![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zjadłaś dzisiaj po treningu?
100 g. twarogu chudego o śmietanka z serka wiejskiego
![]() Czemu czasem po treningu jestem głodna jak wilk i najchętniej zjadłabym pół lodówki, a innym razem w ogóle nie chce mi się jesc ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
żadnych serków
![]()
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2009-08-22 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
zaznaczyłam na czerwono, żeby żadnych serków nie jeść.
no dobra, jest druga strona medalu- lepszy serek niż nic ;]
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Ehm... totalnego zamotu można dostać z tym co jest przed po itd, chyba sobie w końcu zapiszę wszystko... tylko mnóstwo razy czytałam, że osoby jedzą twarogi po ćwiczeniach, ale skoro tak, to ok..
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
przed: standardowo placuszki owsiane
![]() odrazu po:banan po: cos w rodzaju spagetti ![]()
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki za ten wątek
![]() ![]() A placuszki owsiane wchodza nie tylko do mojej diety ( urozmaicilam je ostatnio kilkoma jagodami) ale i moja rodzina chce bym zawsze wiecej zrobila i dala choć po jednym ![]() pozdrówki dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
dzis PRZED owsianka
ZARAZ PO: duuzy banan POZNIEJ: tofuburger warzywny (tzn. nie hamburger to tylko nazwa takich kotletow z tofu i warzywami co sa w ksztalcie tych do kanapek :P) i makaron ![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
przed faszerowana papryka z ryzem, kura, pietruszka i pieczarkami
po dorsz świeżutki z pomidorkami i cebulką + troche kuskusa trening byl aerobowy
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
wieczorny posiłek po fitnessie ??
Witam Drogie Wizażanki,
Mam problem i bardzo proszę Was o radę ![]() Od pewnego czasu podjęłam walkę ze zbędnymi kilogramami. Na razie żadna specjalna dieta - no powiedzmy ŻP ;-) ( ale od września zaczynam plażowanie ) Rano śniadanko, potem 2gie, lekki lunch ( pracuję do 16.00 ).... i tu zaczynają się schody wieczorkami chodzę na fitness czasem godzinę - czasem 2 dziennie, 3x w tygodniu. Jeśli zajęcia są o 18.00 - z autopsji wiem, że na 2 godziny przed zajęciami nie warto już jeść - bo może się skończyć to nieprzyjemnościami. Czyli mój ostatni posiłek jest ok 15.00 / 16.00 Po zajęciach jestem w domu między 20.30 a 21.30 i tu zaczyna się problem.... włącza się tzw " gastrofaza" ;-) czyli głód straszliwy. Atak na lodówkę mija się z celem bo nie po to się ćwiczy żeby się potem " nażreć" , a dwa że o takiej porze też nie powinno się robić kolacji. A żołądek i mózg mają inne zdanie :P Proszę zatem o radę. Jak sobie z tym problemem poradzić. Czy są produkty, spożycie których w niewielkich oczywiście ilościach złągodzi głód - i nie wpłynie na chodowlę " boczków" . Dodam, że na głodnego śpi się fatalnie, a po późnej kolacji mam straszne wyrzuty sumienia i nie żadko senne koszmary. pozdrawiam i czekam na rady oraz Wasze doświadczenia w tym temacie.
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wieczorny posiłek po fitnessie ??
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
max 22.30 - 23.00 w tygodniu
![]() lubię się wyspać a dość wcześnie wstaję rano
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem z tym jest, co jesc? Posilek po treningowy ma byc bialka + wegle, kolacja/ostatni posilek - bialka. Jesli powiedzmy wracam do domu ok. 21.30, to sila rzeczy juz zostaje mi tylko jeden posilek. Ja to rozwiazuje w ten sposob, ze siorbne sobie jakis napoj izotoniczny bezposrednio po treningu a po powrocie serwuje sobie lekka, bialkowa kolacje. Moglby ktos zbesztac w razie nieprawidlowosci ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
dzis przed kuskus, dorsz,brokuł
a po bedzie ryż,tuńczyk i fasolka żółta Wyrak ja jednak mimo wszysto dołożyłabym węglowodany - chociaz nie wiem o jakim treningu piszesz i jaki masz cel do osiągniecia.
![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cel taki, zeby sie katabolizm za mocny w nocy nie wlaczyl i przede wszystkim, zeby sie nic nie odlozylo ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Wyrak rób jak uważasz. Jestem pewna jak ja wyglądałabym po takim odżywianiu potreningowym, o tak --> I (chuda jak badyl
![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny help!
Już 3 dni siedzę i wertuję Wizaż (i nie tylko) w poszukiwaniu diet przed i potreningowych (w moim przypadku to bieganie) i już serio jestem zielona.... Wskażcie mi proszę jakiś konkretny link, bo już mam oczopląs ![]() Wszystko mi się miesza! Czytałam, że nie powinno się jeść ok 30 min przed bieganiem i posiłek ma być węglowodanowy tak?? Natomist po bieganiu też ok 30 min i należy zjeść węglowodany czy węglowodany połączone z białkiem???? ![]() A potem co?? Odczekać 4 godziny i zjeść sam posiłek białkowy?? Wybaczcie jeśli piszę głupoty, ale natknęłam się na 3 różne opcje i nie mam pojęcia w co tu wierzyć?? Dodam, że biegam ok godz 20 do 21. Chodzę spać o godzinie 2:00 w nocy, więc MUSZĘ zjeść jakąś kolację. ![]() Już wiem, że serek odpada a też myślałam, że to takie sobie lekkie białko... ![]() Dziś zjadłam twarożek ze szczypiorkiem + tuńczyk w sosie własnym i to wszystko z ogórkiem kiszonym i cebulką... Ujdzie???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
z tym bieganiem to jest różnie.. jest wiele wariantów, np. niektórzy biegają tylko po białko, niektórzy po normalnym posiłku, niektórzy na czczo (co w twoim przypadku jest niemożliwe, zresztą odradzałabym.^)..
![]() trzeba obserwować swój organizm. ja np. wiem, że po węglach nie jestem mocno ociężała i mi wystarczy pół godziny, żebym mogła salta robić [; niektórzy po dużej dawce węgli muszą sporo odczekać.. proponuję taką opcję: przez biegami węgle i dużo białka szybkowchł. - np. makaron z piersią z kurczaka albo ryż z piersią, ryż z tuńczykiem, jakaś sałatka z tuńczykiem i ryżem.. coś się zawsze znajdzie (; po: znowu białko, możesz dać w sumie węgle, ale jeśli zobaczysz, że ta ilość, którą jesz, sprawia, że nie chudniesz (o ile ty jesteś na redukcji?), to ją po prostu zmniejsz. możesz też dodać w obu posiłkach warzywa. najważniejsze to nie jeść węgli prostych po treningu aerobowym, bo podczas biegania itd. nie ma takich wielkich strat glikogenu w mięśniach. co do czasu, to trudno stwierdzić, nigdzie nie mogę znaleźć żadnego wytłumaczenia. myślę, że jak przed treningiem siłowym- godzinę przed i do pół godziny po, ja bym przynajmniej tak robiła. a potem serek możesz zjeść (: już o tej północy czy coś.
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
moim celem jest znaczna redukcja tkanki tłuszczowej...więc nie chcę się na noc zapychać węglowodanami ...
myślę więc że coś białkowego będzie całkiem na miejscu
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Super!! Dontknow dziękuję Ci serdecznie!!!!
Jeśli chodzi o bieganie - głównie chcę usprawnić organizm. Jestem duszą leniwca i mam dosyć tego, że siedzenie w fotelu ma nade mną władzę ![]() Poza tym mało prężna się zrobiłam... Marzy mi się jędrne i wysportowane ciałko. Wyczytałam, że bieganie jest "rozrusznikiem" dla wszystkich mięśni więc to mi pasuje i co najważniejsze - podoba mi się! Co do redukcji... hm... nie będę narzekać jak ucieknie mi jakieś 5kg. ![]() Myślę, że po jakimś czasie wprowadzę basen raz w tygodniu i jeszcze dwa razy w tygodniu jakieś konkretne aeroby. I pożegnamy leniwca... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
proponuje jeszcze trening silowy. ujedrni cialo, sprawi, ze bedziesz silniejsza
![]() ja biegac nie lubie, ale podnosic ciezarki jak najbardziej ![]() ciesze sie, ze pomoglam. ja dzisiaj przed: placuszki owsiane z szynka i koperkiem -moja ulubiona wersja ![]() po: trzy nalesniki zytnio-pszenne z tunczykiem zasmazanym ;]
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suma sumarum - na dwa posilki nie ma juz szans o tej porze, a boje sie wegle na noc jesc ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze taką rzecz - po tych moich biegach, jeżeli jednak planuję na początku zacząć od zrzucenia kilku kg (zawsze to lepiej!) to czy mogę jeść posiłek (ten zaraz po) z białek łatwo przyswajalnych (np tuńczyk z jajkami - bez żółtek i cebulką) a ten kolejny posiłek też tylko białkowy?? Wiem, że węglowodany nie są wskazane na noc przy redukcji.... To by mi coś dało?? Oczywiście przed treningiem będę węgle wsuwać z radością! ![]() A jeszcze jedno! Czy mimo iż biegam pod wieczór mogę wypić przed filiżankę kawy? Czytałam że kofeina pomaga spalać tłuszczyk.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy te węgle mają faktycznie taki zły wpływ ^^ tzn. czy jeśli zjesz coś, to czy nie będziesz chudnąć. spróbuj- może w twoim przypadku węgle nie zrobią żadnego zamieszania, ale jeśli zauważysz, że nie chudniesz czy coś, to je usuń z tych posiłków. no chyba, że baardzo nie lubisz np. ryżu albo kaszy, to wtedy olej to.
co do kofeiny, to nie mam zdania. słyszałam, że ona w dużych ilościach powoduje odwodnienie organizmu^ ale nie wiem, jaka jest granica między dużą a małą ilością.. ja nie piję w każdym bądź razie, bo nie lubię ;p
![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaszę lubię - najbardziej kus kus. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
białko wolnowchłaniające jest bardzo ważne i musi występować w diecie- chroni organizm przed katabolizmem i przez to, że tak długo się wchłania, to można jeść je na noc. więc nie odrzucaj nabiału itd. po prostu zostaw je na śniadanie albo na kolację
![]() a kuskus to węgiel prosty ;p
![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a i podobno dla tych na redukcji lepiej jest ciwczyc popoludniu, bo wtedy metabolizm normalnie zwalnia, ale dzieki cwiczeniom wzrasta :P
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
no.. wiesz, jakby ci ktoś narzucił, co masz jeść, to co to za frajda?
![]() zresztą, nie jest powiedziane, że nie możesz jeść kuskus. na śniadanie, z rana idealnie ![]() ![]() ja też cały czas się uczę ;p spokojnie, masz czas (;
![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.