Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-24, 11:53   #1051
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze w sumie to nie wiadomo, bo często frirmy same sobie ustalają swoją nimerację dla produktów komercyjnych - jeśli chodzi o taka standardową numeracjęużywaną w farbach fryzjerskich to im wyższy numer tym jaśniejszy kolor (od 2- czerń , do 11- super jasny blond)

pytałam, bo mam w domu saszetkę szamponu koloryzującego Marion. Chcialam kupic jak najciemniejszy i powiedzmy ze mam nr 63 (nie pamietam dokladnie), który jest granatową czernią. Jak znajde wyższy numer to bedzie znaczylo ze on jest ciemniejszy? nie wiem czy sie kierowac numerami, nazwami, czy rysunkami wlosów na opakowaniu.
Nizsze numery (gdzies okolo 40tki) sa jasne brąze, wiec chyba im wyższy tym ciemniejszy

wiem ze ta szaponetka mi sie zmyje (testowalam juz ciemny braz) ale chce tak na chwile miec ciemne

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 11:57   #1052
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Haha no niezła kocica Ja miałam kiedyś kota, który łapał jaskółki w locie Ale był piękny, miał sylwetkę rosyjskiego niebieskiego, ale był biały w bure łaty

To muszę się poważnie nad tym zastanowić... Chociaż jak z serduszkiem jest, to nie wiadomo, przeszła babeszjozę (taka psia borelioza) i nie wiem, czy ma jakieś powikłania, ale wygląda dobrze. Chociaż z drugiej strony cała rodzina się zdeklarowała, że chcą szczeniaki od niej, bo jest naprawdę piękna i ma przeuroczy charakter, wszyscy ją kochają, szczęściara
to powiedz rodzince , że pełno jest pięknych i mądrych psiaków w schroniskach i nie ma potrzeby odbierania im szans na dom przez nowo narodzone psiaki.

Cytat:
Napisane przez sara325 Pokaż wiadomość
kurcze, Anariel, właśnie rzuciło mi się to w oczy:
"-Długość z dnia 18.07 - 34cm
-Długość z dnia 04.08 - 36cm
-Dłudość z dnia 18.08 - 38cm
"

ale ja bym chciała, żeby włoski mi tak szybko rosły...
A tak wgl to byłam dzisiaj w aptece. Było sporo różnych tabletek na włosy, ale które waszym zdaniem są najlepsze??
I jeszcze jedno: olejku rycynowego nie było ;/
ale gdy tylko się pojawi to odrazu kupuje
Wtedy zrobie tą maseczke na noc z olejku, żółtka i cytryny.
Zastanawiam się właśnie co jeszcze mogę zrobić...
nie rób maski na noc z żółtkiem, bo pomijając fakt że śmierdzi strasznie to jeszcze żółtko odżywia ale i wysusza. Więc jeżeli robisz maskę z żółtkiem to trzymaj góra 1h, a i tak będziesz miała śmierdzącą skorupę jak zdejmiesz ręcznik

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
Niestety na allegro nie ma...wpisałam

Vatica Hot Oil Treatment, ale zero wyników, czy jest ona dostępna w sklepach ?
http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
O rany, właśnie odkryłam, że jest już 4. część wątku
a właśnie myślałam o Tobie ostatnio i jak wypoczynek?

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Madzienka79 czemu nie mozesz dobrac biustonosza? Tak Ci cycuchy w ciazy urosly?

A nie zaszkodzi wloskom jak beda mialy dwa razy dziennie stycznosc z szamponem?
to nie jest dobry pomysł. Używaj po myciu szamponem nisim odżywki nisim, a raz w tygodniu zastąp odżywkę po prostu waxem

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Ja już też
Nie zaszkodzi jak będę stosować częściej niż raz dziennie?
częściej nie stosuj, bo jeszcze sobie podrażnisz lub przesuszysz skalp.

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Że jeżeli mi nie pasuje to jaki on jest to powinnam go zostawić i sobie znaleźć lepszego.
i ma w tym troszkę racji, ja bym nie chciała by ktoś mnie na siłę zmieniał.

Cytat:
On nie pisze żadnych komentarzy nikomu ani on jemu. Po prostu przyjmuje do znajomych. Ja też mam w znajomych wielu facetów, to jest normalne przecież. To jest też taka specyfika że on jest z bardzo małego miasta i te wszystkie dziewczyny to są córki koleżanek mamy, sąsiadki, itd, no a że był ich wuefistą przez miesiąc to chcą sobie przyszpanować mając go w znajomych
jesteś zazdrosna o ludziki na NK? nie przesadzasz? mój mąż ma mnóstwo ludzi, bo pracuje w wielkiej firmie i ma bardzo dużo młodych i ładnych dziewczyn z telemarketingu, zapraszają go bo go lubią. Ja w tym złego nic nie widzę bo myślę, że on je przyjmuje bo czemu ma odrzucać ? ale jest profesjonalistą i wie że nie ma nic gorszego jak spoufalanie się za duże z podwładnym. Ja też mam nauczycieli na NK, zaprosiłam tych których lubiłam i mam nadzieję, że nie mają problemów z tego powodu

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja yerbe kupuje w necie zawsze (mieszkam w małej miejscowosci). Są specjalne sklepy które tylko sprzedażą yerby sie zajmują. Kupuje pare kg i mam spokój na pare miesiecy.
Nie pije jej codziennie i nałogowo (moglabym finansowo nie wyrobic i z bieganiem do wc), ale potwierdzam ze dziala i to swietnie

Czytalam na forum yerbowskim ze regularne jej picie zmniejsza potliwosc, ale nie nie jest to udowodnione naukowo jeszcze chyba.
Od siebie moge natomiast powiedziec ze bardzo ladne zrobimy sie po niej paznokcie

chyba widzialam wczoraj ten aloes co Chatul kiedys polecala, pewna nie jestem, butelka zielono zółta.....gdybys Chatul mogla jeszcze raz wkleic ta butelke

Mona przykro mi tej syt z TZ tu sie zawsze mozesz wygadac

Doruś doszla przesyłka?????

uzylam wczoraj Bingo z kaszmirem i ładnie wygładza - jestem zadowolona.

wiecie co.....w piatek TZ posmarował mi plecy mascia od dermatologa i prawie wszystko zniklo po JEDNYM UZYCIU tzn są jeszcze male zmiany chorobowe, ale to jest pikus, bo jak ktos nie wie ze mialam cos, to moze nie zwrocic uwagi a to bylo ciemno czerwone.
Obawiam sie wiec, ze mam zapisane sterydy i jak odstawie wszystko wróci....

jest u mnie w aptece olej z lnu
Paczka jeszcze nie dotarła, ale czekam . Cieszę się, że Bingo Tobie podpasowała . Ja jeszcze nie miałam kiedy wypróbować czekoladowego Lorysa
Stary 2009-08-24, 11:59   #1053
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam, bo mam w domu saszetkę szamponu koloryzującego Marion. Chcialam kupic jak najciemniejszy i powiedzmy ze mam nr 63 (nie pamietam dokladnie), który jest granatową czernią. Jak znajde wyższy numer to bedzie znaczylo ze on jest ciemniejszy? nie wiem czy sie kierowac numerami, nazwami, czy rysunkami wlosów na opakowaniu.
Nizsze numery (gdzies okolo 40tki) sa jasne brąze, wiec chyba im wyższy tym ciemniejszy

wiem ze ta szaponetka mi sie zmyje (testowalam juz ciemny braz) ale chce tak na chwile miec ciemne
aż poszła zobaczyć mój zapas szamponetek mariona u mnie jest granatowa czerń - 68 a orzechowy brąz jest 64 ?!?!?!?! nie wiem co oni wykombinowali bo ten braz jest na poziomie ciemnego blondu (ja mam taki pomiędzy ciemnym blondem a jasnym brązem i u mnie nie łapie), także jeśli chodiz o te szamponetki to ja bym się sugerowała zdjęciem

a co do yerby - ja raz kupiłam w sklepie kolonialnym z herbatami
Stary 2009-08-24, 12:02   #1054
doruś
Zadomowienie

Cytat:
ja na włosy, albo na siano

widziałyscie nową serie Timotei z avokado?
widziałam, agencja reklamowa w której pracuje, robi reklamy dla Timoteja

Motylku, zadowolona jesteś z tych saszetek Mariona? to znaczy, czy kolor się zupełnie spiera? nie niszczą włosów?
Stary 2009-08-24, 12:06   #1055
Malczi
Raczkowanie

Hej dziewczyny!! Sledze wasze watki od dawna
Ale teraz chce oficjalnie dołączyć Mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko

O pielegnacji wlosow wiem chyba juz wszystko Ale pomimo to stan moich wlosow mnie nie zadowala Od dzis pozadnie sie za nnie biore.
Jade na zakupy kupie wszystko co mi potrzebne POCZYNAJAC od drozdzy i pokzywy (to do picia) przez suplemety , po waxa i wogole inne srodki pielegnujace. (wszystko podłapane od was
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:07   #1056
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość

O pielegnacji wlosow wiem chyba juz wszystko Ale pomimo to stan moich wlosow mnie nie zadowala Od dzis pozadnie sie za nnie biore.
Jade na zakupy kupie wszystko co mi potrzebne POCZYNAJAC od drozdzy i pokzywy (to do picia) przez suplemety , po waxa i wogole inne srodki pielegnujace. (wszystko podłapane od was
zapuszczaj i pielegnuj włoski z nami
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:12   #1057
doruś
Zadomowienie

Cytat:

Witaj Pochwal się co kupiłaś jak wrócisz z zakupów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 12:13   #1058
evullka
Rozeznanie

Cytat:

Tylko pamietaj: to grozi nalogiem I ludzie w Twoim otoczeniu beda to nazywali "choroba"
A tak na powaznie: Witaj!
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:18   #1059
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Stosuje jedna i druga w taki sam sposob tzn po nalozeniu Vatiki owijam wlosy folia spozywcza, nastepnie aluminiowa i zakladam ciepla czapke, w ruch idzie suszarka, ogrzewam czape przez 5 czasami 10 minut i czekam az ostygnie wszystko, pozniej tylko splukuje.
Byly postrzyzyny pan fryzjer powiedzial nawet, ze mam zdrowe wlosy od cebulek do polowy i sa ladnie nawilzone, pytal czego uzywam. Niestety reszta to byla wloskow jeszcze "chorych" nie tyle zniszczonych co slabych i suchych (chodzi o konce). Dzisiaj umylam wloski, zero placzenia, sa gladziutkie, mieciutkie, nalozylam wlasnie Vatike i czas juz splukiwac.
dobrze wiedzieć

dziękuję, ale dziewczyny już mi napisały

Cytat:

witaj

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:30   #1060
19agusia91
Zakorzenienie

Rany, brat mnie doprowadza do szału, no nie wytrzymam! Zamiast teraz szykowac się na spotkanie z TŻ to musze sprzątać burdel jaki zostawił u mnie w pokoju brat, wrr, nie wytrzymam
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:30   #1061
dymka
Zakorzenienie

Agusia, Astra, Doruś - dzięki za odpowiedzi. Będę uważać z rzepką, bo skórę głowy mam wrażliwą, a nie chcę znów przerabiać kilkumiesięcznej walki z łupieżem.
Wczoraj sąsiadka zachwycała się moimi włosami i pytała czemu tak rzadko rozpuszczone noszę.
Cytat:

Witaj pochwal się włoskami i zakupami

Mi dzisiaj strasznie net wariuje, rozłącza się...wrrr...domku posprzątałam dopiero 1/3, a do tego moja krowiasta kotka weszła do komina a później brudna od sadzy wpakowała się do łóżka, na świeżo zmienione białe prześcieradło
nie lubię poniedziałków
Stary 2009-08-24, 12:51   #1062
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
Paczka jeszcze nie dotarła, ale czekam .
kurcze Doruś dziwnie mi Wysyłałam do Ciebie i Blondyny w ten sam dzien i oba priorytetem. Ona dostala w piątek a mi głupio ze Ty jeszcze nie
Dzis to juz na milion % powinnas miec. Nie wiem co jest

Cytat:
aż poszła zobaczyć mój zapas szamponetek mariona u mnie jest granatowa czerń - 68 a orzechowy brąz jest 64 ?!?!?!?! nie wiem co oni wykombinowali bo ten braz jest na poziomie ciemnego blondu (ja mam taki pomiędzy ciemnym blondem a jasnym brązem i u mnie nie łapie), także jeśli chodiz o te szamponetki to ja bym się sugerowała zdjęciem
uzywałas tej granatowej czerni?

Cytat:
widziałam, agencja reklamowa w której pracuje, robi reklamy dla Timoteja
no proszę

Cytat:
Motylku, zadowolona jesteś z tych saszetek Mariona? to znaczy, czy kolor się zupełnie spiera? nie niszczą włosów?
na razie użylam tylko jeden raz, jakis ciemny braz czy jakos tak. Cos okolo 3zł byly to zaryzykowalam.
TZ mi nakladał na glowe
przyciemnilo mi wlosy, chociaz nie jakos masakrycznie, ale jednak. Wiadomo koncówki mam zniszczone to tam gorzej łapało.
Nie uczuliło mnie nic
po kilku myciach zeszlo całkowicie dlatego teraz chce spróbowac granatową czern - bo to chyba najciemniejszy kolor???

Cytat:
witamy

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Rany, brat mnie doprowadza do szału
mnie moj brat od zawsze i zawsze doprowadza do szału

Cytat:
Agusia, Astra, Doruś - dzięki za odpowiedzi. Będę uważać z rzepką, bo skórę głowy mam wrażliwą, a nie chcę znów przerabiać kilkumiesięcznej walki z łupieżem.
ja mam super wrażliwa skóre glowy, czego uzywasz do mycia?

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-24, 12:52   #1063
Narc
Wtajemniczenie

Heeeej

Aleście mi narobiły smaku na Vatikę
Na mojej liście już znalazły się
-Vatika
-Gloria skonczyła się
-Bingo-koleżanka widziała w Auchan
-Kallos
-Vatika
-Sok aloesowy
- Paloma żel aloesowy
-Szampon Mypa

Kallosa i Vatikę chcę z all, ale nie znalazłam i jednego i drugiego u tego samego sprzedawcy,niestety

Ja z wielkim bólem serca będę musiała iść do fryzjera i podciąć końcówki Nienawidzę tego..Ale jak mus to mus, odrosną
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 12:56   #1064
motylek1007
Zakorzenienie

Viatce zamówilam sobie pod choinke

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-24, 13:12   #1065
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie troche sie jej boje ogólnie używałam kilka razy aksamitnego brązu i kolor moim zdaniem jest świetny
Cytat:
na razie użylam tylko jeden raz, jakis ciemny braz czy jakos tak. Cos okolo 3zł byly to zaryzykowalam.
TZ mi nakladał na glowe
przyciemnilo mi wlosy, chociaz nie jakos masakrycznie, ale jednak. Wiadomo koncówki mam zniszczone to tam gorzej łapało.
Nie uczuliło mnie nic
po kilku myciach zeszlo całkowicie dlatego teraz chce spróbowac granatową czern - bo to chyba najciemniejszy kolor???
Niom nic ciemniejszego od czerni nie znajdziesz te szamponetki powinny schodzić w 100% (chyba ze ktoś robi jes na mocno rozjaśnione włosy) bo one nie zawierają ani amoniaku ani utleniacza, działają tak troche na zasadzie henny - oblepiają włos, z tym ze ten sztuczny barwnik trzyma się krócej niż henna

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Viatce zamówilam sobie pod choinke
hahah widzę że robisz dalekosiężne plany ja też w sumie takie mam tylko ze trudno jest mi się ich trzymać bo lubię mieć wszystko na "teraz ,zaraz"

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Ja z wielkim bólem serca będę musiała iść do fryzjera i podciąć końcówki Nienawidzę tego..Ale jak mus to mus, odrosną
Mnie też czeka niedlugo ta nieprzyjemna operacja ale narazie staram się je przetrzymać jeszcze miesiąc i bede już potem wyrównywać (wiec pójdzie pewnie wiece niż 1 cm )

PS.Pojawiła się u mnie na koncie kaska wiec zaraz chyba myknę do apteki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 13:15   #1066
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
te szamponetki powinny schodzić w 100% (chyba ze ktoś robi jes na mocno rozjaśnione włosy) bo one nie zawierają ani amoniaku ani utleniacza, działają tak troche na zasadzie henny - oblepiają włos, z tym ze ten sztuczny barwnik trzyma się krócej niż henna
mi sie brąz zmył, wiec licze ze czarna tez, zwłaszcza ze moje wlosy juz chyba ze 2 lata nie czuły farby na sobie

Cytat:
hahah widzę że robisz dalekosiężne plany ja też w sumie takie mam tylko ze trudno jest mi się ich trzymać bo lubię mieć wszystko na "teraz ,zaraz"
kazalam TZ kupic mi na gwiazdke, tylko takie dalekosięzne plany mnie powstrzymuja zeby juz nie kupic. Mowie sobie ze to bedzie wyczekana maseczka

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:

Mnie też czeka niedlugo ta nieprzyjemna operacja

mnie tez, na początku wrzesnia

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-24, 13:34   #1067
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie brąz zmył, wiec licze ze czarna tez, zwłaszcza ze moje wlosy juz chyba ze 2 lata nie czuły farby na sobie
a próbowałaś myć włosy dziecięcymi szamponami? Bo te szamponetki generalnie są na Betainie ...
Cytat:
mnie tez, na początku wrzesnia
Pamiętam, mówiłaś ze nie ma Twojej fryzjerki mnie to czeka pod koniec września dla odmiany ( w końcu trzeba się jakoś pokazać na uczelni)
Stary 2009-08-24, 13:37   #1068
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamiętam, mówiłaś ze nie ma Twojej fryzjerki mnie to czeka pod koniec września dla odmiany ( w końcu trzeba się jakoś pokazać na uczelni)
No właśnie
Stary 2009-08-24, 13:47   #1069
sara325
Raczkowanie

Kurczę, tak strasznie się cieszę
W końcu mam Waxa i olejek rycynowy
Teraz przystępuje do szukania maseczek z olejkiem rycynowym.
sara325 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 13:59   #1070
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś myć włosy dziecięcymi szamponami? Bo te szamponetki generalnie są na Betainie ...
pogrubionego nie rozumiem

próbowalam kiedys dziecięcych szamponów ale mi nie pasowaly - zazwyczaj uczulały np babydrem, teraz używam fitomedu, albo emolium

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-24, 14:01   #1071
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Motylku o tych szamponach piszesz http://www.allegro.pl/item703207125_...acy_nr_64.html

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 14:02   #1072
doruś
Zadomowienie

Cytat:
kurcze Doruś dziwnie mi Wysyłałam do Ciebie i Blondyny w ten sam dzien i oba priorytetem. Ona dostala w piątek a mi głupio ze Ty jeszcze nie
Dzis to juz na milion % powinnas miec. Nie wiem co jest

no proszę

TZ mi nakladał na glowe
Nie uczuliło mnie nic

witamy

mnie moj brat od zawsze i zawsze doprowadza do szału

ja mam super wrażliwa skóre glowy, czego uzywasz do mycia?
Nie przejmuj się, takie ma uroki Poczta Polska. Może lepiej, że jeszcze nie doszła paczka, bo na razie nie mam czasu użyć Lorysa bo późno wracam do domu a na Lorysie jest napisane by trzymać 15 min, więc na szybko nakładam Glorie lub Kallora Latte. A tą saszetką koloryzującą kusisz bardzo
Stary 2009-08-24, 14:08   #1073
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
tak, własnie o tych saszetkach pisze

na moich lorysach jest napisane ze jak stosujemy jako odzywke mozna nalozyc na 2 minuty, a jak jako maske na 15 minut pod czepkiem

[*] 11.09.2012
Stary 2009-08-24, 14:12   #1074
astra85
Zakorzenienie

podraznilam sobie czyms skore glowy,tyko nie wiem czym,jak wczoraj wcieralam neril to mnie szczypalo,a dzis caly leb mnie swedzi:-/
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 14:46   #1075
Magdzia94
Zakorzenienie

jestem bardzo zadowolona po nocnym olejowaniu i nawet łatwo sie zmyło, juz na wszelki wypadek mylam 3 razy. Niestety znowu zostaję odcieta od neta i nie wiem kiedy odzyskam. Mam nadzieje ze 5 czesci wątku nie będzie jak wrócę

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 14:54   #1076
sara325
Raczkowanie

gdzie na WAXie jest data ważności ??
Tam dogóry gdzie pisze MAN ??
Sory, głupie pytanie... Tyle, że nie mogę znaleźć tej daty, a po MAN pisze 190609, czyli myślę, że odżywka jest przeterminowana??
A ja ją dzisiaj kupiłam i nawet nie otworzyłam....
Stary 2009-08-24, 14:59   #1077
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
też wkurzyłabym sie na takie małolaty ale myślę, że Twój TŻ jest mądrym człowiekiem, a teraz poniosły go nerwy , mam nadzieję, że wszystko sobie wyjaśnicie ile się nie widzieliście ?
ja jeśli się długo nie widzę z TŻ to się kłócimy - przez gg , sms, albo mnie jakieś głupie wątpliwości nachodzą
Nie widzieliśmy się od 13 lipca... Wiesz, u nas 99% kłótni wynikło przez gg bądź sms. Jak jesteśmy razem to kłótni nie ma. Wydaje mi się że to tęsknota daje się tak mocno we znaki, pojawiają się wątpliwości, nie można sobie spojrzeć w oczy i wielu rzeczy przekazać...

Cytat:
Oj, rzeczywiście ciężkie tematy wczoraj wieczorkiem opanowały wątek, ale Mona dobrze, że się wygadałaś, że dziewczyny doradziły, pocieszyły. Na pewno obydwoje z was nerwy poniosły, dawno się nie widzieliście i to na pewno też źle wpływa na związek. Poza tym łatwo się pokłócić przez gg - słowo pisane, zwykle na szybko jest odarte z emocji, tonu głosu, wyrazu twarzy, wtedy łatwo żart odebrać jako atak. Na pewno jeszcze dziś się odezwie i powie, że bardzo tęskni
Taaak, odpowiedź taka sama jak do Jagody - internet to zło w naszym przypadku, coprawda tak się poznaliśmy ale nigdy nie byliśmy "internetową parą", najwięcej to smsujemy.

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Mona, a ja uważam, ze troszkę przesadziłaś z tym. Ok, nie powinien tak zareagować, reakacja jego jest nieodpowiednia, ale. Moja mama pracuje w oświacie i też ją dzieciaki zapraszają, wysyłaj życzenia na Święta itp.Wkurza się potem, że tyle ich tam ma, ale widać, ze cieszy się, że o niej dzieci te które nawet dawno skończyły już szkołę pamiętają. A dzieciaki, jak dziecieki, sama mówiłaś : "cieszą się i szpanują". Tż jest nerwowy?
No właśnie tłumaczyłam że nie mam nic przeciwko temu że je przyjmuje do znajomych. Rzuciłam tylko taki tekst w związku z tym że dziewczyny z małego miasteczka wcześnie "dojrzewają" i robią dużo głupich rzeczy żeby się chłopakom przypodobać. A TŻ jest nerwowy właśnie, w momencie kiedy wyczuje ton oskarżenia albo jakichś insynuacji z mojej strony. Poza tym wszystko jest super (między nami). W ogóle jest kochany, przy mnie jest bardzo kulturalny, czuły itd, a wiem że w swoim męskim towarzystwie w słownictwie nie przebiera

Cytat:

widziałyscie nową serie Timotei z avokado?
Ja miałam odżywkę, nic szczególnego

Cytat:
jesteś zazdrosna o ludziki na NK? nie przesadzasz? mój mąż ma mnóstwo ludzi, bo pracuje w wielkiej firmie i ma bardzo dużo młodych i ładnych dziewczyn z telemarketingu, zapraszają go bo go lubią. Ja w tym złego nic nie widzę bo myślę, że on je przyjmuje bo czemu ma odrzucać ? ale jest profesjonalistą i wie że nie ma nic gorszego jak spoufalanie się za duże z podwładnym. Ja też mam nauczycieli na NK, zaprosiłam tych których lubiłam i mam nadzieję, że nie mają problemów z tego powodu
Nie nie, wręcz przeciwnie - tłumaczyłam właśnie że przyzwyczaiłam się do grona gimnazjalistek wśród jego znajomych, nie czuję zagrożenia z ich strony I nie przeszkadza mi to że tam sobie są. Śmieszy mnie tylko, że zapraszają go i podniecają się jak je przyjmie

Jest też dobra wiadomość dzisiaj okazało się, że koleżanka nie zrobiła mnie jednak w bambuko z mieszkaniem (źle się zrozumiały z tamtą drugą) i dziś wynajęliśmy mieszkanie ładne, duże, nieszczególnie drogie. I w doskonałym miejscu (a o to we Wrocławiu cięęęęężżżko). Więc chociaż to mam z głowy, bo jeszcze mnie depresja mieszkaniowa dopadała

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 15:12   #1078
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jest też dobra wiadomość dzisiaj okazało się, że koleżanka nie zrobiła mnie jednak w bambuko z mieszkaniem (źle się zrozumiały z tamtą drugą) i dziś wynajęliśmy mieszkanie ładne, duże, nieszczególnie drogie. I w doskonałym miejscu (a o to we Wrocławiu cięęęęężżżko). Więc chociaż to mam z głowy, bo jeszcze mnie depresja mieszkaniowa dopadała
ha no widzisz mówiłam ze warto to wyjaśnić z samą zainteresowaną a nie polegać na plotkach
Cytat:
pogrubionego nie rozumiem

próbowalam kiedys dziecięcych szamponów ale mi nie pasowaly - zazwyczaj uczulały np babydrem, teraz używam fitomedu, albo emolium
Cocomidapropyl Betaine - detergent którym w niektórych dzicięcych szamponach zastępują SLS/SLES bo jest lagodniejszy
Ciekawe, w takim razie to nie detergent Cię podrażnia tylko coś innego...
Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
podraznilam sobie czyms skore glowy,tyko nie wiem czym,jak wczoraj wcieralam neril to mnie szczypalo,a dzis caly leb mnie swedzi:-/
Może właśnie Neril ?
Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
No właśnie
Co studiujesz?
Stary 2009-08-24, 15:17   #1079
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:

Co studiujesz?
Polonistykę
Stary 2009-08-24, 15:19   #1080
sara325
Raczkowanie

halo, dziewzyny...
pomoże któraś ?
gdzie na WAXie jest data ważności
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości