|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Cytat:
![]() A po co skoro w szkole wszystko powiedzą? ![]() ------------- A wiecie, że można 6 przedmiotów dodatkowych zdawać?
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co racja to racja ![]() no mówiłam wam wczoraj ![]() ja w tym tyg odpoczyam i psychicznie się przygotowuję ewentualna nauka po weekendzie...
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też jutro mam luuz xd dziewczyny mam za zadanie z angola napisać wypracowanie o zaletach bycia europejczykiem co mam napisać?
|
|
#1594 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dyrekcja Cytat:
widzę, że też to znasz ![]() mam tak samo a na to czekam z niecierpliwością![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uczynna Katarzyna ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to z ironią mówiłam
Myślę, że każdy powinien przynajmniej minimum wysiłku włożyć w to, żeby dowiedzieć się jak będzie wyglądała matura, a nie czekać aż ktoś poinformuje ![]() --------------- Dziunie, ja idę i nie wiem czy dziś tu jeszcze wrócę
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
No
Jakie skojarzenia ma ![]() Edit: Idę umyć włosy i jeszcze tu na chwilę wbiję
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-02 o 18:38 |
|
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, dopiero wystawiłam ![]() Cytat:
![]() Żeby nie było sytuacji typu: ja: "kurcze, ciekawe, czy nam utworzą grupę rozszerzoną z angola" D. "mam nadzieję, że tak. bo ja bardzo chcę R zdawać, ale oczywiście tylko pisemny" ja: 'nie można" ... i kolejne 10 minut tłumaczenia ![]() Na 22 osoby 21 zadeklarowało się, że chce zdawać matmę rozszerzoną Fizykę 17, też wszyscy rozszerzoną ![]() Ciekawe, jak to wyjdzie... Nauczyciele robią , że my wszyscy tacy ambitniAnia - to, co wg Ciebie jest zaletami bycia Europejczykiem... ![]() ED: Beata, a myślałam, że Ty taka niemiła do mnie ![]() Idę, wyłączam ten komputer, bo to ZUOOOO ![]() ED2: Ola, u mnie odwrotnie, oni przemykają, a my się na nich gapimy
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-02 o 18:43 |
||
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie nie wiem
![]() Pomyślałam o ciekawych miejscach do obejrzenia.. ale z innych kontynentów też mają ciekawe ... Pomocy dziewczyny!
|
#1600 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo własnie też mam taki problem, że biologii nie zdam raczej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
No coś Ty ;* Dla Ciebie nigdy w życiu
---------- Umyłam hairy Mam ambitny plan przygotowywać się z lekcji na lekcję z przedmiotów, które zdaję, więc na pierwszy odstrzał idzie polski i biologia
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zdaje się Angola na rozszerzeniu to jest tak że zdajesz pisemny i ustny na rozszerzeniu i podstawie . Nie można tak zrobić że zdajesz ustny na podstawie a pisemny na rozszerzeniu i podstawie^6
|
|
#1603 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a masz już cokolwiek do nauki? Cytat:
Po za tym jak na kiedyś wspominałam na stronie CKE jest w aneksie zapisane, że na polskim rozszerzonym jest test czytania ze zrozumieniem. A dzisiaj wychowawczyni dodatkowo na polskim przypominała, że go nie ma
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Na jutro 'Ludzie bezdomni' Przeczytam wszystko co mam na ten temat w repetytorium
![]() I z bioli dzisiejszy temat ![]() ------------ To ja lecę i dziś się już nie pojawię ![]() Pa ;*
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szczęście jutro na polskim mam miec całą lekcje o maturze ustnej. Na biologie pierwszy temat przerobimy, a pozostałych przedmiotów -które mam jutro- dzisiaj nie miałam, więc luzik.
Też uciekam i dziś nie zajrzę. Paaaa
|
#1606 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
u nas dzisiaj wychowawca to potwierdzil. Cytat:
ja pierdziu ze tak powiem ----- bylam biegac wziela prysznic i teraz musze przetłumaczyc słowka z angileskiego...
|
|||
|
|
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
Kurka, u mnie też nikt nie wie o co z tą naszą maturką chodzi. Nauczyciele zakręceni chodzą, każdy podaje nam mnóstwo informacji, które się wzajemnie wykluczają.
Ja nie mam jeszcze tematów maturalnych, ale pisałam prace o wpływie lektur na życie bohaterów - pamiętam że podawałam Emmę Bovary, Don Kichota, i jeszcze kogoś, ale nie pamiętam Plan mam zrąbany. Jutro sprawdzian z geografii... Coś mi się wydaje, że rzadko tu będę.
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
u mnie też tak jest, że każdy gada co innego... masakra
a tematów z polskiego to ani razu na oczy nie widziałam... no ale cóż. coś trzeba bedzie wybrać. polski usty to pół biedy. przeraża mnie rozszerzenie z ustnego anglika :O
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
literackie." Jeszcze do 30 września się zastanowię dokładnie, ale jak na tę chwilę to ten. U mnie te pierwszaki wyglądają jak dzieci z podstawówki w większości.. Marek jest zły A Natalka w końcu sama przyznała, że jest brzydka..Cytat:
My mamy mieć fakultety, ale płatne.. U mnie w szkole nauczyciele twierdzą, że nie |
||
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzian????? JUŻ? xd
Ja miałam dziś tak luźne lekcje, że jak takie byłyby codziennie to aż chciałoby się wstawać rano do szkoły xD Nic nie robiłam praktycznie xD |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju padam... MIałam 4 godziny jazd
Głowa mnie tak boli że nie wiem jak siąde do nauki a musze na jutro przypomniec sobie 3 działy z matmy i całe zagadnienia gramatyczne z niemca z tamtego roku...A tak w ogóle to od kiedy nie mozna pisac angielskiego roz i ustenego pod? Bo nam nauczycielka mówiła że mozna... Kurcze dużo niejasności z tą maturą:/ Idę do nauki, dobranoc Wam
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was, ale nie mam co do cytowania. Główny temat szkoła
Ja w sumie jak Beata mam zamiar przerabiać przedm. maturalne z dnia na dzień ![]() na jazdach nie było tak źle, tylko teraz jestem lekko zmęczona. Wiadomo 6 godz. szkoła, 3 godziny jazd. Dwa razy zgasł mi samochód, ale to z własnej nieuwagi. W ogóle zmiana biegów dobrze mi już idzie, no może czasem za szybko puszczę, ale ogólnie ok.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-09-02 o 20:09 |
|
|
|
#1613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja się zastanawiam, czy ludzie tak chętnie przez allegro kupują, bo to jeszcze wysyłka dochodzi... nie wiem czy to się opłaca, dla sprzedającego szczególnie :P jeśli to tania książka.no coz, ja dzis wyjasnialam wszystkim ze mozna zdawac dodatkowy język ustny i pisemny a innym poziomie, jesli jest to jezyk inny niz obowiązkowy ![]() (wiec tez nie mowmy ze angla nie mozna ustnego podstawowego, bo mozna, jesli ktos jako obowiązkowy zdaje coś innego )ale z was kujony ![]() ale w koncu i do lutego można zmienić decyzję ![]() ja juz doszlam dawno do wniosku, że to zuuuooo! ![]() Cytat:
ja pewnie zasięgne od was porady, który wybrać, bo nie będę mogła się zdecydować w końcu ponad 200 ich jest.i też myślałam o dość wczesnym zaczęciu pracy, ale raczej myślałam o styczniu, ewentualnie wcześniejsze szukanie bibliografii itp. jeszcze wszyscy się zdziwią, co do tych matur... i będzie mina ![]() Cytat:
![]() czy nie mówiłyśmy o tym przez 2,5 wątku ?[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14045838]a ja jeszcze nie znam tematow maturalnych u nas dzisiaj wychowawca to potwierdzil. ja pierdziu ze tak powiem ----- bylam biegac wziela prysznic i teraz musze przetłumaczyc słowka z angileskiego...[/QUOTE]o to gratki! ![]() dlatego vademecum pewnie kupie jakieś używane ![]() a tematy poznasz na najbliższych polskich no u nas wych mówiła wczoraj ![]() Cytat:
to jakaś masakra ![]() Twoj temat też mi się podoba |
|||||
|
|
|
#1614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze łaske robia ze macie fakultety a pozniej sapia ze słabo matura poszła.... |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa ![]() od wtedy od kiedy obowiązkowo zdajesz na podstawie jakiś wybrany język i zarowno ustny jak i pisemny zdajesz na podstawie. I jesli to jest angol, i jesli chcesz go zdac na rozszerzeniu jako dodatkowy przedmiot to zdajesz i ustny i pisemny na rozszerzeniu. dziewczyny, przepraszam, ale ja juz nie mam sily. moze napiszmy to w pierwszym poscie, bo niedługo zwariuję? bede wygladac tak - ![]() ide stad, bo szlak mnie trafi dziś ![]() do jutra MATURZYSTKI
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jutro sie spytam polonisti kiedy sie dowiemy ![]() przetlumaczylam slowka , ide sie troche ich pouczyc do jutra Dziuniee ![]() Marta
Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2009-09-02 o 20:16 |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, jam też maturzystka tegoroczna
i zastanawiam się, czy mnie przyjmiecie w swoje skromne progi (?) ![]() Cytat:
(zaszalałam )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#1618 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porażka. Cytat:
więc jeszcze jest spoko jak 600zł ![]() 2000zł + dojazdy co tydzień do Gdańska (ona ma około 300km - bilet pociągiem w obie strony - 50zl x 4 w miesiacy = 200zł dodatkowo). Ale "opłaciło jej się" to dostała się na wymarzoną architekturę ![]() Cytat:
tja, u mnie dzisiaj facet na gegrze pyta :" kto nie zdaje matury z geografii?" trzy osoby podniosły ręce. Później się pyta "a kto zdaje podstawę?" - nikt nie podniósł ręki.. a on do jednej dziewczyny mówi :"pani też rozszerzenie?" a ona taka zmieszana, że chyba tak (a ledwo na 2 wyciągnęla..i wszystko na ostatnią chwilę zaliczała..) Cytat:
Cytat:
![]() 1. Mitologia skandynawska we współczesnej kulturze. Omów zagadnienie na przykładzie wybranych tekstów kultury. 2. Przeanalizuj różne kreacje czarownic i magów w literaturze i sztuce. 3. Ingerencja sił nadprzyrodzonych w życie ludzkie. Przedstaw na wybranych przykładach literackich. reszta jakas beznadziejna już w ogóle -.- a Hanka jest alkoholiczką ![]() coś mi się chyba nie zacytowało co do pierwszaków jeszcze to dziwni są ![]() ja ciągle z nich brechtam... ![]() okej. koniec tego dobrego. już Beata mnie naciąga na połączenie telefoniczne ;P hah. w ogóle się z Tż umówiłam na bieganko od jutra ![]() będziemy razem ciskać no. ale to wszystko nie zmienia faktu, ze już rzygam szkołą . z dedykacją dla was : ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
witaj ![]() jak masz na imię i skąd jesteś?
|
|
#1619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pierwszaki są jakies takie hmmm niedorobione , dwie dziewczyny dzisiaj bały sie podejsc do sklepiku i głosno zastanawiały sie czy pani bedzie dla nich miła
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki
![]() Może któraś z Was ma podobny problem do mojego ? :/ mianowicie jestem w klasie z rozszerz. WOSem i historią, a chciałabym zdawać geografię, bo potrzebna jest mi na kierunek, który mnie interesuje. Myślicie, że mam szansę dobrze zdać tą mature? Bo jednak mam te 5h WOSu tygodniowo, którego i tak musiałabym się uczyć...Już sama niewiem co mam robić, bo geografii jak na złość w tym roku nie mam :/// ehh
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

a samemu się dowiedzieć nie łaska? 

(ta emotka wymiata
Na szczęście jutro mniej lekcji i trochę luźniejszy dzień.
co jest z tymi dziećmi, miałam na plecach kartkę "maturzystka" czy co. 
Jedyne co mnie pociesza to to, że to już ostatni rok w tej szkole. Jakoś wytrzymam. A potem goodbye zakazane mordy 

. Więc chyba zostaje mi tylko iść na prawo, a później znów napisać maturę z tej np. biologii za rok.
Powoli się muszę na coś decydować.