|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() katarzynko chciałam napisać zebyś podesłałą tez do mnie swojego kuzyna ... oj przydał by się taki kucharz Byliśmy dzisiaj u lekarza z bioderkami ... ogólnie niby wszystko jest ok, ale jak lekarz zapytał czy w rodzinie ktos miał prblemu z biodrami to coś mi zaświtało, ze moja siostra nosiła taki aparat ... no i pan doktor kazał zakładać Bartusiowi peluchy tetrowe bo one bardziej rozszerzają nóżki ... pokazał mi też jak go nosić zeby ćwiczyć bioderka przy okazji i jak kłaść na brzuszku z nóżkami zgiętymi .... Bartek oczywiście odstawił koncert ![]() No i teraz mam myślenie ... jak ja będe funkcjonować z pieluchami tetrowymi??? ... a może zakładać papmersa i na to piluchę terową??? A te wszystkie zalecenia to dlatego, że problemy z biderkami mogą być dziedziczne ... tylko, ze jak wróciłam do domu to sie okazało, że moja siostra miała zwichnięty staw biodrowy ... a to co innego ![]() Dostaliśmy też skierowanie na usg bioderek na 30 września ... |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-08-26 o 20:03 |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, tak jak piszesz
na pampersa tetre lub dwie.W zaleznosci jak szeroko zlecil wam lekarz.Najlepiej wiązać ceratką po bokach.Siostra tak robila. Kuzyn spisal sie na medal.Mąz zabral je do pracy na obiad i dzwonil ze zwerbuje mlodego jeszcze raz, zeby tak na bierzaco sie najesc swierzo ugotowanych Jutro chce isc na solarium. Rece i buzie mam opalone troszke od spacerow, ale bebzonek i nogi bladziochy na maxa ![]() No i do dermatologa tez planuje wyskoczyc, bo plecy mam brzydkie i jakies takie przebarwienia-plamki na buzi na policzkach.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#964 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Ale dzisiaj było upalnie, mały sie strasznie pocił, leżał w samym bodziaku rozkraczony jak zaba. Bylismy na spacerku i zaszlismy do mojej babci (mieszka 1 km od nas), ustawiłam wózek w cieniu pod drzewkiem i Kuba spał 2 godzinki. O 19 wykapalismy go, zjadł ze smakiem 100 ml ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jednak jestem jakas zacofana bo jak narazie nie zamierzam jej kupowac Cytat:
Przepraszam ale wlasnie sobie wyobraziłam tą sytuacje ![]() Cytat:
![]() Już lece oglądać ![]() Cytat:
fajna wanienka, takiej jeszcze nie widziałam. Cytat:
Dajecie jej smoczka podczas kąpieli? Cytat:
Cytat:
U każdej bedzie miał dyzury kilka razy w tygodniu Wspólczuje kłopotów z bioderkami Najgorsze to pieluchowanie, szczegolnie w te upały.
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie nie mam aparatu, Tż zabrał w delegacje ale jak tylko bede miała zrobie napewno.
Miramejku a gdzie albumik Kubusia w profilu? Nie widze go Wklej koniecznie jakies nowe foteczki Mamusie obejrzałam chyba wszystkie albumy, mam nadzieje ze nikogo nie pominełam. Wszystkie maluszki są cudowne.
|
|
#966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarz mówił coś o agrafkach ... ale jakoś bym się bała agrafkami spinać no kuzyna tylko pozazdroscić ... Cytat:
.,.. i tez bylismy u mojej babci ... pojechałam z małym do sklepu i w drodze powrotnej dał taki koncert ze musiałam wstapic do babci go nakarmić, bo gdybym chciała do domu jechać to by się dziecko zakrzyczało ... babcia oczywiście uradowana ze mogla zobaczyć prawnuka ![]() ja też dobrze zapłacę ... Kasiu przekaż kuzynowi, ze może nieźle zarobić ... tylko większośc pewnie na środki transportu wyda no ja własnie nie wiem czy to pieluchowanie to tak profilaktycznie czy jak bo niby wszystko jest ok ...
|
|||
|
|
|
#967 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale ten wizaż mnie dzisiaj wkurza
nic napisać ani obejrzeć nie mogłam.Cytat:
Cytat:
siostro ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#968 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki dziewczyny za miłe komentarze w albumie
Aniu, co do ceratek, to cos takiego wiążesz na pieluszkę tetrową (taka cienka ceratka przytrzymująca pieluchę) http://allegro.pl/item714523160_cera..._promocja.html Lub możesz nałozyć takie majtochy, ale to grube i gorąco http://allegro.pl/item702933402_canp...e_premium.html A co do agrafek, to są takie specjalne-bezpieczne: http://allegro.pl/item714245980_s_sp...zt_canpol.html Kasiu, przyłączam się do zazdroszczenia kuzyna ![]() Tez chcę prywatnego kucharza Kamilko, a w tej chuście nie jest gorąco, jak się tak obwiążecie? Byłam dzisiaj na zebraniu dla zerówkowiczów. Trwało 1,5 godz..... W tym czasie Małż chodził z Antosiem pod szkołą. Oczywiście na początku dał koncert (19 to juz dla niego za późno, on wtedy woli kapiel ). Tż się aż spocił, ale po 40 min udało mu się go uspokoić i uśpić ![]() To wszystko co powiedział Dyr i wychowawcy można było w 30 min, a tak siedziałam jak na gwoździach zastanawiając się jak Mały. Ale już po. Teraz śpi i ja się wybieram, bo po minionej nocy padam i liczę, że dzisiaj się trochę wyspię. Chociaż trochę... Buziaczki i dobrej nocki Ps. Wojtusia, P4w śliczne pociechy z Waszych Dzieciaczków
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Pooglądałam nasze dzieciaczki w albumach i w wątku i wszystkie są absolutnie przesłodkie ![]() Nie miałam dziś natchnienia do napisania, chyba znowu zaliczam dołek. Za to pooglądałam huśtawki w necie , pokazałam mężowi i uznał, że Antonio absolutnie koniecznie takową musi mieć . Podobają mi się, ale nie wiem, co myz tym wszystkim potem zrobimy Jeśli kupimy, to taką właśnie, jak ostatnio ktoś zalinkował.Antonio znowu dziś dostał prezent od klejnej mojej koleżanki z pracy- ładne koszule i znowu pomyślano - na 3-6 miesięcy. Czekoladko, jeśli nie chcesz mieć pokarmu, to nie odciągaj. Załóż dobry stanik, taki sztywniejszy, który będzie ładnie trzymał biust. Może być trochę dyskomfortowo przez kilka dni. W razie stwardnień/bólu zażyj Ibuprofen, bardzo ładnie właśnie takowe redukuje, działa lepiej niż Paracetamol. A jeśli jesteś bardzo niecierpliwa to idź do lekarza, przepisze ci lek np Parlodel albo Bromergon. Kiedyś ciasno obwiązywało się piersi bandażem elastycznym i tak chodzilo non stop . Jeśłi chodzi o szałwię, to można kupić/ zerwać w ogrodku świeżą i dodawać do jedzenia na przykład. Działa lepiej.A Svinecka jeszcze sie nie meldowała jak było na szczepieniu i co wybrała oraz jak się maluszek miewa?
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-26 o 23:42 |
|
|
|
#970 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() bylismy na szczepieniu - maly dostal 6w1 - oczywiscie byl przerazliwy krzyk ale w samochodzie dalam mu cyca i sie uspokoil na pneumokoki chyba bedziemy tez szczepic bo lekarka mowi, ze jak jest starsze dziecko w domu to powinno byc Eryka nie szczepilam na to i juz za pozno bo to do 5 lat ale zaszczepie go na meningokoki Cytat:
![]() a odparzenia po nim nie bylo jeszcze ani razu odpukac ktora pytala o takie czerwone cos z tylu na glowce maluszka - moj ma ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- aha maly po poludniu byl marudny ale nie wiem czy po szczepieniu czy tak sobie, bo on zawsze jest marudny ![]() ale goraczki nie ma ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- p4w ja mam taki plaster: http://www.lekolandia.pl/porofix-pla...wa-p-4406.html
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyscie tylko blizej mieszkaly Tomus by wam gotowal,za pelen bak skuterka.Musze mu dzis powiedziec jak jest "rozrywany" i jakie jest zapotrzebowanie na taka usluge ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co z waga Marcelka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#972 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Super wyglądacie ![]() Cytat:
Ja jak wietrzę pupę, to w krok kładę pieluchę tetrową i prawie zawsze Kubuś ją obsika ![]() Cytat:
, ja też skorzystam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() UnholyOne, eleeri ale słodkie są Wasze maluchy ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
, jak znajdę chwilę, to postaram się coś umieścić w albumie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fajne są te huśtawki, ale te, które mogą posłużyć dłużej są drogie , a co jeśli dzieć nie polubi? ![]() Gratuluję prezentu (udanego ) Dziewczynki, mam pytania ![]() Czy Wasze dzieciaczki też tak machają łapkami i kopią nóżkami, jak chcą bączka puścić? Albo jak przeszkadza im połknięte z jedzeniem powietrze? I czy są niespokojne we śnie? Kwękają, stękają, wiercą się itd? (Nie zawsze) I ostatnie - jak długie okresy czuwania mają dzieci, które mają około miesiąca?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-08-27 o 09:42 |
||||||||
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka a ja mam jeszcze pytanie, czy ty miałas do czynienia z chustami elastycznymi? bo troche kusi mnie elastyk, ale ona przy ciezszym dziecku juz sie tak nie sprawdzi jak zwykła tkana, ale ciekawa jestem opinii o nich.
I powiedz mi jaką masz długosc, standardową (4,7m?) |
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U nas pogoda sie popsuła, pochmurno i pada deszcz a miałam wybrac sie do miasta na małe zakupki, chyba jednak nic z tego. TŻ wrócił z delegacaji o 2 w nocy, teraz odsypia. Kubcio bawił sie na macie i usnał. Mam chwile spokoju. Marudny jest dzisiaj, sam nie wie czego chce. Cytat:
Mój Kuba miał krosteczki na twarzy i bardzo sucha skóre, kupiłam Emolium - krem specjalny i juz po 2 aplikacjach buzka robi sie gładka, krostki znikaja. Polecam ten krem. Troszke drogi, bo 29 zł za 75 ml ale naprawde warto Miramejku juz sie nie moge doczekac foteczek Jakubka ![]() Tak, mój tez tak wymacuje łapkami i nozkami. Ale zauwazyłam, ze jak podam mu Espumisan to te bączki nie sprawiaja mu bólu, chyba brzuszek sie rozluznia i jak puszcza baczki to nie płacze ![]() Kuba tez jest niespokojny we snie ale juz tak nad ranem. Po kapieli spi jak zbity ale ok 4 wierci sie niesamowicie, oczy ma zamkniete, ale wykreca sie w kazda strone i tak dziwnie kwęka, nie wiem co mu jest dopiero po ok 30 min usypia twardym snem. Ale pada całe niebo w ciemnych chmurach...nie zanosi sie na rozpogodzenie Az spac mi sie chce przez ta pogode
|
|
|
#975 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej Wam
![]() a u nas dzisiaj sloneczko mamy dzis rocznice z TZ ale chyba zapomnial on jak mu nie przypomne to o niczym nie pamieta...aha i przyszly mi butki dla niego, zamowilam w koncu takie: http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=703026634 sa naprawde ekstra, mam nadzieje, ze sie spodobaja TZ aa zapomnialam napisac - bambaryla wazy juz 5710 a dzis dopiero 7 tyg konczysprawdzalam w ksiazeczce i Eryk jak mial 3 miesiace to wazyl 5300 Cytat:
ale zawsze mam ze soba dwie, trzy jak ide na spacermaly lubi sie opatulic
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis tez bez placzu.Wlasnie sie skupia.Wiec czekam bo potem na zakuoy chcemy jechac. Ja wlasnie o tej niespokojnosci pisalam jakis czas temu.I to jest calkiem normalne u naszych bąbelkow. Laurka po przespanej nocy po porannym mleczku (kolo7)czeka sobie do nastepnego karmienia i dopiero zasypia kolo 10, ale juz nie na 3h.To sa takie drzemki w przedziale 10-30min.Roznie. Po nastepnym mleczku idziemy na spacer ktory caly przesypia.Wracamy na mleczko do domu po ktorym drzemie ok1-1,5h. A potem to ja juz jej nie pozwalam zasnac bo zabieramy sie za kapiel. Wcz nie moglam wejsc ns wizaz, a jeszcze chcialam zadac pytanie z serii troszke intymnych.Do dziewczyn rodzacych sn Czy po porodzie dostalyscie hemoroidow? Ja mam malutkiego.Wlasciwie raz jest raz go nie ma.I juz nie widzialam czy mowic o tym poloznej, a ona wytlumaczyla mi ze ma to zwiazek z trybem zycia.Jak duzo siedze na twardym,dzwigam,mecze sie itp to bedzie, a jak bede siedziec na miekkim i miec lekki dzien to nie. Nie czuje go, nie boli ani nie sprawia dyskomfortu. Polecila mi masc z wyciagu z kasztanowca. Wlasciwie ja mialam tylko 3parte ktore byly dla mnie najprzyjemniejsze z calego porodu ale wplyw na to ma caly porod. Kolezanka ma az 3 a porod miala krotszy i zdecydowanie lzejszy niz moj, wiec nie wiem od czego to zalezy
|
|
|
|
#977 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj wieczorem juz nie odciaglam , tylko rano posciskalam troche cycyki- powiem wam ze mam male cycuszki a zrobily mi sie rozstepy![]() my mamy usg bioderek 22 wrzesnia, a po skierowanie ide za 2 tygodnie jak na szczepienie pojde Cytat:
a moje przebarwienia sa juz troche bledsze Cytat:
ale dzis rano tylko 50ml wypila......i zbudzila sie z wielkim kupskiem lezy teraz w lozku z tż oczywiscie ze smokiem bo glodna znowu, ale musze ja przetrzymac troche.....bo pila o 9!a z tym smokiem w kapieli to zabawnie-jak tylko jej wypadnie to ryk, a jak go ciumka to uwielbia byc w wanience, ale ona jest bardzo niecierpliwa bo wie ze po kapieli bedzie mleczko , a jak ja pielegnuje po kapieli to recznik sobie je hehe, albo body zakladam to tez zaraz chwyta i do buzi ![]() Cytat:
a ja pytalam.....myslalam ze tylko moja ma takie cus Cytat:
oj wierci sie wierci moja nie spi ok. 5-6 godzin w dzien mialam juz zagojone krocze i
|
|
#978 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam fotki Weroniki po kapieli ze smokiem
![]() i wczorajsze podaczas zabawy
|
#981 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wrrr, znowu nie mogłam się dostać na forum
![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały jak odciągasz dajesz sygnał, że mleko jest potrzebne i laktacja nie zanika. Błędne koło. Pierwsze słyszę, żeby w piersiach mogło zrobić się masło ![]() Masz dostęp do netu to napisz do poradni laktacyjnej, na pewno Ci doradzą. Cytat:
Ania u nas było to samo, już przy wyjściu ze szpitala dostałam zalecenie drugiej pieluszki i po 4 tygodniach do kontroli. Były wtedy duże upały i położna jak zobaczyła małego w pampersie z dodatkową pieluchą i w spodenkach to poradziła żeby nie dawać tej pieluchy tylko jak najwięcej kłaść małego na żabkę. Ponieważ moje dziecię nienawidzi leżeć na łóżku w takiej pozycji jedynym wyjściem u nas było kładzenie małego na brzuchu w takiej pozycji (nawet tak zasypiał) Na kontroli bioderek okazało się że nie trzeba już pieluszkowa małego Cytat:
Chodzi pewnie o to żeby nie zdrapywać tego na sucho, nieważne czy paznokciem, czy szczotka, bo może zrobić się rana Ja zdrapuję po uprzednim posmarowaniu oliwką, lub mlekiem ![]() Cytat:
No właśnie Gdzie zdjęcia Kubusia ?! Cytat:
Miałam Ci doradzić agrafki specjalnie dla dzieci ale widzę, że Unholy mnie ubiegła Cytat:
Mateusz to nawet odpycha się od nas jak jest na rękach. A we śnie ostatnio zaczął kręcić głową na prawo i lewo zanim uśnie – może szuka lepszej pozycji ![]() Cytat:
Buty ładne, No klocuszek to z niego jest, a co lekarz na jego wagę? Cytat:
A jak się objawiają te hemoroidy ? Bo może mam a o tym nie wiem ![]() Czekoladka kup sobie Rywanol i nim przemywaj, ropa na bank zejdzie – wiem bo u mnie zadziałało (w sumie jeszcze miałam antybiotyki) ale na pewno zadziała silniej niż rumianek.
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ją masz zlozona, tą tetre? ja znam metode ze pieluszka powinna byc zlozona 2x na pół i 1x w poprzek(tak samo jak sklada sie pieluszki dzieciom uzywajacych tetry), i to między nóżki, by równo bylo z przodu i z tylu i to zawiązane ceratka lub założone majciochy zeby sie ta pielucha nie przemieszczala, bo najlepsze rezultaty są jak jest pozycja wymuszona dla bioderek-nozki sa stale szeroko. A ty jak niczym nie przywiązujesz to pilnujesz zebyWeroniczka sie nie ruszla, czy jej to nie zjeżdża. Ja jak odpinam malej pamersa to chwila moment i nozkami tak sie odpycha ze pampers gdzies bokiem wystaje ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Eleeri nie wiem jak to jest u o osbob ktore maja je cale zycie lub u kobiet po porodzie ktore maja ich wiecej, ale z opowiesci to to podobno boli i krwawi przy wyproznianiu (inna nazwa to guzek krwawniczy) jest tez problem z oddawaniem stolca i trudno wysiedziec. Mnie nie boli nie szczypie, nic nie dolega.Moze dlatego ze jest tak maly a doszukalam sie go w kąpieli.Raz byl a raz nie Moze musialabys sobie zajrzec czy nie masz tam "przyjaciela"
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Kasia a czemu nie wstawisz więcej zdjęć Laurki ?
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
My dzisiaj bylismy na szczepieniu ... ale okazało sie ze Bartuś ma zółtaczke pokarmową ... i plesniawki w buzi ... dostalismy Nystatyne na pleśniawki ... i kazała mi karmic jeden dzień mlekiem z butelki ... mam nadzieje ze Bartuś sie nie przyzywczai do butli ![]() I chyba mma rozwiązaną zagadke jego szaleństw przy cycku ... napewno go bolał języczek jak jadł ... no i lecę bo własnie sie ob udził i krzyczy!!!!!
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri a ty mialas antybiotyki bo mialas goraczke z powodu tej rany?
kurde myslalam ze pieknie sie goi a tu takie cos.......sprobuje przemywac tym rywanolem a jak nie pomoze to ide do gina......
|
#988 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie nie bylo mojej lekarki tylko bylo zastepstwo.....byla babka z tych co dla nich karmienie piersia przede wszystkim i powiedziala zeby nie dokarmiac butla, to ja jej mowie, ze maly non stop przy cycu i inaczej bym na dwor nie mogla isc bo maly by chcial cyca ciagle a tak robie mu butle i jak sie budzi to ja zjada i spi dalej, no ale ona twierdzi ze nie ma sensu dokarmiac a waga jak waga, u kazdego jest inna i nie ma sie co przejmowac
aha jeszcze oprocz przepukliny maly ma wodniaka jednego jadra ale to podobno ma sie samo wchlonac za jakis czas i ma bardzo krotkie wedzidelko pod jezykiem ale lekarka mowila, ze narazie nic sie z tym nie robi bo maly jeszcze nie je a potem moze sie zmieni ciagle cos yhh
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ Katarzynko, ja miałam dużo partych bólów i po porodzie miałam 2 takie gule całkiem spore - przeraziłam się, ale zaaferowana maluchem zapomniałam się tym zająć teraz są dużo mniejsze i okresowo się zmieniają, nie sprawiają najmniejszych dolegliwości ani krwawienia, więc mam nadzieję, że same zniknął, a jak nie to dopiero będę się martwić
|
|
|
#990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez pleśniawki ? Cytat:
Ja miałam antybiotyki bo miałam zakażenie na tyle poważne że wszystkie szwy zewnętrzne mi wylazły same i cięcie się rozlazło. Widać było przez nie szwy wewnętrzne i ginka przepisała mi całą masę mazideł, na koniec powiedziała, że jak się nie poprawi to trzeba będzie do szpitala na czyszczenie rany, czyli wycięcie tego syfu i ponowne zszycie ![]() Nie wiem jakie poważne zakażenie jest u Ciebie ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

... oj przydał by się taki kucharz
bo one bardziej rozszerzają nóżki ... pokazał mi też jak go nosić zeby ćwiczyć bioderka przy okazji i jak kłaść na brzuszku z nóżkami zgiętymi ....
... a może zakładać papmersa i na to piluchę terową???

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przepraszam ale wlasnie sobie wyobraziłam tą sytuacje
Aco
ale bez marudzenia, teraz wypila znowu 120ml lacznie z herbatka i spi- pewnie zbudzi sie na kapanie
Najgorsze to pieluchowanie, szczegolnie w te upały.
... babcia oczywiście uradowana ze mogla zobaczyć prawnuka
nic napisać ani obejrzeć nie mogłam.