![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
luźny obwód zniosę,i tak będzie ciaśniejszy od obecnych ![]() byle miska była dobra. będzie ewentualnie taki codzienny stanik, szkoda że inne panache nie są za 30 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
BAN stały
|
Dzisiaj znowu wyruszam na poszukiwania stanika, ktory bedzie mi pasowac bo mimo rozmiaru jaki wylicza mi kalkulator tj 38 E to nie jest tak do konca moj moj rozmiar. Wczoraj przestudiowalam w necie jak prawidlowo zmierzyc obwod, jak ustalic rozmiar miseczki itp, i wyszlo mi, ze mam rozne numeracje rozmiarowek, takze moze byc to 36 FF, 34 GG. Zainteresowala mnie Freya tylko jakos te fiszbiny prezentowane na modelkach sa jakby waskie. Nie wiem moze to tylko "zludzenie optyczne"
![]() Edytowane przez madzienka79 Czas edycji: 2009-08-27 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozmiar z kalkulatora to nie wyrocznia, to dopiero początek, nie bój się eksperymentować z rozmiarami - większa/mniejsza miseczka, szerszy/węższy obwód. najważniejsze żeby stanik spełniał swoją funkcję (podtrzymywał biust obwodem a nie ramiączkami) i był wygodny, ważne jest też jego prawidłowe zakładanie (instrukcja jak założyć stanik ). różne numeracje rozmiarówek? to są różne rozmiary - różna długość obwodu i różna wielkość miseczki. są też różne rozmiarówki - polska i brytyjska (te są u nas najczęściej używane, ale są też inne np. francuska) jeśli coś jeszcze jest nie jasne pytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny prosze o poradę. Jestem dość początkującą stanikomaniaczką, uświadomioną ale nieobeznaną jeszcze w rynku na tyle żeby w głowie mieć szerokie pojecie o modelach biustonoszy.
Chcę kupić mamie w prezencie stanik, który ładnie podniesie, zaokrągli i nie zrobi kaczych dziobów (z tego powodu z żalem odpuściłam Kostar ![]() Wymiary mamy: 72/87, mi się wydaje że z polskich 65 E a z brytyjczyków 30 DD, ale wiadomo jak to jest ze ściśliwością. Cena nie jest aż tak istotna jak chęć sprawienia radosci rodzicielce ![]() Dzięki za pomoc z góry!
#485 |
Kokon pro
|
dziewczyny doszedl dzis do mnie cielak effunika hm wrazenia r 70f niezbyt to scisle ja moje 72/73 spokojnie zapinam z przodu i przekrecam do tylu dobrze ze nie skusilam sie na 75 ;] ale trzyma. wzielam miske wiecej niz z kalkulatora i jest na styk, a w mega wyproscie bula, obwod ma fajny material miseczki juz niezbyt i te miski w srodku wygladajace jak z niemowlecego kaftanika ( o ile lubie zabawne wzory i mam kilka ciuchow niezbyt doroslych to te miski do mnie w ogole nie mowia).
jesli chodzi o dekolt jaki sie tworzy wcale nie lepszy niz freya retro plunge czy chocby loving moments, ktory mozna dostac za grosze. fiszbiny takie same moze odrobine krotsze pod pacha, ale nie jest to znaczaca roznica. szczerze szalu nie ma, tyle ze potrzebowalam drugiego cielaka oprocz mojej retro i dopoki nie pojawi sie wzor jak ten fioletowy czy inny kolor, ktory powali nie ma sily zebym sie skusila za te pieniadze na jakies krateczko ceratki, mam porownanie z kilkunastoma jak nie kilkudziesiecioma brytyjczykami, ktore mi sie przewinely szafa i nie widze naprawde czym sie tak zachwycac, bic sie jak i czekac nie wiadomo ile. ot takie moje osobiste pierwsze wrazenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł mój Lepel ale niestety klapa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co masz na myśli pisząc klasyczny krój? Krój dzieli się na plunge, balkonetke, full-cup i half-cup (zobacz zdjęcie: ![]() Jeśli chodzi Ci o klasyczną stylistykę to polecam Melissę (Melissa ma swoją tabelkę, nowe modele są podobno ściślejsze). Może pooglądaj na Balkonetce różne modele: http://www.balkonetka.pl/katalog/ Możesz też poczytać o konkretnych modelach w Małobiuściastym katalogu albo Biuściastym katalogu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
BAN stały
|
Cytat:
obwod ciasno mierzony pod biustem:90cm w biuscie:112cm w zwisie 116cm rozmiar wychodzi 36 G stanik rozciagliwy to rozmiar 34H stanik scisliwy 38 F Klapa, zaden nie pasuje. Bo jezeli fiszbiny ukladaja sie po bokach na wysokosci srodka pachy to zas z przodu moje piersi sa przygniecione nieco fiszbinami, ktore je nie oddzielaja, juz nie wiem jak to poprostu tlumaczyc. Jezeli odejme od obwodu te 5-10 cm to wychodza mi nastepujace rozmiary: 32J, 30 k, 34 H, 36 G, przymierzalam tylko 34H i 36 G bo reszta byla niedostepna, oczywiscie rozmiar klapa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A za Melissę dzięki - obejrzę ![]()
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie: czy w przypadku Panache, a konkretnie Tango II jest różnica między miską G a GG? (65) Czy w przypadku GG zaczynają się już grubsze ramiączka i 3-stopniowe zapięcie charakterystyczne dla G+?
#491 |
Kokon pro
|
dodaje zdjecie marnej jakosci, ale tak pogladowo
![]() Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2009-11-14 o 14:22 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Eksperymentuję zatem dalej, mając nadzieję że jakiś stanik zrobi mi ładniejsze jabłuszka niż Cleo Brook ![]()
![]() |
#494 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
No ładnie, pojechałam do Katowic na stanikowe zakupy przekonana, że mój rozmiar to 60H ale się okazało, że gdziee tam... 60HH zdecydowanie
![]() ![]() Dziewczyny, jakie powinnam brać Tease Me? Nie umiem się dokładnie pomierzyć, jak widać ![]() I co z effuniakami? Czysto teoretycznie.
#496 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nawróćcie mnie bo nie wierzę w to co widzę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#497 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobacz na balkonetce jak wyglądają i układają się takie rozmiary i opinie dziewczyn o konkretnych modelach http://www.balkonetka.pl/katalog/size nie wiem co jeszcze poradzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwie okrągłe piersi-owszem (dzięki dobrym stanikom ![]() ![]() Dziewczyny,w nowym Tele Tygodniu jest krótki artykuł o dobrze dobranym staniku, same dobre rzeczy napisali,jakby któraś była ciekawa mogę zeskanować. Może więcej będzie nas uświadomionych ![]() Upolowałam na Milenie stringi do kompletu z Magnolią za 16zł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kasiek87, bardzo ładnie wyglądasz w cielaku. Ja ze swojego jestem bardzo zadowolona, chociaż ma małe wady (ramiączka i szew na obwodzie pozostawiają ślady, no i te niemowlęce misie). Pewnie jeszcze skuszę się na effuniaka, cenię go przede wszystkim za to jak unosi i kształtuje biust. Usztywniane staniki gorzej sobie radzą w tym aspekcie niż miękkie, ale ja miękkich nosić nie mogę (cholerne fiszbiny!), dlatego chciałabym jeszcze jednego effuniaka. Wczoraj przejrzałam swoje wszystkie staniki i zauważyłam, że wiele mam modeli nietrafionych, w których w ogóle nie chodzę. Postaram się je sprzedać, a w zamian chciałabym kupić coś lepszego, tylko że wybór modeli w moim rozmiarze jest bardzo ograniczony nad czym ubolewam. Jedyne staniki jakie mi pasują to maskaradki (a ich w obwodzie 28 jest tylko kilka) i effuniaki (tutaj z kolei nic wizualnie mi się już nie podoba). Pochwalę się wam moim pierwszym ebayowym zakupem - Panache Grace, rozmiar 30FF. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#505 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#507 |
Winter is coming
|
Urojona- moim zdaniem nie ma co brać mniejszej miski w tease me, one wcale nie są takie dużomiskowe. Ja wzięłam mniejszą niż zwykle bo w sumie jestem na granicy 65FF/G(noszę mniejszomiskowe G) i z 65FF sie wylałam. Moim zdaniem obwód był przyzwoity, a też mam 69 po biustem, ciaśniejszego niż 65 bym na pewno nie brała, ale ja mało zaniżam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Rozeznanie
|
ciekawszych?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze po kilku latach dobrych stanikow zmienia sie troche, ja swoje nosze juz troche choc zaczynalam od 70f uk pozniej jakies 65 gossarda i la senzy ( biust mi z nich wypadal), pozniej otworzyli karoline wyszlo 60g, wyroslam i stwierdzilam ze w 60 wybor zaden, to polecialo 65ff, a teraz 65g i czasem robia sie gdzie niegdzie bulki a ja sie modle, zeby nie przekroczyc granicy G+ bo tam to ciezko cokolwiek znalezc ![]() ![]() Cytat:
dzieki ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,wybrałybyście Veronę balkonetkę czy Tease Me?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.