|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
I dlatego będę go podawać zaraz po obiedzie, do kawki Myślę że wtedy jeszcze najbardziej ludzie będą chętni do jedzenia Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
Pokazałam teraz tort mamie i nie była szczególnie zachwycona![]() Mój tort będzie truskawkowy albo czekoladowy taki mam plan A kiedy trzeba zamawiać tort??
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Od razu wrzucam bukeity, ktory wg Was najbardziej pasuje do Lorny i mojego welonu?
Bukiet ze storczyków juz mi sie odwidział [/QUOTE]Samoa to ja Ci jeszcze podrzucę coś z moich zbiorów - nie wiem czy to bukieciki z Wizażu czy z innych stron bo juz się pogubiłam
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten mi sie podoba http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1251708334Ten zielono-różowy byl fajny a moj number one to taki fioletowy tylko nie wiem czy pasuje do mojej sukni. Ale widzę, że sie nie dowiem
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-08-31 o 10:54 |
|
|
|
|
#3695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo podawanie dan tez troszke czasu zajmuje, a smiesznie by bylo jakby kelnerzy sprzatali po jednym posilku i juz zaraz zaczynali nosic nastepny ![]() Cytat:
![]() te suknie zazywczaj sa profesjonalnie czyszczone i wisza w domowych szafach w oczekiwaniu na nowa wlascicielke a do komisu to sa oddawane jak juz je bardzo ciezko sprzedac zazwyczaj najpierw woli sie sprzedac bez posrednikow i marz dla nich ![]() Cytat:
), smietankowy... ale zadnych owocow nie mam pojecia kiedy sie zamawia ale z tego co wiem kwestia nie rozbija sie o samo zrobienie tortu, a raczej o to czy cukiernia bedzie miala wolny stelaz na ten tort
|
|||
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wybiore zaraz po Wielkanocy
|
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Orzechowy jest wstrętny Sam śmietankowy jest nijaki poza tym na deser będzie panna cotta, więc nie moge przesadzac ze śmietanką. Także albo czekoladowy albo owocowy albo marcepanowy Mniam marcepan chyba wygra Albo z zewnątrz marcepanowy a środek czekoladowy...
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem jak to w cukierniach wygląda ale mi będzie piekła ciasta i tort pani która ma firmę zajmującą się wypiekami na wesela i inne imprezy
Rezerwowaliśmy ją w lipcu tego roku i okazało się że ledwo nas wbiła na listę swoją... Bo ona podejmuje się pieczenia na 3 wesela tygodniowy i nasze byłoby czwarte ale na szczęście jedna para zrezygnowała i ją mamy I też mi mówiła że jeśli chcę miec taki tort wjeżdżający na salę ze sztucznymi ogniami czy czymś takimto żebym jak najszybciej dzwoniła stelaż rezerwowac póki wolny.. Ale ja takich bajerów raczej nie chcę Nie kręci mnie to...
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA chyna w normalnegho cukierni wszystko zamówię, bo nie znam żadnej pani piekacej ciasta.
|
|
#3700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale mysle, ze kolo 20 goscie juz beda w stanie wcisnac w siebie kawalek tortu to przed weselem oproznij domowe lodowki, bo cos czuje, ze ci gora zarcia zostanie z tego wesela ja wiejskiego stolu na pewno nie biore ![]() Cytat:
ostatnio z TZem jedlismy orzechowe lody z Grycana - pyszotka ooo fuuuuuuj nie robcie marcepanowego to juz jest najgorszy z najgorszych... nie tknelabym ani kawalka marcepan wywoluje we mnie odruch wymiotny ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi przepadaja za marcepanoymi czekoladkami Anthon Berg, więc zjedzą Nie spotkałam nikogo kto by mial odruch wymiotny po marcepanie, ale wiadomo, ze kazdemu nie dogodzę Dawniej tez nie przepadalam za marcepanem, do tego trzeba dorosnąć
|
|
#3702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Kocice
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Śliczne butkiety, ostatnio wkreca mi sie w kolorze fuksji Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2009-08-31 o 11:25 |
||
|
|
|
#3703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
cześć, witam nowe PM Carla napisz coś o Was ![]() Lain a jak ja mam rozplanować dania, jak mam 7 gorących?. U nas tort jest podawany zawsze po oczepinach, nie zdażyło mi się widzieć podania tortu o innej godzinie, ale poza lubelszyznę nie wyjeżdzałam na wesela więc nie wiem jakie są tradycje w innych regionach. Samoa podobają mi se bukiety nr 3 i 5 z tych wklejonych przez Ciebie. Co do zabaw weselnych to u mnie będzie rzucanie welonem/bukietem oraz krawatem/muszką, przebieranie TŻ za dziecko, ( ktoś już kiedyś wklejał link, to coś podobnego będzie ) wiem że zespół organizuje też takąś starą ciotę, ale nie bardzo wiem o co tam chodzi, musimy się dopytać, a reszta to nie wiem, podobało mi się ostatnio na weselu jak goście biorący udział w oczepinach musieli ( faceci ) wziąć plasterek cytryny na język i zaśpiewać 100lat Pm, a później PM decydowali kto odśpiewał najlepiej, to była super zabawa i bardzo śmieszna, pewnie będzie też zbieranie na wózek, bo to też tradycja w lubelskim, nawet moja koleżanka ostatnio się wypierała że jej nie chce, a tu surprise na weselu to miała a ile się mogła nagadać, mi się też to nie podoba, ale chyba zostanę przegłosowana. No i też chciałabym żeby oczepiny nie trwały dłużej niż 30min, ale różnie to bywa.O czym Wy tu jeszcze gadałyście? o tortach, ja już mam mniej więcej upatrzoną sukiernię, chociaż mama ma oczywiście inną moze tez być marcepanowy, albo w ogóle jakiś owocowy. W sumie ostatnio na weselu miał być tiramisu, ale tiramisu to dla mnie nie było ![]() Dobra zmykam znowu na cały dzień. Miłego popołunia |
||
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 5 w tym obiad i dla mnie ot juz jest na styk Tylko my mamy ślub o 16, w hotelu będziemy kolo 17.30.Zaraz ide zobaczyć, które Ci się podobają, bo nie pamiętam kolejności. Mi się najbardziej podobają 2,3 i 5 w takiej kolejności No i jeszcze ten jeden co n-karlik wkleiła w drugim rzucie
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-08-31 o 11:30 |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jedank nie przepadam za takimi specjalami ![]() [QUOTE=Samoa;13999136Dawni ej tez nie przepadalam za marcepanem, do tego trzeba dorosnąć to ciekawe kiedy moi rodzice dorosna do marcepanu ja chyba nigdy nie 'dorosne', ale to juz wynika z mojego stosunku do slodyczy
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem Lain że trzeba na coś ten tort położyc
Tylko że u mnie w ogóle tort na salę nie będzie wjeżdżał więc nie musi miec niewiadomo jakich wartości estetycznych Po prostu zostanie skrojony przez kelnerów i podany do kawy. Bo pani mi powiedziała tak: Jeśli chcemy taki śliczny tort na pokaz i wogóle to musimy mie jakiś taki z dużą ilością mas popierwsze żeby ładnie wyglądał a po drugie żeby się trzymał elegancko w kupie A jeśli nie zależy nam na tych pokazach to możemy zrobic zwykły tort prostokątny który po pierwsze taniej wychodzi a po drugie zrobmy go owocowego. Mówiła że z jej doświadczenia wynika że goście chętniej pałaszują takie owocowe torty bo są lżejsze. Ja wybrałam drugą opcję więc takiego pokazowego stelaża nie potrzeba
|
|
|
|
#3707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
18:30 obiad 20:00 I danie ciepłe 21:30 II danie ciepłe 22:00 podziękowanie rodzicom 23:00 III danie ciepłe 24:00 oczepiny+ tort 01:30 IV danie ciepłe 03:00 V danie ciepłe
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz sie z 5 goracymi glowie a co dopiero 7 to ja bym pewno zrobila slub o 14 a nie o 16 w takim wypadku albo z czesci bym poprostu zrezygnowala![]() ja tam prawde mowiac nie patrze na tradycje. zawsze jak bylam na weselach tort byl o polnocy... i nigdy nie moglam go wcisnac ![]() wiec ja chce na swoim weselu wczesniej tego torta
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe mam ślub o 15.30, ale te 7 dań oni podobno podają każde co 2h ![]() z tym że np. pierwsze danie ( zupa + drugie danie ) to już 2 ciepłe posiłki, a potem jeszcze 5 ( w stylu: bogracz- nie pytajcie nie wiem co to jest karkówka grilowana, udziec pieczony, udko kurczaka pieczone/ golonka pieczona, barszcz z kapuśniaczkiem ) to przykładowe menu.Oprócz tego są: lody, sałatki, przekąski zimne i przekąski z ryb + stół wiejski TO wszystko mam w cenie, a osobno płace za ciasto, owoce, napoje i alkohol
|
|
|
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez rac i innych fajerwerkow ![]() lzejsze to nie sa owocowe tylko smietanowe zamiast maslanych ja chce smietanowy wlasnie mi sie wydaje z obserwacji srodowiskowych, ze wiele osob nie lubi owocowych tortow (i ja z TZem rowniez), wiec na pewno owocowego u nas nie ebdzie ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() bo zalozmy, ze z obiadem zejdzie do 19.30 to zeby I danie bylo o 20 to kelnerzy wlasnie o 19.30 musieliby zaczac je nosic nie wydaje ci sie, ze to za mala przerwa?![]() to ja juz bym predzej ten kawaleczek tortu wcisnela niz kolejne duze cieple danie
|
||
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo lubimy kaszankę![]() Juz wiem jaką miałam rozkminę, że mam pikle w ramach zimnej płyty to po co mi stół wiejski A kiełbaski to tyle, że później można komus dac jak zostanie NIe wiem, jeszcze jest czas. Ale teraz musimy sie porządnie zabrac za kamerzystę i rezerwację pokoi i od razu wypytamy panią. Może nawet na jutro sie umowimy, bo w weekend to ona raczej czasu miec nie będzie, żeby się z nami spotkać. Powiem tz o moim pomyśle![]() Ja tez nei przadam za slodyczami, raz na jakis czas mneio bierze na tiramisu albo panna cotte w kawiarni albo ze sklpeu na czekolade albo marcepan ale to tak na smaka a nie zeby sie obżerac, bo mnie mdli. Wole dobry obiad niz slodycze. A dzis sobie zrobie sosik z moim chińskim makaronikiem O a na urodziny lubie napoleona, ale to tak raz na dwa lata
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam w takim wypadku 6 dan ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- moja mama lubi takie rzeczy a ja zawsze patrze na nia jak na kosmitke jak to je no ale nie bede jej specjalnie z tego powodu wiejskiego stolu stawiac
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
Może zacznę od tego, że ja nadal jestem w szoku i nie dociera to wszytko do mnie jeszcze
Właściwie to tydzień temu wszystko ustaliliśmy dopiero. W tej chwili mamy tylko salę i orkiestrę i szczerze powiem, że trochę się przeraziłam czytając tu, że Wy już macie suknie i ogólnie wszystko poustalane... a ja? Ja dopiero 7 dni temu zdecydowałam, że za rok o tej porze będę już żona mojego męża (przyszłego) Czytając "Was" doszłam do wniosku, że faktycznie musimy się ruszyć i ogarnąć to wszystko żeby nie było zbyt późno potem... .... moja radość powoli zaczyna się przeradzać w strach, że sobie nie poradzę...
|
#3714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() My te wakacje mieliśmy pod znakiem kaszanki
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ostrzegam, ze mozesz ucierpiec od 'efektow specjalnych' z mojej strony ale to juz na Twoje ryzyko |
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
tyle tu wiadomości że się połapać nie mogę zupełnie
nie nadążam za Wami..aaaale jak już się rozpędziłam to wkleję jeszcze mój zbiór fryzur może komuś się przyda z drugiej strony tak sobie myślę że jak na lipiec..może być mi lekko za gorąco.. ale co tam moją faworytką jest pani nr 4
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas byly pod znakiem karkowki polewanej piwem i grillowanych suszonych sliwek owinietych bekonem
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- ja stawiam na koczek, bo przy lipcowych temperaturach (albo deszczach ) i szalonych tancach przy takich fryzurach z wlosow zrobiliby mi sie straczki
|
|
|
|
#3718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem, jak dla mnie za dużo tych ciepłych dań, a już 7 to kompletnie nie wiedziałabym jak wciskać ![]() Cytat:
![]() A kiedy się zaręczyliście? długo jesteście ze sobą? A my tort, ciasta i owoce mamy w cenie i fajnie, bo nie muszę latać, zamawiać wystarczy dokupić napoje+alko i gotowe
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-31 o 11:53 |
|||
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
phi~... to dla mnie pestka a później sukienka, dania, torty-srorty i na koniec umrę na zawał, hehhe
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

a juz na pewno ja
wg mnie idealna bylaby godzina 20-20.30... bo gdzies tak o 17.30 bedzie obiad, potem pierwszy taniec, chwile zabawy i akurat tort... przynajmniej zostalby zjedzony ze smakiem a nie upchniety, bo wypada...
Myślę że wtedy jeszcze najbardziej ludzie będą chętni do jedzenia 

to smak bylby straciatella, a swieze truskawki bylyby poprostu dekoracja 

a ile się mogła nagadać, mi się też to nie podoba, ale chyba zostanę przegłosowana. No i też chciałabym żeby oczepiny nie trwały dłużej niż 30min, ale różnie to bywa.
moze tez być marcepanowy, albo w ogóle jakiś owocowy. W sumie ostatnio na weselu miał być tiramisu, ale tiramisu to dla mnie nie było
i fajnie, bo nie muszę latać, zamawiać