|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Ukierunkować się da Trzeba go skierować w dół ![]() Jeśli się przekrzywi w bok, siuśki wyjdą nogawką ![]() Ale u mnie wychodzą boczkiem plecków ![]() A małża bacikiem
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Strach się bać ![]() Trzeba w dół skierować
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze a ja słyszałam że do góry
A wogóle to trzeba jakoś specjalnie dbać o małego siusiaczka? Bo u nas ostatnio była na imprezie bardzo żywa dyskusja na ten temat tyle że najwięcej do powiedzenia miał ktoś nieposiadający dzieci.Ma ktoś jakąś wiedze na ten temat? Daje mu tylko herbatke koperkową ale on mało jej pije bo nie za bardzo lubi. A możliwe żeby kolka łapał kilka razy dziennie i o różnych porach? Bo czytałam że przeważnie o tej samej porze...ale jakie to ma znaczenie to nie wiem.... |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Majko moze inna herbatke mu podaj, moze spragniony jest.
Laura nie lubi parzonego kopru, ale musi pic, na bączki.Hippki pije ze smakiem. Tez jednego dnia marudkała,ja jej herbatke a ona języczek wywalała ze "ne" a hippka 50ml wypila i zasnęła. Dzis kupki sie nie doczekalysmy Nie spi,slysze ją wiec moze jeszcze jest nadzieja,a ja jak nie to bede miec obawy czy brzuszek nie bedzie ją bolał.Popoludniu na dobre zasnęła kolo 16 i obudzilam ją o 21 na kąpiel.Nie wiem ile by spala , ale pewnie walka z gazami przez pol dnia ja wymeczyla Laura po kąpieli zaczela wydawac dziwne odglosy.Polozona do łóżeczka ,nosek wyczyszczony frida a odglosy jakby byla zawalona.Ale przeciez mleczko pije bez problemu, nie ma zapchanego noska, no i w ciagu dnia nie ma kataru,tylko na wieczor tak ma
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1205 |
|
Ola-Unhola
|
Do góry siusiaczka układamy jak juz dziecię jest większe - raczej kilkuletnie.
Taki mały ogonek do dołu ![]() Niektóre Wasze Dzieciątka naprawdę rzadko robia kupolka. Mój to w 95 % pieluszek ma. Jak nie mega, to przynajmniej taka o średnicy 5 cm ![]() I strasznie wczesnie wstają Ja przed 10 z łózka nie wychodzę ![]() Tzn. teraz wstanę na chwilkę, bo Bartusia będę szykowała, ale Antoś śpi jeszcze i planuję tak jak zawsze pokimać jeszcze do 10 ![]() Idę lulu, bo pewnie ok 2 troszkę poczuwamy ..., a o 6,30 pobudka i kanapeczki do szkoły trza zrobić ![]() Dobranoc Mamusie i Dzidziusie
|
#1206 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
masakra - my dzis znow walczymy
![]() jestem wykonczona, boli mnie glowa, nie mam sily stac na nogach ![]() nie wiem juz co robic jutro znow rano trzeba wstac a pospie pewnie ze trzy godziny jeszcze na dodatek dzis na placu Eryk wsadzil sobie kija w oko i to tak porzadnie i pok dnia byl taki placz, ze koniec - juz chcialam na pogotowie jechac ale potem dalam mu srodek przeciwbolowy i sie uspokoil - teraz spi ale jak jutro bedzie go bolec to musze jechac do lekarza narazie TZ pojechal po krople do oczu ide sie zdrzemnac bo Marcel dopiero zasnal i pewnie tylko pol godziny to potrwa ![]() dobranoc
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
--------------------- a mój synuś spał dziś od 22 do 4.30 tylko, że pojawił się kolejny problem - do tej pory jadl dużo w nocy, a dziś nawet o tej 4.30 tylko trochę pociumkał, a piersi jak dwa kamienie ; próbowałam ściągać, ale leciały jakieś resztki - nie wiem czemu, ale nie byłam w stanie ich opróżnićdobrze, że rano zjadł wszystko, ale boję się że ilość pokarmu w nocy mi się zmniejszy, a on znów wróci do poprzedniego rytmu i będzie problem... ach to karmienie
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie dzis wyspalam
teraz jest u mamy na sluzbie a ja mam chwilke dla siebiea ja mam cos z noga......od jakiegos tygodnia boli mnie prawa stopa i cala spuchnieta jest,nie przypominam sobie zebym cos sobie zrobila w ta noge.....i sie naczytałam o zakrzepicy po porodzie ze zaczyna sie wlasnie od obrzeku dolnych konczyn-nie wiem co myslec biorac pod uwage ze juz w szpitalu cos mialam z zylami bo wszedzie gdzie chcieli sie wkluc pekaly mi żyly! wiec ampiciline dostawalam domiesniowo ![]() dodatkowo mam caly czas zaschnieta krew w nosie ...... przewaznie wieczorem jak caly dzien nie spi to jest strasznie zmeczona i daje sie we znaki jej to zmeczenie bo jest marudna ja tez mialam wrazenie dzis ze mala znowu ma katar-odciagnelam frida i znow ladnie oddycha.....
|
#1209 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja znow nie wyspana
![]() czekoladko jeju to brzmi powaznie - idz lepiej do lekarza....jeszcze ta krew w nosie, nie lekcewaz tego
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim,
zazdroszcze Wam dziewczyny bo macie swoje dzieciaczki w domu, u nas niestety szykuje sie kolejny tydzien w szpitalu, usg brzuszka w normie głowki tez drgan raczek i nozek nie zauwazyli bezdechow tez dziecko nie ma. Najpierw przedłuzyło sie przez wyniki z wawy na choroby metaboliczne (nadal ich nie mamy) i z powodu gronkowca (probka pobrana ale brudna- nim sie spostrzegli i pobrali nowa minelo pare dni ) teraz z kolei sie wydłuza bo probka pobrana z płynu rdzeniowego tez była brudna- bo dwie bakterie w mozgu to anomalia i dzis chcieli dziecko ponownie kuc ale synek im sie nie dał to co trzeba czekac do piatku (a dlaczego to nie mam pojecia i watpie zeby synek im sie dał i w pt kuć). Znajac zycie znowu nafaszeruja mi Gabrysia Luminalem i bedzie jak szmaciana lalka. MAMY Z MĘŻEM TEGO DOSC. Gabrys pewnie czuje to 100 razy gorzej ![]() Odciagam w domu piersi bo mały je mleko z butelki modyfikowane dla alergikow i sama trace nadzieje ze to odciaganie ma jakis sens bo raz nie umiem przystawiac maluszka, łapie on za szybko i za płytko a po drugie pewnie juz pokochał butelke zwazywszy ile przybiera na wadze. Ma ponad 2 tyg i przybył około pół kilograma. Zjada po 100ml mleczka a ja wymeczam z piersi tylko po 70 czasami uda sie 90 bez laktatora (bo piersi mnie od niego bolą) ale recznie. Tak juz bysmy chcieli by nasza cała trojka była w domu. Dziewczyny ponoc wasze kciuki dzialaja cuda wiec jeszcze raz o nie prosze moze cos dadza i przyspiesza wyjscie malutka ze szpitala. pozdrawiam was i zycze wam duzo zdrowka by wam nigdy sie nie przytrafiło to co nam
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Viki...nie bardzo wiem co napisac...brak mi slow, z reszta i tak nie jestem w stanie cie pocieszyc.Kciuki zacisniete,i ciepla mysl o Gabrysiu-tyle moge
![]() Wczorajsze "halasy" Laurki to najwyklejsza sapka.Bosheee a ja myslalam ze kataru dostala ![]() Svinecko- no u ciebie wciaz sie musi cos dziac...Pomyslowosc dzieci nie zna granic Zeby tylko nic powaznego nie wyniknelo z tej glupiej zabawy.Jakies uszkodzenie czy zakazenie.Mąż utemperowany.Wstał i zajmował sie córeczka, pomimo ze na rano szedl do pracy Nawet sniadanko do lozeczka zaserwowal.Czekoladko-usmialam sie z txt "dupa sprawna" Moja juz tez sprawna.Doszla do formy.Mizianki są w pełni satysfakcjonujące
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viki zaciskam mocno kciuki za twoje malenstwo Ja bylam na kontroli z mala i moge juz od jutra odstawic antybiotyk Chcialam powiedziec ze przez ta chorobe malej i moje zamartwianie sie schudlam i waze 3 kg mniej niz przed ciaza , a wlasciwie to 4 bo dzisiaj rano sie zwazylam i kolejny kg w dol. Mam nadzieje ze to stres a nie jakies klopoty ze zdrowiem bo nawet mi zadnych badan nie zrobili po porodzie . jeszcz nawet polozna u mnie nie byla![]() Dziewczyny karmiace piersia co jecie???????? Ja mam problem z moim menu, juz sama nie wiem co jesc zeby tylko malej nie zaszkodzic . Moze ktos zaproponuje jakies dania obiadowe co???? Z tym mam najwiekszy problem
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robię zupy, a na drugie takie dania jednogarnkowe (szybko i pożywnie )np. gotuję brokuły i marchewkę, biorę jakis sosik ze słoika i na nim duszę mięsko (mielone, albo pokrojonego kurczaka, czy polędwiczkę), potem łączę z warzywami; podaję z ziemniaczkami albo ryżem można dodac troche grzybków, ale nie dużo bo sa cięzko strawne warzywa tez wedle uznania i tego co mamy w lodówce sosik też mozna samemu zrobić na bazie wywaru z gotowanych warzyw i mięska zależy jak maluch pozwala inna wersja - pieczone mięsko czy rybka w piekaniku w brytwance czy w folii - albo same albo od razu łączone z warzywami i ziemniaczkami; ostatnio piekłam z jabłkami, więc nie tylko warzywa ogolnie tylko mało przypraw daję, zeby za ostre nie było ostatnio nawet pizzę zrobiłam z warzywami i kurczakiem (ciasto kupiłam gotowe jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to napiszę Edit: i jeszcze makarony ze wszystkimi możliwymi dodatkami
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-09-02 o 13:25 |
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
napewno bedzie dobrze ![]() Cytat:
Eryk to juz nawet byl pogryziony przez psa a z oczkiem lepiej, rano wstal i nic juz go nie bolalo, jest jeszcze lekko zaczerwienione ale opuchlizny nie ma, poszedl chetnie do przedszkola i panie nie dzwonia wiec chyba jest dobrze
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestes wielka ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Po czym rozpoznac czy dziecko ma plesniawki czy nalot z mleka????
|
|
#1216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Życzę Ci dużo siły Cytat:
Może zrób sobie badania na własną rękę? Ja jem na obiad różne mięso (karkówkę, schab itp., kurczaka) gotowane na parze. Do tego ziemniaki albo ryż, surówka z pomidorów albo z ogórków z jogurtem, gotowane buraczki, marchewkę, marchewkę z jabłkiem itp. A nas dzisiaj na spacerze złapał deszcz ![]() Dziewczyny używacie już szamponu do mycia główki? I jak u Waszych Maleństw z ciemieniuchą?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-09-02 o 14:12 |
||||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na temat trudności w schodzeniu osadu sie nie będę zorwodzić, bo to względne
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza?
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ta krew w nosie mnie wkurza!! dobrze ze zebow juz nie leci jak w ciazy Cytat:
powiem tobie ze mam jakas ochote na seks .......i to z dnia na dzien coraz wieksza ale nie wiem boje sie jakos chyba wole poczekac az polog sie skonczy..........acha pisalam wam ze leci mi zolta wydzielina , teraz znowu leci jakas brunatna ale juz jest jej mniej wiec moze to powoli sie konczy![]() a ty kiedy zaczelas przytulanki??po pologu? zobacze co bedzie jak bol nie minie to pojde wiecie co Weronika ma na lewej raczce cos- i nie wiem czy to po szczepionce ze szpitala pare dni temu miala czerwone jakby ukasil ja komar a teraz to ma cale czerwone i widac ze ropa jest w srodku i cieple to jest, posmarowalam to rywanolem........zobacze wieczorem przy kapieli czy cos sie zmienilo........
|
|
#1220 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ooo nowe emotikonki
![]() Cześć, Pełny sukces - byliśmy w końcu na spacerze, całe 2 godziny Na początku beczał, potem mama się roznegliżowała i dostał mleczko po którym zasnął. Po przyjściu do domu spał dalej więc mama rozpakowała torbę, przebrała się, nastawiła rosołek, powiesiła firanki – zjeść oczywiście nie zdążyłam bo młody się obudził i musiał pierwszy dostać papu, oczywiście zanim go wzięłam do pionu to ulał, więc przebieranko, po przebraniu standardowo kupa a teraz marudzi koło mnie, żeby się nim zająć – a ja w kompie i wcinam ciasteczka (zamiast obiadu), mmm maślane – pychota ![]() Cytat:
Współczuję przejść z małym, z tym starszym też, dobrze że nim się mu nie stało. A z tym spaniem to ja miałam identycznie Teraz moje dziecko troszkę dłużej sypia Cytat:
A czemu u starszego do góry ? Nie do dołu Mój też robi prawie co karmienie i też jak nie mega wielkiego to takiego malutkiego, ale robi Cytat:
Czekoladko ja trafiłam do szpitala z podejrzeniem zakrzepicy, nie lekceważ tego bo na to się nawet umiera. Co prawda ginekolog na oddziale wyjaśnił mi że takie puchnięcia kończyn dolnych no norma po porodzie, ale mimo to udaj się do lekarza Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ![]() Cytat:
Na forum jest wątek to przejrzyj sobie Cytat:
Cytat:
Jednego dnia usunę wszystko a na drugi dzień jest znowu
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciasteczka powiadasz - a można? ![]() U Kuby coś zaczyna się dziać, nie jest tego dużo, ale ciężko się wyczesuje z tych Jego kudełków . Zamówiłam dla Niego szampon z Musteli, który podobno pomaga walczyć z ciemieniuchą, zobaczymy ![]() A emotikonki dopiero teraz zauważyłam
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie nie można, tzn nie powinno się – nic wartościowego w nich nie ma a tylko jakieś emulgatory i spulchniacze, ale dobre są, a ja głodna. Teraz wsuwam rosołek z mięsem A wczoraj (musze się pochwalić) zjadłam schabowego i nie było kolki Jak u Ciebie się sprawdzi to ja też kupię, bo normalnie nie mam już siły
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), obiady Małż robi w parowarze ![]() Z tą ciemieniuchą chyba gorzej mają dzieci z włoskami, a Mati ma czuprynkę, chyba większą niż Kubuś. Czytałam o tym szamponie opinie na www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠, były co prawda tylko 3, ale wszystkie dobre, no nic - zobaczymy
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłam już ciasto (domowe) z borówkami, z jabłkami, z wiśniami i nic Jem nektarynki, a ostatnio pozwoliłam sobie na czarną herbatę z cytryną ![]() Ja też miałam jeść wszystko, mój plan legł w gruzach gdy Mateusz dostał pierwszej kolki, to była masakra ![]() Chociaż jedzenie może tu nie mieć nic wspólnego, ja jeszcze w szpitalu jadłam i jem do dzisiaj czosnek – a nie wolno ![]() No ma to moje dziecko długie te kłaki, niby fajnie bo osobiście wolę niemowlęta z włosami, ale trudno się wyczesuje tę ciemieniuchę. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
A pamiętam po kalafiorze i brokule miałam przesr..e
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Ale mało dzisiaj piszecie
U nas noc nienajlepsza, mały po raz pierwszy płakał nie z powodu głodu więc to jego zachowanie to faktycznie kolka była Dzisiaj był spokojny od rana do popołudnia, po czym znowu zaczął być nerwowy i prężyć sie.Jak często podawać Infacol? Czy jak jest atak kolki czy profilaktycznie? I czy to ma być do buzi czy do butelki do mleka? |
|
|
|
#1227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ale fajne .... eleeri dziękuję za pomoc jak zwykle powcinało mi cytaty ogólnie to bardzo dziękuję za kciuki Svinecka współczuje nieprzespanych nocy! Cytat:
jest pobudka ... czasem uda mi się go ululać i śpi do 9 - potem juz nie zaśnie ...Cytat:
... kiedyś jadł dwie godziny a od jakiś 4 dni pociumka i dalej śpi ... i tez się boje o mój pokarm ... już nawet spać nie mam jak bo mi cycki przeszkadzają Cytat:
![]() super że ranka Ci się goi! a ta noga to poważna sprawa ... lepiej odwiedz lekarza! Cytat:
oczywiście zaciskamy!!!!
|
||||
|
|
|
#1228 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miramej dobrze radzi ![]() Dobre pytanie - co jeść??? Cytat:
Cytat:
... u nas ciemieniuchy nie ma ... chociaż były już zaczątki, ale posmarowałam oliwką ... wyczesałam i narazie - odpukać - spokój Cytat:
maślane ciasteczka u mnie to normalka - zamiast obiadu ... albo płatki - różnego rodzaju ... ja jem płatki a Bartek mleko ![]() Cytat:
... lody, czekoladkę - czasami tylko jakos do soków nie mam przekonania i pije tylko wodę i herbatki owocowe ![]() a moze podzielisz się przepisami ... bo ja na prezent ślubny dostałam parowar i do dzis lezy na strychu bo jakos mi ciezko się zmóc żeby w nim cos ugotować ![]() ..................\ cos pustki tu dzisaij .,,,,, idę kąpać Bartusia ... a małż mu własnie huśtawke składa ... ciekawe czy mu sie w niej spodoba
|
|||||
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy z nas ma taką bliznę Cytat:
małemu nie szkodzą, więc sobie pozwoliłam kilka razy oczywiście jak jadłabym je zbyt często pewnie nie byłoby fajnie Cytat:
- niedobrze!!!a dziś to w ogóle jakoś mało jadł - jak nigdy... --------------- macie jakieś sprawdzone cudo na rozstępy? mam kilka na piersiach i pupie, a wszystkie moje specyfiki są zabronione w czasie karmienia, a Mustela 9 miesięcy ma beznadziejne opinie na KWC...
|
|
|
#1230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ciasta zazdroszczę ![]() Ale mi się chce czekolady ![]() Więc to może być to Cytat:
Cytat:
![]() U nas też ciemieniuchy mało, ale wolę uważać, pediatra mnie uczulała na to ![]() Kurczę, aż Wam zazdroszczę, że sobie takie pyszności jecie , ja się boję , soki piję, ale rozcieńczam wodą, do tego herbatki owocowe i inka i tyle mojego picia ![]() Małż przygotowuje, ale nic wymyślnego, jakoś przyprawia i siup do parowaru
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-09-02 o 21:33 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

musze go utemperowac bo jemu to sie chyba pozapominalo conieco...
przepraszam 

A wogóle to trzeba jakoś specjalnie dbać o małego siusiaczka? Bo u nas ostatnio była na imprezie bardzo żywa dyskusja na ten temat
tyle że najwięcej do powiedzenia miał ktoś nieposiadający dzieci.
Nie spi,slysze ją wiec moze jeszcze jest nadzieja,a ja jak nie to bede miec obawy czy brzuszek nie bedzie ją bolał.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
; próbowałam ściągać, ale leciały jakieś resztki 

. jeszcz nawet polozna u mnie nie byla

....

, ja się boję