|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Po drugiej zaczelam cwiczyc dwa miesiace po i i spadki laktacji byly niewielkie. Oczywiscie nie mozna rzucac sie od razu na gleboka wode, lepiej zaczac lagodnie i stopniowo zwiekszac intensywnosc. |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
|
|
|
#843 |
|
Ola-Unhola
|
Jaki śliczny Kubasek w avatarku Lecę do brata i bratowej w odwiedziny, poznać moją bratanicę Nelę - dzień młodszą od Antosia ![]() No i oczywiście poznać ze sobą Maluchy ![]() Buziaki
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
I Adrianek też
tyle że nie cały dzień (na szczęście) ale ma takie chwile (godziny) że też nie wiem o co chodzi. Też się boje żeby nie był nadpobudliwy albo nerwus... ale nerwus już chyba jest... zwłaszcza jak głodny Miramejku jednak dajesz smoczek? |
|
|
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanej wizyty Cytat:
![]() Majka daję smoczek i nie żałuję, Mały ma naprawdę silną potrzebę ssania (w szpitalu jak zassał rączki, to tak głośno cmokał, że na korytarzu Go było słychać ), inaczej za smoczek robiły moje piersi . Poza tym pomaga mi przy kąpieli i na spacerku, jak Ssaczek baaardzo zgłodnieje . A Ty dajesz smoka Adriankowi?
|
|
|
#846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... a tak, my mamy musimy się domyślać i metodą prób i błędów dochodzić do rozwiazania problemu ![]() Mam nadzieję, ze zmiana mleczka pomoze Weroniczce Cytat:
Cytat:
.... Kubuś jest przesłodki!!! ![]() buziaczki dla Neli ps. interesujace imię
|
|||
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam że kupiłyśmy takie same smoczki TT, sprawdził się czy kupiłaś inny? Bo mój nie ma problemu z nim. |
|
|
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyzny a jak się sprawują Wasze wózki???
Bo mój jest - jak narazie - super! Bartoszek śpi ... miałam go zabrać na spacer, ale zbliżała się pora karmienia i zrezygnowałam ... a on ją przespał i ma w nosie wszystko ![]() chyba sobie pomaluję paznokcie u stóp ... hmmm czyżby mi się nudziło ![]() wrzuciłam nowe fotki Bartusia do albumu
|
|
|
|
#850 |
|
Rzabbocop
|
Dziewczyny fajnie sie Was czyta
![]() Moja urodzona w lipcu (z terminem na sierpien) corcia skonczyla 4 latka i za kilkanascie dni idzie do szkoly ![]() Strasznie szybko ten czas leci
|
|
|
|
#851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
viki
Wszystko bedzie dobrze napewno. Buziaki dla Was Cytat:
napewno nie jest zaziebiona, tylko po prostu jej cos zalga a spray woda morska nie poradziła sobie z tym jeszcze a tym samym frida nie wyciagła, bo ta koza to chyba jakas gruba sztuka ![]() A co do kupki, to ok 7-8 razy na dobe. ale czytałam ze to OK, bo roznie dzieci maja. Ma to po mamusi. Ja przez cała ciaze praawie co zjadłam to kibelek, i przez to pewnie duzo nie przytyłam Cytat:
Ale moze sprobuj wyeliminowac na jakis czas to mydełko. Oilatum w zupelnosci wystarczy |
||
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
I ja znalazłam chwilke zeby napisac cos. Wrocilysmy wlasnie ze spacerku. Spacerowalysmy 1,5 godziny, wczesniej udało mi sie ugotowac obiad nawet. Malutka dzisiaj jest w miare łaskawa dla mnie i ladnie spi, zobaczymy jak bedzie w nocy. standardowo to budzi sie ok 1, 3 i 5
![]() czekoladka- moja niunia tez sie tak wspina i pręży jak ją podnoszę do odbicia, strasznie nie lubi chyba tej pozycji... |
|
|
|
#853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BPA to inaczej bisfenol A, substancja używana do produkcji większości butelek niemowlęcych na polskim rynku. Do tej pory używanie BPA zostało zakazane w Korei, Japonii, Kanadzie i niektórych stanach USA np. w Kalifornii. Powoli zakaz obejmuje całe Stany Zjednoczone. Niektóre kraje europejskie również zaczynają wprowadzać ten zakaz.Bisfenol A jest szczególnie toksyczny dla kobiet w ciąży oraz niemowląt. Niestety najbardziej zgubny wpływ tego związku wykazano na potomstwo. BPA może powodować nadpobudliwość, niedorozwój mózgu oraz skłonność do rozwijania się nowotworów. Oczywiście jest wiele czynników, które mają niekorzystny wpływ na nas czy na nasze dzieci, ale jeżeli można sobie czegoś oszczędzić to chciałabym spróbować. |
|
|
|
|
#854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dopiero się cieszyłam że nie musimy się dopajać... a dziś od nowa... Mały pół dnia wisiał na cycu... pół godz spokoju i od nowa krzyk... Więc dałam butlę. Wypił aż 60ml A potem biedak zwrócił, aż mu noskiem poszło... Potem jeszcze 2x mu sie ulało... Biedaczek się przejadł... A ja jestem zła na sama siebie...Czy któraś z was wie ile średnio noworodek powinien przybywać na wadze?? |
||
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
A jesli mowa o hitach i kitach to:
hit: -frida -zwykła sól fizjologiczna do przemywania oczu i do noska -oliwka Hipp -przewijak na łóżeczko, bez niego kręgosłup by mi wysiadł pewnie - body i pajace rozpinane całościowo, ( po co sie meczyc i wkładac przez główkę maleństwa) - poduszka rogal do karmienia- oj moje wybawienie, bo karmiąc na siedząco musiałam jakis koc podkładac na nogi, albo zwykłe poduszki kit -wkładki laktacyjne penaten- tasma klejąca dobrze trzyma, jednak do samej wkładki mam duze zastrzezenia, bo przykleja sie do niej sutek! czego nie doswiadczyłam we wkładkach aventu. Teraz kupiłam Gerber'a ale jeszcze nie wypróbowałam -husteczki Huggies pure- twarde jakies i nieprzyjemne w użyciu wiecej nazie nie pamietam, ewentualnie uzupełnie liste ![]() A jaką karuzele do łóżeczka polecacie ( pomijając fisher price, których ceny są zawrotne wg mnie jak na zabawke, która przyda sie kilka miesiecy, a i nie wiadomo czy w ogóle zainteresuje moją niunię )
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-08-24 o 20:45 |
|
|
|
#856 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
na poczatku tez wyginal sie malemu smoczek ale jak zmienilam na wieloprzeplywowy to juz nie ma tego problemu co do wozka - moj jest super jestem zadowolona, poza tym ze kosz maly ale jest plecaczek i bez niego sie nie ruszam
|
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z twojego opisu jak wnioskuje ze Weronisia połyka powietrze, ktore własnie w pozycji pionowej ma ułatwione ujście, a wspina sie nóżkami,ponieważ tak sobie radzi z kręcącym sie powietrzem po brzuszku.Odkladasz ja odbitą czy nie przywiazujesz wiekszej wagi do tego? Laura robi tak samo.Powspina sie,powspina,nawet zdarza jej sie plakac nim odbije. 8miesieczna siostrzenica odbija do dzis, i nie dlatego ze siostra tak chce tylko mala ma taka potrzebe.Po mleku odkladaja ją do łóżeczka a ona po ok15minutach budzi sie...Wystarczy wziasc ja na rece, jej sie odbije i spi dalej Cytat:
Urzedujemy codziennie pokonujac dlugie trasy Udaje sie do twojego albumu w takim razie ![]() Nie wizazowalam dzsiaj za wiele.Najpierw mąż dałmi pospać do 11 i zaserwowal sniadanko do lozka,potem wspolny spacer,obiadek i pojechalysmy z Laurka do wizazowej cioci Kikuni ![]() Teraz po kąpieli malenstwo spi.Jeszcze ani razu odkad jestesmy w domku odlozona po mleczku i calusku nie zaprotestowala i nie bylo potrzeby jej wyciagac z lozeczka. Oczka ma otwarte,troszke polezy i zasypia sama. Pytalam was o sexik wiec i ja sie wypowiem. Tak wiec my wczoraj sprobowalismy pierwszy raz i nie bylo najgorzej.Fajerwerkow sie nie spodziewalam.Wlasciwie bylam spieta jak jakas gówniarka i czekalam az cos mnie zaboli ![]() Nie jest ani luzniej ani ciasniej.Jest tak samo jak przed ciążą.Przyjemnosci zadnej nie mialam.To chyba oczywiste ![]() Mimo to nie zniechecilam sie i bedziemy probowac dalej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze tylko moja tak wyprawia
![]() Cytat:
Cytat:
schowalam juz ta puszke zeby tylko jedno mleko stalo na widoku-teraz musimy od nowa zaczac ja obserwowac![]() Cytat:
ona ma te akcje zawsze po jedzeniu i przekladam ja raz na lezaco, raz na rekach a raz na ramie daje i w kazdej pozycji to samo, a jak dam smoczek to sie uspokaja........wiec nie wiem czy ona taka glodna jest czy co ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ad.2 zawsze daje ja do odbicia i pomimo ze jej sie odbije tak robi......jednak czesto tez nie odbija tylko ulewa i to nie odrazu a jak juz spi po dluzszym czasie to ja budzi i potem juz nie moze zasnac ad.3 mnie juz tż meczy o sexik ale chce poczekac az skonczy sie polog i tak jeszcze ze mnie cos leci.......i chce najpierw isx do gina zeby sprawdzil czy wsio ok.......a sexiku sie boje jakos ze bedzie bolalo
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam za bezposredniosc...ale moze uda mi sie jakos wam pomoc.Moze ona jest przekarmiona-... ma za duzo .M. in stąd wziełoby sie ulewanie. Laura skończyla miesiąc i jadała do tej pory 90ml( 3miarki bebiko) Jak na jej wage polozna stwierdzila ze to odpowiednia porcja. Od wczoraj a juz napewno od dzis nie wytrzymuje pełnych 3h więc daje jej 100ml. Mogłabym wprowadzic juz 4 miarke mleczka, mimo to po konsultacji z polozna lepiej dac wiecej wody-bo lato a i nic sie nie stanie jak w ten sposob troszke ją oszukamy i 4miarke wprowadzimy jak juz naprawde bedzie trzeba. Oczywiscie ile szkól tyle opinii. Z bólem podczas stosunku to chyba jest tak gleboko zakorzenione w kazdej z nas, ze sobie go wmawiamy. Gdybym tak go ni wyczekiwala wczoraj to przyjemniej by bylo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#860 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
za duzo to je napewno moj maly yhhh
zje butle 150ml i bedzie jeczal tak dlugo az mu nie dam jeszcze cyca - i to jednego i drugiego z moich obliczen wynika, ze zjada naraz ok 300ml - ale to w dzien, bo w nocy jak sie budzi to zjada jednego cyca i spi dalej w czwartek ide na szczepienie - az sie boje, ze waga wskaze 6kg a maly ma dopiero 1,5 miesiaca
|
|
#861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#862 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale jak juz pisalam - moj tez na poczatku zasysal smoczek i to bylo wkurzajace ale przy smoczku wieloprzeplywowym tego nie ma, byc moze przez to, ze byla taka mala dziurka to sie zasysal tyle, ze ja tym smoczkiem wieloprzeplywowym daje mleko dla dzieci ulewajacych a one jest gestsze z takimi grudkami - zwykle mleko moze leciec za szybko ale moze zamiast smoczka wieloprzeplywowego wystarczy kupic taki z wieksza dziurka, od trzech miesiecy czy jaki tam jest te pierwsze smoczki czesto sa za male nawet dla noworodkow
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buu. No to trzeba sie zaopatrzyc w Infacol i Sab Simplex i przeczekac. Pozdrawiam
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wieczornie
![]() Nie mogłam dostać się na Wizaż. Znowu . Bardzo mnie to denerwuje, bo jak mam chwilkę i chciałabym, aby mózg mi odpoczął, to wyskakują mi jakieś errory ![]() viki_22_83, ściskam cię bardzo, bardzo mocno. Rozumiem, jak się czujesz. Trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka. Szpital na Chodźki w Lublinie naprawdę jest świetny, miałam tam praktyki jako studentka. Mam nadzieję, że wkrótce do nas zawitasz z dobrymi wiadomościami Cytat:
Śliczny jest twój Bartuś I jaki Miramej ma śliczny avek! Cytat:
Jeśli chodzi o karuzelę, to mamy Tiny Love Symphony Light and Motion, Antonio ją uwielbia
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Rano udało mi się zaliczyć siłownię, Antoś był grzeczniutki w żłobku przez ten czas, jak mama wylewała siódme poty
. Później zaliczyliśmy krótki spacer, bo niestety deszcze zaczął kropić, a potem była juz jazda bez trzymanki , czyli płacz, wypluwanie mleka i marudzenie Umęczyłam się bardzo i po powrocie męża z pracy padłam i zasnęłam snem kamiennym. wieczorne mleko wypil ładnie i teraz śpi, a ja chyba sie wyspałam
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-25 o 00:45 |
|
|
|
#866 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dajesz go do zlobka?
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
W centrum sportowym jest creche (no tak, żłobek
). Jeśli mamy chcą iść poćwiczyć godzinę, czy półtorej, to można tam zostawić dziecko pod świetną opieką (poza tym jedna z opiekunek, to moja znajoma). Jednak i tak to przeżywam , chociaż wiem, że gdyby bardzo płakał albo coś, to po mnie przyjdą.Moje zajęcia (ze skierownia od lekarza jako część leczenia depresji) są tylko rano i nie mam wyjścia, nie mam z kim zostawić dziecka na ten czas, a do centrum mam kilka minut spacerkiem. Jeśli np korzysta się z basenu i ktoś chce popływać, to panie jak się je poprosi na daną godzinę zakładają pieluchy do pływania i przynoszą bobasa do mamy na basen. Ja z tej opcji nie korzystałam, ale moja koleżanka tak i bardzo śmiesznie to wyglądało, poza tym maluch dużo starszy ![]() Wszystko po to, aby mamy też mogły poćwiczyć czy popływać. Żłobek w podobnych centrach w UK, to rzecz normalna.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-25 o 00:56 |
|
|
|
#868 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
u Was to pewnie jest super i opieka fachowa tutaj nigdy bym nie dala dziecka do zlobka nawet na godzine - chyba bym umarla ze strachu kurcze moje dziecko dopiero poszlo spac, ale i tak pewnie nie na dlugo ![]() ide sie myc, TZ chyna niedlugo wroci z pracy to moze jakies male co nieco bedzie dzisiaj
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz oddałam na godzinę, to Antonio przesikał pampersa. Był przewiniety, przebrany w lżejsze ubranko, bo było tam gorąco, a jak wróciłam, to pani nosiła go na rękach i gadała do niego i zabawiała grzechotką ![]() Poza tym zawsze trzeba rezerwować miejsce z wyprzedzeniem na dany dzień i godzinę, bo jest limit dzieci na jedną opiekunkę. Tak więc powinnam być chyba spokojna... ![]() Życzę ci upojnej nocy ![]() moi chłopcy śpią, ale jak nie będę mogła spać, to obudzę męża , pewnie będzie się cieszył
|
|
#870 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to fajnie
z upojnej nocy nici chyba bo maly sie znow obudzil a TZ jest padniety yhmm dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

- macie jakieś info na ten temat?

tyle że nie cały dzień (na szczęście) ale ma takie chwile (godziny) że też nie wiem o co chodzi. Też się boje żeby nie był nadpobudliwy albo nerwus... ale nerwus już chyba jest... zwłaszcza jak głodny

... już sama nie wiem 

A ja jestem zła na sama siebie...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, pewnie będzie się cieszył