|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie -30 kg. Zapraszamy na kontynuacje wątku;) cz2
Cytat:
chyba po czterech zabiegach mam spokój do tej pory tak więc ja ze swojej strony baaardzo polecam. A było źle - załamana byłam....A masz jakieś fajne przepisy na SB? ja jak na razie testuję te, które dostałam od Niuni - omlet z cynamonem, sałatka z tuńczykiem, zapiekanka z kalafiora - mniam... Aaa - miałam się zapytać - czytasz jakieś książki odnośnie dzidzi jak już się pojawi? Blokerko miło mi poznać oficjalnie.
|
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotko....na cere wszystko ma wplyw niestety
I geny i pielegnacja w duzej mierze i podklady.... ale podklad moze tylko zamaskowac niedoskonalosci i sprawic, ze wizaualnie bedzie slicznie... Ola ma racje kwasy moga pomoc... ale nie wiem czy kobiety w ciazy moga... Co do kawasow to moze na poczatek sproboj kwasow w domu (kosmetyczka pewnie sobie policzy jak za zboze) mozesz je kupic tutaj No i inne dobre produkty(hydrolaty, kwas Ha, maseczki, olejki) Jesli chodzi o pielegnacje to ja polecam przecucic sie na proste, delikatne kosmetyki... (seria Baby Dream dla niemowlaczkow... maja rewelacyjne sklady, sa delikatne i przedewszystkim tanie- no i dla maluszka polecam!!!!!!! Bo to jedne z lepszych kosmetykow na rynku nie tylko dla dzidziusiow Ja suskcesywnie i powoli przerzucam sie na naturalna pielegnacje... poki co uzywam hydrolatu neroli, kremu Baby Dream + kwas HA, cudownego proszku z EGM, zelu Baby Dream do mycia, jako peeling suszone platki rozy I na cere nienarzekam Wrecz przeciwnie Moge powiedziec, ze w koncu wygladam jak ludz i bez makijazu ludzi nie strasze Co do makijazu to u mnie juz tylko mineralki, ale duzego wplywu na stan mojej cery nie maja... ale na pewno niczego nie pogarszaja ![]() Ogolnie wychodze z zalozenia, ze im bardziej rozreklamowana marka w stylu (dove, nivea, l'oreal) Tym wiecej chemii ma w sobie... i malo skladnikow aktywnych i na prawde potrzebnych I radze trzymac sie od nich z daleka, bo na prawde nic dobrego nie robia![]() Przepraszam sie z markami, ktore odstawilam pare lat temu bo twierdzilam, ze sa feeee i wstyd. No i poznaje nowe... co ciekawsze z reguly okazuje sie ze sa zdecydowanie tansze niz te "cuda drogeryjne" Ufff tom sie rozpisala ![]() ![]() Tysiu... a ta panienke ![]() ehhh wiesz, mysle ze czas pokaze... i oczy bratu otworzy.... i wczesniej czy pozniej sie przekona jaka jest na prawde...tez mialam taka jedna... i nawet ja kiedy przyjaciolka nazywalam... o ja glupia pipaNiunia.. i Limonka widze, ze chodzimy do podobnych szkol z podobnie beznadziejnie dzialajacymi dziekanatami U mnie mialam nie miec praktyk... teraz sie dowiaduje, ze musze je miec... wiec dzisiaj pojechalam do promotora i biura praktyk, ze praktyki mam zalatwione i ze chce tylko kwity podpisac... to mi powiedzieli w biurze praktyk, ze dokumentu mi z data wsteczna nie wystawia.... wiec ja mowie,ze chce z dzisiejsza bo do 2 pazdziernika bede miec te praktyki... a koles mi mowi, ze musze je skonczyc do 31 wrzesnia..... poszlam do promotra (jest dziekanem) oczywiscie problemow nie robil... i bez marudzenia podpisal mi od sierpnia, z reszta sam zawalil sprawe bo mowil, ze nie musimy odrabiac.... Virginio czytalas moze archera? Ostatnio czytalam, na kocia lape i musze przyznac, ze rewelacja... chcialam cos jeszcze ale nie wiem za co sie zabrac.... szukac dobrego kusiciela ![]() Kostko, Blokerko, Marei i inne niewiasty niekoniecznie ze slaska... spotkanie w Katowicach jeszcze we wrzesniu
|
#4953 |
|
wizażowy robalek
|
Cześć!
![]() Mrófce minął szkoły dzień pierwszy... Jestem w szoku Mam w przyszłym tygodniu 2 klasówki A z historii, to nawet dostała cała klasa rozpiskę kartkówek na 3 miesiące - średnio wypada jedna raz w tygodniu Na piątek dostałam do zrobienia zadania z matmy O Boszszsz Wariactwo, nie szkoła ![]() Nienawidzę historii! W dodatku chodzę do klasy z rozszerzoną historią, ale nie chcę jej zdawać na maturze... wymyślili jeszcze u mnie taki przepis w szkole, że nawet, jak dana osoba nie zdaje na maturze przedmiotów, które ma rozszerzone na swoim profilu, to musi zaliczać wszystkie sprawdziany powtórzeniowe i się uczyć tego przedmiotu! Wcześniej takie osoby miały taryfę ulgową... a ja muszę teraz kuć historię, której nie lubię i jest mi niepotrzebna ![]() Natomiast moja pani od WOSu (który też mam rozszerzony) jest w ciąży Widać, że ten stan jej służy: ładnie wygląda z brzuszkiem, dzisiaj miała bardzo dobry humor (jak nigdy, bo zawsze 'drze japę' ). Przez pierwszy semestr będzie nas uczyć, a potem ktoś ją zastąpi. Trochę mi szkoda, bo mam naprawdę dobrą psorkę od WOSu - może jest wymagająca i każdy się jej boi, ale dzięki niej dobrze się czuję z tego przedmiotu ![]() A jutro zaczynam o 9.10, a kończę o 12.45 - to chyba rekompensata za dzisiejsze 9 godzin siedzenia w szkole ![]() A w piątki rano będę chodziła na zajęcia dodatkowe dla osób zdających polski rozszerzony, bo na moim profilu jest tylko roszerzona historia i WOS. I za kilka dni dostanę @. Bankowo. Wysypał mi się trądzik na twarz i nie mogę z nim się uporać.. zawsze tak mam przed @. Niuniuska, Limonka - Matura obowiązkowa z matematyki jest od mojego rocznika - jestem pierwsza... dla mnie matma to masakra. Dużo wkładam pracy w to, żeby ją łapać jako-tako, ale nie zawsze wychodzi - w tamtym roku się ledwo wygrzebałam z tego, żeby nie mieć zagrożenia Dlatego chcę iść na kurs z tego przedmiotu. A na maturze chcę zdawać j.polski i wos na rozszerzeniu, a na podstawie biologię (jeszcze do tego przedmioty obowiązkowe, czyli angielski i matma). Ogółem będę musiała pisać 6 egzaminów. Bo to teraz wygląda tak: żeby zdać maturę, wystarczy przystąpić do przedmiotów obowiązkowych (j. polski, j. obcy, matematyka) i zdać je na poziomie podstawowym. Reszta, które chcę zdawać, są to już przedmioty dodatkowe - max mogę wybrać chyba 6. U mnie dodatkowe to rozszerzony polski i wos oraz podstawowa biologia. I tak 4 maja o godzinie 9.00 rano mam polski podstawowy, który pisze się przez 3 godziny, a o 14.00 mam polski rozszerzony, który też się chyba pisze przez tyle czasu ![]() A marzy mi się polonistyka albo filologia polska najlepiej dzienne ![]() Baju baju Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2009-09-02 o 21:02 |
|
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
hej wam, ja dzis umarlam i bylam w piekle......
nie mam mocy czytac co pisalyscie, jutyo przeczytac, bo dobrych kila godzin mielismy wykopki, i uwieli sie debilowie zeby dzis wszysko wykopac;/;/;/ i sie ochylalam jak cholera, brudnam jak dziki zwierz, pozatym moj brat glupieje z sekundy na sek, caly czas rzucal we mnei ziemniakami idiota, tak mnei walnal raz w reke ze bolai mnei do teraz;/ zemscilam sie i ruypłam go w durny łep ziemniakiem;D to sie rzucial na mnie a ja se uciekalam to mnei dałn rzucił w sysoka kujaca trawe i cala jestm obdarta;/ razem z kuzynem spiewakiem nazwalismy go potwór z bagien bo wyskakiwal co chwile zza kukurydzy jak debil haha. takze zmeczona jestem jak cholewka;/ emitikony fakt sa genialne,a el w jakim celu ten ksiadz to en imam pojecia, niuniuska kocham cie nadal ale sama wiedzis ze nie mama teraz czasu na czulosci;/;/ ide sie myc bo sie czuje hahahah, ciumy :pros i:![]() :internet :![]() ![]() :ha haha:
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do dr. Osieckiego, ma tez dobre opinie w necie, na ul. Dworcowej w przychodni kolejowej, robi sam wszystkie badania profilaktyczne i nie trzeba dlugo czekac na wizyte, ogolnie przychodnia tragiczna ale on jest swietny wcielo mi posta i mam focha na wizaz , nie mam juz sily pisac od nowa, wogole padam dzisiaj ide poczytac jeszcze![]() tysia - skarbie odpoczywaj |
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Hey Hi Hello
Virginio- zdecydowałaś się w końcu czy decydujesz się na branie leku czy nie? Sama nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu... Blokerko- o służbie zdrowia w Polsce wolę się nie wypowiadać, bo za kilka zbyt dosadnych słów mogłabym dostać bana Leczę się prywatnie odkąd pamiętam. Teraz na szczęście mam opiekę zdrowotną w ramach bonusu z pracy, więc przynajmniej troszeczkę zaoszczędzę.Pytałaś o przypisanie tabletek. Szczerze mówiąc moja pani ginekolog zrobiła ze mną po prostu wywiad, pytając np. czy łatwo przybieram na wadze, czy przed okresem mam zwiększony apetyt, czy mam problemy z cerą itp. Nie wiem jak wygląda to u innych lekarzy. Malinn- chyba wszystkie panie z dziekanatu są podobne Taka specyfika zawodu... ![]() A co Ty w ogóle tak rzadko tu bywasz ostatnio? ![]() Tysiu- całuję w czółko moje wymęczone biedactwo Olcia_czwa- na wizażu jest cały wątek z przepisami na SB. Poszukaj go, bo można tam znaleźć takie potrawy, że ślinka leci od samego czytania Kostko- widocznie teraz wizaż uwziął się na Ciebie Też przez długi czas zjadał mi co dłuższe i bardziej elokwentne posty, ale na szczęście od pewnego czasu trochę się z tym ogarnął (tfu! tfu! tfu! żeby nie zapeszyć )Mam dzisiaj jakiś dziwny dzień... Od rana chodzę rozdrażniona i przyznam się Wam po cichu, że strasznie się wygłupiłam w pracy. Cały dzień nic mi nie szło, robiłam takie głupie błędy, że sama się na siebie denerwowałam, wszystko leciało mi z rąk i generalnie za co się nie wzięłam to miałam pod górkę. Po południu, gdy byliśmy już sami z Mr Szefem usiłowałam wydrukować bardzo standardowe zawiadomienia, coś co normalnie zrobiłabym z zamkniętymi oczami. Dziś jak na złość cały czas robiłam jakieś głupie błędy i w rezultacie drukowałam je pięć (a może nawet sześć...) razy. Tak mnie to do reszty wytrąciło z równowagi, że... po prostu się poryczałam. Mr Szef oczywiście zgłupiał, zaczął dopytywać się co się stało, pocieszać, nawet mnie przytulił, a ja wysiąkałam mu prosto w koszulę: "Przepraszam, nawet nie wiem dlaczego płaaaaaaczę". Do końca dnia patrzył na mnie podejrzliwie, pewnie ma mnie teraz za jakąś straszną histeryczkę ![]() W sumie miałby rację... Ja na prawdę nie wiem skąd ten nagły wybuch emocji. Po prostu miałam tak skrajnie dość wszystkiego, że nie mogłam tych łez powstrzymać. Profesjonalizm w czystej postaci, nie ma co. Czasem sama siebie nie rozumiem. Serio, serio. Po powrocie do domu włączyłam sobie na dwójce nową serię Hausa i chyba ktoś układa program telewizyjny kompatybilnie do mojego nastroju, bo był to zdecydowanie najbardziej wzruszający odcinek jaki dane mi było oglądać. W związku z czym zwyłam się jeszcze bardziej. I tak płacząco mi ten dzień upłynął... Oby jutro było lepiej... Trzymajcie się, piękne
|
#4957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do tego lekarza, to może się w takim razie przejadę. Generlanie to z tego swojego w Katowicach nie byłam jakoś szczególnie zadowolona. Też chodziłam w centrum do gina, na Moniuszki. Ale jakoś tak mi nie przypadł koleś do gustu. Kazał sobie płacić nawet wtedy jak przychodziłam z wynikami jednych badań, on na nie zerkał i wypisywał jakieś inne... i za to co trwało 3 minuty, bez badania ani nic, musiałam płacic 80 zł. No nie wiem... może wszędzie tak jest, ale wolę się o tym przekonać. Więc idę do dr Osieckiego Masz do niego może jakiś numer do rejestracji albo coś podobnego? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj jakoś tak smutnawo mi było. Najpier ten wnerw z lekarzami, potem TeŻ mi zadzwonił, że nie ma czasu iść ze mną na rower, bo idzie na piłkę z kumplami, a teraz to jakaś zmęczona i marudna jestem. Wiem, że nie mam się niby za co gniewać na TeŻa, ale jestem małą egoistką i chcę być NAJważniejsza i żeby nie myślał o kolegach, jak może ze mną, żoną swoją, iść na rower porobić kółka dookoła bloku (to przecież taki zaszczyt ).No i wymyślilam sobie jako taki projekt wstępny mojego tematu mgr. I tutaj proszę oczywiście panią magister Virginię o wypowiedzenie się i podsunięcie kilku eksperckich uwag Mianowicie pomyślałam o zbadaniu zależności między samooceną nauczyciela i poziomem satysfakcji czerpanej z wykonywania swojego zawodu, co z kolei może się przekładać na prawdopodobieństwo wystąpienia wypalenia zawodowego. Jakby Niuniuśka coś szepnęła to się też nie obrażę, bo w sumie to tak troche na pograniczu psychologii balansuje Czy taki temat ma według was w ogole w sobie jakis potencjal?
|
|
#4958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w ogole tvp2 poleciala sobie dzisiaj w kulki i zamiast nowej 5 seri housa puscial jakis stary odcinek z innej serii ![]() taak ta minka jest najleosza pamietam jak kiedy na gg z kolezanka sie zastanawialysmy jak sie w koncu pisze rzygi bo piszac przez samo z albo przez rz za kazdym razem wychodzilo
|
|
|
#4959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malinn powiedz mi proszę jakie to marki, które są godne uwagi? Szukam czegoś dobrego do cery tłustej, świecącej i nic mi nie pasuje. Miałam dermikę MAT-B, ale niestety ją wycofali. Miałam już mnóstwo kremów i żaden nie był godny uwagi. Teraz mam roca i też bez rewelacji. Masz jakiś pomysł? Limonko wiesz, dzisiaj chyba był jakiś taki dziwny dzień. Ja też mam czasem takie płaczliwe dni. Nie wiem kompletnie z czego to wynika i dlaczego tak się dzieje, ale takowe mam. Qrczę - zazdroszczę Ci tego szefa. Ja to zawsze na straszliwych A ja mam niezłego pierta. Dusia moja wieczorem , że musiałyśmy się kąpać i wszystko przebierać, łącznie z pościelą. Zasypiała już wieczorem w łóżeczku i nagle słyszę że zaczyna płakać. Wchodzę do pokoiku i aż się przestraszyłam co się stało. Nie mam pojęcia czemu, ale nie wygląda na chorą. Teraz śpi jak susełek, a ja myślę czemu tak się stało i czy to nie jest nic poważnego... Buuu. |
|
|
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry !!
Limonko kazdy ma raz lepszy raz gorszy dzien....więc głowa do góry i jutro na pewno będzie lepiej i dasz sobie ze wszystkim radę Bolerka ja kiedys brałam tabletki co prawda byłam u lekarza na NFZ i nikt nie zorbił możadnych badan ani nic w tym stylu ale wiadomo to nie bylo prywatnie!!! a z tego co wiem to zeby tak na prawdę dobrac odpowiednie tabletki to lekarz powinien zrobic badanie krwi i próby wątrobowe ... tak słyszałam....i oczywiście przeprowadzic wywiad czy w rodzinie nie ma nikt np, problemow z żylakami ......... mrofka zobaczysz jeszcze z uśmechem i z tęsknota będziesz wspominac czas nauki w LO ![]() hehe ![]() zobaczysz po maturze znowu przyjdzie pieky okres studiów....ehhh zazdroszcze wszystkim którzy sobie jeszcze spkojne studiują,.,...co ja bym dała żeby wrócic jeszcze i pomieszkac w akademiku ....ehhhhhh ![]() virginio ja nie wiem co doradzic w sparwie tych tabletek nie jeestem ekspertem i chyba się nie wypowiem...ale moim zdaniem coś za szybko te leki Ci przepisał .....moż spytaj na kolejnej wizycie czy to oby konieczne ??? wiesz to zawsze dodatkowa chemia dla organizmu....a byc moze jednak zbędna ????jak rozprawa Twoich tesciów???? mam nadzieje , że mimo wszytko poszło choc odrobinę z górki ..... Tysia hmmm WYKOPKI nie wiem ale mi się to z jednym skojarzyło ![]() oglądała któraś z was odcienk "władcy móch" pod tytułem "wykopki"????? to wiece o co chodzi ![]() fiolusiek czyżbyś sie zakochała ??? ![]() ![]() ktoś pytał (chyba Limonka) do kiedy pracuje...no w zasadzie to chyba powoli koncze karierę w tym cudownym obozie pracy..... tam na baramie powinni taki wieeelki napis wywiesic "obóz pracy-wchodzisz na własną odpowiedzialnośc"!!!!!!!! zaczne powoli rozglądac się za czymś innym ale w tej mojej miescinie to krucho to widze... o tyle ta obecna praca jest ok, że jak nie moge to nie ide, albo robie sobie tydzien wolnego i za tydzien zowu moge wrócic.....ale ogólnie teraz to już zaczeła się praca na godzine a nie na akord i o wiele mniej mozna zarobic ale napracowac i tak się trzeba .... myślałam może o przedstawicielu medycznym albo farmaceutycznym tylko sama nie wiem czy na takie coś sie nadaja po pierwsze a po 2 z tego co sie orientuje to rekrutacja do takie firmy na takie stanowiso wcale nie jest taka prosta ![]() dziś juz poznałam całkiem symatyczna dziewczyne mam z kim siedziec w ławce ![]() ogólnie to w tej szkole to jest tak jak w szkole średniej siedzi sie w ławkach jest dziennik lekcyjny, kazda klasa ma swojego opiekuna, ma byc samorzad klasowy w ogole czuje się tak jabym cofała się w pewnym momencie ....mam nadzieje ze jakoś sie ułozy i że nie zrezygnuje mimow szystko po jakimś czasie ..... przepraszam z góry za dłuuuuuuuuuugi monolog ![]() ![]() a teraz zycze wszystkim słodkich snów .....i zmykam spac
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Hej girls
Ja dziś w szybkim skrócie: Co do tabletek ciągle się waham. Co do rozprawy, nie obyło się bez rewelacji, o których już nawet w tej chwili nie chcę pisać, ale póki co stanęło na tym, że niby oboje godzą się na równy podział i że ma być powołany biegły do wyceny majątku. I muszę już zmykać, zbierać się na korki. Miłego dnia!
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
lece na targ kwiatkowy, napisze wiecej jak wroce, blokerko- napisze Ci potem na Prw co i jak z osieckim, zeby nie zanudzac tu dziewczyn ![]() poki co buziaki i milego dnia wszystkim |
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko jakos mi sie udzielac ostatnio nie chce
ostatnio humor mi cos nie dopisuje.... jakas taka chodze zobojetniona I nie wiem co mi jest Blokerko Baby Dream to seria produkowana dla rossmana i dostepna tylko tam. Ceny maja, bardzo bardzo przyjemne Olu doradzac nie bede, bo ekspertem nie jestem... ale moze powinnas sprobowac z dobrym lekkim nawilzaczem? No i porzadnym oszczyszczaniem.... wtedy moze sie cos unormowac... Aaa i wszystkie matujace dla cery tlustej zazwyczaj nie matuja... i tu podobno lepiej zadbac o porzadne nawilzanko (podobno-bo tak czytalam tutaj gdzies na forum-opinie roznych dziewczyn- a sama problemow z cera nie mam)Ines ten przedstawiciel to calkiem dobry pomysl ![]() Mysle, ze powinnas probowac A szkola.... no jak sama powiedzialas... dla mlodziezy wiec tak traktuja... ale przyzwyczaisz sie A tak w ogole nie myslalas o jakims licencjacie z fizjoterapi? Moze to bylo by to czego szukasz?Uciekam robic sniadanko Nawet sily ani ochoty nie mam
|
#4964 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dzieweczki moje
![]() Ja po wczorajszym totalnym zdołowaniu mam już trochę lepszy humorek. Pogadałam sobie z TeŻem wczoraj, a to mnie zawsze pomaga; rozładowuje emocje i generalnie się mniej sama czuję. Wagowo znowu mini sukcesik, chociaż nie wiem jakim prawem - wczoraj zgrzeszyłam lodami i batonikiem czekoladowym... W każdym razie w związku z tym, że osiągnięcie 75 kg miało być moim pierwszym celem, to w nagrodę idę sobie kupić spodnie Chciałam kupić jak będę miała 70, ale te co teraz noszę, to mogę ściągać już bez rozpinania, no i wiecie... ktoś mnie pociągnie np. w tramwaju i goła pupencja wyskoczy Ja na problemy z cerą ostatnio zaczełam sobie aplikować AcneDerm i po tygodniu skóra mi się wygładza. Jest mało zmian w kolorze i nie ma jakiejś spektakularnej poprawy, ale cera jest milsza w dotyku. Ja muszę mieć w miarę gładką skórę, bo jak nie mam to się nie umiem powstrzymać przed drapaniem krostek... No a wiadomo co się z toge potem robi... strupki, które goją się przez miesiąć i wygląda to feeee. Nie wiem jeszcze co Acne działa jak się go używa dłużej... ale w lecie to może być ryzykowne. Btw. mnie się po Acne skóra nie łuszczy, więc tylko brać i smarować ![]() Kostka, czekam na info
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja ci blokerko zazdroszcze tej motywacji.... u mnie jak zwykle dieta lezy i kwiczy
Dobrze, ze waga nie skacze Bo chyba bym sie zalamala....Co do AcneDerm to w koncu tez kwasy, wiec tez dobrze oszczyszcza Mam nadzieje, ze stosowalas na to filtry przeciwsloneczne Olu swoja droga, moze tez z takim kwasowym tonikiem sprobujesz i porzadnym nawilzaczem Tez mam zamiar zaczac stosowac ten tonik z biochemi ale dopiero od pazdziernika/listopada jak slonce nie bedzie takie ostre ![]() Dzisiaj z wami posiedze Musze pare rzeczy zrobic a tak mi sie niechce
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Virginio- co też znowu Ci Twoi teściowie wymyślili?! Już mi słów zaczyna brakować na ich temat, a możesz mi wierzyć, że mi mało kiedy brakuje słów... Trzymaj się dzielnie, robaczku Martuś- to nie był odcinek nowej serii? No patrz, przez lejące się strumieniami łzy nawet tego nie zauważyłam ![]() Przy okazji- przyponisz mi na jakie studia się zdecydowałaś? Blokerko- gratuluję osiągnięcia pierwszego celu Cieszę się też, że humorek znów Ci dopisuje Malinnko- życzę lepszego nastroju i dużo uśmiechu na buzi Chociaż ostatnio chyba w ogóle są takie smutne dni, więc w zasadzie Ci się nie dziwię... Olciu- szef w istocie trafił mi się fajniusi A odnośnie płaczliwych dni... Szczerze mówiąc raczej takich nie miałam. Do rzadkości należało gdy płakałam z jakiegoś konkretnego powodu (zwłaszcza przy ludziach), a już na pewno nie zdarzało mi się to bez powodu Żaden facet nie podważy takiego argumentu ![]() Powiedz... Jak się czuje maleństwo? Ines- ciekawe czy w studium do którego się wybieram też tak będzie Może mnie wybiorą na przewodniczącą samorządu jak za starcych dobrych czasów Niuniuska- nie pamiętam czy już pytałam... W każdym razie miałam zamiar. Jak na praktykach? Heh, ja już siedzę grzecznie za biurkiem z twardym postanowieniem, by zaprezentować się dziś jako oaza spokoju, stabilności i w ogóle cnót wszelakich Muszę zatrzeć wczorajsze złe wrażenie.Trzymajcie się
|
#4967 | |
|
Raczkowanie
|
Limonko, dziękuję Ci ślicznie
![]() Cytat:
pozdrawiam lejdis
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Nio zdrowsza to nie wiem... ale zmarszczek miec na pewno nie bedziesz
![]() Ja wcinam betakaroten, zeby moja skora nie byla tak zabojczo blada i stosuje filtry Co prawda zaczelam dopiero w czerwcu Nawet sie lekko opalilam a raczej nabralam zdrowszego wygladu ale bladziochem i tak jestem Teraz zamierzam sie pobawic z kwasami oczyscic troche moj nochal bo jest bynajmniej malo atrakcyjny i czolo bo jakies dziwne mam wlasnie sie przymierzam do zakupu tego toniku z kwasikiem Weszlam znowu na strone EDMu juz myslalam, ze mam co mi potrzeba i wymyslilam sobie znowu 2 pedzle, rozswietlacz i podklad:ściana: kiedys z torbami pojde
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kobietynki o raz drugi dzisiaj,
kupiłam wrzosy na targu piękne, a ja bardzo lubie wrzosy, co prawda mialy byc dla babci na cmentarz ale moze sobie jednego zostawie ![]() i kupiłam tez sobie koszyk piknikowy - samochodowy, wiklinowy bo zawsze chcialam taki miec ![]() myslalam ze znajde cos do decu ale nie bylo nic wczoraj troche zaszalalam z kumpelami tzn. zjadlam corbonare z boczkiem pyla pyszna![]() ale dzisiaj za kare szpinak z kurakiem lubie szpinak, ale nie jak go trzeba jesc![]() ja tez z wami dzisiaj zostaje do 15 mam troche do nadrobienia w necie, a potem jade do stajni na dwie jazdy, moze jeszcze do ikei wpadne przedtem w poszukiwaniu przedmiotow do decu
|
|
|
|
#4970 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a i dziewczyny błagam....nie mówcie o niej bratowa, bo sie chyba zabije jak ona niedajboze wejdzie do mojeje rodziny! Cytat:
![]() yyyyyyyyyyy;/ a co w nich kochana przyjemnego:P Cytat:
sama mówisz ze Cie przytulił;D czyli czad juz jest;D niedlugo i dzieci z tego beda noi pameitaj....dziki sex na kserokopircee wisi w powietrzu;D a jak przytula;D miłutko było?ładnei pachniał ![]() ![]() hahahaa tak pozatym kochana to kazdy ma raz lepsze i gorsze dni;/ ja to np wczoraj tak sie sklnełam ze mama mi sie w koncu zapytala w jaim ja jezyku mówie hahahaah:P Cytat:
i co z nia? wszyko okej? Cytat:
kuzyn spiewak wykopywal machina a mysmy sie chylali i zbeirali je z glebki;p mowie wam, nie am to jak meiszkac w bloku;/ tam masz wszyko gdzies, nie musisz sobie malowac ogrodzenia, kosic trawnika, ic zbeirac zimniory, znosic balagan zwiazany z remontem np kostki brkukowej pod domem;/ szok szok szok;/
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Tysiu skad ja to znam
![]() Sama jestem wiesniak i ze wsi pochodze.... aczkolwiek moja wies, wsi nie przypomina aczkolwiek nikt tu niczego nie sprzedaje.... wiesianiki drogie wyniuchaly interes i teraz kazdy otwiera parking(przypomne, mieszkam przy lotnisku) a tam za parkowanie kasuja jak za zboze Tak wiec moje drogie gdybyscie kiedys lecialy z katowic a nie mialy gdzie samochodu zostawic to nie martwcie sie.... na pewno wam miejsce zalatwieCo do wykopek to nawet wczoraj moja babcia wspominala... ze jak rodzice na wakacje pojechali to zostawili mnie u niej... (tez na wsi i akurat w czasie wykopek) mialam az 2 latka.... babcia mowila, ze przez 2 dni probowala mnie domyc, bo wstyd jej bylo mnie rodzicom oddac A kostke u mnie wlasnie teraz wykladaja.... jezdzi sobie koles wielkim "wibratorem"
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
blokerka gratuluje
Cytat:
życie w bloku jest cudowne Limonko widzisz ja tez byłam taka zafascynowana ze to nowa seria ze kapnelam sie dopiero po 20 minutach chyba jak doszlam do wniosku ze cameron i ten blondyn przez z housem juz nie wspolpracuja i przez wilson mial byc zalamany i mial odejsc a on wrecz przeciwnie zachowywal sie jak by mu sie nic nie stalo no nic dzisiaj 2 odcinki moze puszcza w koncu 5 serie no cóż wybieram sie na pedagogike ![]() a ja dzisiaj jak na razie błogie lenistwo a poi południu wybieram sie do kuzynki.
|
|
|
#4973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie ze wsi;D jam z Krosna )))a tutaj każdy wlasny ziemniak posiada i to by bylo na tyle;pniektórzy gdzies na dzialkach maja zboza nie wiem po co skoro zwierzów nie maj,a i ak to sie am do tego;p u mnie na szczesci wszeldkie prace remontowe skonczone ale od czerwca do poczatku sierpnai cal rozpeirducha byla;/ pod domem nawiezlismy 2 tiry gliny zeby teren wyrownac, deszcz zaczal padac, wszkso zaczelo splywac, pdo schodami wydarli dziure na pol metra zeby pod kostke nasypac kamykow i innych dupereli i zaczala sie burza, wody nalalo do dziury tyle ze mialam bagno pod chałupą o szok jak sobie rpzypodme w jakim okresie robilismy to ogrodzenie i kostki....cały czaerwiec byly burze a mysmny wtedy mieli najbrudneijsze roboty podworkowe...ile gliny bylo pdo momem tylew domy;/ wtr jak sobie przypomne to jeszcze mam dreszcza;/ a moglismy mieszkac w bloku;( jak bylam mini Tysią to rodzice znalezki jakies 5 km od tego domu mieszkanie w bloku, to dziaadek sie uparl zebysmy zostali, bo naprzeciwko sie mamy bratu buduje bedziemy sobie mieszkac razem, bedzie piknei i wesolo, to tak jest pieknie ze mieszkamy wszysy na kupie a nikt sie z nikim nie lubi, malo co odzywa i tak to jest! do dzis mam sobie nei moze wybaczyc zesmy stad nei uciekli;/
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok, pora coś niecoś Wam odpisać
![]() Cytat:
Inesko, dzięki za troskę A szkołą się nie przejmuj, kij zawsze ma dwa końce, może to i lepiej, że traktują Was tak, jak traktują - tzn. może nie będą mieli szalenie wysokoch wymagań i nauka tam nie będzie Cię kosztowała wiele stresów, zarwanych nocy itd. Super, że już znalazłaś koleżankę. Razem zawsze raźniej Do wszystkich ze Śląska i okolic: ależ Wam zazdroszczę tego spotkanka!!! Zwłaszcza, że te ma chyba akurat szanse dojść do skutku .Wow....Lecą jakieś karetki na sygnale, ciekawa jestem co się dzieje. Nie wiem, czy Wam wspominałam ale została mi jakaś taka trauma, że jak słyszę karetki czy policję na sygnale, to od razu myślę, że jadą do naszego starego domu...Szok. Wracam lepiej do Was: Blokerko, myślę, że temat pracy o wypaleniu zawodowym brzmi bardzo interesująco Zorientuj się jednak, czy na pewno 'górom' będzie pasował ten temat, bo brzmi rzeczywiście bardziej psychologicznie niż filologicznie .A ja ciągle o tych lekach. Dzwoniłam już dziś nawet, chciałam się umówić do tego psychola i powiedzieć mu o swoich obawach odnośnie tych leków, ale najwcześniej można się do niego umówić za tydzień, a na 24.09 i tak już jesteśmy umówieni, więc odpuściłam, bo to już mała różnica. Tak więc jeszcze dziś rano w zasadzie byłam zdecydowana, że mu powiem, że nie chcę ich brać, ale potem sobie pomyślałam, że ostatnio może faktycznie czuję się trochę gorzej i że może jednak powinnam spróbować. Taka to jestem zdecydowana, jak to waga.... . Poza tym oczywiście się zagapiłam, i nie spytałam, czy ten lek można brać w ewentualnej ciąży, bo jak wiecie, bardzo chcemy z TŻetem zajść. A tygodnie, gdy w zasadzie jeszcze się o ciąży nie wie, są kluczowe w rozwoju płodu...Więc jak jednak się nie zdecyduję to chyba po prostu zwalę na to, i przy następnej wizycie powiem mu, że nie zaczynałam ze względu na to.A co do samego shrinka (może jednak tak go będę nazywać ) to też mnie trochę zastanawia. Zagadał o tych urodzinach, a potem jak już byliśmy w poczekalni to wychodził kilka razy, potem znowu, jak staliśmy już przed budynkiem z TŻetem i z teściową...Wychodził kilkakrotnie na zewnątrz, chyba bez powodu i oglądał się za nami. Zresztą podczas samej wizyty, mam wrażenie, że też całą swoją uwagę skupił na mnie.Haha, a może ja po prostu taka pokręcona jestem? Ciekawy przypadek medyczny? Jak sądzicie?
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Virignio...co do tych tabletek hmmmm dziwne jest, ze po pierwszej wizycie zapisuje.... moze powinnas pojsc do innego psychologa i zobaczyc jak on sie do tego ustosunkuje... jednak niekoniecznie mowiac, ze juz bylas u innego i Ci cos zapisal.... moze w taki sposob powinnas sprobowac...????? Bo dziwne to troche...i smierdzi na kilometr olewaniem pacjenta( w sensie latwiej zapisac lek, niz porozmawiac i nakierunkowac)
No wlasnie kosteczko spotkanie? Wiec kiedy? ![]() ![]() Blokerko z zabrza tez niedaleko Autbousik 870 i 840 i jestem w samiuskim centrum![]() Wczoraj zrobilam nalesniki z budyniem (przepis Limonki? ) w kazdym razie mialam stresa...bo moja mama uznaje tylko z twarozkiem ewentualnie dzemem.... i juz sie balam, ze jak jej powiem ze to z budyniem to kaze mi wtranżalać wszytkie... o dziwo bardzo jej zasmakowalo i juz zrobila reklame w pracy i mowi, ze dzisiaj wszystkie kolezanki robia nalesniki z budyniem w domu
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - mam nadzieję, ze dzisiaj okazałas się w pracy z tej twardszej strony
![]() Tysia - ja kocham wszelkie polowe prace (sianokosy w nich przodują) ale na wsi, wiec jak Ty nie ze wsi to ja nie chce na te wykopki Virginia - wracając do Twoich tabletek, to czy mozesz je brać w ciąży powinnaś znaleźć w necie,(jeżli juz nie znalazlas) ale jezeli chcesz się wstrzymać z braniem to dobra wymówka ja bym nie brała, ale tak jak już pisałam to zależy na ile naprawde ta sutuacja wpływa na Twoje/Wasze życie, relacjemiędzy Wami i rodzinne itp... a moze rzeczywiscie idzcie jeszcze do innego psychologa, po poradę, jeśli to możliwe..?Malinn - ja jestem często w katowicach, więc dla mnie termin nie gra roli, dostosuje się, blokerka mówila, ze moze tylko weekend - ja z weekendami roznie bo czesto jade w góry, ale moze sie uda jakis dzien w tygodniu, zostaje nam zapytać marei i ktora tam jeszcze jest ze slaska????przyznawać się ![]() edit: wogole wczoraj dostalam te zdjecia z wakacji i nie moge na nie patrzec...serio nawet nie ma co wybrac na kazdym wygladam straaasznie
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2009-09-03 o 15:00 |
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
Malinn hmmm co to za przepis na Limonkowe nalesniki ???
czy mogłabym prosic ![]() Virginio po prostu jesteś piękną kobietą i mężczyźni się oglądają .... ot cała tajemnica ![]() Kostko rozumiem Cie doskonale bo ja tez nie lubie patrzec na swoje zdjęcia, może podobam się sobie tak na prawdę na jednym zdjeciu na 100 które zrobie ![]() Limonko jak dzisiejszy dzien w pracy ??? Szef coś mówił ???Mam nadzieję że dziś wszystko poszło ok ??Tysia skoro już po remontach i wszelekiego rodzaju wykopkach możesz sobie błogo poleniuchowac z nami na wizażu ![]() ![]() ja już po szkole ..,.piątki mam na szczeście woolne ![]() zauważylam że mam niezłych agentów u mnie w "klasie" i chyba będzie wesoło ![]() dziś nawet zapisał się jeszcze nowy kolega i mamy teraz 2 takich duuzych, ja to nazywam osiłków ![]() a tak to nic ciekawego ... pozdrawiam !!!
|
|
#4978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoja droga...co w tym wszsykim przyjemnego:P Cytat:
kobiety..........załamka totalna! byłam dzisiaj u pierwszej przymiarki sukienki weselnej.........wygladam gorzej niz tragicznie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! jest ze mnie wiekrzy brzydal nzi z neigo ide wyć do ksiezyca z rozpaczy ;(![]() :brzyda l:![]() :brzy dal:![]() :br zydal:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :brzyda l:
|
|
|
#4979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ten przepis jest gdzieś tu w tym wątku?? chyba muszę użyć w końcu opcji szukaj ![]() Cytat:
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Martusiu nalesniki z budyniem to porpostu nalesniki z budyniem
robisz budyn i nadziewasz nalesnika...Nie wiem czy tak ma byc, ale ja tak wlasnie zorbilam i wyszly pyszne
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

wczesniej jak umawialam sie na wizyte przez tel to kilka razy musialam przez 3 dni siedziec na telefonie zeby sie dodzwonic i umowic na wizyte 
wpadne do was pozniej
stosuje ktoras kosmetyki mineralne? Czekam az Malinn sie pojawi bo ona to jest obeznana w tym temacie 

Mam w przyszłym tygodniu 2 klasówki
W dodatku chodzę do klasy z rozszerzoną historią, ale nie chcę jej zdawać na maturze... wymyślili jeszcze u mnie taki przepis w szkole, że nawet, jak dana osoba nie zdaje na maturze przedmiotów, które ma rozszerzone na swoim profilu, to musi zaliczać wszystkie sprawdziany powtórzeniowe i się uczyć tego przedmiotu! Wcześniej takie osoby miały taryfę ulgową... a ja muszę teraz kuć historię, której nie lubię i jest mi niepotrzebna 
dla mnie matma to masakra. Dużo wkładam pracy w to, żeby ją łapać jako-tako, ale nie zawsze wychodzi - w tamtym roku się ledwo wygrzebałam z tego, żeby nie mieć zagrożenia 
:internet :

:ha haha:
, nie mam juz sily pisac od nowa, wogole padam dzisiaj ide poczytac jeszcze
Taka specyfika zawodu... 

Mianowicie pomyślałam o zbadaniu zależności między samooceną nauczyciela i poziomem satysfakcji czerpanej z wykonywania swojego zawodu, co z kolei może się przekładać na prawdopodobieństwo wystąpienia wypalenia zawodowego. Jakby Niuniuśka coś szepnęła to się też nie obrażę, bo w sumie to tak troche na pograniczu psychologii balansuje 

hehe