Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-28, 15:48   #3121
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Wiem, że się czeka...ehh ale już nie mogłam wytrzymać, ta moja niecierpliwość ;-) ale chyba każda z nas tak ma ;-)czekanie to najgorsza kara
Ale za to jaką nagrodą są dwie kreski później

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 18:33   #3122
smutnasmutna
Przyczajenie

witam!
Proszę o pomoc!
Miałam objawy ciąży-bóle jajnika i piersi a przede wszystkim zasinienie warg i pochwy- ciemne, bruntane a normalnie zawsze jasno różowe.
Dziś objawy ustąpiły i powrócił nagle kolor różowy.
Czyżby samoistne poronienie?
W związku z tym mam 2 pytanka.
1. po ilu dniach po poronieniu znika zasinienie?
2. po ilu dniach po stosunku ono sie pojawia? Ja mialam juz 2 dni "po" (teraz jest 9 dzien"po") więc czy to za wcześnie na objawy? może to zasinienie było spowodowane czymś innym.
jak szybko u Was sie pojawiło zasinienie?
Jestem w panice.
Pozdrawiam!
smutnasmutna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 18:38   #3123
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!
Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, jest 28 dzień cyklu...wyszła jedna krecha chyba nici z zafasolkowania... smutno mi, juz się nastawiłam, że będę znowu mamą...no nic czekam na @ w niedzielę. Pozdrowionka.

Za każdym razem jak się nastawisz to może być rozczarowanie.Dlatego...n ie nastawiaj się nigdy,tylko czekaj na @.
28dc i I kreska...jeżeli masz regularne cykle 28 dniowe to wg mnie powinnaś już myśleć o kolejnym cyklu staranek.A jeżeli masz dłuższe to być może się udało.
Jak widać w tej dziedzinie nie można być niczego na 100% pewnym,bo można mieć objawy ciążowe a nie być w ciąży jak już to bywało.
Musisz czekać i najlepiej nie nastawiać się.Życzę powodzenia i wytrwałości
Stary 2009-08-28, 18:38   #3124
zebra666
Zakorzenienie

smutnssmutna czekać do @ musisz objawy ciążowe częśto są podobnme do tych na @... Poczekaj cierpliwe... samoistne poronienie następuje w czasie okresu jak jest uszkodzone jajeczko czy uznane przez organizm za wadliwe... a nie tak poprostu

Stary 2009-08-28, 18:42   #3125
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smutnasmutna Pokaż wiadomość
witam!
Proszę o pomoc!
Miałam objawy ciąży-bóle jajnika i piersi a przede wszystkim zasinienie warg i pochwy- ciemne, bruntane a normalnie zawsze jasno różowe.
Dziś objawy ustąpiły i powrócił nagle kolor różowy.
Czyżby samoistne poronienie?
W związku z tym mam 2 pytanka.
2. po ilu dniach po stosunku ono sie pojawia? Ja mialam juz 2 dni "po" (teraz jest 9 dzien"po") więc czy to za wcześnie na objawy? może to zasinienie było spowodowane czymś innym.
jak szybko u Was sie pojawiło zasinienie?
Jestem w panice.
Pozdrawiam!

Dziecinko,a ile ty masz lat
Miałaś zasinienie pochwy ,a skąd o tym wiesz??Chłopak Ci sprawdzał czy sama masz takie zdolności ?
Wiesz czym się objawia samoistne poronienie??
Czy masz teraz okres i prawie porodowe bóle??
Pewnie nie skoro o tym nie piszesz

Dlaczego jesteś w panice?Bo nie jesteś w ciąży czy,że być może w niej jesteś?
A może,że miałaś siną pochwę a nie różową ?
Stary 2009-08-28, 19:33   #3126
smutnasmutna
Przyczajenie

sENN... dziecinko... lat mam 30. Po drugie nie chlopak tylko mąż,po 3-przede wszystkim zasinienie obejmowalo wejscie do pochwy i caly obszar warg
Po 4-skąd taka złośliwośc u Ciebie- ja nie wylewam frustracji na forum-zadaję tylko pytania i liczę na życzliwą odpowiedz
Co do samoistnego poronienia to- w pierwszych 2 tyg po stosunku dochodzi do poronienia 50% ciąż. I takie wczene poronienie mialam na mysli

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Wyniki badań świadczą, że przeciętnie 1 na 5 zapłodnionych komórek jajowych podlega stracie po implantacji (zagnieżdżeniu się zarodka), czego kobieta w ogóle nie zauważa-wklejam z netu

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Największa częstośc utraty ciąż występuje przed implantacją i wynosi 50%. W okresie poimplantacyjnym częstośc poronień zmneijsza się i wynosi 12-24%. -kolejny tekscik z netu

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

ngLka Nie musiał oszukiwać. Zdecydowanie więcej niż połowa ciąż ulega samoistnemu poronieniu jeszcze przed terminem miesiączki
kolejny tekst

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Re: kiedy test ciążowy...?

Autor: galela☺ 07.01.07, 00:52

Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

Najlepiej w terminie spodziewanej miesiączki albo ze 2 dni po (o ile nie
dostaniesz miesiączki). 50% zapłodnionych komórek ulega samoistnemu poronieniu.
Dlatego lepiej nie robić testu wcześniej żeby się nie rozczarować
kolejny tekst

To tyle- wkleiłam z 5 fragmentów na temat wczesnych poronień- ktorych kobieta nawet nie zauważa , przebiegają bez objawów bólu i ktore moge sie nawet pojawić przed miesiączka, czy zaraz po implantacji itd.Ale widocznie to Ty o takich sytuacjach nie wiedzialaś bo pytasz czy mam okres i bole porodowe.
W każdym razie dzięki za złosliwość.
Pozdrawiam!
Stary 2009-08-28, 19:35   #3127
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
sENN... dziecinko... lat mam 30. Po drugie nie chlopak tylko mąż,po 3-przede wszystkim zasinienie obejmowalo wejscie do pochwy i caly obszar warg
Po 4-skąd taka złośliwośc u Ciebie- ja nie wylewam frustracji na forum-zadaję tylko pytania i liczę na życzliwą odpowiedz
Co do samoistnego poronienia to- w pierwszych 2 tyg po stosunku dochodzi do poronienia 50% ciąż. I takie wczene poronienie mialam na mysli

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Wyniki badań świadczą, że przeciętnie 1 na 5 zapłodnionych komórek jajowych podlega stracie po implantacji (zagnieżdżeniu się zarodka), czego kobieta w ogóle nie zauważa-wklejam z netu

Kochana,czytając twojego posta miałam wrażenie że czytam wypowiedź 15latki.Wejście do pochwy a pochwa to co innego i tu się zgodzę,że możesz zobaczyć jakiekolwiek ewentualne zasinienie.
Co do wczesnego poronienia to powiem ci tyle,że miałam 2 i wiem czym to się objawia.To co opisałaś to nie pasuje kompletnie to objawów poronienia.Rozmawiałam z lekarzem na ten temat i nie byłam bym pewna,czy to co przecytowałaś z netu to dotyczy poronienia.Wg mnie to po prostu zapłodniona komórka jajowa nie zagnieździła się i wraz z okresem wyleciała w planowanym czasie @.Ciężko w tym momencie stwierdzić poronienie skoro nawet nie masz 100% pewności,że byłaś w ciąży.A jakbyś poczytała sobie ten wątek przed zadaniem pytania to wiedziałabyś,że objawy ciążowe zdarzały się dziewczynom,które w ciąży nie były.

A tak swoją drogą to jak cytujesz coś to podaj źródło,bo jestem bardzo ciekawa skąd masz taką informacje.

Wg mnie powinnaś czekać do terminu @.
I nie jestem sflustrowana,bo nie ma ku temu powodu

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-08-28 o 19:39
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 19:38   #3128
aneczka555
Zadomowienie

Smutnasmutna nie przejmuj sie robilas test?? czy jakies inne ewentualne objawy ciazy masz?
czytalam ze zasinienie pochwy moze swiadczyc o ciazy,zaciemnienie brodawek tez.ja w sumie w poprzednim cyklu mialam ciemniejsze brodawki i zylki na nich -myslalam ze to ciaza ale @ przyszla
aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 19:41   #3129
Sensuel
Wtajemniczenie

nie wiem czemu ale post się skopiował :/

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-08-28 o 19:43
Stary 2009-08-28, 20:00   #3130
zebra666
Zakorzenienie

Zgadzam się z Sensuel tez mam inna wiedzę na temat poronień:P Z miesiączką jak się nie zagnieździ samoistnie,ewentualne inne objawiają się silnymi krwawieniami i bólami:| a nie niczym

Stary 2009-08-28, 20:13   #3131
Sensuel
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Sensuel tez mam inna wiedzę na temat poronień:P Z miesiączką jak się nie zagnieździ samoistnie,ewentualne inne objawiają się silnymi krwawieniami i bólami:| a nie niczym

No dokładnie .Poronienie można poznać od razu i nie koniecznie musi się kończyć łyżeczkowaniem.Ale pierwszy raz słyszę o czymś takim o czym pisze ta dziewczyna .
Poza tym nie bardzo rozumiem,w czym tkwi jej problem

acha...są i pytania.
To chyba tylko lekarz wie.....

2. po ilu dniach po stosunku ono sie pojawia?
No wiesz...jak za bardzo zaszalejesz z TŻ to od razu po stosunku .
Ale jeżeli chodzi Ci o objawy ciążowe występują w różnym czasie u różnych kobiet.Ale chyba z 7 dni po zapłodnieniu.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-08-28 o 20:14
Stary 2009-08-28, 20:13   #3132
smutnasmutna
Przyczajenie

Teksty ktore wklejalam pochodza z kilu stron -zreszta wystarczy w wyszukiwarke wpisac "wczesne poornienia" i mozna znalesc wiele tekstow na temat poronienia ktore nastepuje zaledwie kilka dni po implantacji i ktore przebiega bezobjawowo a ma miejsce jeszcze przed miesiączką więc teoria o komórce która wylatuje wraz z miesiączką upada.
Sen piszesz ze tylko lekarz wie po ilu dniach znika zasininenie- wydaje mi sie ze wiedza tez kobiety ktore przez to przeszly.
Dzieki Aneczka za pocieszenia. Uwazam ze nagla tak mocna zmiana koloru musi o czyms swiadczyć- jednak dziś jest znów tak jak kiedyś

Edytowane przez smutnasmutna
Czas edycji: 2009-08-28 o 20:14
Stary 2009-08-28, 20:19   #3133
aneczka555
Zadomowienie

smutnasmutna to ze kolor powrocil wcale nie musi oznaczac braku ciazy tak mi sie wydaje,nie kazdy ma ksiazkowe objawy i kazdy jest inny.
ja bym postawila na test,bo jestes 9 dni po owulacji?poczekaj jeszcze tak z 4-5 dni i testuj
aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 20:19   #3134
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Największa częstośc utraty ciąż występuje przed implantacją i wynosi 50%. W okresie poimplantacyjnym częstośc poronień zmneijsza się i wynosi 12-24%. -kolejny tekscik z netu

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

ngLka Nie musiał oszukiwać. Zdecydowanie więcej niż połowa ciąż ulega samoistnemu poronieniu jeszcze przed terminem miesiączki
kolejny tekst

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Re: kiedy test ciążowy...?

Autor: galela☺ 07.01.07, 00:52

Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

Najlepiej w terminie spodziewanej miesiączki albo ze 2 dni po (o ile nie
dostaniesz miesiączki). 50% zapłodnionych komórek ulega samoistnemu poronieniu.
Dlatego lepiej nie robić testu wcześniej żeby się nie rozczarować
kolejny tekst

To tyle- wkleiłam z 5 fragmentów na temat wczesnych poronień- ktorych kobieta nawet nie zauważa , przebiegają bez objawów bólu i ktore moge sie nawet pojawić przed miesiączka, czy zaraz po implantacji itd.Ale widocznie to Ty o takich sytuacjach nie wiedzialaś bo pytasz czy mam okres i bole porodowe.
W każdym razie dzięki za złosliwość.
Pozdrawiam!

Czy ty wkleiłaś mi fragmenty z jakiegoś forum ??????????
Ja chcę fachowego czyli medycznego potwierdzenia tego o czym piszesz ,a nie cytatów z jakiegoś forum na którym jakaś galela i ngLka wypisują jakieś dyrdymały
Stary 2009-08-28, 20:20   #3135
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Za każdym razem jak się nastawisz to może być rozczarowanie.Dlatego...n ie nastawiaj się nigdy,tylko czekaj na @.
28dc i I kreska...jeżeli masz regularne cykle 28 dniowe to wg mnie powinnaś już myśleć o kolejnym cyklu staranek.A jeżeli masz dłuższe to być może się udało.
Jak widać w tej dziedzinie nie można być niczego na 100% pewnym,bo można mieć objawy ciążowe a nie być w ciąży jak już to bywało.
Musisz czekać i najlepiej nie nastawiać się.Życzę powodzenia i wytrwałości
Sensuelko kochana ja powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia jakie teraz ędą cykle... Brałam 6 lat tabletki, ten cykl jest pierwszy po odstawieniu... a przed nimi cykle były fatalne, raz 35 raz 40 dni,masakra po prostu, dlatego miałam nadzieję, ze po odstawieniu tabsów będzie owulka jak złoto, a tu wygląda, że coś nie tak jest...no nic poczekam do niedzieli, bo to 28 dzień i powinna @ przyjśc, no wlaśnie powinna....jeżeli nie będę w ciąży to od razu do mojego ginka pójdę i poprosze o rozpiskę na badania hormonalne, a staranka odłoże na jakiś czas.
Dziękuję Ci za życzonka!!masz rację, nie będę się w ogóle nastawiała, bo potem jest tylko rozżalenie i rozczarowanie straszne. Poczekam i się wszystko okaże.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 20:23   #3136
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Teksty ktore wklejalam pochodza z kilu stron -zreszta wystarczy w wyszukiwarke wpisac "wczesne poornienia" i mozna znalesc wiele tekstow na temat poronienia ktore nastepuje zaledwie kilka dni po implantacji i ktore przebiega bezobjawowo a ma miejsce jeszcze przed miesiączką więc teoria o komórce która wylatuje wraz z miesiączką upada.
Sen piszesz ze tylko lekarz wie po ilu dniach znika zasininenie- wydaje mi sie ze wiedza tez kobiety ktore przez to przeszly.
Dzieki Aneczka za pocieszenia. Uwazam ze nagla tak mocna zmiana koloru musi o czyms swiadczyć- jednak dziś jest znów tak jak kiedyś

Zrobiłam to i wyskoczyły mi wywody lasek na forum niczym nie potwierdzone.Co to mam być .
Czekaj do terminu @.A masz jakieś inne objawy niż to o których pisałaś?
Ja jestem w 15tc i nie ma u mnie różnicy w kolorze warg czy wejścia do pochwy.
Stary 2009-08-28, 20:24   #3137
smutnasmutna
Przyczajenie

Epidemiologia [edytuj]

Poronieniem kończy się około 10-15% ciąż[1][2]. Najwięcej ciąż ronionych jest przed implantacją (50%),
WIKIPEDIA też klamie?
Tak czy owak koleżnaka to samo usłyszała u lekarza- ze wiele ciąż ulega "poronieniu" które przebiega bez objawów i następuje na samym początku
Stary 2009-08-28, 20:25   #3138
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuelko kochana ja powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia jakie teraz ędą cykle... Brałam 6 lat tabletki, ten cykl jest pierwszy po odstawieniu... a przed nimi cykle były fatalne, raz 35 raz 40 dni,masakra po prostu, dlatego miałam nadzieję, ze po odstawieniu tabsów będzie owulka jak złoto, a tu wygląda, że coś nie tak jest...no nic poczekam do niedzieli, bo to 28 dzień i powinna @ przyjśc, no wlaśnie powinna....jeżeli nie będę w ciąży to od razu do mojego ginka pójdę i poprosze o rozpiskę na badania hormonalne, a staranka odłoże na jakiś czas.
Dziękuję Ci za życzonka!!masz rację, nie będę się w ogóle nastawiała, bo potem jest tylko rozżalenie i rozczarowanie straszne. Poczekam i się wszystko okaże.
no to oby oby bo ja akurat zaciążyłam w 1 cyklu po tabsach i kibicuję ci bardzo
Stary 2009-08-28, 20:25   #3139
zebra666
Zakorzenienie

Carol77 może to za wczas jeszcze się nie wyregulowało... Każda z nas jest inna i nie działamy jak w zegarku

Stary 2009-08-28, 20:29   #3140
smutnasmutna
Przyczajenie

[

Czas edycji: 2009-08-28 o 20:35
Stary 2009-08-28, 20:30   #3141
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
no to oby oby bo ja akurat zaciążyłam w 1 cyklu po tabsach i kibicuję ci bardzo
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję !!mam cichą nadzieję, że u mnie będzie tak jak u Ciebie będę się odzywać z informacjami

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-08-28, 20:31   #3142
smutnasmutna
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2009-08-28 o 20:34
Stary 2009-08-28, 20:32   #3143
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Carol77 może to za wczas jeszcze się nie wyregulowało... Każda z nas jest inna i nie działamy jak w zegarku
Możliwe Zeberko...tak jak pisałam wcześniej zobaczymy co będzie, w każdym bądź razie Tobie również dziękuję za miłe słowa

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-08-28, 21:03   #3144
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Epidemiologia [edytuj]

Poronieniem kończy się około 10-15% ciąż[1][2]. Najwięcej ciąż ronionych jest przed implantacją (50%),
WIKIPEDIA też klamie?
Tak czy owak koleżnaka to samo usłyszała u lekarza- ze wiele ciąż ulega "poronieniu" które przebiega bez objawów i następuje na samym początku

Słuchaj kobietko....przeczytaj sobie to co mi zacytowałaś i sama sobie odpowiedz na to pytanie odnośnie poronienia przed implantacją
Skoro tak się czepiasz tego rodzaju poronienia to wytłumacz mi skąd będziesz wiedziała,że byłaś w ciąży i skąd lekarz ma to wiedzieć??Skoro lekarz nie jest w stanie ci np w 4 tc powiedzieć,czy jesteś w ciąży czy nie.A jak już napisałam objawy ciążowe miały dziewczyny które nawet w ciąży nie były,a żeby poprzeć to przykładem to np.nasza Kicia.Dałabym sobie rękę obciąć,że będzie mamą,a tu .Także objawy objawami,ale to o czym piszesz to być może jest i prawda skoro WIKIPEDIA tak pisze.Czytałam to co zacytowałaś i jest to zdanie wyjęte z kontekstu,także można to sobie interpretować jak się chce.
Wg mnie to o czym ty piszesz,nie jesteś w stanie sprawdzić.Bo niby jak?Na podstawie objawów które były a ich i nie?Które nie musiały świadczyć wcale o ciąży?Z tego co ja wiem,aby wiedzieć (sama dla siebie),że byłaś w ciąży a poroniłaś,to jest pozytywny wynik testu ciążowego + późniejsze obfite krwawienie z bólami.Wg mnie inaczej nie jesteś w stanie stwierdzić ciąży niż test ciążowy domowy/profesjonalny/badanie ginekologiczne/USG.
Są też przypadki ciąży urojonej,abo chemicznej....poczytaj o tym na WILKIPEDI

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------
A to o czym piszesz to pochodzi ze ŹRÓDŁA http://pl.wikipedia.org/wiki/Poronienie

i dotyczy EPIDEMIOLOGI.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-08-28 o 21:09
Stary 2009-08-28, 21:13   #3145
smutnasmutna
Przyczajenie

dużo slów ale cieżko zrozumieć ich sens Sen. Ja na wstepie zadałam tylko 2 proste i jasne pytania zwracając się do osób ktore coś na ten temat wiedzą.
1. do osób które mialy zasinienie wiec wiedza po ilu dniach im się pojawiło.
2.do osob ktore poroniły i wiedza po ilu dnaich zasinienie zniknęło.
pytasz kto może wiedziec i udzielic mi odpowiedzi-mogą właśnie takie osoby.Skoro do takich osób nie należysz- to daj sobie spokój.
Tak czy owak Twoje teorie upadly i nie są to zdania wklejone przeze mnie z forum tylko z Wikipedii oraz informacje medyczne. Dochodzi często do poronien bezobjawowych i to jest fakt.Skoro wcześniej o tym nie wiedziałaś to Twój problem.jednak zrodła medyczne potwierdzają ze tak jest. O wystepowaniu ciązy biochemicznej (nie chemicznej kobieto!) wiem od dawna. Moje wiedza obejmuje troche szerszy zakres nie tylko stereotypowe przypadki i sytuacje "poronienia" w ktorym wystepuje krwawienie,
Nie mam zamiaru tu wiecej zagladać ponieważ zadnej nowej informacji nie wyniosłam
Mam na dzieje ze osoby na tym forum czekaja na "dziecko" nie na złośliwości.
Stary 2009-08-28, 21:26   #3146
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
dużo slów ale cieżko zrozumieć ich sens Sen. Ja na wstepie zadałam tylko 2 proste i jasne pytania zwracając się do osób ktore coś na ten temat wiedzą.
1. do osób które mialy zasinienie wiec wiedza po ilu dniach im się pojawiło.
2.do osob ktore poroniły i wiedza po ilu dnaich zasinienie zniknęło.
pytasz kto może wiedziec i udzielic mi odpowiedzi-mogą właśnie takie osoby.Skoro do takich osób nie należysz- to daj sobie spokój.
Tak czy owak Twoje teorie upadly i nie są to zdania wklejone przeze mnie z forum tylko z Wikipedii oraz informacje medyczne. Dochodzi często do poronien bezobjawowych i to jest fakt.Skoro wcześniej o tym nie wiedziałaś to Twój problem.jednak zrodła medyczne potwierdzają ze tak jest. O wystepowaniu ciązy biochemicznej (nie chemicznej kobieto!) wiem od dawna. Moje wiedza obejmuje troche szerszy zakres nie tylko stereotypowe przypadki i sytuacje "poronienia" w ktorym wystepuje krwawienie,
Nie mam zamiaru tu wiecej zagladać ponieważ zadnej nowej informacji nie wyniosłam
Mam na dzieje ze osoby na tym forum czekaja na "dziecko" nie na złośliwości.
Tutaj wątpię,aby ktokolwiek odpowiedział Ci na twoje pytania.Bo dziewczyny z tego co wiem stwierdziły swoją ciążę na podstwie testu,a nie na zasinieniu warg przed testowaniem.
Skoro jesteś taka oczytana to po co szukasz tutaj informacji ???Idź do lekarza i zapytaj,albo zapytaj koleżanki która być może wiedziała że była w ciąży pomimo poronienia przed implantacją .
Być może mój poziom inteligencji nie sięga Twojemu do pięt,ale ja nie wiem jak stwierdzić ciążę przed implantacją zarodka.Ale jeżeli Ty wiesz to napisz...dziewczyną które czekają na termin @ skróci to czekanie i będą już wiedziały.

Fakt,dyskusja nasza nie ma sensu.Wklejasz jakieś cytaty z innego forum,potem zdania wyciągnięte z kontekstu z WILKIPEDI i zarzucasz mi złośliwość na podstawie różnicy zdań.
Skoro nie chcesz tu zaglądać to nie zaglądaj.Są inne fora ciążowe które być może odpowiedzą na Twoje pytania.

Życzę powodzenia
Stary 2009-08-28, 22:14   #3147
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witajcie kochane. Dopiero znalazłam chwilkę na napisanie. Najpierw byłam na basenie z mężem,a później chwilę na koncercie szwagra. Chyba nie zaszkodzi dziecku chwila w takiej głośnej muzyce???? Sensuel a co to kochana taki spór się nawiązał,na temat informacji z wilkipedii.Ehh... tak to jest... Co słychać u Was kochane??Jak się czujecie??
Kicia jak mieszkanko??Kiedy się wprowadzacie??
Asiu i co z Tobą??Wszystko wporządku?? Jak się czujesz??
Zeberka a co u Ciebie??Jak przygotowanka??
Carol a Ty skarbie poczekaj jeszcze z teścikiem,może jeszcze za wczęsnietrzymam kciuki.
Miłego wieczorku kochane i spokojnego.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 23:17   #3148
Sensuel
Wtajemniczenie

Anusia...poczytaj sobie to normalnie się dokształcisz ,bo mnie się juz normalnie nie chce myśleć o tym co ta dziewczyna wypisywała .

Ja mam się znakomicie,dziękuję.Zaraz będę wsuwać zupkę vifona i idę spać.Ale jeszcze pomeczę laptopa przed snem

A gdzie joanna dzisiaj się schowała??
Stary 2009-08-28, 23:45   #3149
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witajcie Laseczki!
Coś jakoś tu pusto ostatnio. Co u Joanny? Kicia robi remont nowego mieszkanka, a Ziaaa gdzie się podziewa? Coś nam się tu towarzystwo wykrusza.
Widzę, że dziewczyny robią przerwę w starankach - to zupełnie jak ja Ostatnio miałam problemy żołądkowo - jelitowe koszmar. Do dziś jeszcze bolą mnie jelita. Muszę stosować dietę lekkostrawną, a i tak czuję się jakbym zjadła coś strasznie tłustego.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 09:07   #3150
Sensuel
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane
Ciekawe jaka pogoda dzisiaj będzie u nas.Wyszłabym z dzieckiem na rowerkowy spacerek,ale nie wiem czy padać nie będzie
W poniedziałek jedziemy familijnie do DE na Bawarię do rodzinki TŻ której nie znam jeszcze .Szczerze pisząc to tak średnio mi się chce,no ale coż....ciotki gnębią go telefonami kiedy będziemy to musimy już jechać,zwłaszcza że byliśmy już na lipiec umówieni i teściowie przyjechali,więc nie pojechaliśmy.Także do czwartku mnie nie ma
Ciekawe czy dużo nas dzisiaj będzie ??Pisać laseczki,pisać aby było co czytać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości