|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
oj tam zaraz
Cytat:
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Są różne Bebilony ale ten Pepti jest do kupienia tylko w aptekach
Ja juz sie nie moge doczekac kiedy bede wprowadzała nowe produkty jabłuszko, marcheweczke, zupki, deserki. Na poczatku postaram sie zupki robic sama, bo wiadomo - najzdrowsze. Ale w sklepach jest tyle róznych produktów dla dzieci, czasami jestem np. w Rossmanie to oglądam te słiczki i chciałabym juz cos kupic...ale jeszcze za wcześnie ![]() Ale dzisiaj cichutko na wątku, gdzie są wszystkie mamusie? Nas odwiedził dzisiaj kolega TŻ-ta z pracy a potem przyszla moja babcia z dziadkiem. Kuba zadowolony bo w koncu cos sie działo, siedział w bujaczku i cały czas sie rchotał ale po jakiejs godzinie zaczał przysypiac, wiec go szybko wykapałam, naoliwkowałam, i po chwiili juz spał. Dzisiaj prawie wiekszosc dnia przespał, ale pogoda była okropna, sama cały dzien ziewałam albo to zasługa herbatki - kupiłam wczoraj taką nową granulowaną herbatke "Słodkich snów" Humana. Kubus sporo wypił, chyba mu smakowała i rzeczywiscie słodko śpi
|
|
#1083 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nooo ja pamietam jak chcialam zeby Eryk juz jadl inne pokarmy, a teraz znow nie moge sie doczekac zeby Marcys zaczal jesc
![]() a tutaj oto udalo mi sie zlapac mojego slodkiego usmieszka
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktos chciał obejrzeć...dodałam kilka nowych fotek Kuby
![]() Skoro nikogo nie ma na wątku to zmykam. Wezme długa kapiel z pachnącym olejkiem, zrobie pelling całego ciała, maseczke na twarz...czyli troszke sie zrelaksuje Tego mi trzeba. Mamusie a jak tam wasze kilogramy? Moje bardzo ładnie spadały, udało mi sie zrzucic juz 7 kg nie liczac tych 10 kg od razu po porodzie i waga staneła Dalej trzymam diete, pije rozne herbatki, nawet biore wspomagające preparaty i waga ani drgnie. A mam taką ochotę na słodycze. Opanowuje sie jednak bo jak raz zjem to obawiam sie, że bede zaczynała podjadanie. Do cwiczen nie moge sie zmusić jezdziłam kilka dni rowerkiem a teraz przykrył go kurz omijam go z daleka bo zwyczajnie nie chce mi sie ruszyc ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Uwielbiam takie słodkie usmieszki A z Marcysia to juz kawał chłopa
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Tez próbowałam dzisiaj uchwycic jakiś usmieszek małego ale nie bardzo mi sie to udawało
Na tym zdjeciu zaczynał się smiać a wyszło tak, jakby zbierało mu sie na płacz
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z was podawała coś na ból brzuszka swojemu maleństwu jak miało dwa tygodnie?
Mój szkrab już drugi raz kweka i brzuszek ma twardy i tak myślę żęby mu ulżyć i wysłać tż do apteki po coś tylko nie wiem co dwutygodniowe maleństwo może niby Espumisan, Esputicon i Infacol mają tylko 40mg Simeticonu a Bobotic 66mg ale nie wiem który moge już podać?
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
napewno mozesz podac plantex, jest od 2tygodnia
Cass a ta herbatke gdzie kupilas? w aptece, czy w rossmanie tez jest? Slodkie sa wasze łobuzy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-29 o 22:15 |
|
|
|
#1088 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
od porodu zeszlo mi tylko 11 ![]() nooo Marcys juz nie taki dzidzius jest eee nie wyglada wcale jakby mu sie na placz zbieralo
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny.
Chyba najwyzszy czas wrocic do swiata zywych . Troszke niedobrze sie dzialo u mnie wiec sie nie odzywalam. za duzo zmartwien na glowie . Moja niunia troszke daje mi czadu w nocy w zwiazku z czym nie bardzo funkcjonuje w dzien. Poza tym ma/miala zatkane kanaliki lzowe i przyplatala sie do niej jakas paskudna bakteria . Ma okropne ropiejace krostki na twarzy. Nie dalo sie rozgonic normalnymi masciami, trzeba bylo podac antybiotyk . I tak moja wtedy 9 dniowa coreczke zaczelam faszerowac antybiotykiem. Przypuszczam ze zlapala cos w szpitalu A moje cycki . O bosze jak bola . Mala pogryzla mi sutki do krwi, jak ja karmie to sycze z bolu . Czekam tylko dnia kiedy ten bol minie bo jak narazie to kazdy jej posilek to moj stres. Co tam jeszcze u mnie...??? Chyba nic. Karmienie, odbijanie i przewijanie, karmienie, odbijanie i przewijanie. Jestem juz moze na liscie rozpakowanych .Ogladam zdjecia jakie tu umieszczacie i stwierdzam ze piekne te nasze dzieciaczki
|
#1090 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witaj syla
![]() wspolczuje zmartwien i chorob ale za to masz swoje kochane szczescie bedzie dobrze ![]() a z tym karmieniem, odbijaiem, przewijaniem - to tak jak u kazdej z nas no moze w innych kolejnosciach u niektorych
|
|
#1091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam te pierwsze słodziaszki Cytat:
Musze wam powiedzieć że dzisiaj pierwszy raz od porodu miałam wychodne Dziecko zostało z ojcem a ja pojechałam na miasto załatwić pare spraw i zrobić zakupy. Tyle że zamiast to wykorzystać to jakaś "niewidzialna siła" ciągnęła mnie szybko do domu. I okazało się że mój synek już wie co to jest "męska solidarność" bo cały dzień przespał! Jak jest ze mną to tyle nie śpi a jak został z tatusiem to dał mu fory |
||
|
|
|
#1092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... bo mój bartek tez cały dzień przespał prawie potwierdzam ![]() Kąpałam dzisiaj Bartka sama bez żadnej pomocy - bułka z masłem ![]() Cytat:
... chodziłam w supermarkecie między półkami i ciagle zerkałam na słoiczki z deserkami ![]() i faktycznie cos dzisiaj pusciutko na forum ... ale u nas tez był mój kuzyn z narzeczoną ... i bardzo się cieszę, że wpadli bo już mi sie tęski za tymi sobotami spędzanymi wspólnie ... a odkąd jest Bartuś to tak jakby wszyscy o nas zapomnieli ... albo po prostu nie chcą przeszkadzać ![]() Cytat:
Cytat:
Mi też tego trzeba!!!!!!!!!!! ... ale jakoś mi to nie wychodzi ... zawsze jak jestem pod prysznicem to bartek robi koncert ... i musze pędem lecieć z mokrymi włosami![]() hmmm moja waga??? Była już z przed ciąży ... a teraz skoczyła o kilogram do góry
|
||||
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna malutka Współczuje bólu cycuszków ![]() i jeszcze wtrąc do tego spanie ... czy Twoja malutka nie śpi? ![]() Cytat:
My wprowadzamy dzisaij butle żeby wyeliminować ta żółtaczkę pokarmowa ... Bartek pierwsze mleczko dostał po kąpaniu i zjadł 90 ml. ... nawet sprawnie mu to poszło ... a ja potem ponad pół godziny ściagałam pokarm laktatorem ... TZ musiał mnie ratować, bo ręka mi odpadała Zawsze sie zastanawiałam ile mleka mieści się w moich piersiach ![]() Sciągnęłam 150 ml z obydwu cyców i zamroziłam ... moze kiedyś się przyda ![]() Oby tylko Bartkowi nie spodobała się butelka!!! : no to idę spać ... a moze nie ... bo zaraz będzie przebudzenie
|
||
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys...za dlugo zdaje sie nie moze byc przechowywane...chyba
u nas koncert od 4.Jeszcze tak nie bylo zeby brzuszek w nocy bolal
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1095 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie w niedzielny poranek
Dzionek zapowiada sie ładny. Narazie jest bardz zimno otworzyłam okno żeby pokój przewietrzyc i jak po chwili weszłam to można było zamarznąć. Czuc juz w powietrzu jesień w ogrodzie pełno opadłych liści, a te na drzewach zaczynaja mienic sie kolorami... w sumie to lubie jesień, oby była tylko taka słoneczna i ciepła. ![]() Nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem...nie chce w tym momencie go przechwalić ale ostatnio jest bardzo grzeczny. Prawie wcale nie płacze, jak juz to złości sie i krzyczy. Wczoraj po kąpieli ( juz o 18) mały spał do 6 rano obudził sie tylko o 22 i 1 w nocy na mleczko. A rano przywitał mnie slicznym usmiechem, takim że mi sie spac odechciało wyprzytulałam go, wycałowałam, zmieniłam pieluszke i posadziłam w bujaczku. Ładnie bawił sie zabawkami i mu sie usneło Zaraz wykorzystam chwile, że śpi i biore sie za ogarniecie domku. Obiad musze przygotowac, pranie nastawic a potem jak sie obudzi idziemy na spacerek. Cytat:
Cytat:
troszke droższa od Hippa, ok 13 zł. Cytat:
Mam nadzieje, że antybiotyk pomoże malutkiej. Wspłoczuje tego bólu cycusiów ![]() Cytat:
Zazdroszcze spadku kg ![]() Cytat:
Sporo mlaczka ściągnełaś Trzymam kciuki, żeby nie polubil butelki ![]() Cytat:
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie kolejny wieczór pełen płaczu i krzyku małej. Już sama nie wiem od czego Trzy dni pod rząd był spokój a wczoraj wieczorem znowu akcja. Zaczęło się po kąpaniu (około 20.30) i trwało do około 23. A jak przeszło, to Kindze się wcale nie chciało spać. A ja padałam na twarz. Więc zostawiłam ją z tż a sama poszłam spać do innego pokoju. Obudziłam się dopiero o 3 nad ranem jak zaczęła płakać na karmienie. Aż się boję dzisiejszego wieczoru , pomimo tego, że Infacol i Espumisan przygotowany i stosowany.
|
||
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tylko troszke kaprysi, a czasem na calego-jak wczoraj.Tez placz jest tak specyficzny, taki z glebi plucek,i jak dlugo to trwa to juz nie ma sily bidulka plakac ![]() Podaje jej espumisan i parzony koper. Debridat jest na recepte,a bobotic? wszystkie te specyfiki maja simeticon, ale czy roznia sie procentowo?ktorys jest silniejszy? dziewczyny co macie kilka specyfikow skrobnijcie wygooglowalam ze bobotic z ifacolem wygrywa Jesli chodzi o skutecznosc.Zdecydoanie wiecej simeticonu ma.Zakupie.To juz 3specyfik ktorym probje corci ulzyc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-30 o 11:59 |
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chyba jednak czeka mnie wizyta u gina w srode bo moja ropiejaca rana nie chce sie goic.......co 3 godziny chodze i wyciskam rope-smaruje spirytusem i rywanolem i tak caly czas.......boje sie jak cholera ze bedzie mi w tym grzebal! a najbardziej sie boje badania ginekologicznego-boli mnie wejscie do pochwy -znaczy ta blizna po szwach.....
a mam do was pytanie -czy to normalne ze wylatuje ze mnie jakas zółta wydzielina i nieprzyjemnie to pachnie??? nie wiem czy to jeszcze odchody po porodzie czy jakies uplawy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dzisiaj cos troszke marudna jest-teraz spi od pol godziny ale pewnie na chwilke bo ona sobie tylko drzemki ucina w dzien ![]() Cytat:
a tez stosuje diete i zero slodkiego juz od mca!! jak dla mnie sukces!!
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje Laurce Cytat:
Nooo juz mi nikt nie powie ze nie mam pokarmu i muszę dokarmiac ... dzisiaj ściagnęłam 160 ml ![]() A tak ogólnie to się nie wyspałam wogóle ... spałam może 3 godziny ... niby miało być super bo butelka, a ja całą noc prawie pokarm ściagałam ... o 4 obudziłam małza i prawie na śpiąco machał laktatorem Teraz bartuś wsunął flache i poszledł z tatusiem na spacer ... a ja lecę pod prysznic ... i moze jakoeś śniadanie zjem
|
||
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok 8poddalam sie i przekazalam ją męzowi, któremu usnęła.Ach ci tatusiowie maja zbawienny wplyw na nasze pociechy zolta wydzielina to normalne.Ze mnie tez leciala, tylko ze nie miala nieprzyjemnego zapachu.Jakis miala ale nie nieprzyjemny(jesli masz na mysli smierdzacy ) i Mariolka nasza wlasnie tak to nazwala jak ty.Odchody.Laurka odsypia wieczorne akcje.O tej porze nie sypiala.Jak sie obudzi jedziemy na zakupy do Sephory i po jakies ciuszek dla mniej no i do apteki.Wejde do meża do pracy to fotke nam pyknie w studio i wam sie pochwale ![]() Otwieram dzis lodowke a tam ...nic nic do obkladu,zero wedliny,zero sera jakiegolwiek,zero pomidora obsuszony kabanosik musial mi wystarczyc ktorego omijalam bo mi nie smakowal. Nawet na platki nie mialam szans, bo platki sa mleka ledwo do kawy ktorej zreszta nie ma. A teraz cos z czego sie smieje na sama mysl.Od wczoraj pije wode przegotowana albo z kranu bo i to sie skonczylo a nie mam jak jechac na zakupy.Nie ma soku,syropow, no nic!!!Maz po godzinach juz od jakis 2tygodni zostaje w pracy zeby nadgonic swoje fuszki,na weekendy wybywa na wesela gdzie sie naje wiec ja obiadu nie gotuje a ze o jedzeniu mysle na samym koncu to sie wypstrykalam ze wszystkiego. Postanwilam jechac do tesco24h ale to jak mala zasnie i mąż wroci do domu, a juz zapowiedzial ze dluzej zostaje...ehhh zwykle rzeczy rosna do rangi wdrapania sie na MountEverest ![]() No bo jak tu jechac z malenstwem?nie wyobrazam sobie duzych spozywczych zakupow z mala w markecie.Jesli mialabym jecac sama.Pchac 2wozki, potem to na kase i pakowac do siatek, do bagaznika,a zawsze spora ilosc mam.No i jeszcze jak zaczelaby plakac albo cos to chyba wyskoczylabym w powietrze ze zlosci i bezsilnosci Dobrze ze mleka zapas mam dla malej i pieluch. Nic juz nie jest takie samo, no nie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1101 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko skad ja znam ten scenariusz
![]() tylko, ze ja juz jestem przyzwyczajona bo to drugi moj szkrab
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
czyli to normalne...ufff
Na obiad wprosilam sie do mamusi. Przezyje dzisiejszy dzien jakos do wieczora. Acha jeszcze dodam w zwykly dzien moglabym wejsc do spozywczaka i cos kupic tylko wiekszosc sklepow nie jest przystosowana do mam z wozkami a ja jej nie zostawie pod sklepem nawet na 5sek.Wole glodowac
|
|
|
#1103 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dawałam też Esputikon Cytat:
![]() Współczuję przepraw z chorobami i bólu cycusiów Poprosimy o zdjęcie Małej Cytat:
![]() Nawet do głupiego sklepu obok domu jak idę z wózkiem to biorę Bartusia, żeby koszyk pchał ![]() Kasiu, śliczne zdjęcia w Albumie Aniu, trzymam kciuki, żeby Bartuś tylko chwilowo lubił butelkę a Cycusia "przygarnął" ponownie ![]() Fotki w albumie super. Jak dzieci szybko się zmieniają -widać po tych zdjęciach ![]() Megi, ja tylko sama kapię Ale wczoraj odpoczęłam... Antoś spał od 12 do kapieli (20), budząc się raz na amciu. Bartus był u dziadków Luz blues, wzięłam dłuuugą kapiel - pierwszy raz od porodu, nabalsamowałam się, napeelingowałam - odnowa biologiczna pierwsza klasa. Posiedziałam przed Tv i obiadu nie gotowałam - Małża wysłałam do Kfc ![]() A wszystko to zasługa brzydkiej pogody. A dzisiaj już słoneczko, chociaż jak napisała Cass czuć już jesień. Też mam nadzieję, że będzie w miarę ciepła i pogodna Idę robic zupkę (drugie danko wczoraj z Bartusiem od dziadków przyjechało ) i idziemy na spacerek, może starówka, a może park Pomyslimy.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-08-30 o 13:54 |
|||||
|
|
|
#1104 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to Cie pocieszylam co? ja nie moge sobie na to pozwolic bo musze nakarmic Eryka i TZ, pal licho ze mna dziewczyny jak to jest, ze Wasze dzieci spia tyle godzin? moj nie spi tak dlugo nawet w nocy ![]() ![]() ![]() poza tym juz nie umie sam zasnac w dzien ani wieczorem tylko jak jest spiacy to jest marudny na maksa i nie zasnie jesli mu nie bede suszarka po brzuszku grzac, dawac smoka i glaskac po policzku ehh ten moj maly szantarzysta
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie mam nikogo do pomocy
wszystko musze sama no i Tz bez prawkaco utrudnia, bo jakby mial to sam moglby do tesco 24podjechac i zrobic zakupy a tak na mojej glowie i to. Cytat:
Sa tez jajka.Nie pocieszylas mnie bo ja nie bylam zmartwiona
|
|
|
|
#1106 |
|
Ola-Unhola
|
Mój śpi różnie.
Czasami tez krótkie drzemki, a czasami długo. Jeszcze nie mogę powiedzieć, że śpi tak czy siak, bo to się zmienia (niestety )Mój też już się nauczył (w dzień), że Mamusia śpiewa, buja, głaszcze, suszarką działa . W nocy zasypia przy cycu, no chyba, że coś mu bardzo nie pasuje, to troszkę dłużej muszę go pousypiać właśnie jakims sposobem.Ale co tam, niedługo minie Czas szybko leci i niedługo będą już dwulatkami A ja ostatnio bronię się przed dołem - coś mi celu brakuje (już kiedyś pisałam jak to ze mną w tej kwestii jest). Muszę zacząc szybko remont pokoju dzieci, to się poprawi samopoczucie. Jeszcze Małz mnie wczoraj wkurzył (marudziłam, że robi syf w week, potem w poniedziałek idzie do pracy, a ja mam sprzątać. Odpowiedział: taka rola....) No złapać za łeb i urwać.... Także bronię się przed chwilą przemysleń, bo wiem, że wtedy bym usiadła, zaczęła ryczeć i co dalej..Nic bym nie zrobiła. Także jakoś mi to na razie wychodzi, oby tak dalej...
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój najdłużej spał 3,5godziny
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
A moja Weronika dzisiaj konczy 1 miesiac
na 1 fotce-Weronika gada sobie z misiem ![]() i nasz dzisiejszy spacer
|
#1109 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Cytat:
Dziękuję za życzenia dla Kubusia i za informacje o lekach I za info o szczepieniach też , ja też chyba wezmę refundowane i jeszcze się cieszę, bo chyba uda mi się iść na szczepienie jak Mały skończy 8 tygodni i Hib będzie oddzielnie (tzn. jeszcze tydzień albo dwa później).Cytat:
, rób tak częściej , jesteśmy tylko ludźmiCytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że pępuszek się goi ![]() Cytat:
, przesłodki ten Wasz szkrab i duży , a jaką ma czuprynkę ![]() Mój też , umie jeszcze "ne-ne" i "ojej-ojej" ![]() Cytat:
![]() Ja też Kubusia przedrzeźniam i powtarzam za Nim
|
|
|
#1110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te nowe cuda na doopkę też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Amelka śliczności ![]() Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

i Ty Czekoladko też 

Na poczatku postaram sie zupki robic sama, bo wiadomo - najzdrowsze. Ale w sklepach jest tyle róznych produktów dla dzieci, czasami jestem np. w Rossmanie to oglądam te słiczki
i chciałabym juz cos kupic...ale jeszcze za wcześnie
Dalej trzymam diete, pije rozne herbatki, nawet biore wspomagające preparaty i waga ani drgnie. A mam taką ochotę na słodycze. Opanowuje sie jednak bo jak raz zjem to obawiam sie, że bede zaczynała podjadanie. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

od porodu zeszlo mi tylko 11
. O bosze jak bola
. Czekam tylko dnia kiedy ten bol minie bo jak narazie to kazdy jej posilek to moj stres.
.

... TZ musiał mnie ratować, bo ręka mi odpadała 
Trzy dni pod rząd był spokój a wczoraj wieczorem znowu akcja. Zaczęło się po kąpaniu (około 20.30) i trwało do około 23. A jak przeszło, to Kindze się wcale nie chciało spać. A ja padałam na twarz. Więc zostawiłam ją z tż a sama poszłam spać do innego pokoju. Obudziłam się dopiero o 3 nad ranem jak zaczęła płakać na karmienie. Aż się boję dzisiejszego wieczoru
Dziękuję za życzenia dla Kubusia i za informacje o lekach 
, rób tak częściej
, jesteśmy tylko ludźmi