|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C cz. 2
Cytat:
![]() Wiem, że dużo opcji jest, aż za dużo ![]() Zależy mi na cieniu. Zastanawiam się nad Retrospeck, Dazzlelight oraz Satin Taupe (ten to chyba ciemny jest, widziałam różne zdjęcia i już sama nie wiem). Do fioletów jakoś nie jestem jakoś przekonana... Cytat:
![]() Normalnie kolorowy zawrót głowy
|
||
|
|
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takich średnich brązów jest bardzo dużo, tylko nie do końca na swatchach widać, które faktycznie są jakie. Ja mam w planach Wedge, wydawał się odpowiedni, chociaż chyba jednak będzie cieplejszy, chłodne wydają się Quarry, Omega, Kid, Era, niektóre z nich w opisie mają jednak słówko golden, co skutecznie przemawia za ich ciepłotą, ja jednak nie wierzę opisom i swatchom Soft Brown jest cielakiem, Saddle jest ciekawy, niektóre brązy są tutaj:http://www.temptalia.com/mac-eyeshadow-swatches-browns Załamałam się. Hydra podróbkowa na allegro jest olbrzymia! Wydaje mi się, że najprostsze zgłoszenie naruszenia zasad nic nie daje. Może zrobilibyśmy jakąś akcję? że wszyscy codziennie będziemy pisać maile do allegro o ściągnięcie aukcji m.in. iwona-hoborg, która wystawia takie cuda, że płakać się chce... ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
mocno napigmentowany bielą i bardzo świetlisty, myślę, że może być fajny. Satin nie jest taki ciemny, na swatchach zazwyczaj nakładane są ekstremalne ilości, żeby pokazać kolor. Przy subtelnym nałożeniu i roztarciu jest naprawdę piękny. Retrospecka bym się chyba bała, bo jest lustrem, chyba trzeba się nim napracować...Dobry przewodnik jest tu: http://www.temptalia.com/mac-cosmeti...ing-mac-makeup Są tam też swatche, w miarę dobre
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Opis jedzeniowy do mnie przemówił
Cytat:
Jak robiłam swoje, wiem jak trudno uchwycić efekt w przypadku niektórych odcieni. Temptalia mnie powaliła, zbyt dużo mi się podoba, trzeba będzie zrobic trip do Wrocławia i obejrzeć na żywo Wishlista mi się z każdym dniem wydłuża, muszę chyba na All posprzedawac co nieco ![]() Cytat:
takich "perełek" MACa jak na All. nie uświadczy się chyba nigdzie
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na żywo najlepiej, bo bez tego można się ładnie wrobić. Ja tak zrobiłam z Woodwinked, miał być super ekstra brązem, wszyscy się zachwycają, jaki on nie jest uniwersalny, a tu się okazuje, że to złoto z delikatnie miedzianym połyskiem, fakt, może się nadawać do niektórych rzeczy, ale jak dla mnie jest zbyt złoty. Więc teraz staram się być ostrożna Najlepsza perełka to dla mnie "fluidline" w kwadraciastym opakowaniu...
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj wykreśliłam wszystko z listy oprócz pigmentów i dopisałam 2 pędzle
![]() Zna ktoś pędzle 263 i 266? A jakiś może inny do konturu oka? Estello - też się zastanawiam z powodu recenzji... potrzebuję sypańca lekko nadającego kolor i matującego ale niezbyt mocno i teraz sama nie wiem
|
|
|
|
#1146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko że teraz powstał dylemat bo podobają mi się 3 kolory: Russian Red, Lady Danger i Lady Bug. Wszystkie są piękne tylko że nie wiem który kolor będzie mi pasował. Nie mam możliwości podskoczenia do Maca. Mam jasną karnację, ciemne włosy i zielone oczy Jakieś rady?
|
|
#1147 | ||||||||
|
Moderator
|
Cytat:
ale także niestety brudne i hałaśliwe...życie. Biorę medium w takim razie! dzieki!Ja nic już nie mówię o liście... już się nie mogę doczekać!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za info ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
widzisz, już nawet niektórym się tu śnisz Cytat:
Moja wstepna lista - pomóżcie jakby co z ostatecznym jej kształtem Swish Ricepaper Naked Lunch Da Bling Shadowy Lady Jest Fig 1. ????(Stars n Rockets?Deep Truth?) Nie za monochromatycznie? Jakie jeszcze ew by pasowały do blondynki oniebieskich oczach? Aaaaaa!! czy nie chciałby ktoś podzielić się pigmentem Fairy Lite na trzy osoby??? |
||||||||
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt, że lustre nie będzie dawał mocnego efektu.Cytat:
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu - Deep Truth weź koniecznie - to taki piękny, pasujący do wszystkiego granat
|
|
|
|
#1150 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
deep Truth weż koniecznie, mój must have, smieję się z koleżanką która tez maluje że ''glęboka prawda'' to podstawa ![]() pomyśl tez nad Vex, Scene i Beautiful Iris ja Retrospecka na mokro uwielbiam, elegancki iskrzący beżyk Cytat:
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2009-08-23 o 15:39 |
|||
|
|
|
#1151 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Fig 1 rewelacyjny! Nocturnelle trochę smutny mi się wydaje. Ale Fig wezmę w takim razie zamisat Shadowy Lady. No i chyba ten Deep Truth wezmę, nie mogę samych fioletów mieć Cytat:
KNK ale mi mieszasz... choc właściwie przy tej kwocie to już 30 zł w tą czy w ta nie robi zbytniej różnicy Beautiful Iris piękny na stronce muszę popatrzeć jeszcze na swatche! Swish Ricepaper Naked Lunch Da Bling Fig 1 Jest Deep Truth Beautiful Iris Może tak? Zastanawiam się jeszcze nad tym JEST... |
|||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Nocturnelle jest podobny do Figi, tylko jest migotliwy, inne wykończenie ma. A co do Jesta, nie wiem, może się mylę, ale mam wrażenie, że Jest i Naked Lunch mogą się różnić tylko jakimś niuansem, ale w sumie są chyba podobne...
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
O tak, Beautiful Iris też gorąco polecam bo go uwielbiam - delikatna pastelowa lawenda która nie tylko fajnie rozjaśnia fiolety ale też sama się ładnie prezentuje jako podstawa pastelowego makijażu np. z delikatną mięta
Zna ktoś dobrze Blota sypkiego bo się cały czas nad nim zastanawiam? Chodzi mi o opinie osób które go uzywają bo recenzji nie ma za dobrych. |
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zwariuję
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Satin biorę w zamówieniu ![]() Przestanę tu wchodzić!!! Beautiful Iris jest piękny!!!
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2009-08-23 o 17:42 |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Moderator
|
Cytat:
teraz by trzeba było złożyć zamówienie i nie wchodzić na wizaż aż do czasu kiedy KNK zamknie listy z zamówieniami! hihi
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co mi się zdaje, to widziałaś Satin Taupe na żywo - na Twoje oko to komponowałby się z Dazzlelight???
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale wzięłabym też coś pomiędzy - z Erą mi się łądnie komponował; nieźle też z All That Glitter - testowałam oba połączenia na dłoni. Dazzlelight stosuję przede wszystkim pod łuk brwiowy, ładnie rozświetla. Era jest spokojna, Dazzle błyszczy.
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co do fioletów to uwielbiam te głębokie, dlatego ani Satellite ani Iris mnie nie rusza Mam Crystal i nawet z brązu fiolet zrobię
|
|
|
#1162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a na liscie dojdę do trzeciej 15-stki
|
|
#1163 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przejrzałam Twoje swatche i bardzo podoba mi się ten Nocturnelle i Humid wygląda ciekawie Cytat:
Cytat:
![]() a szarości jakoś do mnie nie pasują.. tak chwalona przez Was Sweet Sienna wygląda na mnie bardzo kiepsko ![]() ja mam 263.. początkowo używałam go do fluidline i spisywał się całkiem nieźle.. później spróbowałam nałożyć nim carbona na zasadzie kresek i było to to o co mi chodziło.. wyraźne i równe kreski.. bardzo fajne do konturu oka Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2009-08-24 o 00:01 |
||||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedziałam, że tak będzie, wiedziałam, że jak usiądę, pooglądam dokładnie swatche to się tak skończy 20 cieni wybrałam Wrocławianki orientujecie się jakie kolory zostały z Love That Looke jeszcze? Odwidział mi się quad In The Gallery, im dłużej się w niego wpatrywałam, tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że nie potrzebuję... Teraz tak jeszcze tylko z Black Style i mam kasę na te 20 kolorów
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
To może spróbuj chłodnych odcieni szarości - na mnie Sweet Sienna też tylko jako dodatek do ciemnych fioletów bo przy większej ilości źle wygląda, podobnie jak wszelkie brązy.
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
żartuję jaki byś polecił cień do połączenia z Mystery?? miałeś z nim w ogóle do czynienia? zamówiłam go w ciemno u mojej siostry jak do UK jechała i liczyłam na coś w głębokiej śliwce a tu zonk... i nie wiem z czym to zjeść bo kolorek nienajgorszy... Teraz z innego kompa spojrzałam na blog karlasugar (jak nie był zalinkowany proszę KLIK )i spodobał mi się ten zachwalany przez Ciebie VEX... chyba go sobie dodam... ehhh Edytowane przez kasiaj85 Czas edycji: 2009-08-24 o 10:41 |
||
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A Humid jest pięknym, ciemnozielonym buraskiem Cytat:
20 to naprawdę malutko. Pamiętaj, że mając 20 cieni zapełnisz jedną 15 i będziesz mieć w drugiej 10 pustych miejsc. Nie może tak być
|
|
|
#1168 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
może w sumie zamiast dwóch 4 wziąć 15stkę... zawsze mi się wydawało że jak jestem w podróży to warto mieć w mniejszych paletkach... ale z drugiej strony, zawsze te 4 najbardziej aktualnie potrzebne kolorki można przełożyć z 15 do czwórki... i zabrać ze sobą.. to co, robić 15stkę? zmieściłby mi się w niej jeszcze dodatkowy Vex...kuszące...
|
||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: I też Newly Minted mam, jadowity zielononiebieski A w drodze Copperplate, to opiszę jak Kamil wróci z Lądka Podoba mi się jeszcze Poison Pen, ale będzie chyba podobny do Stili, którą niedawno kupiłam...Z tą 15 tak robię wlaśnie, mam jedną czwórkę, w której robię zestaw podręczny
Blog Edytowane przez martaboy Czas edycji: 2009-08-24 o 12:42 |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ja myslę że z Figi będę zadowolona, co na nią patrzę to mi się bardziej podoba. Kusi mnie zdepotowanie mojej Plum Dressing i Mystery... ale boję się że mi się pouszkadzają :/ A więc 15stka. Jak KNK wróci z Lądka to wątek swatchowy wręcz zaroi się od zdjęć planuję koło środy zrobić foty moich cieni w końcu i wrzucić. Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

Chłodny matowy szary brąz do makeup-no-makeup, znalazło by się cos takiego w palecie MACa ? Ew. jasne odcienie do całościowego wykonania takiego makijażu oka
takich "perełek" MACa jak na All. nie uświadczy się chyba nigdzie

szok prawie cały makijaż oka można zrobić tym pędzelkiem - rewelacja
Lush & China Glaze lover! 

a na liscie dojdę do trzeciej 15-stki