Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 17:37   #2581
centipede
Zadomowienie

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

Cytat:
Napisane przez martusia951 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki

Od jakiegos czasu w wolnych chwilach podczytuję Wasz wątek no i zdecydowałam sie dołączyc do Was (o ile mnie przyjmiecie).
Ślub bierzemy 6 lutego 2010, także zostało nam niecałe pół roku
O kurczę! mamy nową pierwszą pannę młodą 2010! Witaj

Może pokażesz suknie, które sobie upatrzyłaś?

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Witam nową PMKE 2010 :winko No,fajno Ci/Wam zostało tylko pół roku do slubu.

A My dzisiaj mamy rocznice zaręczyn,minął rok od tego momentu.
A wczoraj stukneło ROK i MIESIĄC do ślubu.
No nic Wy tu się kłóccie a ja spadam na zakupy z tż-tem.
Gratulacje my mamy rocznicę zaręczyn 7 września już niedługo...

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a jedna ma juz w szafie
... i to tak zapakowaną, że jej rozpakowywanie będzie trwało chwilę ale przynajmniej nie zaglądam cały czas

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no dziwne bo ja jakoś widzę Ciebie w nim

ten mój dzik dopiero wraca z roweru i chyba zgadłam z ta kanapką nie wiem czy zdążę coś zmierzyć, ale przed chwilą robiłam próbę z prześcieradłem i chyba będzie dobrze bo jestem proporcionalnie zbudowana
Leżę robiłaś próbę z prześcieradłem? zrób zdjęcie, koniecznie

Gosica
u Was raczej nie braknie wódki a obrączki jakie chcesz? nie pytam jakie chcecie skoro TŻ wszystko jedno

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
To ja poproszę o dopisanie mnie jako pierwszej PM z 09.10.2010

Dziś jedziemy wpłacić zaliczkę na salę, potem od jutra urlop na 2 tyg a potem przygotowania...aaah...ni e mogę się doczekać
Witaj

Cytat:
przereklamowane jak dla mnie

witam witam napisz cos o Was

a ja mam salę i orkiestrę foto-nie mogę się zdecydować a kamerzysta póki co nie wiem jaki i czy w ogóle
Mam ten sam problem

Cytat:
nam sie prawdopodobnie szykuje kolejne wesele na przyszly rok, bo wlasnie znajomi sie zareczyli kolezanka juz od dluzszego czasu meczyla kolege zeby sie w koncu zareczyli. no to kolega kupil pierscionek i pojechali nad morze... pierscionek schowal gdzies w lazience zeby go nie znalazla... no i znalazla... zareczyli sie nad kiblem
Dobre nie ma to jak romantyczna sceneria

Jazz to ja kiedyś pytałam jaka to suknia i miałam nazwę w tytule
Stary 2009-08-25, 17:45   #2582
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

Cytat:
ale mnie TZ wkurzył jaaaa! nie dość, że nie szanuje mojego czasu(mówił, że będzie o 16:00) to jeszcze on jest wielce poszkodowany on jest chyba niedorozwinięty wkurza mnie
niech mi ktoś znajdzie normalnego TZ-a
To niedobry pomysł Normalny TŻ by z Tobą nie wytrzymał
Nie no żarty żartami ale ja też się wkurzam na TŻta jak marnuje mój czas przez spóźnialstwo

Cytat:
ee no jak to nie sprowadzali my z rodzenstwem mamy zdjec od groma ojciec cykal Zenitem z reszta moi rodzice z czasow mlodosci i imprezek tez maja sporo
O mój ojciec też miał zenita z taką wielką dokręcaną lampą błyskową I sam wywoływał zdjęcia Taką miał pasję

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Gosica
u Was raczej nie braknie wódki a obrączki jakie chcesz? nie pytam jakie chcecie skoro TŻ wszystko jedno
Haha no tak Ja chcę takie proste zwykłe ze ściętymi krawędziami Ale na stówę to powiem dopiero jak poprzymierzamy (bo od tego się nie wymiga )
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:51   #2583
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
]

O mój ojciec też miał zenita z taką wielką dokręcaną lampą błyskową I sam wywoływał zdjęcia Taką miał pasję
moj sam nie wywolywal. ale foty cykal namietnie z reszta mamy ten aparat gdzies w piwnicy. TZa tata tez mial i nawet TZ pare lat temu zrobil nim sliczne czarno-biale foty Krakowa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
]Haha no tak Ja chcę takie proste zwykłe ze ściętymi krawędziami Ale na stówę to powiem dopiero jak poprzymierzamy (bo od tego się nie wymiga )
my w takich wygladalismy jakbysmy zalozyli zakretki od srubek na palce
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:52   #2584
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
ale mnie TZ wkurzył jaaaa! nie dość, że nie szanuje mojego czasu(mówił, że będzie o 16:00) to jeszcze on jest wielce poszkodowany on jest chyba niedorozwinięty wkurza mnie
A mnie zaczyna wkurzać rodzina tż-ta.Tysiąć pytań do,czy ja się interesuje ich życiem. Ostatnio drażnią mnie ludzie.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Gratulacje my mamy rocznicę zaręczyn 7 września już niedługo...
Dziękuje za gratulacje. No to Wasza rocznica też niedługo,fajno.

No nic spadam na chwile,ide z tż-tem po kebaba.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-08-25 o 17:53
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:53   #2585
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

my w takich wygladalismy jakbysmy zalozyli zakretki od srubek na palce
I właśnie dlatego się nie zarzekam Poprzymierzamy to zobaczymy Póki co u innych osób jak widzę takie na palcach to mi się podobają
Stary 2009-08-25, 18:03   #2586
Samoa
Zakorzenienie

dOBRA MUSZE NA TO TERAZ ODPISAĆ, BO JAJA

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Kasiu się śmiejemy, a babcia mi wczoraj taką historię opowiadała, że właśnie dotyczyła zabijania młodych dziewcząt i sprzedawania na mięso, przez Zydów w sklepach ( to w czasach wojny )
A to ciekawe że Zydzi sobie w czasie tak na lajcie prowadzili sklep hmmm, czyżby dali komus w łapę, żeby nie wylądowac w obozie?

Cytat:
Lain to nie brednie, moja babcia mówi że jej dzieciństwo nie było najlepsze i że ciągle jej sie do dzisiaj śnią rzeczy które widziała, więc to nie są brednie, a jak wchodziły do sklepu to dwie przed stały na czatach a dwie wchodziły bo bały się że z niego nie wyjdą. Widzę że mało wiesz o latach wojny, cieżko też żebyś wiedziała jak tego nie przeżyłaś, a moja babcia głupot nie opowiada, bo i gorsze historie słyszałam, ale nie będę tutaj opowiadać.

moja babcia w czasie wojny pracowała przymusowo i mi żadnych takich bajek nie opowiadala, opowiadała mi prawdziwie przreażające historie z życia wzięte a nie jakies bajki o Żydach, także ja popieram to co mówi Lainw 100%

Cytat:
a ja wierzę, bo Babcia się zawsze o żydach dobrze wypowiadała i nikt w rodzinie ani antysemitą ani rasistą nie jest nie jest dużo takich historii ale conajmniej dwie z jej opowiadań pamiętam. Każdy wierzy w co chce wierzyć, nie sądzę żeby dziewczyny w wieku 16-18 lat wymyślały sobie takie historie żeby się po prostu bać wejść do sklepu....i robić sobie z tego paranoje, zwłaszcza że moja Babcia jest osobą bardzo wierzącą i nie kłamie, ale nie zamierzam Cię do tego przekonywać, nie każdy mógł widzieć takie rzeczy tak jak i Twoi dziadkowie. A o noworodkach żadnych historii nie słyszałam
16-18 lat w czasie wojny to nie to sao 16-18 lat jak teraz kiedy ludzie maja większą wiedze i świadomość.

Cytat:
Moja BAbcia nie słucha Radia Maryji ani nie ogląda Trwam, bo ma swój rozum i nie da sobie wmówić rzeczy, które tam się opowiada, ale jak ktoś nie ma swojego zdania to wszystko może podłapać od innych. Nie wiem czy widziała, nie dopytywałam się, za to widziała inną scenę, kiedy młodą dziewczynę- dziewicę wrzucono do wielkiej beczki poprzebijanej gwoździami i nią obracali żeby krew z młodej dziewicy mieć , a to było przydatne do chrztu dzieci. I babcia mówiła że pamięta jej krzyki i że to było takie straszne że jej się to po nocach śni, no to może rzeczywiśćie jej się to przyśniło, co? I to widziała na własne oczy, a o historię ze sklepem się dopytam bo mnie to zaciekawiło. lain dziwi mnie twoje szydercze podejście:" i szła z koleznakami do zydowskieo sklepu kupować mieso z młodych dziewczat?" nie kupowała mięsa w tym sklepie, z tego co opowiadała dziewczyny wchodziły do sklepu i jak nikogo nie było oprócz nich to już z niego nie wychodziły a facet sprzedaje mięso to co myślisz że rozmawiał z nimi i wypuszczał tylnimi drzwiami? Ludzie nie chcieli wiedzieć co się na prawdę działo, nie wiem czy była to powszechna praktyka- wątpię, mówię o przykładzie jednego sklepu. Babcia często mówi że Zydom Polacy bardzo pomagali, a oni robili takie rzeczy. Mimo wszystko o każdej nacji można powiedzieć że coś tam robiła, media pełne są tych historii

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

ja tez mówię o psycholach dla mnie a nie o całym narodzie, nie generalizuję i tak jak już napisałam takie rzeczy zdażają się nadal i to nie tylko w tym narodzie...

Ale rzeczywiście nie jest to temat ślubny, więc może warto zakończyć tę rozmowę
a z ta bęczką to juz szczyt szczytówJakby chceili krew z dziewicy to żeby nie marnowac materialu łatwiej byłoby obuchem w łeb i spuścić z żył a nie jakieś beczkiWojenne urban legends jak na moje oko.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
lain powiedzmy, że po porstu nie jesteśw stanie tak na prawdę wyobrazićsobie czym jest wojna i co robio z człowiekiem.. zwłąszcza głodnym człowiekiem... CHoć opowieści te zdają siębyćmakabryczne i nierpawdziwe.. np ja jestem w stanie w takie coś uwierzyć. W momencie jak sie nie ma co włożyć do garnka a zupe gotuje sie na jakichśśmieciach.. opowieśći teog typu są możliwe.. nawet będąc największym realistą i racjonalistą.

cert nie masensu nikogo tu przekonywać.. bo takie opowieści zrozumieją ludzie którzy znaja wojnę z własnego doswiadczenia a ni z opowiadania dziadków.. Ja duzo czytałam o tamtych czasach i lain uwierz takei rzeczy są mozliwe.. ale skąd nasze pokolenie moze o tym wiedzieć.. My często nie wyobrażamy sobie co to znaczy puste półki sklepowe a co dopiero taki głod, że zupy się na ścierkach gotuje..
lain powiedz mi tka na prawdę co CIę dziwi w tych jej opowieściach.. czytałaś medaliony?? byłas w oświęcimiu.. czy jeszcze trzeba CI dowodów, ze ludzie potrafia być jak zwierzęta
Kubusewa ale co innego głodni ludzi, którzy faktycznie zjadali swoich martwych wspóltowarzyszy(przykład chcoaiżby w cytowanych przez Ciebie Medialionach) a co innego zabijanie dziewczyn i sprzedawanie w sklepie jakgdyby nigdy nic. Owszem kanibalizm podczas wojny miał miejsce, ale nie handel ludzkim mięsem przez Żyda-przedsiębiorcę.
I tutaj mozna sensownie porozmawiać, polecam literaturę historyczna a nie opowieści nastolatek

Cytat:
chyba musisz troche nadrobic poprzednie watki albo poczekac na dalszy rozwoj wydarzen i kolejne dyskusje z Kubusewa wtedy moja wypowiedz zdziwieniem dla ciebie nie bedzie
ja polecam włamanie sie do archiwum mojego gg tam jeszcze więcej pikantnych treści by Kubusewa

Cytat:
ooo a Samcia sie w koncu skusila zeby wejsc na Wizazyk czy jej przekazujesz?
swoja droga chyba troche sie nudzi na tych praktykach
nie nudze się, wręcz przeciwnie, po prostu mam odpaloną pocztę i gg a że wszystko robie na kompie to sobie gadam z KasiąRaz klik praca-raz Kasia

Cytat:
zyskac w czyich oczach? bo Certina sie oburzyla a ja prawde mowiac nie mam potrzeby zyskiwac na Wizazu czegokolwiek... mam dystans (tobie dalej tego brakuje)
pisze co mysle pewno wiele z nas mysli podobnie...
założe się, ze chodzi o to, że musisz wspomóc swoje ego

Cytat:
no coz... nic na to nie poradze
pewno najlepiej byloby podyskutowac z soba... szkoda ze tak sie nie da
obyś nigdy nie osiągnęła tego pułapu wtajemniczenia

Haha no Kasia miala rację, że musze to przeczytać:Tak jak mówiłam, mam to samo zdanie co Lain.
I zeby nie bylo mam prawo się wypiwedzieć, bo po to jest forum
Stary 2009-08-25, 18:07   #2587
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
podobno ze swojego slubu tak malo sie pamieta, ze film to super sprawa. mozna wszystkozobaczyc jesczze raz. albo zobaczyc rzeczy ktorych sie nie widzialo
też tak uważam... zwłaszcza, żenie mozna być wszędzie a taki kamerzysta moze nagraćnp życzenia dla państwa młodych albo cokolwiek innego czego panstwo mlodzi nie widzieli osobiscie.. kamerzysta musi być
Stary 2009-08-25, 18:08   #2588
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
nie nudze się, wręcz przeciwnie, po prostu mam odpaloną pocztę i gg a że wszystko robie na kompie to sobie gadam z KasiąRaz klik praca-raz Kasia
taaa i jemy razem śniadanie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 18:08   #2589
lain
Zakorzenienie

Cytat:
założe się, ze chodzi o to, że musisz wspomóc swoje ego
oo zesz, zdemaskowalas mnie

Cytat:
obyś nigdy nie osiągnęła tego pułapu wtajemniczenia
coz... mogloby to byc calkiem interesujace przezycie

ide odgrzewac obiad i witac TZa w drzwiach...
jak rasowa kura domowa

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-08-25 o 18:12
Stary 2009-08-25, 18:20   #2590
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

jak rasowa kura domowa
A ja właśnie ugotowałam obiadokolację dla mnie i brata, zjadłam i idę golic nogi Bo potem aero a potem randka z TŻtem bo mamy dziś wolną chatę Rodzice oglądają zielone wzgórza nad Solina Więc TŻcik śpi u mnie
Stary 2009-08-25, 18:20   #2591
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
brr ja bym nie mogla patrzec jak TZ zabija zwierzatko
wczoraj to bym chyba w depresje popadla gdyby przejechal tego biednego jeza
ja dokladnie tak samo

Cytat:
Napisane przez martusia951 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki

Od jakiegos czasu w wolnych chwilach podczytuję Wasz wątek no i zdecydowałam sie dołączyc do Was (o ile mnie przyjmiecie).
Ślub bierzemy 6 lutego 2010, także zostało nam niecałe pół roku
ej ale zostan z nami

Cytat:
nam sie prawdopodobnie szykuje kolejne wesele na przyszly rok, bo wlasnie znajomi sie zareczyli kolezanka juz od dluzszego czasu meczyla kolege zeby sie w koncu zareczyli. no to kolega kupil pierscionek i pojechali nad morze... pierscionek schowal gdzies w lazience zeby go nie znalazla... no i znalazla... zareczyli sie nad kiblem
Super!!

Cytat:

Cytat:
taaa i jemy razem śniadanie
no, dzis Kaśka robiła

Cytat:
oo zesz, zdemaskowalas mnie

coz... mogloby to byc calkiem interesujace przezycie

jak rasowa kura domowa
ma sie ten szósty zmysłWczoraj zostałam oświecona co do mojej osoby i teraz przekazuje nauki innym
Stary 2009-08-25, 19:06   #2592
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Tancia u nas bedzie podobnie tylko że prosiak owłosiony hehehe dzik będzie nadziewany kaszą, a to tylko dlatego że wujo mojego TŻ jest mysliwym.
To u mnie będą wyroby na wiejski stół z prosiaka, bo mój dziadzio ma wędzarnię i rodzice niedawno słyszeli o takim panu, który nie jest rzeźnikiem, ale jego hobby jest robienie takich właśnie wyrobów i jest podobno niesamowity i rodzice chcą żeby on nam porobił różne kiełbaski, paszteciki z żórawiną i inne takie (tylko pytanie czy mu się będzie chciało), a te szyneczki i kiełbaski się uwędzi u dziadka i będzie git! Dziadek jeszcze w zależności od tego jaki zapach ma mieć mięsko, to dodaje określone drewno, bo się zna na tym i tak to wszystko cudnie pachnie, że masakra.

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
My tez mamy wyborowa, bo własnie mama dzowniła i sie zapytałam coś mi świtało że albo wyborowa albo Pan Tadeusz, no także juz pewna jestez ze Wyborowa
U nas też Wyborowa na razie wygrywa. Dziewczyny, które kupują w Selgrosie. Mam do Was pytanie. Wiem, że trzeba mieć tam selgrosową kartę, żeby robić zakupy, ale powiedzcie mi czy bez tej karty da się wejść? Tzn. nie chcę nic jeszcze kupować, ale myślałam, żeby z TŻ się przejechać i sprawdzić cenę Wyborowej, żeby mieć porównanie z hurtownią i ciekawa jestem czy by nas tak wpuścili.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
http://www.slubnesuknie.pl/s,5,Porady.html
znalazłam tu troszkę porad dotyczących doboru sukni do figury jak któraś chce niech sobie zerknie
Ja już sama zauważyłam, że do dużego biustu dekolty w V dobrze wyglądają, ale szczerze mówiąc nie podoba mi się to, że do XL nie pasują koronki, bo mi się właśnie takie koronkowe suknie podobają. A w ogóle co to jest muślin

Cytat:
wtf
A co to znaczy wtf

Cytat:
dobra to Wam napiszę, że jak mnie TZ pokocha to dzisiaj pójdę zmierzyć jakąś rybkę by się przekonać co moja doopa na to, bo ja na to jak na lato
Coś mi mówi, że on już Was dawno kocha

Cytat:
mi by bylo nieprzyjemnie gdyby jakis obcokrajowiec mi powiedzial co tez Polacy robili kiedys tam tylko na podstawie zachowania jednego czy dwoch osobnikow...
Ja nie o Polakach, ale o Niemcach słyszałam. Mieszkałam z żydowską rodziną. Moja host-matka jak wypełniała ankietę, to napisała, że nie chce dziewczyny z Niemiec, a najchętniej widziałaby Polkę i mi potem powiedziała, że Niemki żadnej nie chciałaby mieć w domu z powodu historii i by się dziwnie czuła mając Niemca pod swoim dachem. Serio. Taki tekst. Trochę mnie tym zdziwiła, bo znałam tam Niemki, które były w żydowskich domach i nikomu nic nie przeszkadzało. A ta moja rodzina też wcześniej nie zdradzała takich uprzedzeń, więc moje zdziwienie było duże. A może to dlatego, że mieli polskie nazwisko i też im ktoś kiedyś opowiadał co widział nie wiem, nie dopytywałam. Dla mnie to nie był problem iść z nimi do Synagogi i spędzać wszystkie ich święta wg ich tradycji. Wręcz przeciwnie - bardzo się cieszyłam, że poznam inną kulturę i religię za razem. I coś śmiesznego: ich rabini/rabinowie (?) też jeżdża super furami

Mi też babcia coś wspominała, że Żydzi (tak, tak mówiła w liczbie mnogiej) mordowali Polaków (chociaż trochę to dziwny tekst: Żydzi Polaków, bo przecież Ci Żydzi mieszkający w Polsce też byli Polakami nie?). Ale Ja wtedy miałam naście lat i mi powiedziała, że takie rzeczy co na własne oczy widziała, to nie będzie dziecku opowiadać. I może to i lepiej Ja nawet horroru w tv nie mogę ogladać taki typ jestem

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
pochwalę się dziś agaian byłam na make-up niestety trafiłam na wieczorowy (lub stety.. )
napstrykałam sobie zdjęć, heh narcyz ze mnie
Gdzie Ty na te makijaże chodzisz?

A historia z oświadczynami nad kiblem jest the best
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:15   #2593
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
U nas też Wyborowa na razie wygrywa. Dziewczyny, które kupują w Selgrosie. Mam do Was pytanie. Wiem, że trzeba mieć tam selgrosową kartę, żeby robić zakupy, ale powiedzcie mi czy bez tej karty da się wejść? Tzn. nie chcę nic jeszcze kupować, ale myślałam, żeby z TŻ się przejechać i sprawdzić cenę Wyborowej, żeby mieć porównanie z hurtownią i ciekawa jestem czy by nas tak wpuścili.

bez karty nie wejdziesz mozesz sie podczepic pod kogos kto ma, bo na karte wchodza dwie osoby, ale tak bez karty to nie da rady

Cytat:
A co to znaczy wtf
"what the fuck"

chyba bedziemy miec ta laske do spiewania http://www.muzykanaslub.pl/index.php?txt=anielski
tzn. jak ma wolny termin i nas nie zabije cena polecaja ja na dwoch forach regionalnych to pewno dobra jest
napisalam maila i czekam
Stary 2009-08-25, 19:16   #2594
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

A co to znaczy wtf
What the fuck
Idę na aero
Stary 2009-08-25, 19:24   #2595
certina4
Wtajemniczenie

Samoa przyszła i zamiotła wszystko pod stółtak też można, widze że bardzo po łebkach przeczytałaś naszą dzisiejszą dyskusję, ale to Twoja sprawa, co wiem to wiem i nikt mi nie wmówi że było inaczej tylko dlatego że w to nie wierzy, a że Ty akurat nie masz nikogo kto mógłby Ci powiedzieć jak wyglądały lata wojny to może nie wypowiadaj się na ten temat że to bujdy, nie wiesz, nie słyszałaś, ok ale nie wmawiaj mi że było inaczej jak nie masz o tym zielonego pojęcia a jeśli śmieszy Cię to co się działo i co napisałam to świadczy jedynie o Twojej niedojrzałości. Tyle ode mnie. Jazz widzę że Twoi dziadkowie też sporo przeżyli,

"dOBRA MUSZE NA TO TERAZ ODPISAĆ, BO JAJA"
Samoa ile Ty masz lat?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:25   #2596
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
chyba bedziemy miec ta laske do spiewania http://www.muzykanaslub.pl/index.php?txt=anielski
tzn. jak ma wolny termin i nas nie zabije cena polecaja ja na dwoch forach regionalnych to pewno dobra jest
napisalam maila i czekam
Super. Jak ostatnio jak byłam u koleżanki z pracy na ślubie, to miała dwie osoby panią i pana. Super śpiewali (bez mikrofonów). Koleżanka miała mieć scholę, ale jakiś tydzień czy dwa przed ślubem usłyszała, że dzieci jadą na kolonię i przyślą kogoś innego. Trochę się obawiała, bo nie wiedziała co to znaczy, że kogoś innego przyślą, ale się wszystkim strasznie ten śpiew podobał i ona sama też się cieszyła.
Stary 2009-08-25, 19:28   #2597
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
dOBRA MUSZE NA TO TERAZ ODPISAĆ, BO JAJA

A to ciekawe że Zydzi sobie w czasie tak na lajcie prowadzili sklep hmmm, czyżby dali komus w łapę, żeby nie wylądowac w obozie?

moja babcia w czasie wojny pracowała przymusowo i mi żadnych takich bajek nie opowiadala, opowiadała mi prawdziwie przreażające historie z życia wzięte a nie jakies bajki o Żydach, także ja popieram to co mówi Lainw 100%

16-18 lat w czasie wojny to nie to sao 16-18 lat jak teraz kiedy ludzie maja większą wiedze i świadomość.

a z ta bęczką to juz szczyt szczytówJakby chceili krew z dziewicy to żeby nie marnowac materialu łatwiej byłoby obuchem w łeb i spuścić z żył a nie jakieś beczkiWojenne urban legends jak na moje oko.

Haha no Kasia miala rację, że musze to przeczytać:Tak jak mówiłam, mam to samo zdanie co Lain.
I zeby nie bylo mam prawo się wypiwedzieć, bo po to jest forum

masz duuużą wyobraźnię dziewczyno "urban legends" sorry powaliłaś mnie tym tekstem, zastanawiam się z kim ja w ogóle tutaj rozmawiambo mam wrażenie że z dziewczynką która nie ma pojęcia o życiu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-25, 19:29   #2598
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Jazz widzę że Twoi dziadkowie też sporo przeżyli
Nie wiem ile przeżyli, bo mi szczegółów, jak napisałam, na moje szczęście nie opowiadali.
Stary 2009-08-25, 19:30   #2599
madziulka_
Zakorzenienie

Cześć Kotki
O czym debatowałyście ostatnimi czasy?
Wybaczcie nie miałam czasu czytać, pisać..

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:34   #2600
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem ile przeżyli, bo mi szczegółów, jak napisałam, na moje szczęście nie opowiadali.

na pewno dużo, skoro napisałaś że babcia Ci mówiła że takie rzeczy co widziała na własne oczy to nie chciałaby żebyś wiedziała

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-25, 19:39   #2601
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Cześć Kotki
O czym debatowałyście ostatnimi czasy?
Wybaczcie nie miałam czasu czytać, pisać..
To nie czytaj, ale mi powiedz co to jest muślin?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
na pewno dużo, skoro napisałaś że babcia Ci mówiła że takie rzeczy co widziała na własne oczy to nie chciałaby żebyś wiedziała
Wtedy uważała, że jestem dziecko i cokolwiek nie widziała, to nie chciała 'dziecku' opowiadać. Nie wiem może teraz by mi poopowiadała gdybym chciała, ale jak już pisałam Ja nawet horrorów nie oglądam, więc nawet gdyby tymi opowieściami było to że siedzieli w lesie jak ktoś mordował w jakieś w wiosce i oni się w tym lesie trzęśli ze strachu (mój drugi dziadek tak wiał do lasu), to i tak nie chcę tego słuchać, bo Ja nie lubię o strasznych szczegółach słuchać. Pod tym względem jestem boi-dupa
Stary 2009-08-25, 19:40   #2602
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Super. Jak ostatnio jak byłam u koleżanki z pracy na ślubie, to miała dwie osoby panią i pana. Super śpiewali (bez mikrofonów). Koleżanka miała mieć scholę, ale jakiś tydzień czy dwa przed ślubem usłyszała, że dzieci jadą na kolonię i przyślą kogoś innego. Trochę się obawiała, bo nie wiedziała co to znaczy, że kogoś innego przyślą, ale się wszystkim strasznie ten śpiew podobał i ona sama też się cieszyła.
ja nie lubie jak faceci spiewaja takie rzeczy, wiec sie wzbraniam rekami i nogami przed spiewem organisty stad pomysl na taka dziewczyne do spiewania
no a schola do mojego repertuaru slubnego odpada, bo to bedzie muzyka klasyczna a nie piesni religijne

Cytat:
a że Ty akurat nie masz nikogo kto mógłby Ci powiedzieć jak wyglądały lata wojny to może nie wypowiadaj się na ten temat że to bujdy, nie wiesz, nie słyszałaś, ok ale nie wmawiaj mi że było inaczej jak nie masz o tym zielonego pojęcia
akurat wszystkie jestesmy w takim wieku, ze chyba dziadkowie wiekszosci z nas przezyli czasy wojny i zapewne wiele wnukom opowiadali. moi mi opowiadali bardzo duzo, jak zwiewali przez rzeke, jak im zajeli dom itd. ale o chrztach(!) Żydow w krwi dziewic to mi nie opowiadali
przyznaj szczerze - nie wydaje ci sie ta historia mocno naciagana juz sam fakt chrztu...
Stary 2009-08-25, 19:43   #2603
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
masz duuużą wyobraźnię dziewczyno "urban legends" sorry powaliłaś mnie tym tekstem, zastanawiam się z kim ja w ogóle tutaj rozmawiambo mam wrażenie że z dziewczynką która nie ma pojęcia o życiu
cert nie ma sensu się wytrząsać nad ignorantami.. one jak Tomasz jak nie dotkne to nie uwierze.. Ty wiesz swoje a one swoje i dajmy spokoj tej dyskusji. Wiem, że chciałaś dobrze, ale niestety ograniczoność niektórych jest niereformowalna.. Zaraz się okazę że jesteś ta co to zawsze bujki wszczyna i takie różne.. jużto sama przerabiałąm więc wiem co mówię.. One o tym nie słyszały nikt im o tym nie mówił w związku z tym wszyscy inni muszą przyjąćza pewnik, że to nieprawda...
Daj spokoj i nie dyskutuj.. młode to i niedoświadczone.. dlatego tak pyskuje
Stary 2009-08-25, 19:48   #2604
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
To nie czytaj, ale mi powiedz co to jest muślin?
Hmm cóż za pytanie
Pierwsze skojarzenie mam z rodzajem materiału

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:49   #2605
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubie jak faceci spiewaja takie rzeczy, wiec sie wzbraniam rekami i nogami przed spiewem organisty stad pomysl na taka dziewczyne do spiewania
no a schola do mojego repertuaru slubnego odpada, bo to bedzie muzyka klasyczna a nie piesni religijne

akurat wszystkie jestesmy w takim wieku, ze chyba dziadkowie wiekszosci z nas przezyli czasy wojny i zapewne wiele wnukom opowiadali. moi mi opowiadali bardzo duzo, jak zwiewali przez rzeke, jak im zajeli dom itd. ale o chrztach(!) Żydow w krwi dziewic to mi nie opowiadali
przyznaj szczerze - nie wydaje ci sie ta historia mocno naciagana juz sam fakt chrztu...
lain a może ona tak nazwlaa chrztu bo nie umiala w danym momencie znalezc innego slowa.. są obrzedy zydowskie w ktorych sie uzywa krwi skoro taka z ciebei znawczyni to powinnas wiedziec..a poza tym nie wiadomo, do czego im była potrzebna wiec takie mowienie bo mi babcia nie opowiadal to znaczy ze to bujda jest ignorancja.. to samo sie tyczy samojowych lajtowych sklepow.. Wojna trwala 5 lat nie sadze zeby wszyscy tak tylko siedzieli po piwnicach i choali sie przed wrogiem.. 5 lat.. przeciez trzeba bylo jakos zyc, cos jesc, zarabiac na jedzenie cieple ubranie.. przetrwanie.. moj tato opowiadal mi wiele historii z czasow wojny.. mimo ze byl dzieckiem gdy wojna sie zaczela i no wiele mozna zarzucic pamieci dziecka .. ot ja nie mowie eee tato to bujdy co mowisz....
Stary 2009-08-25, 19:52   #2606
centipede
Zadomowienie

Jazz o ile się nie mylę to muślin to jest materiał, z którego jest uszyta suknia tego typu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8417_b1_080913050703.jpg (20,1 KB, 18 załadowań)
Stary 2009-08-25, 19:55   #2607
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już sama zauważyłam, że do dużego biustu dekolty w V dobrze wyglądają, ale szczerze mówiąc nie podoba mi się to, że do XL nie pasują koronki, bo mi się właśnie takie koronkowe suknie podobają. A w ogóle co to jest muślin
muśli to na moje oko cos ala apaszka, ale ja sie nie znam

Cytat:
napisalam maila i czekam
słucham własnie, super Moja mam achce spiewaczkę to jak Ci odpisze proszę o fw

Cytat:
Samoa przyszła i zamiotła wszystko pod stółtak też można, widze że bardzo po łebkach przeczytałaś naszą dzisiejszą dyskusję, ale to Twoja sprawa, co wiem to wiem i nikt mi nie wmówi że było inaczej tylko dlatego że w to nie wierzy, a że Ty akurat nie masz nikogo kto mógłby Ci powiedzieć jak wyglądały lata wojny to może nie wypowiadaj się na ten temat że to bujdy, nie wiesz, nie słyszałaś, ok ale nie wmawiaj mi że było inaczej jak nie masz o tym zielonego pojęcia a jeśli śmieszy Cię to co się działo i co napisałam to świadczy jedynie o Twojej niedojrzałości. Tyle ode mnie. Jazz widzę że Twoi dziadkowie też sporo przeżyli,

"dOBRA MUSZE NA TO TERAZ ODPISAĆ, BO JAJA"
Samoa ile Ty masz lat?
jakbys doczytała to byś nie pisała, że nie mam osoby, która moze mi zrelacjonowac lata wojny jako naoczny świadek. MOja babcia ma bardzo duże doświadczneia z tego okresu, podobnie jak mój dziadek, więc nie filozofuj pani dojrzała, ale nie znająca historii.
Mam 22 lata, prawie 23 jesli Cie to bardziej zmartwi.

Cytat:
no dla mnie dziewczyna w beczce nabitej gwoździami i żyd sklepikarz sprzedający mlode dziewczęta na kotlety to to samo co diabeł podjeżdżający na wiejskie dyskoteki, wybacz, ale za duzo ksiązek historycznych na temat drugiej wojny swiatowej sie naczytałam i za duzo opowieści babci nasłuchałam.

Cytat:
cert nie ma sensu się wytrząsać nad ignorantami.. one jak Tomasz jak nie dotkne to nie uwierze.. Ty wiesz swoje a one swoje i dajmy spokoj tej dyskusji. Wiem, że chciałaś dobrze, ale niestety ograniczoność niektórych jest niereformowalna.. Zaraz się okazę że jesteś ta co to zawsze bujki wszczyna i takie różne.. jużto sama przerabiałąm więc wiem co mówię.. One o tym nie słyszały nikt im o tym nie mówił w związku z tym wszyscy inni muszą przyjąćza pewnik, że to nieprawda...
odezwala się ta stara, doświadczona i oświecona.
Stary 2009-08-25, 19:56   #2608
lain
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziala juz 'tracaca myszka' i jakze doswiadczona przez zycie Kubusewa
ehh

Cytat:
lain a może ona tak nazwlaa chrztu bo nie umiala w danym momencie znalezc innego slowa.. są obrzedy zydowskie w ktorych sie uzywa krwi skoro taka z ciebei znawczyni to powinnas wiedziec..
to widocznie slaba ze mnie znawczyni uswiadom mnie w takim razie do jakich to obrzedow potrzebna Żydom niekoszerna krew dziewic
Stary 2009-08-25, 20:00   #2609
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

jak babcia mówi że na oczy widziała to nie nie wydaje mi się naciągana, właśnie jest w domu i jej zapytałam czy jest pewna że akurat ci Żydzi chcieli krew do chrztu, a ona mówi: " Oni mówili że do chrztu, a nikt nie dociekał do czego tak naprawdę była im potrzebna, myślę że do picia bo Oni mieli jakieś takie zwyczaje, a czego o to teraz pytasz?" no więc powtarzam niedowiarkom to co usłyszałam od osoby która na własne oczy to widziała a urban legends to nie było. NIe będe się już nad tym rozwodzić, taka jest prawda, kto chce wierzyć to dobrze, kto nie to nie

Cytat:
e tam nie wszczynam tylko odpowiadam na zarzuty wymysłów i bujd powielane przez Samoe i Lain, ale masz rację, to niekończońca się dyskusja, bo każdy obstaje przy swoim, szkoda tylko że mówi się że moja babcia coś wymyśliła jak dziewczyny jej nie znają i nie mają pojęcia co przeżyła, przykre jest że próbują zakłamać i wyszydzić przeszłość. To tylko mnie razi że nie daje się wiary słowom ludzi, ale nie martw się Kubusewa ja też będę wyśmiewać to co Samoa napisze, bo przecież nie mogę dać wiary wszystkiemu co Ona myśli

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-25, 20:01   #2610
Dżasta87
Raczkowanie

Słuchajcie dziewczyny, na temat Niemców, Żydow i wojny mozecie dyskutować latami, ale jak komuś brakuje wiedzy to zapraszam do książęk i wszelakich pamiętników- tam wszystko opisane- poczynawszy jak z kości lódzkich robili mydła i tym podobne wyroby, do tego jak ludzie jedli zupy z ludzi- dopiero po solidnej lekturze wypada sie wypowiedziec.

Co do Selgrosu to bez karty nie da sie wejsc- bo na poczatku babki skanuja kod( czy cos tam),no i pozniej przy kasie. za to mozna wejsc bez problemu na czyjas karte.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości