Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-02, 16:35   #1561
Karmenka
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość
no tak, ja też ostatnio szaleję na punkcie dodatków ale już mi przechodzi powoli

moja babcia zawsze krzyczy do telewizora, coś typu:' Nie idź tam' albo " Nie rób tego on chce cię uwieść' albo 'I po co tam polazłaś'
Ja zawsze szalałam na punkcie kolczyków
I ciągle to mam.

A Ridż się odwraca i mówi do ekrana ' dzięki babciu '

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Hej

Oo, przypomniało mi się, że nie mam żadnego długopisu a szukałam po całym domu, ale żaden mi nie odpowiadał. Rano sobie kupię, bo trochę siara tak pierwszego dnia od razu długopisy żulić...

Idę, bo rano planuję wstać o 6...
No ja już dziś żuliłam.
Zapomniałam, że Pan P. pozwala pisać tylko na czarno a ja wzięłam niebieski.
Ale każdy piórnik 100 % wyposażania po kilka długopisów.
Tylko ja taka luzem długopis w torbie.

Kupiłam sobie zeszyciki dziś
Cytat:
Napisane przez Paulyna_ Pokaż wiadomość
heej! wbijam do was, bo mnie też czeka maturaa w 2010 roku....;d co za radość ahh. planuje zdawać rozszerzona geografie(która mi się skończyła w drugiej klasie, ale co tam), rozszerzony polski i angielski. zobaczymy jak to bedzie. książek narazie nie mam, zeszytów też nie xD
Cześć
Cytat:
Napisane przez Slodka_Marzycielka Pokaż wiadomość
Wymiatam xD

Pierwszy dzień i już dwie piątki
To gratki :brawo:

Dzień dobry

Padam z nóg. Ale nas wymęczyli dziś. Angielski to chyba jakaś porażka, już nam dowaliła pracy domowej na jutro.
Reszta w miarę, ale czuję, że dużo nauki będzie oj dużo. Już nam z polaka zaliczenia wyznaczyła. Cały antyk za 3 tygodnie

bloguje
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 16:35   #1562
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Też jestem zmęczona i też zawsze głodna bardzo jestem w szkole ;/

Nie miałam kartkówki
Wybrałam właśnie temat na maturę z polskiego, bo nam marudziła dzisiaj, że do końca września mamy wybrać, to ja już mam. xD
Strasznie się wynudziłam w tej szkole..

Kiedyś któraś podawała przepis na muffinki czekoladowe/kakaowe, a ja chcę dziś zrobić, więc można prosić ?
przepis na muffiny czekoladowe:

300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao (ja kupuję wedlowskie albo deco moreno)
165g cukru (ja daję tak raczej na oko.. 1/3 szkl.)
cukier waniliowy (ja nie zawsze daję)
140g masła lub margaryny
2 jajka
170ml mleka
150g czekolady (ja daję więcej.. pół na pół gorzkiej albo białej i mlecznej )

pieczemy 30 minut w 200st (jak macie termoobiegi w piekarnikach to w około 180st.)

i tak.. zasada jest taka, że "mokre" składniki dodajemy do "suchych"
czyli najpierw mieszamy wszystko co sypkie, w drugim pojemniku wszystko co lejące.

czyli : w misce 1, : mąka, proszek do piecz., kakao, cukier, cukier wanil., i czekolada pokrojona w male kosteczki.
w 2 misce: rozpuszczona margaryna (ja rozpuszczam w mikrofali, ale mozna w garnku, tylko, zeby nie byla za gorąca), jajka i mleko.. zabełtać wszystko ).
no iiii... formę smarujemy tłuszczem (albo tak jak ja robię, wkładamy te papierowe foremki) i nakładamy ciasto. wsadzamy do piekarnika i czekamy około 30minut

przepis od Martyny
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 16:41   #1563
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
ej ja nigdy nie mam tak, że usypiam budzik i idę dalej spać, jak wiem, że wstać muszę to wstanę

daj mi jakiś dugopis xD

a ja nie wiem co i komu mogłabym sprzedać :mysli:
wy tak w szkole po prostu?
ja nie mam raczej żadnych znajomych z 2 czy 1 kl...
moze allegro?

moze jak sie jest maturzystą to widać z daleka ?
ale fakt, pierwsze klasy sa specyficzne.
moja szkola jest wielka. chyba najwieksza w warszawie. i kazda sala oznaczona jest symbolami.. np. A2, H1... No i numer sali... np 011- piwnice, 12 - parter, 112 - pierwsze piętro, 213 - drugie piętro ale w planie jest tylko symbol
no i dziś pierwszaki nie wiedziały oczywiście gdzie są ich sale.
szczerze chciałam im pomóc, ale sama (chyba nikt z reszta...) nie umiem tych symboli

ciekawe czy moj plan się zmieni. bo jak mozna dzielic wf z biologia! 24 dziewczyny i 5 chłopa
to ile Ty masz tych matm teraz?!

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

dokładnie!
mam to samo co Ty, zmęczona jestem okropnie... i głodna jeszcze bardziej, zawsze jestem w szkole głodna tak na maksa, że o 10 mam ochotę zjeść obiad.
Ja tak nastawiłam na zapas ale jutro już normalnie 6.30...
Wysłać Ci?
W szkole. Z drugiej klasy, to sami się pozgłaszali, że chcą kupić. Z 1 klasy geografię sprzedałam bratu kumpla, bo sam B. to z takich, co nie wiedzą, gdzie ta książki im przepadła a biologię na dwa lata, to jeszcze muszę znaleźć chętnego
Te pierwszaki takie wystraszone, może o to chodziło U mnie sale są do 17, więc zawsze mogą się przejść i patrzeć po cyferkach xD
Już Wam jakoś tam podzielę, nie martw się Pięć... To nie wiem, tak to miałabym 4 czy co jakoś mało godzin wyszło... Ale może od października się pozmienia, jak już się zdeklarujemy.
I też mają nam dać w tym tygodniu wych. listę temató maturalnych
Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Też jestem zmęczona i też zawsze głodna bardzo jestem w szkole ;/

Kiedyś któraś podawała przepis na muffinki czekoladowe/kakaowe, a ja chcę dziś zrobić, więc można prosić ?
Ja dzisiaj wyjątkowo nie byłam głodna. Ale od pierwszej godziny coraz bardziej bolała mnie głowa. Jak przyszłam, próbowałam się położyć, ale nie mogłam usnąć
Martyna

A, i jeszcze chyba wszyscy trzecioklasiści przyjechali dzisiaj samochodami. xD mamy taki parking pod stadionem 50 m od szkoły, to 13.30 po 6tej lekcji pełno ludzi tam szło, bo przed szkołą za mało miejsca... Mnie też kumpel odwiózł, a rano Tż przyjechał jak jechał z mamą do pracy

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 16:45   #1564
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj wyjątkowo nie byłam głodna. Ale od pierwszej godziny coraz bardziej bolała mnie głowa. Jak przyszłam, próbowałam się położyć, ale nie mogłam usnąć
Martyna

A, i jeszcze chyba wszyscy trzecioklasiści przyjechali dzisiaj samochodami. xD mamy taki parking pod stadionem 50 m od szkoły, to 13.30 po 6tej lekcji pełno ludzi tam szło, bo przed szkołą za mało miejsca... Mnie też kumpel odwiózł, a rano Tż przyjechał jak jechał z mamą do pracy
Ja też glodna nie byłam, ale za to jaka zmęczona.
Nie przestawiłam się jeszcze na tak wczesne wstawanie.

U mnie też samochodami
Taki lans
Stary 2009-09-02, 16:49   #1565
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

Reszta w miarę, ale czuję, że dużo nauki będzie oj dużo. Już nam z polaka zaliczenia wyznaczyła. Cały antyk za 3 tygodnie

Ja mam w tym miesiącu czytanie ze zrozumieniem i wypracowanie z Ludzi bezdomnych chyba xD

U mnie najlepsi są ludzi z miasta samochodami... Bo z okolicy to rozumiem, tymi gównianymi busami nikt nie chce jeździć... Mój kolega z klasy ma dokładnie 1500 m, ale hondę musi odpalić

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-02 o 16:50
Stary 2009-09-02, 16:50   #1566
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

u nas tez samochodami trzecioklasisci przyjechali.
w ogole tak dziwinie sie czuje w tj szkoel tyle ludzi, pełno pierwszakow

ide sie spakowac, a potem pojde biegac

u nas kolesiowa od polskiego powiedziala ze testy z czytania na zrozumienie bedzie robila bez zapowiedzenia i duzo ale to w sumie dobrze.

w ogole babka od matmy oddala nam te spr co pisalismy z calego roku w drugiej kalsie, i mialam najlepiej z klasy 60 % myslalam ze bedzie mniej bo sobie troche zlałam ten test

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2009-09-02 o 16:52
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 16:50   #1567
impegata
Rozeznanie

Moja klasa ma duzo minusów i niektórych ludzi mam juz skrajnie dosyc, ale jak sie wymiksowac z lekcji to wiemy, jutro juz załatwilismy sobie wyjscie do teatru, wiec kilka godzin z głowy

A mój dyrektor zrobił dzisiaj akcje roku, jedna z moich kolezanek zaspala do szkoły i przyszła taka nieumalowana i rozwalona cała, a on złapał ją na korytarzu powiedział, ze " jest wymalowana, ma cos na ustach, na rzęsach" i zapytał czy ma jej wsadzic głowe pod kran. Szczerze mówiac to on sobie chyba naprawde za duzo wyobraża....

A no i oczywiscie ruszyłam dzisiaj do szkoły z samym piórem i zaraz okazało sie ze potrzeba ekierki, cienkopisu, ołówka bla bla bla i musiałam polegac na pełnym wyposarzeniu moich kolegow. I troche mnie dobiły te ich kolekcje, musze sobie na jutro skołowac cos wypasionego
impegata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:03   #1568
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
nooooooo bo wczoraj w 'M jak miłość' jak Natalka się szykowała do szkoły to pomalowała rzęsy tuszem i błyszczyku użyła... no i Marek się bardzo zdenerwował i kazał jej to zmyć, a Hanka powiedziała, że może sobie błyszczyk zostawić na co Marek, że nie! no i się Hanka z Markiem pokłóciła I Marek jej zarzucił, że podważa jego autorytet czy coś takiego ;P
no i później Natalka stwierdziła, że jest brzydka i dlatego się pomalowała... a koleżanki z jej szkoły są ładne xD

w ogóle dzisiaj myślałam, że padnę ze śmiechu
czekamy sobie koło sali gimn. na sora od WFu i idzie dyrka z piątką dzieci ;D ja myślałam, że to przedszkole, a okazało się, że to nasi gimnazjaliści
okazało się, że nie wyszło stworzenie 2 klas i jest jedna.. 12 osobowa ;] bo to jest prywatne gimnazjum... 250zł miesięcznie płacą ;] i siedzą w jednej sali cały czas :P
mówię Wam xD te dzieci to wyglądają na max 3kl. podstawówki
fajnych mam ziomów ze szkoły, no nie?
Aaaa, biedna Natalka

Zaje.bistych

Cytat:
tyle książek już w pierwszy dzień nie no dobra jesteś ja nie wypożyczyłam nic
Jak poszłam do biblioteki szkolnej to pani powiedziała, że dziś nawał maturzystów, tak więc nie tylko ja wpadłam na ten pomysł xD

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
dzisiaj wpadam do piakrni, patrze stoi córka piekarza (uczyła się u mnie w szkole, teraz zdawała maturę) i od razu mi się smiać zachciało.. bo ona zawsze taka wyniosła, super-ekstra-fajna, a okazało się, że matury nie zdała i chyba ją czeka praca w piekarni rodziców

nie żebym się śmiała, ale dla mnie to żal.. dostała 6% z rozszerzonej chemii a miała przez trzy lata najlepszego nauczyciela od chemii w mojej szkole.. szok po prostu nie wiem co ona tam natworzyła.. no,ale spoko... 6% chociaż
6 % ? Masakrycznie mało Biorąc pod uwagę tego nauczyciela .

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Idę na "przyjaciół"
Zajęcie maturzysty

Cytat:
Ja też dzisiaj idę sobie do wc, sama (!), a tam dwie grupki pierwszoklasistek. Jak weszłam, to cisza, odprowadziły mnie wzrokiem do kabiny. Zamknęłam się, to usłyszałam taki konspiracyjny szept "ej, ona jest z trzeciej klasy pewnie,nie?" i dalej gadają potem znowu cisza i wzrok na mnie, jak szłam do umywalki i wychodziłam co jest z tymi dziećmi, miałam na plecach kartkę "maturzystka" czy co.
Poza tym korytarzem nie da się przejść, dopóki pierwszaki się nie nauczą, że stoi, gada, siedzi się pod ścianą, a środek jest od chodzenia bo korytarze szerokości 3 m...
Pogrubione -

------------

Na siłce nie byłam. Chodziłam po mieście w poszukiwaniu butów i oczywiście jak zobaczyłam jakieś fajniejsze to nie było rozmiaru Jak zawsze

Wkurzyłam się, jestem wściekła i przeszła mi ochota na siłownię. Idę zaraz się wyżyć przy biologii

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:08   #1569
elajna888
Rozeznanie

hej jakoś udało mi się Was nadrobić

Cytat:
Taki chłopak z mojej klasy chował się do szafy żeby nie iść do szkoły.
A jak mama już wyszła z domu do pracy to wyłaził z tej szafy
A to miał patent

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14028336]ja tak samo tego nie rozumie moje kolezanki tez chca isc na płatne studia, probowalam im to wyperswadować z głowy ale nie udało mi sie -.-. jak maja kase to niech ida sobie. tylko ze bez problemu dostana sie tam gdzie chca a ja bynajmniej bede miala satysfakcje ze dostalam sie na wymarzone studia nie dzieki kasy ale dzieki mojej wiedzy.

w ogole czytajac co napisałyscie jadłam sobie sliwki i kurde w pewnym momencie poczułam w buzi jakies grudki , okazalo sie ze jadłam robaczywa sliwke od razu wyplułam , blee[/QUOTE]
kiedyś planowałam, żebyt iść na zaoczne studia, teraz zrezygnowałam z tej opcji, dzienne tylko i wyłącznie

a co do śliwki top przypomniała mi się taka historia, że moja koleżanka sieziała z babcią na ławce w parku. Babcia jadła sobie śliwki. w pewnym momencie chciała wypluć pestką i wyleciała jej razem z pestką sztuczna szczęka

Cytat:
opowiedz mi później
zdam szczegółową relację
a właśnie dziś instruktor dzwonił i mam wcześniej jazde, o 16

Cytat:
materiał jest zwykle bardzo okrojony i ludzie bardzo często się po prostu prześlizgują.. a później mamy niedoświadczonych pracowników różnych instytucji
moi rodzice kończyli zaoczne studia na Uniwersytecie w Bialymstoku.. ale sami zgodnie twierdzą, że to nie to, co normalne studia. Zjazd co dwa tygodnie, zwykłe palenie głupa, zaliczenie to błahostka...
ale im tylko papier był potrzebny, bo pracują w Urzędach a te 10 lat temu jak ktoś nie rozpoczął studiów to zwolnienia lecialy.

ja nie uważam, że studia prywatne czy zaoczne to ZŁO, ale na pewno lepiej studiować dziennie.. a jeśli już studia płatne..to może wieczorowe na jakimś Uniwerku? na wieczorowe jest zwykle mniej chętnych, niższe progi. A na wieczorówkach więcej na pewno materialu niż na zaocznych. tak myślę, nie wiem jak to jest w praktyce..

poza tym ciągle patrzy się na potencjalnego pracownika przez pryzmat uczelni na jakiej studiuje bądź studiował.

jak podejmiesz studia zaoczne i chcesz pracowac..to bez wykształcenia możesz pracować w sklepie, kawiarni, mcdonaldsie, kfc...
przerąbane z tymi uczelniami w moim mieście np. sa kierunki które mnie interesują, ale tylko na prywatnych uczelniach startuje jednak do innego miasta, jak sie nie dostane to zostane na czyms innym w mim mieście, ale na panstwowej uczelni

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
W ogóle to postanowiłam sobie że od dzisiaj ucze się, pakuje wieczorem no i ubrania też wieczorem przygotowywuję.
taaaak, zawsze sobie to obiecuję i jeszcze do tego, że będe wczesniej chodzic spać.

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Ale nas maturą nastarszyli xD Sorka od polskiego jutro ma zamiar dać nam tematy prezentacji do wyboru
właśnie zamówiłam ksero tematów dla całej klasy, za godzine ide odebrać [ksero w szkole popsute] i wieczorem chcę je przejrzac i na cos sie zdecydować.

Cytat:
Napisane przez shironi Pokaż wiadomość
czy jest ktoś w sytuacji, że włąśnie rozpoczyna WOS, a chce zdawać mature rozszerzona z wosu?
ja miałam 1 godzine WOSu w zeszłym roku - poziom podstawowy. W tym roku też jedna. Chcę zdawac rozszerzenie.

Jakoś przeżyłam pierwszy dzień. Miałam 4 godzinki także spokojnie dałam rade bez wiekszego zmęczenia
z biologii powtórzyc mamy kilka układów na poniedziałek, pewnie w nastepnym tyg. bedzie sprawdzian.
Stary 2009-09-02, 17:14   #1570
malenstwo5
Wtajemniczenie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14042447]przepis na muffiny czekoladowe:

300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao (ja kupuję wedlowskie albo deco moreno)
165g cukru (ja daję tak raczej na oko.. 1/3 szkl.)
cukier waniliowy (ja nie zawsze daję)
140g masła lub margaryny
2 jajka
170ml mleka
150g czekolady (ja daję więcej.. pół na pół gorzkiej albo białej i mlecznej )

pieczemy 30 minut w 200st (jak macie termoobiegi w piekarnikach to w około 180st.)

i tak.. zasada jest taka, że "mokre" składniki dodajemy do "suchych"
czyli najpierw mieszamy wszystko co sypkie, w drugim pojemniku wszystko co lejące.

czyli : w misce 1, : mąka, proszek do piecz., kakao, cukier, cukier wanil., i czekolada pokrojona w male kosteczki.
w 2 misce: rozpuszczona margaryna (ja rozpuszczam w mikrofali, ale mozna w garnku, tylko, zeby nie byla za gorąca), jajka i mleko.. zabełtać wszystko ).
no iiii... formę smarujemy tłuszczem (albo tak jak ja robię, wkładamy te papierowe foremki) i nakładamy ciasto. wsadzamy do piekarnika i czekamy około 30minut

przepis od Martyny [/QUOTE]

Dziękuję za przepis Tobie i Martynie Teraz już inne są w piekarniku, ale te będą następne w kolejce

Zaraz wychodzę, bo się z TŻ-tem umówiłam
malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:16   #1571
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
U mnie najlepsi są ludzi z miasta samochodami... Bo z okolicy to rozumiem, tymi gównianymi busami nikt nie chce jeździć... Mój kolega z klasy ma dokładnie 1500 m, ale hondę musi odpalić
Lans

~ Thomas Fuller ~
Stary 2009-09-02, 17:23   #1572
blue_apple
Zakorzenienie

a wiecie co, mi się bardzo nie podoba jak jakiś nauczyciel chce robić sprawdziany powtórzeniowe, w sensie ze zapowiada np. za 2 tyg z jakiegos tam wielkiego działu.
bo ja mam swoje tempo, swoje plany i będę uczyła się wtedy kiedy chce i czego chce. to moja matura i w ten sposob mnie nie zacheci nikt i koniec.
a moze akurat ja bym chciała uczyc sie teraz innego przedmiotu czy działu czy cokolwiek

jestem dzis mega zła.
nienawdze tych ludzi, nienawidzę nowej baby od polaka, boli mnie kręgosłup, jestem dalej glodna mimo ze zjadlam wlasnie wielki obiad (jem ciagle cos od godziny!), i jestem mega zmeczona, zaraz sie wkurze i ide spac.

mialam jechac dzis po zeszyty ale tata sie rozchorował chyba i mnie nie zawiezie. znowu bede z jednym latac.

poza tym nie stac mnie na te wszystkie repetytoria, vademeca, korki.
do cholery czy to jest szkola prywatna?

ps: ja tez nie nosze piórnika tylko dlugopis i ołowek.

ps2: czy oplaca sie sprzedac ksiazki (podreczniki itp.) na allegro?

aaach, ps3: u mnie tez duzo 3-klasistow zmotoryzowanych ale raczej malo kto jedzie do szkoly autem, bo nie ma gdzie parkowac, mamy niedaleko szkoly wiezowiec orange

Martyna umknal mi Twoj post o tej dziewczynie, a jestes pewna ze 6%?
moze to plotka?

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2009-09-02 o 17:25
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:24   #1573
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie myle... jak przegladalam 1 strone watku to duzo dziewczyn zdaje i chemie i biologie... nie oplaca sie samej chemii zdawac...? czy akurat takie przedmioty sie wam licza? chyba jednak zrezygnuje z tej chemii bo raczej nie dam rady...
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:28   #1574
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

------------

Na siłce nie byłam. Chodziłam po mieście w poszukiwaniu butów i oczywiście jak zobaczyłam jakieś fajniejsze to nie było rozmiaru Jak zawsze

Wkurzyłam się, jestem wściekła i przeszła mi ochota na siłownię. Idę zaraz się wyżyć przy biologii
też mam problem rozmiaru zawsze... 37 za małe, 38 za luźne (jesli chodzi o odkryte - sandałki, balerinki...) zakryte jak sa luzniejsze to mi nie przeszkadza...)

bardziej byś się wyżyła na siłowni :P
ja w tym tyg zluzowuje... nie zamierzam sie uczyc...

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;14043309]wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie myle... jak przegladalam 1 strone watku to duzo dziewczyn zdaje i chemie i biologie... nie oplaca sie samej chemii zdawac...? czy akurat takie przedmioty sie wam licza? chyba jednak zrezygnuje z tej chemii bo raczej nie dam rady...[/QUOTE]

no to wszystko zalezy od kierunku, na jaki się idzie, przecież. od wymagań na dany kierunek.
sama chemia czy sama biologia się opłaca, jeśli tak można powiedzieć, jak idziesz np. na sggw na dietetykę.
Stary 2009-09-02, 17:30   #1575
Aneczka91
Zakorzenienie

hej dziewczyny dopiero co wróciłam ze szkoły a z polaka zadane na poniedziałek "czytanie ze zrozumieniem" - test i z angola zadanie + cała 1 strona w podręczniku ;//
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:30   #1576
Paulyna_
Raczkowanie

u mnie do szkoły tylko pare osób przyjeżdza samochodami-raczej tylko najwięksi lanserzy
jak zwykle pierwszy dzień szkoły okazał sie wielkim NIC. same "lekcje organizacyjne" jak zwykle gadanie o maturze itp itd. i mnóstwo pierwszaków na korytarzach ;o hah czuje władze

dieta na erasmusie!

start: 81 kg
Cel I: 77kg JEST
Cel II: 73 kg
Cel III: 69 kg
Cel IV: 65 kg

60 kg musi być!
Paulyna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:45   #1577
Konto usunięte

extra wlasnie sie dowiedzialam (nie bylam dzis w szkole bo bylam w szpitalu na konsultacji... fajny termin no nie?) ze na jutro mam przeczytac moralnosc pani dulskiej a w pon mam test z mlodej polski...
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:46   #1578
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj wpadam do piakrni, patrze stoi córka piekarza (uczyła się u mnie w szkole, teraz zdawała maturę) i od razu mi się smiać zachciało.. bo ona zawsze taka wyniosła, super-ekstra-fajna, a okazało się, że matury nie zdała i chyba ją czeka praca w piekarni rodziców

nie żebym się śmiała, ale dla mnie to żal.. dostała 6% z rozszerzonej chemii a miała przez trzy lata najlepszego nauczyciela od chemii w mojej szkole.. szok po prostu nie wiem co ona tam natworzyła.. no,ale spoko... 6% chociaż

Ostro :|. To najlepsza moja koleżanka hehe kobieta z biologii pyta się kto zdaje ją na maturze, a koleżanka że ona rozszerzoną, a dziewczyna ledwo 2 miała na podstawie . I wcale z tym nie żartowała, hehh

U mnie dziś spokojnie, 4 luźne lekcje, nic zadanego Jutro to samo luz Ale pewnie od poniedziałku już się zacznie jaaaazda ...

Dziewczyny a jakie tematy bierzecie z polskiego? Ja kiedyś myślałam coś o komentarzu sportowym w TV, pamiętam że coś takiego jest, ale jeszcze zobaczę .
Chodzę po stronkach, czytam o kierunkach studiów i nie wiem ... Nic mnie nie interesuje tak na serio, a jeśli już to trzeba zdać np. biologię czy chemie na rozszerzeniu co teraz dla mnie jest niemożliwe . Więc chyba zostaje mi tylko iść na prawo, a później znów napisać maturę z tej np. biologii za rok.

A pierwszaki są cudowni ahha. Chodzą tacy wystraszeni, patrzą na Ciebie jak na mutanta

A Natalka z m jak miłość to nie w gimnazjum przypadkiem? Ojj Marek już mógł pozwolić na błyszczyk
Ooo i wiecie Ostatnio zobaczyłam, że mój rower z komunii jest firmy "Forester" i ma taki napis na ramie HAhah "Moda na sukces" rządzi Tylko tam Forester to chyba przez dwa r

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 17:47   #1579
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
nie zaprzyjaźniłaś się z nimi jeszcze??? Ja bym się zaprzyjaźniła
spokojnie kiedyś wtargniemy do ich sali i się zaprzyjaźnimy ale będę miała koleżanki!! będziemy na shopping latać xD one do Reserved Kids, a ja do zwykłego Reserved
Cytat:
śmiech będzie jak ja będę mieć całe 5%

Cytat:
Ja też dzisiaj idę sobie do wc, sama (!), a tam dwie grupki pierwszoklasistek. Jak weszłam, to cisza, odprowadziły mnie wzrokiem do kabiny. Zamknęłam się, to usłyszałam taki konspiracyjny szept "ej, ona jest z trzeciej klasy pewnie,nie?" i dalej gadają potem znowu cisza i wzrok na mnie, jak szłam do umywalki i wychodziłam co jest z tymi dziećmi, miałam na plecach kartkę "maturzystka" czy co.
Poza tym korytarzem nie da się przejść, dopóki pierwszaki się nie nauczą, że stoi, gada, siedzi się pod ścianą, a środek jest od chodzenia bo korytarze szerokości 3 m...
u nas pierwszaki to jakieś takie podrajane chodzą a chłopaki z mojego rocznika zrobili przy wejściach na poszczególne piętra 'bramki' i nie przepuszczali bez kocenia :P

a z korytarzami u mnie jest tak samo... wąskie jak chole.ra, a ludzi masa ;] stoją te pierwszaki, nie wiedzą gdzie iść... ;] i się korek robi ;]

Cytat:
my też mamy zaległości! :/ mimo, że w zasadzie każda klasa 3 u nas w szkole jest na tym poziomie. (niektore jeszcze dalej )
my też mamy niewiekie zaległości, ale sorka nas pocieszyła, że zawsze ma takie zaległości przez matury (bo trochę lekcji przepada:P) i zawsze się wyrabia z nadrabianiem

Cytat:
a ja nie wiem co i komu mogłabym sprzedać :mysli:
wy tak w szkole po prostu?
ja nie mam raczej żadnych znajomych z 2 czy 1 kl...
moze allegro?
ja z koleżankami chodzę po szkole i pytamy ludzmi z młodszych klas czy czegoś nie potrzebują
Stary 2009-09-02, 17:50   #1580
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
bardziej byś się wyżyła na siłowni :P
Wiem, ale byłam zmęczona lataniem po sklepach i nie chciało mi się wracać do domu po strój na siłkę (w jedną stronę pół godziny drogi )

~ Thomas Fuller ~
Stary 2009-09-02, 17:53   #1581
Konto usunięte

Cytat:

ja to samo
Stary 2009-09-02, 17:58   #1582
visionario
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie tematy bierzecie z polskiego? Ja kiedyś myślałam coś o komentarzu sportowym w TV, pamiętam że coś takiego jest, ale jeszcze zobaczę .
Ja nie mam pojęcia, jeszcze nic nie wybrałam Powoli się muszę na coś decydować.

Cytat:
spokojnie kiedyś wtargniemy do ich sali i się zaprzyjaźnimy ale będę miała koleżanki!! będziemy na shopping latać xD one do Reserved Kids, a ja do zwykłego Reserved

---

A na pierwszaków nie zwróciłam uwagi, jeszcze mi się nie rzucili w oczy Ale pewnie też będą się szwędać tacy zagubieni tak jak obecni drugoklasiści w zeszłym roku, pamiętam zresztą jak sama miałam w pierwszej klasie problemy żeby się odnaleźć. Ale przez tę maturę i w ogóle fakt, że to ostatnia klasa i znam tę szkołę na pamięć to czuję się taka stara (ta emotka wymiata ).
Ale mi się chce spać, normalnie oczy mi się zamykają Na szczęście jutro mniej lekcji i trochę luźniejszy dzień.

Będę później

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 18:00   #1583
KaasiaaK
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14042428]
ja juz nie mam PP a jaki temat dostalas?
[/QUOTE]

coś o prawach konsumenta czy coś ;P ale u mnie na PP jest lajcik ;P robisz notatkę z tego co jest w książce, czytasz na lekcji i dyktujesz kilka zdań do zeszytu i tyle ;P co by nam się nie nudziło

Cytat:
poza tym nie stac mnie na te wszystkie repetytoria, vademeca, korki.
do cholery czy to jest szkola prywatna?
ech no idzie na to trochę kasy.. z chemie obiecała mi babcia płacić ;]
ale moja koleżanka to już lekko przesadza.. wyliczyła, że miesięcznie będzie jej schodzić 600zł na korki no gorzej niż w prywatnej..
chemia 2x w tygodniu, ang 1x/tyg, matma 1x/tyg, polski 1x/tyg
ale polski to tylko konsultacje do prezentacji, którą JUŻ chce zacząć pisać ;]
a z tą matmą to mnie zabiła.. zawsze mówiła, że na lekcjach wszystko rozumie i rzeczywiście z matmą nie ma problemów.. no, ale idzie na korki... a zdaje podstawe -.-
wg mnie to ona przesadza, ale cóż ;]
Stary 2009-09-02, 18:03   #1584
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
Ale przez tę maturę i w ogóle fakt, że to ostatnia klasa i znam tę szkołę na pamięć to czuję się taka stara (ta emotka wymiata ).
Ja też

Stary 2009-09-02, 18:03   #1585
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
hahaha pierwszoklasiści też odprowadzają nas wzrokiem... i fakt. denerwujący są na przerwie. nie ma miejsca by przejść, a na ławkach pusto....
Stary 2009-09-02, 18:04   #1586
inc0rrect
Zakorzenienie

Nie będe miala fakultetow (

III klasa a taki numer odstawili !
zabrali nam 4 godziny fakultetow tygodniowo (cięcia w budrzecie)

co roku byly fakultety, zreszta jak szlam do tej szkoly to mialam na wzgledzie glownie to że bede fakultety i bede mogla zdawac nawet przedmiot ktorego nie bede miala na rozszezeniu jesli bede chciala

a teraz? jak zdam biologie? jestem podlamana

sorki że nie odpowiadam, ale jakos chyba nawet nie mam nastroju żeby cokolwiek napisac

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 18:08   #1587
parodia
Zakorzenienie

Cytat:

Tłumacz się, tłumacz, leniu
Cytat:
a wiecie co, mi się bardzo nie podoba jak jakiś nauczyciel chce robić sprawdziany powtórzeniowe, w sensie ze zapowiada np. za 2 tyg z jakiegos tam wielkiego działu.
bo ja mam swoje tempo, swoje plany i będę uczyła się wtedy kiedy chce i czego chce. to moja matura i w ten sposob mnie nie zacheci nikt i koniec.
a moze akurat ja bym chciała uczyc sie teraz innego przedmiotu czy działu czy cokolwiek

ps2: czy oplaca sie sprzedac ksiazki (podreczniki itp.) na allegro?

aaach, ps3: u mnie tez duzo 3-klasistow zmotoryzowanych ale raczej malo kto jedzie do szkoly autem, bo nie ma gdzie parkowac, mamy niedaleko szkoly wiezowiec orange
A mnie szlag trafia, jak wychowawczyni dzisiaj wyjechała z tekstem "w piątek na wychowawczej Wam wszystko wyjaśnię, jak wygląda matura, co musicie zdawać" i wszyscy: "tak, tak, bo niiiiic nie wieeeemy" a samemu się dowiedzieć nie łaska?

Ja właśnie wrzuciłam jakieś z gimnazjum n forum mojej byłej szkoły. I kilka na allegro, ale nie wiem, czy pójdą... Po prostu tak bym je wywaliła, a za wystawienie jednego płacę 7 gr

Ja na pewnoe będę przyjeżdżać, jak tylko będę miała taką możliwość... Za daleko.
Cytat:
a z korytarzami u mnie jest tak samo... wąskie jak chole.ra, a ludzi masa ;] stoją te pierwszaki, nie wiedzą gdzie iść... ;] i się korek robi ;]

ja z koleżankami chodzę po szkole i pytamy ludzmi z młodszych klas czy czegoś nie potrzebują
U mnie jakoś dużo ich. Albo zajmują za dużo miejsca
Tak najlepiej

Stary 2009-09-02, 18:10   #1588
blue_apple
Zakorzenienie

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;14043678]extra wlasnie sie dowiedzialam (nie bylam dzis w szkole bo bylam w szpitalu na konsultacji... fajny termin no nie?) ze na jutro mam przeczytac moralnosc pani dulskiej a w pon mam test z mlodej polski... [/QUOTE]

o matko pogieło ich.

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Ostro :|. To najlepsza moja koleżanka hehe kobieta z biologii pyta się kto zdaje ją na maturze, a koleżanka że ona rozszerzoną, a dziewczyna ledwo 2 miała na podstawie . I wcale z tym nie żartowała, hehh

U mnie dziś spokojnie, 4 luźne lekcje, nic zadanego Jutro to samo luz Ale pewnie od poniedziałku już się zacznie jaaaazda ...

Chodzę po stronkach, czytam o kierunkach studiów i nie wiem ... Nic mnie nie interesuje tak na serio, a jeśli już to trzeba zdać np. biologię czy chemie na rozszerzeniu co teraz dla mnie jest niemożliwe . Więc chyba zostaje mi tylko iść na prawo, a później znów napisać maturę z tej np. biologii za rok.

A pierwszaki są cudowni ahha. Chodzą tacy wystraszeni, patrzą na Ciebie jak na mutanta

A Natalka z m jak miłość to nie w gimnazjum przypadkiem? Ojj Marek już mógł pozwolić na błyszczyk
Ooo i wiecie Ostatnio zobaczyłam, że mój rower z komunii jest firmy "Forester" i ma taki napis na ramie HAhah "Moda na sukces" rządzi Tylko tam Forester to chyba przez dwa r
Tacy ludzie są dziwni. Ja rozumiem ambicje, ale warto spojrzeć trzeźwo na swoje możliwości...
U mnie w klasie biologia jest na bardzo niskim poziomie, a przecież materialu jest duzo, nie tylko kucia ale też trzeba zrozumieć sporo tam... A prawie cała klasa zdaje biologie a nie wiem czy ktokolwiek by zdał na wiecej niz 30% to rozszerzenie.

Temat z polaka nie mam pojęcia jaki... nie wiem jak znajde bibliografie, skad to wytrzasnę, Bozęęę
jeszce chcialam dzis poczytac te nasze tematy, to nie, pozyczylam do skserowania... aa!

Moda na sukces wymiata...

Cytat:

u nas pierwszaki to jakieś takie podrajane chodzą a chłopaki z mojego rocznika zrobili przy wejściach na poszczególne piętra 'bramki' i nie przepuszczali bez kocenia :P

my też mamy niewiekie zaległości, ale sorka nas pocieszyła, że zawsze ma takie zaległości przez matury (bo trochę lekcji przepada:P) i zawsze się wyrabia z nadrabianiem

hahahaha.

no u nas też sie nikt nie przejmuje zaleglosciami i nasza baba tez sie nie przejmowała, tylko ta nowa sra po gaciach :/

może też popytam... :|
Stary 2009-09-02, 18:16   #1589
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Nie będe miala fakultetow (

III klasa a taki numer odstawili !
zabrali nam 4 godziny fakultetow tygodniowo (cięcia w budrzecie)

co roku byly fakultety, zreszta jak szlam do tej szkoly to mialam na wzgledzie glownie to że bede fakultety i bede mogla zdawac nawet przedmiot ktorego nie bede miala na rozszezeniu jesli bede chciala

a teraz? jak zdam biologie? jestem podlamana

sorki że nie odpowiadam, ale jakos chyba nawet nie mam nastroju żeby cokolwiek napisac

to was urządzili :| Pff ciecia w budżecie, może niech na czymś innym oszczędzą . Ehhh może jeszcze coś się zmieni.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

Tacy ludzie są dziwni. Ja rozumiem ambicje, ale warto spojrzeć trzeźwo na swoje możliwości...
U mnie w klasie biologia jest na bardzo niskim poziomie, a przecież materialu jest duzo, nie tylko kucia ale też trzeba zrozumieć sporo tam... A prawie cała klasa zdaje biologie a nie wiem czy ktokolwiek by zdał na wiecej niz 30% to rozszerzenie.

No dokładnie, tym bardziej że ta dziewczyna chce zdawać jeszcze jeden przedmiot na rozszerzeniu, z którego też nie jest super dobra + matematyka dochodzi.
Hehh chociaż ja bym chciała tak wierzyć w siebie. Bo np. ja mam świetnego nauczyciela, wymagającego z histy, poziom rozszerzony, mocna 4, dużo kuję tego, a i tak się bardzo boję jak sobie poradzę na maturze ...

Stary 2009-09-02, 18:20   #1590
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale byłam zmęczona lataniem po sklepach i nie chciało mi się wracać do domu po strój na siłkę (w jedną stronę pół godziny drogi )
A to rozumiem, leniuszku

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia, jeszcze nic nie wybrałam Powoli się muszę na coś decydować.

---

A na pierwszaków nie zwróciłam uwagi, jeszcze mi się nie rzucili w oczy Ale pewnie też będą się szwędać tacy zagubieni tak jak obecni drugoklasiści w zeszłym roku, pamiętam zresztą jak sama miałam w pierwszej klasie problemy żeby się odnaleźć. Ale przez tę maturę i w ogóle fakt, że to ostatnia klasa i znam tę szkołę na pamięć to czuję się taka stara (ta emotka wymiata ).
Ale mi się chce spać, normalnie oczy mi się zamykają Na szczęście jutro mniej lekcji i trochę luźniejszy dzień.

Będę później
Ja tez zmęczona, psychicznie...
Pierwszoroczni zawsze tak samo wyglądają i chyba tym, że są tacy zagubieni się wyróżniają.
Pamiętam, że swojej szkoły uczyłam się z miesiąc na pamięć...

Cytat:
coś o prawach konsumenta czy coś ;P ale u mnie na PP jest lajcik ;P robisz notatkę z tego co jest w książce, czytasz na lekcji i dyktujesz kilka zdań do zeszytu i tyle ;P co by nam się nie nudziło

ech no idzie na to trochę kasy.. z chemie obiecała mi babcia płacić ;]
ale moja koleżanka to już lekko przesadza.. wyliczyła, że miesięcznie będzie jej schodzić 600zł na korki no gorzej niż w prywatnej..
chemia 2x w tygodniu, ang 1x/tyg, matma 1x/tyg, polski 1x/tyg
ale polski to tylko konsultacje do prezentacji, którą JUŻ chce zacząć pisać ;]
a z tą matmą to mnie zabiła.. zawsze mówiła, że na lekcjach wszystko rozumie i rzeczywiście z matmą nie ma problemów.. no, ale idzie na korki... a zdaje podstawe -.-
wg mnie to ona przesadza, ale cóż ;]
ja mam kogoś nowego od pp

ee, 600 zl? chcialabym tyle wydawac juz kiedys pisałam o tym ile ja wydaje. ale musze to ograniczyc. koniecznie. juz pewnie daruje sobie francuski bo go nie zdaję i może angielski póki się nie zdecydowałam czy P czy R i jak mi idą matury po Szkocji... (pewnie bez zmian....)

Cytat:
Tłumacz się, tłumacz, leniu

A mnie szlag trafia, jak wychowawczyni dzisiaj wyjechała z tekstem "w piątek na wychowawczej Wam wszystko wyjaśnię, jak wygląda matura, co musicie zdawać" i wszyscy: "tak, tak, bo niiiiic nie wieeeemy" a samemu się dowiedzieć nie łaska?

Ja właśnie wrzuciłam jakieś z gimnazjum n forum mojej byłej szkoły. I kilka na allegro, ale nie wiem, czy pójdą... Po prostu tak bym je wywaliła, a za wystawienie jednego płacę 7 gr

Ja na pewnoe będę przyjeżdżać, jak tylko będę miała taką możliwość... Za daleko.

U mnie jakoś dużo ich. Albo zajmują za dużo miejsca
Tak najlepiej
a u Ciebie się interesowali tym wszyscy? bo u mnie prawie nikt nic nie wie i wszystko kazdemu wyjasniam
jest u nas we wtoerk spotkanie z dyr o maturze :|

jak Ci pojda to daj znać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości