|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 | |
|
in love with life
|
Cytat:
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tabletkami trzeba utrafic, kazdy organizm inaczej na hormony reaguje. Kiedys jeszcze w Pl zmienilam moje dobre tabletki na jakas nowosc i tak mnie caly cykl bolaly piersi, ze myslalam, ze eksploduja. Okropienstwo, szybko sie ich pozbylam. |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... powiedzialabym, ze nie i juz ! ...
|
|
#4205 | |
|
in love with life
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Pewnie masz racje, tylko ona nie chciala mi przepisac bez tego badania, a to byl 5 dzien @ wiec praktycznie koncowka i stwierdzilam, ze nie robi mi to w sumie roznicy.
|
|
#4206 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dzieki za wszystkie informacje o przesyłce
![]() Ta ubezpieczona za prawie 60 zł to za dużo jak dla mnie . Ale ta o której mówiła Maja to żaden problem . Maja pomożesz ? wiem,wiem nudze, ale naaprawde zakochałam się w tej tunice
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...
|
|
#4208 | |
|
in love with life
|
Cytat:
U mnie to bylo bardziej skomplikowane bo jestem Angsthase jesli chodzi o lekarzy (zle przezycia z PL) i chcialam to zalatwic od razu, zeby juz wiecej nie musiec przychodzic.
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
MdM ale i tak co pol roku bedziesz musiala chodzic na kontrole, a przynajmniej powinnas gdy sie pille bierze. ja nie biore wiec chodze raz do raku. Bralam 2 razy w Pl Microgynon, bo najtasze wtedy byly, bo nie przytylam na nich, bo dobrze je znosilam. Po pol roku odstawialam,a ze mialam stresa w szkole to miesiaczka znow szalala, wiec wyszlo ze bralam je 2 razy po pol roku. Potem juz nie bralam bo mialam objawy zylakow, ktore oczywiscie po latach wylazly na wierzch. Mialam taka lekarke , ze wogole mnie nie badala i nie przeprowadzila wywiadu srodowiskowego, a ja glupia myslalam ze tak trzeba, ze babka wie co robi.
Teraz wiem, ze najpier trzeba zbadac a potem przepisac pigulki. Mimo to teraz dla mnie takie rzeczy juz sie nie nadaja, zbyt duze ryzyko dla moich zyl, antykoncepcja mi nie potrzebna, a miesiaczki sa regularnie. |
|
|
|
#4211 | |
|
in love with life
|
Cytat:
No ale to dopiero za kilka miesiecy. Jedyna rzecz, ktora mnie martwi to, ze sie organizm nie przyzwyczai. Nigdy wczesniej nie bolal mnie biust, a teraz tak, poza tym zrobilam sie dziwnie placzliwa, a wczesniej w ogole nie plakalam, nie dalo sie mnie praktycznie niczym doprowadzic do lez. Teraz nie wiem co sie dzieje, bo wczoraj rozplakalam sie bez powodu, TZ mnie wspiera, ale czuje sie glupio. Poza tym mam ciagle plamienia, moje libido spadlo do poziomu -10, a na dodatek bole brzucha w trakcie @ nie ustaly. Wczesniej mialam idealna cere, a teraz troszke sie ona pogorszyla. No nic, poczekam jeszcze te 2 miesiace i mam nadzieje, ze to sie wszystko naprawi. Staram sie byc cierpliwa.
|
|
#4212 |
|
Konto usunięte
|
Jak nie przejdzie to pewnie te pigulki nie dla ciebie i bedziesz musiala zminic na inne.
A powiedzcie mi dziewczyny wy to boicie sie tylko ginekologa czy tez innych lekarzy? Bo ja przyznam sie nie wiem czego sie bac jesli chodzi o ginekologa? Rozumiem, ze ktos moze sie bac dentysty, ale ginekologa? Pierwszy raz spotkalam sie z tym ze sie ktos boi ginekologa. mloda dziewczyna co idzie pierwszy raz i nie wie co i jak, to tak, ale nie kobieta co juz zna takiego lekarza. Oswieccie mnie czego sie boicie? |
|
|
|
#4213 | |
|
in love with life
|
Cytat:
|
|
#4214 |
|
Konto usunięte
|
hihihi skomplikowana jestes ;o)
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
dostalam nowy termin... na przyszly poniedzalek
...Cytat:
... i kazda wizyte odkladam na pozniej... zawsze mi nie po drodze...a co do doswiadczen... kiedys na poczatku mojego pobytu w de... nie chcialam isc tu do gina... no i poszlam w pl... a ze ten do ktorego kiedys chodzilam mial urlop poczlam do innego... i ehhh... dziwny byl... po raz pierwszy spotkalam lekarza z takim podjesciem... nie zeby mnie napastowal ale taki za mily byl ... mialam ochote uciec z fotela...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-08-24 o 17:47 |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
niemieckich fryzjerow to w ogole omijam szerokim lukiem
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Ja doskonale wiem czego mozna sie bac u ginekologa, zawsze ide spocona i ze scisnietym sercem. Zawsze gdzies lezy praprzyczyna strachu. U mnie bylo tak, ze niestety pierwszy raz nie zaprowadzila mnie mama, a poszlam w tajemnicy, bo podejrzewalam u siebie ciaze. Poszlam do prywatnego lekarza, coby byly lepsze warunki. To, jak mnie potraktowal przy pierwszym badaniu, to strach opowiadac i szczerze mowiac, z perspektywy czasu, dzis po prostu bym zlozyla skarge za nieetyczne zachowanie lekarza. No ale wtedy bylam mloda, glupia i wystraszona cala sytuacja
co do stomatologow - niestety tez pierwszy raz bylam, kiedy w wieku 6 lat zrobil mi sie nagle stan zapalny. Rodzice poszli ze mna do dyzurujacego szpitala, bo byla noc i nie moglam wytrzymac z bolu. Pieknie zalatwili mnie na zywo, bez znieczulenia, myslalam, ze wyskocze do sufitu. Od tamtej pory mialam stres kiedy mialam isc do stomatologa, do tego stopnia, ze kiedy po ciazy wzielam sie za swoje uzebienie, chodzilam z ojecm, ktorego trzymalam za palec wskazujacy siedzac na fotelu pomoglo. Pozniej znalazalm swietnego stomatologa, wizyta u niego to przyjemnosc i w zasadzie lubie te wizytki ginekologa o dziwo znalazlam w Szkoplandii tez fajnego, tzn fajna. Ale rozumiem strach bardzo dobrze.
|
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
witaj w klubie Ja chodzilam tu do turczynki,fajnie obcinala i robila pasemka,naprawde bylam bardzo zadowolona.Miesiac temu szlam do niej ale dopadla mnie niemka ktora u niej pracowala,jak ona sie zabierala za moje wlosy matko kochana normalnie szok Nie dosc ze miala dwa biegi to jeszcze pasemka zrobila mi tak ze wyszlam praktycznie z takimi odrostami z jakimi sie u niej pokazalam a podciela doslownie krzywo i powiedzcie za co czlowiek tyle kasy placi..jak tylko wyszlam od niej powiedzialam mezowi ze wiecej tu do fryziera nie pojde-tylko jak ja to wytrzymam Teraz niedawno zrobilam sobie sama odrosty coz wole miec jeden kolor niz nieudane 'dzielo' na glowie.Ale normalnie w glowie mi sie to nie miesci zeby bylo tu tak ciezko z dobrym fryzierem,naprawde nie rozumiem tego.
13.01.2012 -oficjalny kierowca- Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2009-08-25 o 09:30 |
|
|
|
#4220 |
|
in love with life
|
Ja nie rozumiem dlaczego niemieccy fryzjerzy nie potrafia oceniac dlugosci. Jak mowie do ramion, to mi obetnie wlosy na troche dluzsze niz do uszu, a jak moj TZ powie, ze chce miec 2cm to ma wlosy na pol milimetra.
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od tamtej pory wizyty u dentysty to dla mnie koszmar. Do teraz strach mnie zrzera ale mam tu fajnego dentyste do ktorego lubie chodzic Jesli chodzi o gina to ja zawsze ide z mezem wiec ten zawsze ma oko na mnie
|
|
#4222 | |
|
in love with life
|
Cytat:
Az sie czasem dziwnie patrza na mnie, ale mam to gdzies
|
|
#4223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet dzisiaj bylam na kontroli mam bardzo fajna babke niemke za ginekologa. za pol roku znow sie bedziemy widziec. A dentysty to tez sie balam. Pierwszy raz poszlam z ojciem jeszcze jak bylam mala. Na dole wyrosly mi swie jedynki, ale stare nie wylecialy i trzeba bylo je wyrwac. oczywixcie nasluchalam sie od rodzicow jaki dentysta straszny i bardzo sie balam. Wtedy znieczulenia nie dawano, wiec rwano na zywca. dentystka wogole mnie nie przywital, nie zagadal, nie pokazal co i jak.za to babka przywitala sie z moim ojciem, do niego gadala ze trzeba te zeby wyrwac, jemu powiedziela ze trzeba mi zeby masowac zeby te nowe wlazly na swoje miejsce. tak jak by to moj ojciec byl jej pacjetem a nie ja.Ja pamietam dobrze tylko wielkie kleszcze. To bylo wszystko kiedy stalam w centrum zainteresowania. Potem orzez wiele lat unikalam dentysty jak diabla. Majac 13 lat mialam duzo prochnicy i wtedy moja mama zaczela mi inaczej gadac, a wczesniej slyszalam jaki to dentysta straszny. zaczela inaczej gadac, zebym szla, prywatnie, zeby powiedziala ze sie bardzo boje, to wtedy spewnoscia inaczej zostane potraktowana. ze szkoda by bylo zebym w wieku 20 lat jak ona zaczela noscic proteze itp. Poszlam do przemilej pani ( jej maz byl potem moim okulista). Powiedzialam co i jak i chodz wtedy nadal nie dawano znieczulenia a ona zabrala sie za najgorszy zab i bola mnie, oj bolalo, to dzieki niej pozbylam sie strachu przed stomatologiem. takie mam doswiadczenia i mimo to pozbylam sie strachu. Dlatego mi tak jakos dziewnie zrozumiec dorosle kobiety ktore sie boja lekarza, wszystko jedno jakiego. A siedziec w poczekalni godzinami tez nie lubie, dlatego przewaznie jestem umuwiona na konkretna godzinie, ale wiadomo jak to jest. U niektorych to i tak nie ma znaczenia bierka a czemu nie zlozylas skargi? Powinnas isc i powiedziec co i jak zlozyc skarge i wtedy musza ci za darmo zrobic poprawke. ja wlasnie wczoraj bylam u fryzkera u mojej znajomej w Dormagen. Ona mi kiedys opowiadala jak to mieli jakas pracownice, po ktorej musiala czesto i gesto poprawiac. zadko ktory kient nie zlozyl zazalenia na nia, a potem tak wychodzilo, ze ona musiala naprawiac to co tamta spaprala. Dowiedzialam sie wtedy ze naprawienie szkod jest za darmo, nie wolno od kilenta wymagac ponownego placenia za usluge, a jeli ktos wola to mozna podac go przed sad, wczesniej oczywiscie policja zjawia sie w salonie itp. Klient wygrywa w takim przypadku. babka dlugo u nich nie popracowala. teraz ma fajne kolezanki w pracy i po zadnej poprawiac nie musi. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2009-08-25 o 11:44 |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
bac mozna sie roznych rzeczy... ja nie rozumiem jak mozna bac sie myszy... ale w koncu nie wszystko trzeba rozumiec
...
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Monika wiem,ze tu czesto ludzie skargi slkadaja,sady itd-ale to nie dla mnie.Wloski sobie sama poprawilam nie bede robila cyrkow,w ogole ja to nigdy sie nie postawilam jak cos nie tak zrobili-juz taki ze mnie typ.A tez po co robic kobicie nieprzyjemnosci,szkoda nerwow i czasu
Poprostu juz tam sie nie pojawie
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje myszy
i pajakow tez i tudziez innych owadow i robali ![]() Wiem,ze sa ode mnie duzo mniejsze,ale jakos mnie to nie przekonuje Na szczescie nasza Kitta rozprawia sie z wszelkim robactwem blyskawicznie,a myszy w domu nie mamy |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu siersciuchowi juz niewiele czasu zostalo
... na razie jest w porzadku... co prawda schudl i je o wiele mniej ale ciagle ma apetyt, oddycha bez problemu, duzo pije... i duzo spi...lekarka powiedziala, ze rak u kotow jest w 90% zlosliwy i lepiej go nie ruszac bo tylko mozna pogorszyc...
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
niestety tak... na szyjce z prawej strony jakis czas temu pojawil mu sie guz...
|
#4230 | |
|
in love with life
|
Cytat:
W poprzedni weekend bylismy z TZtem u jego rodzicow w odwiedziny i jego mama uspila kota, ktory juz byl bardzo chory Niestety tak to jest ze zwierzatkami. Ja mam chomiki (takie cudowne myszopodobne ) i juz maja po 1,5 roku. Mam nadzieje, ze pozyja jeszcze chociaz z rok.Desti, duzo zdrowia dla kota!!
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Matko i corko 

... w koncu zrobilam sobie termin u babskiego lekarza zdecydowana na pille bo bole brzucha mnie co miesiac wykanczaja i tylko sobie rujnuje zoladek przeciwbolowymi... a tu cholerna @ dwa dni wczesniej przylazla
... i co pojde dzis i powiem, ze nic z przegladu podwozia
...
-> co sroce w oko wpadnie 

... mialam ochote uciec z fotela...
Teraz niedawno zrobilam sobie sama odrosty coz wole miec jeden kolor niz nieudane 'dzielo' na glowie.Ale normalnie w glowie mi sie to nie miesci zeby bylo tu tak ciezko z dobrym fryzierem,naprawde nie rozumiem tego.
to ja zawsze ide z mezem