|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrapkowe próby Reverie
Wszystko ale to absolutnie wszystko jest piękne. Widzę, że próbujesz różnych technik. Fajnie. Bardzo podoba mi się ostatni komplet. Ale zresztą co mi się nie podoba?? Wszystko jest piękne i mogłabym tak wymieniać bez końca.
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Piękny komplet
U mnie Ac już leży i leży i dalej sobie poleży Świetnie poradziłaś sobie z tą materią i pięknie ją ozdobiłaś kamieniami. A co do chłopów to eh..., ja ciągle słyszę "a dlaczego to, a nie tamto, a ja bym dał to zamiast tego, dałbym mniej albo wiecej...." to ja wtedy za miotłę i
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Cuda prawdziwe (też się powtarzam), ale ten wisior urzekł mnie od pierwszego momentu, kiedy go zobaczyłam na DA
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1248967084 |
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Obejrzałam wszystkie Twoje cudowne okazy biżuterii, bo już pierwsze wrzuty tak mnie wciągnęły i zauroczyły. Twoja biżuteria ma duszę... Nie będę wymieniać co mi sie podobało bardziej a co mniej, bo właściwie wszystko jest piękne, a to tylko kwestia gustu co założyłabym chętniej. A tak w ogóle to ja się już paliłam na jakąś wymiankę, bo zachorowałam wręcz na jakiś wisior lub kolczyki od Ciebie... a tu piszesz, że za daleko mieszkasz... Buuu.... Podziwiam tez Twoje zdjęcia. Są magiczne i dodają uroku biżu... |
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
, całościowo komplet jest prześliczny, kolczyki rzeczywiście wydają się być ciężkie ale przynajmniej gronko wygląda jak gronko - porzeczkowe i w tym cały urok. Elementy z Ac tez sliczne.a chłopa nie słuchaj , bo oni się tak naprawdę mało znają
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
prześłiczny komplecik z ac
![]() przygarnełabym go najchętniej dla siebie
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Prace z klimatem! Wiedziałam, ujrzawszy miedziany spiralny wisior, że muszę obejrzeć resztę twoich prac
!Zazdroszczę umiejętności robienia kuleczek na końcu drucika... Może mi się też kiedyś to uda ![]() pozdrawiam Edytowane przez EdiM Czas edycji: 2009-08-16 o 19:09 Powód: literówka |
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje bardzo
szzerze mowiac, to wlasnie poluje na sreberka, wiec bedzie trzeba troche pcozekac ![]() a Twoje prace podziwialam juz w Modnej, bardzo ładne |
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Reverie śliczne prace!
nIE potrafie sie zdecydować która podoba mi sie najbardziej POzdrawiam
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Dziś troche inaczej-czyli w dużej mierze wrzut pt "co sie robi z nudów gdy nie wychodzi to, co było zaplanowane"..... A tak powaznie-miałam rozgrzebany projekcik w AC ale przy obróbce costam mi sie połamało, cośtam nie wyszło itd itp...wiec rzuciłam projekt aż znajde sposób jak go dokończyc i zajełam się czymś innym. Wygrzebałam z "szuflady do której sie nie zaglada" posrebrzane dodatki, jakieśtam koraliczki znalazłam nawet żyłke wędkarską (sic) i na odstresowanie próbowałam zrobić w technice o której nie mam pojęcia (właśnie dziewczyny-jak ona się nazywa-po angielsku to jest beading-a po polsku?
) kulke-no wiecie-małe srebrne kuleczki z duzymi....miałam nadzieje że to łatwe-hehe...po godzinie zaczełam szukać tutków....znalazłam video na youtube ale był płatny wiec urywany w kluczowych momentach...po kolejnej godzinie znalazłam inny ale na łatwiejszą kulke....skumałam jak ja zrobic i pacnełam sobie naszyjnik-a co ale cały czas nie dawała mi spokoju tamta kulka z małymi i duzymi kuleczkami.....w końcu chyba po 4 godzinach i próbie zrobienia jej w dużej skali (bo zaplatałam się w zyłke wędkarską 0.14 mm) wziełam żyłke jubilerska i udało się!!!! dziewczyny...kurcze ja was podziwiam z tą drobnica teraz. Sto razy bardziej wole jednak wire-wrapping....wiec na koniec na odstresowanie pacnełam sobie dwa pierścionki po czym wszystko wyladowało w "szufladzie do której się nie zgląda " koniec historii-mam nadzieje że nie przynudziłam
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2009-08-23 o 00:23 |
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepięknie ci wyszły te kulki! Naszyjnik jest cudowny, kulka z małymi i dużymi kuleczkami bombowa
! Pierwszy pierścionek niby taki skromny, ale uroczy, pomysłowy i prezentuje się naprawdę pięknie. W drugim wykonanie na medal, tylko koraliki coś mi nie pasują .
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2009-08-23 o 00:18 |
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
no wiem ze nie pasują...gdy był juz gotowy stwierdziłam że mogłam uzyc perełek
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Duża kulka bardzo fajna. I podoba mi się pierwszy pierścionek.
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Fajny naszyjnik z kuleczkami i pierścionki,z czego upodobałam sobie ten z miedzią,bo ciekawy efekt uzyskałaś
|
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajnie wyszedł Ci ten pierwszy pierścionek
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Plecionki z drobnicy są znacznie prostsze niż wrapping (no, w każdym razie jak już się załapie wzór, na początku różnie wychodzi
), no i nie zostawiają odcisków (wczoraj dla odmiany, zmuszona okolicznościami, po długiej przerwie złapałam za drut - au ). Ja to dla wrappujących cały czas nie mogę wyjść z podziwu - jak Wam to wszystko tak idealnie równo wychodzi![]() Kuleczki bardzo fajne, zwłaszcza ta z koralikami w dwóch wielkościach. I urzekł mnie ślimaczkowy pierścionek - no śliczny po prostu jest
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Sol89 może i są prostsze jeśli człowiek wie, jak się za to zabrać....a ja gapa nie wiedziałam
No wiec wyobraź sobie taką sytuacje: żyłka wędkarska cieniutka jak włos (innej nie miałam) wiec przewlec przez nią kulki bez igły sie nie dało- założyłam igły na oba końce...platało się to niemiłosiernie wszystko, igły spadały idt itp....A przy dużej kulce też hardcore-miałam tylko grubą stalową żyłke-jak się pomyliłam to się załamywała Generalnie technika mi sie spodobała ale wróce do niej z jakąś normalną żyłką Zresztą jeśli chodzi o wrapy jest ze mnie taka sama gapa-od samego początku robiłam wszystko z drutu 925-dopiero gdy trafiłam tutaj wyczytałam, ze wcale nie trzeba sobie tak pracy utrudniać bo sa druty bardziej miekkie....albo można je podgrzać Morał z tego taki że najwyrażniej mam tendencje masochistyczne
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2009-08-24 o 18:00 |
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Co do plątania, to taki jest niestety urok pracy z drobnicą - w najgorszych wypadkach rozplątuje się supły przez tyle czasu, ile zajmuje zrobienie biżuta
![]() Polecam pracę z nicią do skóry, jest jednak znacznie wygodniejsza niż żyłka, a do dostania w każdej pasmanterii. A kulki rzeczywiście strasznie się robi przez to, że trzeba na obu końcach działać - faktycznie zabawa dla masochistów
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Przepiękne te kule!!! Szczególnie mnie zafascynowała ta z dużymi i małymi koralikami - śliczna.
Pierścionki też piękne, szczególnie ten pierwszy zwinięty jak spiralka. Bardzo ciekawy.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Skończyłam kolejny projekcik w AC
Tym razem próbowałam prócz pieczątki ulepić cos przestrzennego....a efekt? Cóż-chyba podwędze córce troche plasteliny i następnym razem wykonam prototyp bo od podstawówki niczego nie lepiłam...
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawy efekt dało to gronko na dole tworzące trawkę
.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Ta technika to dla mnie czarna magia więc tym większe wyrazy uznania, że potrafisz takie cuda zdziałać. Śliczności.
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo, bardzo ładny. Świetny pomysł z tym gronkiem a'la trawka.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Świetna praca. Wisior bardzo pomysłowy!
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
To Cię musiało podbudować
Ale zawsze to jakaś odmiana
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Naszyjnik doskonały, niezwykle oryginalny
czekam na więcej
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Sol89 a co tam-pójde do sklepu wędkarskiego i kupie żyłki (pasmanterii w tej mojej dziurze nie uświadczysz) , swary na eBayu tez dość tanie są (np własnie znalazłam wyprzedaż bicone 4mm za 0,05 zł za sztuke
) i zrobie jej takie blingi że klientki oczopląsu dostaną .... a może przy okazji coś z innych rzeczy tez zejdzie
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2009-08-24 o 19:32 |
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
A co tam, im więcej kolorów, tym lepiej
![]() No i zawsze zaprezentujesz się od trochę innej strony
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

U mnie Ac już leży i leży i dalej sobie poleży
Świetnie poradziłaś sobie z tą materią i pięknie ją ozdobiłaś kamieniami. A co do chłopów to eh..., ja ciągle słyszę "a dlaczego to, a nie tamto, a ja bym dał to zamiast tego, dałbym mniej albo wiecej...." to ja wtedy za miotłę i

nIE potrafie sie zdecydować która podoba mi sie najbardziej
) kulke-no wiecie-małe srebrne kuleczki z duzymi....miałam nadzieje że to łatwe-hehe...po godzinie zaczełam szukać tutków....znalazłam video na youtube ale był płatny wiec urywany w kluczowych momentach...po kolejnej godzinie znalazłam inny ale na łatwiejszą kulke....skumałam jak ja zrobic i pacnełam sobie naszyjnik-a co 

jestem również