|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
explain oj dobra juzwiem o co chodzi.. tylko, ze ni doczytałąś.. ja nie chce zadnej z tych luznych 3 fryzur..i to nawet nie dlatego ze sa zbyt nisko.. one same z siebie sa strasnzie luzne wiec nie utrzymaja sie mi na glowie dluzej niz do pierwszego tanca.. wiec po co mi taka fryzura lain jeśli stwierdze, że kitki rulez to siepo prostu będępo samej sobie powtarzać.. aczkolwiek fakt wyjasnij mi jak to zrobilas ze one takie grzeczne na tej smyczy chodza.. moja kicia od razu szuka albo krzaczorów i pod nie włązi albo jumpi na drzewo i każe sięznosić zawodząc przy tym niemilosiernie Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-08-30 o 22:25 |
|
|
|
|
#3662 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Kasieńko jakoś ostatnio zaganiana jestem i brak mi czasu troszkę, oczywiście ubolewamnad tym, ale musicie mi wybaczyć
postaram się poprawić Cytat:
i jakoś specjalnie też do kuchni nie mam głowy... jak już muszę to coś tam zrobie, ale ogólnie to póki co mam prawie "dwie lewe ręce" jeśli chodzi o gotowanie, ale jak się będę musiała nauczyć to się nauczę i już takie mam podejście do tego...a tra dziewczyna no i nie wierze, że nigdy nie sprzątała... tak pewnie plotła trzy po trzy, żeby się wybronić od tego no przecież chyba każdy potrafi włączyć odkurzacz i go użyć... mylę się? ![]() a co do oczepin to na pewno rzucanie welonem/krawatem a co więcej... to się okaże ![]() a taka zabawa w zoo ( chyba Jazz) o tym pisała to fajna sprawa...sama kiedyś w niej brałam udział i byłam słoniem...wstrzeliłam się rolę jak nie wiem Cytat:
![]() Jazz jest prawie 23.00 a ja tu o Twoich knedlach myślę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i na czym w końcu stanęło ![]() Cytat:
![]() ponieważ padam, a rano trzeba znowu iść do pracy i na dodatek myśleć to uciekam troszkę odpocząć...miłej nocki kobietki p.s. czemu te weekedny tak szybko mijają... ehhhhh
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
helloł panienki
znów mnie nie było przez 6 stron i niestety dziś ich nie nadrobię.. zaczynam praktyki więc znów mało mnie będzie na wizazu bo tam nie mam neta.. ![]() ![]() ![]() własnie wróciłam z rodzinnej uroczystości u tżta i powiem wam ze to super rodzinka już nie mogę się doczekać aż wreszcie i ja będę do niej należaładziewczyny jutro postaram się nadrobić zaległości i tu podoradzać i powyrażać opinie bo chyba gadałyście o jakiś fryzurach i welonach i tak dalej. a pozatym zaczęły mi się podobać mniej objętościowe suknie ślubne.... i ciągle myślę o "mojej" Kate- szczególnie że mama i siostra się cały weekend nią podniecają ![]() dobra dobrej nocy życzę bo jutro muszę wstać przed 6 rano
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam 2 dni przerwy we wczesnym wstawaniu
![]() Poza tym to chciałam powiedzieć kubusewie że mi się spodobała ta ostania fryzurka z tych 4 które wklejała w jednym poście... Niestety nie zapisałam sobei więc nie wkleję Ale to była właśnie ostatnia z tych luźnych ![]() No i ogólnie miałam bardzo udany weekendzik Wczoraj imprezowaliśmy u mojej przyjaciólki i zostaliśmy nawet na nockę bo chcieliśmy się napic oboje Fajnie było ![]() A dziś imieniny u babci mojej kochanej były Kupiliśmy jej piękną taką dużą lilię troszkę przybraną Normalnie się zakochałam w liliach jak byliśmy w tej kwiaciarni Piękne są!Dobranoc
|
|
|
|
#3666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waza sobie tez solidnie - transporter z nimi na pokladzie nosi TZ Cytat:
Cytat:
powiem wam, ze to zalezy od kota i jego psychiki. bo np. Benito i Bujo to byli panikarze... nie szlo z nimi nawet gdzies jechac, bo ledwo sie je wlozylo do transportera to juz bylo jeczenie, a w samochodzie to juz sie trzesly i slinily z nerwow okraszajac to wszystko rozpaczliwymi jekami na smyczy jak probowalismy je prowadzic to sie tylko chowaly pod krzak niziutko przy ziemi i nie chcialy wyjsc a te to zupelnie inna bajka - na klatke schodowa biegna pierwsi bez zastanowienia - tylko uslysza dzwiek otwierania drzwi albo zobacza, ze ktos zbiera sie do wyjscia - oni zaraz tez sa gotowi do wyjscia i rozpoczynaja zwiedzanie - Czesio zawsze biegnie do gory, Franeczek na dol wiec samemu nie sposob je zlapac ![]() w aucie uwielbiaja jezdzic. spia sobie w transporterze albo wygladaja przez okno i patrza na samochody a najbardziej to lubia jak sie ich wypusci z transportera - zaraz sie laduja na polke za tylnymi siedzeniami i tak sobie jada ![]() na spacerku nie do konca grzecznie chodzily na smyczy - tzn. chodzily, owszem, ale to one nas prowadzily, a nie my ich (choc wystarczylo zerwac jakiegos zielska i sie z nimi bawic to zaraz biegly gdzie trzeba - znaczy sie za tym zielskiem )TZ nawet sobie pobiegal z Czesiem jak z psem a Franeczek nieustannie prowadzil mnie do lasu ![]() wiec ogolnie rzecz biorac jak kot jest dzikusem i nie chce wychodzic to ciezko to zmienic moich maluszkow namawiac nie musze choc Franeczek jest na tyle leniwy, ze wolalby zeby go niesc na rekach, a on by sobie tylko ogladal kwiatki i motyle pomrukujac radosnie |
|||
|
|
|
#3667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwracam honor ![]() Cytat:
to ja ci dam cynk, ze w Mariackim tez niezbyt fajnie ![]() ale podobno na Konfederackiej (tam gdzie chodzimy na nauki) jest jakis gosciu-psycholog, ktory nie pieprzy o kalendarzykach tylko bardziej o relacjach w malzenstwie ![]() Cytat:
hotele sa mniej wiecej w tym samym wieku czyli niezbyt stare, bo sama Marsa to bardzo swieza wioska ![]() poogladalam te zdjecia ludzi ktorzy tam byli na Holidaychecku i Lamaya o niebo lepszy przede wszystkim ze wzgledu na roslinnosc, ogrody itp to chyba typowe dla Iberoteli (w Sharm tez bylismy w tej sieci i tez bylo mnostwo roslinnosci ) w tym Sol Y Mar roslinnosc jest licha przez co w dzien nad tymi basenami musi byc straszna patelnia a my sobie wolimy z TZcikiem raczej w cieniu lezec (jezeli juz nad basenem siedzimy, bo pewno jesli nie bedziemy na jakiejs wycieczce to caly dzien bedziemy siedziec w morzu )wiec chyba dalej bedziemy trzymac sie tej sieci ![]() w hotelach do roboty wieczorami jest mniej wiecej to samo - animacje, tance brzucha, tance derwiszow, wystepy fakirow i tych co ziona ogniem, przedstawienia, tance itp tym sie nie kierujemy, bo na tym nam nie zalezy wieczorem mamy w planach inne gry i zabawy chcemy kupowac wycieczke w zimie (grudzien/styczen), a biorac pod uwage, ze w Polsce z tych wiekszych biur tylko Itaka i Alfastar organizuja wyjazdy do Marsa to zbyt duzego wyboru hoteli nie ma pewno na przyszly rok tez nie bedzie to oszalamiajaca ilosc wiec teraz poki mam czas zrobilam przeglad, poczytalam co nieco i juz wiemy gdzie jedziemy (i nawet zdecydowalismy kiedy - ok. 7-8 sierpnia )mam nadzieje, ze nie zrezygnuja w przyszlym roku z tego hotelu bo juz nie moge sie doczekac wejscia na ten pomoscik http://www.holidaycheck.pl/fullscree...tiv=&ebene=hid ile tam wszedzie raf koralowych i juz wiem, ze chcemy jechac do Luksoru, plynac statkiem do tego miejsca gdzie jest tyle delfinow i do innego miejsca - takiego parku narodowego z mnostwem pieknych raf, gdzie 3 razy wysadzaja na snurkowanie i jeszcze na quady na pustynie na zachod slonca ![]() podroz poslubna mam lepiej zaplanowana niz slub, ktory jest wczesniej |
|||
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
witam, no to ja chyba odważę się do Was dołączyć moje drogie- szalona trzeciolipcówka
Załączam moje dotychczasowe "zdobycze''; komentujcie ile wlezie
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Jakiś czas temu jak byłam u TŻ to mu zamontowałam suwaczek na pulpicie. A dzisiaj moje kochanie dzwoni, że na nowym lapku jeszcze nie ma suwaczka i żebym mu powiedziała jak go tam umieścić
Moje kochanie powiedział, że skoro w umowie na salę mamy wspomniane 120 dni (po tym czasie jak zrezygnujemy, to płacimy połowę za wesele), to suwaczeka nam powie, że to już minęło te 120 dni ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
i Ty masz ją już w swoim domu? Niech no tu się Kaśka pojawi, to sobie pogadacie Tradycyjnie prosimy o parę słów o Was Jaka jest Wasza historia ?
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
hehe niee.. jest to donaire pronovias, zamówiłam ją już w salonie i będę wypożyczać; pierwsza jaką przymierzyłam i ostatnia
mam jeszcze kilka zdjęć więc jakby któraś z Was chciała to pokażę, kilka słów o nas...hmm... 7 lat razem, poznaliśmy się jak byłam jeszcze w liceum w wyniku "randki w ciemno" którą zafundowała nam siostra TŻ-a zwyczajnie nas wystawiając bo obiecała nas zapoznać a się ulotniła ![]() ja jestem chodzącą cholerą a TŻ kochanym dobrym człowiekiem, między nami 6 lat różnicy..no i co...pobieramy się - z miłości a nie z obowiązku i to uważam ( jak pewnie każda z Was) za piękne
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to jest jak wypowie się 'znawca' ![]() Dobra, też już idę spać. Tym razem naprawdę, bo wybieram się już od jakiegoś czasu. |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
cześć... po perypetiach kartowo bankowych niniejszym sfinalizowałam zamówienie
liczymy od dziś 4-6 tygodni ![]() Muszę się położyć spać, bo jednak troszke mnie kosztowało snu to całe zamawianie
|
|
|
|
#3674 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym lubię jak tżcik założy koszule wyprasowaną przeze mnie![]() w sprawie świadków to była rozmowa normalna, więc bez rewelacji a s prawie tesciowej to były przejaja Stanęło na niczym. Wkur nas i tz będzie z nia dziś gadał, on jest na szczęście dyplomatą, bo ja to bym jej pojechała i jak sie zacznie mądzryć jak pojedziemy teraz to jej powiem, a wszystko wskazuje na to, że sprawa do tego czasu sie nie rozwiąże to pewnie jakis komentarz ode mnie usłyszy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko sie okaże w grudniu, bo wtedy chcemu kupic wycieczkę. Tylko mne jeszcze kusi Grecja, Malta i Turcja ale mnie wszystko kusi, więc nie wiem co to będzie![]() Cytat:
Suknia tez fajna Masz ją w domu czy to zdjęcie z netu?Bo pisałas, wypozyczasz. A nie boisz się, że jak będzie przez ten rok mierzona to sie zniszczy?A ja dzic mogłam pospać, bo skończyłam praktyki I co - wstalam o 8
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to chyba teraz juz wszystkie tak buchaja para ja wlaczam pare jak chce zeby mi koty zeszly z deski do prasowania - efekt wizaulno-dzwiekowy skutecznie je ploszy ![]() Cytat:
juz przed wakacjami dziewczyny pisaly, ze nie ma wolnych terminow na wrzesien co ciekawe bardziej chwalone sa te poradnie w osiedlach - na Millana, Saskiej, Cegielnianej itp.Cytat:
![]() mnie kusi nie tyle Egipt co Morze Czerwone, rafy i nurkowanie jakby na Malcie byly takie mozliwosci to bym na Malte pojechala a ze w Egipcie dodatkowo mozna zwiedzic fajne rzeczy to why not choc tym razem chyba znow nie po drodze bedzie nam do Gizy ale podobno Luksor duzo ladniejszy
|
|||
|
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez n-karlik witam, no to ja chyba odważę się do Was dołączyć moje drogie- szalona trzeciolipcówka Załączam moje dotychczasowe "zdobycze''; komentujcie ile wlezie ![]() podobają mi sie takie bukiety Suknia tez fajna Masz ją w domu czy to zdjęcie z netu?Bo pisałas, wypozyczasz. A nie boisz się, że jak będzie przez ten rok mierzona to sie zniszczy?oczywiście że się boję i chciałabym miec ją na własnosć, moga ją mieć przede mną góra dwie osoby - albo nawet żadna, tak niestety już jest jak się wypożycza, ale powiedzieli że będzie w idealnym stanie, czyściutka, prosto z pralni i dopracowana przez krawcową , 10 dni przed ślubem będzie 1 przymiarka i tak 3 razy więc będę miała okazję się jej przyjrzeć , poza tym babka w salonie powiedziała, że gdyby nie dbali o czystość sukien straciliby klientki i to jest u nich priorytet; a salon ma bardzo dobrą opinię, a tak poza tym - nie chcę wydawać ponad 4 tysiące na suknię i potem mieć problem z jej sprzedaniem... no nie iwem, mam nadzieję że będzie tak jak mówią.
|
#3677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o maj gad Cytat:
normalnie od jedzenia po oczepiny spięte Panną Młodą U nas oczywiście tradycja oczepinowa, czyli rzucanie welonem i krawatem/musznikiem/tudzież czymkolwiej inneym co zawiśnie i zaciskac się będzie na szyi Tżta ![]() A poza tym, to mamy całą masę zabaw do wyboru, ja bym chciała max 3-4 i dla mnie mogły by być: - zabawa w ustalanie ról w domu itd, ale niekoniecznie z balonami, bo może będziemy siedzieć tyłem do siebie i odpowiadać podnosząc but albo swój albo tż na pytania typu: kto będzie zmywał gary ![]() - taniec z PM, czyli zbieranie na wózek - karmienie bobasa - kareta tudzież wycieczka do zoo Tak myślę, by oczepiny oddzielic od podziękowań dla rodziców i podziękowania zrobić np o 22. Najpierw zrobić "przysięgę dla teściów", wręczyć kwiaty i tu albo zatańczyć albo zaprosić przed salę na 3-5 minutowy pokaz tańca z ogniami (znajomi wyk. o ile będą wolni). Potem powrót na salę i dalsza zabawa, aż do 24, kiedy to wjechałby tort, a po jego zjedzeniu zaczełyby się zabawy oczepinowe A po nich juz tylko hulańce do białego rana ![]() Właśnie... u Was tort przed czy po oczepinach? czy po obiedzie? każdy inaczej robi i mówi Cytat:
![]() n-karli witam nową PM na wątku ile płacisz za jej wypożyczenie?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-08-31 o 10:17 |
|||
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony jak damy kolo 22 to ludzie jeszcze nie zdaza strawic obiadu i nikt sie nie polasi na mojego torta ale tak czy tak ustalilismy ze max |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a juz na pewno ja wg mnie idealna bylaby godzina 20-20.30... bo gdzies tak o 17.30 bedzie obiad, potem pierwszy taniec, chwile zabawy i akurat tort... przynajmniej zostalby zjedzony ze smakiem a nie upchniety, bo wypada... ![]() ciemnosci do tortu mi nie trzeba, bo zadnych rac w torcie nie planuje
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem i tak bywa. Ja mam koleżanke, ktora ma 24 lata i ziemniaków nie umie nawet ugotować Ja na szczescie nie mam z tym problemu, ugotuje, upieke, wypiore i wyprasuje- po prostu full serwis![]() Co do zabaw to w sumie jeszze sie nie zastanawiałam, ale myslę,że bedzie tylko jedna jakaś tam... |
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
n-karli witam nową PM na wątku
ile płacisz za jej wypożyczenie?[/QUOTE]a dzięki dzięki płacę 1900 czyli połowę wartości , w tym jeszcze dali mi rabat 10 % bo płaciłabym kilkaset zł więcej ; suknia jest z sezonu 2008, rok temu kosztowała ( o zgrozo 5.000); gdy ją mierzyłam powiedziałam babce że chcę ją w takim stanie jak teraz wygląda- bo wydawała mi się czysta - a ona do mnie- teraz to ona jest zakurzona bo z racji tego że ma tyle elementów nie czyścimy jej niepotrzebnie- by jej nie niszczyć- dlatego ani razu nie prana, bo nikt jej nie wypożyczał- ten model zawsze dziewczyny kupowały, jak pani ją dostanie to będzie bielusieńka - no nie wiem , teraz po tym jak mi napisałyście że mogę dostac brudną to zaczęłam się martwić. A te zdjęcia co wkleiłam to z Internetu są bo nie pozwolili mi zrobić- podobno wlasciciel salonu tak zadecydował.
|
#3683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z resztą na konkretnym kosciele mi nie zależy tylko na pieczątce![]() Cytat:
Może z takich dalszych Bali, nie wiem, musialabym poczytać co tam wlasciwie jest a to był pierwotny kierunek na podróż Chciałabym taki kraj, który będzie ciekawy i będziemy mogli wynając auto i sami pozwiedzać.Też słyszałam, że Luksor dużo ładniejszy, nawet w Travelerze jest artykuł tylko muszę go przeczytać, bo nie iałam czasu. Poza tym umówmy się - Egipt jest takim krajem gdzie można jeździć w nieskończoność, bo nie jest drogi a jest ciekawy, więc mozna zwiedzanie rozlożyć na parę wizyt. Cytat:
Dodaam sobie te TWoje bukiety do katalogu ![]() Od razu wrzucam bukeity, ktory wg Was najbardziej pasuje do Lorny i mojego welonu? Bukiet ze storczyków juz mi sie odwidział
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczegolnie, ze oprocz obiadu, deseru i tortu musze jeszcze znalezc czas na cztery gorace posilki tak sobie mysle:17.30 obiad + deser, po tym pierwszy taniec 20.00 tort 21.00 I cieple danie 23.00 II cieple danie 00.00 oczepiny 01.30 III cieple danie 03.30 IV cieple danie hmmmm
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-08-31 o 10:36 |
|
|
|
|
#3685 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Dołączam się właśnie do Waszego grona panien młodych 2010
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozna ja nawet kupic taniej niz ty wypozyczasz albo dorzucic pare stowek http://www.we-dwoje.pl/madonna;model...nie,34251.html http://www.we-dwoje.pl/hiszpanska;su...nie,21714.html ups nie zauwazylam, ze pierwsza jest na wzor ale druga w sumie niewiele drozej niz ty wypozyczasz i cena do negocjacji
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-08-31 o 10:38 |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LAin wrzuciłas nie dawno link do takiego przeslicznego tortu z owocami lesnymi - superowy!!!!!TAki apetyczny Mógłby miec taka dekoracje a smak truskawkowy zapisałam sobie link a teraz pooglądam reszte tortów
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze oboje z TZem nie bylisbysmy w stanie zjesc jakiegokolwiek owocowego tortu to smak bylby straciatella, a swieze truskawki bylyby poprostu dekoracja
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to..to nie jest ta suknia a suknia szyta na zamówienie na wzór donaire- i na to też trzeba uważać - bo ta np. jest tylko do kostek i wygląda zupełnie inaczeji większośc z nich umieszczona jest już w komisie- czyli wisi sobie i przymierzana jest przez inne dziewczyny - więc wychodzi na to samo
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

prać, parsować itd, ale nie umiem prasować koszul TZ-a

Nasz to taki dzikus,że się wyrywa.
hotele sa mniej wiecej w tym samym wieku czyli niezbyt stare, bo sama Marsa to bardzo swieza wioska