|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Mam nadzieję, że u mnie też będzie super. tym bardziej, ze będą tylko osoby przez nas wybrane(szkoda tylko, ze nie wszystkie mogą się zjawić) ,no oprócz jednej, ale na to nie mamy wpływu bo to druga połówka naszego świadka. Zaplanowalismy przyjęcie weselne z DJem, bez weselnych zabaw, oczepin- to jest ta częsć wesela za ktorą ja i TŻ nie przepadamy dltego postanowiliśmy to pominąc
![]() Czas mija nieubłaganie a nam jeszcze paru rzeczy brakuje... Niestety mamy na glowie jeszcze kupno mieszkania, a z tym jak na razie jest najwięcej zachodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko pójdzie dobrze. Zazdroszczę Ci takiego przyjęcia ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3454 | |||
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziekujeee Cytat:
![]() ![]() dziekuje Cytat:
obejrzalam film z wesela mam mieszane uczucia.. do wejscia na sale super potem tak jakos ... nudno.. wogole nieoddaje klimatu wesela.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet jesli jej nie lubi to moze darowac sobie glupie dogadywanie ... jak on sie musi do niej zwracac ze ma kobieta lzy w oczach ![]() piszesz ze mieszka u was , je jedzenie twojej mamy ... chyba troche przegina .. jak dla mnie to nie ma ani odrobiny wstydu ... a moze on chcial zebys byla z nim w ciazy przed slubem .. zebys sie nie rozmyslila?! ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
martucha piekne zdjęcia. Piekne!
Relacja : Wstałam jak zwykle za wcześnie bo jakoś po 6. O 7 już bylam na wizażu bo mi się nudziło ![]() W oczekiwaniu na godzinę, w której przyjdzie mi wyjść do fryzjera, zaczęłam się denerwować że nie wiem. W dodatku w domu jeszcze było tyle rzeczy do zabrania, że biedny Tż się musiał pogubić jak mu co chwila o czymś przypominałam. ![]() U fryzjera, yhm…. przywiezli mnie kilka minut przed czasem, ale od razu zasiadłam na fotelu, i pani zaczla monidzić ![]() Wymodziła coś podobnego do fryzury ślubnej, z lekimi modyfikacjami. Uwaga fryzura wytrzymała ![]() Do fryzjera przybyły tez moja mama i siostra ![]() Wchodzę tam, a tam Sajgon że szok, jak po huraganie. tesciowa się szykowała ![]() ![]() ![]() ![]() Ustroiłam stolik do błogosławieństwa, zostawiłam obraczki dowody i kartki ze spowiedzi i poszłam do Tz siostry pietro wyżej ![]() Tam spokojnie, dostałam Tosta na drugie śniadanie i wody, Bardzo chciało mi się tego dnia pić, a to chyba dlatego że w piątek wypiłam dwa drinki ![]() W międzyczasie Tż przywiózł kwiaty – notabene wyszły okropnie! I musiałam się zajć robieniem od nowa bukietu dla świadkowej – nosz kurde poprosiłam o kopię mojego, a zrobili jej wiąchę pogrzebową prawie. Teraz wiem, że jakość idzie w parze z ceną. Wątpię nawet czy róże były watowane – jeśli wiedzą co to jest. No i na pewno nie były posprejowane liście nabłyszczaczem, Myślałam że padnę ![]() ![]() O 12 przybyła makijazystka z fotografem, a ja już na szczescie po prysznicu, siedziałam w staniku i spodnicy na lozku i przyszywałam troczki do sukni – te na których suknia wisiała na wieszaku ![]() Welon zorbił na nich wrazenie ![]() Zaczęło się malowanie – najlepsze jest to że dzownilam po 11 do Tż żeby przywiozl z domu moją bluzkę której zapomniałam :d a on mi na to ze będzie ale 14 na miejscu ![]() Więc zdjęcia z malowania mam w trzech odsłonach. - dostalam od szwagra flanelową koszule – założyłam ja zapielam na jeden guzik żeby mi nie było widac walkow na brzuszku i siedziałam, po chwili jednak zorbilo mi się goraco, wiec ja zdjęłam, i przewiązałam sobie tak, ze rękawy związałam na plecach ![]() A potem Przybyla moja bluzka ![]() No i w międzyczasie tż z moją siostra i mama, dekorowali samochod. ![]() Fotograf po zalozeniu tej bluzki mowi tak – npoooo wiesz co, odkad zaalozylas ta bluzke jestes bardziej rozluzniona. ![]() Potem zasiadla do malowania moja siostra i szwagierka. ![]() A potem zaczęło się – moje ubieranie. Poszlo calkiem sprawnie. Fotograf oczywiście tez walnal tekstem, ze suknia z tylu jak motyl wyglada. No baaa ![]() Ubrałam się w welon, dostalam w lape bukiet i czekam na tz, który dostal ‘sygnal’ ze ma przyjść po mnie ![]() Jak wszedł to oniemial. Zlapal się za usta z wrazenia, a po policzkach poleciały mu ogromne łzy. Na prawde powiedział, ze wygladam jak aniol. i to w dodatku jego aniol. ![]() Zamontowałam mu butonierke i zeslzismy na blogoslawiebstwo pietro nizej. Rodzice i tescie tez padli z wrazenia. Moja mama nie wiedziaal jak się zachowac i 2 razy wypychala tesciowa by cos powiedziala, a moja tsciowa serce w gardle ![]() Wpakowaliśmy się do samochodu ![]() ![]() Tż został, a ja poszlam bokiem pod chor, gdzie czekal na mnie tata ![]() Stoimi, i zaczeli grac kanona ![]() ![]() ![]() Msza minela nie wiem kiedy, szybka jakas była, Teściu czytal jedno czytanie, kazanie – nie wiem o czym było, patrzyłam się na księdza ale nie mogłam się skupic na tym co mowi. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-08-31 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
zaaabcia dzieki za odp
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
No i ślubowanie.
i tu będzie masakra, wrażliwe PM niech nie czytają . To że chcemy ślubować i powtarzanie za księdzem chcemy chcemy – poszlo gladko. Tż tak rece drazy ze nie wie obawiałam się. Potem przyszedł wujek ze stula i obwiazuje, a ja tz daje znaki by się odwrocil do mnie przodem bo stal polbokiem i bardziej do księdza mowil niż do mnie. ![]() Udalo się odwrocil się itp. Obraczki, tż się zgapił i mimo że na tacy w jego strone była zwrocona moja obraczka, zlapal po swoją, i mu ksiądz uciekal z taca ![]() Wziął obrączkę, i mowi za ksiedzxem, na szczescie – jak mowi – drugi ksiądz trzymal tak księgę z tym tekstem slubowania, ze tż sobie czytal I też mu musiałam dac znak by się na mnie spojrzał ![]() ![]() Moja kolej, już po założeniu obrączki na mój palec miałam łzy w oczach. Ale to co się działo jak ja zakładałam tz to przechodzi moje pojęcie. Wzruszyłam się tak, że płakałam jak bóbr, mówiąc przysięgem, Za mną połowa kościolłą zaczela beczec i się wzruszac. Wujek ksiądz, tylko mnie dopink\gowal, zobacz jak ladnie, ladnie to zorbilas itp. Potem goscie mowili, ze w zyciu nie widzieli tak wzruszonej i wrażliwej Pm ![]() Organista piekie nam zagrał ale Maryja, i jak zaspwiewal przy komuniii ![]() Potem skrzypki tez grały ale Maryja i było fajnie bardzo Na przekazanie pznaku pokoju poszliśmy do rodzicow, i tez się pobeczałam nie mogłam wydusic z siebie – mamo tato dziekuje wam za dar zycia’ tesciowa znowu nie mogla nic powiedziec, a teściu wyszedl z lawki i powiedział ze już jestem ich i przytulil. Wyjscie z kościoła nie wiem kiedy minelo szlismya wszyscy patrzyli i się uśmiechali do nas. Rzucanie platkami Roz wyszlo cudownie Mam nadzieje ze na zdjęciach tez bedie fajnie wyglądało. Ryzu nie było – nikt chyba nie po,mysla, i w sumie dobrze. Zbiorowe foto i zyczenia, zostaliśmy tez obsypani pieniazkami, na które rzucily się okoliczne zulowe dzieciaki, ale seiadek ich pogonil. Ścigaliśmy się z tz kto wiecej uzbiera. Mielismy malych pomocnikow i chyba jednak tz wygral, bo zbieral wieksze nominaly Potem zyczenia, kolejka była tak dluga ze szok. Przyszla większość osob zawiadomionych ![]() A jeden kolega Tż nawet przyjechał z trojmista by złożyć nam osobiście zyczenia i przekazac składkowe pieniazki. Mysllam ze padne ![]() Po zapaknowaniu się do auta okazalo się, ze już stoja duże żule i czekaja na flachy, a my twardo udawaliśmy ze mamy cukierki, i albo cuksy albo narka. Prawie się na masce położył, i jeszcze nam się dowodem wylegitymowal, a jak szwagier z tz bratem podeszli by już go ewakulowac sprzed samochodu, to jeszcze walnal tekstem to chociaz na piwo byscie dali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Po zapaknowaniu się do auta okazalo się, ze już stoja duże żule i czekaja na flachy, a my twardo udawaliśmy ze mamy cukierki, i albo cuksy albo narka. Prawie się na masce położył, i jeszcze nam się dowodem wylegitymowal, a jak szwagier z tz bratem podeszli by już go ewakulowac sprzed samochodu, to jeszcze walnal tekstem to chociaz na piwo byscie dali
![]() ![]() Pojechlismy na sale, chleb by slony, Tż mnie przeniosl przez prog ![]() Zanim wpiliśmy szampana, to nam Dj uscil gromkie sto lat i wtedy mogliśmy się napic szampana i stłuc kieliszki ale poleciały ![]() ![]() Generalnie jestem zadowolona, po obiedzie zeslzismy na plyte stadionu i zrpbilismy sobie kilka zdjęć, widziałam już kilka w aparacie i sa mega supernowe. Tort mnie zawiodl – nie był to ten który zamawialiśmy, zamiast trzy smaki był jeden ![]() Orpocz tego wszytsko się udalo mysle. goscie byli bardzo zadowoleni z Dj, na prawde fajnie gral. Co do Sali, jeszcze mi się przypomnialo ze obsluga okradla nas z 3 wodek, ale teściu był trzeźwy i nie dal się oszukac, i się jakims cudem wodki znalazly po upomnieniu obsługi na poprawinach.. musieliśmy się tez dopytac czy nie zostaly soki. sami ich nie dali. No i coca cola. skończyła się już przed 12 ![]() Komplementow duzo usłyszałam:d i jestem zadowolona ![]() Dostaliśmy fajne prezenty, mimo ze chcieliśmy kase, fajne było odpakowywanie prezentow ![]() Dostaliśmy Patelnie – moja wymarzona ![]() Zalaczam tez 1 zdjecie, ktore zrobil kolega z trojmiasta. Inne dostaniemy pewnie niedlugo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
kliwuś super relacja
![]() ![]() ps. tak to wąłsnei jest wszystko chcemy miec idealnie pilnujemy jak diabli a i tak wydarza sie cos nieprzewidzianego ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 |
Zakorzenienie
|
Kliwia super relacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
Kliwia gratuluje!! Relacja super, ciesze sie, ze Ci sie wesele i slub udały.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
kliwia superaśna relacja
![]() A my wczoraj byliśmy w kościółku uregulowac wszelkie naleznosci... pojechalismy specjalnie na msze, zeby po niej to zalatwic.. niby bylismy 5 minut przed ale jak weszlismy do kosciolka to wszyscy juz siedzieli na swoich miejscach i ksiadz byl na ambonie... kosciolek byl pieknie udekorowany bo dzien wczesniej byly sluby i normalnie tak sie poczulam jakby to mialo byc w ten dzien... od razu stres mnie opetal hehe ![]() ![]() Martwi mnie tylko to ze na weekend zapowiadaja kiepska pogode ![]() ![]() Dzis zalatwiamy wszystkie sprawy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja juz wysiadam psychicznie. Mowilam juz, ze Tz-et kupuje wszytsko sam, bo jego rodzice dzieki knuciom jeggo mlodszej (i glupiej i pustej jak but) siostry, sa wrogo do nas nastawieni i nawet na wesele nie chcieli przyjsc. Zdecydowalismy, ze kumi npoje i alkohole sami, bo mamy troche oszczednosci akurat by starczylo (moja czesc tj sale pokrywa moja mama-za co jej jestem ogromnie wdzieczna, bez niej nie dalibysmy rady. Mielismy jechac w sobvote po alkohole, ale sie łaskawie odezweali rodzice Tz-ta w piatek i powiedzieli, ze pokupia te alkohole itp. ucieszylismy sie, ale teraz zaczynam zalowac. O wszytsko jest wojna. Dlaczego 160 butelek wodki a nie 150. Dlaczego ten sok a nie iny, i dlaczego tyle a nie tyle. Mamy tez zamowionego barmana na wesele. Barmana oplaca moja mama (500 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Kliwuś super relacja. Wszystkiego naj naj
![]() Ja w sobotę byłam na panieńskim. Było fajnie. Było nas 7 osób. Dostałam dwie fotograficzne Kamasutry ![]() ![]() ![]() Nie mogę uwierzyć, ze to w tę sobotę ![]() A buty już wystawiłam na parapet - nie zaszkodzi, a nóż pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3468 |
Zadomowienie
|
Kliwuś przez Twoją relację znów mi łezki stanęły w oczach a co będzie w dniu ślubu jak ja czytam wiadomość na forum i płakać się chce- cieszę się że się wszystko udało
boję się, że u nas też żule nas zaatakują ech...szkoda gadać a te dzieci zbierające grosiki to chyba już norma pod kościołami u moich znajomych jeden "łepek" przyznał się że potrafią do 5 zł na jednym ślubie nazbierać a chodzą po kilku kościołach co sobotę- patologia;/ dzisiaj idę szukać butów- pierwszy cel sklep podany przez Anike mam nadzieje że dzisiaj pierwszy i ostatni:P:P edit: nie pochwaliłam się że moje dwie dobre koleżąnki organizują mi Panieński 12 września (bo 19 września moja znajoma ma już panieński więc obiecałam jej że mój zrobie wcześniej i tym sposobem wszystkie będziemy razem na obu) ale się cieszę i trochę boję co to będzie bo te koleżanki są nieźle zakręcone jeszcze praca...blee... za to pogoda piękna i oby taka została do końca września ![]() Edytowane przez san_g Czas edycji: 2009-08-31 o 11:34 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pogodę na pogodę ja swoje tez chyba z tydzien wczesniej wystawię a co ![]() sang są jeszcze buty ślubne w forum na samej górze obok gatniturów bytom ale jak sie ten sklep nazywa nei powiem bo sie nei przyjzałam jest tam duzo eleganckich butów i maja taka mała wystawkę z slubnymi ja za swoje w provenie dałam 105 zl
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2009-08-31 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3470 |
Raczkowanie
|
A zapomnialam sie pochwalic, ze w ten piatek na 20.00 mamy z Tż-em impreze kawalersko-panienska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3472 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ide jutro do kolezanki na panienskie czy wypada jej kupic ilustrowana kamasutre?? i jaka kupic..... no i gdzie... no chyba nie w sexshopie
![]() |
![]() |
#3473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3474 |
Zadomowienie
|
Czesć dziewczyny - baaaaaaardzo ciężko się Was nadrabia, a już sie cieszyłam że w czwartek byłam ze wszystkim na bieżąco... wrrrr...
anika222 - zdecydowanie fryzura numero uno ![]() misQa - będzie dobrze... napewno sie dotrzecie... nie ma bata! tak jak któraś tu napisała o zbudowaniu Rzymu w jeden dzień ![]() sas - czy Ty miałaś może w bukiecie storczyki dendrobium??????? bo ja chyba je będę miała i ciekawa jestem jak z trwałością ![]() liliputek... tylko spokojnie - nie daj sie zwariować, ja wiem że ma sie ochote krzyczec, ja mam też mnóstwo nerwów przez to wesele.... oby wszystki po weselu przeszło... już niedługo! scio i samba - według "przesądu buty powinny stać na miesiąc przed ślubem na parapecie - mpje stoją dokładnie od 12 sierpnia - podobno ma to gwarantować ładną pogode ![]() san_g - ja też mam ok 70km do konopisk, ale byłam już 2 razy ![]() a co do butów to szukaj w normalnych obuwniczych - ja kupiłam w plejadzie w sklepie z butami do którego nigdy nie zaglądałam z powodu cen, ale była wyprzedaż i były moje butki ![]() a z nowości zapłaciliśmy za sale - uzgodniliśmy jedzonko i wszystko i na dwa tygodnie przed ślubem wybraliśmy piosenke na pierwszy taniec, ale ja myśle żeby ją jeszcze zmienic.... oj... brak zdecydowania, ale to własnie w sobie odkryłam dzieki organizacji tego ślubu i wesela, nie potrafię się zdecydować.... ale TYLKO LUZ może nas uratować ![]() No i suma - sumarum - odmówiło nam 45 osób... wrrrr. ale to i dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
sang a wiesz moze gdze mozna kupic taki welon z różkami?
![]() |
![]() |
#3476 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() MIAŻDŻYCIE!!! Cytat:
Cytat:
Śliczna relacja, czekamy na zdjęcia. Cieszę się, że wszystko poszło po Waszej myśli!No i kochana było tak płakać? ![]() A ja jutro zaczynam pracę i jestem strasznie zestresowana, a do tego zostały 2 tyg do ślubu... stresik mały mnie łapie, ale najważniejsze że wszystko mamy zapięte na ostatni guzik. No może jeszcze to, że muszę podjąć decyzję u której fryzjerki bedę się czesać. W moim mieście mamy teraz remonty i jak pojadę do fryzjera u którego miałam próbną fryzurę będę stała ok 1h w korku w drodze powrotnej i boję się, że się nie wyrobię. A u drugiej fryzjerki nie byłam na próbnej, ale mogę ominąć korki... sama nie wiem co zrobić...
![]() |
![]() |
#3477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam już go dość. Właśnie powiedziałam mu, żeby znikał z mojego domu, ale znalazł sobie słuchaczkę - moją babcię. Powiedziałam mu, że żadnego ślubu nie chce. Bo ja chyba naprawdę nie chcę ((!!)) ![]() Właściwie, to on bardziej chciał tej ciąży niż ja...może to było celowe?
![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli zawsze coś było nie tak, to może rzeczywiście nie powinniście się teraz pobierać... może powinniście troszkę poczekać, może po narodzinach dziecka...Jeszcze nie jest za późno...
![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie, ze Panstwo ktorzy prowadza sklep na przeciw naszego mieszkania, z ktorymi mamy dobry kontakt i zaprosilismy ich na slub, zrobili nam niespodzianke i przyniesli w koszyczku biale golabki, wiec je wypuszczalismy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam juz więvcej fotek: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3480 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gucia dziekuje ![]() ![]() ![]() kliwa relacja super ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.