|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w zwiazku z obcokrajowcem III czyli kolejne losy Mieszadełek
Cytat:
![]() Cytat:
na chama mi wcisneli klienta o 16, kiedy o tej porze mialam kogos innego kazali mi go przelozyc na 17:30 zgodzilam sie, pod warunkiem ze go o tym poinformuja zajezdzam na miejsce i oczywiscie okazuje sie, ze nikt mu nic nie powiedzial no i tak koles se czekal prawie 2h glodny jak mu obiad zrobie ![]() juz normalnie slow mi brakuje chyba zaczne rozgladac sie za czyms innym... Cytat:
![]() Cytat:
ja u siebie w grupie, jestem srednio strasza od reszty o jakies 4-5 lat ![]() Cytat:
ej, nie spadaj... opowiadaj co u Ciebie i S., jak w pracy, itd. ![]() ja wszystko chce wiedziec Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tez planuje zakup ale kupie wersje ang. bo pewnie polskiej nie znajde w sumie nawet nie pamietam kiedy czytalam ksiazke po polsku teraz czytam "the 19th wife" tez polecam Cytat:
![]() sie chlopak spisal
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Szien- najgorsze jest to ze brak organizacji odbija sie na niewinnych ludziach- w twoim wypadku chorych staruszkach. Biedni ludzie
A firma strasznie nieodpowiedzialna.Nie dziwie sie ze masz doscA tak przy okazji zareczyn- napisz ile jestes z tz i jak sie poznaliscie? Pewnie juz gdzies to pisalas ale mi umknelo
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja moglabym se olac, zwalac za kazdym razem na firme i sie nie przejmowac ale tak nie moge, no normalnie serce mi peka ja zle sie czuje jak sie spoznie nawet o te glupie 10 min a co dopiero o pare godzin ja naprawde lubie swoich klientow, to sa super ludzie, ja na uszach staje zeby im ulatwic zycie a oni sobie wszystko olewaja a najgorsze jest w tym wszystkim to, ze oni traktuja jednych lepiej niz innych Ci co sa samotni i nie maja rodzin i mieszkaja sami to zawsze sa olewani a Ci co mieszkaja z kims, albo rodzina regularnie sprawdze poziom oferowanej opieki to sa noszeni na rekach bo taki czlonek rodziny moze zadzwonic do sluzb socjalnych i narobic firmie bigosu po prostu zarabiscie -------------------------------------------------- a co do Tz'a to jestesmy ze soba, tak pi razy drzwi, jakies 2 lata i 2 mce ![]() pracowalam dla tej agencji, ktora przysyla nam Butelki TAK, bylam jedna z nich ![]() Tz byl moim pierwszym i ostatnim klientem po moim pierwszy razie u niego, musialam jechac do Finlandii na egzaminy na studia dzien po tym jak opuscilam progi jego domu agencja zadzwonila do mnie, zeby mi powiedziec ze Tz chce mnie z powrotem i ze to fenomen bo nigdy do nich nie dzwonil w tej sprawie dla mnie to bylo takie samo zaskoczenie jak dla nich bo mialam wrazenie, ze on mnie nie lubi ![]() bo sie malo odzywal :P no i po Finlandii, wrocilam na 3 tyg. potem znowu na 3 tyg potem byly moje urodziny, gdzie on kupil mi wielkiego torta-sernika z truskawkami i zaspiewal mi Postman Pat ![]() co oczywiscie bylo zartem, kiedy zapytal mnie co chce na ur. od niego (nie moglismy dostawac prezentow od pracodawcy) ale on to wzial na powaznie zawolal mnie rano do pokoju nalozyl czapke, do ktorej byl przyklejony tasma klejaca znaczek poczty angielskiej, do lozka przylepil kota Postman Pat'a i zaspiewal piosenke no i kilka dni pozniej, mielismy nasz pierwszy pocalunek i potem sie ukrywalismy przed agencja przez jakis rok (bo w tym czasie studiowalam w Finlandii i jak przyjezdzalam to chcialam byc u niego wiec nie moglismy nic im powiedziec) no i to chyba wszystko
|
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tz- sympatyczna historia Wesolo wam razem Nie wiem dlaczego, ale jakos mialam wrazenie ze jestescie razem o wiele dluzej.
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
ja cos tam pamietalam o tym ze bylas butelka swojego tzta
szienasku ty zareczony
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z S dobrze. Narazie czekam na rozwój wydarzen w pracy-potem sie okaze co dalej.
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co na to kot?
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
witam sennie...co slychac?
szien...kongratulejszyn.. .pierscien cudo...no i brawo dla tz-ta...takie cos sie chwali ![]() eskadia- nic sie nie zalamuj proboj dalej...z reszta pisalas, ze bedziesz wiec trzymam kciuki...a ja tak sobie pomyslalam-probowalas kiedys moze z tabletem pracowac?bo ja nie bardzo wiem jak to wogole wyglada z tym ilustrowaniem ksiazeczek...ale tak mysle i mysle i jak rysujesz czy malujesz to oni co potem robia?skanuja i do ksiazki wklejaja jak ja w kompie skladaja?czy jak?i jaka jakos wychodzi po zeskanowaniu? wszystkich szczegolow chyba idealnie nie widac...i tak wlasnie pomyslalam ze moze tablet+photoshop albo corel painter i do dziela..wtedy moze byc rozmiar jaki chcesz i na jakosci to nie traci...i latwiej wyslac...hmmm...no nie wiem nie wiem... a ja kurde jak wczoraj wieczorem wstalam to tak siedze...zobaczymy ile wysiedze bo jak sie poloze to znow w nocy wstane...i tak wszystko przekrecone caly czas...czasem to sie musze grubo zastanawiac co za dzien tyg wlasciwie jest...
|
#1809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szien - fajna historia, gdy ją czytałam czułam się jakbym oglądała film Joss - ja tam Twój "burzliwy" związek? ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
ilustratorów i masz rację, tam mi powiedzieli, że rysunki skanuje się i obrabia właśnie za pomocą różnych programów, żeby lepiej się prezentowały…a ja swoim po prostu zdjęcia cykałam, przez co były zniekształcone. no i nie musiaŁabym się wysilać z rozmairem ilustracji, mogłabym rysowac zwykłe A4 skoro można zmienić rozmiar... |
||
|
|
|
#1810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
haha
![]() a no dobra, ok... pozwole Ci odpocznac ![]() cos tam sie opieral ale Tz, uzbrojony w tasme klejaca, byl o wiele silniejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zebys sie nie zdziwila ktoregos razu pojdzies do kina a tam "Szienek, Janusz i Butelki. Prawdziwa historia" ![]() ---------------------------------------- ej, dziewczyny... ja mam takie pytanie... od czego zaczyna sie planowanie slubu? ![]() ja wiem, ze sie glupio pytam ale zasiedlismy z Tz wczoraj do stolu aby zaczac cos planowac zaczelo sie od "oh well...", a skonczylo na "yeah, lets do it later"
|
|
#1811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do programów jak ja się nauczyłam trochę z tego korzystać to ty też się nauczysz ja osobiście rysowałam trochę mangi, zazwyczaj szkice, albo trochę z kolorem i poprawiałam, kolorowałam, cieniowałam itp. w GIMPie , jak dla mnie nie jest to program super trudny do obsługi, ale czasami sprawia problemy ale myślę, że w internecie bez problemu znajdziesz wskazówki jak co zrobić, albo nawet możesz zapytać na jakimś forum więc nawet spróbuj, żeby zobaczyć jak ci to idzie ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
potem lista gości, papierzyska różne w międzyczasie :P a menu na końcu xD a pomiędzy jeszcze sukienka.. nie wiem zgaduję xD ale jakby miała brać ślub to bym chyba tak zrobiła
|
||
|
|
|
#1812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewentualnie popytaj kogos kto sie tym zajmuje. Na forum jest dziweczyna o niku cholernarejestracja i tworzy sliczne rysuneczki na kompie- moze ci cos doradzi Cytat:
Albo skorzystac z twojego pomyslu brania slubu na jakiejs wyspie- tylko wy, rodzice i swiadkowie mniej problemow
|
||
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wiec zwiazek ksiezniczki i Janusza zaczal sie od znecania nad kotem listonosza..
I jak to rokuje??!Szien, ja chyba jednak zastanowilabym sie najpierw jak ten slub ma wygladac. Na ile osob, w jakiej scenerii itd. Od tego bedzie zalezal wybor miejsca, a takie miejsce idealne moze sie okazac wolne dopiero za 2 lata Przepraszam ze tak wyrywkowo, ale czytam po kawalku od czasu do czasu.. i na tyle czasu mi starcza
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
szien najpierw zastanowie sie jaki i gdzie ten slub ma byc. czy w pl czy w uk.
czy ma byc konkordatowy czy cywilny, jesli konkodatowy no to robcie juz nauki przedslubne, pozniej bedziecie miec z glowy (sa wazne u nas w pl 2 lata takie nauki) wszystkie papiery zalatwia sie na 3 miesiace rzed planowanym terminem slubu wiec tu narazie nie ma takiego pospiechu. jesli planujecie wesele to planujecie szacunkowa liczbe gosci i musicie wybrac sale weselna i menu potem pytanie czy kapela czy dj no i wybor.. potem zostaje wybor fotografa, kamerzysty, samochodu (tu juz moim zdaniem wystarczy pol roku przed slubem) potem: suknia, buty, dodatki, stroj dla narzeczonego, fryzjerka i makijazystka.. kupujecie wodke na promocjach szukacie tortu weselnegopotem wybieracie obraczki z tego co my sie orientowalismy to wystarczy je zamowic na 2-3 tyg przed slubem
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-08-25 o 17:25 |
|
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------- chcielismy na wyspie z rodzicami ale moi oczywiscie stwierdzili, ze to glupi pomysl i ze oni nigdzie nie jada bo to bo tamto no tak sie wqrwic mozna... wiec pogadalismy dzis z Tz i pomysl jest taki, ze slub bedzie w PL ale nie w Bialymstoku, skad pochodze bo: a) najblizsze lotnisko jest w Wawie b) do Bialego z Wawy prowadzi autostrada smierci c) bilety z Londynu do Wawy sa drogie wiec padlo na Krakow ![]() jak narazie to tylko tyle wiemy, ze slub w Krakowie, na jakies 20 os., tylko cywilny, zadnej wielkiej imprezy... to tyle na dzisiaj... ![]() Kropka my troche bedziemy mieli utrudnione zadanie przejzelismy internet w poszukiwaniu jakiejs sali i to co nam sie podobalo to nie mialo wejscia dla niepelnosprawnych i teraz tak sobie mysle, ze chyba poszukamy jakiegos ladnego hotelu, ktore moze ma sale weselna/ mala restauracje
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2009-08-25 o 17:38 |
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
szien jakby co to jestem na gg
chyba znam fajne miejsce w takim razie
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisalam pisalam i co...i mi wcielo wiec po 1) szien wielkie ale to wielkie gratulacje i pierscionek przesliczny ![]() 2) sylwunia ja tez zazdroszcze...chociaz ja wiem, ze nie bede miec zareczyn....no chyba ze tezeta piorun w glowe trafi. 3) naatalia a wlasnie jak tam pozary dziaisj?? 4) Joss nawetnie mysl nas zostawiac - bo my nie pozwolimy ![]() a ja od niedzieli bylam pod namiotem...mialam byc dluzej ale....od rana do poludnia lalo i grzmialo wiec skrocilismy nasz pobyt na lonie natury. Edytowane przez emanko Czas edycji: 2009-08-25 o 20:14 |
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
Szien mimo, ze planujesz slub w Polsce ja Ci napisze jak my planowalismy. U nas sie zaczelo od tego, ze wybralam sobie sukienke, bo na poczatku cgcielismy tylko malutkie przyjecie z najblizsza rodzina w jakiejs restauracji. potem ja sobie ubzduralam, ze chce slub w tym miejscu, w ktorym mamy. najblizsza i jedyna data przez najblizsze 2 lata to byz 7 sierpnia 2010. sala uwarunkowala na liczbe gosci, mieslimy do wyboru albo 40-80 albo 120-150. wybralismy ta mniejsza liczbe. tak ustalismy date. Potem zalatwilismy obraczki, kiedys pisalam dlaczego tak szybko. zrobilismy liczbe gosci i ustalilismy, ze na slubie chcemy jakies 40 osob,a potem wieczorem jakies 80.Potem kamerzysta- im szybciej tyl lepiej, bo Ci dobrzy sa zabukowani juz na dlugo przed, nam sie udalo znalesc dobrego i taniego zarazem. Zamowilismy samochod, wybralismy torta. Potem DJ i zespol (bo tylko na 2,5 godz). W sumie mamy juz wszystko. na zaproszenia za szybko.
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Szienku a Wy kiedy ten slub chcecie?
![]() A ja wrocilam od lekarza bo od dawna dokuczalo mi serce i okazalo sie ze mam wrodzona wade serca Niby nic groznego bo da sie z tym zyc i musze z tym zyc...ale jednak... Dokucza to bardzo. trafilam na dobra lekarke bo sie mna zainteresowala, zrobila USG i badala i jeszcze raz badala (jakby nie dowierzala ) Czekaja mnie kolejne badania na tarczyce i takie tam ale to juz innym rzem jak zawitam do PL. Jutro jade na wioske odwiedzic babcie i odpoczac.Buzki.
|
|
#1820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dostalam od Ciebie wiadomosc ale bez linka, bo mam zablokowane www od nieznajomych dzieki jak tam pozary? mam nadzieje, ze daleko od Was Cytat:
ja to w sumie jeszcze chyba dam sobie kilka dni na ochloniecie i rozrysowanie planu dzialania ![]() jak najpozniej ![]() gdzies pod koniec wakacji nastepnego roku lub wczesna jesien zeby jeszcze pogoda byla ale znajac zycie to w dzien mojego slubu snieg spadnie nawet gdyby to byl srodek lipca i 30 C za oknem i tak na moim slubie bedzie padac snieg, grad, deszcz, churagan i zaby z nieba...
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
na chwile obecna wiem, ze sa w okolicy Aten - czyli rejon naatali. u mnie (w salonikach) bylo za to hmmm oberwanie chmury (?) i centrum Salonik zamkniete zostalo i dopiero dzis ruszylo wszystko - a wiec jak wracalismy z kempingu to mielismy laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa adny korek.
Edytowane przez emanko Czas edycji: 2009-08-25 o 21:59 Powód: literowka |
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis widzialam ehinokokuska na naszym watku ale nie pisala nic
moze sie zaprzyjaznila z eks swojego tz i juz nas nie chce??![]()
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nu nu nu ![]() EDIT: i jakas Ania i Roux... my Was wszystkie widzimy
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2009-08-25 o 22:50 |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
kropeczko ja czytuje regularnie, ale rzadko sie odzywam
|
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
aj dajcie spokoj...
pol wieczoru spedzilam na przegladaniu hoteli w Krakowie jak cos ladnie i zabytkowo wyglada z zewnatrz to ma pokoje urzadzone zgodnie ze standardami komunistycznych lat 70tych a jak cos nowego i fajnego w srodku, to na zewnatrz wyglada jak szpital
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
eskadia- probuj probuj na kompie...programy nie sa bardzo ciezkie plus w necie miliony totoriali...nauczysz sie...no i lapke trzeba przyzwyczaic do tabletu...bo fajna zabawka ale na poczatku dziwnie...wyczuc trzeba...
pozary juz sie chyba skonczyly...nie mam tv to nie wiem...ale tz nic nie mowi to chyba koniec...w sobote i niedziele bylo najgorzej...ale wiecie tak smutno sie patrzy na to bo wiadomo ze podpalanie jest celowe...zeby bylo miejsce na nowe domy wokol aten...a na wyspach wiadomo...hotele dla turystow... ateny sa calkowicie betonowe...koszmar...nie ma czym oddychac nie ma parkow nie ma nic...a oni jeszcze resztki lasow co troszke bronily od tego goraca wypalaja...eh brak slow...nie umiemy szanowac natury...smutne... jak wam kochane mija wieczoro-noc?ktos jeszcze na posterunku?
|
#1827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
no niestety...Grecja jest sliczna...ale Ateny to koszmar...a wszystko przez kase...tz mowi ze jeszcze 50 lat temu byly tutaj wielkie lasy...teraz jest beton gdzie wzrokiem nie siegnac... do zycia Aten nikomu nie polecam...na 2-dniowa wycieczke ok...ale nic wiecej...
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszadełka staram się Was śledzić, ale raz mi się to udaje raz nie ... ale dzielnie jestem z Wami duszą i sercem Szien - uroczy pierścień, i ahhh ... aż mi dech zaparło, cudownie i szczęścia jedynie życzyć ![]() Buzial
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

A firma strasznie nieodpowiedzialna.Nie dziwie sie ze masz dosc
Nie wiem dlaczego, ale jakos mialam wrazenie ze jestescie razem o wiele dluzej.

i co na to kot?

I jak to rokuje??!
) Czekaja mnie kolejne badania na tarczyce i takie tam ale to juz innym rzem jak zawitam do PL. Jutro jade na wioske odwiedzic babcie i odpoczac.
moze sie zaprzyjaznila z eks swojego tz i juz nas nie chce??