Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-30, 20:12   #3451
india83
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
india 83 witaj z nami
Ja mialam przyjecie na 27 osob I bylo super
Mam nadzieję, że u mnie też będzie super. tym bardziej, ze będą tylko osoby przez nas wybrane(szkoda tylko, ze nie wszystkie mogą się zjawić) ,no oprócz jednej, ale na to nie mamy wpływu bo to druga połówka naszego świadka. Zaplanowalismy przyjęcie weselne z DJem, bez weselnych zabaw, oczepin- to jest ta częsć wesela za ktorą ja i TŻ nie przepadamy dltego postanowiliśmy to pominąc Oprocz tego mam nadzieję, że będzie weselnie i bardzo uroczyście.
Czas mija nieubłaganie a nam jeszcze paru rzeczy brakuje...
Niestety mamy na glowie jeszcze kupno mieszkania, a z tym jak na razie jest najwięcej zachodu
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 20:34   #3452
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u mnie też będzie super. tym bardziej, ze będą tylko osoby przez nas wybrane(szkoda tylko, ze nie wszystkie mogą się zjawić) ,no oprócz jednej, ale na to nie mamy wpływu bo to druga połówka naszego świadka. Zaplanowalismy przyjęcie weselne z DJem, bez weselnych zabaw, oczepin- to jest ta częsć wesela za ktorą ja i TŻ nie przepadamy dltego postanowiliśmy to pominąc Oprocz tego mam nadzieję, że będzie weselnie i bardzo uroczyście.
Niestety mamy na glowie jeszcze kupno mieszkania, a z tym jak na razie jest najwięcej zachodu
Witaj!
Na pewno wszystko pójdzie dobrze. Zazdroszczę Ci takiego przyjęcia

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
sas mialas piekne fotki

ja wkoncu odpoczelam po maratonowym pokazywaniu fotek najblizszym i jak obiecalam wrzucam kilka wam... a ze niepotrafilam sie zdecydowac to wybaczcie ale was troche pomecze

fotki by art-mayo
coś niesamowitego. Obejrzałam wszystkie na stornie, którą podałaś na wstrzymanym oddechu. Śliczności.
Stary 2009-08-30, 20:51   #3453
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
My mielismy podobnie,sporo osob z TZ strony odmowilo z roznych losowych przyczyn niestety Przyjecie tez mielismy z dj'em i tez bez oczepin.Tylko rzucilam welon a TZ krawat

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 21:03   #3454
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
zaabcia i martucha obie macie przepiekne zdjecia ze slubu
dziekuje

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Martus zdjecia przecudne, originalne i tak jak dziewczyny napisaly fotograf nawet Twoj charakter potrafil na nich ujac. A najbardziej mnie powala zdjecie, gdzie w kosciele Twoj Tż-et mowi przysiege. Ksiadz niby trzyma mikrofon przed nim, ale wpatrzony w Ciebie jak w obrazek..
dziekujeeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Martuś jestem pod wrażeniem zdjęć Cudne!
dziekujeee

Cytat:
Dziewczyny cyknęłam zdjęcie mojej sukienki na przebranie. Chcę do niej kupić białe bolerko na króciutki rękawek. Będzie pasować?
bedzie pasowalo

Cytat:
Napisane przez kzabeczka Pokaż wiadomość
martucha84 cudo
dziekuje

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witaj!
Na pewno wszystko pójdzie dobrze. Zazdroszczę Ci takiego przyjęcia

coś niesamowitego. Obejrzałam wszystkie na stornie, którą podałaś na wstrzymanym oddechu. Śliczności.
hahahah dziekuje

obejrzalam film z wesela mam mieszane uczucia.. do wejscia na sale super potem tak jakos ... nudno.. wogole nieoddaje klimatu wesela.. no ale taki urok filmow... smiejemy sie z wojtkiem ze juz i tak go wiecej ogladac niebedziemy... na szczescie fotki sa magnetyzujace wiec damy rade
Stary 2009-08-31, 03:45   #3455
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
Zaaaabcia , Kitosa - dziękuje za odzew

Właśnie problem tkwi w tym, że ja bardzo kocham swoją mamę i jest dla mnie najlepszą przyjaciółką. TZ jej nie szanuje, potrafi jej nieźle odpowiedzieć, nieraz tak ostro, że łzy jej się do oczu cisną. Mnie to boli, Mówiłam mu to, nawet raz bardzo się zdenerwowałam i płacząc wykrzyczałam mu, że wymagam od niego tego, aby szanował moją mamę. Jego matka- jest najwspanialsza, najważniejsza i w ogóle idealna.

A z tą trawą...hm.....przyjechał , chyba trochę mu się zrobiło mnie szkoda i wziął ode mnie grabki, ale po 5 sekundach stwierdził, że to robota dla "murzynów", bo tam gdzie za granicą pracował, to właśnie murzyni to robią..... czyli ja zgrabiłam jakieś 1/4 podwórka a on a tym czasie rozmawiał sobie na temat samochodów z moim bratem ciotecznym...
Śmieszne/żałosne....że facet 29letni nie potrafi zagrabiać trawy...
A i w ogóle był w szoku, bo podobno nigdy mnie nie widział, jak grabiłam trawę .......pss........
Na koniec tylko stwierdził, że nie wiedział , że taka pracowita jestem, a ja tylko mu odpowiedziałam, że ja też nie wiedziałam, że on taki jest. (!)

Ogólnie, to ja wiem, że ciąża niczego nie oznacza, nie zmusza mnie do ślubu. Ale teraz został tylko niecały tydzień.......
W ogóle to głupia jestem, że chciałam zgodzić się na "próbowanie zajścia w ciąże" przed ślubem, głupia.

Dodam, że TZ stołuje się u mojej mamy i nocuje u mnie i zupełnie nie wiem , jak mam go dziś potraktować , żeby mu pokazać, że jednak nie jest pępkiem świata (!!!)
jesli nie ma szacunku dla Twojej mamy.. kiedys moze stracic i szacunek dla ciebie
nawet jesli jej nie lubi to moze darowac sobie glupie dogadywanie ... jak on sie musi do niej zwracac ze ma kobieta lzy w oczach

piszesz ze mieszka u was , je jedzenie twojej mamy ... chyba troche przegina .. jak dla mnie to nie ma ani odrobiny wstydu ... a moze on chcial zebys byla z nim w ciazy przed slubem .. zebys sie nie rozmyslila?!

Cytat:

obejrzalam film z wesela mam mieszane uczucia.. do wejscia na sale super potem tak jakos ... nudno.. wogole nieoddaje klimatu wesela.. no ale taki urok filmow... smiejemy sie z wojtkiem ze juz i tak go wiecej ogladac niebedziemy... na szczescie fotki sa magnetyzujace wiec damy rade
a nasz film dopiero za miesiac .. juz sie nie moge doczekac jaki bedzie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 06:58   #3456
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Martuś jestem pod wrażeniem zdjęć Cudne!
Liliputek na wrzesniówkach napisałam, ale powtórzę: makijaż super! Też chciałabym mieć tak podkreślone oczy!
U mnie suknia leżakuje już od tygodnia. Do ślubu 3 tygodnie, a ja mam wrażenie, że jeszcze tyle do zrobienia. Chociaz musze przyznać, że wszystko nam idzie jakoś gładko i spokojnie. Nie mam w ogóle koncepcji na wiązankę, makijaż i fryzurę, a 3 wrzesnia mam próbę fryzury. No cóż.. liczę na to, że coś mi fryzjerka doradzi. wiem tylko, że chcę koka
No i okazało się, że przyszła teściowa ma raka.. Lekarze mówią, że co prawda złośliwy, ale w łagodnym stadium. Niepokój pozostał
DZiekuje. Ja juz wybralam i bukieti i makijaz i fryzure. Teraz zotaly tylko drobiazgi do ustalenia. W ten piatek odbieram sukienke Dobraz zbieram sie do pracy, bo koniec miesiaca jest a ja sie obijam
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 07:50   #3457
kliwia
Zakorzenienie

martucha piekne zdjęcia. Piekne!

Relacja :

Wstałam jak zwykle za wcześnie bo jakoś po 6. O 7 już bylam na wizażu bo mi się nudziło
W oczekiwaniu na godzinę, w której przyjdzie mi wyjść do fryzjera, zaczęłam się denerwować że nie wiem. W dodatku w domu jeszcze było tyle rzeczy do zabrania, że biedny Tż się musiał pogubić jak mu co chwila o czymś przypominałam.
U fryzjera, yhm…. przywiezli mnie kilka minut przed czasem, ale od razu zasiadłam na fotelu, i pani zaczla monidzić
Wymodziła coś podobnego do fryzury ślubnej, z lekimi modyfikacjami. Uwaga fryzura wytrzymała
Do fryzjera przybyły tez moja mama i siostra Fotograf zrobił kilka ujęć, aby odwieść mnie potem do domu teściów.
Wchodzę tam, a tam Sajgon że szok, jak po huraganie. tesciowa się szykowała
Ustroiłam stolik do błogosławieństwa, zostawiłam obraczki dowody i kartki ze spowiedzi i poszłam do Tz siostry pietro wyżej
Tam spokojnie, dostałam Tosta na drugie śniadanie i wody, Bardzo chciało mi się tego dnia pić, a to chyba dlatego że w piątek wypiłam dwa drinki

W międzyczasie Tż przywiózł kwiaty – notabene wyszły okropnie! I musiałam się zajć robieniem od nowa bukietu dla świadkowej – nosz kurde poprosiłam o kopię mojego, a zrobili jej wiąchę pogrzebową prawie. Teraz wiem, że jakość idzie w parze z ceną. Wątpię nawet czy róże były watowane – jeśli wiedzą co to jest. No i na pewno nie były posprejowane liście nabłyszczaczem, Myślałam że padnę Jak to zobaczyłam. Wiec zmonotowalam sliczny bikiet dla swiadkowej, przemontowałam troche swój – potem siostra dopiela kunsztu i było cacy. Butonierki tez były okropne, ale po kosciele Tz od razu ten szit zdjął.

O 12 przybyła makijazystka z fotografem, a ja już na szczescie po prysznicu, siedziałam w staniku i spodnicy na lozku i przyszywałam troczki do sukni – te na których suknia wisiała na wieszaku
Welon zorbił na nich wrazenie , suknia zresztą też.
Zaczęło się malowanie – najlepsze jest to że dzownilam po 11 do Tż żeby przywiozl z domu moją bluzkę której zapomniałam :d a on mi na to ze będzie ale 14 na miejscu
Więc zdjęcia z malowania mam w trzech odsłonach.
- dostalam od szwagra flanelową koszule – założyłam ja zapielam na jeden guzik żeby mi nie było widac walkow na brzuszku i siedziałam, po chwili jednak zorbilo mi się goraco, wiec ja zdjęłam, i przewiązałam sobie tak, ze rękawy związałam na plecach
A potem Przybyla moja bluzka
No i w międzyczasie tż z moją siostra i mama, dekorowali samochod.

Fotograf po zalozeniu tej bluzki mowi tak – npoooo wiesz co, odkad zaalozylas ta bluzke jestes bardziej rozluzniona. No i się zaczelam chichrac, i już wiekszy stres zszedł.
Potem zasiadla do malowania moja siostra i szwagierka.
A potem zaczęło się – moje ubieranie. Poszlo calkiem sprawnie. Fotograf oczywiście tez walnal tekstem, ze suknia z tylu jak motyl wyglada. No baaa
Ubrałam się w welon, dostalam w lape bukiet i czekam na tz, który dostal ‘sygnal’ ze ma przyjść po mnie
Jak wszedł to oniemial. Zlapal się za usta z wrazenia, a po policzkach poleciały mu ogromne łzy. Na prawde powiedział, ze wygladam jak aniol. i to w dodatku jego aniol.

Zamontowałam mu butonierke i zeslzismy na blogoslawiebstwo pietro nizej. Rodzice i tescie tez padli z wrazenia. Moja mama nie wiedziaal jak się zachowac i 2 razy wypychala tesciowa by cos powiedziala, a moja tsciowa serce w gardle Zarówno ani moja mama ani tata, na los by było słychać na kamerze nie powiedzieli, tylko nam prawie na ucho. Oczywiście się popłakałam bo jakze. Tz tez.
Wpakowaliśmy się do samochodu i odjechaliśmy pod kościół. Pod kościołem tez było fajnie, od razu poszliśmy do zahcrystii podpisac dokumenty, tam był już wujek, który jak mnie zobaczyl to się tak życzliwie uśmiechnął. ze myślałam ze już tam padne
Tż został, a ja poszlam bokiem pod chor, gdzie czekal na mnie tata
Stoimi, i zaczeli grac kanona Wiec ruszyliśmy. Musiałam stopowac tate bo mi się spieszyl do oltarza, a ja chciałam posłuchać canona Idac pod oltarz widziałam tylko tż, który stal na sorku i czekal na mnie, Znowu w oczach pojawily mu się lzy. A ja bylam szczęsliwa. Tata oddal mnie pod oltarzem, ocalowal w reke, i chyba w policzek. I zasiedlismy. Świadkowa=siostra – musiala złamać gladiole, która była zamontowana na moim kresle, bo mi haczyka o welon i wyglądałam jak kosmitka z odstającym do gory welonem
Msza minela nie wiem kiedy, szybka jakas była, Teściu czytal jedno czytanie, kazanie – nie wiem o czym było, patrzyłam się na księdza ale nie mogłam się skupic na tym co mowi.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-08-31 o 08:04
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 07:56   #3458
domi7ks
Zakorzenienie

zaaabcia dzieki za odp faktycznie tanie te ciuszki szkoda, ze ja nie mieszkam w USAciocia to moja chrzestna i od czasu do czasu robi jakies paczki albo przesyłki

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 08:05   #3459
kliwia
Zakorzenienie

No i ślubowanie.
i tu będzie masakra, wrażliwe PM niech nie czytają .

To że chcemy ślubować i powtarzanie za księdzem chcemy chcemy – poszlo gladko. Tż tak rece drazy ze nie wie obawiałam się.
Potem przyszedł wujek ze stula i obwiazuje, a ja tz daje znaki by się odwrocil do mnie przodem bo stal polbokiem i bardziej do księdza mowil niż do mnie.
Udalo się odwrocil się itp. Obraczki, tż się zgapił i mimo że na tacy w jego strone była zwrocona moja obraczka, zlapal po swoją, i mu ksiądz uciekal z taca
Wziął obrączkę, i mowi za ksiedzxem, na szczescie – jak mowi – drugi ksiądz trzymal tak księgę z tym tekstem slubowania, ze tż sobie czytal I też mu musiałam dac znak by się na mnie spojrzał
Moja kolej, już po założeniu obrączki na mój palec miałam łzy w oczach. Ale to co się działo jak ja zakładałam tz to przechodzi moje pojęcie. Wzruszyłam się tak, że płakałam jak bóbr, mówiąc przysięgem, Za mną połowa kościolłą zaczela beczec i się wzruszac. Wujek ksiądz, tylko mnie dopink\gowal, zobacz jak ladnie, ladnie to zorbilas itp. Potem goscie mowili, ze w zyciu nie widzieli tak wzruszonej i wrażliwej Pm A ja sama nie wiedziałam dlaczego tak się stało że tak beczałam. Przeciez w domu tyle razy to ćwiczyłam. I to chyba ten kościół i ksieza powoduja ze się tak wzruszyłam

Organista piekie nam zagrał ale Maryja, i jak zaspwiewal przy komuniii po prostu szok !!
Potem skrzypki tez grały ale Maryja i było fajnie bardzo
Na przekazanie pznaku pokoju poszliśmy do rodzicow, i tez się pobeczałam nie mogłam wydusic z siebie – mamo tato dziekuje wam za dar zycia’
tesciowa znowu nie mogla nic powiedziec, a teściu wyszedl z lawki i powiedział ze już jestem ich i przytulil.

Wyjscie z kościoła nie wiem kiedy minelo szlismya wszyscy patrzyli i się uśmiechali do nas. Rzucanie platkami Roz wyszlo cudownie Mam nadzieje ze na zdjęciach tez bedie fajnie wyglądało. Ryzu nie było – nikt chyba nie po,mysla, i w sumie dobrze. Zbiorowe foto i zyczenia, zostaliśmy tez obsypani pieniazkami, na które rzucily się okoliczne zulowe dzieciaki, ale seiadek ich pogonil. Ścigaliśmy się z tz kto wiecej uzbiera. Mielismy malych pomocnikow i chyba jednak tz wygral, bo zbieral wieksze nominaly
Potem zyczenia, kolejka była tak dluga ze szok. Przyszla większość osob zawiadomionych
A jeden kolega Tż nawet przyjechał z trojmista by złożyć nam osobiście zyczenia i przekazac składkowe pieniazki. Mysllam ze padne

Po zapaknowaniu się do auta okazalo się, ze już stoja duże żule i czekaja na flachy, a my twardo udawaliśmy ze mamy cukierki, i albo cuksy albo narka. Prawie się na masce położył, i jeszcze nam się dowodem wylegitymowal, a jak szwagier z tz bratem podeszli by już go ewakulowac sprzed samochodu, to jeszcze walnal tekstem to chociaz na piwo byscie dali Pijaki pierdzielone
Stary 2009-08-31, 08:14   #3460
kliwia
Zakorzenienie

Po zapaknowaniu się do auta okazalo się, ze już stoja duże żule i czekaja na flachy, a my twardo udawaliśmy ze mamy cukierki, i albo cuksy albo narka. Prawie się na masce położył, i jeszcze nam się dowodem wylegitymowal, a jak szwagier z tz bratem podeszli by już go ewakulowac sprzed samochodu, to jeszcze walnal tekstem to chociaz na piwo byscie dali Pijaki pierdzielone

Pojechlismy na sale, chleb by slony, Tż mnie przeniosl przez prog
Zanim wpiliśmy szampana, to nam Dj uscil gromkie sto lat i wtedy mogliśmy się napic szampana i stłuc kieliszki ale poleciały ihihihi Obiadek pycha. Pierwszy taniec wyszedl. Ślizgałam się po sukni – okropność. Niestety Tz mama weszla na pierwszy taniec w trakcie i jej by;o bardzo przykro wiec po oczepinach – które się jednak odbyly- odtańczyliśmy specjalnie dla niej, nawet troche zmieniliśmy układ

Generalnie jestem zadowolona, po obiedzie zeslzismy na plyte stadionu i zrpbilismy sobie kilka zdjęć, widziałam już kilka w aparacie i sa mega supernowe.
Tort mnie zawiodl – nie był to ten który zamawialiśmy, zamiast trzy smaki był jeden Także zrobie megaaa awanture !!!! bo jestem za ten tort wsciekla na Maksa!
Orpocz tego wszytsko się udalo mysle.
goscie byli bardzo zadowoleni z Dj, na prawde fajnie gral.
Co do Sali, jeszcze mi się przypomnialo ze obsluga okradla nas z 3 wodek, ale teściu był trzeźwy i nie dal się oszukac, i się jakims cudem wodki znalazly po upomnieniu obsługi na poprawinach.. musieliśmy się tez dopytac czy nie zostaly soki. sami ich nie dali.
No i coca cola. skończyła się już przed 12 nie wiem jak do tego doszlo.
Komplementow duzo usłyszałam:d i jestem zadowolona

Dostaliśmy fajne prezenty, mimo ze chcieliśmy kase, fajne było odpakowywanie prezentow
Dostaliśmy Patelnie – moja wymarzona 3 serwisy kawowe na 6 osob, w tym jeden z czajniczkiem, porcelanowa patere do ciasta z porcelanowa lopatka, z grubego klej0nego szkla misy, tornownice i sukiernice, pościel+przesiceradlo, i od mojej siostry, drewniana rzebe przedstawiajacyh pare. Na prawde piekna !

Zalaczam tez 1 zdjecie, ktore zrobil kolega z trojmiasta. Inne dostaniemy pewnie niedlugo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hugo_wedding02.jpg (146,2 KB, 141 załadowań)
Stary 2009-08-31, 08:47   #3461
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kliwuś super relacja czekamy na zdjęcia

ps. tak to wąłsnei jest wszystko chcemy miec idealnie pilnujemy jak diabli a i tak wydarza sie cos nieprzewidzianego

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 08:51   #3462
baja_86
Zakorzenienie

Kliwia super relacja Z całego serca Wam gratuluje
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 09:18   #3463
liliputek
Raczkowanie

Kliwia gratuluje!! Relacja super, ciesze sie, ze Ci sie wesele i slub udały.
Stary 2009-08-31, 10:15   #3464
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kliwia superaśna relacja

A my wczoraj byliśmy w kościółku uregulowac wszelkie naleznosci... pojechalismy specjalnie na msze, zeby po niej to zalatwic.. niby bylismy 5 minut przed ale jak weszlismy do kosciolka to wszyscy juz siedzieli na swoich miejscach i ksiadz byl na ambonie... kosciolek byl pieknie udekorowany bo dzien wczesniej byly sluby i normalnie tak sie poczulam jakby to mialo byc w ten dzien... od razu stres mnie opetal hehe masakra normalnie... chyba czas kupic meliske

Martwi mnie tylko to ze na weekend zapowiadaja kiepska pogode mam nadzieje ze sie nie sprawdzi im...

Dzis zalatwiamy wszystkie sprawy jedziemy na sale wplacic 40 % naleznosci i obgadac dekoracje w kosciele o mamo to juz tak niedlugo
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 11:02   #3465
liliputek
Raczkowanie

Dziewczyny ja juz wysiadam psychicznie. Mowilam juz, ze Tz-et kupuje wszytsko sam, bo jego rodzice dzieki knuciom jeggo mlodszej (i glupiej i pustej jak but) siostry, sa wrogo do nas nastawieni i nawet na wesele nie chcieli przyjsc. Zdecydowalismy, ze kumi npoje i alkohole sami, bo mamy troche oszczednosci akurat by starczylo (moja czesc tj sale pokrywa moja mama-za co jej jestem ogromnie wdzieczna, bez niej nie dalibysmy rady. Mielismy jechac w sobvote po alkohole, ale sie łaskawie odezweali rodzice Tz-ta w piatek i powiedzieli, ze pokupia te alkohole itp. ucieszylismy sie, ale teraz zaczynam zalowac. O wszytsko jest wojna. Dlaczego 160 butelek wodki a nie 150. Dlaczego ten sok a nie iny, i dlaczego tyle a nie tyle. Mamy tez zamowionego barmana na wesele. Barmana oplaca moja mama (500 zl) a alkohole mial kupic Tż-et. I oczywiscie znow problem, jak to oni maja kupowac na to alkohol?(koszt alkoholu to drugie 500 zl). O wszytsko sie trzeba prosic. Stwierdzilam, ze moglismy sami to jednak wszytsko pokupic ale miec spokoj. A nie sie blagac o kazda butelke i jeszcze wysluchiwac jacy to oni sa poszkodowani. Ja bym tak zrobila, bo wole sie zadluzyc, ale miec spokoj i nie wysluchiwac. Ale moj Tż-et twierdzi, ze skoro jego siostrze co wpadla po3 miesiacch z facetem wyprawili wesele, to jemu tez sie cos nalezy, tym bardziej ze planowalismy od 2 lat ponad. Tyle, ze oni nie widzileiw wyprawieni ukochanej corci nieplanowanego wesela a nasze planowane stalo sie dla nich wielkim problemem. Mam juz dosc.
Stary 2009-08-31, 11:06   #3466
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kliwuś super relacja. Wszystkiego naj naj

Ja w sobotę byłam na panieńskim. Było fajnie. Było nas 7 osób. Dostałam dwie fotograficzne Kamasutry, butelkę Malibu i pończoszki A opiłam się strasznie

Nie mogę uwierzyć, ze to w tę sobotę
A buty już wystawiłam na parapet - nie zaszkodzi, a nóż pomoże

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 11:12   #3467
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kliwuś super relacja. Wszystkiego naj naj

Ja w sobotę byłam na panieńskim. Było fajnie. Było nas 7 osób. Dostałam dwie fotograficzne Kamasutry, butelkę Malibu i pończoszki A opiłam się strasznie

Nie mogę uwierzyć, ze to w tę sobotę
A buty już wystawiłam na parapet - nie zaszkodzi, a nóż pomoże
buty na parapet to na szczescie czy na ladna pogode? jesli na pogode to tez postawie hehe mam lekka desperacje na ten temat
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 11:31   #3468
san_g
Zadomowienie

Kliwuś przez Twoją relację znów mi łezki stanęły w oczach a co będzie w dniu ślubu jak ja czytam wiadomość na forum i płakać się chce- cieszę się że się wszystko udało

boję się, że u nas też żule nas zaatakują ech...szkoda gadać a te dzieci zbierające grosiki to chyba już norma pod kościołami u moich znajomych jeden "łepek" przyznał się że potrafią do 5 zł na jednym ślubie nazbierać a chodzą po kilku kościołach co sobotę- patologia;/

dzisiaj idę szukać butów- pierwszy cel sklep podany przez Anike mam nadzieje że dzisiaj pierwszy i ostatni:P:P

edit: nie pochwaliłam się że moje dwie dobre koleżąnki organizują mi Panieński 12 września (bo 19 września moja znajoma ma już panieński więc obiecałam jej że mój zrobie wcześniej i tym sposobem wszystkie będziemy razem na obu) ale się cieszę i trochę boję co to będzie bo te koleżanki są nieźle zakręcone

jeszcze praca...blee... za to pogoda piękna i oby taka została do końca września

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png

Edytowane przez san_g
Czas edycji: 2009-08-31 o 11:34 Powód: dopisek
san_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 11:37   #3469
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
buty na parapet to na szczescie czy na ladna pogode? jesli na pogode to tez postawie hehe mam lekka desperacje na ten temat

na pogodę na pogodę
ja swoje tez chyba z tydzien wczesniej wystawię a co

sang są jeszcze buty ślubne w forum na samej górze obok gatniturów bytom ale jak sie ten sklep nazywa nei powiem bo sie nei przyjzałam jest tam duzo eleganckich butów i maja taka mała wystawkę z slubnymi

ja za swoje w provenie dałam 105 zl

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2009-08-31 o 11:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 11:46   #3470
liliputek
Raczkowanie

A zapomnialam sie pochwalic, ze w ten piatek na 20.00 mamy z Tż-em impreze kawalersko-panienska. Jak juz wspominalam, łączoną, bo zaproszone pary wolały taka opcje. Eh, mam nadzieje, ze nam sie uda ta biba.
Stary 2009-08-31, 11:50   #3471
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
sang są jeszcze buty ślubne w forum na samej górze obok gatniturów bytom ale jak sie ten sklep nazywa nei powiem bo sie nei przyjzałam jest tam duzo eleganckich butów i maja taka mała wystawkę z slubnymi
dzięki, będę szukać mam nadzieję że zdążę z tymi butami to mam największy problem

Stary 2009-08-31, 11:56   #3472
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny ide jutro do kolezanki na panienskie czy wypada jej kupic ilustrowana kamasutre?? i jaka kupic..... no i gdzie... no chyba nie w sexshopie

Stary 2009-08-31, 11:58   #3473
san_g
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ide jutro do kolezanki na panienskie czy wypada jej kupic ilustrowana kamasutre?? i jaka kupic..... no i gdzie... no chyba nie w sexshopie
jak najbardziej wypada a ksiazke znajdziesz w empiku tak mi sie wydaje

Stary 2009-08-31, 12:34   #3474
moniqac
Zadomowienie

Czesć dziewczyny - baaaaaaardzo ciężko się Was nadrabia, a już sie cieszyłam że w czwartek byłam ze wszystkim na bieżąco... wrrrr...

anika222 - zdecydowanie fryzura numero uno

misQa - będzie dobrze... napewno sie dotrzecie... nie ma bata! tak jak któraś tu napisała o zbudowaniu Rzymu w jeden dzień

sas - czy Ty miałaś może w bukiecie storczyki dendrobium??????? bo ja chyba je będę miała i ciekawa jestem jak z trwałością

liliputek... tylko spokojnie - nie daj sie zwariować, ja wiem że ma sie ochote krzyczec, ja mam też mnóstwo nerwów przez to wesele.... oby wszystki po weselu przeszło... już niedługo!

scio i samba - według "przesądu buty powinny stać na miesiąc przed ślubem na parapecie - mpje stoją dokładnie od 12 sierpnia - podobno ma to gwarantować ładną pogode

san_g - ja też mam ok 70km do konopisk, ale byłam już 2 razy
a co do butów to szukaj w normalnych obuwniczych - ja kupiłam w plejadzie w sklepie z butami do którego nigdy nie zaglądałam z powodu cen, ale była wyprzedaż i były moje butki

a z nowości zapłaciliśmy za sale - uzgodniliśmy jedzonko i wszystko
i na dwa tygodnie przed ślubem wybraliśmy piosenke na pierwszy taniec, ale ja myśle żeby ją jeszcze zmienic.... oj... brak zdecydowania, ale to własnie w sobie odkryłam dzieki organizacji tego ślubu i wesela, nie potrafię się zdecydować.... ale TYLKO LUZ może nas uratować i tego sie będę trzymała.
No i suma - sumarum - odmówiło nam 45 osób... wrrrr. ale to i dobrze więcej miejsca będzie na parkiecie

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 12:42   #3475
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

sang a wiesz moze gdze mozna kupic taki welon z różkami?

Stary 2009-08-31, 12:53   #3476
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny byłam na próbnej i teraz to juz całkiem mam burdel w głowie w tam,tej te strąki wisiały ale góra była sliczna w tej te loki są ładne ale z kolei gora jaka nie bardzo

moglam nigdzie nie isc i byłby spokój

a z poprzedniej zdjecia tutaj #1195 strona 40
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mnie się bardziej podoba pierwsza fryzura

co sądzicie o tej fryzurze??koleżanka miała ją w lipcu na swoim ślubie

ja mykam do krawcowej suknie odebrać
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
tak tak wszystkiego dobrego pogody i słuchającego męża

dziewczyny czy ktoś z was nie wybiera się w podróż poślubną??

koleżanka na zdjęciu które załączyłam ma proste włosy, ja mam kręcone bardzo podatne bardziej boję się że mi się grzywa pokręci ale zapewne fryzjerka da 5 kilo lakieru
Mi się podoba ta pierwsza!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
kiedys ktoras z was juz nie pamietam ktora chciala zobaczyc fotki z wesela dostaoam je w sordedopiero sa nank ale tu tez 4 umieszcze
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ja sie ciesze, ze jestem w pl do tej proy bylismy zajeci slubem przygotwaniami potem bylismy pare dni na odpoczynku a teraz zaczyna sie najorsze szukanie pracy...ale staram sie byc dobrej mysli..kurcze jakos ludzie sobie tu radza !!!! zaczelam tez studia rugie i ciesze sie zobaczymy jak to bedzie..tez troche sie boje, ale nie mialam ochoty byc cale zycie w obcym kraju
Cieszę się, że wróciliście, tylko musicie się uzbroić w cierpliwość przy szukaniu pracy. Ja szukałam 3 m-ce. Na szczęście znalazłam, jutro zaczynam, ale trzeba być cierpliwym i się nie zniechęcać po setnym wysłanym cv.

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
pieknie wyglądaliście!
miłość z Was emanuje

dziewczyny, czy któraś z Was ma do obiadu inną zupę niż rosół?

normalnie mam awanture o rosół a raczej o to, że go nie chce....
My mamy rosół, bo u nas wszyscy goście lubią, a my jakoś to przeżyjemy

Cytat:
i jeszcze kilka
MIAŻDŻYCIE!!!

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wlasnie ogladalismy te fotki z tz i tez wlasnie na ta zwrocilismy szczegolna uwage

Ale fotki sa przebombowe zazdroszcze nasze jeszcze przed nami - robi nam kumpel tzta juz wiem ze bede go meczyc zeby je tak ladnie poobrabial heheh ten kolega wlasnie rozkreca swoj biznes fotograficzny wiec niech sie stara

A ja juz dzis wrocilam jak reka odjal do pelni sil heheh ZA to moj Tż się jakos rozkleil po tych problemach o ktorych pisalam wczoraj... ja wczoraj mialam pietra no ale stwierdzilam ze jak sie w to wpakowalismy to teraz trzeba myslec jak to odkrecic i wierzyc ze bedzie dobrze, bo zamartwianie nic tu nie da... niestety to tak zdolowalo mojego tzta ze caly dzien lezy i nie ma na nic sily nie wiem co z tym moim biedakiem zrobic... caly czas chodze, glaskam go, tulę, przynosze jedzonko... ale on dalej smutny i lezy
Spokojnie, wszystko się ułoży. Powiedz mu że razem ze wszystkim sobie dacie radę i spróbuj go gdzieś wyciągnąć, żeby nie siedział cały dzień w domu.

Cytat:
My też mamy ślub cywilny i też małe przyjęcie, tylko na 40 osób. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok, a to już za 2 tyg... MASAKRA!!!!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha piekne zdjęcia. Piekne!

Relacja :
Śliczna relacja, czekamy na zdjęcia. Cieszę się, że wszystko poszło po Waszej myśli!No i kochana było tak płakać? Ale najważniejsze, że to ze szczęścia!!!uroczo....:eh em:

A ja jutro zaczynam pracę i jestem strasznie zestresowana, a do tego zostały 2 tyg do ślubu... stresik mały mnie łapie, ale najważniejsze że wszystko mamy zapięte na ostatni guzik.

No może jeszcze to, że muszę podjąć decyzję u której fryzjerki bedę się czesać. W moim mieście mamy teraz remonty i jak pojadę do fryzjera u którego miałam próbną fryzurę będę stała ok 1h w korku w drodze powrotnej i boję się, że się nie wyrobię. A u drugiej fryzjerki nie byłam na próbnej, ale mogę ominąć korki... sama nie wiem co zrobić...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 13:05   #3477
Wizazanka492
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jesli nie ma szacunku dla Twojej mamy.. kiedys moze stracic i szacunek dla ciebie
nawet jesli jej nie lubi to moze darowac sobie glupie dogadywanie ... jak on sie musi do niej zwracac ze ma kobieta lzy w oczach

piszesz ze mieszka u was , je jedzenie twojej mamy ... chyba troche przegina .. jak dla mnie to nie ma ani odrobiny wstydu ... a moze on chcial zebys byla z nim w ciazy przed slubem .. zebys sie nie rozmyslila?!

a nasz film dopiero za miesiac .. juz sie nie moge doczekac jaki bedzie
Wiem, zdaje sobie sprawe z tego , że może być tak kiedyś, że również i dla mnie straci szacunek. Boli, bardzo boli.

Mam już go dość. Właśnie powiedziałam mu, żeby znikał z mojego domu, ale znalazł sobie słuchaczkę - moją babcię. Powiedziałam mu, że żadnego ślubu nie chce. Bo ja chyba naprawdę nie chcę ((!!))

Właściwie, to on bardziej chciał tej ciąży niż ja...może to było celowe?

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 13:12   #3478
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
Wiem, zdaje sobie sprawe z tego , że może być tak kiedyś, że również i dla mnie straci szacunek. Boli, bardzo boli.

Mam już go dość. Właśnie powiedziałam mu, żeby znikał z mojego domu, ale znalazł sobie słuchaczkę - moją babcię. Powiedziałam mu, że żadnego ślubu nie chce. Bo ja chyba naprawdę nie chcę ((!!))

Właściwie, to on bardziej chciał tej ciąży niż ja...może to było celowe?
Oj nie zazdroszczę Ci! A zastanawiałaś się na ile to jest stres przed ślubem? Czy teraz denerwuje Cię w nim wszystko, czy zawsze tak było, że te rzeczy Cię denerwowały?

Bo jeśli zawsze coś było nie tak, to może rzeczywiście nie powinniście się teraz pobierać... może powinniście troszkę poczekać, może po narodzinach dziecka...Jeszcze nie jest za późno...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 13:43   #3479
kliwia
Zakorzenienie

Przypomnialo mi sie, ze Panstwo ktorzy prowadza sklep na przeciw naszego mieszkania, z ktorymi mamy dobry kontakt i zaprosilismy ich na slub, zrobili nam niespodzianke i przyniesli w koszyczku biale golabki, wiec je wypuszczalismy

Mam juz więvcej fotek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130450.jpg (28,0 KB, 240 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130469.jpg (80,6 KB, 180 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130472.jpg (109,7 KB, 151 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130510.jpg (28,4 KB, 299 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130522.jpg (93,5 KB, 131 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130577.jpg (79,3 KB, 299 załadowań)
Stary 2009-08-31, 14:12   #3480
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

sas - czy Ty miałaś może w bukiecie storczyki dendrobium??????? bo ja chyba je będę miała i ciekawa jestem jak z trwałością
tak i biket trzymal sie bardzo dlugo: jetem mega zadowolona z nego

Cytat:
pewnie, ze wypada ja sama taka dostalam na panienskim
Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
A zapomnialam sie pochwalic, ze w ten piatek na 20.00 mamy z Tż-em impreze kawalersko-panienska. Jak juz wspominalam, łączoną, bo zaproszone pary wolały taka opcje. Eh, mam nadzieje, ze nam sie uda ta biba.
3mam kciuki napewno sie uda
Gucia dziekuje cio do pra hm... nio zaczelam ostre poszukiwanie, ale na razie nistey w moim zawodzie trudno..zyje jednak nadzieje, ze cos sie znajdzie..a w tym tyg ide do urzedu pracy sie zarejestrowac..moze cos znajde albo na staz mnie wysla bo jeszcze w pl nie bylam na stazu..troche sie martwie ta praca

kliwa relacja super i tak mi sie przypomnialo zeja nie opisalam wam nic ze slubu prawie wiec moze to nadrobie jesli bedziecie mialy ochote
sas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości