Niemcy :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 13:43   #4231
raspberry69
Zakorzenienie

Dot.: Niemcy :)

Desti, strasznie mi przykro a ile kotek ma lat?
Stary 2009-08-25, 13:52   #4232
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
niestety tak... na szyjce z prawej strony jakis czas temu pojawil mu sie guz...
O nieeeee
Oby ta wstretna choroba pozwolila mu jak najdluzej zyc normalnie...- bardzo mi przykro
Stary 2009-08-25, 14:06   #4233
desti
Zakorzenienie

MdM dziekuje w imieniu siersciucha

Raspi najmlodszy to on nie jest... 12 lat mu stuknelo...

Maja ustalilismy z mezem, ze dopoki nie cierpi to ok... spi teraz w kartonie, specjalnie mu przycielam tak zeby mogl pszczek na kancie polozyc... wtedy mu sie lepiej oddycha i on juz sam wie jak ma lezec zeby mu bylo wygodnie... to jakies dwa miesiace minely jak moj maz wymacal na szyjce guzek... uroslo mu to dosc sporo ale lekarka powiedziala, ze poki rosnie na zewnatrz to dobrze... co prawda wyglada jak chomiczek ale najwazniejsze, ze na nic w srodku nie cisnie i ze nie ma przerzutow...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:39   #4234
*majka*
Zakorzenienie

Kurcze,to na pewno straszne podejmowac jakiekolwiek decyzje w takiej sytuacji...
Trzymam kciuki za koteczka

Ide ,bo zaraz bede ryczec...
Stary 2009-08-25, 16:13   #4235
raspberry69
Zakorzenienie

Desti, najmlodzszy to nie jest ale jeszcze sporo moze byc przed nim . Mojej znajomej kot zmarl jakies 4 miesiace temu majac prawie 18 lat .. b. dlugo jadl specjalne jedzenie, oraz bral leki . zycze duzo zdorwia dla kociaka
Stary 2009-08-25, 16:42   #4236
desti
Zakorzenienie

Maja teraz to jeszcze ujdzie ale jak kiedys bedzie trzeba podjac to ostateczna decyzje... ehhh... w ogole na razie nie chce o tym myslec ... ale na razie jest dobrze i oby jak najdluzej tak zostalo...

Raspi zdrowy kot na pewno ale z rakiem nie ma szans na osiagniecie takiego wieku... ja sie ciesze z kazdego dnia gdy widze, ze czuje sie mimo wszystko dobrze ...
Stary 2009-08-25, 17:38   #4237
raspberry69
Zakorzenienie

Desti moc wizazu nie zastapiona wiec bedziemy mocno kciuki trzymac za kazdy dzien ... mi to serce scicka jak cos dzieje sie zwierzakom
Stary 2009-08-25, 17:40   #4238
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Desti moc wizazu nie zastapiona wiec bedziemy mocno kciuki trzymac za kazdy dzien ... mi to serce scicka jak cos dzieje sie zwierzakom
Przylaczam sie do trzymania kciukow!!
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:51   #4239
desti
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny ... ja juz sie troche oswoilam z ta mysla... choc i tak nie jest to proste ale staram sie go traktowac tak jak wczesniej... nie obchodze sie jak z jajkiem... tylko uwazam na wyglad, na to ile je i jak oddycha... a siersciuch... chyba szczesliwy bo codziennie dostaje swiezy filet z indyka ... ulubiony przysmak...
Stary 2009-08-25, 18:23   #4240
*majka*
Zakorzenienie

I ja trzymam kciuki za kociaka z calych sil
Mniam,taki filecik z indyka... sama bym zjadla
Stary 2009-08-25, 18:31   #4241
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Mniam,taki filecik z indyka... sama bym zjadla
surowy
Stary 2009-08-25, 18:35   #4242
*majka*
Zakorzenienie

Aaaaa,to podziekuje

Moje potwory tez sie domagaja surowego miesa dobiowego,ale jakos boje sie,ze jakies robale zlapia czy cus.... Musze im kiedys dac choc troche...
Stary 2009-08-25, 18:44   #4243
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa,to podziekuje
hehe... tak myslalam

Cytat:
Moje potwory tez sie domagaja surowego miesa dobiowego,ale jakos boje sie,ze jakies robale zlapia czy cus.... Musze im kiedys dac choc troche...
moj od zawsze dostawal indyka... co jakis czas mial wizyte u lekarki gdzie dostawal zastrzyk na odrobaczenie... ale to tez tylko profilatkycznie...
Stary 2009-08-25, 18:47   #4244
*majka*
Zakorzenienie

Nasze tez odrobaczane regularnie Ja jestem po prostu troche przewrazliwiona kocia mama...
Stary 2009-08-25, 18:53   #4245
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze tez odrobaczane regularnie Ja jestem po prostu troche przewrazliwiona kocia mama...
nic sie im nie stanie ... ja pamietam kiedys strasznie sie dziwilam, ze psy moga obgryzac troszke nadpsute kosci... tylko oczywiscie czyste musialy byc... bo to im dobrze na przewod pokarmowy robilo ...
Stary 2009-08-25, 19:14   #4246
201608040942
Konto usunięte

desti a nie da sie kotka zoperowac? Jego serce nie wytrzyma operacji? czy dlaczego lekarka nie chce ruszac raka? przeciez jak bedzie mial przezuty to juz wogole sie nic zrobic nie da, albo?
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:24   #4247
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
desti a nie da sie kotka zoperowac? Jego serce nie wytrzyma operacji? czy dlaczego lekarka nie chce ruszac raka? przeciez jak bedzie mial przezuty to juz wogole sie nic zrobic nie da, albo?
no wlasnie nie za bardzo sie da ... u kotow w 90% rak jest zlosliwy ale wieksze sa szanse jak sie zostawi niz po operacji... problem jest w tym, ze nie da sie tego w calosci usunac (umieszczony jest przy tchawicy i kto wie gdzie tam jeszcze siega) a gdy komorki rakowe dostana sie do krwi to nie ma szans dla kota i wtedy dopiero rak sie rozprzestrzenia... w sumie jak u czlowieka... z tym, ze dla kotow nie ma dodatkowej terapii... chemii ani naswietlen... a podanie tabletki graniczy z cudem... wiec nawet nie potrafilabym mu pomoc jakby go bolalo...

do tego z racji wieku moglby tego nie wytrzymac a pozatym to jest straszny stres dla zwierzaka... tym bardziej takiego tchorza jakim jest moj siersciuch... on ciezko przezywal kazda zwykla wizyte u lekarki...
Stary 2009-08-25, 19:30   #4248
*majka*
Zakorzenienie

Chemia dla kotow jest Ogladalam kiedys program,gdzie kot byl chory na raka i dostawal chemie...
Tzn nie macie pewnosci,ze to zlosliwy guz jest?

Aaa,zapomnialam napisac,ze jak nasza Kitta byla chora,to podawalismy jej strzykawka srodek przeciwbolowy w plynie Metacam.na poczatku trzeba bylo na sile ,ale potem sama lizala,bo wiedziala,ze jej pomaga...

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-08-25 o 19:38
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:40   #4249
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Chemia dla kotow jest Ogladalam kiedys program,gdzie kot byl chory na raka i dostawal chemie...
Tzn nie macie pewnosci,ze to zlosliwy guz jest?
pewnosci nie mam ...

powiem to tak... siersciuch ma 12 lat... normalnie moglby pewnie jeszcze ze trzy pozyc... guz mu na pewno ten czas skroci... ale na razie jak pisalam kot sobie radzi z ta sytuacja i nie ma dodatkowych problemow... ja nie potrafilabym dac go kroic, liczac na to, ze moze to cos da... ze moze nie bedzie przerzutow, ze moze dostac chemie (niewyobrazam sobie jakby to mialo w jego przypadku funkcjonowac) ... cala taka impreza to jest koszmarne cierpienie dla zwierzaka, ktory wlasciwie nie rozumie co sie dzieje i dlaczego ciagle ktos mu cos robi...

przez jakis czas pisalam tu na wizazu z dziewczyna, kotrej kot mial raka i dala go operowac... tez potem powiedziala, ze nie da sie tego wyczyscic w wielu przypadkach... i u jej kota przerzuty po operacji pojawialy sie jak grzyby po deszczu... to tylko meczenie zwierzaka...

moze jakby mial pare lat i cale kocie zycie przed soba... moze... ale zbyt dobrze znam mojego kota... to bylyby dla niego koszmar i zadnej gwarancji na to, ze bedzie lepiej...

Maja siersciuchowi nic sie nie da podac... juz kiedys probowalismy... ksztusil sie dusil... piany dostawal i wszystko wypluwal... do tego stopnia, ze zamowilismy lekarza, zeby przyjechal i dal mu zastrzyk bo we dwojke nie moglismy sobie poradzic... wiec jakiekolwiek leki odpadaja...

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2009-08-25 o 19:42
Stary 2009-08-25, 19:46   #4250
*majka*
Zakorzenienie

Desti,ja Cie doskonale rozumiem
Wiadomo jak chemia niszczy organizm,a pewnosci nigdy tez nie ma... no i ten stres dla zwierzaka... nasze tez sie boja zwyklych wizyt u weta,a co dopiero operacje narkozy itd...
Stary 2009-08-25, 19:55   #4251
desti
Zakorzenienie

gdyby to jeszcze bylo w jakims takim miejscu latwiejszym do usuniecia... ale ta lekarka do ktorej jezdzimy jest dobra i jak go przebadala to tylko pokiwala glowa...

no i poki jest tak jak jest to tylko widac z boku, ze cos ma ale zadnych dodatkowych objawow nie ma i to jest dla mnie wazne...
Stary 2009-08-27, 20:05   #4252
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Maja siersciuchowi nic sie nie da podac... juz kiedys probowalismy... ksztusil sie dusil... piany dostawal i wszystko wypluwal... do tego stopnia, ze zamowilismy lekarza, zeby przyjechal i dal mu zastrzyk bo we dwojke nie moglismy sobie poradzic... wiec jakiekolwiek leki odpadaja...
Koty mają dużo wrażliwszy smak niż psy, dlatego psu bez problemu można podać większość leków, z kotem jest problem.

Podanie jest możliwe, tylko trzeba mieć patent. Lek musi lądować w gardle, aplikowany na język zostanie wypluty, jeśli kot stwierdzi że nie jest smaczny. Jeśli będzie gorzki, kot dostanie ślinotoku i się zapieni.

Ja mam kota na lekach od IV. Wciskam mu każdy tabs prawie do gardła. Gdyby nie tabletki, kot już by nie żył.

Przykro mi, że sprawa jest taka ciężka. Na szczęście kotek trochę przeżył i życie miał szczęśliwe.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:29   #4253
cayenneOna
Zadomowienie

Tez mysle, ze wazne, ze mial szczesliwe zycie.. a poza tym nie gadajmy o nim jak o zmarlym, poki co zyje i jak mowi desti, daje rade..
zatem z innej beczki..prosze o pomoc wszystkie Bawarki musze w ciagu 1,5 miesiaca przygotowac slub w Polsce (pospiech z uwagi na zdrowie mojego taty). Poszukuje sukni slubnej tu, najlepiej w Moanchium; z uwagi na kase wszystko musi byc jak najtaniej, ale dobrej jakosci (mam nadzieje, ze sie nie wyklucza). Do rzeczy - szukam uzywanej sukni slubnej, rozmiar - no wlasnie, troche problem, mysle, ze miedzy niemieckim 36 a 38, ale pewnie i tak trzeba byloby poprawiac. Jesli mozecie mi pomoc - do slubu dojdzie
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 11:36   #4254
desti
Zakorzenienie

Kropka tylko u mojego nie ma szansy zeby cokolwiek dotarlo do gardla... juz to kiedys przerabialismy... w kazdym razie jak pisalam ciesze sie kazdego dnia, ze mimo wszystko czuje sie dobrze i tak jak lekarka powiedziala, dopoki rosnie na zewnatrz to pol biedy, wazne zeby na nic nie cisnal...

apetyt ciagle ma i to spory... bo w koncu zaczal jesc puszki, z suchym juz sobie nie radzi za dobrze... 12 lat nie chcial puszki ruszyc ... a teraz wcina az mu sie uszka trzesa...

CayenneOna ja nie za bardzo potrafie pomoc... nikt ze znajomych nie bierze slubu... od mojego juz pare lat minelo... i moje suknia nie byla typowa slubna... przede wszystkim nie byla biala ... ale zdaje sie, ze tu suknie tez mozna wypozyczyc...
Stary 2009-08-31, 19:31   #4255
desti
Zakorzenienie

MdM pytalas mnie o pille... jakie dostane... wiec teraz moze odpowiedziec ... juz jestem po przegladzie ... polecialam po calosci z USG i Krebsvorsorge...

lekarz fajny... treszta tak go mialam w pamieci bo u niego na oddziale mialam praktyki w szpitalu hehe... dal mi pille Illina... powiedzial, ze organizm je dobrze znosi i nie sa drogie ...
Stary 2009-08-31, 20:26   #4256
MdM
in love with life

Cytat:
MdM pytalas mnie o pille... jakie dostane... wiec teraz moze odpowiedziec ... juz jestem po przegladzie ... polecialam po calosci z USG i Krebsvorsorge...

lekarz fajny... treszta tak go mialam w pamieci bo u niego na oddziale mialam praktyki w szpitalu hehe... dal mi pille Illina... powiedzial, ze organizm je dobrze znosi i nie sa drogie ...
dzieki Nie znam ich wprawdzie, ale napisz jak sie sprawuja. U mnie juz sie powoli uspokokaja, wiec mysle, ze do konca 3 miesiaca bedzie ok.

Pamietam jak kilka lat temu bylam u ginekologa w PL i na nieregularne @ mialam dostac Pille. Lekarka sie mnie zapytala czy mam juz jakies upatrzone (to jak pytanie sprzedawczyni w sklepie z butami).
W D jest zupelnie inne podejscie do pacjenta.
Stary 2009-08-31, 20:30   #4257
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
dzieki Nie znam ich wprawdzie, ale napisz jak sie sprawuja. U mnie juz sie powoli uspokokaja, wiec mysle, ze do konca 3 miesiaca bedzie ok.
napisze ... poczytalam sobie w necie i maja dobre opinie... mialam torche stres bo jednak juz dawno nie bylam na przegladzie ... ale wszystko jest w porzadku... TÜV dostalam ...
Stary 2009-08-31, 20:33   #4258
*majka*
Zakorzenienie

TÜV - dobre

Ja musze jutro zadzwonic i zrobic w koncu termin... Juz rok minal od ostatniego Krebsvorsorge no i chcialabym sobie zbadac poziom hormonow-ciekawe,czy bede musiala za to zaplacic...
Stary 2009-08-31, 20:36   #4259
MdM
in love with life

Cytat:
Ja musze jutro zadzwonic i zrobic w koncu termin... Juz rok minal od ostatniego Krebsvorsorge no i chcialabym sobie zbadac poziom hormonow-ciekawe,czy bede musiala za to zaplacic...
nie bedziesz musiala, bo ja mialam robione i nic nie placilam.

Na dodatek kobieta mi wbila igle tuz kolo zyly i krew w ogole nie chciala leciec, wiec musiala jeszcze raz. Myslalam, ze ja zamorduje. Ale strasznie jej bylo przykro z tego powodu, wiec nie bylo tak zle
Stary 2009-08-31, 20:38   #4260
desti
Zakorzenienie

Cytat:
ja w sumie musialam 107 euro zaplacic... za oba USG i test na Blasenkrebs...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości