Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 11:33   #511
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam zielonego pojęcia czy faktycznie się sugerować tym, że miseczki są większe Znowu obwodu się trochę boję większego, mam na max ścisku 69 cm, z perspektywy Portii wiem, że mogłam ją kupić luźniejszą (65) ale znów czytałam, że Tease Me bardziej rozciągliwe. Czym więcej czytam o konkretnym modelu tym bardziej głupieję
Myślę,że jak najbardziej możesz wziąć 65-tkę,Tease Me jest bardzo stabilne

Moooniaaaa,ja bym zdecycowanie wybrała Tease Me
Stary 2009-08-25, 11:34   #512
kasiek87
Kokon pro

tu rowniez poglodowo czarno bialy i czarny ktory niestety widac tylko przez moja plazowa kiece na innych zdjeciach zawsze stoje tak ze nie widac

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Edytowane przez kasiek87
Czas edycji: 2009-11-14 o 14:22
kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:02   #513
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Urojona- moim zdaniem nie ma co brać mniejszej miski w tease me, one wcale nie są takie dużomiskowe. Ja wzięłam mniejszą niż zwykle bo w sumie jestem na granicy 65FF/G(noszę mniejszomiskowe G) i z 65FF sie wylałam. Moim zdaniem obwód był przyzwoity, a też mam 69 po biustem, ciaśniejszego niż 65 bym na pewno nie brała, ale ja mało zaniżam.
skoro tak mówisz... hmm, na dniach się może pojawię w Krakowie w intimo4you, na stronie widzę, że mają Tease Me, nie wiecie jak w sklepie stacjonarnym? Można mierzyć wszystko co na stronie dostępne?

Aha, no tak Owszem, na stronie jest ale 65G (czyli jak zabawa w zaniżanie to niby dobre) ale znów bez zaniżania to nie ma.

Edytowane przez urojona
Czas edycji: 2009-08-25 o 13:09
urojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:12   #514
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
skoro tak mówisz... hmm, na dniach się może pojawię w Krakowie w intimo4you, na stronie widzę, że mają Tease Me, nie wiecie jak w sklepie stacjonarnym? Można mierzyć wszystko co na stronie dostępne?

Aha, no tak Owszem, na stronie jest ale 65G (czyli jak zabawa w zaniżanie to niby dobre) ale znów bez zaniżania to nie ma.
mają, a przynajmniej mieli jak byłam tam jakieś 3 tygodnie temu

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:11   #515
iiwonaa
Przyczajenie

Witam, czytam od dawna udzielam się po raz pierwszy z prośbą o radę chciałabym CK Portię i nie mam pewności co do rozmiaru
moje wymiary luźno pod 74 ciasno 67, w biuście 86 w pochyleniu 89
z góry dzięki
iiwonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:21   #516
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Myślę, że mogłabyś próbować 28f, ponieważ jesteś na granicy rozmiarów i lepiej wziąć większy, niż za mały
Stary 2009-08-25, 14:31   #517
urojona
Raczkowanie

Dokładnie, jeśli jeszcze jesteś przed migracją to tym bardziej, ja swoją Portię miałam na styk i po 2 miesiącach wyrosłam (i to o 2 rozmiary)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 14:34   #518
iiwonaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Myślę, że mogłabyś próbować 28f, ponieważ jesteś na granicy rozmiarów i lepiej wziąć większy, niż za mały
też myślałam o tym rozmiarze, na dużą migrację bym już nie liczyła noszę już lepiej dobrane biustonosze i zauważyłam już poprawę w kondycji biustu ale mam obawy też co do obwodu czy 60 to nie za bardzo zanizone bo jednak luźno to mam 74 w sumie to chyba najlepszym wyjściem będzie zamówienie dwóch rozmiarów
Stary 2009-08-25, 14:42   #519
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Ja ostatnio zauważyłam ze zdziwieniem bułę w moim effuniaku tym samym zastałam z trzema za małymi stanikami.
Z tego, co wiem, to portia jest dosyć rozciągliwa. Może dziewczyny, które ją posiadają, się wypowiedzą.

Edytowane przez vielleicht
Czas edycji: 2009-08-25 o 14:43
vielleicht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 14:47   #520
iiwonaa
Przyczajenie

mój effuniak też jakiś maławy się robi i to dość szybko ok 2 m-ce
Stary 2009-08-25, 15:05   #521
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iiwonaa Pokaż wiadomość
też myślałam o tym rozmiarze, na dużą migrację bym już nie liczyła noszę już lepiej dobrane biustonosze i zauważyłam już poprawę w kondycji biustu ale mam obawy też co do obwodu czy 60 to nie za bardzo zanizone bo jednak luźno to mam 74 w sumie to chyba najlepszym wyjściem będzie zamówienie dwóch rozmiarów
Ciasno pod biustem mam 69, luźno koło 75 i wiem, że Portię jednak mogłam wziąć 65. Ale czytałam też, że to zależy od kolorystyki Ja miałam teal/black i nawet na najluźniejszej haftce ciągle mnie coś gniotło i mam wrażenie, że fiszbiny mi poszły w obwód..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 15:25   #522
certina4
Wtajemniczenie

dziewczyny czy Wasze staniki ( pytam dziewczyn, których miseczki to G, F też wbijają się prawie w pachę

Kupiłam sobie w next 2 staniki w moim rozmiarze 36F ( 80F ) no i jak przymierzylam w przymierzalni to ok, choć ta miska w przeciwnienstwie do mojej poprzedniej ( 85 C ) jest ogromna. Biustonosze są usztywniane więc wyglądają na wielkie, fiszbiny ładnie leżą, tyle, ze od dołu moje nowe miski sa puste no i miseczki kończą mi się pod pachą czy tak powinno być?

no i w ogóle jakoś na boki mi się ten biustonosz rozchodzi

zrobiłam zdjęcia więc dodaję, napiszcie co sądzicie, czy dobrze leży co byście mi poradziły, musiałam go zdjąć bo strasznie wpija się w pachy

Na dwóch ostatnich zdjęciach ten wzorek to od firanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00939.jpg (32,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00941.jpg (32,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00942.jpg (43,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00943.jpg (35,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00944.jpg (27,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00945.jpg (38,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00946.jpg (39,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00947.jpg (43,9 KB, 40 załadowań)

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2009-08-25 o 15:40
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 16:09   #523
Mirelkaaa
Zakorzenienie

byłam w sklepie 6 zmysł w katowicach i polecam, naprawde pracują tam osoby znające się na rozmiarówce, potrafią dobrze doradzic
to moje 65DD frey, rozmiarówka zaniżona, wychodzi jak 65E
niewiem czemu nie chcialy mi dzis wyjsc dobre zdjęcia

zauważyłam, ze musze miec te gniotące fuszbiny na mostku, bo biustonosze bez nich odstają i możecie się smiać ale serio niewiem jak odgiąć te fiszbiny

w ogole pani w sklepie powiedziala, ze jestem młoda i mam jędrne ciało, dlatego migracja u mnie będzie bardzo mała, nie mam zbyt wiele ciałka na plecach i pod paszkami do zbierania do miseczek po

no to tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0865.jpg (52,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0869.jpg (44,1 KB, 48 załadowań)
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 16:10   #524
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wasze staniki ( pytam dziewczyn, których miseczki to G, F też wbijają się prawie w pachę

Kupiłam sobie w next 2 staniki w moim rozmiarze 36F ( 80F ) no i jak przymierzylam w przymierzalni to ok, choć ta miska w przeciwnienstwie do mojej poprzedniej ( 85 C ) jest ogromna. Biustonosze są usztywniane więc wyglądają na wielkie, fiszbiny ładnie leżą, tyle, ze od dołu moje nowe miski sa puste no i miseczki kończą mi się pod pachą czy tak powinno być?

zrobiłam zdjęcia więc dodaję, napiszcie co sądzicie, czy dobrze leży co byście mi poradziły, musiałam go zdjąć bo strasznie wpija się w pachy

Ja co prawda jestem początkująca, więc nie znam się za bardzo, ale może skoro miseczka jest na dole pusta masz za nisko założony ten stanik. Fiszbiny powinny być tuż pod piersią. Poczekaj jeszcze na opinie bardziej doświadczonych wizażanek

Klamka zapadła pour moi zostaje ze mną, odcięłam już metki. Mam go na sobie od jakiś 2 godzin, no i cóż fiszbiny troszkę mnie gniotą. Pewnie dlatego, że nigdy jeszcze nie miałam stanika z tak wysokim mostkiem i tak zabudowanego pod pachami. Tragedii nie ma, mam nadzieję, że szybko się przyzwyczaję
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 16:11   #525
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:

Moim zdaniem wygląda jakby nie podnosił dobrze piersi(może obwód za duży i za mało stabilny) do tego pierś nie wypełnia miseczki na dole(może po porstu nie jest to model dla Ciebie,czasami to jest przyczyną układania się miseczki w ten sposób) a sam stanik robi nieco dziobująct kształt.Nie widzi mi się za bardzo

Edytowane przez burn-it-up
Czas edycji: 2009-08-25 o 16:12
burn-it-up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 16:26   #526
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wygląda jakby nie podnosił dobrze piersi(może obwód za duży i za mało stabilny) do tego pierś nie wypełnia miseczki na dole(może po porstu nie jest to model dla Ciebie,czasami to jest przyczyną układania się miseczki w ten sposób) a sam stanik robi nieco dziobująct kształt.Nie widzi mi się za bardzo
no właśnie mi też coś nie pasuje, a jak pociągnę go jeszcz wyżej to już mi na pachę wejdzie, obwód mam 88 cm więc wyszło mi z kalkulatora że mam kupić 80cm i powiem szczerze że w jeszcze węższym się nie widzę, bo ten już mnie troche ciśnie. I rzeczywiście nie podnosi dobrze biustu..

Możecie polecić jakieś firmy które można w ciemno kupować przez internet i będą dobre? A w ogóle czy biustonosz powinien być tak głęboko wciśnięty w pachę?> Normalnie musiałam go zdjąć, bo nie mówiąc o ściśnięciu w obwodzie jeszcze w te pachy mnie uwierał

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:05   #527
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Nie wszystkie biustonosze są tak wysoko zabudowane pod pachami. Może jesteś po prostu niekompatybilna z tym modelem.
Co do firm, to polecamy brytyjczyki: freya, panache, curvy kate. Do tego Pour Moi?
Mirelka- Rio faktycznie dużomiseczkowe. Leży dobrze jak na mój gust
Stary 2009-08-25, 17:30   #528
1993o
Przyczajenie

No więc wyszło mi 55F. Mam 63 pod biustem, nie wystarczyłaby 60-dziesiątka? Teraz noszę 70 A/B, ale muszę mieć mocno skrócone ramiączka, zwłaszcza przy bieganiu itp., co jest średnio przyjemne... Jestem z Wrocławia, w tym sklepie na Ruskiej znajdzie się coś dla mnie? Wie może jakaś wrocławianka?
1993o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:35   #529
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
tu rowniez poglodowo czarno bialy i czarny ktory niestety widac tylko przez moja plazowa kiece na innych zdjeciach zawsze stoje tak ze nie widac
super ta twoja plażowa kiecka! stroje bardzo ładnie leżą.

Cytat:

Moje staniki są zabudowane pod pachą, ale są wygodne i się nie wbijają.

Moim zdaniem zabudowanie pod pachą wygląda standardowo, poza tym jest to model o kroju plunge a one z reguły są wyżej zabudowane po bokach (za to na mostku mniej).
Fiszbina jest rzeczywiście za nisko, przyczyną tego może być:
1. za mała miska - nie ma miejsca żeby podciągnąć ją wyżej
2. wysoko osadzony biust - nie ma miejsca żeby podciągnąć wyżej miskę
3. błąd konstrukcyjny modelu.
4. niepoprawne założenie stanika
Próbowałaś mierzyć większą miskę? Zakładałaś stanik w pochyleniu?

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
byłam w sklepie 6 zmysł w katowicach i polecam, naprawde pracują tam osoby znające się na rozmiarówce, potrafią dobrze doradzic

zauważyłam, ze musze miec te gniotące fuszbiny na mostku, bo biustonosze bez nich odstają i możecie się smiać ale serio niewiem jak odgiąć te fiszbiny

w ogole pani w sklepie powiedziala, ze jestem młoda i mam jędrne ciało, dlatego migracja u mnie będzie bardzo mała, nie mam zbyt wiele ciałka na plecach i pod paszkami do zbierania do miseczek po

no to tyle
fiszbiny odgina się rękami, w miarę noszenia stanika powinny same się poodginać i dopasować do ciała.
Stary 2009-08-25, 17:36   #530
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:

Moim zdaniem, to że się źle układa jest winą złego kroju, nic ten stanik nie podnosi i nie zbiera tylko jeszcze bardziej rozstawia na boki. Poszukaj jakiegoś innego modelu.
Poczytaj na balkonetce co piszą dziewczyny o konkretnych modelach w Twoich okolicach rozmiarowych. Nie idzie chyba podać jednego modelu, który na wszytskich by dobrze wyglądał niestety.

Cytat:

bardzo ładnie leży

jeśli Cię gniecie w mostek to podłóż płatek kosmetyczny, stanik powinien się wyrobić po kilku dniach. a jeśli chodzi o odginanie, to odginasz tak żeby w tym miejscu gdzie Cie gniecie był dalej od ciała. dziewczyny la lobby odginały o brzeg biurka czy stołu, tylko trzeba uważać żeby za mocno nie odgiąć.

Cytat:

no to tyle
a to, to powinni na jakiś transparent wrzucić czy coś, bo ja już normalnie nie mogę słuchać/czytać jak wszystkie małobiuściaste widzą u siebie bułki i oczekują wielkiej migracji

(nie bierz tego do siebie Mirelka, ja tak ogólnie piszę )
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:47   #531
201604211131
Konto usunięte

Dziewczyny - poszukuję czarnego plunga który będzie w miarę seksowny. Zastanawiałam się nad Thrill me z Krągłej Kasi (czyli Curvy Kate) - jestem na granicy 65 DD/E. Może są inne propozycje?
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:49   #532
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1993o Pokaż wiadomość
No więc wyszło mi 55F. Mam 63 pod biustem, nie wystarczyłaby 60-dziesiątka? Teraz noszę 70 A/B, ale muszę mieć mocno skrócone ramiączka, zwłaszcza przy bieganiu itp., co jest średnio przyjemne... Jestem z Wrocławia, w tym sklepie na Ruskiej znajdzie się coś dla mnie? Wie może jakaś wrocławianka?
55tek nie produkują, więc musi starczyć ścisła 60tka w Milli powinno się coś znaleźć z 60tek, tam są chyba tylko brytyjskie firmy, więc pamiętaj brytyjski rozmiar.

albo może coś ze sklepu http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/, właścicielka jest bardzo miła i jest z Wrocławia możesz śmiało pytać o różne modele i rozmiary a nawet umówić się na mierzenie osobiście.
ostatnio ma jeden bardzo fajny model, z którego nie trzeba zaniżać obwodu a nawet można zawyżyć, Pour Moi? Opium
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/167/p/305
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/167/p/308
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:03   #533
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iiwonaa Pokaż wiadomość
mój effuniak też jakiś maławy się robi i to dość szybko ok 2 m-ce
no ja z moich też wyrastam. A myślałam, że migrację mam już za sobą
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:09   #534
Mirelkaaa
Zakorzenienie

no to ciesze się, że nie macie zastrzeżen do staniczka, nie ma to jak doradza doświadczona ekspedientka bo ja szukałam staniczka z gąbeczkami a ten jest miękki, ale ten leżał najlepiej no i tamte były jeszcze droższe, za sam ten zapłaciłam 170 zł

to spróbuje z płatkiem, a jak nadal będą gniotły to poodginam ale raczej o biurko, bo palcami jak próbowałam to rady nie dałam
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:10   #535
anonyme
Zadomowienie

Czy mogę wrzucić zdjęcia na jakiś czas, a później usunąć?
Mam opory przed wstawianiem swoich zdjęć do neta, a chciałabym żebyście oceniły czy stanik na mnie dobrze leży, bo zaczęłam wątpić

simeri ale fajny sklep, nie znałam go wcześniej

Edytowane przez anonyme
Czas edycji: 2009-08-25 o 18:13
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:38   #536
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Dziewczyny - poszukuję czarnego plunga który będzie w miarę seksowny. Zastanawiałam się nad Thrill me z Krągłej Kasi (czyli Curvy Kate) - jestem na granicy 65 DD/E. Może są inne propozycje?
ale Thrill me nie jest plangem tylko halfcupem może effuniak?

Cytat:
Napisane przez anonyme Pokaż wiadomość
Czy mogę wrzucić zdjęcia na jakiś czas, a później usunąć?
Mam opory przed wstawianiem swoich zdjęć do neta, a chciałabym żebyście oceniły czy stanik na mnie dobrze leży, bo zaczęłam wątpić

simeri ale fajny sklep, nie znałam go wcześniej
w regulaminie chyba pisze (nie sprawdzałam), że nie można usuwać zdjęć. Ale chyba mogłabyś je edytować (np. zamazać, zmniejszyć ostrość)?
Stary 2009-08-25, 18:39   #537
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
ale Thrill me nie jest plangem tylko halfcupem może effuniak?
Effuniak raczej nie.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:43   #538
anonyme
Zadomowienie

OK wrzucam. Panache Tango two tone 30GG. Na początku mi się podobał, ale teraz coś mi nie pasuje,
Wydaje mi się, że piersi za bardzo rozjeżdzają się na boki, no i kształt taki sobie robi. Nie wiem już sama, po prostu nigdy chyba nie przywyknę do miękkich staników

Przepraszam za marne zdjęcia.

edit: Następny zamówię chyba tease me lub trill me albo tych effuniaków nieszczęsnych spróbuję, bo mój biust wygląda milion razy lepiej w stanikach na gąbce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (42,6 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez anonyme
Czas edycji: 2009-08-25 o 21:36
anonyme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:52   #539
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anonyme Pokaż wiadomość
OK wrzucam. Panache Tango two tone 30GG. Na początku mi się podobał, ale teraz coś mi nie pasuje,
Wydaje mi się, że piersi za bardzo rozjeżdzają się na boki, no i kształt taki sobie robi. Nie wiem już sama, po prostu nigdy chyba nie przywyknę do miękkich staników

Przepraszam za marne zdjęcia.

edit: Następny zamówię chyba tease me lub trill me albo tych effuniaków nieszczęsnych spróbuję, bo mój biust wygląda milion razy lepiej w stanikach na gąbce.
Moim zdaniem stanik leży prawidłowo. Jeśli chodzi o rozrzucenie piersi na boki to niestety ten model po prostu tak ma w większych miseczkach. Twoje piersi w miękkim staniku mogą wyglądać lepiej, ale musiałabyś poszukać modelu, który lepiej się sprawdza w twoim rozmiarze (np. Panache Cleo George, Freye bardzo fajnie wyglądają).
Stary 2009-08-25, 19:00   #540
1993o
Przyczajenie

Dzięki Simeri za odpowiedź. Co prawda to drugi koniec miasta jak dla mnie, ale może jak będę w tych okolicach... Ale najpierw chyba sprawdzę na Ruskiej, bo bliżej, jak nie, to zostanie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ Swoją drogą to strona internetowa jest świetnie zrobiona pod względem wizualnych i praktycznym. Co do stanika, który mi wysłałaś, to tak szczerze średnio mi się podoba.
1993o jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości