ za dostawe+ 0,90 centow za kazdy kg... ![]() JA juz dlugo nie truje sie pilami,ale pamietam,ze trzeba pierwsza tabletke przyjac w pierwszy dzien @. Tez mialam kiedys taki wypadek z wscieklizna MOze zadzwon do nich i powiedz jak jest,czy masz przyjsc,czy moze jednak termin przesunac,bo faktycznie bez przegladu podwozia ( ![]() Madzia Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-08-24 o 13:07 |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale na przeglad sie nie zgodze ...Maja tylko, ze oni teraz przerwe maja... do 14.30 ... a ja mam termin na 16... ehhh...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-08-24 o 13:11 |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie wlazalbym na fotel z @ ...
Tez musze sobie termin zrobic na okresowy przeglad.. ![]() Desti,to faktycznie Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-08-24 o 13:13 |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
a pojde ... w koncu nikt mnie tam nie pogryzie
... na @ nie ma sie w sumie wplywu, czasami przylazi kiedys chce ... a na przeglad umowie sie za pare dni jak przestane przeciekac ...Maja u mnie nie ma kurierskich przesylek za granice w przystepnych cenach... niestety... bo tez juz kiedys myslalam nad taka opcja ale nic nie znalazlam... albo z takimi cenami, ze moga to sobie w a co biezesz jak nie pille ?? ... ja chyba potrzebuje hormony... moje cos niemrawe ...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-08-24 o 13:22 |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja uprzedzilam lekarza, ze przyszla @, a on powiedzial, ze jemu to absolutnie w niczym nie przeszkadza i zalezy odemnie czy chce badanie, czy nie.
Nie bylam za bardzo chetna, ale na wizyte czeka sie dlugo a ze ja po porodzie itp. i trzeba bylo wszystko sprawdzic to zdecydowalam sie. Ale okazalo sie, ze luz i lekarz byl zadowolony, bo @ byla tyci tyci (ze tak to ujme) i wszystko dalo sie zbadac ![]() No a ja pillki biore, bo poki co do drugiego dziecka mi sie nie spieszy
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z terminem tez nie ma problemu... az sie zdziwilam... w srode bylam, wpadlam jak postrzelona powiedzielem, ze pierwszy raz jestem i potrzebuje lekarza ... mila pani spytala czy to pilne... powiedzialam, ze nie to dala mi na dzis... no coz gdybym wiedziala to bym powiedziala, ze pilne hehe...
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na wizyte w lipcu umawialam sie w marcu ... ![]() Az sama sie zdziwilam, bo wyszlo na to, ze po poroszie bylam badana jak dotad tylko raz
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
juz pomijajac, ze poniewaz wpadlam w przelocie to zupelnie nie pamietalam jak pracuje
... chyba, ze z terminem pomoglo mi moje robocze ubranko bo w ogole bylam odebrac rezepte dla pacjenta u lekarza obok ... wiec latam na bialo a na koszulce mam symbol czerwonego krzyza z napisem Ambulante Krankenpflege... bede musiala przetestowac u innego lekarza... pojade tak do dermatologa tam sie czeka miesiacami na termin... o! ...
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, 4 miesiace czekac na wizyte
Matko i corko ![]() Ja do gina czekam max tydzien ,za to dermatolodzy faktycznie kolejki maja ![]() Desti,podziel sie koszulka |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
poczekaj jak przetestuje u innego... zobaczymy czy faktycznie dziala
a dzis u lekarza zrobie kota ze Shreka i powiem, ze dopadlo mnie pare godzine temu i nie zdazylam zadzwonic bo juz przerwe mieli ...
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Ale dzieki za odp 
Z tego co Dziewczyny pisaly nie ma z tym problemu wiec pewnie niedlugo sobie to zalatwisz i bedziesz jezdzila na niemieckim skoro chcesz
-> co sroce w oko wpadnie 

. plus założyłam topik na modzie o pomoc w kupnie ,ale niestety w żadnym mieście w polsce też jej nie widziano...

...
...
... w koncu zrobilam sobie termin u babskiego lekarza zdecydowana na pille bo bole brzucha mnie co miesiac wykanczaja i tylko sobie rujnuje zoladek przeciwbolowymi... a tu cholerna @ dwa dni wczesniej przylazla
...
Ale dla lekarza to nie byl problem i obadal co chcial, a nawet pobral cytologie
Do tej pory nie dzwonili, wiec wyniki chyba wyszly...
Matko i corko